Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 09:55   #4381
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

witajcie. A ja sie strasznie niecierpliwie, czekam na okres i czekam. Mam nadzieje że do 7czerwca sie pojawi najpóżniej bo nigdy nie miałabym wiecej niz 30-dniowego czekania. I bedzie dobrze, bo inaczej popadne w paranoje. Zauważyłam że od kilku dni chodze czesciej do łazienki, brzuch mnie boli i tak sie dziwnie czuje ale moze to na okres zbizający sie mam, OBY tak było. Test robiłam wyszła 1 kreska ale jeszcze powtórze....
Ale tak i tez nie panikuje na razie czekam spokojnie na okres mam nadzieje że bedzie, tylko czemu tak długo czas leci....
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:11   #4382
wiksza
Przyczajenie

Małgosia a są powody do tego by się martwi czy możesz być w ciąży ? stosunek... ile juz spoznia Ci się okres
wiksza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:13   #4383
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez wiksza Pokaż wiadomość
Witam na takie objawy wcale nie jest za wcześnie ja dowiedziałam się że jestem w ciązy pod koniec 4 tygodnia już od tygodnia bolało mnie podbrzysze i piersi nie samowicie wrażliwe sutki wogóle nie do dotknięcia ale w głowie nie dopuszczałam że to ciąża ( barrdzo się ciesze że jednak to ciąża) ale początek to taki lekki stres teraz kończy mi się 6 tydzień objawów nie mam żadnych już jak gdybym nigdy nie była w ciąży a jednak jestem i wszystko jest dobrze wymiotów ani nudności nie miałam -przechodzę tą ciąże identycznie jak moja mama zero objawów po za początkowymi , dodam wyniki krwi i moczu wszystko rewelacyjnie kolejna wizyta 10 czerwca u gin.
Witam, ale 4 tydzień ciąży, a np 1-2 tygodnie po dniach płodnych to jest różnica, więc to za wcześnie na objawy ciąży. Poza tym ból podbrzusza i wrażliwe piersi wiele kobiet ma przed okresem, więc nie mogą to być objawy potwierdzające ciąże. Objawy typowe dla ciąży pojawiają się około 6 tygodnia, ale jest to też sprawa indywidualna dla każdej z nas.
Gratuluje dzidziusia , cieszę się, że wszystko w porządku.

Cytat:
moim zdaniem najlepiej jak oddasz mocz rano i odczekasz godzinke-dwie i z tej probki moczu zrobisz test ja robiłam 6 testów ( nerwy stres ) każda kreska wychodziła blada bladsza aż znajoma mi tak poleciła zrobiłam tak dwa razy że odstawiłam mocz i test wyszedł już dobrze bez wątpliwość potem tylko czekałam na to co powie mi doktorek hehe
zastanawia mnie w jakim celu ten mocz trzeba odstawiać na godzinkę, jeżeli jest ciąża to test zrobiony w odpowiednim czasie ją wykryje, a jak już chce się odstawiać to powinno się próbkę trzymać w lodówce.
Ja zrobiłam test 1 tydzien po terminie spodziewanej miesiączki, miałam w ulotce, żeby trzymać test 10sek w próbce moczu, ledwo test włożyłam i doslownie po 3ech sekundach pojawily się dwie grube kreski, także najlepiej odczekać cierpliwie określony czas.

Malgosia ja też czekam teraz na okres, to czekamy razem powinnam dostać dziś, a tu żadnych typowych dla mnie objawów, no ale mam jeszcze trochę czasu bo tak max do wtorku powinien się pojawić. Ciąże wykluczam, chyba, że mój NPR zawiódł ;-)
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 11:14   #4384
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Małgosia a są powody do tego by się martwi czy możesz być w ciąży ? stosunek... ile juz spoznia Ci się okres
Są powody bo mialam stosunek do konca, ale tutat wizazanki mnie troche uspokoiły bo nie mozna niby 7dni przed@ zajsc w ciaże.
Powinam dostac jutro najpózniej 7czerwca... wiec jak na razie jest luzik tylko mnie niepokoją te objawy jakie mam od kilku dni strasznie mi duszno jest bardzo mocno i czesto chodze do łazienki załatwić sie. Ale sie zobaczy musi mi jakos ten wekeend szybko przejsc...

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
zastanawia mnie w jakim celu ten mocz trzeba odstawiać na godzinkę, jeżeli jest ciąża to test zrobiony w odpowiednim czasie ją wykryje, a jak już chce się odstawiać to powinno się próbkę trzymać w lodówce.
Ja zrobiłam test 1 tydzien po terminie spodziewanej miesiączki, miałam w ulotce, żeby trzymać test 10sek w próbce moczu, ledwo test włożyłam i doslownie po 3ech sekundach pojawily się dwie grube kreski, także najlepiej odczekać cierpliwie określony czas.

Malgosia ja też czekam teraz na okres, to czekamy razem powinnam dostać dziś, a tu żadnych typowych dla mnie objawów, no ale mam jeszcze trochę czasu bo tak max do wtorku powinien się pojawić. Ciąże wykluczam, chyba, że mój NPR zawiódł ;-)
to sobie poczekamy razem, tylko że u mnie nie powiniem boleć mnie brzuch od kilku dni, bo jak sie budze z bólem brzucha to powinnam dostać okres. A tutaj nic na razie nie wskazuje bym dostała okres ale czas pokaże

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

ale mam nadzieje że jeszcze dostane okres....
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2010-06-04, 14:39   #4385
Einode
Raczkowanie

Cytat:
Witam na takie objawy wcale nie jest za wcześnie ja dowiedziałam się że jestem w ciązy pod koniec 4 tygodnia już od tygodnia bolało mnie podbrzysze i piersi nie samowicie wrażliwe sutki wogóle nie do dotknięcia ale w głowie nie dopuszczałam że to ciąża ( barrdzo się ciesze że jednak to ciąża) ale początek to taki lekki stres teraz kończy mi się 6 tydzień objawów nie mam żadnych już jak gdybym nigdy nie była w ciąży a jednak jestem i wszystko jest dobrze wymiotów ani nudności nie miałam -przechodzę tą ciąże identycznie jak moja mama zero objawów po za początkowymi , dodam wyniki krwi i moczu wszystko rewelacyjnie kolejna wizyta 10 czerwca u gin.
Nie chwal dnia przed zachodem słonca Mnie po 6 tyg dopadły takie mdlosci, ze zwracałam wszystko jak mały kotek i trwało to ponad miesiąc.
Życzę Ci oczywiscie bezobjawowej ciązy...
Einode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 14:50   #4386
malgosia1051
Zadomowienie

juz myślałam że okres dostane a tu jak na razie nic i nadal czekam.
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2010-06-04, 16:48   #4387
kosmoskaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kosmoskaa Pokaż wiadomość
Witam!
i ja od kilku dni zadaje sobie pytanie czy jestem w ciąży?
mam dziwne objawy tj.: mdłości, zgaga, sennosc w porze obiadowej co nigdy mi sie nie zdarzało, bóle tak jakby jajnikow, głowy, dziwna wydzielina, zawroty głowy, a o apetycie juz nie wspomne, dodam że okres mi sie spóźnia, ale ogólnie to mam go nieregularnie. Od stosunku minęło 10 dni, test planuje zrobic w czwartek w 12 dniu od stosunku. Staram sie z mężem o dzidziusia. Chcialabym juz wiedziec czy mam tam jakaś fasolke czy nie.. bardzo bym chciała żeby jednak była. Jak sadzicie dziewczyny?

Pozdrawiam
a wiec zrobilam dzisiaj ten apetyczny test... niestety wyszedl negatywnie jest 13 dzien od stosunku, ciagle mam te objawy o których pisalam kilka dni temu (patrz wyzej). A wieczorem gdy klade sie do snu, jajniki bola mnie niesamowicie, glowa tez nie przestaje bolec, temperatury jeszcze nie mierzylam, planuje zrobic kolejny test za tydzien i mam nadzieje ze beda upragnione dwie kreseczki, baaardzo z mezem czekamy
kosmoskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 17:11   #4388
nicko
Zadomowienie

Kosmoska 13 dni to może być za wcześnie na test, więc póki co nie przejmuj się brakiem drugiej kreseczki, najlepiej odczekaj jeszcze parę dni i powtórz test, rozumiem chęć posiadania fasolki, ale cierpliwości a kiedy powinnaś mieć miesiączke?
Stary 2010-06-04, 17:22   #4389
kosmoskaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
Kosmoska 13 dni to może być za wcześnie na test, więc póki co nie przejmuj się brakiem drugiej kreseczki, najlepiej odczekaj jeszcze parę dni i powtórz test, rozumiem chęć posiadania fasolki, ale cierpliwości a kiedy powinnaś mieć miesiączke?
no wlasnie jesli chodzi o @ to od kiedy pamietam mam nieregularnie, czesto bywalam u ginekologa zeby zobaczyc co sie ze mna dzieje i skad te zaburzenia okazalo sie ze mialam torbiela którego wyleczylam lekami, po czasie z @ bylo wszytsko ok natomiast po paru miesiacach znowu nie mialam okresu, powód? przeziebienie... i teraz znowu nie mam...
Stary 2010-06-04, 21:11   #4390
tymbarkopijca
Przyczajenie

można powiedzieć, że wraz z TŻ zaliczyliśmy pewnego rodzaju 'wpadkę'..
leżeliśmy na łyżeczkę, bez ubrań i On miał wytrysk.. jest możliwość, że zaszłam w ciążę?
tymbarkopijca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:17   #4391
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tymbarkopijca Pokaż wiadomość
leżeliśmy na łyżeczkę, bez ubrań i On miał wytrysk.. jest możliwość, że zaszłam w ciążę?
sorry, nie byłyśmy przy tym, nie widziałyśmy gdzie on miał penisa, gdzie popłynęła sperma..
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 21:32   #4392
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
sorry, nie byłyśmy przy tym, nie widziałyśmy gdzie on miał penisa, gdzie popłynęła sperma..

poprosimy rysunek poglądowy

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:53   #4393
wiksza
Przyczajenie

każda kobieta przechodzi wszystko inanczej nie idzie nigdy jednej do drugiej idealnie poruwnywać zgadzam się z waszymi opiniami w 100% a co tego moczu nie wiem nie mam bladego pojecia mówiła mi to Pani z Pracy jej podobno tak kiedyś kazała doktorka odstawić mocz na jakiś czas czemu nie wiem .... ale zrobiłam tak samo i wyszło hehe grunt że wszystko jest ok hihihi
wiksza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 12:31   #4394
malgosia1051
Zadomowienie

witajcie. ja tak sobie spokojnie czekam na okres, a tu ani widu ani słychu. Dzis to ja poprostu mam lekkie mdłości i lekkie zawroty a brzuch mnie juz od kilku dni boli. Powinnam sie martwić?
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2010-06-05, 16:20   #4395
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Witam Was drogie Wizażanki. mam pytanie, które pewnie Was nie zaskoczy otóż, jestem w trakcie okresu. Tak mi się wydaje że to okres, chociaż zaczął się dwa dni temu a dzisiaj mam już tylko plamienie. zawsze mam po pięć dni a tu taki halun oczywiście współżyłam z mężem do środka więc liczę się z tym że mogę być w ciąży... tylko właśnie się zastanawiam czy jutro robić test i tak za kilka dni wybieram się do ginekologa, sama nie wiem. Miała któraś z Was okres kiedy już była w ciąży? i jak ten okres wyglądał?
Stary 2010-06-05, 16:57   #4396
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez misiek4321 Pokaż wiadomość
Witam Was drogie Wizażanki. mam pytanie, które pewnie Was nie zaskoczy otóż, jestem w trakcie okresu. Tak mi się wydaje że to okres, chociaż zaczął się dwa dni temu a dzisiaj mam już tylko plamienie. zawsze mam po pięć dni a tu taki halun oczywiście współżyłam z mężem do środka więc liczę się z tym że mogę być w ciąży... tylko właśnie się zastanawiam czy jutro robić test i tak za kilka dni wybieram się do ginekologa, sama nie wiem. Miała któraś z Was okres kiedy już była w ciąży? i jak ten okres wyglądał?
ale kiedy współżyłaś?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 20:23   #4397
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tymbarkopijca Pokaż wiadomość

Jeśli byliście oboje nadzy, a sperma zawędrowała w okolice pochwy to tak jakaś możliwość jest.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:34   #4398
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie miałam okresu jak zaszłam w ciążę ale mnie bolał brzuch jak na okres. Moja znajoma miała przez pierwsze trzy miesiące okres w czasie ciąży dopiero się dowiedziała idąc na kontrolne badanie do lekarza
pozdrawiam
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 21:46   #4399
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam okresu jak zaszłam w ciążę ale mnie bolał brzuch jak na okres. Moja znajoma miała przez pierwsze trzy miesiące okres w czasie ciąży dopiero się dowiedziała idąc na kontrolne badanie do lekarza
pozdrawiam
Ciezko mi wierzyc ze miala okres, raczej to byly plamienia ktore pomyliła z okresem.. Bo to niemozliwe zeby miala normalny obfity okres.

Edytowane przez _lato
Czas edycji: 2010-06-07 o 09:12
_lato jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-06, 09:07   #4400
xxxsabciaxxx1
Raczkowanie

ciąża.

Edytowane przez xxxsabciaxxx1
Czas edycji: 2010-06-10 o 18:01
xxxsabciaxxx1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:12   #4401
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: ciąża.

Żadne z tych stwierdzeń nie jest prawdą.
Jedni zachodzą od 1 razu, inni po kilku miesiącach, czasem latach - chociaż nie ma teoretycznie żadnych przeszkód, rodzice są zdrowi.
Co nie zmienia faktu, iż jeśli ciąży się nie chce, zabezpieczenie konieczne jest ZAWSZE, bo faktycznie od pierwszego kopa można sobie dzieciątko sprawić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:23   #4402
wampirzyca0
Przyczajenie

Zgadzam się z koleżanką wyżej. W czasie ciąży nie występuje już "okres" tylko ewentualne plamienie. To tak jak z tym bólem okresowym. Bolą jajniki, podbrzusze. Bo to wszystko nie jest jeszcze "poprzestawiane" na ciążę. Ja miałam ból identyczny do "okresowego" tylko w pierwszym miesiącu ciąży, również miałam niewielkie plamienie. Okazało się, że wtedy już miałam fasolkę w brzuszku.
wampirzyca0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 09:33   #4403
xxxsabciaxxx1
Raczkowanie

No ale bez pelnego stosynku czyli , ze np chlopak kapnął dziewczynie na pochwe to raczej sie nie zajdzie .. przeciez one muszą pokonać bardzo dużą drogę i musi być "mocny wytrysk" żeby plemniki dostały się tam, gdzie się mają dostać . ;>
Stary 2010-06-06, 09:59   #4404
niewyspana91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxsabciaxxx1 Pokaż wiadomość
No ale bez pelnego stosynku czyli , ze np chlopak kapnął dziewczynie na pochwe to raczej sie nie zajdzie .. przeciez one muszą pokonać bardzo dużą drogę i musi być "mocny wytrysk" żeby plemniki dostały się tam, gdzie się mają dostać . ;>
Tego uczyli mnie w gimnazjum. Ameryki nie odkryłaś. A na forum pełno wpisów na temat ciąży, czy są możliwości zapłodnienia czy też nie w różnych okolicznościach.
*szukam motywacji coby popracować nad ciałem
niewyspana91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 10:11   #4405
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Mi to zalatuje kolejnym pytaniem "Czy jestem w ciąży...?!"
Stary 2010-06-06, 10:56   #4406
xxxsabciaxxx1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
Mi to zalatuje kolejnym pytaniem "Czy jestem w ciąży...?!"
Nie nie
Jak bede miala watpliwosci czy jestem w ciazy czy nie to pojde sie zbadać
Stary 2010-06-06, 11:45   #4407
xxxsabciaxxx1
Raczkowanie

hej. mam pytanie.
Jeśli teoretycznie mialam stosunek 2 dni temu a planowany okres mam miec na 18. czerwca i przyjdzie mi normalnie to znaczy ze napewno nie jestem w ciazy ? Czy musze czekac do lipcowej miesiączki aby sie upewnic bez testów i innych badań ?
Stary 2010-06-06, 12:34   #4408
malgosia1051
Zadomowienie

@dzis dostałam ale ze mnie panikara... że hej. tylko mnie kopnąć w tyłek.... nic wiecej!!!!
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2010-06-06, 13:03   #4409
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Jak masz okres to nie ma ciąży,a on nie zawsze musi wyglądać tak samo, ja też mam zawsze po 7 dni, w tym 1wsze 3 dni są bardzo obfite, a teraz ledwo co krwawie, ale ja zawsze w lato mam mniej obfite miesiączki.
Nie ma żadnego okresu w ciąży, miesiączka występuje tylko wtedy gdy poprzedzi ją owulacja i wraz z krwią wydostaje się niezapłodnione jajeczko, w ciąży nie ma owulacji, więc nie może być okresu, to mit. Bierze się stąd, że kobieta może mieć w ciąży krwawienia przypominające miesiączke, nawet mogą wystąpić w tym samym czasie, krwawienia mogą zagrażać dziecku i może dojść do poronienia dlatego jeżeli kobieta podejrzewa ciąże, a krwawi powinna jak najszybciej zrobić test i udać się do lekarza. Krwawienia które nie zagrażają dziecku biorą się stąd, że na początku ciąży dziecko nie korzysta jeszcze z całej wyściółki macicy, błona śluzowa macicy może się więc odrywać, odsłania mięśnie gładkie i dlatego pojawia się krew, takie krwawienia mogą się utrzymywać do 4mies ciąży i mogą pojawiać się regularnie co miesiąc, jak okres, bo błona znowu odrasta i się odrywa.

Sabcia jeśli okres przyjdzie to na pewno w ciąży nie jesteś, nie musisz czekać do lipcowego

Malgosia i widzisz wszystko dobrze sie skończyło.
Stary 2010-06-06, 14:02   #4410
Ruda101
Raczkowanie

Witam
Mam małe pytanko a wiec może od początku.Moje cykle to 26-27 dni stosunek był z 19 na 20 maja,śluz płodny był 22-23,wczoraj powinnam postać @ a nic na to nawet nie wskazuje.... test robiłam 13dni po stosunku...wyszła jedna kreska :/ I teraz moje pytanie czy test mógł być nie wiarygodny?? czy jeśli zrobie dziś drugi nie z porannego moczu to będzie wiarygodny??
Dzięki za odpowiedz
Wiem że ta wiadomość pojawia się już w innym wątku ale widze że tu ktoś zagląda a tam nie bardzo :/
Ruda101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości