|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Przyczajenie
|
Dot.: potrzebuję małej pomocy :))
.
Edytowane przez zakochana_w_Nim Czas edycji: 2010-03-04 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
Szkoda wam było pieniędzy na gumki?!
A tak w ogóle to również gratuluję.. może nie ciąży.. tylko szczęścia, bo jeśli nie jesteś w ciąży to masz na pewno więcej szczęścia niż rozumu, pozycja seksualna to żadna metoda antykoncepcyjna. ![]() Edytowane przez LittleStar Czas edycji: 2010-02-26 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie zrozumiem, dlaczego kobiety mając jakieś tam objawy najpierw stawiają na ciążę, a nie na co innego.
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez zakochana_w_Nim Czas edycji: 2010-03-04 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Raczkowanie
|
tak to jest jak sie ma osiemnaście lat.. ma sie ochote na sex a nie mysli sie o konsekwencjach.. wypowiedzi twoje są jak jakiegoś dziecka! A niby dlaczego dzieciaki to nie najwiekszy skarb?? taki tok myslenia- szkoda gadać!!
a tak pozatym to od takich "tematów" jest chyba ginekolog... |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Uprawiasz seks bez zabezpieczenia: możesz być w ciąży. Tym bardziej, że chłopak nawet pewien nie jest czy miał wytrysk w Tobie czy nie
![]() Tym razem może się udało. Następnym może się nie udać. A dziecko koleżanko to nie słodziutki malutki skarbek. To istota, którą trzeba kąpać, zmieniać jej obesrane pampersy, karmić i to nie 2 razy dziennie, bawić się z nią, zajmować, nosić na rękach po nocach bo akurat ząbkuje. Zajmuje maksimum czasu i przy całej swojej niewątpliwej słodkości jest ogromnym obowiązkiem i czasochłonnym i często nieznośnym elementem dnia codziennego. Sądząc po Twoich dziecinnych odpowiedziach i nawet braku umiejętności wyczucia ironii oraz poczucia odpowiedzialności w ogóle, moim zdaniem nie jesteś gotowa nawet na to by się własnym prywatnym i tylko Twoim psem zajmować, o dziecku nie wspominając. Już w ogóle pomijam kwestię finansową, bo jako licealistka nawet na pieluchy dla tego dziecka byś nie miała.
#2287 |
Przyczajenie
|
/treść postu przywrócona przez moderatora/
ja tylko zapytałąm, a wy nie musicie od razu na mnie najezdzac ;/ dziecinne wypowiedzi ? jakbym nie wiedziała co to znaczy dziecko !! oczywiscie bardzo dobrze wiem ! i psem tez sie potrafie zając i to bardzo dobrze ! nie miał wytrysku juz pisałam tylko wiadomo przy podnieceniu cos tam wypłynie. dziecinne jest poniżanie wszystkich innych na około. nie patrzac na siebie. mnie nie interesuje czym wy sie zajmujecie i wgl. ja sie tam ciesze z tego ze moge byc w ciąy ! bo niektórym kobietom nie jesto to dane. a to ze jestem dziecinna to sobi edarujcie na kazdym forum znajda sie takcie co ublizaja i obrazaja dziekuje zegnam wiecej nie chce i dziekuje za gratulacje ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2010-03-05 o 07:36 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę to pod prowokację podlatuje... ![]() Masz czarną kreskę? A nie próbowałaś jej umyć czy coś, żeby się przekonać czy to od zamka w spodniach czy może od czegoś innego? Oj ludzie, ludzie ![]() Po liczbie uśmiechniętych emotek w Twoim poście, wnioskuję, że ta ciąża Ci wyjątkowo na rękę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo moim zdaniem powinni wiedzieć, biorąc pod uwagę, że to oni utrzymywaliby Ciebie i dziecko,a chłopak jeśli jest w Twoim wieku (a tak przypuszczam), najprawdopodobniej poczułby pęd do wolności i wyszumienia się i Cię zostawił.
![]() |
#2291 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny gratulowały Ci z ironią. Czyli po tym niezabezpieczonym stosunku miałaś normalny okres, tak? Jeśli tak, to raczej nie jesteś w ciąży. A wszystkie inne objawy wcale nie muszą świadczyć o tym, że jesteś. Może po prostu sobie coś wkręcasz. Na przyszłość kochajcie się w gumce, bo takie ustalanie (i to jeszcze bardzo niedokładne) kiedy możesz mieć dni płodne i stosunek przerywany nie uchronią was przed ciążą. A na nią jesteście jeszcze duuuużo za młodzi. Poza tym powinnaś napisać w wątku zbiorczym, który jest przyklejony na pierwszej stronie forum.
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Jak chłopak w jej wieku (a sądząc po poziomie odpowiedzialności mentalnie na pewno) to nie liczyłabym... A jeśli tak to po jakimś czasie fast rozwód bo on się nie wyszumiał i chce mu się wolności. Jak dla mnie dużo bardziej realistyczne i prawdopodobne niż: i żyli długo i szczęśliwie (na garnuszku rodziców rzecz jasna).
#2294 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Przyczajenie
|
/post przywrócony przez moderatora/
ja zapytalam o prawdopodobieństwo Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2010-03-05 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
![]() w aptece można kupić takie małe coś, o takie http://i.wp.pl/a/f/jpeg/9957/testduze_kopia.jpeg to się nazywa test ciążowy i służy do wyrywania ciąży, można zrobić już 14 dni po stosunku oraz zawsze jak ma się jakieś podejrzenia. Kosztuje ok. 10 zł i wynik ma się już po 5 minutach i nie trzeba się 4 miesiące zastanawiać ![]() i po co Ci USG pęcherza jak masz coś nie tak z jajnikami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
No dobra, nieodpowiedzialna i w ogóle wyśmiałam ją na początku wątku ale jakby w tej ciąży była to co, ma się zabić? Trudno, musiałaby dźwigać ten ciężar i chyba lepiej że dziecko sprawiłoby jej radość niż wzbudzało nienawiść.
Niestety ale jesteś nieodpowiedzialna! Cytat:
Zaufanie chłopaka a zapłodnienie to dwie różne rzeczy. Na przyszłość: idź do ginekologa i zdecyduj się na dziecko jak skończysz liceum żeby zapewnić dziecku jakieś godne warunki do życia i rozwoju.
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2010-02-26 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zadomowienie
|
Teraz to w ogóle nie wiem po co ten wątek. Jeśli jesteś w ciąży - cieszysz się, jeśli nie jesteś w ciąży - też dobrze, czyli jesteś teoretycznie DOROSŁA i ODPOWIEDZIALNA za swoje czyny, nie lepiej po prostu iść do ginekologa i się o tym przekonać, wątpię czy tutaj ktokolwiek powie ci jaka jest prawda. Na przyszłość albo po prostu się zabezpiecz, ale idź na całość i niech twój mężczyzna skończy w tobie nie będzie wtedy żadnych wątpliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Przyczajenie
|
Jestem na tym forum pierwszy dzień i jeszcze nie poznałem obowiązujacych tu zwyczajów. Ale do takiego offtopowania i personalnych uwag na forum o charakterze raczej poradnikowym się nie spodziewałem. Pytanie dziewczyny jest jasne i na nie należy odpowiadać. Nawet jeśli powinno sie znaleźć w wątku zbiorczym. Obrażając ją na pewno nie spowodujecie zmiany jej zachowania. Opinię o bezmyślności uprawiania seksu bez zabezpieczenia można wyrazić w inny sposób.
A co do pytania, to prawdopodobienstwo owulacji w jednym jajniku w czasie krawienia z drugiego (to jedyne wytłumaczenie ciąży po okresie) jest minimalne. Jesli to nie ciąża, to objawy te nalezy zkonsultować z ginekologiem. pozdrawiam. PS:Nie rezygnuj w ogóle z for. jesli nie to, to jest wiele innych bardziej merytorycznych. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypowiadając się na forum, trzeba się liczyć z różnymi odpowiedziami. Gdyby autorka była taka dojrzała jak twierdzi to takie pytanie w ogóle by się nie pojawiło.
![]() |
#2301 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale po godzinie mnie już szlag trafia na charakter tego forum. Nie interesują mnie fora "towarzyskie", a tematyczne, merytoryczne. trudno wracam na gazeta.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem na tym forum dużo dłużej niż godzinę. Inni użytkownicy też. I każdego szlag trafia jak w ciągu dnia pojawia się kolejne pytanie zrozpaczonej małolaty, która myśli PO zamiast PRZED.
![]() |
#2303 |
Rozeznanie
|
No wiesz, moze owszem, czasem dziewczyny się rozpędzają, ale zanim zaczniesz bronic tak zawzięcie autorki postu pomysl nad podstawową kwestią: Czy ktos tu jest w stanie zdiagnozowac ciąże? Od tego są testy i ginekolog. Co mamy zrobic? Wykonac wirtualne USG?
![]() |
#2304 |
Rozeznanie
|
z matematycnego punktu widzenia- jestes albo nie jestes w ciazy. prawdopodobienstwo wynosi 50%/50%
![]()
tyle rzeczy do sfotografowania, a tak mało czasu... ![]() -15kg! Edytowane przez Ewakuacja69 Czas edycji: 2010-02-26 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Przyczajenie
|
Niektóre z was nie umieją czytać ze zrozumieniem dziewczyna pyta czy są możliwe objawy w 6-7 tygodniu ciąży, a wy tu z takimi tekstami wyjeżdżacie. Jestem na tym forum bardzo długo i wiem, że na początku było inaczej odpowiedzi były naprawdę pomocne i na temat, a teraz wyścigujecie się która bardziej i śmieszniej dowali autorce wątku. Kiedyś spotkałam się z postem, że wizaż schodzi na psy i zgodzę się z tym ale dzieje się tak nie przez zadawane pytania tylko przez wizażanki, które tryskają jadem na prawo i lewo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zadomowienie
|
![]() Ale no proszę Was. Dziewczyna lat 18 pisze na forum z wielką radością o tym czy może być w ciąży, uprawia seks bez zabezpieczenia, kompletnie nie wyczuwa ironii, odpowiada odzywkami takimi jak dzieci w przedszkolu "a właśnie, że umiem się zajmować psem!"... Mi też często nie podobają się niektóre komentarze dziewczyn odpowiadających na pytania, ale na Boga, tutaj mają rację. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
Pytała też o jakiś ciemny pasek, który może być od spodni. Wolała zapytać na forum, niż spróbować go jakoś zmyć (nie, nie mówię, że się nie myjesz w ogóle Autorko, już wiemy, że myjesz się i to dokładnie ![]()
Edytowane przez Lakhi Czas edycji: 2010-02-26 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Jak nie jesteś gotowa do seksu (między innymi czytaj: nie masz pojęcia, że pozycja nie ma znaczenia przy zapłodnieniu), to go nie uprawiaj. Chociaż roche za póxno na uświadamianie. Po porodzie może będziesz mądrzejsza. Fajnie, ze cieszysz się z owych ciągotek. Patologia... Kolejna.
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2010-02-26 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cudowny welon i wianek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poważnie takich pytań jest tysiace - kilka dziennie - "kochałam się bez zabezpieczania mogę być w ciąży, jakie jest prawdopodobieństwo itd." i nie dziwie się dziewczynom, ze nie są słodkie, bo ile razy można odpowiadać na jedno banalne pytanie, tym bardziej, ze odpowiedz jest prosta TAK. Każdy stosunek niesie ze sobą ryzyko ciąży! Odpowiedzialność polega na zmniejszeniu tego ryzyka. (lub podwyższeniu - w zależności od tego jak cel chcę się uzyskać ![]() I na prawde nie wiem, czego oczekują piszące dziewczyny? Wróżb, tarota, wirtualnego usg??? Jeśli podejrzewasz, ze jesteś w ciąży, zrób test, skontaktuj się z lekarzem jeśli mimo negatywnego wyniku Ci się spóżnia. - Chyba taki komunikat powinien się pojawiać, przy wchodzeniu na seks/ginekologie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Wtajemniczenie
|
myślę,ze nie jesteś, ale idź do apteki kup test ciązowy.
Pewniesz spokojniejsza;p I nie przejmuj się tym, zę niektórzy się nabijają, ja Cie rozumiem i wiem co czujessz ![]() Nie daj się schizować ![]()
#2310 |
Raczkowanie
|
Dot.: Młoda mama?
Madelaine87- Mam 17lat, jestem niepełnoletnia ale myśle że do współżycia już dojrzałam(chociaż pewnie wiele wypowiadających się w tym temacie kobiet powie że jestem za młoda, i że one współżyły lub bedą współżyc dopiero po ślubie..i oczywiście i tylko i wyłącznie PO BOŻEMU! ta
![]() szajajaba- Nie oburzam sie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.