|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
Ja bym się wstrzymała z testem do poniedziałku. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Zaciskam ![]() No to czekamy Cytat:
Cytat:
![]() |
#632 |
Zadomowienie
|
właśnie wiem ... że o tej samej tylko ostatnio dużo stresów, musiałam spać na podłodze...i jak się zbudziłam to mierzyłam temp. także jeśli się spóźni okres też to nie wiem czy też nie przez stres.... ;/
![]() to może i masz rację poczekam do poniedziałku bo może nawet ten plemnik nie przeżył bo kochalismy się właśnie 14 dc. a tu na wykresie to niby O wypada na 17dc . więc to kilka dni... a kochamy się rzadko to gdzieś czytałam że plemniki są słabsze wtedy...nie wiem czy to prawda ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
Beata_Batumi
szefowa mi tez powiedziala dzis ze nie ma na co czekac, ze mozna miec 36 lat i trojke dzieci i swietnie sobie radzic.. tez sie obawiam "powrotu" do obiegu ![]() jesli maz dobrze zarabia to nie martw sie ![]() wykanczamy w miedzyczasie dom co trzeba juz przyspieszyc.. sporo zmian i sporo niewiadomych ale dziecko to cos niesamowitego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Przyczajenie
|
Witam.
Od mniej więcej dwóch miesięcy używam plastrów Evra. Jednak ostatnio mam dziwne podejrzenie, że jednak mogło dojść do zapłodnienia. I stąd moje pytanie. Chciałabym wiedzieć,czy test ciążowy będzie reagował na hormony zawarte w plastrach, czy może to jakoś wpłynąć na wynik testu? Czy te hormony mogą jakoś zaszkodzić dziecku? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz jeżeli współżyliście 14dc to szansa jest - teoretycznie plemniki przeżywają do 6 dni, a czy są słabsze to tego tak po prostu ocenić nie można.
![]() |
#636 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odkładasz czy planujesz ciążę, czy tez może na razie sie wprawiasz w obserwacjach? TUTAJ masz osobny wątek NPRowski na wizażu ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2009-12-09 o 14:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
ja tam gdzieś wyżej pisałam że ciąży nie planuję ale wychodzi nam ten sex rzadko.. i właśnie w tych płodnych dniach częściej siebie obserwuję... w sumie to dopiero 2 cykl koleżanka mnie nastraszyła jak ostatnio miałam miesiączkę 2 dni.. że może ja już w ciąży... albo to po tabsach... a może mam jakieś zaburzenia... może chore jajniki bo ona nie miała nigdy żeby mieć w 3 fazie nawet temp. większą... i wtedy jak na złość moja łajza nałożyła źle prezerwatywę... na środku cyklu i dlatego moje pyt.. było z tym cyklem i z ryzykiem.. w tym dniu i kiedy test najlepiej zrobić w tej chwili wiem już więcej... chciałam pić aqua slim.. ale wstrzymuję się właśnie ze względu na to gdyby doszło do zapłodnienia... to zaszkodziłabym dziecku pewnie.. na drugi raz będę uważać na pewno więc w sumie na ten test się doczekać nie mogę, i jeszcze do tego ta temp. ciała ... no i nie wiem w głowie odrazu się przewraca komuś kto nie doświadczony
![]() ![]() ![]() ![]() a w nast.. tygodniu i tak idę do ginekologa... chcę badania hormonalne zrobić... bo ostatnio przepisał mi tabsy bez takich badań po nich przytyłam i nie pomogło w niczym... źle się czuję przed i w czasie @ robiłam badania nie mam anemi.. jaki kiedyś się zdarzało... więc może to sprawka hormonów czasami mdłości ale tonie tylko teraz ale i miesiąc i dwa wstecz... |
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ciąży - to faktycznie w 14dc jest u Ciebie taka możliwość. Możesz zrobić test, bo i tak chyba u ciebie ewentualna @ byłaby na dniach, co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
![]()
no właśnie tak mi zawsze wychodzi więc powinna być w piątek to najpóźniej więc zrobię w piątek...znowu mi wróciło zapalenie pęcherza że tak nazwę bolał mnie dzisiaj strasznie zawsze mnie bolał na okres mam nadzieję że przyjdzie....
dzięki że odpisujecie tutaj na moje może wywody niepotrzebne... a może niektórych męczące.. moja mama wstydzi się rozmawiać o sexie .. i takich sprawach... a tato.. to w ogóle ... od samego leżenia i oglądania filmów z chłopakiem na kompie jestem już ****ą... ;/ chociaż to mój 1 którego przyprowadzam do domu a miałam 2 w życiu i z tym 4 lata jestem także masakra.... ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | ||
Zakorzenienie
|
gosia nie denerwuj się
![]() ![]() ja mam takie cykle,ze brak słów, juz bym musiala byc 300 razy w ciazy, a zrobilam moze ze 100testów w zyciu, jak tylko mi sie okres tydzien spozniał, a teraz juz nie robie, bo mam okresy za 60 dni i lekarz mowi,ze to normalne, ze taki stres, praca w nocy, mało snu itd. ale fakt jest taki, ze był czas, ze chcielismy miec juz dziecko, ale nie wychodziło ![]() ![]() a moi rodzice tez sa tacy, ze nie ma dla nich rozmow o sexie, temat tabooo, a teraz nagle pytaja o wnuki.. ale skąd?? ![]() ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny co moze znaczyctemperatura 37 od 1 do 9 dnia cyklu i nie spada, w pierwszym dniu cyklu lekarz na usg juz nie widzial ciazy, moze jest ktos nowy na forum i powie mi cos na ten temat? Co to oznacza, przeciesz nie jestem przeziebiona,
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
foltynka nie już nie panikuje teraz tylko odpowiadałam na pytanka jak jest
![]() ![]() ![]() poczekam sobie na @ ale w tym miesiącu dowiedziałam się dużo o miesiączce i teraz uświadamiam koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
a u mnie wredota zawitała
#644 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Standardowo na forum odpowiadamy, że 14 dni po stosunku (kiedy podejrzewasz, że mogło dojśc do zapłodnienia zrób test z moczu, ale beta z krwi jest pewniejsza. Ale u Ciebie może w ogóle nie ma się czym przejmować? ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Czarnula204, kiedy mierzysz tę temperaturę??? ![]() Do celów NPRu mierzy sie rano przed wstaniem z łóżka o tej samej godzinie, mierzenie o innej porze nie ma sensu. Czy miałaś normalną @? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Rozeznanie
|
wi_sienkaTak mierze, tak jak pisalas, miesiaczka byla normalna
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że nie mierzysz pod pachą?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Rozeznanie
|
może zrób test dla spokojności
#649 |
Rozeznanie
|
CZYKITA82 gratuluje i strasznie się cieszę!!! nie dałam rady wcześniej wejsc na forum bo nie miałam neta
![]() jeszcze raz gratulyje 3majcie sie cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#650 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Mam pytanie poniewaz troche sie niepokoje
![]() ![]() 1 jesli zdarzy sie taka sytuacja ponownie ze wezme pigulke za wczesnie np o te 2 godz jak w przykladzie wyzej, a na drugi dzien wezme o stalej porze, czy jest jakies zachwianie skutecznosci przez takie manewrowanie czasem? a teraz ciag dalszy... o 20;00 wzielam wspomniana tabletke ale ok 24.00 niestety wymiotowalam... nie mialam jakis potwornych torsji, po prostu delikatne ''jednorazowe'' wymioty... i pytanie nr 2: czy tabletka mogla sie nie wchlonac w ciagu 4 godzin? ps. to jest II tydzien przyjmowania pigulek. dzisiejsza przyjelam normalnie o 22.00 sama nie wiem co robic, nie dosc ze wzielam za wczesnie to jeszcze zwymiotowalam...:confused :
#651 | |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie nr 3: jak można takich podstawowych informacji nie wiedziec??
pigulka sie na pewno wchlonela w ciagu 24h. a co do pierwszego pytania - poczytaj sobie ulotke.
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
nie zdarzylo Ci sie nigdy trafic w inny klawisz? 4h mialo byc.
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
mi sie zdarzylo nieraz ale wtedy edytuje posta jesli to wazna informacja w poscie moim sie zawiera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Gdybym po napisaniu zauważyła to bym poprawiła
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Przyczajenie
|
Oj dziewczynki zmienie wam troche temat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() w przed dzień spodziewanej @ robiłam test i wyszedł negatywny. W dzień kiedy miała być @ dostałam brązowych plamień ,a @ zawsze u mnie był na czas ![]() Temperaturka utrzymuję powyżej 37,1 Nie wiem co to może być może wy mi pomożecie....??? |
![]() ![]() |
![]() |
#658 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Może powtórz test ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Ale może napiszę Ci kilka podstawowych objawów. Pierwszymi objawami ciąży u kobiety mogą być:
Pierwszą bez wątpienia oznaką ciąży, zauważaną przez każdą kobietę jest brak miesiączki. Ten jednak symptom może być wywołany także innymi czynnikami (np. stresem, nieprawidłową dietą, zmianą klimatu, itp.) co z kolei może błędnie świadczyć o ciąży.
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
![]()
Dzień dobry
![]() ja zrobiłam rano test... i wyszedł negatywny więc tak czy tak pozostało mi czekać dalej ![]() ![]() ogólnie @ powinna być wczoraj ![]() jest 15 dni od stosunku więc jakbym była w ciązy to by wyszedł pozytywny?? Edytowane przez gosiafoteczki Czas edycji: 2009-12-11 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=serduszkowata;15791 186]ile czasu już Ci się spóźnia miesiączka?
Może powtórz test Drugi dzień nie ma @ tylko brązowe plamienie..... Poczekam jeszcze 3 dni..... ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.