Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-08, 07:15   #601
konwalijka82
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez pattka2009 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------

Konwalijka82 jest tak.
miesiac temu moj okres spoznil sie ponad tydzien... teraz spoznil sie 5 dni i byl tylko 2, z czego ten drugi to taki ze prawie wcale... zle sie ciagle czuje... no i nie wiem co mi.

mielismy taka sytuacje z chlopakiem wiec no .

i martwi mnie to co sie ze mna dzieje

i pytalam czy moze jakis dobrego ginekologa dziewczyny z katowic moga polecic ?
Dla własnego spokoju kup w aptece test i zrób rano. Być może cyk Ci się rozregulował i wydłużył. W każdym razie najpierw test a potem wizyta u lekarza - nawet jeśli test wyjdzie negatywny, rozmowa z kimś kompetentnym nie zaszkodziPowodzenia

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ojej dzisj 8 a mi okres nie przyszedl poczekam jeszcze czy testa robic, co dziewczyny ???
TEST TEST I daj potem znać
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 08:24   #602
Czykita82
Raczkowanie

Czarnula204,serduszkowata , pika87:
bardzo Wam, wszystkim dziękuję
wrodzony instynkt analityczny nie pozwolil mi ominać faktu slabszej kreski od tak. wczoraj kupilam jeczcze 2 rozne testy, jeden zrobilam po powrocie do domu i kreska byla mocniejsza od porannej a drugi dzis rano i kreska byla normalna
moze brzmi to smiesznie ale chcialam wiedziec... no i zrobic pewna niespodzianke przyszlemu tatusiowi
Czarnula204 dziś miałam cięzką noc (mega ból głowy), obudzilam sie o 3.00 i meczylam do 4.30 mimo wziecia apapu. rano zadzwonilam do swojej lekarki, bardzo sie ucieszyla, pogratulowala i jestesmy umowione na wieczor ) pozwolila tez od czasu do czasu wziac apap, choc wolalabym nie brac w ogole..powiem jej dziś rownież o bolesciach a la przedokresowe

no a od rana w pracy. ciekawe ile wytrzymam. no i nie wiem jak powiedziec szefostwu... w koncu troche sie pozmienia a jesli sie bede tak zle czula tomoze byc tak ze jeszcze przed swietami pojde na zwolnienie ;/ ehh. a tak lubie swoja prace i ludzi w niej ...
Czykita82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 09:46   #603
pika87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czykita82 Pokaż wiadomość
wrodzony instynkt analityczny nie pozwolil mi ominać faktu slabszej kreski od tak. wczoraj kupilam jeczcze 2 rozne testy, jeden zrobilam po powrocie do domu i kreska byla mocniejsza od porannej a drugi dzis rano i kreska byla normalna
moze brzmi to smiesznie ale chcialam wiedziec... no i zrobic pewna niespodzianke przyszlemu tatusiowi
Czarnula204 dziś miałam cięzką noc (mega ból głowy), obudzilam sie o 3.00 i meczylam do 4.30 mimo wziecia apapu. rano zadzwonilam do swojej lekarki, bardzo sie ucieszyla, pogratulowala i jestesmy umowione na wieczor ) pozwolila tez od czasu do czasu wziac apap, choc wolalabym nie brac w ogole..powiem jej dziś rownież o bolesciach a la przedokresowe

no a od rana w pracy. ciekawe ile wytrzymam. no i nie wiem jak powiedziec szefostwu... w koncu troche sie pozmienia a jesli sie bede tak zle czula tomoze byc tak ze jeszcze przed swietami pojde na zwolnienie ;/ ehh. a tak lubie swoja prace i ludzi w niej ...
wszystko napewno będzie dobrze ja też miałam potworne bóle głowy i wtedy piłam napary z melisy, a jeśli tylko miałam takąmożliwość to starałam się troszkę przespać. cudów nie obiecuję, ale ból był mniejszy, a czasami nawet znikał na jakiś czas
powodzenia u lekarza i daj znać czy wszystko ok

wszys
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 09:48   #604
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziorek08 Pokaż wiadomość
pytanie to samo co w tytule...
mam bardzo dlugie cykle srednio ok 35dni ale teraz to juz przegiecie.
dzisiaj 48dzien. Musze przyznac ze to nie pierwszy raz mam takie dlugie opoznienie juz 2 razy mialam zastrzyk na wywolanie okresu. Ale czy jestem w ciazy? seks uprawialam w 32dniu cyklu bez zabezpieczenia (stosunek przerywany). Poprzedni cykl mial 27dni. Jeszcze nie robialam testu ale jakos nie czuje sie w ciazy.
dodam ze od ponad miesiaca mieszkam w nowym miescie podjelam nowa prace i prowadze teraz bardzo intensywny tryb zycia. zaczelam pic duzo kawy, nie wysypiam sie, jem bardzo nieregularnie. pracuje po ok 13h dziennie caly dzien na nogach. Czy myslicie ze jestem w ciazy? Czy raczej zmiana trybu zycia opoznia u mnie okres. Sam stres zwiazany z tym ze sie spoznia na pewno nie pomaga calej sytuacji....
Ja mam dosc podobnie. Tyle ze dluzej nie mam okresu.
Generalnie nigdy nie mialam rownego cyklu, ale lekarze mowili ze sie z wiekiem ustabilizuje itd.. no ale ile mozna czekac? hormony w normie itp.
15 pazdziernika powinnam dostac okres (tego dnia sie rowniez kochalam - stosunek przerywany) , jesli by liczyc te 28-30 dni ale.. do TERAZ nie mam okresu. W polowie listopada chcialam isc do ginekologa, ale gdzie nie dzwonilam to wizyty po nowym roku
W kazdym razie obwiniam pracę o to, poniewaz od poczatku pazdzerinika mam nową pracę, caly pazdziernik w stresie był, ale od listopada juz tak w miarę bylo OK. Tyle ze zaczelam nieregularnie jesc. Duzo chinskich zupek, czasami caly dzien tylko na serku wiejskim i bulkach..

Nie czuje sie jakos inaczej, dziewczyny a jaki test ciazowy polecacie?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 09:55   #605
Czarnula204
Rozeznanie

Czykita82 cieszę się razem z Tobą, mam nadzieję ,że u Ciebie ból brzucha nie zwiastuje niczego złego. No i bóle głowy mogą być niestety. Ale takie są uroki ciąży, to przezież wielkie zmniany hormonów, ale pocieszająca jest myśl o maleństwu Jak się będziesz dobrze czuła nie będziesz musiała rezygnować z pracy, ale wszystko zależy od twego samopoczucia, lepiej dmuchać na zimne, pozdrawiam
Czarnula204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 09:57   #606
pika87
Rozeznanie

ja robiłam As-100 (do kupieniaw aptekach) ! wyczytałam ze jest bardzo dokładny i rozpoznaje bardzo wczesna ciąze.
Stary 2009-12-08, 10:06   #607
Czarnula204
Rozeznanie

Anecka mozliwe,ze Twoje zmiany zyciowe i stres mogly sie do tego przyczynic, ale ta rozbierznosc miedzy cyklami jest dosc duza, wiec nie sadze by to tylko to bylo przyczyna, mialam kiedys cos podobnego raz co 30 dni okres a za nastepnym 50 i ciagle tabletki na wywolanie mialam wstawione dla unormowania tabletki anty i wtedy w terminie mialam krwawienie, lekarz mowil, ze u mnie podobno byl problem z wyrzuceniem pecherzyka, czyli wiekszosc cykli bezowulacyjnych, do tego dochodzily bolesne torbiele na przemiennie raz jeden jajnik raz drugi. Coś takiego może byc przyczyną, ale przecież to nie reguła. A testy to najlepiej powiedz aptekarce niech ci da taki, ktory jest najczulszy, dla pewnosci mozesz sprawdzic, ale beta z krwi pewniejsza
Stary 2009-12-08, 10:29   #608
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:

No to moje gratulacje - trzy pozytywy SUPER

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 10:35   #609
Czykita82
Raczkowanie

Czarnula204 mam nadzieję, że będzie w porządku z bólami. najważniejsze że dziś idę do ginekologa, już się nie mogę doczekać
jestem z tych co dmuchaja na zimne (zwazywszy ze kiedys mialam duze zaburzenia hormonalne) wiec wolalabym odpoczywac w domu..
do pracy mam dosc daleko wiec to dodatkowy minus..;/

pika87 wielkie dzięki za radę, spróbuję z melisą szkoda że z drzemką trudniej póki co. dam znac po dzisiejszej wizycie )

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
No to moje gratulacje - trzy pozytywy SUPER
dzieki
Stary 2009-12-08, 10:41   #610
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
dzieki
proszę

Link do mojego wykresu:

Stary 2009-12-08, 10:50   #611
Czarnula204
Rozeznanie

Czykita82 szkoda,ze ja nie moge sie z Toba zamienic bo ja prawie nie mam pracy,rozliczam dokumenty w domu przez dwie godziny a wiec to zadna praca. Wolalabym do takiej normalnej isc, no a dojazdy Cie niestety mecza, bo kobietyw ciazy bardziej podatne na zmeczenie, daj znac jak juz bedziesz po wizycie u gina.

Serduszkowata no pozytywy sa juz tylko dwa(niestety) bo ja stracilam swoje ziarenko. No ale trzeba sie cieszyc z dziweczynami ich szczesciem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 11:04   #612
serduszkowata
Rozeznanie

tal mi przykro kochana - trzymaj się dzielnie (wiem co czujesz)

Link do mojego wykresu:

Stary 2009-12-08, 11:39   #613
Czarnula204
Rozeznanie

Dziekuje serduszkowata
Jakos trzeba zyc i miec nadzieje na przyszlosc.
Choc w takich chwilach serce peka
Stary 2009-12-08, 13:11   #614
pattka2009
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
ja ci mogę polecić doktor samborek- przyjmuje w katowicach na ul. sokolskiej, nr tel. do rejestracji: 322582713, jest na NFZ więc nic nie płacisz. jedyny minus to taki że trzeba ok. miesiąca czekać na wizytę (w przypadkach nagłych przyjmuje bez umówionej wizyty ale nie wiem czy pierwszy raz jakbys tak poszla to cię przyjmą).
dziękuje Ci bardzo

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------
!!!!!

[QUOTE=[B]KONWALIJKA82[/B];15729897]Dla własnego spokoju kup w aptece test i zrób rano. Być może cyk Ci się rozregulował i wydłużył. W każdym razie najpierw test a potem wizyta u lekarza - nawet jeśli test wyjdzie negatywny, rozmowa z kimś kompetentnym nie zaszkodziPowodzenia[COLOR="Silver"]

Dziekuje
byc moze cos sie stalo z moim cyklem, tylko dziwne bo wszystko bylo juz ok, nigdy sie nie spoznial, dla tego tak hiteryzuje.

a od kilku dni ciagle jest mi niedobrze, wymiotuje... i wgl nie mam humoru.

Edytowane przez pattka2009
Czas edycji: 2009-12-08 o 13:13
pattka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 15:14   #615
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
Dziekuje serduszkowata
Jakos trzeba zyc i miec nadzieje na przyszlosc.
Choc w takich chwilach serce peka
wiem kochana ale będzie dobrze, musi być dobrze !!!!

Link do mojego wykresu:

Stary 2009-12-08, 15:41   #616
Czykita82
Raczkowanie

[QUOTE=Czarnula204;1573288 0]Czykita82 szkoda,ze ja nie moge sie z Toba zamienic bo ja prawie nie mam pracy,rozliczam dokumenty w domu przez dwie godziny a wiec to zadna praca. Wolalabym do takiej normalnej isc, no a dojazdy Cie niestety mecza, bo kobietyw ciazy bardziej podatne na zmeczenie, daj znac jak juz bedziesz po wizycie u gina.

Czarnula204 ja bardzo lubie swoją pracę i jestem z niej bardzo zadowolona z nowego stanu również wiec nie chcialabym sie zamieniac dlugie dojazdy (około 1,5 - 2h dziennie w jedną stronę) niestety chyba wpłyną na moją decyzję co do posiedzenia w domu..
tak mi szkoda tylko ze "zostawie" to wszystko

głowa do góry ! powolutku wszystko sie moze ulozyc w zyciu, jeszcze rok temu nie zalozylabym sie z nikim ze zmienie prace, bede miala meza i zajde w ciaze! warto wierzyc w dobry los i w siebie mam nadzieje ze niebawem uda Ci się dojść do dobrej kondycji trzymam kciuki!!!
Stary 2009-12-08, 20:34   #617
gosiafoteczki
Zadomowienie

Smile Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Jeżeli dobrze liczę to dzisiaj jest Twój 19fl. To może nie ma co czekać tylko warto zrobić test, jeszcze tempka taka wysoka.

Ja bym już zrobiła aby wiedzieć co i jak

nom właśnie temp. rano jest 36,7w pochwie...... a ciała to tak wieczorem 36,9 i 37.. bywało i 37,1 ale nie wiem kiedy ta III faza ?
już dawno zapomniałam jak bolą piersi bo w sierpniu odstawiłam tabsy.. i dopiero dzisiaj poczułam ból ale lekki jak zdejmowałam stanik a tak to nie moze mi ten okres wraca do normy.. brzuch też już zaczyna boleć więc może okres będzie... kiedy lepiej zrobić test by nie czekać... piątek czy sobota.. ?
gosiafoteczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 20:45   #618
pika87
Rozeznanie

gosiafoteczki wydaje mi się, że testy i tak trzeba zrobic dwa żeby mieć wiarygodny wynik, więc jeden możesz zrobić w piątek rano i ewentualnie dla potwierdzenia wyniku drugi w sobote.
Stary 2009-12-08, 20:54   #619
gosiafoteczki
Zadomowienie

hm.. no to ok w czwartek kupię.. jeśli temp. rano spadnie to zostanie test najwyżej.... bo to by raczej oznaczało @
jak nie będzie do poniedziałku @ to zrobię kolejny ale ogólnie.. nie spieszy mi się z dzidzią chociaż moje koleżanki mają już .... większość... ale mi by wywróciło plany do góry nogami.. ale liczę się z tym za każdym razem w końcu kiedy się kochamy jest ryzyko... zobaczymy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-08, 20:54   #620
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
gosiafoteczki wydaje mi się, że testy i tak trzeba zrobic dwa żeby mieć wiarygodny wynik, więc jeden możesz zrobić w piątek rano i ewentualnie dla potwierdzenia wyniku drugi w sobote.
odstęp między dwoma testami musi wynosic 48 godzin tak czytałam na ulotce testu jak ja robiłam więc lepiej drugi zrobic w niedzielę...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-08, 21:19   #621
Madziorek08
Rozeznanie

GG do Madziorek08

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja mam dosc podobnie. Tyle ze dluzej nie mam okresu.
Generalnie nigdy nie mialam rownego cyklu, ale lekarze mowili ze sie z wiekiem ustabilizuje itd.. no ale ile mozna czekac? hormony w normie itp.
15 pazdziernika powinnam dostac okres (tego dnia sie rowniez kochalam - stosunek przerywany) , jesli by liczyc te 28-30 dni ale.. do TERAZ nie mam okresu. W polowie listopada chcialam isc do ginekologa, ale gdzie nie dzwonilam to wizyty po nowym roku
W kazdym razie obwiniam pracę o to, poniewaz od poczatku pazdzerinika mam nową pracę, caly pazdziernik w stresie był, ale od listopada juz tak w miarę bylo OK. Tyle ze zaczelam nieregularnie jesc. Duzo chinskich zupek, czasami caly dzien tylko na serku wiejskim i bulkach..

Nie czuje sie jakos inaczej, dziewczyny a jaki test ciazowy polecacie?
no to sytuacja podobna rzeczywiscie
powodzenia zycze ja juz mam test kupilam w rossmanie:P bede robic rano 3majcie kciuki zeby byl negatywny :P
brzuch mnie pobolewa moze nie mocno ale jednak no i wydzieline mam biala dosyc gesta o pewnym zapachu nie umiem okreslic. kolezanka ktora byla w ciazy 3 razy powiedziala ze jakbym byla w ciazy to powinnam to czuc i powinnam czuc sie "dziwnie". nie czuje sie dziwnie i nie czuje sie w ciazy wiec jestem bardzo pozytywnie nastawiona...licze ze okres przyjdzie na dniach napisze wam jaki wynik

moj test nazywa sie NOVAtest i kosztowal 8zl
Stary 2009-12-08, 21:22   #622
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
Anecka mozliwe,ze Twoje zmiany zyciowe i stres mogly sie do tego przyczynic, ale ta rozbierznosc miedzy cyklami jest dosc duza, wiec nie sadze by to tylko to bylo przyczyna, mialam kiedys cos podobnego raz co 30 dni okres a za nastepnym 50 i ciagle tabletki na wywolanie mialam wstawione dla unormowania tabletki anty i wtedy w terminie mialam krwawienie, lekarz mowil, ze u mnie podobno byl problem z wyrzuceniem pecherzyka, czyli wiekszosc cykli bezowulacyjnych, do tego dochodzily bolesne torbiele na przemiennie raz jeden jajnik raz drugi. Coś takiego może byc przyczyną, ale przecież to nie reguła. A testy to najlepiej powiedz aptekarce niech ci da taki, ktory jest najczulszy, dla pewnosci mozesz sprawdzic, ale beta z krwi pewniejsza
Dziekuje Ci Czarnula204, Ja generalnie odkad dostalam okres (17 r.ż,) po raz pierwszy to zawsze mialam nieregularny, nei zmienilo sie nic od tamtego czasu. Ciagle bolesne miesiaczki, ale chodzilam do lekarza i wszystko bylo ok. Teraz ciagle mam wydzieline białą i to juz od miesiaca :-/ Lekarz dopiero po nowym roku.. no coz musze poczekac.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 05:43   #623
Madziorek08
Rozeznanie

GG do Madziorek08

moj test wyszedl negatywny czekamy dalej na @
Stary 2009-12-09, 07:33   #624
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziorek08 Pokaż wiadomość
moj test wyszedl negatywny czekamy dalej na @

mi tez..... aj no...

dzisiaj ciocia przyjechała.... @@@@ nie nawidze jej!!!!!!!!!!!!!!!:p ala:--->pogonie ja zaraz
Stary 2009-12-09, 08:16   #625
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
mi tez..... aj no...

dzisiaj ciocia przyjechała.... @@@@ nie nawidze jej!!!!!!!!!!!!!!!:p ala:--->pogonie ja zaraz
HAHa Dołączam się do poganiania Twojej cioci
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 08:21   #626
Czykita82
Raczkowanie

kochane jestem w 5 tygodniu!!!!
zatem nie polecam testow firmy 3M... poniewaz w 5tyg powinna wyjsc ladna kreska..

fasolka ma 0,72cm szok )) dostalam luteine ze wzgledu na zaburzenia wczesniejsze.
jestem na zwolnieniu ale pojechalam do pracy wiec jestem tu nielegalnie, dzis szybko musze porobic pare rzeczy a reszta zdalnie z domu. koncze dzieki za pomoc
Stary 2009-12-09, 08:23   #627
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiafoteczki Pokaż wiadomość
nom właśnie temp. rano jest 36,7w pochwie...... a ciała to tak wieczorem 36,9 i 37.. bywało i 37,1 ale nie wiem kiedy ta III faza ?
już dawno zapomniałam jak bolą piersi bo w sierpniu odstawiłam tabsy.. i dopiero dzisiaj poczułam ból ale lekki jak zdejmowałam stanik a tak to nie moze mi ten okres wraca do normy.. brzuch też już zaczyna boleć więc może okres będzie... kiedy lepiej zrobić test by nie czekać... piątek czy sobota.. ?
Faza lutealna wyraźnie zaczyna ci się 18 dc, od 20 dc wieczorem masz już czas niepłodności poowulacyjnej. A po co mierzysz jeszcze temperaturę wieczorem???

Edytowane przez w_isienka
Czas edycji: 2009-12-09 o 08:25
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 09:06   #628
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja chyba też jestem w ciąży! Mój małżonek się już cieszy chociąz to nic pewnego. Fakt, że kochaliśmy się bez zabezpieczenia w dni płodne (raczej bez wytrysku- trochę się boje- w koncu to duza odpowiedzialnośc mieć dziecko...), mąż mnie nawet chciał oszukać- zaczeliśmy w gumce a potem "niepostrzezenie" ją zdjął...Zobaczymy... chciałabym miec dzidzie ale się boję tak z premedytacją iśc na całośc...Nie mam pracy, mąż prowadzi własny biznes. W sumie dobrze zarabia, mamy mieszkanko w wawie, mąż dom pod wawą (z teściami, będziemy teraz większą połowe ok 80-90 m2 remontować żeby miec swoją część), więc tragedii by nie było...Ale boję się tego zamknięcia w domu, że nie będziemy mieć kasy (w koncu jest kryzys to różnie moze byc), że nie znajdę później pracy i będe musiała siedziec w markecie siedziec na kasie i takie tam obawy....No i że się nie sprawdzę jako mama... Na razie czekam na okres (jeszcze prawie 2 tyg), testu nie robię, ale łykam kwas foliowy. W sumie to lupiej mieć dziecko wcześniej niz później martwić się że nie mozna... moja szwagierka ma 31 lat i chyba nie może zajść (albo nie chce- nie zwierza się).
Na pewno będę się bardzo cieszyć- teściowie to chyba będą skakać z radości mój mąż też.
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 09:11   #629
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Ja chyba też jestem w ciąży! Mój małżonek się już cieszy chociąz to nic pewnego. Fakt, że kochaliśmy się bez zabezpieczenia w dni płodne (raczej bez wytrysku- trochę się boje- w koncu to duza odpowiedzialnośc mieć dziecko...), mąż mnie nawet chciał oszukać- zaczeliśmy w gumce a potem "niepostrzezenie" ją zdjął...Zobaczymy... chciałabym miec dzidzie ale się boję tak z premedytacją iśc na całośc...Nie mam pracy, mąż prowadzi własny biznes. W sumie dobrze zarabia, mamy mieszkanko w wawie, mąż dom pod wawą (z teściami, będziemy teraz większą połowe ok 80-90 m2 remontować żeby miec swoją część), więc tragedii by nie było...Ale boję się tego zamknięcia w domu, że nie będziemy mieć kasy (w koncu jest kryzys to różnie moze byc), że nie znajdę później pracy i będe musiała siedziec w markecie siedziec na kasie i takie tam obawy....No i że się nie sprawdzę jako mama... Na razie czekam na okres (jeszcze prawie 2 tyg), testu nie robię, ale łykam kwas foliowy. W sumie to lupiej mieć dziecko wcześniej niz później martwić się że nie mozna... moja szwagierka ma 31 lat i chyba nie może zajść (albo nie chce- nie zwierza się).
Na pewno będę się bardzo cieszyć- teściowie to chyba będą skakać z radości mój mąż też.
mówisz że twój mąz prowadzi swój biznes, to czym się martwisz?? wyobraź sobie że moja siostra ze swoim mężem mają dziecko malutkie bo dopiero synek ma 4 miesiące... ona nie pracuje on zarabia tak ok żeby nie skłamac 2200zł i ona ma tylko macieżyńskiego 400zł i w grudniu już ostatni raz dostanie pieniądze...i dają radę mają mieszkanie, opłacają wszystko i starcza im na życie a mają na pewno gorszą sytuację niż ty bo twój mąż ma swoją firmę... więc nie załamuj się tylko ciesz jak się okaże że jednak jesteś w ciąży...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2009-12-09 o 09:13
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-09, 09:18   #630
gosiafoteczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
Faza lutealna wyraźnie zaczyna ci się 18 dc, od 20 dc wieczorem masz już czas niepłodności poowulacyjnej. A po co mierzysz jeszcze temperaturę wieczorem???

Tzn.... ja temp. ciała po pachą w tym sensie mam wieczorem większą z rana np. dzisiaj jak dopiero się zbudziłam po 9 .... to mam 36,9 wieczorem.. takie wahania... temp. np. 37,1... chociaż nic nie robię siedzę przy książkach.... w bluzce na ramiączkach no i nie wiem czy to normalne.. ostatnim razem tak nie miałam...

a temp. w pochwie mierzę rano zawsze w zależności o której się przebudzę najpóźniej o 7... dzisiaj np. było tak do 6.03..... przez 5 minut.... właśnie nie wiem chyba powinnam codziennie o tej samej porze ... no ale tak mam że jak się zbudzę bo u mnie tak mamuśka budzik nastawia to mam parcie na pęcherz i no muszę zmierzyć.... bo potem lecę do wc...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości