![]() |
#31 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pseudokibice....
Zabawne
![]() Miała być dyskusja, a oczywiście jest "a bo Ty jesteś taki owaki", bo Ktoś nie potrafi czegoś zrozumieć. Ech. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655831]Zabawne
![]() Miała być dyskusja, a oczywiście jest "a bo Ty jesteś taki owaki", bo Ktoś nie potrafi czegoś zrozumieć. Ech. Jak wielu innych rzeczy na tym wątku.[/quote] A co tutaj jest do rozumienia? Mam nagle zmienić zdanie i powiedzieć, że bójki kiboli to całkiem normalne i naturalne są? ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655831]
Jak wielu innych rzeczy na tym wątku.[/quote] ![]() Mam zrozumieć że czyimś hobby jest lanie się?
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Możesz sobie nie rozumieć, ale nie trzeba zaraz wyzywać tych, którzy się biją i tych, którzy ich bronią od idiotów.
A dla dużego % społeczeństwa bójki kibiców są normalnie ![]() Cytat:
EOT z mojej strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655872]Możesz sobie nie rozumieć, ale nie trzeba zaraz wyzywać tych, którzy się biją i tych, którzy ich bronią od idiotów.
A dla dużego % społeczeństwa bójki kibiców są normalnie ![]() EOT z mojej strony ![]() ![]() Kto kogo wyzwał od idiotów? A to, że dla jakiejś tam części społeczeństwa (nie sądzę, że dużej) bójki kibiców/kiboli są normalne nie obchodzi mnie po prostu, bo mam swoje zdanie ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wenedka - akurat jeśli chodzi o Avię, to tam chłopak wylądował na oiomie skatowany pałami przez policję (po meczu z Ładą Biłgoraj bodajże, w 2005 jeśli się nie mylę?) - jest z tego filmik jak panowie policjanci wpadają sobie w siedzących spokojnie kibiców i pałują... Fakt że na stadionie Motoru akurat się jeszcze zdażyła taka "atrakcja" w tym sezonie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655872] A dla dużego % społeczeństwa bójki kibiców są normalnie
![]() a skąd te absurdalne dane? [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655872] Nie będę Ci tego tłumaczyć, bo zostało to już tu wytłumaczone i to nie jeden raz. Nie rozumiesz - Twój problem. [/quote] Nie mam żadnego problemu,więc śpij spokojnie. Nie rozumiem lania się dla zabawy + lania przypadkowych osób,ani gwałcenia dla zabawy i zabaw pedofili. I rozumieć nie chcę.
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Wyrak, tam się wiele różnych ciekawych rzeczy działo podczas meczów, z inicjatywy kibiców. Podobnie Motor. To są moje okolice, więc trochę wiem
![]() I z tym chłopakiem to było z Hetmanem Zamość ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Nie.Przytaknęłam,że wiesz mniej niż ci się wydaje,bo twierdzisz,że przypadkowo nikt się w takiej bójce nie znajduje.
A wyobraź sobie,że znajduje,jak choćby 2 moich znajomych.Jeden wrócił do domu pobity,drugi z rozwaloną skronią i wargą.
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Ostatnio słowo "ustawka" kojarzy mi się z tym artykułem:
http://miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35608,4889877.html Natomiast już teraz o temacie wątku. Wiecie,nie da się tak łatwo określić kto,co i dlaczego.To jest trochę trudniejszy temat. Ale-na meczach w zasadzie już od jakiegoś czasu nie ma bójek.Kibice się biją,owszem,ale już na tzw ustawkach poza stadionem-ale to chyba nie o tym jest temat wątku? Na stadionie burdy się zdarzają.Zdarzają się i przed stadionem.Ja nie mówię,że o jest dobre,nie usprawiedliwiam bo na stadionach są też często całe rodziny z dziećmi-ale zdarza się,że prowokuje do takich starć policja. Ja wiem jak to brzmi,wiem,że często w takie rzeczy się po prostu nie wierzy ale niestety tak jest. (wiem,tak bez ładu i składu napisałam ale właśnie wróciłam do domu i jem w trakcie pisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli dorośli ludzie świadomi konsekwencji się biją, gdzie tu leży patologia? Idąc tym tropem myślenia bokserzy, UFC, Pride, K1 itd. to idioci ![]() Cytat:
http://pl.youtube.com/watch?v=NLTstmLkc2A
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ok, w tym przypadku, to policja przesadziła, przyznaję, ale kibice tez nie zachowywali się jak potulne baranki. Burdy na meczach wszczynane przez kibiców w dalszym ciągu się zdarzają i jestem przeciwna temu tak samo, jak sytuacjom, gdy policja pałuje z taki skutkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda z tych sytuacji krzywdzi NIEWINNE osoby. Jak sie leją tylko ci co chcą,gdzieś na polu-niech się leją.Mnie to G obchodzi,byle nie cierpiały przypadkowe osoby.
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, jak się zachowywali kibice, nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Te osoby ponoszą później odpowiedzialność karną. Policjant jest od utrzymywania porządku, nie może powiedzieć "byli agresywni, więc zrobiłem to czy tamto". Mają pewne rzeczy ściśle ustalone np. gdzie można bić pałami i nagminnie to łamią. Niedopuszczalne są przypadki, że mszczą się na kibicach za jakąś awanturę z przeszłości. Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi znajomi padli ofiarą kibiców hobbystów.
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Się zgadzam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Dobra jeżeli już chcą bić się po lasach, niech się biją, pozwalam. Ale bez krzywd wobec newinnych osób, choć to dla mnie i tak jest niezrozumiałe. Ale, że uwielbiam krytykować rzeczy na, których się zupełnie nie znam, dopiszę jeszcze, że eee dla mnei to jest chore i wątpie, zeby pracownicy banku( i inni których tam wymienił) jak to Wyrak napisał tak się zabawiali w weekendy, bo jak dla mnie to nie wygląda na rozrywkę inteligentnych osób.
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
nienawidze pseudokibicow:/
mialam pare razy z takowymi do czynienia i moi znajomi tez przyklad sopot wakacje wieczor sklep w ktorym kupowalam jakies bulki na kolacje samo centrum kibic arki gdynia zaczal mnie szarpac przy kasie i wyzywac od zydowek wyrwalam sie i wyskoczyloam ze sklepu na szczescie policja dorwala tego zlamasa:/
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To że Ty wątpisz, akurat nic nie zmienia ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Proszę, skoro tysiące kibiców w całej Polsce na to czekało, to czekam na kwaitki i czekoladki.
![]() ![]() A co do pomysłu, to na taki sobie wpadłam i tak żem sobie napisała. Nie wyobrażam sobie aby doktor dentysta który dzisiaj wierci mi w jamie ustnej po pracy ubierał się w dres i jechał pokazywać dumę i honor, rozkwaszając komuś buzię.
![]() |
#52 | ||||
Zakorzenienie
|
hmm
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie pisz eo wielkich meczach i niekoniecznie pilkarskich,pisz eo meczach innych dyscyplin na swiezym powietrzu ,tak sie sklada ze jestem z miasta ktore ma silna tradycje czarnego sportu i wiem jak to wygladalo . sprawa wiezienia- 90 % skazanych olewa wyroki i jest im na reke ze siedza w ciepelku ,maja wikt i opierunek za nasze pieniadze,stawka zywieniowa jest wyzsza niz w szpitalu wiec nie gadaj ze maja tam zle, tv, silownia,widzenia ,paczuszki od rodziny,czesto narkotyki,alkohol. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
" Napastnicy to dwaj 24-letni mężczyzni i 17-letnia dziewczyna jednego z nich. Na niepełnosprawnego rzuciła się z rozbitą butelką. (...) Około pierwszej wyszli z lokalu i ruszyli w kierunku domów. Zaczepiło ich dwóch mężczyzn. - Zapytali jakiej drużyny są kibicami. Niepełnosprawny odpowiedział, że jest sympatykiem GKS-u. Drugi mężczyzna stwierdził, że nie kibicuje nikomu. Wtedy zosta zaatakowany.(...) Tak więc policjant nawet nie powiedział że jest kibicem przeciwnej drużyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Wyrak - Ja nie muszę być na żadnym meczu, żeby stwiedzić czy bójki między pseudokibicami są normalne. Normalny człowiek idzie na mecz, żeby go obejrzeć i kibicować swojej ulubionej drużynie. A jeśli ktoś idzie po to żeby stłuc niewinnego człowieka, tylko dlatego że kibicuje innej drużynie to coś jest z nim nie tak.
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...5,0,58573.html
http://www.youtube.com/watch?v=da_7tlj0Kzc http://www.tvn24.pl/1,251,24,3480950...1,0,forum.html to są jakieś ofiary śmiertelne wśród kibiców/kiboli czy nie ?
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja: nienawidzę przemocy w każdej postaci najbardziej na świecie. Uważam, że jednostki agresywne należy izolować od społeczeństwa, jako patologiczne i zagrażające innym. Tyle mam do powiedzenia na ten temat.
Jeżeli ktoś to uważa za normalne i przyzwala na coś takiego, a może wręcz popiera, to chyba powinien się mocno zastanowić nad sobą jak dla mnie. Ale to tylko drobna sugestia, w rzeczywistości nic mi do tego co kto myśli ![]() Nadmiar energii w społeczeństwie skierujmy lepiej do ciężkiej pracy fizycznej niż do siebie nawzajem ![]()
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655301]
Pink - "idiota" lejący się na meczu w dni powszednie może być prezesem banku, lekarzem czy nauczycielem ![]() Co nie zmienia faktu, że nadal jest idiotą ![]() Ja rozumiem miłość do drużyny. Naprawdę. Ale nie zrozumiem atakowania niewinnych osób z tego powodu. A wszyscy wiemy, że takie przypadki się zdarzają. Kiboli, którzy zagrażają innym ludziom, czy to na meczu, czy po nim, powinno się izolować od społeczeństwa, jak przestępców. Bo w końcu nimi są. [by była jasność, mówię tu o tych, którzy organizują ustawki i biorą w nich udział, wszczynają burdy na/po meczach i biją/zabijają niewinne osoby w imię 'miłości do drużyny']
![]() |
#58 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Inna sprawa, ze osoby ktore sie bawia w bieganie po lasach raczej takich akcji nie robia, bo raz, jest roznica pomiedzy byciem zainteresowanym sprawdzeniem sie przeciwko kibicom innej druzyny, a zaczepianiem przypadkowych przechodniow, a dwa ze wzgledow czysto praktycznych - zeby sie "nie wychylac". Cytat:
Mysia Pysia, oslabiasz mnie. Wez zainwestuj te 15zlotych i przejdz sie na Sloneczna na mecz, bo gadasz bzdury ktorych sluchac szkoda ![]() ![]() ![]() Cytat:
"Po drugie - kłamiesz, nie było jak dotąd przypadku żeby ktoś zginął na ustawce. Przynajmniej od czasu paktu poznańskiego. Przy czym Grabiszyńska to nie była ustawka." I to podtrzymuje. Zadna z wymienionych sytuacji nie miala miejsce na ustawce, w dodatku dotyczy Wisly i Cracovii, ktore nie sa w pakcie antysprzetowym. Dla mnie jakikolwiek sprzet to patologia i bardzo chetnie bym widzial zeby zniknela, naprawde. W tym ze ktos chce pobiegac i sie pobic nie widze nic zlego, ale noz pod zebro to sytuacja jaka niepowinna miec miejsca.
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I normalnie egzystuje. Jasne. [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655625]"Niewinni" ludzie, to siedzą w najdroższych sektorach, jedzą popcorn i w d. mają to, co dzieje się na innych trybunach - bo nie dotyczy ich to. To są wg Was normalni kibice, "pikniki", podstarzali panowie co to w garniturach na mecz chodzą. To jest wyobrażenie o "normalnych" kibicach większości tych, bo o piłce mają pojęcie takie, jak ja o budowie statku kosmicznego. Niestety, dla kibiców tak naprawdę nie liczy się mecz, nie liczy się nawet jaki piłkarz gra i strzela gole! Liczy się honor, udowadnianie wyższości swojej drużyny nad innymi, i to po to kibice chodzą na mecze! Najpierw jest piękna oprawa, śpiewy, a potem przechodzi się do walki - przegrani są wściekli i biją, wygrani się cieszą, i też biją. Takie są realia kibicowskie. Ale jakoś o oddziałach prewencyjnych, które leją kogo popadnie pałkami, sami ustawieni za tarczami to już nikt nie wspomni ![]() Moja koleżanka np. nie interesuje się składem Dyskobolii, bo ona nie kibicuje piłkarzom tylko samej Dyskobolii jako "zjawisku", które tworzą kibice.[/quote] To właściwie po co oni w ogóle chodzą na mecze? Może wystarczy się po prostu co tydzień umówić na mordobicie z jakąś inna grupą i już. Po co mieszac do tego piłkę nozną? czy inny sport...
![]() |
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Margitta - przemoc, agresja, adrenalina jest czescia zycia, nie widze nic zlego w odreagowywaniu pewnych rzeczy w taki czy inny sposob, dopoki nie sa w to wciagniete osoby niezaintereowane. Co do bicia osob niewinnych, to czestokroc agresorami sa osoby majace co najwyzej iluzoryczny zwiazek z kibicowaniem. Szkoda ze wiekszosc osob w temacie ma zdanie zbudowane na podstawie opinii przedstawianych w mediach itd. ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.