|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
bardzo proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci tak, moich 2 ginekologów (jeden katowicki, drugi w miejscu domowym ![]() Stronka wydająca się porządnie prowadzona (nie wiem czy słyszałaś o grupie edukatorów seksualnych pontonu, mają stronę internetową i prowadzą różnego rodzaju akcje w mediach itd.), podaje skuteczność 80-70% w zależności od idealności stosowania. Miałam dwie koleżanki, które stosowały tylko patentex oval... Jedna zaszła w ciążę po 6 miesiącach, następna po 1,5 roku. Niektórzy twierdzą, że patentex oval to idealna metoda żeby zajść w ciążę tylko nie wiadomo kiedy. Podsumowując, nie ważne czy rację ma mój ginekolog czy dane strony internetowej, czy inne zestawienia. Osobiście z tak wysoką skutecznością spotkałam się tylko na stronie producenta, i stronach, które z tego źródła dane zaczerpnęły. Jednak biorąc pod uwagę wysoką nieskuteczność samych globulek, którą można zaobserwować na forach i w moim wypadku wśród znajomych i to, że nie są tak popularne jak pigułki ani polecane przez lekarzy jako skuteczny środek przekonuje mnie do tego, że producent i dane producenta to coś na co warto patrzeć z przymrużeniem oka, i same globulki tak wysokiej skuteczności niestety nie dają.
![]() |
#543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam.
![]() Czy któraś z Was zaszła w ciąże i nie miała żadnych objawów na początku?@ spóźnia mi się 6 dzień ,brak objawów.Zastanawiam się czy jechać do apteki po test.
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze objawy tzn. poranne mdłosci pojawiaja sie ok 2-8 tygodnia od zapłodnienia.
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mówię, że negujesz ![]() Swoją drogą... Każda dziewczyna, która zajdzie w ciążę na patentex oval mogłaby teoretycznie pozwać producenta o zafałszowane dane. Sprawy by raczej nie wygrała (wiadomo 100% antykoncepcji nie ma), ale mogłaby się ubiegać o odszkodowanie za wprowadzenie w błąd, albo chociaż dać im w kość, bo jednak niewiele jest ludzi, którzy w kilku miejscach sprawdzają i się dociekliwie dopytują... A szkoda ![]()
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2009-12-04 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem. Dlatego mówię, że procesu: zaszłam w ciążę bo uwierzyłam wam by nie wygrała, ale.... Gdyby jakiejkolwiek babce się chciało, w ciąży czy nie (lepiej nie nie będzie podtekstu) pozwać koncern za świadome podawanie błędnych informacji mogących zaszkodzić użytkownikom. To jakaś szansa by była.
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą inaczej by to wyglądało w USA, a zupełnie inaczej u nas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kiedyś będę miała dużo czasu i nieco kasy to ich pozwę ![]() ![]() P.s Chociaż mogliby się oprzeć na czymś innym. Tak teraz myślę. Ta strona chyba nie jest oficjalna, a w ulotce informacji o tym nie ma... więc... Pewnie powiedzieliby, że internetowe informacje nie są ich autorstwa i się nie poczuwają do odpowiedzialności. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- I tak opierając się na wizażowych danych, cytuję za wątkiem "vademecum antykoncepcji": Metoda antykoncepcyjna (Przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody - Przy niepełnym stosowaniu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody) - Tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowa E+P0 (0,2 - 8,0) - Iniekcje hormonalne typu depo (0,3 - 0,3) - Tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe (P) (0,5 - 1,0) (skuteczność oceniana u kobiet w okresie laktacji) - Antykoncepcyjna wkładka domaciczna (0,6 - 0,8) - Prezerwatywa męska (3,0 - 14) - Środki plemnikobójcze (2,0 - 26,0) - Metody okresowej abstynencji (1,0 - 20) - Współżycie bez zabezpieczenia (85,0 - 85,0) - tabletka "po stosunku" (5 - 42) (w zależności po jakim czasie od stosunku została przyjęta; patrz niżej) - stosunek przerywany (12 - 36) Wskaźnik Pearla dla samych globulek stosowanych podczas dni płodnych wynosi 20. Nawet sterylizacja nie daje 100% pewności, choć jej wskaźnik Pearla wynosi 0,04.
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym źródle wskaźnik jest liczony na podstawie badań amerykańskich. Trochę rozbieżności by się znalazło... Ja tam się cieszę, że mam antykoncepcję o stałym, niskim wskaźniku niezależnie od błędu w stosowaniu (no bo jaki błąd może wystąpić przy spiralce...). Chociaż dla pewności wolałabym sterylizację. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wskaźnik dla globulek (spermicydy na bazie nanoksynolu 6-26) jak widać i tutaj jest dość wysoki.
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z SERDUSZKIEM
![]() ![]() a tak apropo tez sadzilam w listpadzie ze bede miala dzidziusia, okres spoznil mi sie 2 tyg. tez bez objawów. zrobiłam 2 testy, i wyszły negatywnie. poszłam do lekarza i godz. przed wizyta u niego dostalam okres, niewiem czy nosze malenstwo ale chyba nie bo robilam niedawno test i w sumie bylo by juz widac 2 krechy. SERDUSZKOWATA- teraz staralam sie caly listopad codziennie lub co 2 dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki by bylo po Twojej mysli, i Pozdrawiam ja bym sie cceszyla z braku z powodu dzidziunia ![]() ![]() ![]() ps. a mój TŻ dalej pajacuje.... udusze go chyba, jeszcze mi stres potrzebny do tego. wrrrrrrr ![]()
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2009-12-04 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzieki Konwalijko82
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, kolejny raz do was piszę, żeby się uspokoić. Mam raczej nieregularne, a jak regularne to 32-33 dniowe cykle. Dziś jest 44 dzień cyklu, tj. okres spóźnia mi się 11 dni. Od przedwczoraj mam ciężkie piersi i cholerne bóle podbrzusza i krzyżów (krzyży
![]() Wiem, że powinnam się wybrać do gina z tymi cholernymi okresami, bo nigdy nie ma ich na czas, ale w sumie już byłam - dostałam tabsy, które wezmę zaraz jak dostanę okres. Wiem, że ten post może wydawać się bezcelowy, ale naczytałam się tylu postów o 'ciążach z palca', że łapię schizy i nawet moje dziewictwo nie jest dla mnie już racjonalnym "uspokajaczem" ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#560 |
Przyczajenie
|
był wieczór, miła atmosfera, było dosyc zimno i mój chłopak tak spontanicznie zaczął się do mnie dobierac. Włożył rękę pod majtaki. Masował dosyc długo, może 5-7 minut, lecz nie wlozył palców bezpośrednio do pochwy. Dodam, że jestem dziewicą, gdy już ochłonęłam, doszło do mnie co mogło się stac. Spytałam czy przed wyjściem się nie masturbował. Powiedział, że zrobił to ale rano, po tym jak twierdził umył ręce przynajmniej raz. Do czasu gdy się spotkaliśmy robił zapewne mnóstwo rzeczy, minęło od tego czasu może z 6 godzin po czym doszło do opisywanych pieszczot. Podsumowując czy jest możliwośc zajścia w ciążę? Ile plemnniki żyją poza organizmem? Stresuję się, ponieważ mój okres się spóźnia choc może to wynikac z faktu, że mam nieregularny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mulcia - nie, nie ma możliwości zajścia w ciążę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Przyczajenie
|
bardzo dziękuję za szybką odpowiedź!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i się nie denerwuj bo to szkodzi zdrowiu |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No chyba, że to "metoda" jest na chybił trafił ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okresowa abstynencja to chyba kalendarzyk. Powszechniej mi znany jako watykańska ruletka. I tutaj się zgodzę jak kto ustrzeli, albo jak w stosunku do kogo matematyczne wyliczenia się sprawdzają tak wypadają ciąże ![]()
![]() |
#566 |
Rozeznanie
|
Witam,
jesli dowiecie juz sie,ze jestescie w ciazy i gdyby (daj Boze nie) pobolewal was brzuch, glownie to takie skurcze to idzcie niezwlocznie do ginekologa. Ja dotarlam za puzno, myslalam ,ze to normalne, poszlam do lekarza dopiero gdy zaczelam krwawic, zrobil mi usg ale pecherzyka juz nie mogl dopatrzyc, dostalam tabletki ale raczej juz mi nic nie pomoga, za tydzien kontrole nastepne usg ale na dzidzie nie mam co liczyc, Dlatego prosze was jak boli brzuszek szybciutenko do gina
#567 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny z Katowic.
polecilybyscie mi jakiegos dobrego ginekologa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Przyczajenie
|
Mam regularne cykle - 29/30 dni, ale ostatni okres mialam 10 pazdziernika czyli 54 dni temu. Współżyłam z zabezpieczeniem (prezerwatywa) 31 pazdziernika - 35 dni temu. Spodziewalam sie okresu kolo 10 listopada, wiec jak nie przyszedl, 16 listopada zrobilam test z apteki , z porannego moczu. Negatytwny, ale okresu nadal brak, wiec 23 listopada zrobiłam betę z krwii, to byłby ok 3 tydzień więc beta powinna wykazać ciąże, ale wynik >1 czyli negatywny. Okres dalej nie przyszedł, więc pomyślałam, że może jakaś pomyłka w laboratorium i powtórzyłam badanie 3 grudnia, znowu >1 czyli negatywny. Jedyny objaw to wyjątkowo niskie położenie szyjki macicy, żadnych nudności, zawrótów głowy. Czy jest jakaś szansa, że beta mogła się pomylić i to dwa razy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Przyczajenie
|
wgl moje drogie
![]() cieszylam sie bo okres mi sie pojawil... ale byl tylko jeden dzien: ((( |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.