Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-04, 11:15   #541
serduszkowata
Rozeznanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

bardzo proszę
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 11:18   #542
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Niestety - strona producenta trochę mnie zwiodła, bo pogrzebałam troszkę głębiej i okazało się że wskażnik pearla wynosi 6 ciąż na 100 kobiet a inne żródła wskazują że 2 na 100 kobiet. Te dane są trochę sprzeczne i trudno dojść które z nich mogą być prawdziwe. Znalazłam też informacje dziewczyn które twierdzą że stosują i w ciąże jakoś nie zaszły. Ciężki orzech do zgryzienia

Powiem Ci tak, moich 2 ginekologów (jeden katowicki, drugi w miejscu domowym), oceniają skuteczność globulek na około 60/70% i mówią, że to dobre zabezpieczenie... dodatkowo do gumek.

Stronka wydająca się porządnie prowadzona (nie wiem czy słyszałaś o grupie edukatorów seksualnych pontonu, mają stronę internetową i prowadzą różnego rodzaju akcje w mediach itd.), podaje skuteczność 80-70% w zależności od idealności stosowania.

Miałam dwie koleżanki, które stosowały tylko patentex oval... Jedna zaszła w ciążę po 6 miesiącach, następna po 1,5 roku. Niektórzy twierdzą, że patentex oval to idealna metoda żeby zajść w ciążę tylko nie wiadomo kiedy.

Podsumowując, nie ważne czy rację ma mój ginekolog czy dane strony internetowej, czy inne zestawienia. Osobiście z tak wysoką skutecznością spotkałam się tylko na stronie producenta, i stronach, które z tego źródła dane zaczerpnęły. Jednak biorąc pod uwagę wysoką nieskuteczność samych globulek, którą można zaobserwować na forach i w moim wypadku wśród znajomych i to, że nie są tak popularne jak pigułki ani polecane przez lekarzy jako skuteczny środek przekonuje mnie do tego, że producent i dane producenta to coś na co warto patrzeć z przymrużeniem oka, i same globulki tak wysokiej skuteczności niestety nie dają.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 11:46   #543
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak, moich 2 ginekologów (jeden katowicki, drugi w miejscu domowym), oceniają skuteczność globulek na około 60/70% i mówią, że to dobre zabezpieczenie... dodatkowo do gumek.

Stronka wydająca się porządnie prowadzona (nie wiem czy słyszałaś o grupie edukatorów seksualnych pontonu, mają stronę internetową i prowadzą różnego rodzaju akcje w mediach itd.), podaje skuteczność 80-70% w zależności od idealności stosowania.

Miałam dwie koleżanki, które stosowały tylko patentex oval... Jedna zaszła w ciążę po 6 miesiącach, następna po 1,5 roku. Niektórzy twierdzą, że patentex oval to idealna metoda żeby zajść w ciążę tylko nie wiadomo kiedy.

Podsumowując, nie ważne czy rację ma mój ginekolog czy dane strony internetowej, czy inne zestawienia. Osobiście z tak wysoką skutecznością spotkałam się tylko na stronie producenta, i stronach, które z tego źródła dane zaczerpnęły. Jednak biorąc pod uwagę wysoką nieskuteczność samych globulek, którą można zaobserwować na forach i w moim wypadku wśród znajomych i to, że nie są tak popularne jak pigułki ani polecane przez lekarzy jako skuteczny środek przekonuje mnie do tego, że producent i dane producenta to coś na co warto patrzeć z przymrużeniem oka, i same globulki tak wysokiej skuteczności niestety nie dają.
Absolutnie nie neguję Twoich informacji. Faktem jest że strony producenta podają zafałszowane dane , po które sięgają młode dziewczyny i niczego nieświadome używają spokojne o zabezpieczenie. Jak widać ja również dałam się zwieść tym informacjom.Dziękuję za sprostowanie
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:18   #544
camillaca
Raczkowanie

GG do camillaca
Question Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Witam.
Czy któraś z Was zaszła w ciąże i nie miała żadnych objawów na początku?@ spóźnia mi się 6 dzień ,brak objawów.Zastanawiam się czy jechać do apteki po test.

52 51 50 49 48.85 48 47 46
camillaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 12:29   #545
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camillaca Pokaż wiadomość
Witam.
Czy któraś z Was zaszła w ciąże i nie miała żadnych objawów na początku?@ spóźnia mi się 6 dzień ,brak objawów.Zastanawiam się czy jechać do apteki po test.
Moja kolezanka nie miała żadnych objawów przez cała ciaze oprocz braku okresu. Czuła się świetnie przez cały czas.

Pierwsze objawy tzn. poranne mdłosci pojawiaja sie ok 2-8 tygodnia od zapłodnienia.
Stary 2009-12-04, 12:45   #546
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Absolutnie nie neguję Twoich informacji. Faktem jest że strony producenta podają zafałszowane dane , po które sięgają młode dziewczyny i niczego nieświadome używają spokojne o zabezpieczenie. Jak widać ja również dałam się zwieść tym informacjom.Dziękuję za sprostowanie

Ja nie mówię, że negujesz Po prostu rozwinęłam wcześniejszą myśl.

Swoją drogą... Każda dziewczyna, która zajdzie w ciążę na patentex oval mogłaby teoretycznie pozwać producenta o zafałszowane dane. Sprawy by raczej nie wygrała (wiadomo 100% antykoncepcji nie ma), ale mogłaby się ubiegać o odszkodowanie za wprowadzenie w błąd, albo chociaż dać im w kość, bo jednak niewiele jest ludzi, którzy w kilku miejscach sprawdzają i się dociekliwie dopytują... A szkoda Bo oni chcą sprzedać... ale nie sprzedają cukierków na święta do cholery, a coś co jakoś zapobiega dziecku... Niestety nie tak skutecznie jak twierdzą. A potem problem czyli potencjalny dzidziuś im lotto... grunt, że sprzedali produkt.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...

Edytowane przez zagubiona89r
Czas edycji: 2009-12-04 o 12:47
Stary 2009-12-04, 13:02   #547
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mówię, że negujesz Po prostu rozwinęłam wcześniejszą myśl.

Swoją drogą... Każda dziewczyna, która zajdzie w ciążę na patentex oval mogłaby teoretycznie pozwać producenta o zafałszowane dane. Sprawy by raczej nie wygrała (wiadomo 100% antykoncepcji nie ma), ale mogłaby się ubiegać o odszkodowanie za wprowadzenie w błąd, albo chociaż dać im w kość, bo jednak niewiele jest ludzi, którzy w kilku miejscach sprawdzają i się dociekliwie dopytują... A szkoda Bo oni chcą sprzedać... ale nie sprzedają cukierków na święta do cholery, a coś co jakoś zapobiega dziecku... Niestety nie tak skutecznie jak twierdzą. A potem problem czyli potencjalny dzidziuś im lotto... grunt, że sprzedali produkt.
Koronnym argumentem obrony w tym przypadku byłoby nieprawidłowe zastosowanie. Taka prawda.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 13:17   #548
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Koronnym argumentem obrony w tym przypadku byłoby nieprawidłowe zastosowanie. Taka prawda.
Wiem wiem. Dlatego mówię, że procesu: zaszłam w ciążę bo uwierzyłam wam by nie wygrała, ale.... Gdyby jakiejkolwiek babce się chciało, w ciąży czy nie (lepiej nie nie będzie podtekstu) pozwać koncern za świadome podawanie błędnych informacji mogących zaszkodzić użytkownikom. To jakaś szansa by była.

Stary 2009-12-04, 13:20   #549
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem. Dlatego mówię, że procesu: zaszłam w ciążę bo uwierzyłam wam by nie wygrała, ale.... Gdyby jakiejkolwiek babce się chciało, w ciąży czy nie (lepiej nie nie będzie podtekstu) pozwać koncern za świadome podawanie błędnych informacji mogących zaszkodzić użytkownikom. To jakaś szansa by była.
Podejrzewam, że koncern miałby na poparcie swoich tez badania na poróbce. Nie wolno "świadomie" pisać nieprawdy, już dawno by im się dobrali do tyłków.

Swoją drogą inaczej by to wyglądało w USA, a zupełnie inaczej u nas.
Stary 2009-12-04, 13:29   #550
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że koncern miałby na poparcie swoich tez badania na poróbce. Nie wolno "świadomie" pisać nieprawdy, już dawno by im się dobrali do tyłków.

Swoją drogą inaczej by to wyglądało w USA, a zupełnie inaczej u nas.

Jak kiedyś będę miała dużo czasu i nieco kasy to ich pozwę I zobaczymy czy da radę

P.s Chociaż mogliby się oprzeć na czymś innym. Tak teraz myślę. Ta strona chyba nie jest oficjalna, a w ulotce informacji o tym nie ma... więc... Pewnie powiedzieliby, że internetowe informacje nie są ich autorstwa i się nie poczuwają do odpowiedzialności.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

I tak opierając się na wizażowych danych, cytuję za wątkiem "vademecum antykoncepcji":

Metoda antykoncepcyjna (Przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody - Przy niepełnym stosowaniu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody)

- Tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowa E+P0 (0,2 - 8,0)
- Iniekcje hormonalne typu depo (0,3 - 0,3)
- Tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe (P) (0,5 - 1,0) (skuteczność oceniana u kobiet w okresie laktacji)
- Antykoncepcyjna wkładka domaciczna (0,6 - 0,8)
- Prezerwatywa męska (3,0 - 14)
- Środki plemnikobójcze (2,0 - 26,0)
- Metody okresowej abstynencji (1,0 - 20)
- Współżycie bez zabezpieczenia (85,0 - 85,0)
- tabletka "po stosunku" (5 - 42) (w zależności po jakim czasie od stosunku została przyjęta; patrz niżej)
- stosunek przerywany (12 - 36)

Wskaźnik Pearla dla samych globulek stosowanych podczas dni płodnych wynosi 20.

Nawet sterylizacja nie daje 100% pewności, choć jej wskaźnik Pearla wynosi 0,04.

Stary 2009-12-04, 13:33   #551
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kiedyś będę miała dużo czasu i nieco kasy to ich pozwę I zobaczymy czy da radę

P.s Chociaż mogliby się oprzeć na czymś innym. Tak teraz myślę. Ta strona chyba nie jest oficjalna, a w ulotce informacji o tym nie ma... więc... Pewnie powiedzieliby, że internetowe informacje nie są ich autorstwa i się nie poczuwają do odpowiedzialności.

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

I tak opierając się na wizażowych danych, cytuję za wątkiem "vademecum antykoncepcji":

Metoda antykoncepcyjna (Przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody - Przy niepełnym stosowaniu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody)

- Tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe (P) (0,5 - 1,0) (skuteczność oceniana u kobiet w okresie laktacji)
- tabletka "po stosunku" (5 - 42) (w zależności po jakim czasie od stosunku została przyjęta; patrz niżej)

Nawet sterylizacja nie daje 100% pewności, choć jej wskaźnik Pearla wynosi 0,04.
http://www.antykoncepcja.com.pl/skutecznosc.htm

W tym źródle wskaźnik jest liczony na podstawie badań amerykańskich. Trochę rozbieżności by się znalazło...

Ja tam się cieszę, że mam antykoncepcję o stałym, niskim wskaźniku niezależnie od błędu w stosowaniu (no bo jaki błąd może wystąpić przy spiralce...). Chociaż dla pewności wolałabym sterylizację.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 13:41   #552
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.antykoncepcja.com.pl/skutecznosc.htm

W tym źródle wskaźnik jest liczony na podstawie badań amerykańskich. Trochę rozbieżności by się znalazło...

Ja tam się cieszę, że mam antykoncepcję o stałym, niskim wskaźniku niezależnie od błędu w stosowaniu (no bo jaki błąd może wystąpić przy spiralce...). Chociaż dla pewności wolałabym sterylizację.
No odrobina rozbieżności tak. Jednak raczej liczona w ułamkach procent, a nie różnica 40% Jak to się przekłada na podawaną przez producenta skuteczność globulek a faktyczną skuteczność. Bowiem:

Wskaźnik dla globulek (spermicydy na bazie nanoksynolu 6-26) jak widać i tutaj jest dość wysoki.

Stary 2009-12-04, 13:44   #553
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
No odrobina rozbieżności tak. Jednak raczej liczona w ułamkach procent, a nie różnica 40% Jak to się przekłada na podawaną przez producenta skuteczność globulek a faktyczną skuteczność. Bowiem:

Wskaźnik dla globulek (spermicydy na bazie nanoksynolu 6-26) jak widać i tutaj jest dość wysoki.
TO nie miał być przykład na zgodność tego, co napisane na stronie producenta globulek. Tylko nieco inny przykład tabeli ze wskaźnikiem Pearla, nic więcej. Zastanowiły mnie różnice przy spiralkach. Jakoś wydawało mi się, że spirala hormonalna powinna mieć większą skuteczność niż miedzianka, a tak nie jest. Musze podpytać lekarza dlaczego...
Stary 2009-12-04, 15:20   #554
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
TO nie miał być przykład na zgodność tego, co napisane na stronie producenta globulek. Tylko nieco inny przykład tabeli ze wskaźnikiem Pearla, nic więcej. Zastanowiły mnie różnice przy spiralkach. Jakoś wydawało mi się, że spirala hormonalna powinna mieć większą skuteczność niż miedzianka, a tak nie jest. Musze podpytać lekarza dlaczego...
Wiem wiem Chyba źle się wyraziłam i wyszło jakbym się z Tobą nie zgadzała

Stary 2009-12-04, 18:42   #555
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Witam.
Ja bym zrobiła test
Stary 2009-12-04, 19:13   #556
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła test
Zgadzam sie z SERDUSZKIEM

a tak apropo tez sadzilam w listpadzie ze bede miala dzidziusia, okres spoznil mi sie 2 tyg. tez bez objawów. zrobiłam 2 testy, i wyszły negatywnie. poszłam do lekarza i godz. przed wizyta u niego dostalam okres, niewiem czy nosze malenstwo ale chyba nie bo robilam niedawno test i w sumie bylo by juz widac 2 krechy.

SERDUSZKOWATA- teraz staralam sie caly listopad codziennie lub co 2 dni mozliwe ze jestem , narazie tak jakos okres chyba w sumie sie nie zbliza bo jakos te objawy na niego są dziwne, wczensiej bardziej je odczuwalam. a na tets mas zracje za wczesniej jezli zostalam zaplodniona w listopadzie. Jak okres sie spozni tak do srody zrobie ponowny i z krwi na betaHCG buziale

Trzymam kciuki by bylo po Twojej mysli, i Pozdrawiam
ja bym sie cceszyla z braku z powodu dzidziunia

ps. a mój TŻ dalej pajacuje.... udusze go chyba, jeszcze mi stres potrzebny do tego. wrrrrrrr aj

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2009-12-04 o 19:14
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 20:36   #557
kaskaabo
Przyczajenie

Wielkie dzieki Konwalijko82 Dzisiaj pojawilo sie malenkie brazowe plamienie wiec juz troche lepiej
kaskaabo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 21:13   #558
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Witam.
A po co chcesz czekać na objawy? Nie każda kobieta je ma. Na Twoim miejscu już dawno bym teścik zrobiła

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiulkasp Pokaż wiadomość
Co do obserwacji cyklu, ja sama stosuję, musi być rzetelna, bo zdarza się, że są 2 owulacje podczas cyklu
Nieprawda. O ile cos takiego w ogóle by miało miejsce to w fazie przekwitania lub ewentualnie w czasie laktacji, ale w tej chwili uważa sie, że cos takiego jak powójna owulacja w różnch momentach cyklu to mit. TUTAJ mozna poczytac więcej na ten temat.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 21:20   #559
sugarcane
Zadomowienie

Dziewczyny, kolejny raz do was piszę, żeby się uspokoić. Mam raczej nieregularne, a jak regularne to 32-33 dniowe cykle. Dziś jest 44 dzień cyklu, tj. okres spóźnia mi się 11 dni. Od przedwczoraj mam ciężkie piersi i cholerne bóle podbrzusza i krzyżów (krzyży?). To zapewne objawy miesiączki, prawda?
Wiem, że powinnam się wybrać do gina z tymi cholernymi okresami, bo nigdy nie ma ich na czas, ale w sumie już byłam - dostałam tabsy, które wezmę zaraz jak dostanę okres.
Wiem, że ten post może wydawać się bezcelowy, ale naczytałam się tylu postów o 'ciążach z palca', że łapię schizy i nawet moje dziewictwo nie jest dla mnie już racjonalnym "uspokajaczem"
sugarcane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 22:49   #560
mulcia
Przyczajenie

był wieczór, miła atmosfera, było dosyc zimno i mój chłopak tak spontanicznie zaczął się do mnie dobierac. Włożył rękę pod majtaki. Masował dosyc długo, może 5-7 minut, lecz nie wlozył palców bezpośrednio do pochwy. Dodam, że jestem dziewicą, gdy już ochłonęłam, doszło do mnie co mogło się stac. Spytałam czy przed wyjściem się nie masturbował. Powiedział, że zrobił to ale rano, po tym jak twierdził umył ręce przynajmniej raz. Do czasu gdy się spotkaliśmy robił zapewne mnóstwo rzeczy, minęło od tego czasu może z 6 godzin po czym doszło do opisywanych pieszczot. Podsumowując czy jest możliwośc zajścia w ciążę? Ile plemnniki żyją poza organizmem? Stresuję się, ponieważ mój okres się spóźnia choc może to wynikac z faktu, że mam nieregularny
mulcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 22:56   #561
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugarcane Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kolejny raz do was piszę, żeby się uspokoić. Mam raczej nieregularne, a jak regularne to 32-33 dniowe cykle. Dziś jest 44 dzień cyklu, tj. okres spóźnia mi się 11 dni. Od przedwczoraj mam ciężkie piersi i cholerne bóle podbrzusza i krzyżów (krzyży?). To zapewne objawy miesiączki, prawda?
tak, to są objawy nadchodzącej miesiączki ;p

mulcia - nie, nie ma możliwości zajścia w ciążę.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 22:59   #562
mulcia
Przyczajenie

bardzo dziękuję za szybką odpowiedź!
mulcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 05:51   #563
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z SERDUSZKIEM

a tak apropo tez sadzilam w listpadzie ze bede miala dzidziusia, okres spoznil mi sie 2 tyg. tez bez objawów. zrobiłam 2 testy, i wyszły negatywnie. poszłam do lekarza i godz. przed wizyta u niego dostalam okres, niewiem czy nosze malenstwo ale chyba nie bo robilam niedawno test i w sumie bylo by juz widac 2 krechy.

SERDUSZKOWATA- teraz staralam sie caly listopad codziennie lub co 2 dni mozliwe ze jestem , narazie tak jakos okres chyba w sumie sie nie zbliza bo jakos te objawy na niego są dziwne, wczensiej bardziej je odczuwalam. a na tets mas zracje za wczesniej jezli zostalam zaplodniona w listopadzie. Jak okres sie spozni tak do srody zrobie ponowny i z krwi na betaHCG buziale

Trzymam kciuki by bylo po Twojej mysli, i Pozdrawiam
ja bym sie cceszyla z braku z powodu dzidziunia

ps. a mój TŻ dalej pajacuje.... udusze go chyba, jeszcze mi stres potrzebny do tego. wrrrrrrr aj
To w takim razie czekam razem z Tobą na środę i zaciskam kciuki

No i się nie denerwuj bo to szkodzi zdrowiu
Stary 2009-12-05, 10:26   #564
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:

Ciekawe co autorzy mają na myśli pisząc o metodzie czasowej abstynencji? Bo jesli chodzi o abstynencję w czasie płodnym to wskaźnik Pearla powinien wynosić zero, a nie od 1 do 20
No chyba, że to "metoda" jest na chybił trafił co trudno jest wtedy nazwać jakąkolwiek metodą
Stary 2009-12-05, 11:31   #565
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
Ciekawe co autorzy mają na myśli pisząc o metodzie czasowej abstynencji? Bo jesli chodzi o abstynencję w czasie płodnym to wskaźnik Pearla powinien wynosić zero, a nie od 1 do 20
No chyba, że to "metoda" jest na chybił trafił co trudno jest wtedy nazwać jakąkolwiek metodą

Okresowa abstynencja to chyba kalendarzyk. Powszechniej mi znany jako watykańska ruletka. I tutaj się zgodzę jak kto ustrzeli, albo jak w stosunku do kogo matematyczne wyliczenia się sprawdzają tak wypadają ciąże

Stary 2009-12-05, 15:22   #566
Czarnula204
Rozeznanie

Witam,
jesli dowiecie juz sie,ze jestescie w ciazy i gdyby (daj Boze nie) pobolewal was brzuch, glownie to takie skurcze to idzcie niezwlocznie do ginekologa. Ja dotarlam za puzno, myslalam ,ze to normalne, poszlam do lekarza dopiero gdy zaczelam krwawic, zrobil mi usg ale pecherzyka juz nie mogl dopatrzyc, dostalam tabletki ale raczej juz mi nic nie pomoga, za tydzien kontrole nastepne usg ale na dzidzie nie mam co liczyc, Dlatego prosze was jak boli brzuszek szybciutenko do gina
Stary 2009-12-05, 22:10   #567
pattka2009
Przyczajenie

Dziewczyny z Katowic.
polecilybyscie mi jakiegos dobrego ginekologa
pattka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 22:20   #568
anyang
Przyczajenie

Mam regularne cykle - 29/30 dni, ale ostatni okres mialam 10 pazdziernika czyli 54 dni temu. Współżyłam z zabezpieczeniem (prezerwatywa) 31 pazdziernika - 35 dni temu. Spodziewalam sie okresu kolo 10 listopada, wiec jak nie przyszedl, 16 listopada zrobilam test z apteki , z porannego moczu. Negatytwny, ale okresu nadal brak, wiec 23 listopada zrobiłam betę z krwii, to byłby ok 3 tydzień więc beta powinna wykazać ciąże, ale wynik >1 czyli negatywny. Okres dalej nie przyszedł, więc pomyślałam, że może jakaś pomyłka w laboratorium i powtórzyłam badanie 3 grudnia, znowu >1 czyli negatywny. Jedyny objaw to wyjątkowo niskie położenie szyjki macicy, żadnych nudności, zawrótów głowy. Czy jest jakaś szansa, że beta mogła się pomylić i to dwa razy?
anyang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 22:22   #569
pattka2009
Przyczajenie

wgl moje drogie
cieszylam sie bo okres mi sie pojawil...
ale byl tylko jeden dzien: (((
pattka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-05, 22:32   #570
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anyang Pokaż wiadomość
Mam regularne cykle - 29/30 dni, ale ostatni okres mialam 10 pazdziernika czyli 54 dni temu. Współżyłam z zabezpieczeniem (prezerwatywa) 31 pazdziernika - 35 dni temu. Spodziewalam sie okresu kolo 10 listopada, wiec jak nie przyszedl, 16 listopada zrobilam test z apteki , z porannego moczu. Negatytwny, ale okresu nadal brak, wiec 23 listopada zrobiłam betę z krwii, to byłby ok 3 tydzień więc beta powinna wykazać ciąże, ale wynik >1 czyli negatywny. Okres dalej nie przyszedł, więc pomyślałam, że może jakaś pomyłka w laboratorium i powtórzyłam badanie 3 grudnia, znowu >1 czyli negatywny. Jedyny objaw to wyjątkowo niskie położenie szyjki macicy, żadnych nudności, zawrótów głowy. Czy jest jakaś szansa, że beta mogła się pomylić i to dwa razy?
Nie jestes w ciąży - leć do gina po cos na wywołanie @
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości