|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Dziewczyny robilam dzis test, ale z drugiego moczu, wysikalam sie tak troche na sile, i wyszlo ,ze nie ma ciazy. Czy wynik nie jest miarodajny?? Nic z tego nie rozumiem bo mam cale piersi w niebieskich bardzo wyraznych zylkach sa obrzmiale, mam bolace powiekszone sutki. na dodatek nie bylo mojego lekarza wiec nie moglam sie dostac, co o tym myslicie?? kurcze okresu tez nie ma, kupic kolejny test??
#302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
Witam,
mam pewnien problem i nie wiem jak sobie z nim poradzic. Od mojego ostatniego stosunku minelo sporo czasu, zrobilam napradwde wiele testow ciazowych i zaden nic nie wykazal. Bola mnie piersi,mam mdlosci i brzuch jakby sie zaokragla. Nie wiem czy to po prostu ciaza urojona. Naprawde nie wiem jak sobie z tym poradzic. Bylam u lekarza rodzinnego podotykal moj brzuch i powiedzial ze nie ma ciazy. Bardzo prosze was o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#305 |
Przyczajenie
|
Madziu, mieszkam w Angli i z tym ginekologiem jest troszke problem, najpierw idzie sie do lekarza rodzinnego jesli on/ona ma jakiekolwiek watpliwosci wtedy wysyla do gina. W moim przypadku nie mial watpliwosci, zastanawia mnie czy lekarz moze wykryc ciaze dotykajac tylko brzuch?Lekarz powiedzial ze po tak dlugim czasie test ciazowy wykryl by ciaze. Wiele osob mowi ze sobie ta ciaze wkrecam. Naprawde nie wiem jak sobie poradzic z tym problemem. Wiem ze moze brzmi to idiotycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#307 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Ci Madziu pozdrawiam Cie goraco!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#309 |
Przyczajenie
|
Witam! Mam pytanie. Wiem, wiem, pewnie powiecie, że mam iść do ginekologa, pójdę, ale chciałabym wcześniej znać zdanie na ten temat. Ostatni okres miałam 10 listopada do 17 listopada (spóźnił się co prawda, ale to nie jest istotne). 19 listopada kochałam się z partnerem, ale pękła nam prezerwatywa. Według moich obserwacji dni płodne miały zacząć się 21-22 listopada, co nie zmienia faktu, że mogło dojsć do zapłodnienia, do tego dzisiaj dostałam dziwnych plamień (śluz zabarwiony na lekką czerwień)... Chyba osiwieję z nerwów zanim dostanę się do ginekologa.. Co myślicie?
Poza tym odebrałam dzisiaj wyniki krwi APTT i wyszły strasznie.. 64 sek,.
#310 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej widzę że tutaj dziewczyny wiedzą dużo na temat zapłodnienia i w ogóle ...więc mam pytanko.... jeśli ma się miesiączkę co 28 dni... i załóżmy kochając się 8 dnia cyklu + sperma w pochwie głęboko... i był śluz biały.. gęsty to czy może dojść do zapłodnienia?? .... bo właściwie owulacja przypada na 14 dzień... czy jak 12 ... no nie wiem inni piszą ... że niby 7 dni może się wojować plemnik haha
![]() A i jeszcze jedno.. jak temp... w pochwie... po miesiączce wynosi 36,7 rano... wieczorem to 37,2... a w 11 dniu cyklu rano jest 36,4 albo 36,5 to jest tak przed owulacją?? Edytowane przez gosiafoteczki Czas edycji: 2009-11-23 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez anita-p Czas edycji: 2009-11-23 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
![]()
A i jeszcze jedno.. jak temp... w pochwie... po miesiączce wynosi 36,7 rano... wieczorem to 37,2... a w 11 dniu cyklu rano jest 36,4 albo 36,5 to jest tak przed owulacją??
no póki co to nie panikuję... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejrzewasz grypę? ![]() Przy cyklach 28-dniowych 8 dzień cyklu trzeba by było uznać za płodny. Owulacja może nastąpić niekoniecznie 14 dc, ale np. 12 lub 13 - do tego czasu plemnik może spokojnie przetrwać - szczególnie, że zazwyczaj jest wtedy śluz płodny. Może poczytaj najpierw trochę na temat NPR np. na www.npr.pl. Tam jest wszystko dokładnie wyjaśnione. Co do następnego Twojego posta to proponuję teścik minimum 14 dni po stosunku, bo trochę skąpa ta Twoja @ . Dwa dni to zdecydowanie za mało - bardziej wygląda mi to na krwawienie... Ponadto po tabletkach masz cykl rozregulowany na maksa więc mogą sie dziać różne rzeczy - z ciążą włącznie... Aha i jeszcze jedno - jak długie miałaś cykle przed tabletkami? Bo podczas brania tabletek nie ma cyklu ani @ jest tylko "symulacja" cyklu i krwawienie z odstawienia, a to bardzo duża różnica. Więc Twoje mniemanie o tym, że wcześniej miałaś regularnie @ - jest całkowicie błędne, bo cały Twój "cykl" był regulowany tabletkami. Gdybyś napisała, że przed tabletkami Twoje cykle były 28 dniowe - to co innego...
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2009-11-23 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
![]()
Dobrze chętnie poczytam
![]() Byłam w szpitalu w lutym - trafiłam tam z bólami miednicy małej... po wyjściu tak wyszło że ma mi się niby wyregulować wszystko...i bóle pęcherza przed miesiączką miały zniknąć brałam tabletki przez 6 miesięcy... i było dziwnie .. tzn.. odstawiałam tabsy np.. w niedzielę to powinnam mieć krwawienie w poniedziałek... a dostawałam różnie bo np.. czasami piątek... i trwało 3 dni... więc też to źle koleżanki mówiły że miały jak w zegarku ja nie.. ;/ ..ale lekarz kazał to brałam.... brałam yasminelle... jeszcze wtedy ważyłam 74 bądź 75... waga mi stuknęła w sierpniu 82,7.. pęcherz bolał dalej miesiączki były słabe wkurzyłam się i nie poszłam po tabletki..właściwie lekarz mnie nie badał tylko w marcu jak przepisywał tabsy.. to ja miałam odbierać co miesiąc w rejestracji receptę i tak to wyglądało.... badanie krwi miałam bodajże tylko ... we wrześniu byłam u urologaz tym pęcherzem.. powiedział że trafiłam na słabego gin..który powinien zrobić badania sprawdzić poziom hormonów a potem przepisać leki... wtedy dałoby to jakiś skutek... tyle od niego się dowiedziałam tymczasowo dałam sobie spokój z lekarzami.... nigdy nie chciałam brać tabsów ... ;/ zrobiłam to jedynie dlatego że te ciągle powracające problemy z pęcherzem przed miesiączkach chciałam by znikły... by potem się nie okazało że nie mogę mieć dzieciiii bo coś... tam we mnie siedziało.. no nie wiem skoro ból pojawia się przed miesiączką to coś w tym musi być..teraz troszkę mniej ....piję dużo płynów średnio 3l... na dzień choć nie zawsze... odstawiłam tabsy w sierpniu i miałam miesiączkę normalnie zgodnie z terminem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
Właśnie myślę że może poczekam do miesiączki nie stresuję się bo może ta 2 dniowa to efekt stresu i odchudzania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dziękuję za odpowiedź.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie wizażanki! Piszę tutaj, bo nie mam się z kim podzielić tym, co mnie dręczy. Mam pewien problem,przez jakiś czas brałam tabletki antykoncepcyjne Syndi 35, po pół roku lekarz zmienił mi je na Microgynon i powiedział,że nowe opakowanie tych tabletek mam wziąć po 7 dniowej przerwie,nie wiem czy za bardzo mu wierzyć, czy skutecznośc antykoncepcyjna jest zachowana?a i w internecie znalazłam wiele sprzecznych informacji na temat Microgynonu- a mianowicie,że nie można pić alkoholu jak się przyjmuje te tabletki? Ostatnio doszło do zbliżenia z moim tż, ja akurat piłam wtedy alkohol, i teraz mam pewne obawy. co prawda do stosunku nie doszło, zakończyło się na lodzie, minecce i palcówie, a ja nadal sie martwię, czy mam poowody?Kiedy ewentualnie mogę zrobić test ciążowy,żeby się uspokoić (zostało mi jeszcze 17 tabletek do końca opakowania), proszę o szybką odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
a po co Ci test przez palec nie robi się dzieci ![]() ![]() ale nie wiem jaja sobie robisz że przez to:::: można się martwić.... co prawda do stosunku nie doszło, zakończyło się na lodzie, minecce i palcówie, a ja nadal się martwię, czy mam ....powody?.. ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Byłam wczoraj u ginekologa, mimo że wszystkie testy ciążowe które robiłam (a było ich 6 w odstępach kilku dni) pokazywały wynik negatywny ![]() ![]() W czwartek idę na usg (dopochwowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny robiłam dzis test ciazowy i wyszedł wynik negatywny. Jakos nie bardzo jestem przekonana do tego wyniku. Piersi mam nabrzmiałe a sutków to nie moge dotnknąć wcześniej tak nie miałam przed okresem. okres powinnam dostac dzis lub jutro, jesli nie dostane to zrobie za dwa dni i zobaczymy co potem.
Jak myslicie jaki test najlepiej kupic?? |
![]() ![]() |
![]() |
#322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
konwalijka82 własnie czytałam opis kolezanki wyzej. Kupie ten test o ktorym Ty piszesz i zrobię i ciekawe co wyjdzie. W aptece babka dała mi baby-test chyba ten najtańszy i najmniej wiarygodny. W takich przypadkach najlepiej obserwować swój organizm. Ja jeszcze tylko czekam na @
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Przyczajenie
|
Konwalijka82 . Każdy test który kupiłam był inny i z różnych aptek. Miałam test płytkowy, strumieniowy (i nawet kupiłam jeden paskowy z reala) na wszystkich była tylko jedna kreseczka w polu c
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj ![]() a wiec do rzeczy nie przejmuj sie bo nie jestes w ciazy nie szukaj rozwiazn na forach internetowych bo popadniesz w wiekszy stres tak jak ja mialam a dla pewnosci zrob sobie test i nie panikuj;* buzka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
nigdy nie myślałam, że się wpiszę w tym wątku ![]() Ale w tym miesiącu ja także czekam z utęsknieniem za @. ![]() Taki człowiek stary i głupi ![]()
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.