Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 19:25   #331
MILA25*
Wtajemniczenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Kropelka20 ma racje. U mnie było podobne. @ brak , testy negatywne więc poszłam do lekarza. I mówie mu że brzuch mnie boli , testy negatywne a @ jak nie widac tak nie widac.
Zrobił mi usg i pokazałasie moja fasolka a raczej pecherzyk ciążowy. A co do testów to stwierdził ze często kłamią .
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 19:37   #332
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sabbba Pokaż wiadomość
witam wszystkie wizażanki! Piszę tutaj, bo nie mam się z kim podzielić tym, co mnie dręczy. Mam pewien problem,przez jakiś czas brałam tabletki antykoncepcyjne Syndi 35, po pół roku lekarz zmienił mi je na Microgynon i powiedział,że nowe opakowanie tych tabletek mam wziąć po 7 dniowej przerwie,nie wiem czy za bardzo mu wierzyć, czy skutecznośc antykoncepcyjna jest zachowana?a i w internecie znalazłam wiele sprzecznych informacji na temat Microgynonu- a mianowicie,że nie można pić alkoholu jak się przyjmuje te tabletki? Ostatnio doszło do zbliżenia z moim tż, ja akurat piłam wtedy alkohol, i teraz mam pewne obawy. co prawda do stosunku nie doszło, zakończyło się na lodzie, minecce i palcówie, a ja nadal sie martwię, czy mam poowody?Kiedy ewentualnie mogę zrobić test ciążowy,żeby się uspokoić (zostało mi jeszcze 17 tabletek do końca opakowania), proszę o szybką odpowiedź
Spoko! nie stresuj sie1 Ja przez 4 lata brałam microg, piłam wódzię i seksik na okrągło i nie zaszłam z ciąże. Nie ma się czym przejmowac! terazz nie birę tabsów 2 miesiace (trzy okresy) i jak wpadnę to będę siecieszyć! Trochę się obawiam, ze będę od brania tabsów małopłodna...Co o tym myslicie?
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 20:34   #333
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Spoko! nie stresuj sie1 Ja przez 4 lata brałam microg, piłam wódzię i seksik na okrągło i nie zaszłam z ciąże. Nie ma się czym przejmowac! terazz nie birę tabsów 2 miesiace (trzy okresy) i jak wpadnę to będę siecieszyć! Trochę się obawiam, ze będę od brania tabsów małopłodna...Co o tym myslicie?
Po odstawieniu tabletek, może się okazać że przez pierwsze miesiące będziesz raczej super płodna
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:28   #334
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Po odstawieniu tabletek, może się okazać że przez pierwsze miesiące będziesz raczej super płodna
oj tak

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-24, 21:33   #335
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Już dwa cykle po odstawieniu jej minęły więc nie jest to na pewno super płodność, bo już dawno by była w ciąży

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

nigdy nie myślałam, że się wpiszę w tym wątku
Ale w tym miesiącu ja także czekam z utęsknieniem za @.

Taki człowiek stary i głupi
A co się stało? Może nie masz sie czym przejmować?
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:40   #336
Beata_Batumi
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi! Teraz to się nie boje, że zajdę w ciążę tylko odwrotnie, że przez piguły mogę mieć trudności...
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 07:51   #337
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi! Teraz to się nie boje, że zajdę w ciążę tylko odwrotnie, że przez piguły mogę mieć trudności...
Wiele kobiet brało pigułki i potem bez problemów zachodziło w ciąże więc nie ma się co martwićGłowa do góry i myśl pozytywnie
Stary 2009-11-25, 09:25   #338
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Może będą trudności, a może nie, ale mało prawdopodobne, żeby od tabsów.

Jeśli nie stosujesz anty i liczysz na wpadkę, zacznij jeść kwas foliowy.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewqa86 Pokaż wiadomość
konwalijka82 własnie czytałam opis kolezanki wyzej. Kupie ten test o ktorym Ty piszesz i zrobię i ciekawe co wyjdzie. W aptece babka dała mi baby-test chyba ten najtańszy i najmniej wiarygodny. W takich przypadkach najlepiej obserwować swój organizm. Ja jeszcze tylko czekam na @
Nie wiem czy taki najmniej wiarygodny. Mi w 32 dniu cyklu wyskoczyła natychmiast mega krecha. Mocna tak samo jak kontrolna.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Kropelka20 Pokaż wiadomość
Witam to znowu ja.... tak jak pisałam prędzej podejrzewałam u siebie ciążę. Okresu do tej pory nie dostałam (spóźnia mi się ponad 2 miesiące).
Byłam wczoraj u ginekologa, mimo że wszystkie testy ciążowe które robiłam (a było ich 6 w odstępach kilku dni) pokazywały wynik negatywny Lekarz potwierdził ciąże
W czwartek idę na usg (dopochwowe bo będzie lepiej widać) Już nie mogę się doczekaćAle lekarz jeszcze nie kazał się cieszyć, bo dopiero w czwartek będzie wiadomo na 100%
Do czasu zrobienia USG radzę nie rozgłaszać tych wieści.
Powiększenie macicy (tyle lekarz potwierdza bez USG) to trochę mało jeszcze, może być wynikiem czegoś innego, niekoniecznie ciąży.

Aczkolwiek Ci życzę oczywiście, jeśli tego chciałaś.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Podałam hipotetyczne przyczyny braku 2 kreski , ale być może taka Twoja uroda że przyrost hormonu następuję wolniej niż u innych kobiet.
To zależy ile czasu minęło od daty spodziewanej @. Jeśli parę dni, może tak być.
Jeśli tygodni - niski wskaźnik hormonu beta hCG wskazuje na brak rozwoju ciąży. I nie jest to już taka uroda, a problem.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 09:49   #339
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

To zależy ile czasu minęło od daty spodziewanej @. Jeśli parę dni, może tak być.
Jeśli tygodni - niski wskaźnik hormonu beta hCG wskazuje na brak rozwoju ciąży. I nie jest to już taka uroda, a problem.
Miałam na myśli fakt że dziewczyny robią testy 14 dni od stosunku, ze stresu bo szybko chcą znać wynik i wtedy najczęściej wychodzi negatyw. Kilka dni po @ też może być jeszcze jedna krecha , ale są kobiety którym 8 dni od stosunku wychodzą już widoczne 2 , dlatego uważam że jest to indywidualna sprawa organizmu. Brak kreski po dłuższym czasie , kilku tygodni i istniejącej ciąży może świadczyć o jakichś zaburzeniach ale ręki sobie nie utnę - nie jestem lekarzem nie wiem.
Stary 2009-11-25, 11:50   #340
saura
Raczkowanie

wczoraj z moją siostrą rozmawiałam o jej objawach ciąży.
w dniu w którym miała dostać okres przestały jej smakować papierosy i kawa. okres spóźniał się dwa dni, a miała regularne cykle
i mówiła że nie jest w ciąży to niemożliwe, że nie mogą mieć dzidziusia...
ale zrobiła test i bach dwie kreseczki jej wyskoczyły.
ale normalnie się czuła. nic ją nie bolało.
bo wcześniej jak zaszła w ciążę to mówiła, że jej podbrzusze strasznie spuchło i miała od początku nudności.
a tutaj cisza i spokój tylko ten niesmak do papierosów i kawy ją zdziwił i dlatego test zrobiła teraz ma cudownego synka
saura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 15:25   #341
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Mogę tylko potwierdzić.
Stary 2009-11-25, 18:00   #342
iple
Przyczajenie

Hmm, witam gorąco wizażanki i mam pytanie.
Cykle mam nieregularne.
Jednak tym razem boję się -> dlaczego okres się spóźnia? !

Dodam tylko że NIGDY nie uprawiałam jeszcze 'w pełni' seksu, ale mój chłopak wsadzał mi hmm... paluszki.
Pierwszy raz wydaje mi się że przebił błonę (doszło do krwawienia).
Później, za kolejnym ''zblizeniem'' , dotykał mnie po podbrzurzu nogach itp swoją męskością.
Nie jestem pewna na 100%, ale w pobliżu pochwy wytrysk raczej nie nastąpił.
JEDNAK nie daj Boże gdyby się to stało, czy mógłby wprowadzić mi spermę palcami do pochwy?
Czy jest to możliwe? Żeby w takiej sytuacji zajść? Mam po prostu wątpliwości, a u gina nie chciałam pytać przy mamie.

Nie mam z kim porozmawiać na te tematy.

Ahh. a po 2. słyszałam plotkę że jeżeli usiądziemy w dni płodne na spermie (np. klapie sedesowej) na której jakiś chłopak załatwił swoje podniecenie, można zajść. Trochę bzdurne, ale naprawdę mam już w głowie taki mętlik po przeczytaniu wielu postów i wyszukiwania tematów... ahh...

z góry bardzo dziękuje.

;niedoinformowana; ;zalosna; ;<
iple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 18:10   #343
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iple Pokaż wiadomość
Hmm, witam gorąco wizażanki i mam pytanie.
Cykle mam nieregularne.
Jednak tym razem boję się -> dlaczego okres się spóźnia? !

Dodam tylko że NIGDY nie uprawiałam jeszcze 'w pełni' seksu, ale mój chłopak wsadzał mi hmm... paluszki.
Pierwszy raz wydaje mi się że przebił błonę (doszło do krwawienia).
Później, za kolejnym ''zblizeniem'' , dotykał mnie po podbrzurzu nogach itp swoją męskością.
Nie jestem pewna na 100%, ale w pobliżu pochwy wytrysk raczej nie nastąpił.
JEDNAK nie daj Boże gdyby się to stało, czy mógłby wprowadzić mi spermę palcami do pochwy?
Czy jest to możliwe? Żeby w takiej sytuacji zajść? Mam po prostu wątpliwości, a u gina nie chciałam pytać przy mamie.

Nie mam z kim porozmawiać na te tematy.

Ahh. a po 2. słyszałam plotkę że jeżeli usiądziemy w dni płodne na spermie (np. klapie sedesowej) na której jakiś chłopak załatwił swoje podniecenie, można zajść. Trochę bzdurne, ale naprawdę mam już w głowie taki mętlik po przeczytaniu wielu postów i wyszukiwania tematów... ahh...

z góry bardzo dziękuje.

;niedoinformowana; ;zalosna; ;<
Boże, nie rozpowiadaj takich plotek bo całe forum bedzie w takich pytaniach!!

A poza tym, uwierz, że jakby był wytrysk, przy pochwie czy nie, to doskonale byś o tym wiedziała.
Nie jesteś w ciąży, nie stresuj się bo jeszcze bardziej opoznisz okres

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 18:14   #344
iple
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Boże, nie rozpowiadaj takich plotek bo całe forum bedzie w takich pytaniach!!

A poza tym, uwierz, że jakby był wytrysk, przy pochwie czy nie, to doskonale byś o tym wiedziała.
Nie jesteś w ciąży, nie stresuj się bo jeszcze bardziej opoznisz okres
Boże dzięki bardzo.
Ale i tak było mi mokro. -.-
Więc jeżeli nastąpił -> jest prawdopodobieństwo?
Jak duże?

Z góry sorry za tą okropną plotkę :P
Stary 2009-11-25, 18:27   #345
Neciak89
Zakorzenienie

Nawet jeśli nastąpił, to musiałby najpierw dotknąć spermy, i od razu ten palec włożyć do pochwy, żeby szansa byla, bo plemniki to nie terminatory ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 18:59   #346
iple
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Nawet jeśli nastąpił, to musiałby najpierw dotknąć spermy, i od razu ten palec włożyć do pochwy, żeby szansa byla, bo plemniki to nie terminatory ;p
czyli po prostu one umieraja takjakby?
słabną?
i nie ma za bardzo możliwości zajścia?
mogę mieć pewność?

2. śluz nie mógł dać możliwości ich przeniknięcia?
3. dlaczego mam taki hmm 'śluz mokry' taki cieknący, że wydaje mi się że popuszczam [jak siusiu]?

BARDZO DZIĘKUJE .!

Tym razem 1'000 x sie zastanowie zanim mu pozwole do mnie sie jakkolwiek zblizyc

Edytowane przez iple
Czas edycji: 2009-11-25 o 20:20
Stary 2009-11-26, 00:35   #347
HotterThanFire
BAN stały

sluz wyglada roznie w cyklu ,czasem jest gesty i taki galaretkowaty czasem wodnisty..
plemniki w pochwie moga przezyc do tygodnia jak sa zywotne z kolei poza organizmem niezbyt dlugo, wiec szansa zajscia przez palec jest bardzo niewielka(praktycznie niemozliwa przynajmniej moim zdaniem.)
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 04:37   #348
ulinkaaa
Zakorzenienie

Jestem swiezo po akcji z peknieta prezerwatywa. Pekl durex. Zdarzylo nam sie to pierwszy raz. Tz zorientowal sie w pore i natychmiast przerwal. Do wytrysku napewno nie doszlo. To moj 8dc, cykle mam dosc dlugie, ok.35-4o dni.

Ja jednak mocno spanikowalam i zadzwonilam do gina, jutro moge isc po tabletke po. Naszly mnie jednak teraz spore watpliwosci. Ta tabletka nie jest przeciez obojetna dla organizmu, a ja hormony bralam przez 3 lata i wiem jak ogromne spustoszenie potrafia zrobic.

Prosze, napiszcie mi, czy mam powody do obaw? Jest sens siegac po postinor?
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 07:06   #349
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Jestem swiezo po akcji z peknieta prezerwatywa. Pekl durex. Zdarzylo nam sie to pierwszy raz. Tz zorientowal sie w pore i natychmiast przerwal. Do wytrysku napewno nie doszlo. To moj 8dc, cykle mam dosc dlugie, ok.35-4o dni.

Ja jednak mocno spanikowalam i zadzwonilam do gina, jutro moge isc po tabletke po. Naszly mnie jednak teraz spore watpliwosci. Ta tabletka nie jest przeciez obojetna dla organizmu, a ja hormony bralam przez 3 lata i wiem jak ogromne spustoszenie potrafia zrobic.

Przy takich długich cyklach przy współżyciu w 8dc na zapłodnienie raczej nie ma szans. 8dc + 7 dni = 15dc - więc mogą ci sie tego dnia raczej zaczynać dni płodne dopiero, a wątpię byś tak szybko miała też owulację, bo do @ zostaje 20-25 dni, a to trochę za długo na fazę lutealną. Ja bym nie brała, ale rób jak uważasz.
Obserwuj śluz w tym cyklu - kiedy pojawi się taki gęsty, biały jak białko kurzego jaja - wtedy sie zaczynają dni płodne.

Edytowane przez w_isienka
Czas edycji: 2009-11-26 o 07:07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 07:34   #350
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PotulnaZolza Pokaż wiadomość
Kurczę! Mniej niż 10 złoty? U mnie w mieście najtańszy kosztuje 22 złote, bo ostatnio moja koleżanka kupowała Wiem, że to niedużo pieniędzy fakt, ale sama nie jestem do ciąży przekonana - niby skąd, niby jak. Ale chyba jednak wybiorę się do apteki. Chociaż liczyłabym na jakaś odpowiedź
jak jest u Was Rosmann, to kostzuje tam 6 zł 99 gr pOzdrawiam

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:

Hej powiem Ci tak, tez kiedys mialam taka sytuacje ale chcialam zazyc tabletke bo jeszcze nie bylam gotowa na dzidziusia.
ja po odstawieniu tabletek - bralam 2 lata yasmin, nie mialam okresu 5 miesiecy!!! lekarz podejrzewal ciaze ale nic nie wskazalo usg itp. okazalo sie ze mam za wysoki przez tabsy poziom prolaktyny i nie bede miala okresu,przepisal mi BROMERGON, straszne tabletki na uregulowanie, ja ich nie bralam... bo wiedzialam co moja siostra po braniu, miala. Chcialam sie zachecic do tych tabletek, ale omdlenia, wymioty i lezenie w lozku, bo tak silnie dzialal na nai ten lek powstrzymywal sie. i tu nagle WPADKA!
jedyne wtedy rozwiazanie to TABLETKA PO !. prywatnie poszlam do lekarza, zbadal mnie, wykonal USG, i powiedzial ze PRZEPISZE!. po tej tabletce 3 razy mialam plamienia, i o DZIWO DOSTALAM OKRES< teraz juz miesiaczkuję co miesiac dziwne co uregulowalam sobie okres dzieki tej tabletce brawo dla niej

ja bym poszla do lekarza pokwiedziala mu co i jak, i jemu kazala podjac decyzje a co :P

zmykam, odezwe sie pozniej jak tam ja :P buziaki staraczki

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2009-11-26 o 07:45
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:46   #351
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:

Popieram koleżankę piętro wyżej-proponuję iść do lekarza - i poradzić się fachowo czy jest sens brania czy nie
Stary 2009-11-26, 17:28   #352
gosiafoteczki
Zadomowienie

Smile Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Witam ja mam pytanko co do owulacji... dzisiaj się kochałam z chłopakiem a miesiączkę miałam 13-stego kolejną mam mieć 10-grudnia ..
czyli z kalendarzyka wynika że środek cyklu tzn.. 14 dzień... troszkę nam się zsunęła ta guma przy końcu... ale jeśli mam temp.. z rana 36,4 .... to niska tzn.. że dopiero przed owulacją...? to zawsze jest ryzyko ciąży.. ? mam rację?? ale np.. jeśli temp.. nie wzrośnie albo np.. dopiero 29 to nie będzie ryzyka? bo podobno tylko 3 doby może plemnik przeżyć tak?? a może źle mówię... dodam że ostatnio spóźniła mi się 3 dni i trwała 2 dni... mogę wiedzieć tylko jak z tą owulacją jest... ?
a i mój śluz wczoraj i dzisiaj to w sumie na termometrze zostaje odrobinka białego.. i czasami jest wodnisty... ale biały.. no i brzuch mnie boli dzisiaj i wczoraj nieco.. przy stosunku troszkę mnie bolało... ;/ dziwnie

Edytowane przez gosiafoteczki
Czas edycji: 2009-11-26 o 18:29
gosiafoteczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 18:41   #353
*Nadia*
Przyczajenie

Hej laski, co myślicie o moim przypadku, a mianowicie, 20 października miałam ostatnią miesiączkę, od 27 października zaczęłam przez 12 dni stosować antybiotyk dopochwowo ze względu na grzybka, wtedy tez nie mogliśmy współżyć, do stosunku doszło dopiero 13 października, czyli to był 23 dzień cyklu, od jakiegoś tygodnia czuje taki lekki ból jakby jajniki i strasznie bola mnie piersi. Zastanawiam się czy to nie ciąża, dziś już 38 dzień cyklu. Robiłam w ciągu dnia test ale kreska było tylko jedna.
*Nadia* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 19:29   #354
serduszkowata
Rozeznanie

Jeżeli wyszła jedna kreska na teście ciążowym to albo nie jesteś w ciąży albo na test jeszcze za wcześnie.
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 20:19   #355
illuvies
Wtajemniczenie

Ja generalnie nie mam pytania, czy jestem w ciąży, ale mam problem ogółem z okresem. Dziś mnie to zdziwiło... Od soboty biorę antybiotyki, w poniedziałek dostałam okresu, we wtorek był bardzo obfity - tzn w zasadzie jak zwykle a dziś już go prawie nie ma. Ciąży raczej pod uwagę nie biorę, widzę, co mam na podpaskach, do tego zabezpieczamy się z TŻ - tylko kondomy, ale żaden nie pękł i tak dalej. Czy antybiotyki mogą mieć wpływ na długość, obfitość krwawienia?
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 20:24   #356
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Ja generalnie nie mam pytania, czy jestem w ciąży, ale mam problem ogółem z okresem. Dziś mnie to zdziwiło... Od soboty biorę antybiotyki, w poniedziałek dostałam okresu, we wtorek był bardzo obfity - tzn w zasadzie jak zwykle a dziś już go prawie nie ma. Ciąży raczej pod uwagę nie biorę, widzę, co mam na podpaskach, do tego zabezpieczamy się z TŻ - tylko kondomy, ale żaden nie pękł i tak dalej. Czy antybiotyki mogą mieć wpływ na długość, obfitość krwawienia?
Tak antybiotyki i ogólnie osłabienie organizmu mogą miec wpływ na okres.
Zabezpieczenie było, więc nie masz co się bać. Wszystko ok.
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 20:31   #357
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez illuvies Pokaż wiadomość
Mogą

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 20:33   #358
ulinkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, bylam u lekarza. Doktor powiedziala, ze przy tak dlugich cyklach prawdopodobienstwo ciazy jest znikome, biorac pod uwage, ze byl to 7dc i stosunek nie zostal zakonczony. Zrobila mi tez usg dopochwowe i powiedziala, ze nie widac z niego, by jajniki byly w jakikolwiek sposob pobudzone, sluz rowniez jest w normie.

Zdecydowalam, ze nie bede brala tabletki po, skoro lekarz rowniez tak radzi. Oczywiscie, dr nie dala mi 100% pewnosci, ale powiedziala, ze prawdopodobienstwo jest znikome. Dziekuje wszystkim za rady i czekam co bedzie dalej.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 21:27   #359
illuvies
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość
Tak antybiotyki i ogólnie osłabienie organizmu mogą miec wpływ na okres.
Zabezpieczenie było, więc nie masz co się bać. Wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Mogą
Dziękuję Antybiotyków nie brałam długo, ponad rok, i nie pamiętam, czy przy poprzednich też miałam jakieś jazdy... No i google mówił to, co Wy, ale jeszcze musiałam spytać, dla świętego spokoju...
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 22:16   #360
Morfina
Rozeznanie

witam.
Może jestem panikarą, na pewno jestem... Otóż uprawiałam petting z chłopakiem. Panikuję mimo, że ja miałam na sobie majtki. Chłopak był nagi. Ocieraliśmy się o siebie ciałami, wiadomo okolicami intymnymi, dość intensywnie. Wytrysk miał, ale z dala od moich narządów płciowych. Po wszystkim poszliśmy się wykąpać. Teraz mam pytanie: czy możliwe jest abym zaszła w ciązę? Dzis mam 2 dzień planowo okres. Ale jest on dziwny- skąpy i wydaje się jakby juz się kończyl... Normalnie jak zawsze bolały mnie piersi i bylam osłabiona. Czuję się dobrze. Ale czytałam, ze skąpy okres moze byc oznaką ciązy. Ja wiem, że panikuję...Ale proszę o poważne potraktowanie mojego pytania. Mam 19 lat.

Z góry dziekuję za poważne odpowiedzi.

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości