|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Kropelka20 ma racje. U mnie było podobne. @ brak , testy negatywne więc poszłam do lekarza. I mówie mu że brzuch mnie boli , testy negatywne a @ jak nie widac tak nie widac.
Zrobił mi usg i pokazałasie moja fasolka a raczej pecherzyk ciążowy. A co do testów to stwierdził ze często kłamią . |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- A co się stało? Może nie masz sie czym przejmować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi! Teraz to się nie boje, że zajdę w ciążę tylko odwrotnie, że przez piguły mogę mieć trudności...
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie stosujesz anty i liczysz na wpadkę, zacznij jeść kwas foliowy. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Powiększenie macicy (tyle lekarz potwierdza bez USG) to trochę mało jeszcze, może być wynikiem czegoś innego, niekoniecznie ciąży. Aczkolwiek Ci życzę oczywiście, jeśli tego chciałaś. ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() Jeśli tygodni - niski wskaźnik hormonu beta hCG wskazuje na brak rozwoju ciąży. I nie jest to już taka uroda, a problem. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
Miałam na myśli fakt że dziewczyny robią testy 14 dni od stosunku, ze stresu bo szybko chcą znać wynik i wtedy najczęściej wychodzi negatyw. Kilka dni po @ też może być jeszcze jedna krecha , ale są kobiety którym 8 dni od stosunku wychodzą już widoczne 2 , dlatego uważam że jest to indywidualna sprawa organizmu. Brak kreski po dłuższym czasie , kilku tygodni i istniejącej ciąży może świadczyć o jakichś zaburzeniach ale ręki sobie nie utnę - nie jestem lekarzem nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Raczkowanie
|
wczoraj z moją siostrą rozmawiałam o jej objawach ciąży.
w dniu w którym miała dostać okres przestały jej smakować papierosy i kawa. okres spóźniał się dwa dni, a miała regularne cykle ![]() i mówiła że nie jest w ciąży to niemożliwe, że nie mogą mieć dzidziusia... ale zrobiła test i bach dwie kreseczki jej wyskoczyły. ale normalnie się czuła. nic ją nie bolało. bo wcześniej jak zaszła w ciążę to mówiła, że jej podbrzusze strasznie spuchło i miała od początku nudności. a tutaj cisza i spokój tylko ten niesmak do papierosów i kawy ją zdziwił i dlatego test zrobiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Przyczajenie
|
Hmm, witam gorąco wizażanki i mam pytanie.
Cykle mam nieregularne. Jednak tym razem boję się -> dlaczego okres się spóźnia? ! Dodam tylko że NIGDY nie uprawiałam jeszcze 'w pełni' seksu, ale mój chłopak wsadzał mi hmm... paluszki. Pierwszy raz wydaje mi się że przebił błonę (doszło do krwawienia). Później, za kolejnym ''zblizeniem'' , dotykał mnie po podbrzurzu nogach itp swoją męskością. Nie jestem pewna na 100%, ale w pobliżu pochwy wytrysk raczej nie nastąpił. JEDNAK nie daj Boże gdyby się to stało, czy mógłby wprowadzić mi spermę palcami do pochwy? Czy jest to możliwe? Żeby w takiej sytuacji zajść? Mam po prostu wątpliwości, a u gina nie chciałam pytać przy mamie. Nie mam z kim porozmawiać na te tematy. ![]() Ahh. a po 2. słyszałam plotkę że jeżeli usiądziemy w dni płodne na spermie (np. klapie sedesowej) na której jakiś chłopak załatwił swoje podniecenie, można zajść. Trochę bzdurne, ale naprawdę mam już w głowie taki mętlik po przeczytaniu wielu postów i wyszukiwania tematów... ahh... z góry bardzo dziękuje. ![]() ;niedoinformowana; ;zalosna; ;< |
![]() ![]() |
![]() |
#343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym, uwierz, że jakby był wytrysk, przy pochwie czy nie, to doskonale byś o tym wiedziała. Nie jesteś w ciąży, nie stresuj się bo jeszcze bardziej opoznisz okres
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale i tak było mi mokro. -.- Więc jeżeli nastąpił -> jest prawdopodobieństwo? Jak duże? Z góry sorry za tą okropną plotkę :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Nawet jeśli nastąpił, to musiałby najpierw dotknąć spermy, i od razu ten palec włożyć do pochwy, żeby szansa byla, bo plemniki to nie terminatory ;p
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
słabną? i nie ma za bardzo możliwości zajścia? mogę mieć pewność? ![]() ![]() 2. śluz nie mógł dać możliwości ich przeniknięcia? 3. dlaczego mam taki hmm 'śluz mokry' taki cieknący, że wydaje mi się że popuszczam [jak siusiu]? BARDZO DZIĘKUJE .! ![]() Tym razem 1'000 x sie zastanowie zanim mu pozwole do mnie sie jakkolwiek zblizyc ![]() ![]() Edytowane przez iple Czas edycji: 2009-11-25 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
BAN stały
|
sluz wyglada roznie w cyklu ,czasem jest gesty i taki galaretkowaty czasem wodnisty..
plemniki w pochwie moga przezyc do tygodnia jak sa zywotne z kolei poza organizmem niezbyt dlugo, wiec szansa zajscia przez palec jest bardzo niewielka(praktycznie niemozliwa przynajmniej moim zdaniem.) |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
Jestem swiezo po akcji z peknieta prezerwatywa. Pekl durex. Zdarzylo nam sie to pierwszy raz. Tz zorientowal sie w pore i natychmiast przerwal. Do wytrysku napewno nie doszlo. To moj 8dc, cykle mam dosc dlugie, ok.35-4o dni.
Ja jednak mocno spanikowalam i zadzwonilam do gina, jutro moge isc po tabletke po. Naszly mnie jednak teraz spore watpliwosci. Ta tabletka nie jest przeciez obojetna dla organizmu, a ja hormony bralam przez 3 lata i wiem jak ogromne spustoszenie potrafia zrobic. Prosze, napiszcie mi, czy mam powody do obaw? Jest sens siegac po postinor?
![]() |
#349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Obserwuj śluz w tym cyklu - kiedy pojawi się taki gęsty, biały jak białko kurzego jaja - wtedy sie zaczynają dni płodne.
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2009-11-26 o 07:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
ja po odstawieniu tabletek - bralam 2 lata yasmin, nie mialam okresu 5 miesiecy!!! lekarz podejrzewal ciaze ale nic nie wskazalo usg itp. okazalo sie ze mam za wysoki przez tabsy poziom prolaktyny i nie bede miala okresu,przepisal mi BROMERGON, straszne tabletki na uregulowanie, ja ich nie bralam... bo wiedzialam co moja siostra po braniu, miala. Chcialam sie zachecic do tych tabletek, ale omdlenia, wymioty i lezenie w lozku, bo tak silnie dzialal na nai ten lek powstrzymywal sie. i tu nagle WPADKA! jedyne wtedy rozwiazanie to TABLETKA PO !. prywatnie poszlam do lekarza, zbadal mnie, wykonal USG, i powiedzial ze PRZEPISZE!. po tej tabletce 3 razy mialam plamienia, i o DZIWO DOSTALAM OKRES< teraz juz miesiaczkuję co miesiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja bym poszla do lekarza pokwiedziala mu co i jak, i jemu kazala podjac decyzje ![]() zmykam, odezwe sie pozniej jak tam ja :P buziaki staraczki ![]()
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2009-11-26 o 07:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam ja mam pytanko co do owulacji... dzisiaj się kochałam z chłopakiem a miesiączkę miałam 13-stego kolejną mam mieć 10-grudnia ..
czyli z kalendarzyka wynika że środek cyklu tzn.. 14 dzień... troszkę nam się zsunęła ta guma przy końcu... ale jeśli mam temp.. z rana 36,4 .... to niska tzn.. że dopiero przed owulacją...? to zawsze jest ryzyko ciąży.. ? mam rację?? ale np.. jeśli temp.. nie wzrośnie albo np.. dopiero 29 to nie będzie ryzyka? bo podobno tylko 3 doby może plemnik przeżyć tak?? a może źle mówię... dodam że ostatnio spóźniła mi się 3 dni i trwała 2 dni... mogę wiedzieć tylko jak z tą owulacją jest... ? a i mój śluz wczoraj i dzisiaj to w sumie na termometrze zostaje odrobinka białego.. i czasami jest wodnisty... ale biały.. no i brzuch mnie boli dzisiaj i wczoraj nieco.. przy stosunku troszkę mnie bolało... ;/ dziwnie Edytowane przez gosiafoteczki Czas edycji: 2009-11-26 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Przyczajenie
|
Hej laski, co myślicie o moim przypadku, a mianowicie, 20 października miałam ostatnią miesiączkę, od 27 października zaczęłam przez 12 dni stosować antybiotyk dopochwowo ze względu na grzybka, wtedy tez nie mogliśmy współżyć, do stosunku doszło dopiero 13 października, czyli to był 23 dzień cyklu, od jakiegoś tygodnia czuje taki lekki ból jakby jajniki i strasznie bola mnie piersi. Zastanawiam się czy to nie ciąża, dziś już 38 dzień cyklu. Robiłam w ciągu dnia test ale kreska było tylko jedna.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Rozeznanie
|
Jeżeli wyszła jedna kreska na teście ciążowym to albo nie jesteś w ciąży albo na test jeszcze za wcześnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
Ja generalnie nie mam pytania, czy jestem w ciąży, ale mam problem ogółem z okresem. Dziś mnie to zdziwiło... Od soboty biorę antybiotyki, w poniedziałek dostałam okresu, we wtorek był bardzo obfity - tzn w zasadzie jak zwykle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zabezpieczenie było, więc nie masz co się bać. Wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bylam u lekarza. Doktor powiedziala, ze przy tak dlugich cyklach prawdopodobienstwo ciazy jest znikome, biorac pod uwage, ze byl to 7dc i stosunek nie zostal zakonczony. Zrobila mi tez usg dopochwowe i powiedziala, ze nie widac z niego, by jajniki byly w jakikolwiek sposob pobudzone, sluz rowniez jest w normie.
Zdecydowalam, ze nie bede brala tabletki po, skoro lekarz rowniez tak radzi. Oczywiscie, dr nie dala mi 100% pewnosci, ale powiedziala, ze prawdopodobienstwo jest znikome. Dziekuje wszystkim za rady i czekam co bedzie dalej.
![]() |
#359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Rozeznanie
|
witam.
Może jestem panikarą, na pewno jestem... Otóż uprawiałam petting z chłopakiem. Panikuję mimo, że ja miałam na sobie majtki. Chłopak był nagi. Ocieraliśmy się o siebie ciałami, wiadomo okolicami intymnymi, dość intensywnie. Wytrysk miał, ale z dala od moich narządów płciowych. Po wszystkim poszliśmy się wykąpać. Teraz mam pytanie: czy możliwe jest abym zaszła w ciązę? Dzis mam 2 dzień planowo okres. Ale jest on dziwny- skąpy i wydaje się jakby juz się kończyl... Normalnie jak zawsze bolały mnie piersi i bylam osłabiona. Czuję się dobrze. Ale czytałam, ze skąpy okres moze byc oznaką ciązy. Ja wiem, że panikuję...Ale proszę o poważne potraktowanie mojego pytania. Mam 19 lat. Z góry dziekuję za poważne odpowiedzi.
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.