Pseudokibice.... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-20, 15:58   #31
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Dot.: Pseudokibice....

Zabawne

Miała być dyskusja, a oczywiście jest "a bo Ty jesteś taki owaki", bo Ktoś nie potrafi czegoś zrozumieć. Ech.

Cytat:
Napisane przez pink
nie rozumiem tej wypowiedzi
Jak wielu innych rzeczy na tym wątku.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 16:00   #32
wenedka
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655831]Zabawne

Miała być dyskusja, a oczywiście jest "a bo Ty jesteś taki owaki", bo Ktoś nie potrafi czegoś zrozumieć. Ech.

Jak wielu innych rzeczy na tym wątku.[/quote]

A co tutaj jest do rozumienia? Mam nagle zmienić zdanie i powiedzieć, że bójki kiboli to całkiem normalne i naturalne są?
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 16:02   #33
pink69
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655831]
Jak wielu innych rzeczy na tym wątku.[/quote]

nie rozśmieszaj mnie.
Mam zrozumieć że czyimś hobby jest lanie się?

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 16:03   #34
Konto usunięte

Możesz sobie nie rozumieć, ale nie trzeba zaraz wyzywać tych, którzy się biją i tych, którzy ich bronią od idiotów.

A dla dużego % społeczeństwa bójki kibiców są normalnie

Cytat:
Napisane przez pink69
Mam zrozumieć że czyimś hobby jest lanie się?
Nie będę Ci tego tłumaczyć, bo zostało to już tu wytłumaczone i to nie jeden raz. Nie rozumiesz - Twój problem.

EOT z mojej strony
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 16:06   #35
wenedka
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655872]Możesz sobie nie rozumieć, ale nie trzeba zaraz wyzywać tych, którzy się biją i tych, którzy ich bronią od idiotów.

A dla dużego % społeczeństwa bójki kibiców są normalnie

EOT z mojej strony [/quote]

Kto kogo wyzwał od idiotów?

A to, że dla jakiejś tam części społeczeństwa (nie sądzę, że dużej) bójki kibiców/kiboli są normalne nie obchodzi mnie po prostu, bo mam swoje zdanie
piją!

Stary 2008-02-20, 16:07   #36
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Otóż to.

Coś mi się zdaje,że sam w tych ustawkach uczestniczysz.
Tak przynajmniej wynika z Twoich wypowiedzi.
Nic więc dziwnego,że tak ich bronisz.
Pink, to co piszesz jest zupełnie niespójne logicznie. Najpierw przytakujesz SztucceMagiczce że mało wiem, a później piszesz, że biorę udział w ustawkach, co siłą rzeczy by znaczyło że wiem dużo Albo rybki, albo akwarium, zdecyduj się czy mnie atakujesz z pozycji że jestem farmazoniażen, czy troglodytą targanym atawistycznymi instynktami w przerwach pomiędzy wizytami monopolowego - zdecyduj się, bo przeczysz sama sobie

Wenedka - akurat jeśli chodzi o Avię, to tam chłopak wylądował na oiomie skatowany pałami przez policję (po meczu z Ładą Biłgoraj bodajże, w 2005 jeśli się nie mylę?) - jest z tego filmik jak panowie policjanci wpadają sobie w siedzących spokojnie kibiców i pałują...

Fakt że na stadionie Motoru akurat się jeszcze zdażyła taka "atrakcja" w tym sezonie.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 16:08   #37
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

Kto kogo wyzwał od idiotów?
Cytat:
Napisane przez Pink69
aha Wyrak . To widzę,że wedle Twojego rozumowania idioci lejący się po meczach są normalni?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 16:10   #38
pink69
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655872] A dla dużego % społeczeństwa bójki kibiców są normalnie [/quote]
a skąd te absurdalne dane?

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655872]

Nie będę Ci tego tłumaczyć, bo zostało to już tu wytłumaczone i to nie jeden raz. Nie rozumiesz - Twój problem. [/quote]
Nie mam żadnego problemu,więc śpij spokojnie.

Nie rozumiem lania się dla zabawy + lania przypadkowych osób,ani gwałcenia dla zabawy i zabaw pedofili.
I rozumieć nie chcę.

Stary 2008-02-20, 16:13   #39
wenedka
Zakorzenienie

Wyrak, tam się wiele różnych ciekawych rzeczy działo podczas meczów, z inicjatywy kibiców. Podobnie Motor. To są moje okolice, więc trochę wiem I nie wierzę, że kibice sobie spokojnie siedzieli jak gdyby nigdy nic, a policja ich zaczęła pałować.
I z tym chłopakiem to było z Hetmanem Zamość
piją!

Stary 2008-02-20, 16:16   #40
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
zdecyduj się, bo przeczysz sama sobie
Nie.Przytaknęłam,że wiesz mniej niż ci się wydaje,bo twierdzisz,że przypadkowo nikt się w takiej bójce nie znajduje.
A wyobraź sobie,że znajduje,jak choćby 2 moich znajomych.Jeden wrócił do domu pobity,drugi z rozwaloną skronią i wargą.

Stary 2008-02-20, 16:19   #41
201804200947
Konto usunięte

Ostatnio słowo "ustawka" kojarzy mi się z tym artykułem:
http://miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35608,4889877.html

Natomiast już teraz o temacie wątku.
Wiecie,nie da się tak łatwo określić kto,co i dlaczego.To jest trochę trudniejszy temat.
Ale-na meczach w zasadzie już od jakiegoś czasu nie ma bójek.Kibice się biją,owszem,ale już na tzw ustawkach poza stadionem-ale to chyba nie o tym jest temat wątku?
Na stadionie burdy się zdarzają.Zdarzają się i przed stadionem.Ja nie mówię,że o jest dobre,nie usprawiedliwiam bo na stadionach są też często całe rodziny z dziećmi-ale zdarza się,że prowokuje do takich starć policja.
Ja wiem jak to brzmi,wiem,że często w takie rzeczy się po prostu nie wierzy ale niestety tak jest.

(wiem,tak bez ładu i składu napisałam ale właśnie wróciłam do domu i jem w trakcie pisania)
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 16:21   #42
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość

Nie rozumiem lania się dla zabawy + lania przypadkowych osób,ani gwałcenia dla zabawy i zabaw pedofili.
I rozumieć nie chcę.
Wiesz co, ja nie tylko nie rozumiem lania przypadkowych osób, gwałcenia i pedofilii, ale również takiego bezsensownego zestawiania faktów. Równie dobrze, mogę napisać "nie rozumiem hodowania roślin doniczkowych, lania przypadkowych osób, gwałcenia i zabaw pedofilii" tyle samo sensu by to miało.

Jeśli dorośli ludzie świadomi konsekwencji się biją, gdzie tu leży patologia? Idąc tym tropem myślenia bokserzy, UFC, Pride, K1 itd. to idioci

Cytat:
Wyrak, tam się wiele różnych ciekawych rzeczy działo podczas meczów, z inicjatywy kibiców. Podobnie Motor. To są moje okolice, więc trochę wiem I nie wierzę, że kibice sobie spokojnie siedzieli jak gdyby nigdy nic, a policja ich zaczęła pałować.
I z tym chłopakiem to było z Hetmanem Zamość
Tak, to był chłopaczek z Zamościa (pomerdało mi się). Nie wierzysz? Proszę bardzo:
http://pl.youtube.com/watch?v=NLTstmLkc2A

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2008-02-20, 16:25   #43
wenedka
Zakorzenienie

Ok, w tym przypadku, to policja przesadziła, przyznaję, ale kibice tez nie zachowywali się jak potulne baranki. Burdy na meczach wszczynane przez kibiców w dalszym ciągu się zdarzają i jestem przeciwna temu tak samo, jak sytuacjom, gdy policja pałuje z taki skutkiem.
piją!

Stary 2008-02-20, 16:25   #44
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Równie dobrze, mogę napisać "nie rozumiem hodowania roślin doniczkowych, lania przypadkowych osób, gwałcenia i zabaw pedofilii" tyle samo sensu by to miało.
Już wyjaśniam związek,którego bez czytania ze zrozumieniem zobaczyć sie nie da.
Każda z tych sytuacji krzywdzi NIEWINNE osoby.

Jak sie leją tylko ci co chcą,gdzieś na polu-niech się leją.Mnie to G obchodzi,byle nie cierpiały przypadkowe osoby.

Stary 2008-02-20, 16:36   #45
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ok, w tym przypadku, to policja przesadziła, przyznaję, ale kibice tez nie zachowywali się jak potulne baranki. Burdy na meczach wszczynane przez kibiców w dalszym ciągu się zdarzają i jestem przeciwna temu tak samo, jak sytuacjom, gdy policja pałuje z taki skutkiem.
Przesadziła Dosyć subtelnie powiedziane. Z Przemkiem Czają też przesadziła (swoją drogą, ****a która go zamordowała jest już na wolności). Takich mamy stróży prawa, umiejących pałować po głowach dzieciaków.

Poza tym, jak się zachowywali kibice, nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Te osoby ponoszą później odpowiedzialność karną. Policjant jest od utrzymywania porządku, nie może powiedzieć "byli agresywni, więc zrobiłem to czy tamto". Mają pewne rzeczy ściśle ustalone np. gdzie można bić pałami i nagminnie to łamią. Niedopuszczalne są przypadki, że mszczą się na kibicach za jakąś awanturę z przeszłości.

Cytat:
Już wyjaśniam związek,którego bez czytania ze zrozumieniem zobaczyć sie nie da.
Każda z tych sytuacji krzywdzi NIEWINNE osoby.

Jak sie leją tylko ci co chcą,gdzieś na polu-niech się leją.Mnie to G obchodzi,byle nie cierpiały przypadkowe osoby.
A kto mówi o cierpieniu jakiś przypadkowych osób? Niestety, Ty cały czas nie wiesz o czym piszesz. Przypadkowe osoby nie wybiegają z zajmowanych przez siebie sektorów itd. Największe prawdopodobieństwo, że ktoś przypadkowy dostanie, jest po interwencji milicji, pardon, policji.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 16:44   #46
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety, Ty cały czas nie wiesz o czym piszesz. Przypadkowe osoby nie wybiegają z zajmowanych przez siebie sektorów itd. Największe prawdopodobieństwo, że ktoś przypadkowy dostanie, jest po interwencji milicji, pardon, policji.
Wiem o czym piszę,bo gdybym nie wiedziała to bym nie pisała.
Moi znajomi padli ofiarą kibiców hobbystów.

Stary 2008-02-20, 16:44   #47
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Przesadziła Dosyć subtelnie powiedziane. Z Przemkiem Czają też przesadziła (swoją drogą, ****a która go zamordowała jest już na wolności). Takich mamy stróży prawa, umiejących pałować po głowach dzieciaków.

Poza tym, jak się zachowywali kibice, nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Te osoby ponoszą później odpowiedzialność karną. Policjant jest od utrzymywania porządku, nie może powiedzieć "byli agresywni, więc zrobiłem to czy tamto". Mają pewne rzeczy ściśle ustalone np. gdzie można bić pałami i nagminnie to łamią. Niedopuszczalne są przypadki, że mszczą się na kibicach za jakąś awanturę z przeszłości.

A kto mówi o cierpieniu jakiś przypadkowych osób? Niestety, Ty cały czas nie wiesz o czym piszesz. Przypadkowe osoby nie wybiegają z zajmowanych przez siebie sektorów itd. Największe prawdopodobieństwo, że ktoś przypadkowy dostanie, jest po interwencji milicji, pardon, policji.

Się zgadzam
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 16:51   #48
SztuczkaMagiczka
Rozeznanie

Dobra jeżeli już chcą bić się po lasach, niech się biją, pozwalam. Ale bez krzywd wobec newinnych osób, choć to dla mnie i tak jest niezrozumiałe. Ale, że uwielbiam krytykować rzeczy na, których się zupełnie nie znam, dopiszę jeszcze, że eee dla mnei to jest chore i wątpie, zeby pracownicy banku( i inni których tam wymienił) jak to Wyrak napisał tak się zabawiali w weekendy, bo jak dla mnie to nie wygląda na rozrywkę inteligentnych osób.

SztuczkaMagiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 16:59   #49
kennedy
Zakorzenienie

nienawidze pseudokibicow:/
mialam pare razy z takowymi do czynienia i moi znajomi tez
przyklad sopot wakacje wieczor sklep w ktorym kupowalam jakies bulki na kolacje
samo centrum
kibic arki gdynia zaczal mnie szarpac przy kasie i wyzywac od zydowek
wyrwalam sie i wyskoczyloam ze sklepu na szczescie policja dorwala tego zlamasa:/
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 17:00   #50
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SztuczkaMagiczka Pokaż wiadomość
Dobra jeżeli już chcą bić się po lasach, niech się biją, pozwalam.
O dzięki łaskawa pani, tysiące kibiców w całej Polsce czekało na to!

Cytat:
Ale bez krzywd wobec newinnych osób, choć to dla mnie i tak jest niezrozumiałe.
Już pisałem wyżej, jeśli ktoś dostanie po nosie na stadionie, to raczej niewinny nie jest (no fakt, może być niezdrowo ciekawy, ale za głupotę ludzką, to już nie mi odpowiadać...)

Cytat:
Ale, że uwielbiam krytykować rzeczy na, których się zupełnie nie znam, dopiszę jeszcze, że eee dla mnei to jest chore i wątpie, zeby pracownicy banku( i inni których tam wymienił) jak to Wyrak napisał tak się zabawiali w weekendy, bo jak dla mnie to nie wygląda na rozrywkę inteligentnych osób.
Dla Ciebie to jest chore choć tak naprawdę nie wiesz co

To że Ty wątpisz, akurat nic nie zmienia Co to w ogóle za pomysł, z mówieniem co jest, a co nie jest odpowiednią rozrywką dla kogo ?

Stary 2008-02-20, 17:10   #51
SztuczkaMagiczka
Rozeznanie

Proszę, skoro tysiące kibiców w całej Polsce na to czekało, to czekam na kwaitki i czekoladki. No jak to nie wiem co! Doskonale wiem co jest dla mnie chore, a mianowicie ustawianie się na jakieś bójki nie wiadomo po co, dla kogo, dlaczego. Tak tak wiem dla honoru bla bla bla. Dla mnie mogę pokazać swoją honor i swoją wyższość odwracając się na pięcie i pokazując, temu kto mnie zaczepia mój piękny tyłeczek.
A co do pomysłu, to na taki sobie wpadłam i tak żem sobie napisała. Nie wyobrażam sobie aby doktor dentysta który dzisiaj wierci mi w jamie ustnej po pracy ubierał się w dres i jechał pokazywać dumę i honor, rozkwaszając komuś buzię.

SztuczkaMagiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 17:40   #52
paula78
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, bo to jak choroba zakaźna
hmm

Cytat:
No i? Są gorsze hasełka, od Żydów wyzywa się drużyny w różnych częściach Europy, akurat z nazizmem to nie ma nic wspólnego.
no i co z tego ze sa gorsze haselka ?mieszkam w polsce i interesuje mnie jak tutaj ludzie traktuja innych ,nie interesuje mnie z czym to ma cos wspolnego ,wyzywanie kogokolwiek od żydow w ustach dziecka swiadczy o doroslych ktorzy wychowuja dziecko i to mi si enie podoba.

Cytat:
Jw. nie ma to jak kogoś szybko zaszufladkować (jakość komentarzy szczerze mówiąc o czymś też świadczy)
nie znasz go wiec sie nie wypowiadaj ,ty tez masz miejsce w mojej kmodzie ,tuz obok tego barana.

Cytat:
Nie słyszałem nigdy żeby ktokolwiek zginął w ustawce, bądź został kaleką, za to policja wysłała już kilka niewinnych osób pod ziemię/na oiom.
oo widze pan kibic ,

Cytat:
Nie bardzo rozumiem, po co wypisujesz bzdury o czymś o czym nie masz pojęcia? Spróbuj na niektóre stadiony w Polsce pasek od spodni z metalowa klamerka, to jest sztuka, a Ty o jakiś kamieniach, butelkach piszesz Druga sprawa - znowu piszesz bzdury, nie wiedząc że w takich przypadkach zakazy stadionowe są powszechnie stosowane. Na koniec pogratulować pisania że komukolwiek jest w więzieniu dobrze

nie pisz eo wielkich meczach i niekoniecznie pilkarskich,pisz eo meczach innych dyscyplin na swiezym powietrzu ,tak sie sklada ze jestem z miasta ktore ma silna tradycje czarnego sportu i wiem jak to wygladalo .

sprawa wiezienia- 90 % skazanych olewa wyroki i jest im na reke ze siedza w ciepelku ,maja wikt i opierunek za nasze pieniadze,stawka zywieniowa jest wyzsza niz w szpitalu wiec nie gadaj ze maja tam zle, tv, silownia,widzenia ,paczuszki od rodziny,czesto narkotyki,alkohol.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 17:52   #53
Catt_girl
Raczkowanie

Cytat:

Cytuję artykuł z Dziennika Zachodniego w którym działalności KIBOLI poza stadionem i nie na "ustawkach":
" Napastnicy to dwaj 24-letni mężczyzni i 17-letnia dziewczyna jednego z nich. Na niepełnosprawnego rzuciła się z rozbitą butelką. (...)
Około pierwszej wyszli z lokalu i ruszyli w kierunku domów. Zaczepiło ich dwóch mężczyzn.
- Zapytali jakiej drużyny są kibicami. Niepełnosprawny odpowiedział, że jest sympatykiem GKS-u. Drugi mężczyzna stwierdził, że nie kibicuje nikomu. Wtedy zosta zaatakowany.(...)

Tak więc policjant nawet nie powiedział że jest kibicem przeciwnej drużyny
Catt_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 17:57   #54
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

Wyrak - Ja nie muszę być na żadnym meczu, żeby stwiedzić czy bójki między pseudokibicami są normalne. Normalny człowiek idzie na mecz, żeby go obejrzeć i kibicować swojej ulubionej drużynie. A jeśli ktoś idzie po to żeby stłuc niewinnego człowieka, tylko dlatego że kibicuje innej drużynie to coś jest z nim nie tak.

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 18:12   #55
reeef
Raczkowanie

GG do reeef

http://www.money.pl/gospodarka/wiado...5,0,58573.html

http://www.youtube.com/watch?v=da_7tlj0Kzc

http://www.tvn24.pl/1,251,24,3480950...1,0,forum.html

to są jakieś ofiary śmiertelne wśród kibiców/kiboli czy nie ?
Stary 2008-02-20, 18:29   #56
margitta
Zakorzenienie

Ja: nienawidzę przemocy w każdej postaci najbardziej na świecie. Uważam, że jednostki agresywne należy izolować od społeczeństwa, jako patologiczne i zagrażające innym. Tyle mam do powiedzenia na ten temat.

Jeżeli ktoś to uważa za normalne i przyzwala na coś takiego, a może wręcz popiera, to chyba powinien się mocno zastanowić nad sobą jak dla mnie. Ale to tylko drobna sugestia, w rzeczywistości nic mi do tego co kto myśli

Nadmiar energii w społeczeństwie skierujmy lepiej do ciężkiej pracy fizycznej niż do siebie nawzajem
Stary 2008-02-20, 18:31   #57
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655301]
Pink - "idiota" lejący się na meczu w dni powszednie może być prezesem banku, lekarzem czy nauczycielem [/quote]
Co nie zmienia faktu, że nadal jest idiotą

Ja rozumiem miłość do drużyny. Naprawdę. Ale nie zrozumiem atakowania niewinnych osób z tego powodu. A wszyscy wiemy, że takie przypadki się zdarzają.
Kiboli, którzy zagrażają innym ludziom, czy to na meczu, czy po nim, powinno się izolować od społeczeństwa, jak przestępców. Bo w końcu nimi są.
[by była jasność, mówię tu o tych, którzy organizują ustawki i biorą w nich udział, wszczynają burdy na/po meczach i biją/zabijają niewinne osoby w imię 'miłości do drużyny']

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 18:36   #58
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę, skoro tysiące kibiców w całej Polsce na to czekało, to czekam na kwaitki i czekoladki.
Podaj adres pod ktory wysylac prezenty

Cytat:
No jak to nie wiem co! Doskonale wiem co jest dla mnie chore, a mianowicie ustawianie się na jakieś bójki nie wiadomo po co, dla kogo, dlaczego. Tak tak wiem dla honoru bla bla bla. Dla mnie mogę pokazać swoją honor i swoją wyższość odwracając się na pięcie i pokazując, temu kto mnie zaczepia mój piękny tyłeczek.
Alez moja Droga (ze sobie pozwole sie spoufalic), Ci sie nie musi to podobac itd., po prostu zrozum, ze komus moze. Ktos zbiera znaczki, ktos inny jezdzi pol-wyczynowo na motorze, jeszcze ktos inny bije sie po lasach - dopoki wszystkie osoby rozumieja jakie moga byc tego konsekwencje i inni nie patrza na to na zasadzie "ja tego nie aprobuje, wiec to chore, to idioci". Ludzie, zyjcie i dajcie zyc innym

Cytat:
A co do pomysłu, to na taki sobie wpadłam i tak żem sobie napisała. Nie wyobrażam sobie aby doktor dentysta który dzisiaj wierci mi w jamie ustnej po pracy ubierał się w dres i jechał pokazywać dumę i honor, rozkwaszając komuś buzię.
A jednak, cos takiego moze miec miejsce...

Cytat:
no i co z tego ze sa gorsze haselka ?mieszkam w polsce i interesuje mnie jak tutaj ludzie traktuja innych ,nie interesuje mnie z czym to ma cos wspolnego ,wyzywanie kogokolwiek od żydow w ustach dziecka swiadczy o doroslych ktorzy wychowuja dziecko i to mi si enie podoba.
I tu masz problem, bo sa kibice ktorzy sami sie z Zydostwem identyfikuja (Jude Gang) I co teraz z ta zagwostka? Poza tym - podalem przyklady z zagranicy, zeby nie bylo ze Polska takie zadupie i zascianek

Cytat:
Cytuję artykuł z Dziennika Zachodniego w którym działalności KIBOLI poza stadionem i nie na "ustawkach":
" Napastnicy to dwaj 24-letni mężczyzni i 17-letnia dziewczyna jednego z nich. Na niepełnosprawnego rzuciła się z rozbitą butelką. (...)
Około pierwszej wyszli z lokalu i ruszyli w kierunku domów. Zaczepiło ich dwóch mężczyzn.
- Zapytali jakiej drużyny są kibicami. Niepełnosprawny odpowiedział, że jest sympatykiem GKS-u. Drugi mężczyzna stwierdził, że nie kibicuje nikomu. Wtedy zosta zaatakowany.(...)

Tak więc policjant nawet nie powiedział że jest kibicem przeciwnej drużyny
To jest debilizm i tyle. Wcale czegos takiego nie pochwalam, wrecz przeciwnie.

Inna sprawa, ze osoby ktore sie bawia w bieganie po lasach raczej takich akcji nie robia, bo raz, jest roznica pomiedzy byciem zainteresowanym sprawdzeniem sie przeciwko kibicom innej druzyny, a zaczepianiem przypadkowych przechodniow, a dwa ze wzgledow czysto praktycznych - zeby sie "nie wychylac".

Cytat:
Wyrak - Ja nie muszę być na żadnym meczu, żeby stwiedzić czy bójki między pseudokibicami są normalne. Normalny człowiek idzie na mecz, żeby go obejrzeć i kibicować swojej ulubionej drużynie. A jeśli ktoś idzie po to żeby stłuc niewinnego człowieka, tylko dlatego że kibicuje innej drużynie to coś jest z nim nie tak.

Mysia Pysia, oslabiasz mnie. Wez zainwestuj te 15zlotych i przejdz sie na Sloneczna na mecz, bo gadasz bzdury ktorych sluchac szkoda "nie musze byc na meczu, zeby stwierdzic", ergo "nie musze miec zadnych podstaw, zeby stwierdzic to czy tamto". Nie mow po co na mecz idzie "normalny czlowiek" bo nie masz pojecia po co chodzi - jest mnostwo zupelnie roznych i nieraz wykluczajacych sie motywacji. Sadzac po Twoich wpisach, to niezbyt jestes w temacie . Ogolnie, przedzieranie sie przez wpisy ktore zawieraja w kolko zbior tych samych sterotypow nie popartych faktami, jest zmudne

Oczywiscie ze sa. Tylko czy ktos stwierdzil ze nie ma? Pisalem wyzej:

"Po drugie - kłamiesz, nie było jak dotąd przypadku żeby ktoś zginął na ustawce. Przynajmniej od czasu paktu poznańskiego. Przy czym Grabiszyńska to nie była ustawka."

I to podtrzymuje. Zadna z wymienionych sytuacji nie miala miejsce na ustawce, w dodatku dotyczy Wisly i Cracovii, ktore nie sa w pakcie antysprzetowym. Dla mnie jakikolwiek sprzet to patologia i bardzo chetnie bym widzial zeby zniknela, naprawde. W tym ze ktos chce pobiegac i sie pobic nie widze nic zlego, ale noz pod zebro to sytuacja jaka niepowinna miec miejsca.

Stary 2008-02-20, 18:43   #59
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie że nie wpływa. Jest weekend, jest mecz i różne sprawy z nim związane. Później przychodzi poniedziałek i jest szkoła, uczelnia, praca, rodzina itd. normalna egzystencja.

Lanie się jest jak najbardziej normalnym ludzkim zachowaniem, podtrzymuję to stwierdzenie.
Tak. I potem idzie taki ktos z podbitym okiem do szkoły albo do pracy.
I normalnie egzystuje. Jasne.

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;6655625]"Niewinni" ludzie, to siedzą w najdroższych sektorach, jedzą popcorn i w d. mają to, co dzieje się na innych trybunach - bo nie dotyczy ich to. To są wg Was normalni kibice, "pikniki", podstarzali panowie co to w garniturach na mecz chodzą. To jest wyobrażenie o "normalnych" kibicach większości tych, bo o piłce mają pojęcie takie, jak ja o budowie statku kosmicznego. Niestety, dla kibiców tak naprawdę nie liczy się mecz, nie liczy się nawet jaki piłkarz gra i strzela gole! Liczy się honor, udowadnianie wyższości swojej drużyny nad innymi, i to po to kibice chodzą na mecze! Najpierw jest piękna oprawa, śpiewy, a potem przechodzi się do walki - przegrani są wściekli i biją, wygrani się cieszą, i też biją. Takie są realia kibicowskie. Ale jakoś o oddziałach prewencyjnych, które leją kogo popadnie pałkami, sami ustawieni za tarczami to już nikt nie wspomni

Moja koleżanka np. nie interesuje się składem Dyskobolii, bo ona nie kibicuje piłkarzom tylko samej Dyskobolii jako "zjawisku", które tworzą kibice.[/quote]

To właściwie po co oni w ogóle chodzą na mecze? Może wystarczy się po prostu co tydzień umówić na mordobicie z jakąś inna grupą i już. Po co mieszac do tego piłkę nozną? czy inny sport...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-20, 19:00   #60
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

To właściwie po co oni w ogóle chodzą na mecze? Może wystarczy się po prostu co tydzień umówić na mordobicie z jakąś inna grupą i już. Po co mieszac do tego piłkę nozną? czy inny sport...
Wiesz co, znam mnostwo ludzi, dla ktorych drugo- trzeciorzedna sprawa jest to co robia wyrobnicy zwani pilkarzami... co wcale nie znaczy, ze zalezy im z automatu na biciu sie... wiecej, osoby ktore sie w zyciu nie bily i nie beda bily, chodza na mecze i wcale ich strona sportowa nie obchodzi. To Ci dopiero ciekawostka dropsa, czyz nie? Jak juz pisalem - motywacji do chodzenia na mecze jest mnostwo, wrzucanie wszystkiego do dwoch woreczkow pt. "bicie sie" i "ogladanie meczu na dupsku z pestkami" jest bezsensowne.

Cytat:
Co nie zmienia faktu, że nadal jest idiotą
Idac Twoim tropem myslenia, osoba uprawiajaca sztuki walki full contact to tez idiota? Osoba uprawiajaca wyczynowo sporty motorowe to tez idiota? Mozna by tak wymieniac, wychodzi na to, ze albo znaczaca czesc spoleczenstwa to idioci, albo osoby tak je nazywajace maja po prostu szalenie ciasne horyzonty myslowe.

Margitta - przemoc, agresja, adrenalina jest czescia zycia, nie widze nic zlego w odreagowywaniu pewnych rzeczy w taki czy inny sposob, dopoki nie sa w to wciagniete osoby niezaintereowane.

Co do bicia osob niewinnych, to czestokroc agresorami sa osoby majace co najwyzej iluzoryczny zwiazek z kibicowaniem.

Szkoda ze wiekszosc osob w temacie ma zdanie zbudowane na podstawie opinii przedstawianych w mediach itd.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości