Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-26, 15:47   #2281
zakochana_w_Nim
Przyczajenie

Dot.: potrzebuję małej pomocy :))

.

Edytowane przez zakochana_w_Nim
Czas edycji: 2010-03-04 o 18:36
zakochana_w_Nim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 15:49   #2282
LittleStar
Zadomowienie

Szkoda wam było pieniędzy na gumki?!

A tak w ogóle to również gratuluję.. może nie ciąży.. tylko szczęścia, bo jeśli nie jesteś w ciąży to masz na pewno więcej szczęścia niż rozumu, pozycja seksualna to żadna metoda antykoncepcyjna.

Edytowane przez LittleStar
Czas edycji: 2010-02-26 o 15:54
LittleStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 15:49   #2283
Neciak89
Zakorzenienie

Nigdy nie zrozumiem, dlaczego kobiety mając jakieś tam objawy najpierw stawiają na ciążę, a nie na co innego.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 15:53   #2284
zakochana_w_Nim
Przyczajenie

.

Edytowane przez zakochana_w_Nim
Czas edycji: 2010-03-04 o 18:36
Stary 2010-02-26, 16:03   #2285
asia_kochana
Raczkowanie

GG do asia_kochana

tak to jest jak sie ma osiemnaście lat.. ma sie ochote na sex a nie mysli sie o konsekwencjach.. wypowiedzi twoje są jak jakiegoś dziecka! A niby dlaczego dzieciaki to nie najwiekszy skarb?? taki tok myslenia- szkoda gadać!!

a tak pozatym to od takich "tematów" jest chyba ginekolog...
asia_kochana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:13   #2286
zagubiona89r
Zakorzenienie

Uprawiasz seks bez zabezpieczenia: możesz być w ciąży. Tym bardziej, że chłopak nawet pewien nie jest czy miał wytrysk w Tobie czy nie

Tym razem może się udało. Następnym może się nie udać.

A dziecko koleżanko to nie słodziutki malutki skarbek. To istota, którą trzeba kąpać, zmieniać jej obesrane pampersy, karmić i to nie 2 razy dziennie, bawić się z nią, zajmować, nosić na rękach po nocach bo akurat ząbkuje. Zajmuje maksimum czasu i przy całej swojej niewątpliwej słodkości jest ogromnym obowiązkiem i czasochłonnym i często nieznośnym elementem dnia codziennego.

Sądząc po Twoich dziecinnych odpowiedziach i nawet braku umiejętności wyczucia ironii oraz poczucia odpowiedzialności w ogóle, moim zdaniem nie jesteś gotowa nawet na to by się własnym prywatnym i tylko Twoim psem zajmować, o dziecku nie wspominając.

Już w ogóle pomijam kwestię finansową, bo jako licealistka nawet na pieluchy dla tego dziecka byś nie miała.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:29   #2287
zakochana_w_Nim
Przyczajenie

/treść postu przywrócona przez moderatora/

ja tylko zapytałąm, a wy nie musicie od razu na mnie najezdzac ;/ dziecinne wypowiedzi ? jakbym nie wiedziała co to znaczy dziecko !! oczywiscie bardzo dobrze wiem ! i psem tez sie potrafie zając i to bardzo dobrze !
nie miał wytrysku juz pisałam tylko wiadomo przy podnieceniu cos tam wypłynie.
dziecinne jest poniżanie wszystkich innych na około. nie patrzac na siebie. mnie nie interesuje czym wy sie zajmujecie i wgl.
ja sie tam ciesze z tego ze moge byc w ciąy ! bo niektórym kobietom nie jesto to dane.
a to ze jestem dziecinna to sobi edarujcie
na kazdym forum znajda sie takcie co ublizaja i obrazaja
dziekuje zegnam wiecej nie chce

i dziekuje za gratulacje

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2010-03-05 o 07:36

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 16:40   #2288
askor90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zakochana_w_Nim Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny ) to pytanie założe sie ze pada czesto na tym forum wiec: czy to mozliwe ze jestem w ciązy ;>

Sytuacja wygląda tak:
kochałam sie z moim chłopakiem jakos w połowie stycznia ( połowa cyklu) bez zabezpieczenia, nie skończył we mnie, ani poza mną tylko jakaś tam cześć spermy sie "wylała" i mozliwe ze był wtedy we mnie (ja byłam na górze, i slyszalam ze od pozycji tez zalezy prawdopodobieństwo zajścia w cąze- jak sie myle to dajcie mi po łapach :P) martwilismy sie czy aby nie jestem w ciąży ale dostałam okres, później znów sie kochalismy ale juz poza środkiem cyklu zeby nie wywoływac wilka z lasu. dostałąm po jakos 35 dniach okres (od odstawienia tabletek w październiku mam strasznie wydłuzone cykle) jednakże przeszłam przed okresem grype żołądkową, miałąm biegunke i było mi ciągle niedobrze, kręciło mi sie w głowie. pewnie to z tego ale to nie tak do końca bo dziwnie sie wtedy czułam. brzuch mnie strasznie bolał tam na dole (nie jak na miesiączke) i piersi, moje sutki nieco sie zmieniły,zrobiły sie ciemniejsze, a teraz ją jaśniejsze niż ogólnie. od sromu jakby biegnie mi taka ciemna kresk (ale zastanawiam sie czy to nie od zamka w spodniach albo od szewka w majtkach czy cos poprostu sie nie odbiła). Dzisiaj na wf strasznie mi wszystko leciało z rąk, nie umiałam sie skoncentrowac, rano było mi troche niedobrze i ciagneło sie to jakos przez półtora godzinki. popoludniu poczułam takie mocniejsze jakby ukłucie wjajniku, od jakiegos czasu mnie kłuje ale nie tak mocno jak dziś.
od tamtego stosunku mineło jakies 6-7 tygodni. czy możlwe byłyby już objawy ? miesiączkę mam normalna, obfitą i bolesną jak zawsze. czy to tylko jakieś moje urojenia ? jakbyście mogły cos doradzic to prosze testy robilam jakis miesiac temu i wyszedł negatywny. do ginekologa sie wybieram ale narazie wole wiedziec tak mniej wiecej na czym stoje )

byłąbym wdzięczna za odpowiedź
pozdrowienia

aaa p.s: mam straszne ciągotki do czekolady

Trochę to pod prowokację podlatuje...

Masz czarną kreskę? A nie próbowałaś jej umyć czy coś, żeby się przekonać czy to od zamka w spodniach czy może od czegoś innego?

Oj ludzie, ludzie

Po liczbie uśmiechniętych emotek w Twoim poście, wnioskuję, że ta ciąża Ci wyjątkowo na rękę.
askor90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:44   #2289
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko zapytałąm, a wy nie musicie od razu na mnie najezdzac ;/ dziecinne wypowiedzi ? jakbym nie wiedziała co to znaczy dziecko !! oczywiscie bardzo dobrze wiem ! i psem tez sie potrafie zając i to bardzo dobrze !
dziecinne jest poniżanie wszystkich innych na około. nie patrzac na siebie. mnie nie interesuje czym wy sie zajmujecie i wgl.
ja sie tam ciesze z tego ze moge byc w ciąy ! bo niektórym kobietom nie jesto to dane.

i dziekuje za gratulacje
Coś tam wypłynie? Nie wiesz co i chcesz dziecka?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-02-26, 16:44   #2290
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:

i dziekuje za gratulacje
A Twoi rodzice wiedzą o Twej radosnej praktyce seksu bez zabezpieczenia i szczęścia przed nadchodzącą ciążą?

Bo moim zdaniem powinni wiedzieć, biorąc pod uwagę, że to oni utrzymywaliby Ciebie i dziecko,a chłopak jeśli jest w Twoim wieku (a tak przypuszczam), najprawdopodobniej poczułby pęd do wolności i wyszumienia się i Cię zostawił.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2010-02-26, 16:44   #2291
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askor90 Pokaż wiadomość
Trochę to pod prowokację podlatuje...

Masz czarną kreskę? A nie próbowałaś jej umyć czy coś, żeby się przekonać czy to od zamka w spodniach czy może od czegoś innego?

Oj ludzie, ludzie

Po liczbie uśmiechniętych emotek w Twoim poście, wnioskuję, że ta ciąża Ci wyjątkowo na rękę.
No bo wiesz, dziecko i dzięki temu piękny ślub i biała suknia

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-02-26, 16:46   #2292
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
jakbym nie wiedziała co to znaczy dziecko !! oczywiscie bardzo dobrze wiem ! i psem tez sie potrafie zając i to bardzo dobrze !
Tak, faktycznie, jeśli dobrze zajmujesz się psem, to z dzieckiem na pewno też sobie doskonale poradzisz

Dziewczyny gratulowały Ci z ironią. Czyli po tym niezabezpieczonym stosunku miałaś normalny okres, tak? Jeśli tak, to raczej nie jesteś w ciąży. A wszystkie inne objawy wcale nie muszą świadczyć o tym, że jesteś. Może po prostu sobie coś wkręcasz.

Na przyszłość kochajcie się w gumce, bo takie ustalanie (i to jeszcze bardzo niedokładne) kiedy możesz mieć dni płodne i stosunek przerywany nie uchronią was przed ciążą. A na nią jesteście jeszcze duuuużo za młodzi.

Poza tym powinnaś napisać w wątku zbiorczym, który jest przyklejony na pierwszej stronie forum.
Stary 2010-02-26, 16:47   #2293
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość

Jak chłopak w jej wieku (a sądząc po poziomie odpowiedzialności mentalnie na pewno) to nie liczyłabym... A jeśli tak to po jakimś czasie fast rozwód bo on się nie wyszumiał i chce mu się wolności.

Jak dla mnie dużo bardziej realistyczne i prawdopodobne niż: i żyli długo i szczęśliwie (na garnuszku rodziców rzecz jasna).

Stary 2010-02-26, 16:49   #2294
askor90
Rozeznanie

Cytat:

No tak, nie pomyślałam o tym radosnym aspekcie całej tej sytuacji
askor90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 16:56   #2295
zakochana_w_Nim
Przyczajenie

/post przywrócony przez moderatora/

ja zapytalam o prawdopodobieństwo

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2010-03-05 o 07:40
Stary 2010-02-26, 16:58   #2296
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez Katarzynapiatkowska Pokaż wiadomość
witam, mam schizy juz od 4 miesiecy, ze jestem w ciazy, ale nie dawno miałam podejrzenie że coś nie tak jest u mnie z jajeczkowaniem, zrobiono mi usg pecherza i okazło sie ze wszystko ok, czy jest możliwe wykrycie również ciązy podczas usg pęcherza, jeżeli byłby to 3 miesiąc, dziekuje z góry.

w aptece można kupić takie małe coś, o takie http://i.wp.pl/a/f/jpeg/9957/testduze_kopia.jpeg
to się nazywa test ciążowy i służy do wyrywania ciąży, można zrobić już 14 dni po stosunku oraz zawsze jak ma się jakieś podejrzenia.
Kosztuje ok. 10 zł i wynik ma się już po 5 minutach i nie trzeba się 4 miesiące zastanawiać

i po co Ci USG pęcherza jak masz coś nie tak z jajnikami

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 17:03   #2297
rapifen
Zakorzenienie

No dobra, nieodpowiedzialna i w ogóle wyśmiałam ją na początku wątku ale jakby w tej ciąży była to co, ma się zabić? Trudno, musiałaby dźwigać ten ciężar i chyba lepiej że dziecko sprawiłoby jej radość niż wzbudzało nienawiść.

Niestety ale jesteś nieodpowiedzialna!
Uprawiając seks bez zabezpieczenia nie brałaś w ogóle pod uwagę chyba ciąży skoro teraz panikujesz.

Zaufanie chłopaka a zapłodnienie to dwie różne rzeczy.

Na przyszłość: idź do ginekologa i zdecyduj się na dziecko jak skończysz liceum żeby zapewnić dziecku jakieś godne warunki do życia i rozwoju.

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2010-02-26 o 17:05
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 17:20   #2298
LittleStar
Zadomowienie

Teraz to w ogóle nie wiem po co ten wątek. Jeśli jesteś w ciąży - cieszysz się, jeśli nie jesteś w ciąży - też dobrze, czyli jesteś teoretycznie DOROSŁA i ODPOWIEDZIALNA za swoje czyny, nie lepiej po prostu iść do ginekologa i się o tym przekonać, wątpię czy tutaj ktokolwiek powie ci jaka jest prawda. Na przyszłość albo po prostu się zabezpiecz, ale idź na całość i niech twój mężczyzna skończy w tobie nie będzie wtedy żadnych wątpliwości
LittleStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 17:42   #2299
Bajkoczytacz
Przyczajenie

Jestem na tym forum pierwszy dzień i jeszcze nie poznałem obowiązujacych tu zwyczajów. Ale do takiego offtopowania i personalnych uwag na forum o charakterze raczej poradnikowym się nie spodziewałem. Pytanie dziewczyny jest jasne i na nie należy odpowiadać. Nawet jeśli powinno sie znaleźć w wątku zbiorczym. Obrażając ją na pewno nie spowodujecie zmiany jej zachowania. Opinię o bezmyślności uprawiania seksu bez zabezpieczenia można wyrazić w inny sposób.
A co do pytania, to prawdopodobienstwo owulacji w jednym jajniku w czasie krawienia z drugiego (to jedyne wytłumaczenie ciąży po okresie) jest minimalne. Jesli to nie ciąża, to objawy te nalezy zkonsultować z ginekologiem. pozdrawiam.
PS:Nie rezygnuj w ogóle z for. jesli nie to, to jest wiele innych bardziej merytorycznych.
Bajkoczytacz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 17:51   #2300
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bajkoczytacz Pokaż wiadomość
Jestem na tym forum pierwszy dzień i jeszcze nie poznałem obowiązujacych tu zwyczajów. Ale do takiego offtopowania i personalnych uwag na forum o charakterze raczej poradnikowym się nie spodziewałem. Pytanie dziewczyny jest jasne i na nie należy odpowiadać. Nawet jeśli powinno sie znaleźć w wątku zbiorczym. Obrażając ją na pewno nie spowodujecie zmiany jej zachowania. Opinię o bezmyślności uprawiania seksu bez zabezpieczenia można wyrazić w inny sposób.
A co do pytania, to prawdopodobienstwo owulacji w jednym jajniku w czasie krawienia z drugiego (to jedyne wytłumaczenie ciąży po okresie) jest minimalne. Jesli to nie ciąża, to objawy te nalezy zkonsultować z ginekologiem. pozdrawiam.
PS:Nie rezygnuj w ogóle z for. jesli nie to, to jest wiele innych bardziej merytorycznych.
Klon??? Pierwszy post, akurat w tym temacie, i akurat w obronie uciśnionej...

Wypowiadając się na forum, trzeba się liczyć z różnymi odpowiedziami. Gdyby autorka była taka dojrzała jak twierdzi to takie pytanie w ogóle by się nie pojawiło.

Stary 2010-02-26, 18:08   #2301
Bajkoczytacz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość

Wypowiadając się na forum, trzeba się liczyć z różnymi odpowiedziami. Gdyby autorka była taka dojrzała jak twierdzi to takie pytanie w ogóle by się nie pojawiło.
Przypadek wszedłem tu na zupełnie inny wątek.
Ale po godzinie mnie już szlag trafia na charakter tego forum.
Nie interesują mnie fora "towarzyskie", a tematyczne, merytoryczne.
trudno wracam na gazeta.pl
Bajkoczytacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 18:16   #2302
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Wejdź na wątki, na których swoją nieodpowiedzialnością i brakiem podstawowej wiedzy nie chwalą się niedojrzałe małolaty. To znajdziesz i merytoryczną dyskusję i miłe towarzystwo.

Ja jestem na tym forum dużo dłużej niż godzinę. Inni użytkownicy też. I każdego szlag trafia jak w ciągu dnia pojawia się kolejne pytanie zrozpaczonej małolaty, która myśli PO zamiast PRZED.

Stary 2010-02-26, 18:43   #2303
kasieńka:)
Rozeznanie

Cytat:
No wiesz, moze owszem, czasem dziewczyny się rozpędzają, ale zanim zaczniesz bronic tak zawzięcie autorki postu pomysl nad podstawową kwestią: Czy ktos tu jest w stanie zdiagnozowac ciąże? Od tego są testy i ginekolog. Co mamy zrobic? Wykonac wirtualne USG?

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 19:33   #2304
Ewakuacja69
Rozeznanie

Cytat:
ja zapytalam o prawdopodobieństwo
z matematycnego punktu widzenia- jestes albo nie jestes w ciazy. prawdopodobienstwo wynosi 50%/50%

-15kg!

Edytowane przez Ewakuacja69
Czas edycji: 2010-02-26 o 19:47
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 19:38   #2305
blawatek19
Przyczajenie

Niektóre z was nie umieją czytać ze zrozumieniem dziewczyna pyta czy są możliwe objawy w 6-7 tygodniu ciąży, a wy tu z takimi tekstami wyjeżdżacie. Jestem na tym forum bardzo długo i wiem, że na początku było inaczej odpowiedzi były naprawdę pomocne i na temat, a teraz wyścigujecie się która bardziej i śmieszniej dowali autorce wątku. Kiedyś spotkałam się z postem, że wizaż schodzi na psy i zgodzę się z tym ale dzieje się tak nie przez zadawane pytania tylko przez wizażanki, które tryskają jadem na prawo i lewo.
blawatek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 20:06   #2306
Lakhi
Zadomowienie

Ale no proszę Was. Dziewczyna lat 18 pisze na forum z wielką radością o tym czy może być w ciąży, uprawia seks bez zabezpieczenia, kompletnie nie wyczuwa ironii, odpowiada odzywkami takimi jak dzieci w przedszkolu "a właśnie, że umiem się zajmować psem!"... Mi też często nie podobają się niektóre komentarze dziewczyn odpowiadających na pytania, ale na Boga, tutaj mają rację.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez blawatek19 Pokaż wiadomość
Niektóre z was nie umieją czytać ze zrozumieniem dziewczyna pyta czy są możliwe objawy w 6-7 tygodniu ciąży, a wy tu z takimi tekstami wyjeżdżacie. Jestem na tym forum bardzo długo i wiem, że na początku było inaczej odpowiedzi były naprawdę pomocne i na temat, a teraz wyścigujecie się która bardziej i śmieszniej dowali autorce wątku. Kiedyś spotkałam się z postem, że wizaż schodzi na psy i zgodzę się z tym ale dzieje się tak nie przez zadawane pytania tylko przez wizażanki, które tryskają jadem na prawo i lewo.

Pytała też o jakiś ciemny pasek, który może być od spodni. Wolała zapytać na forum, niż spróbować go jakoś zmyć (nie, nie mówię, że się nie myjesz w ogóle Autorko, już wiemy, że myjesz się i to dokładnie).

Edytowane przez Lakhi
Czas edycji: 2010-02-26 o 20:04
Lakhi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 20:16   #2307
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
(ja byłam na górze, i slyszalam ze od pozycji tez zalezy prawdopodobieństwo zajścia w cąze- jak sie myle to dajcie mi po łapach :P)

aaa p.s: mam straszne ciągotki do czekolady
Jak nie jesteś gotowa do seksu (między innymi czytaj: nie masz pojęcia, że pozycja nie ma znaczenia przy zapłodnieniu), to go nie uprawiaj. Chociaż roche za póxno na uświadamianie. Po porodzie może będziesz mądrzejsza. Fajnie, ze cieszysz się z owych ciągotek. Patologia... Kolejna.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2010-02-26 o 20:17
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:26   #2308
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Uprawiasz seks bez zabezpieczenia: możesz być w ciąży. Tym bardziej, że chłopak nawet pewien nie jest czy miał wytrysk w Tobie czy nie

Tym razem może się udało. Następnym może się nie udać.

A dziecko koleżanko to nie słodziutki malutki skarbek. To istota, którą trzeba kąpać, zmieniać jej obesrane pampersy, karmić i to nie 2 razy dziennie, bawić się z nią, zajmować, nosić na rękach po nocach bo akurat ząbkuje. Zajmuje maksimum czasu i przy całej swojej niewątpliwej słodkości jest ogromnym obowiązkiem i czasochłonnym i często nieznośnym elementem dnia codziennego.

Sądząc po Twoich dziecinnych odpowiedziach i nawet braku umiejętności wyczucia ironii oraz poczucia odpowiedzialności w ogóle, moim zdaniem nie jesteś gotowa nawet na to by się własnym prywatnym i tylko Twoim psem zajmować, o dziecku nie wspominając.

Już w ogóle pomijam kwestię finansową, bo jako licealistka nawet na pieluchy dla tego dziecka byś nie miała.
No na pweno licealitak utrzyma siebie i dziecko, pomijając już wszytskie kwestie fizjologiczno-psychologiczne - dziecko to pieniężny wór bez dna.

Cytat:
I cudowny welon i wianek

Cytat:

o to to

Cytat:
pa

Poważnie takich pytań jest tysiace - kilka dziennie - "kochałam się bez zabezpieczania mogę być w ciąży, jakie jest prawdopodobieństwo itd."
i nie dziwie się dziewczynom, ze nie są słodkie, bo ile razy można odpowiadać na jedno banalne pytanie, tym bardziej, ze odpowiedz jest prosta TAK. Każdy stosunek niesie ze sobą ryzyko ciąży! Odpowiedzialność polega na zmniejszeniu tego ryzyka. (lub podwyższeniu - w zależności od tego jak cel chcę się uzyskać)

I na prawde nie wiem, czego oczekują piszące dziewczyny? Wróżb, tarota, wirtualnego usg???
Jeśli podejrzewasz, ze jesteś w ciąży, zrób test, skontaktuj się z lekarzem jeśli mimo negatywnego wyniku Ci się spóżnia. - Chyba taki komunikat powinien się pojawiać, przy wchodzeniu na seks/ginekologie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 21:33   #2309
Agnes1906
Wtajemniczenie

GG do Agnes1906

myślę,ze nie jesteś, ale idź do apteki kup test ciązowy.
Pewniesz spokojniejsza;p
I nie przejmuj się tym, zę niektórzy się nabijają, ja Cie rozumiem i wiem co czujessz
Nie daj się schizować Zrób test!
Stary 2010-02-26, 22:01   #2310
Barwna
Raczkowanie

Dot.: Młoda mama?

Madelaine87- Mam 17lat, jestem niepełnoletnia ale myśle że do współżycia już dojrzałam(chociaż pewnie wiele wypowiadających się w tym temacie kobiet powie że jestem za młoda, i że one współżyły lub bedą współżyc dopiero po ślubie..i oczywiście i tylko i wyłącznie PO BOŻEMU! ta). Nie, nie rozmawiam z rodzicami o moim życiu seksualnym. Chociaż biorąc pod uwage Twoje oburzenie u Ciebie na 100% jest to główny temat przy obiedzie.

szajajaba- Nie oburzam sie. W sumie to śmieszą mnie komentarze niektórych dziewczyn^^. Mam wrażenie że zaczyna sie wyścig pt. "kto strzeli najbardziej cięty komentarz", a myślałam że takie zabawy tylko w gim. Rozumiem, że setny identyczny wątek może wkurzac, ale bez przesadyy.. Jeżeli coś naszym zdaniem jest głupie i przede wszytskim wirtualne(bo to wkońcu tylko forum) to czy nie wystarczy poprostu wyjśc w danego tematu i olac sprawe? Znalazły się dziewczyny które mi doradziły, a nawet jeśli miałam dostac jakis opi***ol to po co powatarzac jedno i to samo:P?! Bo przynajmniej połowa komentarzy ma baaardzo podobna treśc
Barwna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości