Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 22:24   #4081
_lato
Rozeznanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Tak, to zapewne ciąza. Teraz zostaje tylko isc do ginekologa.
Czy to byl stosunek przerywany?

Edytowane przez _lato
Czas edycji: 2010-05-20 o 22:28
_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 22:26   #4082
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiksza Pokaż wiadomość
Witam współżyłam z moim mężczyzną od 22 kwietnie do nadal bez zabezpieczen i żadnej antykoncepcji 15 maja miałam dostać okres spolniznia mi sie juz dwa dni temu robiłam test wyszła mi jedna kreska C dziś po pracy zrobiłam drugi test wyszła mi jedna kreska wyraźna w punkcie C i blada kreska w punkcie T wystraszyłam się i odrazu zrobiłam drugi test i wyszło mi to samo czy to może oznaczać ciąże ? ostatni okres dostalam 17 kwietnia mój cykl zawsze trwał 28 dni
Zrób test Beta-hCG, aby potwierdzić ciążę.
Stary 2010-05-20, 22:35   #4083
monius9
Zakorzenienie

a czego się wystraszyłaś? prawdopodobnie jesteś w ciąży, gratulacje
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 09:28   #4084
wiksza
Przyczajenie

Nie to nie był stosunek przerywany

Rano oddałam mocz odczekałam godzinke i zrobiłam znowu test wyszedł podobnie jak wieczorem wczoraj lecz kreska która była wczoraj blada dziś byłą trszke ciemniejsza wychodzi że według testu jestem w ciązy

Umówiłam się już na wizyte u ginekologa na wtorek na 17 (prywatnie) gdy wróce napisze tutaj jaka jest diagnoza.......

Dziękuje za odpowiedziiii
wiksza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 09:37   #4085
_lato
Rozeznanie

No to w takim razie ciąza w 100%
Napisz po wizycie
Gratuluje

Stary 2010-05-21, 11:28   #4086
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1387 Pokaż wiadomość
Czy ktoś miał podobną chociaż sytuację?
Na początku zaznaczę, że kochałam się ze swoim TŻ , był to stosunek przerywany.
19 maja , czyli dziś powinnam dostać @. Krwawienie jest, ale pojawiło się ono już w poniedziałek. Chociaż nie wiem czy można to było nazwać krwawieniem czy plamieniem. Krew była ale tylko przy podcieraniu i na dodatek bardzo jasna, wręcz różowa. Wczoraj trochę więcej już tego było i pojawiło się na bieliźnie. Dziś w dzień spodziewanej @ jest minimalnie więcej niż wczoraj. Jeszcze tak skąpego okresu nie miałam nigdy. Zawsze mam obfite i długie okresy. Na dodatek mam tylko bardzo delikatne pobolewania brzucha, a nie jak zawsze bardzo mocne. Piersi mnie w ogóle nie bolą, a zawsze bolały.
Nie chcę być w ciąży. Ostatnio miałam też sporo stresu, może to przez to. Ciągle mam nadzięję, że zacznie lecieć jak zawsze.
Czy miałyście taki przypadek? Co sądzicie na ten temat?
Całkiem możliwe, że jesteś w ciąży, bo w początkowych miesiącach takie plamienia mogą się pojawić.

Cytat:
Kochałam się codziennie 14-16 maja . Wcześniej natomiast miałam stosunek z TŻ tez codziennie od 30.04 do 4.05.
Uprawiasz seks bez zabezpieczenia więc ciąża jest jak najbardziej możliwa, nie widzę w tym nic dziwnego.

Cytat:
Tylko właśnie próbujemy różnych metod anty i żadne nie pasują :/
Taaa... Jasne.

Tabletki anty? Jest wiele różnych. Któreś w końcu spasują. Plastry. Krążki. Globulki. Prezerwatywy (jak lateksowe uczulają to i unimil i durex ma alternatywę wykonaną z czego innego). Potem masz ewentualnie wkładki domaciczne (podobno nieródkom też zakładają ostatecznie). Masz jeszcze zastrzyki hormonalne. Implanty. Baaa... nawet w ostateczności dokładną obserwację cyklu z mierzeniem temperatury i obserwacją śluzu. Może nie tak pewne jak hormony, ale daje Ci jakieś pojęcie o tym, co i kiedy się dzieje w Twoim ciele.

Ale nie... Lepiej stwierdzić nam wszystko nie pasi więc ja mu ufam on zdąży wyciągnąć.

Gratuluję, najpewniej tą metodą zostałaś w końcu mamą

Cytat:
Napisane przez wiksza Pokaż wiadomość
Witam współżyłam z moim mężczyzną od 22 kwietnie do nadal bez zabezpieczen i żadnej antykoncepcji 15 maja miałam dostać okres spolniznia mi sie juz dwa dni temu robiłam test wyszła mi jedna kreska C dziś po pracy zrobiłam drugi test wyszła mi jedna kreska wyraźna w punkcie C i blada kreska w punkcie T wystraszyłam się i odrazu zrobiłam drugi test i wyszło mi to samo czy to może oznaczać ciąże ? ostatni okres dostalam 17 kwietnia mój cykl zawsze trwał 28 dni
Na 99% jesteś w ciąży. Zrób test z krwi. Da Ci 100% pewności.

Mam nadzieję, że się cieszysz bo można różnie ten post odebrać. No, ale skoro kochaliście się do końca to chyba chciałaś dziecko

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 11:44   #4087
wiksza
Przyczajenie

a więc tak : z moim narzeczonym jestem od 16.11.2005 r zareczyliśmy się 26.12.2009 a ślub miał być i będzie hihi 11.06.2011( ja 21 lat mój narzeczony 24 lata oboje pracujemy) ciesze się że może to być pewna ciąża ale jak to każdy w środku radość a z drugiej strony troche przerażenie nie ma tego co by na dobre nie wyszło bez zabezpieczenia kochamy się już od 2 lat i dopiero teraz się udało mimo że nie planowane zawsze mówiliśmy będzie to będzie ale troche obaw jest jak zawsze hihi uspokoje się jak odwiedze lekarza we wtorek tak że odezwe się tutaj jeszcze
wiksza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 12:16   #4088
Kamilka24
Raczkowanie

Czy jest szansa??

Witam Was wszystkie Kochane mam pytanie więc od razu przechodze do konkretów w tym miesiacu moj dostałam miesiączkę 24 dnia, czyli 8 maja, 20 maja odbył sie stosunek, nie wiem jak wyliczać dni płodne, czy jest szansa na dzidziusia ?
Kamilka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:31   #4089
monius9
Zakorzenienie

Dot.: Czy jest szansa??

żeby określać dni płodne trzeba codziennie mierzyć temperaturę i obserwować śluz.

ale generalnie jeżeli stosunek był niezabezpieczony to szansa jest
Stary 2010-05-21, 12:34   #4090
Kamilka24
Raczkowanie

tzn ja nie umiem obliczać dni płodnych i biore tabletki antykoncepcyjne - tak tak teraz bedą rzucane komentarze, że o czym ja mowie skoro je biore to wiadomo ze zabezpieczenie jest, ale ja juz zuzyłam 1 opakowanie i teraz jestem w połowie 2, hmm w sumie nie wiem kiedy tabl. antykoncepcyjne w pełni działają?? bo nie mam ich przepisanych jako srodek antykoncepc. tylko mam problem z nadmiernym owłosnieniem, no ale wiadomo - jednak to jakaś ochrona
Stary 2010-05-21, 12:38   #4091
sunny_me
Raczkowanie

A ulotkę chociaż czytałaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 13:04   #4092
Kamilka24
Raczkowanie

heh spodziewałam sie takiej własie reakcji, tak czytałam

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

ale moze jest jednak szansa??ale watpie w to

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

czyli nikt juz nie potrafi odp ?
Stary 2010-05-21, 13:12   #4093
popsicle
Raczkowanie

a jakich reakcji sie spodziewalas? ze ktos napisze, ze przy antykach masz szanse by zajsc??
Bierzesz antyki i nie wiesz jak dzialaja...
popsicle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:21   #4094
paula78
Zakorzenienie

Jak chcesz dziecka to odstaw pigulki w czym problem ?
jakbierzesz piguly to skad masz miec dni plodne ?duza juz jestes a nie wiesz takich podstaw?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:26   #4095
monius9
Zakorzenienie

skąd masz mieć dni płodne jak bierzesz anty?
wiesz w ogóle jak one działają?
i nie wydaje mi się, żebyś czytała ulotkę, bo jest tam wyraźnie podkreślone kiedy one działają
Stary 2010-05-21, 13:35   #4096
sunny_me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
skąd masz mieć dni płodne jak bierzesz anty?
wiesz w ogóle jak one działają?
i nie wydaje mi się, żebyś czytała ulotkę, bo jest tam wyraźnie podkreślone kiedy one działają
Twierdzi, że czytała więc albo kłamie albo nie umie czytać ze zrozumieniem
Stary 2010-05-21, 13:40   #4097
Kamilka24
Raczkowanie

ojej zle sie okresiłam ... chodzi mi oto zy jest szansa, nie mam pojecia poprostu po jakim czasie one juz w pełni działają...gdyż słyszałam naprawde rozne opinie : podczas 1 tabletki, podczas 2 opakowania, bo organizm musi sie przyzwyczaić i inna ze po 3, dlatego pytam, nie mam pojecia o tym naprawde, dlatego chciałam sie was poradzić ale mowiłam ze sie spodziewałam tkaiej reakcji
Stary 2010-05-21, 13:50   #4098
azakowana
Zakorzenienie

Szansy nie ma żadnej jeśli tabletki przyjmujesz jak trzeba. Albo chcesz być w ciąży albo bierzesz tabletki. Jedno drugie wyklucza.
Stary 2010-05-21, 14:41   #4099
Kamilka24
Raczkowanie

dziekuje za odp a jak jest z alkoholem? tylko pytam z ciekawości, słyszałam 2 rózne opinie - ze ma wpływ i że jego nie ma, bo przciez nie ingeruje w gospodarke hormonalną

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

up
Stary 2010-05-21, 15:15   #4100
sereniti
Zakorzenienie

też pisze w ulotce
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 15:18   #4101
Linka24
Wtajemniczenie

Bronisz specjalizację, uczysz się i uczysz i co?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 18:41   #4102
aja1387
Przyczajenie

Zrobiłam dziś test i wyszedł negatywny. Zrobię za parę dni jeszcze jeden. Co o tym wszystkim myśleć?
aja1387 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 20:25   #4103
Kamilka24
Raczkowanie

i to ze ni mam doswidczenia, moze mam juz swoje lata ale jakoś w tych sprawach jestem zacofana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 21:03   #4104
zagubiona89r
Zakorzenienie

Ostatni stosunek był 16 maja. Poczekaj 14 dni od niego i zrób test. Ten nie był ani trochę wiarygodny.

Po 10 dniach możesz zrobić test z krwi. Czyli 26 maja.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 21:11   #4105
aja1387
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Ostatni stosunek był 16 maja. Poczekaj 14 dni od niego i zrób test. Ten nie był ani trochę wiarygodny.

Po 10 dniach możesz zrobić test z krwi. Czyli 26 maja.
Masz rację. Chociaż ciężko tak czekać. Tylko tak sobie myślę, że bardziej, jeżeli miałabym zajść w ciążę, to raczej z tego wcześniejszego stosunku, bo te dni 14-16 były wydaje mi się niepłodne. W sumie podobne objawy jakie ja mam są przy torbielach jajnika: skąpe krwawienie, ból jajnika, bóle głowy, stres hmm...

Edytowane przez aja1387
Czas edycji: 2010-05-21 o 21:18
aja1387 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 07:41   #4106
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamilka24 Pokaż wiadomość
i to ze ni mam doswidczenia, moze mam juz swoje lata ale jakoś w tych sprawach jestem zacofana
Dlaczego od razu zacofana? Jakbyś dokładniej przeczytała ulotkę to znalazłabyś odpowiedzi na nurtujące ciebie pytania.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 09:59   #4107
vinitha
Raczkowanie

Witam Was Dziewczyny...

Trafiłam na ten wątek... Piszę tu..., bo - no właśnie- podejrzewam, że jestem w ciąży...
Zasięgam informacji wszędzie, gdzie tylko mogę, stąd postanowiłam napisać także tutaj. Może czegoś się od Was dowiem

Oto moja sytuacja:
Mam roczną przerwę w braniu tabletek. W tym miesiącu zaczęłam brać Yasmin. Pierwszą tabletkę wzięłam 18 maja, kiedy nasiliło się plamienie (było też dzień wcześniej, ale w niewielkiej ilości)- tego dnia też kalendarzowo powinnam dostać miesiączkę. Plamienie miało gęstą konsystencję i ciemnobrązowy kolor. Muszę wspomnieć, że 17stego współżyłam z chłopakiem...
Dziś mamy 22 maja, a ja wciąż nie mam normalnego krwawienia- wciąż tylko plamienie, choć o troszkę luźniejszej konsystencji.
Boję się, że może to być ciąża... Najwcześniej test powinnam zrobić w czwartek, po 10 dniach... Kontynuuję branie tabletek.

Słyszałam, że przy pierwszym opakowaniu nowych tabletek okres może się opóźnić. Gdzie indziej częściej mówi się o ciąży... Jeszcze innym wyjaśnieniem jest jednoczesne przyjmowanie antybiotyków, które w połączeniu z tabletkami antykoncepcyjnymi mogą opóźnić okres... A biorę antybiotyki (na stawy kolanowe).

Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie lub wiedzę, które mogłyby się przydać dla wyjaśnienia mojej niepewnej sytuacji???
Okropnie się boję, że to jednak ciąża...
Stary 2010-05-22, 10:11   #4108
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vinitha Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczyny...

Trafiłam na ten wątek... Piszę tu..., bo - no właśnie- podejrzewam, że jestem w ciąży...
Zasięgam informacji wszędzie, gdzie tylko mogę, stąd postanowiłam napisać także tutaj. Może czegoś się od Was dowiem

Oto moja sytuacja:
Mam roczną przerwę w braniu tabletek. W tym miesiącu zaczęłam brać Yasmin. Pierwszą tabletkę wzięłam 18 maja, kiedy nasiliło się plamienie (było też dzień wcześniej, ale w niewielkiej ilości)- tego dnia też kalendarzowo powinnam dostać miesiączkę. Plamienie miało gęstą konsystencję i ciemnobrązowy kolor. Muszę wspomnieć, że 17stego współżyłam z chłopakiem...
Dziś mamy 22 maja, a ja wciąż nie mam normalnego krwawienia- wciąż tylko plamienie, choć o troszkę luźniejszej konsystencji.
Boję się, że może to być ciąża... Najwcześniej test powinnam zrobić w czwartek, po 10 dniach... Kontynuuję branie tabletek.

Słyszałam, że przy pierwszym opakowaniu nowych tabletek okres może się opóźnić. Gdzie indziej częściej mówi się o ciąży... Jeszcze innym wyjaśnieniem jest jednoczesne przyjmowanie antybiotyków, które w połączeniu z tabletkami antykoncepcyjnymi mogą opóźnić okres... A biorę antybiotyki (na stawy kolanowe).

Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie lub wiedzę, które mogłyby się przydać dla wyjaśnienia mojej niepewnej sytuacji???
Okropnie się boję, że to jednak ciąża...
Antybiotyki przede wszystkim mogą osłabiac działanie tabletek antykoncepcyjnych.

17 współżyłaś... a mieliście jakieś zabezpieczenie?

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 10:26   #4109
_lato
Rozeznanie

Czyli mialas roczna przerwe i nie sprawdzilas przed zaczeciem brac tabletek czy nie jestes w ciazy?
No bo ja chyba czegos tutaj nie rozumiem, krwawienie dostaniesz po skonczonym blistrze przeciez. Najlepiej zrób test. Nie mozesz brac tabletek jak jestes w ciazy.
ponawiam pytanie Klempy

Edytowane przez _lato
Czas edycji: 2010-05-22 o 10:28
Stary 2010-05-22, 11:22   #4110
Kamilka24
Raczkowanie

a czy mogłybyście odp mi na nurtujące mnie pytanie, w ulotce nie ma nic na temat, iż alkohol w jakimś stopniu uniemożliwia wchłanianie, na innych forach przeczytałam, i pozwole sobie wkleić wypowiedzi :

* mozesz wypic nawet 6 piw tylko jesli w ciagu 4 godzin od zazycia tabletki nie bedzie wymiotow to dzialanie tabletek wcale nie jest oslabione

* Wypicie kilku piw, drinkow, wina nie oslabi wchlaniania. Ale tak jak napisaly wczesniej dziewczyny moze spowodowac to wymioty lub biegunke (rzadko, ale mozliwe) i jesli nastapi to do 4h po wzieciu pigulki moze spowodowac jej niewchloniecie sie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości