![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pseudokibice....
No jasne, ze można chodzić na mecz i robić na szydełku...
Tak samo jak mozna iśc do kina tylko po to, zeby zjesc popcorn a na film nawet okiem nie rzucic. Ale po co? <pytanie retoryczne, własciwie mało mnie to obchodzi>
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Przejdz sie na mecz, albo lepiej kilka. Taka plytka ironia do mnie zupelnie nie trafia, bo po prostu wiem, ze sa ludzie, ktorzy przychodza na mecz i nie wiedzia z samego widowiska sportowego nic, wcale nie interesujac sie biciem. Ale - jak widze - wiesz lepiej. Szkoda ze wiele osob ma na tyle malo przyzwoitosci, by wydawac definitywne oceny o czyms, o czym nie ma pojecia.
Masz w podpisie Bawarie, wiec przejdz sie w miare mozliwosci na Alianz Arena i zobacz, ze jest tam sekcja gdzie nie ma krzeselek... co wiecej grupa "idiotow" musiala od zarzadu wywalczyc to zeby tych krzeselek nie bylo... Nazywaja sie Schickeria i uwierz - widowisko sportowe jest dla nich drugo czy trzeciorzednie wazne...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Nie wydałam nawet pól sądu. Nie napisałam nigdzie, ze wiem a tym bardziej, że lepiej. Nawet zadałam pytanie (co prawda retoryczne, ale jednak pytanie, co znaczy, ze czegos nie wiem).
Takie stawianie się na pozycji ofiary i oskarzanie mnie o jakieś sądy ![]() ![]() I mój drogi (że się tak brzydko spoufalę) ja nie posiadam całej wiedzy swiata. Ty także nie ![]() Dobranoc. szydełko na mnie czeka edycja: Dlaczego wszyscy faceci jacy się tu pojawią muszą się zawsze czepic mojej lokalizacji? Chyba zmienie lokalizację na : z mojego pokoiku ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast bójki pseudokibiców odbywają się na stadionach- miejscu, które społecznie uznane jest tylko i wyłącznie jako miejsce grania w piłke... dlatego nie dziw się,że bójki nie są tolerowane. Niech chłopcy idą się bić w odosobnione miejsce wtedy racja, adrenalina to część życia i mogą ją rozładować. Natomiast do póki to jest stadion to sory, ale ci chłoptasie są w mniejszości i do póki stadion nie zostanie uznany przez ogół społeczeństwa za miejsce bijatyk do póty takie czyny bedą naganne. Proste. I nie pisz wszystkim,że się nie znają na temacie itp. bo trochę robisz z siebie pana wszechwiedzącego"..tak się składa,że wiele Wizażanek na sporcie się zna... a ja kibicuję Kolejorzowi, pseudokibiców też znam, patologię i Rycha Peje nawet ale za wszechwiedzącą się nie uważam;-) ostatnio coś wielu kozaków na forum..nie wiem czy chcą się dowartościować czy popisać wiedzą...tylko czemu im nie wychodzi ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jest policjantem? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Traci, byłam, ale tylko streakera widziałam
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tę formę wyzwisk uważam za wyjątkowo obraźliwą i niestosowną. Podobnie jak łódzkie określenia typu Żydzew (ze strony ŁKS dla łódzkiej drużyny Widzewa) czy też zapisywanie ŁKS/RTS w gwiazdach żydowskich. Średnio mnie obchodzi hobby innych ludzi, jeśli nie wpływa bezpośrednio na mnie. W końcu to nie ja się decyduję chodzić bez nosa( ![]() Natomiast naprawdę, średnio podoba mi się to, że jakaś banda wrzeszczy mi o 3 nad ranem widzewskie piosenki pod oknami, niefajni też są panowie z pytaniem na ustach "Widzew czy ŁKS ?". No i jak są w Łodzi derby to raczej staram się zakotwiczyć w domu. Aha, znam osoby chodzące na mecze, ale sama na nich nie bywam. Najczęściej są to fani drużyny dla samej 'ideologii' bycia jej kibicem ![]() Z tego co wiem to na tych łódzkich meczach tak źle nie jest. Za to denerwuje mnie to, że fakt istnienia dwóch aktywnie zwalczających się drużyn sportowych jakoś tam wpływa na moje życie, mimo że jestem 'za nikim' (gdzieś słyszałam, że to najgorsza opcja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj robi, robi ![]() ![]() Ale rzeczywiście dobrze strzeżony, zresztą w ogóle w Anglii jest zapewniona dobra ochrona takich imprez.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||||
Zakorzenienie
|
Luba - nie czepiam sie do lokalizacji, gdybys miala jakas inna, to bym napisal o innym stadionie.
Cytat:
Ostatni akapit moglas sobie darowac, bo nie kozacze, nie woze sie i nie popisuje, tylko pisze w odniesieniu do znanych mi faktow, a nie artykulow prasowych jak wiekszosc dyskutantow. Cytat:
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,4804132.html Nigdy model angielski w Polsce brrrrrr.... Rambo - wyzywanie kogos od Zydow, Niemcow, kurew itd. bylo i bedzie. Stadion to nie opera pilka budzila i bedzie budzila emocje. Nie bardzo rozumiem, dlaczego akurat wyzywanie od Zyda jest takie najgorsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i maly input ode mnie: Piotr Lisiewicz - "Ja, kibol" (Chii tez bedzie u Rychu ![]() http://www.legialive.pl/news/24520_N..._Ja_kibol.html Jerzy Dudala - "Pochwala Lokalnej Wspolnoty": http://www.widzewtomy.net/index.php?...=329&Itemid=45 Jerzy Dudala - "Patrioci W Szalikach": http://forum.hokej.torun.pl/viewtopic.php?t=2076 Moze to komus cos rozjasni ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Wyrak, nie uważam, by system angielski był zły. Ja byłam na meczu MU i kibice normalnie wstawali, nikt ich nie wyrzucał, ale fakt, tam ochrona może być zaostrzona. Na innych meczach, głównie drużyn Championship, bo na takich bywałam, kibice krzyczą, wstają, bounsują, ale jest przede wszystkim bezpiecznie. Wg mnie jest to lepsze, niż model polski.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie uwazam ze jest zly... uwazam ze jest fatalny, tragniczny i beznadziejny. Jak widac, nawet stowarzyszenie kibicow MU podziela moje zdanie. Jak juz pisalem - nigdy systemu angielskiego w Polsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A doczytałeś, ze ustalenia, że kibice nie mogą wstawać itp. nie są regulowane ustawą tylko przez klub MU? W Man City już tak nie jest. W innych klubach też nie. I dalej nie wiem dlaczego ten system jest tragiczny.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie podoba mi się, że akurat ten temat jest przedmiotem wyzwisk o czym zwyczajnie wspomniałam ![]() Zdaję sobie naprawdę sprawę z tego, że ludzie się będą wyzywać od czego im tylko przyjdzie do głowy, bez względu na to czy mi się to podoba czy nie. Ale akurat mi się nie podoba, to pozwalam sobie o tym wspomnieć. Cytat:
![]() Po prostu zauważam, że duża część agresywnych zachowań w moim mieście związana jest w jakiś sposób z istnieniem tych dwóch klubów sportowych i to mi się nie podoba ![]() Nie wybiegam za daleko z komentowaniem tego czego nie widzę i nie jestem w stanie podeprzeć się w tej chwili jakimś stosownym argumentem/faktem : czyli na przykład bójek na stadionach, poza nimi, tych całych ustawek itd. - ale to co dotyczy mnie jako zwykłego, szarego obywatela to już chyba mogę ? Cytat:
![]() ![]() A artykuły z chęcią przeczytam, jak będę miała chwilę żeby to zrobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem raz kolejny. Osoba uprawiająca sztuki walki np boks,pozwala się bić- robi to na własne życzenie. Niewinna osoba pobita przez kiboli NIE.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Wyrak - Aha. Czyli jeśli nie byłam nigdy świadkiem gwałtu to nie mam prawa twierdzić, że to jest złe?
Chodzenie na mecz po to żeby kogoś skopać, zbić i co jeszcze przyjdzie do głowy nie jest normalnym zachowaniem. I nie muszę iść na mecz, żeby wiedzieć, że przemoc jest ZŁA.
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Pseudokibice nie sa normalni. Jakis czas temu grupka wlasnie kiboli wracala sobie z meczu. Na przeciwko nich szedl ochroniarz i jakis chlopak. Pseudokibice ich zaczepili, nie pozwolili przejsc, pobili sie. Ochroniarz staral sie chlopaka obronic i kazal przebiec na druga strone ulicy. Sam nie zdazyl. Nie zyje. Własnie przez takich wandali gina ludzie
![]() ![]()
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Wenedka - mowie ogolnie o zasadach w Anglii, ktore de facto zabily tam kibicowanie (imho najnudniejsza liga na swiecie), MU to juz w ogole ekstremum, ale to nie ja ten przyklad wyciagnalem (i to jeszcze jako wzor
![]() Cytat:
![]() Mi opadaja, bo Ty jestes przeciw. Nie wiesz do konca czemu, ale przeciw, zarzucasz mi rozne sprzeczne sprawy i sie czepilas tych niewinnych. Wielokrotnie wyzej pisalem, ze na osoby niewinne w warunkach stadionowych nie trafia i dalej to podtrzymuje. Co do osiedlowych kozakow wypytujacych kazdego przechodnia kto za kim - ja to tak samo potepiam, ale osoby te wcale nie musza odwiedzac stadionu. Caly czas pisze o osobach ktore swiadomie bija sie z innymi osobami, ale jak widze pewne proste fakty nie moga sie przebic ![]() Cytat:
Rambo - z mojego doswiadczenia, to najglosniej pijackie przyspiewki po nocach spiewaja osoby ktore na stadionie sie nie pojawiaja... Nie mowie ze w kibicowaniu nie ma agresji, bo jest, ale tak czy siak by byla, a w zamian jest wiele fajnych zachowan (zapraszam do artykulow, bede szczesliwy, jesli choc jedna osoba je przeczyta). Co do bluzgow - byly i beda, nie mowie ze mnie to radoscia nastraja, ale tak jest. Szkoda ze wiecej nie wypowiadaja sie dziewczyny chodzace/jezdzace na mecze, straszna szkoda.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
wyrak, dziewczyny musza isc na stadion , aby moc zabierac glos w tej dyskusji?? Nie wystarcza nagrania, ktore sa nam serwowane chocby podczas wiadomosci, gdy odbedzie sie jakas walka na trybunach?
Aby brac udzial w dyskusji, nie trzeba brac bezposredniego udzialu w sprawach, o ktorych mowa w dyskusji. ![]() W takim rozumieniu, aby wypowiadac sie o wojnie stuletniej, trzeba byloby wziac w niej udzial. :P
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego media fatalnie opisuja cala sprawe, brakuje im jakiegokolwiek zrozumienia tego co sie dzieje, powielaja plytkie stereotypy i czestokroc naglasniaja to jako temat zastepczy. A materialy z walk sa dyzurne juz od lat typu Spodek '98, czy plonace derby Warszawy, z ocena rzeczywistosci nie ma to nic wspolego. Wez pozniej pisz z taka Misia Pysia, ktora Ci pisze co by sie nie dzialo na stadionie, choc tam nie chodzi ![]() Porownywanie oceny danego wspolczesnego zjawiska spolecznego, do oceny wydarzen historycznych moim zdaniem nie ma sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Powiem wam jedno. Ta cala dyskusja prowadzi donikad
![]()
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Ech, ale przyjmujac Twoje rozumowanie, aby wypowiadac sie na jakikolwiek wspolczesny temat, trzeba brac w tym udzial .
To jest realnie niemozliwe! Rozumiem,ze nie wypowiadasz sie na temat wojny w Iraku, na temat niepodleglosci Kosowa ? W takim razie musisz miec malo tematow do rozmow. ( oczywiscie nie chodzi mi o wypowiadanie sie "wiem, jak to jest na wojnie w Iraku" przez osobe, ktora tam nigdy nie byla. Chodzi mi o zwykle ogarniecie tematu i wypowiedzeniu sie co sie o tym wszystkim sadzi.) Nie musze byc na stadionie, aby wiedziec,ze bojki tam sie zdarzaja. Nawet jesli ,jak mowiles, nikt tam nie atakuje niewinnych, to przepraszam, ale dla mnie nie jest normalne, ze ktos sie miedzy soba bije. To jest moje zdanie, i oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze mozesz miec inne zdanie ![]() Ale nie traktuj innych, ktorzy maja inne zdanie, jako ignorantow, ktorzy sa glusi na argumenty. Cytat:
a to niby dlaczego? wydarzenie to wydarzenie. Czlowiek potrafi miec zdanie , opinie o jakims zjawisku i niewazne, czy wydarzylo sie kilkaset lat temu ,czy moze rok temu. A to dlatego ,ze jak juz mowilam wczesniej, nie trzeba brac bezposredniego udzialu w zdarzeniu, aby moc sie o nim wypowiadac.
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Zajrzałam sobie jeszcze
![]() I wiecie co? Ja poprę Wyraka, idzcie dziewczyny na mecz. Prawdopodobnie będziecie jedynymi osobami na trybunach, które zainteresują się tym po co tam przyszły, czyli meczem. Nareszcie piłkarze nie będą się czuli jak głupki, latające przed publicznoscią, która wcale nie interesuje się tym co się dzieje na boisku. ![]() własciwie po co ci piłkarze tam latają? Jak nikogo to nie interesuje? Wiecie co, zlikwidujmy drużyny piłkarskie. kolosalne oszczędnosci będą ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Google Twój przyjaciel.
def Rafała Steca. 'Kibola nie obchodzi sport, kibol nie zdejmie zabronionego transparentu, nawet jeśli poprosi go o to piłkarz, nawet jeśli ryzykuje, iż mecz nie zostanie wznowiony.' Wiemy,wiemy,że bywasz na meczach,ale nie traktuj wypowiadających się tutaj jako ludzi niższej kategorii,bo na mecze nie chodzą. Człowieku,dostałeś tutaj już kilka przykładów kretyńskiego zachowania kiboli a nadal ich bronisz. PS na mecz nie pójdę choćby dlatego,że chcę żyć.Cała i zdrowa i kibicowac drużynom które ewentualnie lubię.
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z luba
![]() gorzej niz zwierzeta w zoo wyrak tu nie chodzi tylko o mecze bo to co sie dzieje po meczach tez jest wazne moja babcia mieszka kolo stadionu Stali Mielec dawno juz ale pamietam gosci ktorzy rzucali w siebie plytami chodnikowymi...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
a kimże ty jesteś by to oceniać?
Cytat:
Moje życie,moje wybory i moje powody. Choćbym nie wiem co napisała,jest to moje zdanie i nie daje ci prawa nazywania mnie kretynką.
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Ale przepraszam bardzo, czy autorka wątku pyta nas czy na meczach spotyka się bójki/przemoc? O ile dobrze zrozumiałam, to pytała nas CO SĄDZIMY O KIBOLACH.
Wyrak na siłę chce bronić kiboli. Każdy argument jest bez sensu, skąd my możemy wiedzieć czy na mecz się powinno chodzić w celu obejrzenia go i kibicowania, czy może żeby kogoś stłuc... Więc, ja nie zamierzam dłużej prowadzić dyskusji z jakimś tam Wyrakiem.
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moge wiedziec z czego cali nie wrocili? Tak samo nic Ci nie daje prawa nazywania kogos idiota. Cytat:
![]() Na mecz sie nie powinno po nich chodzic, tylko kazdy chodzi bo mu sie chce z tego czy innego powodu. Wlasnie o to chodzi, ze Stece i Mysie Pysie tego swiata nie sa w stanie tego zrozumiec ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pinki też nie umieją.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.