![]() |
#1951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
moja orto też nic nie wspominała o kryształowym
![]()
#1952 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
Carmen ja wczoraj niedługo po założeniu siłowałam się z kromką chleba. siostra miała taki dobry chleb, że nie moglam się powstrzymać ale jedzenie kanapek na dluższą metę to chyba wyczyn
![]() ![]() ![]() dziś drugi dzień. jest prawie 6 rano. spać nie mogę bo coś mnie to tak dziwnie uwiera ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | ||
Rozeznanie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
wzrost: 170 cm Waga: 27.12.2015 r. - 66 kg 07.01.2016 r. - 64 kg 21.02.2016 r. - 63 kg Do celu pozostało 4 kg Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-22 o 10:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe tylko spokojnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Rozeznanie
|
ja tylko dwa razy użyłam wosku w pierwsyzm dniu i tylko na 2 zamki:P ale o higiene też mam stracha:P
#1959 |
Zakorzenienie
|
ja podobnie, wosku zuzylam malo co, bo tylko na dwa zameczki. teraz luzik, nic mnie nie obciera
![]() ![]() *Basia*, wlasnie obejrzalam zdjecie Twojego aparatu. slicznusi ![]() aaaa, i jeszcze zauwazylam *Basia*, ze mamy tak samo krzywe zeby, ze tak powiem, heh. mi tez tak górą wyrosła trojka. ale na dwojce nie mam zamka, bo wlasnie ta okropna trojka ja blokuje:/ juz nie moge sie doczekac kiedy ta trojka przesunie sie na miejsce wyrwanej czworki! Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-22 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Rozeznanie
|
U mnie minął miesiąc i też jeszcze nie gryze jedynkami
![]() ![]() U mnie fala dunaju zniknęła po mojej prawej stronie po drugiej jeszcze mam fale ale coraz mniejsza ![]() I wogóle jem juz wszystko - i nie pije już przez rureczki ![]() ![]() ![]() 00aga00 - czemu jedzenie tunczyka to zły pomysł?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Mod-Śnieżynka
|
Moja orto za to nie aparatów porcelanowych
![]() Faktycznie mam aparat przez tą wystającą trójkę. Podam jakie ceny są u mnie: metalowy: 1200 zł (łuk) plastik (przynajmniej tak wygląda, nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa): 1600 zł (łuk) kryształ: 1800 zł (łuk). Myślę, że ceny nie są zbyt wysokie. Orto przyjeżdża do mojego miasta dwa razy w miesiącu. Dzisiaj koleżanka zapytała czy mam aparat, bo słyszała jak o nim mówiłam. Nie zauważyła go, a często się z Nią widuję. Mogę założyć kolorowe gumki, ale raczej tego nie zrobię. Chciałam mieć mało widoczny aparat, więc kolorowe gumki w moim przypadku mijają się z celem ![]() ![]() Ja mam zamek na dwójce, ale i tak jest ona na razie wyłączona z łuku. Ja mam usunietą szóstkę, zamiast czwórki (dlatego też dłużej będę nosić aparat). Aga, Twój aparat wygląda tak jak mój ![]() Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2007-02-22 o 17:44 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zadomowienie
|
Hej Aparatki
![]() Ja idę na pierwszą wizytę we wtorek (27.02). Nie mogę się doczekać aparaciku! ![]() Ja będę miała na górę i na dół, metalowy ![]() Mam pare pytanek: 1. Czy zakłada się aparat na górę i na dół na raz? Czy najpierw jeden a za jakiś czas (ile czasu?) drugą część? 2. Na której wizycie zakłada się aparat? 3. Czy myjecie zęby po KAŻDYM posiłku (w szkole też????) ?
#1964 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Im szybciej tym lepiej, nie? ^^ Ja na 1. wizycie miałam odciski (odlewy?? XD ) robione, na drugiej tylko mi separatory (dobra nazwa? bo nie zapamiętałam ... xd ) a na trzeciej miałam zakładany aparat ![]() 3. ![]() ![]() ![]() ![]() Upomnijcie mnie gdy na następny raz będę chciała wypić tak dużo soku marchewkowego, oki? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. to zależy. ja np mam na raty bo mama by się z kasą nie wyrobiła. nie oszukujmy się. teraz mam założoną góre a za miesiąc dół, ale można i 2 naraz 2. to zależy jak się ugadasz z orto, czy masz coś do leczenia, czy musisz mieć czyszczenie itp 3.ja myję po każdym. a w szkole będę chyba tylko przepłukiwać wodą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. to chyba nie ma znaczenia. ja miałam najpierw założoną górę, a dopiero po 5 miesiącach dół (ale to dlatego, że nie byłam jeszcze zdecydowana na ten drugi łuk) 2. ja miałam zakladany aparat na bodajże 3-ciej wizycie? bo najpierw przegląd ogólny, później musialam isc na zrobienie zdjęcia (takie by zobaczyć jak są ogólnie zęby poukładane ![]() 3. ja myje zęby po kazdym posiłku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. mi na 3 ![]() ![]() 3.w domu tak... w szkole nie, bo to niezły obciach ![]() ![]() a tak poza tym, to moja pierwsza wiadomość w tym wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Rozeznanie
|
1. ja miałam zakładaną góre i dół na raz
2. z reguły na 3 - pierwsza to ocena wady i zrobienie wycisku, druga to włozenie separatorów a trzecia - uśmeich kombinerek ![]() 3. przyznaje sie ze kiedy zjem jakąś małą rzecz (jabłko etc) to nie lece myc zębów odrazu. Ale z reguły jak już jem to na całego więc - tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Rozeznanie
|
00aga00 nie spadają Ci czasem gumki z jedynek?:P
#1970 |
Mod-Śnieżynka
|
zauważyłam właśnie to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Ja miałam założony na drugiej ( 1. miałam krótko omówione, wyciski mi zrobiła i zdjęcie obejrzała) 3. Nie myję po każdym tzn większym tak ale jak zjem jogurt czy jakiś owoc to nie myję jedynie płuczę płynem do płukania ust albo wodą jak mnie nie ma w domu ![]() Hehe no właśnie zauważyłam teraz, że tez napisałaś:P szkoda, że mi się nie zsunęła lekko tylko gdzieś mi spadła i nie ma jej. Cytat:
![]() ![]()
wzrost: 170 cm Waga: 27.12.2015 r. - 66 kg 07.01.2016 r. - 64 kg 21.02.2016 r. - 63 kg Do celu pozostało 4 kg Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-22 o 23:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
ooo, *Basia*, wyglada mi na to, ze jestes nauczycielka, tak?
ja poki co jeszcze studiuje, ale we wrzesniu mam juz miec 3 tyg praktyk w szkole. a aparat mam metalowy,heh. ciekawe jak dzieciaki na to zareaguja heh |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
we wtorek idę na badanie żuchwy, dowiem się czy będe mogła nosić aparat, mam nadzieje że tak bo z moimi kłami wygladam jak wampirella
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Mod-Śnieżynka
|
Masz w takim razie podobną wadę do mojej. Ja mam jedną trójkę taką wystającą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Rozeznanie
|
Wczoraj stwierdziłam ze mnie to zęby beda bole cały czas...
Załozyłam aparat 19.01 no to wtedy ból był okropny.... Pozniej był mniejszy, w połowie noszenia bolały mnie 6 bo tam mam pierscienie,pozniej dwójki i tak w kólko jak cos przechodzi to kolejne mnie boli. Np od 3 dni bolą mnie jedynki a wczoraj czułam sie jakby mi aparat ząłozyli bo tak mnie bolala jedna dwójka (która jeszcze sie tak nie wyprostowała i widac jeszcze na niej fale z łuku) Wiec wiem ze COS sie z tymi zębami cały czas dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Przyczajenie
|
Ja aparacik na górę mam od 8 listopada 2006 (góra)
![]() ![]() ![]() A wczoraj był dół, zęby mnie bolą cholernie.. ;-/ Ale co nas nie zabije to nas wzmocni. ;] Na dole to nie wyrosły mi piątki i będę miała implanty w wieku 18 lat. Miałam do wyboru.. albo wyrywam dwie 4 z góry i na dole zęby się zsuwają ( Mam szpary który trzeba skorygować). A druga opcja to była nic nie wyrywać tylko wstawiać właśnie te dwie wspominane piątki. Z jedzeniem jest okej. Tylko pierwszy tydzień będzie ciężki, a potem to już z górki. Jak tak czytałam wątki związane z aparatem to nawet była wypowiedź, że ludzie będą się śmiać itp. No nie wiem, może rówieśnicy, którzy też chcą mieć piękne ząbki.. jeżeli ktoś nosi aparat to chyba chce dobrze wyglądać. Kiedyś miałam miłą sytuacje na przystanku. Kobieta zapytałam się mnie która godzina, ja jako osoba uśmiechnięta nie wstydzę się pokazywać, że aparat mam więc się uśmiechnęłam i odpowiedziałam jej. Ona na to: " o widzę, że dziewczyna o siebie dba, bardzo dobrze.. ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich opancerzonych, zadrutowanych itd ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.