Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-26, 22:07   #2311
Madelaine87
Zadomowienie

Dot.: Młoda mama?

Cytat:
Napisane przez Barwna Pokaż wiadomość
Madelaine87- Mam 17lat, jestem niepełnoletnia ale myśle że do współżycia już dojrzałam(chociaż pewnie wiele wypowiadających się w tym temacie kobiet powie że jestem za młoda, i że one współżyły lub bedą współżyc dopiero po ślubie..i oczywiście i tylko i wyłącznie PO BOŻEMU! ta). Nie, nie rozmawiam z rodzicami o moim życiu seksualnym. Chociaż biorąc pod uwage Twoje oburzenie u Ciebie na 100% jest to główny temat przy obiedzie.
i uważasz po moim komentarzu że jestem starą zdewociałą panną (czyt. tyczy się to współżyjących dopiero po ślubie tudzież tylko po bożemu? )? nie rozśmieszaj mnie bo tylko udowadniasz jaka jesteś nieodpowiedzialna. Przeczytaj jeszcze raz co napisała stronę wstecz i weź to sobie do serca. Nikt tu nie jest wróżką ( ile razy to można powtarzać?). Uważasz że to że sypiemy takimi komentarzami świadczy o tym ze większość z nas jest dziewicami i sypiamy tylko po bożemu? otóż nie drogie dziecko, większość z nas ma swój pierwszy raz dawno za sobą z tą różnicą względem ciebie że nie zadajemy takich pytań. Zanim się człowiek zabiera za seks to nabiera podstawowej wiedzy albo idzie o wróżki <ironia> może ona ci odpowie na twój problem. Dziwisz się że się oburzam? że wszysktie się oburzamy? pisze 17 latka że dojrzała do współżycia z zadaje tak denne pytania to jak się nie oburzać? choć to tylko twoim zdaniem oburzenie, aj się poprostu zastanawiałam.

Skoro nie znasz podstaw kobiecej anatomii i cykli nie zabieraj się za seks.

Skoro nie jesteś wystarczająco dojrzała na dziecko nie zabieraj się za seks.

Proste. A potem się zadaje takie bezsensowne pytania.

Edytowane przez Madelaine87
Czas edycji: 2010-02-26 o 22:56
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 22:25   #2312
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
i uważasz po moim komentarzu że jeste starą zdewociałą panną? nie rozśmieszaj mnie bo tylko udowadniasz jaka jesteś nieodpowiedzialna. Przeczytaj jeszcze raz co napisała stronę wstecz i weź to sobie do serca. Nikt tu nie jest wróżką ( ile razy to można powtarzać?). Uważasz że to że sypiemy takimi komentarzami świadczy o tym ze większość z nas jest dziewicami i sypiamy tylko po bożemu? otóż nie drogie dziecko, większość z nas ma swój pierwszy raz dawno za sobą z tą różnicą względem ciebie że nie zadajemy takich pytań. Zanim się człowiek zabiera za seks to nabiera podstawowej wiedzy albo idzie o wróżki <ironia> może ona ci odpowie na twój problem. Dziwisz się że się oburzam? że wszysktie się oburzamy? pisze 17 latka że dojrzała do współżycia z zadaje tak denne pytania to jak się nie oburzać? choć to tylko twoim zdaniem oburzenie, aj się poprostu zastanawiałam.

Skoro nie znasz podstaw kobiecej anatomii i cykli nie zabieraj się za seks.

Skoro nie jesteś wystarczająco dojrzała na dziecko nie zabieraj się za seks.

Proste. A potem się zadaje takie bezsensowne pytania.
oj, oj generalnie zgadzam sie z Twoja wypowiedzia, ale bardzo nie lubie tego podkreslonego stwierdzenia, ze jesli nie jest sie gotowym na dziecko, nie powinno sie wspolzyc.
otoz osoby, ktore uprawiaja seks, a nie chca miec dzieci, stosuja antykoncepcje.
oczywiscie moze dojsc do tzw. wpadki, ale wlasnie po to sa prezerwatywy, tabletki, plastry, globulki i inne zabezpieczenia, aby do ciazy nie doszlo.

przepraszam za offtop
Stary 2010-02-26, 22:29   #2313
Barwna
Raczkowanie

Madelaine87- Gdzie napisałam że mam Cie za "starą zdewociałą panne" ?
Dlaczego uważasz że jestem nieodpowiedzialna? Co Cię tak rozśmieszyło? Tak wiem iż większośc z Was to dojrzałe a przynajmniej, dorosłe kobiety i właśnie dlatego że ja jestem młodsza- zadaję pytania, których Wy już zadawac nie musicie, bo(jak zreszta sama napisałaś)jesteście poprostu bardziej doświadczone. Z wróżkami, to caały czas był sarkazm-przykro mi że tego nie zrozumiałaś. Tak dokładnie, mam 17 i nie wydaje mi się żebym tylko ja będąc w tym wieku współżyła. Denne pytania.. podejrzewam że w mojej sytuacji niejedna by takie zadała. Zreszta, kto pyta nie błądzi. Skoro nie dojrzałam do bycia matka, nie mam zabierac się za seks.. Czyli wracamy do punktu wyjścia.. po studniach, po ślubie? Mam rozumiec że Ty dopiero wtedy rozpoczęłaś współżycie. Jeżeli tak, to naprawde ściskam dłoń i gratuluję rozwagi
Barwna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-26, 22:36   #2314
Madelaine87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Barwna Pokaż wiadomość
Madelaine87- Gdzie napisałam że mam Cie za "starą zdewociałą panne" ?
Dlaczego uważasz że jestem nieodpowiedzialna? Co Cię tak rozśmieszyło? Tak wiem iż większośc z Was to dojrzałe a przynajmniej, dorosłe kobiety i właśnie dlatego że ja jestem młodsza- zadaję pytania, których Wy już zadawac nie musicie, bo(jak zreszta sama napisałaś)jesteście poprostu bardziej doświadczone. Z wróżkami, to caały czas był sarkazm-przykro mi że tego nie zrozumiałaś. Tak dokładnie, mam 17 i nie wydaje mi się żebym tylko ja będąc w tym wieku współżyła. Denne pytania.. podejrzewam że w mojej sytuacji niejedna by takie zadała. Zreszta, kto pyta nie błądzi. Skoro nie dojrzałam do bycia matka, nie mam zabierac się za seks.. Czyli wracamy do punktu wyjścia.. po studniach, po ślubie? Mam rozumiec że Ty dopiero wtedy rozpoczęłaś współżycie. Jeżeli tak, to naprawde ściskam dłoń i gratuluję rozwagi

zam wiele 17 latek które współżyją ale nie zadają tak głupich pytań. Prosze wybaczyć stwierdzenie ale taka jest prawda, współżyć każdy głupi może ale trzeba mieć jakąkolwiek wiedzę. Nie jedna 17 latka, w miare rozgarnięta, którą znam a która współżyje zna podstawy do tego by współzyć i nie zadaje tak głupich pytań. Jak chcesz zadawać takie pytania idź do wróźki, tyle samo będzie wiedziała co i my.

W druga stronę: współżyłam 6 tygodni temu, boli mnie brzuch, dostałam okres, trwał 5 dni, moge być w ciązy? wywróżysz mi?

Jak masz zadawać takie pytania to lepiej nic nie pisz, kup se gumki, globulki, tabletki i plastry na raz i wtedy zabieraj się za seks.

Tak jak ty w tym poście reagują panikary i dzieci które nie dojrzała do współzycia. Gdybyś dojrzała nie reagowałabyś tak.
Stary 2010-02-26, 22:51   #2315
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: potrzebuję małej pomocy :))

Cytat:
Napisane przez blawatek19 Pokaż wiadomość
Niektóre z was nie umieją czytać ze zrozumieniem dziewczyna pyta czy są możliwe objawy w 6-7 tygodniu ciąży, a wy tu z takimi tekstami wyjeżdżacie. Jestem na tym forum bardzo długo i wiem, że na początku było inaczej odpowiedzi były naprawdę pomocne i na temat, a teraz wyścigujecie się która bardziej i śmieszniej dowali autorce wątku. Kiedyś spotkałam się z postem, że wizaż schodzi na psy i zgodzę się z tym ale dzieje się tak nie przez zadawane pytania tylko przez wizażanki, które tryskają jadem na prawo i lewo.
Widzisz, gdybym ja podejrzewała ciążę i to na dodatek jak autorka 6-7 tydzień, to zamaist siedzieć na forum poszłabym po test. Po co kombinować a później ryczeć, że odpowiedzi nie takie jakie się chce dostać?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 07:13   #2316
AnciaCzy
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to AnciaCzy
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Witam
to ja sie podłączę z moimi pytaniami:
* czy jest sens wziecia pierwszej tabletki antykoncepcyjnej jezeli a)stosunek nastapil wczoraj, nie byl on 'skonczony' b) bylam w 12 dniu cyklu, dni plodne mam od dzisiaj, choc ostatnio cykl mi sie bardzo wydluzyl
<podobno antykoncepcyjna tabletka dziala od pierwszego uzycia, a plemniki moga 'zyc' w jajowodzie do 7 dni, a jest sobota i nie mam jak zakupic tabletki po>
ew czy jak nie pomoze czy moze zaszkodzic? <czytalam o ciazach mnogich etc>
* czy plyn preejakulacyjny ma zapach ? <podobny do spermy?>
dziecka nie planuje przez najblizszych kilka lat, wiec prosze o pomoc i z gory dziekuje
AnciaCzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 07:30   #2317
Joslyn
Raczkowanie

Tabletki anty chronią "od pierwszej pigułki", ale tylko wtedy, kiedy weźmiesz pierwszą tabletkę w pierwszym dniu cyklu, czyli w dzień, w którym dostałaś miesiączki.
Z tego, co wyczytałam na ulotce moich tabletek (Yaz) to można zacząć łykać je także w 2-5 dniu cyklu, ale wtedy trzeba przez następny tydzień zabezpieczać się jeszcze czymś dodatkowo (np. prezerwatywą), nie wiem jak jest z Twoimi tabletkami, ale myślę, że wszystkie działają mniej więcej na podobnej zasadzie.
Poza tym tabletki anty raczej nie służą do tego, żeby działać nimi "po", jeśli masz obawy, że "coś poszło nie tak" od tego jest właśnie postinor itp.
Płyn ejakulacyjny - szczerze mówiąc nie wiem czy ma jakikolwiek zapach, jeśli tak, to chyba bardzo słaby, bo ja nigdy nie czułam żadnego zapachu
Jeśli się mylę w czymś, to sprostujcie
Joslyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 08:19   #2318
wranes
Raczkowanie

Witajcie,
Mam takie pytanko. Współżyłam z mężem w 17 dc. (22 lutego).Z moich obserwacji śluzu wynikało, że dni płodne się skończyły (śluz był taki biały, gęsty, serowaty). Mam cykle co 28-29. Teoretycznie dni płodne przypadają od 17 do 23 lutego. Także byłby to przedostatni dzień dni płodnych. Nie mam jakiś niepokojących objawów. Co jakiś czas pobolewa mnie lewy jajnik, piersi nie bolą a tempka na poziomie 36,7 pod pachą, a w pochwie 37,2. @ mam termin na 5 marzec, ale to czekanie jest straszne. jestem po poronieniu i bardzo chciałabym dzidzie. Czy 12 dni przed @ mogłam faktycznie mieć jeszcze ostatni dzień płodny?

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

aha, jeszcze dodam, że było bez zabezpieczenia i do końca we mnie
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 08:26   #2319
anulcia_88
Rozeznanie

Myślę, że zaczekaj do 14 dni po stosunku i zrób sobie test... lub do przyjścia miesiączki-wtedy wszytskie Twoje wątpliwości miną.
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 08:41   #2320
justi699
Zakorzenienie

ehj pisze do was dziewczynki żebyście wybiły mi z głowy moją paranoję a więc kochałam się z facetem 13 i 14 lutego, z prezerwatywą, skończył na zewnątrz. okres powinnam była dostać ok 18 a tu cisza, pobolewał mnie brzuch i jajniki jak na okres ale to wszystko, wczoraj z rana bolał mnie brzuch, myślałąm że to już ale nie. pjawił mi się taki śluz jak w dni płodne, a przed okresem zwykle mam "sucho", powiedzcie mi jak myślicie co oznacza ten śluz. Tż się ze mnie smieje i mówi że ciązy na pewno nie ma ale ja już sama nie wiem

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 08:55   #2321
wranes
Raczkowanie

tak, ale to czekanie tak się dłuuuuży

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

justi699 - teoretycznie wg mnie nie ma szans jak w prezerwatywie i do tego na zewnątrz. A @ może lada moment nadejdzie, może stres wywołuje opóźnienie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 08:57   #2322
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
ehj pisze do was dziewczynki żebyście wybiły mi z głowy moją paranoję a więc kochałam się z facetem 13 i 14 lutego, z prezerwatywą, skończył na zewnątrz. okres powinnam była dostać ok 18 a tu cisza, pobolewał mnie brzuch i jajniki jak na okres ale to wszystko, wczoraj z rana bolał mnie brzuch, myślałąm że to już ale nie. pjawił mi się taki śluz jak w dni płodne, a przed okresem zwykle mam "sucho", powiedzcie mi jak myślicie co oznacza ten śluz. Tż się ze mnie smieje i mówi że ciązy na pewno nie ma ale ja już sama nie wiem
prezerwatywa nie pękła nie zsunęła się i w dodatku tż skończył na zewnątrz to nie ma szans na ciążę...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 09:02   #2323
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
tak, ale to czekanie tak się dłuuuuży

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

justi699 - teoretycznie wg mnie nie ma szans jak w prezerwatywie i do tego na zewnątrz. A @ może lada moment nadejdzie, może stres wywołuje opóźnienie.
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
prezerwatywa nie pękła nie zsunęła się i w dodatku tż skończył na zewnątrz to nie ma szans na ciążę...

ech dzięki dziewczyny nic się nie zsuneło i nie pękło.ale wiecie jak to jest- psychika robi swoje

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 09:46   #2324
anulcia_88
Rozeznanie

Barwna - to iż masz 17 lat i jesteś prawie"dorosła" to nie oznacza, że dorosłaś do seksu. Nie będę się powtarzać bo to co moje poprzedniczki napisały to zgadzam się z nimi w 100% - to, że fizjologicznie jesteś prawidłowo rozwinięta to jeszcze psychicznie też musisz być odpowiednio rozwinięta, a po Twoim poście ewidentnie widać, że jesteś jeszcze niedojrzała psychicznie. Do seksu trzeba dojrzeć psychicznie żeby później nie zamartwiać się i dumać czy może jestem młodą mamą?
Musisz się jeszcze wiele nauczyć o sobie, swoim ciele i przede wszytskim o antykoncepcji!

Tak na marginesie to nie jestem starą, zdewociałą panną...bo jestem zaledwie o 5 lat od Cieie starsza... więc "starości" mi i innym nie zarzucaj i wmawiaj tak jak Ty wmawiasz sobie dziecko...:P
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 10:02   #2325
martus9
Raczkowanie

Dziewczynki drogie powiedzcie mi czy wcześniejszy okres ( 19 dzien cylku) może być w jakiś sposób objawem ciąży? Współżyłam z partnerem około tygodnia przed okresem, z zabezpieczeniem, gumka nie pękła, ale wcześniej były też inne zabawy...akurat bardzo sie tym nie przejmuję, tzn nie uważam, zebym miała jakąś szansę zajścia wtedy ale jednak czy może ten okres być objawem? dodam że przyjmowałam dwa antybiotyki w ostatnich dniach, wiem że osłabienie organizmu może czasami opóźnić miesiączkę ale czy przyśpieszyć?Bo nie wiem jaka może być inna przyczyna tego...
martus9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 10:03   #2326
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martus9 Pokaż wiadomość
Dziewczynki drogie powiedzcie mi czy wcześniejszy okres ( 19 dzien cylku) może być w jakiś sposób objawem ciąży? Współżyłam z partnerem około tygodnia przed okresem, z zabezpieczeniem, gumka nie pękła, ale wcześniej były też inne zabawy...akurat bardzo sie tym nie przejmuję, tzn nie uważam, zebym miała jakąś szansę zajścia wtedy ale jednak czy może ten okres być objawem? dodam że przyjmowałam dwa antybiotyki w ostatnich dniach, wiem że osłabienie organizmu może czasami opóźnić miesiączkę ale czy przyśpieszyć?Bo nie wiem jaka może być inna przyczyna tego...
Raczej nie masz sie co martwic
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 11:34   #2327
wranes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martus9 Pokaż wiadomość
raczej nie masz się co martwić
Stary 2010-02-27, 13:00   #2328
zakochana_w_Nim
Przyczajenie

.

Edytowane przez zakochana_w_Nim
Czas edycji: 2010-03-04 o 18:37
zakochana_w_Nim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:08   #2329
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
raczej nie masz się co martwić
zgadzam sie - antybiotyki (i inne lekarstwa) mogą lekko rozregulować cykl w każdą stronę... poza tym pojawienie się okresu nigdy nie był objawem ciąży (wręcz odwrotnie)
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 13:12   #2330
Neciak89
Zakorzenienie

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:34   #2331
invisible_01
Zakorzeniona

Boziu... Szkoda słów.

Kolejne dziecko będzie miało dziecko. Współczuję maleństwu autorki.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:41   #2332
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez zakochana_w_Nim Pokaż wiadomość
wiec małe sprostowanie!!
ja mam 18 lat, owszsem, za pare miesiecy 19(ale to nie ma znaczenia). JA NIE PANIKUJE! ja tylko pytam. ciesze sie ze jestem w ciąży i to 7 tydzien tak jak myslalam byłam u ginekologa. teraz czuje sie dobrze. a co do utrzymania to niech was głowa nie boli damy sobie rade. Jestesmy z moim chłopakiem bardzo szczęśliwi
i nie mówicie mi o odpowiedzialnosci bo wiem co to znaczy
Dziekuje za wszystkie miłe komentarze te nie miłe też )
1. Wiesz, co to odpowiedialność? Może znasz znaczenie tego słowa i nic poza tym.
2. Czy przyszli dziadkowie tez sie tak samo ciesza? Lu w ogole się ciesza?
3. Z czego utrzymacie tego dzieciaka? Jaka mu zapewnicie przyszlosc?
4. masz 18 lat i nie ma to znaczenia? moglas zajsc w wieku 15 lat.

Wkurza mnie taka bezmyslnosc, kompletny brak pojecia o plodnosci (zaplodnienie zalezy od pozycji)... czlowiek ciezko pracuje, biora mu ogromne podatki, jakby moze chcial jakies dofinansowanie na dalsze swtudia, to nie ma. ale jak przyjdzie taka laska po zasilek, to zawsze jest. masakra jakas. gratuluje i trzymam kciuki za dziadkow, bo glownie oni beda obarczeni wasza nieodpowiedzialnoscia na stare lata.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 13:57   #2333
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakochana_w_Nim Pokaż wiadomość
wiec małe sprostowanie!!
ja mam 18 lat, owszsem, za pare miesiecy 19(ale to nie ma znaczenia). JA NIE PANIKUJE! ja tylko pytam. ciesze sie ze jestem w ciąży i to 7 tydzien tak jak myslalam byłam u ginekologa. teraz czuje sie dobrze. a co do utrzymania to niech was głowa nie boli damy sobie rade. Jestesmy z moim chłopakiem bardzo szczęśliwi
i nie mówicie mi o odpowiedzialnosci bo wiem co to znaczy
Dziekuje za wszystkie miłe komentarze te nie miłe też )
Dziewczyny, moim zdaniem to prowokacja Dziewczyna miała normalny okres, w związku z czym prawdopodobnie w ciąży nie jest, a teraz po prostu chce nam pokazać, że ta bezmyślność (brak zabezpieczenia itd.) była zamierzona. Moim zdaniem: nie karmić!
Stary 2010-02-27, 16:27   #2334
Barwna
Raczkowanie

Madelaine87- Tak, tak, cieszę się że masz dużo znajomych, którzy są idealni i NIGDY nie zadają "głupich pytań". Skąd pomysł, że nie znam podstaw do tego by współżyc? "W druga stronę: współżyłam 6 tygodni temu, boli mnie brzuch, dostałam okres, trwał 5 dni, moge być w ciązy? wywróżysz mi?" - nierozumiem? Nie wydaje mi się żeby którykolwiek z moich postów w ten sposób wyglądał. Hmm, panikary i dzieci niedojrzałe do współżycia.. Wiedziałam że pojawią sie tego typu określenia. Ok, Twoje zdanie- po co odpisujesz takiej dziecinnej panikarze? W swoim pierwszym poście prosiłam o pomoc, a nie o kazania i głupie stwierdzenia.

anulcia_88- A ja jestem pewna że dojrzałam do współżycia, nie podważaj tego, bo nadzwyczajniej mnie nie znasz. Zresztą żadna inna kobieta, nigdy, przenigdy nie dumała czy jest w ciąży czy może jednak nie, faktycznie to bardzo dziwne. Starą zdwociałą panną? A przepraszam kto Cie tak nazwał? Gdzie była mowa o starości? Widac jak dokładnie czytałaś moje posty. W takim wypadku tymbardziej nie zarzucaj mi niedojrzałości psychicznej, którą ponoc wysnioskowałaś z mojego(nieuważnie przez Ciebie czytanego)postu.

I myślę że to już koniec tej naprawde bezsensownej dyskusji. Ja wiem, że czasami fajnie się z kimś "poprztykac" ale mnie osobiscie takie internetowe zabawy nudza. Miłych polowań na kolejną pytającą dziewczyne.
Stary 2010-02-27, 18:06   #2335
Madelaine87
Zadomowienie

nie, nie dojrzałaś do współzycia drogie dziecko, twoja ogólna postawa na to wskazuje. Nikt ci tu nie pomoże. Taka jestes dojrzała że szukasz odp w necie? idź do ginekologa lub zrób sobie test ale och nie, przecież jak rodzice sie dowiedzą że kupujesz test to cię zjedzą. Jesteś nieodpowiedzialna, przeważa u ciebie strach nad dojrzałym zachowaniem, dzieci tak się zachowują. Ja już nic nie piszę, dziewczyny napisały co trzeba skoro do ciebie to nie dociera to życze ci być niedługo zostałą mamą. Szkoda tylko dziecka.
Stary 2010-02-27, 18:33   #2336
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Madelaine, zaczynasz chyba lekko przeginać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 18:52   #2337
Madelaine87
Zadomowienie

szajajaba moderator o tym zadecyduje. Ilez można mieć cierpliwości do takich wątków a tym bardziej do osoby do której nic nie dociera. Za krzty sensu nie ma to co ona pisze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 19:19   #2338
Barwna
Raczkowanie

Madelaine87- Pomimo wszystko staram się byc uprzejma w stosunku do Ciebie a Ty mi mówisz że szkoda aby dziecko miało taką matke jak ja? Zdajesz sobie w ogóle sprawe z tego co mi piszesz? Jakim prawem mówisz takie rzeczy? I uważasz się za dojrzałą osobę? Skoro korzystanie, zadawanie pytań w internecie jest dziecinne to nie wiem co tu jeszcze robisz. To Twoje wypowiedzi są przesadzone i nie mają "za krzty sensu" , chociażby biorąc pod uwage to że do mnie nic nie dociera;]. Nademną przeważa strach? Nad Tobą chęc ubliżenia drugiej osobie. Może i jesteś dorosła, ale i bardzo niedojrzałą osobą-jak widac to wcale nie zależy do wieku. Dokładnie, nie pisz już nic więcej.

Edytowane przez Barwna
Czas edycji: 2010-02-27 o 19:23
Stary 2010-02-27, 19:49   #2339
Madelaine87
Zadomowienie

faktycznie to ja szukam odpowiedzi na pytanie "czy mogę być w ciąży" i to ja boję się iść po test ciążowy.

Dziecko, współżyłaś to możesz być w ciąży. to chcesz usłyszeć? ty to powinnaś wiedzieć zanim poszłaś do łóżka. Wiedziałaś to? to po co zadajesz takie pytania na forum?
Stary 2010-02-27, 19:59   #2340
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
faktycznie to ja szukam odpowiedzi na pytanie "czy mogę być w ciąży" i to ja boję się iść po test ciążowy.

Dziecko, współżyłaś to możesz być w ciąży. to chcesz usłyszeć? ty to powinnaś wiedzieć zanim poszłaś do łóżka. Wiedziałaś to? to po co zadajesz takie pytania na forum?
radzę powstrzymać ton wypowiedzi - sama aż taka dorosła nie jesteś. A jak ci przysłowiowa "gula" skacze- to nie wchodź na takie watki. Proste.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości