|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Raczkowanie
|
Czarnula204,serduszkowata , pika87:
bardzo Wam, wszystkim dziękuję ![]() wrodzony instynkt analityczny ![]() ![]() moze brzmi to smiesznie ale chcialam wiedziec... no i zrobic pewna niespodzianke przyszlemu tatusiowi ![]() Czarnula204 dziś miałam cięzką noc (mega ból głowy), obudzilam sie o 3.00 i meczylam do 4.30 mimo wziecia apapu. rano zadzwonilam do swojej lekarki, bardzo sie ucieszyla, pogratulowala ![]() ![]() ![]() no a od rana w pracy. ciekawe ile wytrzymam. no i nie wiem jak powiedziec szefostwu... w koncu troche sie pozmienia a jesli sie bede tak zle czula tomoze byc tak ze jeszcze przed swietami pojde na zwolnienie ;/ ehh. a tak lubie swoja prace i ludzi w niej ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() powodzenia u lekarza i daj znać czy wszystko ok ![]() wszys |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie nigdy nie mialam rownego cyklu, ale lekarze mowili ze sie z wiekiem ustabilizuje itd.. no ale ile mozna czekac? hormony w normie itp. 15 pazdziernika powinnam dostac okres (tego dnia sie rowniez kochalam - stosunek przerywany) , jesli by liczyc te 28-30 dni ale.. do TERAZ nie mam okresu. W polowie listopada chcialam isc do ginekologa, ale gdzie nie dzwonilam to wizyty po nowym roku ![]() W kazdym razie obwiniam pracę o to, poniewaz od poczatku pazdzerinika mam nową pracę, caly pazdziernik w stresie był, ale od listopada juz tak w miarę bylo OK. Tyle ze zaczelam nieregularnie jesc. Duzo chinskich zupek, czasami caly dzien tylko na serku wiejskim i bulkach.. Nie czuje sie jakos inaczej, dziewczyny a jaki test ciazowy polecacie?
![]() |
#605 |
Rozeznanie
|
Czykita82 cieszę się razem z Tobą, mam nadzieję ,że u Ciebie ból brzucha nie zwiastuje niczego złego. No i bóle głowy mogą być niestety. Ale takie są uroki ciąży, to przezież wielkie zmniany hormonów, ale pocieszająca jest myśl o maleństwu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Rozeznanie
|
ja robiłam As-100 (do kupieniaw aptekach) ! wyczytałam ze jest bardzo dokładny i rozpoznaje bardzo wczesna ciąze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Rozeznanie
|
Anecka mozliwe,ze Twoje zmiany zyciowe i stres mogly sie do tego przyczynic, ale ta rozbierznosc miedzy cyklami jest dosc duza, wiec nie sadze by to tylko to bylo przyczyna, mialam kiedys cos podobnego raz co 30 dni okres a za nastepnym 50 i ciagle tabletki na wywolanie mialam wstawione dla unormowania tabletki anty i wtedy w terminie mialam krwawienie, lekarz mowil, ze u mnie podobno byl problem z wyrzuceniem pecherzyka, czyli wiekszosc cykli bezowulacyjnych, do tego dochodzily bolesne torbiele na przemiennie raz jeden jajnik raz drugi. Coś takiego może byc przyczyną, ale przecież to nie reguła. A testy to najlepiej powiedz aptekarce niech ci da taki, ktory jest najczulszy, dla pewnosci mozesz sprawdzic, ale beta z krwi pewniejsza
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#609 |
Raczkowanie
|
Czarnula204 mam nadzieję, że będzie w porządku z bólami. najważniejsze że dziś idę do ginekologa, już się nie mogę doczekać
![]() jestem z tych co dmuchaja na zimne (zwazywszy ze kiedys mialam duze zaburzenia hormonalne) wiec wolalabym odpoczywac w domu.. ![]() do pracy mam dosc daleko wiec to dodatkowy minus..;/ pika87 wielkie dzięki za radę, spróbuję z melisą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Rozeznanie
|
#611 |
Rozeznanie
|
Czykita82 szkoda,ze ja nie moge sie z Toba zamienic bo ja prawie nie mam pracy,rozliczam dokumenty w domu przez dwie godziny a wiec to zadna praca. Wolalabym do takiej normalnej isc, no a dojazdy Cie niestety mecza, bo kobietyw ciazy bardziej podatne na zmeczenie, daj znac jak juz bedziesz po wizycie u gina.
Serduszkowata no pozytywy sa juz tylko dwa(niestety) bo ja stracilam swoje ziarenko. No ale trzeba sie cieszyc z dziweczynami ich szczesciem. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#612 |
Rozeznanie
|
tal mi przykro kochana - trzymaj się dzielnie (wiem co czujesz)
#613 |
Rozeznanie
|
Dziekuje serduszkowata
![]() Jakos trzeba zyc i miec nadzieje na przyszlosc. Choc w takich chwilach serce peka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- !!!!! [QUOTE=[B]KONWALIJKA82[/B];15729897]Dla własnego spokoju kup w aptece test i zrób rano. Być może cyk Ci się rozregulował i wydłużył. W każdym razie najpierw test a potem wizyta u lekarza - nawet jeśli test wyjdzie negatywny, rozmowa z kimś kompetentnym nie zaszkodzi ![]() Dziekuje ![]() byc moze cos sie stalo z moim cyklem, tylko dziwne bo wszystko bylo juz ok, nigdy sie nie spoznial, dla tego tak hiteryzuje. ![]() a od kilku dni ciagle jest mi niedobrze, wymiotuje... i wgl nie mam humoru. ![]() Edytowane przez pattka2009 Czas edycji: 2009-12-08 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Czarnula204;1573288 0]Czykita82 szkoda,ze ja nie moge sie z Toba zamienic bo ja prawie nie mam pracy,rozliczam dokumenty w domu przez dwie godziny a wiec to zadna praca. Wolalabym do takiej normalnej isc, no a dojazdy Cie niestety mecza, bo kobietyw ciazy bardziej podatne na zmeczenie, daj znac jak juz bedziesz po wizycie u gina.
Czarnula204 ja bardzo lubie swoją pracę i jestem z niej bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() tak mi szkoda tylko ze "zostawie" to wszystko ![]() głowa do góry ! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
nom właśnie temp. rano jest 36,7w pochwie...... a ciała to tak wieczorem 36,9 i 37.. bywało i 37,1 ale nie wiem kiedy ta III faza ? już dawno zapomniałam jak bolą piersi bo w sierpniu odstawiłam tabsy.. i dopiero dzisiaj poczułam ból ale lekki jak zdejmowałam stanik a tak to nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Rozeznanie
|
gosiafoteczki wydaje mi się, że testy i tak trzeba zrobic dwa żeby mieć wiarygodny wynik, więc jeden możesz zrobić w piątek rano i ewentualnie dla potwierdzenia wyniku drugi w sobote.
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zadomowienie
|
![]()
hm.. no to ok w czwartek kupię.. jeśli temp. rano spadnie to zostanie test
![]() ![]() jak nie będzie do poniedziałku @ to zrobię kolejny ale ogólnie.. nie spieszy mi się z dzidzią ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
odstęp między dwoma testami musi wynosic 48 godzin tak czytałam na ulotce testu jak ja robiłam więc lepiej drugi zrobic w niedzielę...
#621 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() powodzenia zycze ja juz mam test kupilam w rossmanie:P bede robic rano 3majcie kciuki zeby byl negatywny ![]() brzuch mnie pobolewa moze nie mocno ale jednak no i wydzieline mam biala dosyc gesta o pewnym zapachu nie umiem okreslic. kolezanka ktora byla w ciazy 3 razy powiedziala ze jakbym byla w ciazy to powinnam to czuc i powinnam czuc sie "dziwnie". nie czuje sie dziwnie i nie czuje sie w ciazy ![]() ![]() ![]() moj test nazywa sie NOVAtest i kosztowal 8zl ![]()
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#623 |
Rozeznanie
|
moj test wyszedl negatywny czekamy dalej na @
![]()
#624 |
Zadomowienie
|
mi tez..... ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj ciocia przyjechała.... @@@@ ![]() ![]() ![]()
#625 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Raczkowanie
|
kochane jestem w 5 tygodniu!!!!
zatem nie polecam testow firmy 3M... poniewaz w 5tyg powinna wyjsc ladna kreska.. fasolka ma 0,72cm ![]() ![]() jestem na zwolnieniu ale pojechalam do pracy wiec jestem tu nielegalnie, dzis szybko musze porobic pare rzeczy a reszta zdalnie z domu. koncze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2009-12-09 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zadomowienie
|
Ja chyba też jestem w ciąży! Mój małżonek się już cieszy chociąz to nic pewnego. Fakt, że kochaliśmy się bez zabezpieczenia w dni płodne (raczej bez wytrysku- trochę się boje- w koncu to duza odpowiedzialnośc mieć dziecko...), mąż mnie nawet chciał oszukać- zaczeliśmy w gumce a potem "niepostrzezenie" ją zdjął...Zobaczymy... chciałabym miec dzidzie ale się boję tak z premedytacją iśc na całośc...Nie mam pracy, mąż prowadzi własny biznes. W sumie dobrze zarabia, mamy mieszkanko w wawie, mąż dom pod wawą (z teściami, będziemy teraz większą połowe ok 80-90 m2 remontować żeby miec swoją część), więc tragedii by nie było...Ale boję się tego zamknięcia w domu, że nie będziemy mieć kasy (w koncu jest kryzys to różnie moze byc), że nie znajdę później pracy i będe musiała siedziec w markecie siedziec na kasie i takie tam obawy....No i że się nie sprawdzę jako mama... Na razie czekam na okres (jeszcze prawie 2 tyg), testu nie robię, ale łykam kwas foliowy. W sumie to lupiej mieć dziecko wcześniej niz później martwić się że nie mozna... moja szwagierka ma 31 lat i chyba nie może zajść (albo nie chce- nie zwierza się).
Na pewno będę się bardzo cieszyć- teściowie to chyba będą skakać z radości mój mąż też. |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
11.10.2005-RAZEM ![]() 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem ![]() Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2009-12-09 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Tzn.... ja temp. ciała po pachą w tym sensie mam wieczorem większą z rana np. dzisiaj jak dopiero się zbudziłam po 9 .... to mam 36,9 wieczorem.. takie wahania... temp. np. 37,1... chociaż nic nie robię siedzę przy książkach.... w bluzce na ramiączkach no i nie wiem czy to normalne.. ostatnim razem tak nie miałam... a temp. w pochwie mierzę rano zawsze w zależności o której się przebudzę najpóźniej o 7... dzisiaj np. było tak do 6.03..... przez 5 minut.... właśnie nie wiem chyba powinnam codziennie o tej samej porze ... no ale tak mam że jak się zbudzę bo u mnie tak mamuśka budzik nastawia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.