|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: uda, uda jescze raz uda!
Cytat:
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poinformuje o moich rezultatach
|
|
|
|
#2943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też walczę
|
|
|
#2944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z ud już 5 cm.. jeszcze 4 cm ;/
|
|
|
#2945 | |
|
Zadomowienie
|
nawzajem
![]() ja sobie zrobiłam grafik na 6 tygodni, po 6 tygodniach osobną tabele na podsumowanie. Codziennie będę wpisywać daty i ile serii zrobiłam dodam, ze robię brzuszki i callanetic, brzuszki preferuje przed samym spaniem a ćwiczenia z callanetic ok 19 ale godziny nie są stałe, tylko uscylują w tych granicach, bo zależy od trybu dnia i zajeć ![]() bużka dziewczęta ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() gratuluję
|
|
|
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
Ja robię jakieś niby "kanaletiksy"
na nogi ale nie wiem czy to akurat te na rozciąganie... np. kładę się na boku i podnoszę jedną nogę lub leżę i przyciągam ją do brzucha... może wiecie jakie są konkretne ćwiczenia na rozciąganie mięśni nóg...?
|
|
|
#2947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to parę ćwiczeń na rozciąganie : MIĘŚNIE DWUGŁOWE UD: Siadamy płasko, nogi ułożone równolegle do siebie, złączone w stopach, przylegają do podłogi, stopy pionowo do góry, mogą również być zadarte w naszym kierunku(zwiększy to zakres rozciągnięcia).Z tej pozycji wykonujemy jak najgłębsze skłony tułowia z ramionami wyprostowanymi i równoległymi do podłogi w kierunku stóp jednocześnie przyciągając palce stóp do siebie dla lepszego rozciągnięcia mięśni. Druga wersja zakłada skłony raz do jednej nogi, raz do drugiej w siadzie płaskim, z nogami ułożonymi pod kątem zbliżonym do prostego w stosunku do siebie. MIĘŚNIE CZWOROGŁOWE UD: Stajemy na jednej nodze(najlepiej przy ścianie lub innym punkcie podparcia), drugą uginamy w kolanie i chwytamy ręką za stopę w kostce(lewa noga-lewa ręka, prawa noga-prawa ręka). Z tej pozycji przyciągamy ugiętą nogę maksymalnie do góry. MIĘŚNIE WEWNĘTRZNE UD: Kładziemy się na plecach przy ścianie tak, by nogi opierały się o nią na całej swojej długości(pośladki dotykają ściany).W tej pozycji robimy pogłębianie nogami do dołu(dążąc do szpagatu)pamiętając, by przez cały czas nogi przylegały do powierzchni ściany. Drugie ćwiczenie wykonujemy w siadzie płaskim-nogi ugięte w kolanach, stopy złączone podeszwami, chwytamy dłońmi za stopy, łokcie przyciśnięte do ud od wewnętrznej strony. Z tej pozycji napieramy przedramionami na uda, by pogłębić ich rozchylenie(fot.8a). Trzecie ćwiczenie wykonujemy stając w szerokim rozkroku tułów wyprostowany, lekko pochylony do przodu-kucamy raz na jedno kolano, raz na drugie-jednocześnie rozciągając wewnętrzną partię uda drugiej nogi MIĘŚNIE ŁYDEK: Do ćwiczenia jest potrzebna duża podkładka, lub najlepiej schody. Trzymając się dla zachowania równowagi poręczy(lub czegoś stabilnego) wykonujemy na jednej nodze(na przemian)pogłębianie piętą, rozciągając jednocześnie mięśnie łydek
|
|
|
#2948 |
|
Rozeznanie
|
Dzięęękujęęę!
Mam nadzieję, że ładnie rozciągniemy mięśnie... tylko mam takie wrażenie, że te mięśnie wrócą do poprzedniego wyglądu...
|
|
|
#2949 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po 1 dniu moich ćwiczeń
zapisuje sobie ile czego zrobiłam w tabelce, to usprawnia pracę ![]() dobranoc Wam
|
|
|
#2950 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grube uda- mój odwieczny problem.
Hej również mam problem z udami i pupą Dużo biegam (przynajmniej się staram) fakt uda zeszczupały ale łydki zrobiły mi się taaakie masywne że się tego wstydzę W pracy prawie cały czas siedzę za biurkiem, a kiedy mogę to się wybieram na spacer po firmie i chodzę po schodach nie korzystam z windy, ale coż kobieta ma zawsze jakiś problem. Dodam że stosuje dietę MŻ i nie jem po 18, ale waga ani drgnie
|
|
|
#2951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja teraz trochę sobie połączyłam ;P : staram się utrzymywać zasady montignac, ale np. przestałam jeść kolację(no ew. jem czasem owoce lub wypiję mleko) i staram się nie jeść bardzo tłustych rzeczy. Eh tylko, że już waga zbliżała mi się do 42 a teraz znowu 43 :/ - wczoraj opychałam się truskawkami wieczorem, a mimo, że są one zdrowe, mogą hamować chudnięcie. Ale polecam stosować dietę montignac- a właściwie to sposób żywienia i to w jak najbardziej określony sposób, bo to przede wszystkim jak najzdrowsze jedzenie i jak najmniej przekształcone. Ale też ćwiczę od ponad tygodnia i chyba jakieś efekty są |
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za pomoc
nawet nie pomyślałam o tym indeksie glikemicznym, moze faktycznie jest przyczyną mojego problemu?!
|
|
|
#2953 |
|
Zadomowienie
|
Ja jednak polecam jazdę na rowerze,może nie wyczynową
Pomaga,ujędrnia i przegania cellulit![]() Zwłaszcza ten stacjonarny przy malym obciazeniu,bo na zwyklym i przy gorzystych terenach to rzeczywiście można się dorobić bochenków ![]()
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poczytaj sobie stronkę http://forum.montignac.com.pl/ oprócz tego polecam "szczupła bez wyrzeczeń" i "jeść aby schudnąć" Dzięki tej metodzie montignac łatwiej mi oduczyć się jedzenia słodyczy, bo wiesz jak masz ochotę to można znaleźć specjalne przepisy równie pyszne a bardziej zdrowe ![]() Z tym, że ciężko jest się na początku przestawić- mi trudno np. jest nie łączyć chleba z tłuszczami oraz musiałam odzwyczaić się pieczywa na kolację... |
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Nindżopesz
|
CytrynkaxD - hmm, nie przesadzasz trochę? 42 kg przy 160 wzrostu to już naprawdę spora niedowaga...
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
źródłem Twojego problemu jest również to, że nie jesz po 18 - spowalniasz w ten sposób metabolizm, poczytaj dokładniej odnośnie zdrowego odżywiania, ostatni posiłek 2-3 h przed snem (ewentualnie nawet do pol godziny ale tylko czysto białkowy) |
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
serio a ja głupia myslałam że jak przestane na noc jeść to schudnę bo mój organizm będzie miał mniej do spalenia a tu wręcz przeciwnie! Może jakiś przykład takiej kolacji?! Dzięki
|
|
|
|
#2958 |
|
♥
|
na kolacje białkowa : serek wiejski , twaróg.
kazdy organizm jest inny ja dopiero zaczełam chudnac jak wskoczyłam na 1800 kcal (wskoczyłam na wyzsza kalorycznosc i szybciej chudne )
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2009-06-23 o 14:07 |
|
|
|
|
#2960 |
|
♥
|
kazde inne źródło białka -moze byc równiez szybkowchłaniajace sie ale dodaj do niego tłuszczy(oliwa, olej lniany itd )
|
|
|
|
|
#2961 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko pozazdrościć! Dzięki za pomoc!Siemie lniane jest mi dobrze znane piję je oraz dodaje zmielone do kefiru czy jogurtu naturalnego.
Edytowane przez malinkowo88 Czas edycji: 2009-06-23 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#2962 |
|
♥
|
tak jestem na Redukcji i jadam 1800 kcal i o dziwo chudne.
|
|
|
|
|
#2964 |
|
Raczkowanie
|
Tak naprawdę na drogę zdrowego zywienia wkroczyłam niedawno, co prawda udało mi się zrzucić pierwsze 3 kilo ale teraz waga stoi
Ale czytając forum coraz bardziej widzę jakie błedy popełniam i nawet nie wiedziałam o tysiącach rzeczy które mogą szkodzić a sądziłam że pomogą
|
|
|
#2965 |
|
♥
|
jak masz jakiekolwiek pytanie to zawsze pytaj
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie, jak i ile dziennie najlepiej ćwiczyć na stepperze(żeby działał na uda)? Mam już tylko 13 dni
.
|
|
#2967 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#2968 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A np. wiele dziewczyn które ważą bliżej 50 kg lub trochę ponad są ode mnie szczuplejsze- bo ja po prostu mam taką figurę, że wszystko w nóżkach mi się gromadzi. Nie chcę być anorektyczką, ale chcę zatrzymać się na 42 i utrzymać tą wagę. To wszystko zależy od organizmu. Cytat:
Czyli jak ja przestałam jeść kolację to jednak nie najlepiej? tzn niestety czasem nie wytrzymuję z głodu i często piję mleko. a kolację normalną zjadam rzadko. Tylko, że jak zauważyłam to właśnie kiedy na wieczór nic nie jadłam to schudłam(choć i tak niewiele), a wcześniej ani kilo nie chciało się ruszyć. Z tym, że z tego co wiem nie należy przesadzać z nabiałem a szczególnie na wieczór. |
||
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
cytrynka - no wlasnie masz racje
wiec na Twoim miejscu cwiczylabym aeroby i silowo, nogi dzieki temu napewno by Ci sie wyszczuplły, ale diety bym nie wprowadzala<!>zobacz jak zrobi Ci sie troche miesni w nogach- to waga może podskoczyc do gory i co nadal bedziesz pragnela osiagnac 42kg? Jak bedziesz tak malo jadla i trzymala diete przy swojej wadze to ładnej figurki nie osiagniesz- co najwyzej wychudzioną, bo przyjdzie moment kiedy na cwiczenia zabraknie Ci sił...
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Nindżopesz
|
CytrynkaxD - a ile masz % tłuszczu? Jeśli chodzi o wagę to niestety zgadzam się z Tobą...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

ja oczywiśćie mam ten sam problem - 

dodam, ze robię brzuszki i callanetic, brzuszki preferuje przed samym spaniem a ćwiczenia z callanetic ok 19
np. kładę się na boku i podnoszę jedną nogę lub leżę i przyciągam ją do brzucha... może wiecie jakie są konkretne ćwiczenia na rozciąganie mięśni nóg...?

Hej również mam problem z udami i pupą
W pracy prawie cały czas siedzę za biurkiem, a kiedy mogę to się wybieram na spacer po firmie i chodzę po schodach nie korzystam z windy, ale coż kobieta ma zawsze jakiś problem. Dodam że stosuje dietę MŻ i nie jem po 18, ale waga ani drgnie