|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Tak, to zapewne ciąza. Teraz zostaje tylko isc do ginekologa.
Czy to byl stosunek przerywany?
Edytowane przez _lato Czas edycji: 2010-05-20 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
a czego się wystraszyłaś? prawdopodobnie jesteś w ciąży, gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Przyczajenie
|
Nie to nie był stosunek przerywany
Rano oddałam mocz odczekałam godzinke i zrobiłam znowu test wyszedł podobnie jak wieczorem wczoraj lecz kreska która była wczoraj blada dziś byłą trszke ciemniejsza wychodzi że według testu jestem w ciązy Umówiłam się już na wizyte u ginekologa na wtorek na 17 (prywatnie) gdy wróce napisze tutaj jaka jest diagnoza....... Dziękuje za odpowiedziiii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Rozeznanie
|
No to w takim razie ciąza w 100%
Napisz po wizycie ![]() Gratuluje ![]()
#4086 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taaa... Jasne. Tabletki anty? Jest wiele różnych. Któreś w końcu spasują. Plastry. Krążki. Globulki. Prezerwatywy (jak lateksowe uczulają to i unimil i durex ma alternatywę wykonaną z czego innego). Potem masz ewentualnie wkładki domaciczne (podobno nieródkom też zakładają ostatecznie). Masz jeszcze zastrzyki hormonalne. Implanty. Baaa... nawet w ostateczności dokładną obserwację cyklu z mierzeniem temperatury i obserwacją śluzu. Może nie tak pewne jak hormony, ale daje Ci jakieś pojęcie o tym, co i kiedy się dzieje w Twoim ciele. Ale nie... Lepiej stwierdzić nam wszystko nie pasi więc ja mu ufam on zdąży wyciągnąć. Gratuluję, najpewniej tą metodą zostałaś w końcu mamą ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że się cieszysz bo można różnie ten post odebrać. No, ale skoro kochaliście się do końca to chyba chciałaś dziecko ![]()
![]() |
#4087 |
Przyczajenie
|
a więc tak : z moim narzeczonym jestem od 16.11.2005 r zareczyliśmy się 26.12.2009 a ślub miał być i będzie hihi 11.06.2011( ja 21 lat mój narzeczony 24 lata oboje pracujemy) ciesze się że może to być pewna ciąża ale jak to każdy w środku radość a z drugiej strony troche przerażenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4088 |
Raczkowanie
|
Czy jest szansa??
Witam Was wszystkie Kochane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy jest szansa??
żeby określać dni płodne trzeba codziennie mierzyć temperaturę i obserwować śluz.
ale generalnie jeżeli stosunek był niezabezpieczony to szansa jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
tzn ja nie umiem obliczać dni płodnych i biore tabletki antykoncepcyjne - tak tak teraz bedą rzucane komentarze, że o czym ja mowie skoro je biore to wiadomo ze zabezpieczenie jest, ale ja juz zuzyłam 1 opakowanie i teraz jestem w połowie 2, hmm w sumie nie wiem kiedy tabl. antykoncepcyjne w pełni działają?? bo nie mam ich przepisanych jako srodek antykoncepc. tylko mam problem z nadmiernym owłosnieniem, no ale wiadomo - jednak to jakaś ochrona
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Raczkowanie
|
A ulotkę chociaż czytałaś?
![]()
![]() |
#4092 |
Raczkowanie
|
heh spodziewałam sie takiej własie reakcji, tak czytałam
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- ale moze jest jednak szansa??ale watpie w to ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- czyli nikt juz nie potrafi odp ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Raczkowanie
|
![]() Bierzesz antyki i nie wiesz jak dzialaja... |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Jak chcesz dziecka to odstaw pigulki w czym problem ?
jakbierzesz piguly to skad masz miec dni plodne ?duza juz jestes a nie wiesz takich podstaw? |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
skąd masz mieć dni płodne jak bierzesz anty?
wiesz w ogóle jak one działają? i nie wydaje mi się, żebyś czytała ulotkę, bo jest tam wyraźnie podkreślone kiedy one działają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4097 |
Raczkowanie
|
ojej zle sie okresiłam ... chodzi mi oto zy jest szansa, nie mam pojecia poprostu po jakim czasie one juz w pełni działają...gdyż słyszałam naprawde rozne opinie : podczas 1 tabletki, podczas 2 opakowania, bo organizm musi sie przyzwyczaić i inna ze po 3, dlatego pytam, nie mam pojecia o tym naprawde, dlatego chciałam sie was poradzić ale mowiłam ze sie spodziewałam tkaiej reakcji
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
Szansy nie ma żadnej jeśli tabletki przyjmujesz jak trzeba. Albo chcesz być w ciąży albo bierzesz tabletki. Jedno drugie wyklucza.
#4099 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odp
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- up |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
też pisze w ulotce
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Wtajemniczenie
|
![]() Bronisz specjalizację, uczysz się i uczysz i co? |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Przyczajenie
|
Zrobiłam dziś test i wyszedł negatywny. Zrobię za parę dni jeszcze jeden. Co o tym wszystkim myśleć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Raczkowanie
|
i to ze ni mam doswidczenia, moze mam juz swoje lata ale jakoś w tych sprawach jestem zacofana
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
Ostatni stosunek był 16 maja. Poczekaj 14 dni od niego i zrób test. Ten nie był ani trochę wiarygodny.
Po 10 dniach możesz zrobić test z krwi. Czyli 26 maja.
#4105 |
Przyczajenie
|
Masz rację. Chociaż ciężko tak czekać. Tylko tak sobie myślę, że bardziej, jeżeli miałabym zajść w ciążę, to raczej z tego wcześniejszego stosunku, bo te dni 14-16 były wydaje mi się niepłodne. W sumie podobne objawy jakie ja mam są przy torbielach jajnika: skąpe krwawienie, ból jajnika, bóle głowy, stres hmm...
Edytowane przez aja1387 Czas edycji: 2010-05-21 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego od razu zacofana? Jakbyś dokładniej przeczytała ulotkę to znalazłabyś odpowiedzi na nurtujące ciebie pytania.
![]() |
#4107 |
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczyny...
Trafiłam na ten wątek... Piszę tu..., bo - no właśnie- podejrzewam, że jestem w ciąży... ![]() Zasięgam informacji wszędzie, gdzie tylko mogę, stąd postanowiłam napisać także tutaj. Może czegoś się od Was dowiem ![]() Oto moja sytuacja: Mam roczną przerwę w braniu tabletek. W tym miesiącu zaczęłam brać Yasmin. Pierwszą tabletkę wzięłam 18 maja, kiedy nasiliło się plamienie (było też dzień wcześniej, ale w niewielkiej ilości)- tego dnia też kalendarzowo powinnam dostać miesiączkę. Plamienie miało gęstą konsystencję i ciemnobrązowy kolor. Muszę wspomnieć, że 17stego współżyłam z chłopakiem... Dziś mamy 22 maja, a ja wciąż nie mam normalnego krwawienia- wciąż tylko plamienie, choć o troszkę luźniejszej konsystencji. Boję się, że może to być ciąża... Najwcześniej test powinnam zrobić w czwartek, po 10 dniach... Kontynuuję branie tabletek. Słyszałam, że przy pierwszym opakowaniu nowych tabletek okres może się opóźnić. Gdzie indziej częściej mówi się o ciąży... Jeszcze innym wyjaśnieniem jest jednoczesne przyjmowanie antybiotyków, które w połączeniu z tabletkami antykoncepcyjnymi mogą opóźnić okres... A biorę antybiotyki (na stawy kolanowe). Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie lub wiedzę, które mogłyby się przydać dla wyjaśnienia mojej niepewnej sytuacji??? Okropnie się boję, że to jednak ciąża...
#4108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
17 współżyłaś... a mieliście jakieś zabezpieczenie?
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Rozeznanie
|
Czyli mialas roczna przerwe i nie sprawdzilas przed zaczeciem brac tabletek czy nie jestes w ciazy?
No bo ja chyba czegos tutaj nie rozumiem, krwawienie dostaniesz po skonczonym blistrze przeciez. Najlepiej zrób test. Nie mozesz brac tabletek jak jestes w ciazy. ponawiam pytanie Klempy
Edytowane przez _lato Czas edycji: 2010-05-22 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Raczkowanie
|
a czy mogłybyście odp mi na nurtujące mnie pytanie, w ulotce nie ma nic na temat, iż alkohol w jakimś stopniu uniemożliwia wchłanianie, na innych forach przeczytałam, i pozwole sobie wkleić wypowiedzi
![]() * mozesz wypic nawet 6 piw tylko jesli w ciagu 4 godzin od zazycia tabletki nie bedzie wymiotow to dzialanie tabletek wcale nie jest oslabione * Wypicie kilku piw, drinkow, wina nie oslabi wchlaniania. Ale tak jak napisaly wczesniej dziewczyny moze spowodowac to wymioty lub biegunke (rzadko, ale mozliwe) i jesli nastapi to do 4h po wzieciu pigulki moze spowodowac jej niewchloniecie sie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.