Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 20:13   #2341
Barwna
Raczkowanie

Dot.: Młoda mama?

Madelaine87- Miałaś już nic nie pisac;]. Już nawet nie chce mi się komentowac Twoim wypowiedzi, może to zabrzmi wyniośle.. Ale nie będe się zniżac do Twojego poziomu(a przynajmniej poziomu który pokazałaś w postach).
Barwna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 20:18   #2342
Madelaine87
Zadomowienie

może i jestem ostra ale najwyraźniej to do ciebie pewne rzeczy nie docierają. Nie po to człowiek współżyje by potem panikować. Jezeli nia masz zamairu brać do serca rad pewnych osób tylko dlatego że się irytują czytają takie posty to świadczy nie o mnie/nas ale o tobie że nie potrafisz przyjąć krytyki. Współżyłaś, kup sobie test i zabezpieczaj się następnym razem skuteczniej a jak masz zamiar panikować za każdym razem nie zabieraj się za seks. Za kilka lat tez ci będzie gula skakała jak będziesz czytała takie wątki. Ja się nie śmieje bo nigdy nie byłam tak nieodpowiedzialna.
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 20:22   #2343
Neciak89
Zakorzenienie

Madelaine87 - spokojnie, szkoda paluszków

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 20:30   #2344
Jeanne90
Zakorzenienie

Madelaine, spokojnie, chcesz dostać bana za taką głupią dyskusję? Każdy ma swoje życie i robi z nim, co chce, szkoda nerwów Twojej i Barwnej. Dajcie sobie po ignorze i tyle
Stary 2010-02-27, 20:36   #2345
Barwna
Raczkowanie

Madelaine87- Ahh tak, ostra z Ciebie sztuka. Caly czas sie powtarzasz, nie myśl że dotrą do mnie Twoje uwagi bo że tak powiem pokazałaś "klase" a zdania takich osób nie będe słuchac. Zadałam pare normalnych i jak potem się okazało popularnych pytań a Ty wmawiasz mi że panikuje. Racja, martwię się ale nie ma to nic wspólnego z opisaną przez Ciebie paniką czy niedojrzałościa. Wiele ludzi się martwi.. Tacy już jesteśmy. Mam przyjąc krytykę? A przepraszam to jest dział ginekologia, czy moda i uroda? Jeszcze raz przeczytaj sobie moje i Twoje posty i zastanów się kto tu jest prawdziwą niedojrzała panikarą. Ja bym obstawiała na Ciebie.
Wybacz ale jednak musiałam skomentowac Twoją odpowiedz. I wiesz..to już nie wygląda jak normalna dyskusja tylko kłótnia gówniar.
Stary 2010-02-27, 20:41   #2346
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barwna Pokaż wiadomość
Madelaine87- Ahh tak, ostra z Ciebie sztuka. Caly czas sie powtarzasz, nie myśl że dotrą do mnie Twoje uwagi bo że tak powiem pokazałaś "klase" a zdania takich osób nie będe słuchac. Zadałam pare normalnych i jak potem się okazało popularnych pytań a Ty wmawiasz mi że panikuje. Racja, martwię się ale nie ma to nic wspólnego z opisaną przez Ciebie paniką czy niedojrzałościa. Wiele ludzi się martwi.. Tacy już jesteśmy. Mam przyjąc krytykę? A przepraszam to jest dział ginekologia, czy moda i uroda? Jeszcze raz przeczytaj sobie moje i Twoje posty i zastanów się kto tu jest prawdziwą niedojrzała panikarą. Ja bym obstawiała na Ciebie.
Wybacz ale jednak musiałam skomentowac Twoją odpowiedz. I wiesz..to już nie wygląda jak normalna dyskusja tylko kłótnia gówniar.
Pamiętaj, że Ty w niej też bierzesz udział.

A tak w ogóle, to jak na rodzinny wyjazd na ferie, gdzie niby tak duuuuużo się jeździ na nartach jakoś dużo na forum siedzisz.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.

Edytowane przez Neciak89
Czas edycji: 2010-02-27 o 20:42
Stary 2010-02-27, 20:44   #2347
Barwna
Raczkowanie

Neciak89- Tak wiem, z kim sie zadajesz takim sie stajesz.
Wrociłam dzisiaj rano, to chyba nie jest dziwne-od pon szkoła.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 20:49   #2348
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Barwna Pokaż wiadomość
Neciak89- Tak wiem, z kim sie zadajesz takim sie stajesz.
Wrociłam dzisiaj rano, to chyba nie jest dziwne-od pon szkoła.
Ja tam nie wiem kiedy są ferie w szkołach ;p

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-02-27, 20:52   #2349
Barwna
Raczkowanie

Aa, racja:P nie pomyślałam o tym^^.
Stary 2010-02-27, 21:08   #2350
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
szajajaba moderator o tym zadecyduje. Ilez można mieć cierpliwości do takich wątków a tym bardziej do osoby do której nic nie dociera. Za krzty sensu nie ma to co ona pisze.
No i zadecydowal. A jego decyzja spowodowala, ze dostajesz tymczasowy urlop od forum.

Watek lacze ze zbiorczym.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-27, 21:28   #2351
Neciak89
Zakorzenienie

Mam jakieś dziwne wrażenie, że Madelaine oberwała drugi raz już.

Kosmetycznie

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 09:01   #2352
Funiak
Rozeznanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

o rany co nam sie porobilo w watku...

do tematu:
Cytat:
Napisane przez martus9 Pokaż wiadomość
Dziewczynki drogie powiedzcie mi czy wcześniejszy okres ( 19 dzien cylku) może być w jakiś sposób objawem ciąży? Współżyłam z partnerem około tygodnia przed okresem, z zabezpieczeniem, gumka nie pękła, ale wcześniej były też inne zabawy...akurat bardzo sie tym nie przejmuję, tzn nie uważam, zebym miała jakąś szansę zajścia wtedy ale jednak czy może ten okres być objawem? dodam że przyjmowałam dwa antybiotyki w ostatnich dniach, wiem że osłabienie organizmu może czasami opóźnić miesiączkę ale czy przyśpieszyć?Bo nie wiem jaka może być inna przyczyna tego...
okres sie rozregulowal najprawdopodobniej przez antybiotyki wiec, na Twoim miejscu bym sie nie przejmowala

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 17:48   #2353
Iloncia703
Raczkowanie

Dot.: potrzebuję małej pomocy :))

Stara i znana sytuacja.
Dziewczyna zadaje pytanie czy możliwe, że jest w ciąży? A wszechwiedzące wizażanki zaczynają swoje kazanie o niedojrzałości, złej metodzie antykoncepcji i wszystkim innym byleby poniżyc autorke i nie odp. na nurtujące ją pytanie. Cóż pogratulowac to tu można ale "mądrości" wizażanek.
Jeżeli się cieszysz z tej ciąży to gratuluje i życze powodzenia z maleństwem

Edytowane przez Iloncia703
Czas edycji: 2010-02-28 o 18:56
Iloncia703 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 18:45   #2354
basiag0089
Raczkowanie

Witam serdecznie, mam takie pytaniem ale może najpierw opiszę po kolei wszystko. 28 stycznia pierwszy raz współżyłam. Zabezpieczeniem miała być prezerwatywa jednak po pewnym czasie zorientowaliśmy się, że prezerwatywa pękła. Niestety nie wiem jak długo to było. Do wytrysku nie doszło w pochwie. Jednak pęknięta prezerwatywa to prawie tak jak stosunek przerywany czyli zabezpieczenie żadne. Miesiączki miałam z reguły regularne. Ale ostatnie cykle trwały po 30 dni. W 12 dni od stosunku wykonałam badanie hCG z krwi i wynik był taki 0,100. jednak nie dało mi to spokoju i rano 12 lutego- czyli w 16 dniu po stosunku (w dniu spodziewanej miesiączki) ponowiłam badanie z krwi (ale w innym laboratorium gdzie wynik miałam w ten sam dzień.) i wynik pokazał 0,146. w tym samym dniu czyli 12 luty po południu miesiączka się pojawiła. Trwała tak jak zwykle 5 dni. (jedynie cos się zmieniło to to, że przed miesiączką miałam wrażliwe sutki i trochę brzuch bolał) Moje pytanie jest takie, czy wyniki z krwi, miesiączka dają mi 100% pewność, że nie jestem w ciąży? Bardzo się boję, stresuję
basiag0089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 19:41   #2355
magdadazed
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez basiag0089 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, mam takie pytaniem ale może najpierw opiszę po kolei wszystko. 28 stycznia pierwszy raz współżyłam. Zabezpieczeniem miała być prezerwatywa jednak po pewnym czasie zorientowaliśmy się, że prezerwatywa pękła. Niestety nie wiem jak długo to było. Do wytrysku nie doszło w pochwie. Jednak pęknięta prezerwatywa to prawie tak jak stosunek przerywany czyli zabezpieczenie żadne. Miesiączki miałam z reguły regularne. Ale ostatnie cykle trwały po 30 dni. W 12 dni od stosunku wykonałam badanie hCG z krwi i wynik był taki 0,100. jednak nie dało mi to spokoju i rano 12 lutego- czyli w 16 dniu po stosunku (w dniu spodziewanej miesiączki) ponowiłam badanie z krwi (ale w innym laboratorium gdzie wynik miałam w ten sam dzień.) i wynik pokazał 0,146. w tym samym dniu czyli 12 luty po południu miesiączka się pojawiła. Trwała tak jak zwykle 5 dni. (jedynie cos się zmieniło to to, że przed miesiączką miałam wrażliwe sutki i trochę brzuch bolał) Moje pytanie jest takie, czy wyniki z krwi, miesiączka dają mi 100% pewność, że nie jestem w ciąży? Bardzo się boję, stresuję
Moim zdaniem masz 100% pewności że nie jesteś w ciązy
magdadazed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 19:51   #2356
wranes
Raczkowanie

Cytat:
myślę, że nie jesteś w ciąży.
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 19:53   #2357
basiag0089
Raczkowanie

mam nadzieję, rozumiem gdybym robiła test z apteki, ze zdarzają się pomyłki, ale to był test z krwi.. aż 2 razy robiony

Edytowane przez basiag0089
Czas edycji: 2010-02-28 o 20:02
basiag0089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:10   #2358
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: potrzebuję małej pomocy :))

Cytat:
Napisane przez Iloncia703 Pokaż wiadomość
Stara i znana sytuacja.
Dziewczyna zadaje pytanie czy możliwe, że jest w ciąży? A wszechwiedzące wizażanki zaczynają swoje kazanie o niedojrzałości, złej metodzie antykoncepcji i wszystkim innym byleby poniżyc autorke i nie odp. na nurtujące ją pytanie. Cóż pogratulowac to tu można ale "mądrości" wizażanek.
Jeżeli się cieszysz z tej ciąży to gratuluje i życze powodzenia z maleństwem
Ojej, Iloncia będzie się teraz odgrywać za swój wątek.

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-02-28, 20:38   #2359
Funiak
Rozeznanie

Cytat:
mam nadzieję, rozumiem gdybym robiła test z apteki, ze zdarzają się pomyłki, ale to był test z krwi.. aż 2 razy robiony
dokladnie tak, wiec sama widzisz, ze Twoje obawy sa niepotrzebne

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-28, 20:39   #2360
Martinixxx
Zadomowienie

2 razy test negatywny z krwi wiecej jak na 100% że nie jesteś

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 20:54   #2361
TakaSobiePati
Raczkowanie

Witajcie. Troche się namieszało na forum ale powracając do mnie (jeżeli to nie jest problem dla Was) pisałam wcześniej o @ i ciąży, było troche tych objawów, poradziłyście zrobić test na siku, nie wiem czy go dobrze zrobiłam bo jak pisałam kiedyś, że @ jest dziwna tak jak by nic nie "lecialo" i trwa o wiele krócej TO teraz tak jakby po jej skończeniu zrobiłam test wyszedł negatywny ale nastepnego dnia na wkładce było dosłownie brązowo powinnam powtorzyc test? W sumie uspokoiłam się z tą ciążą ale myślami, marzeniami przyzwyczaiłam się troszke że miałabym dzidziusia .
a co do obiaw to zaczełam wymiotowac a wczesniej mialam tylko mdlosci i strasznie duzo jem wieczorem...

http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf

"Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości"

Edytowane przez TakaSobiePati
Czas edycji: 2010-02-28 o 20:56
TakaSobiePati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 22:59   #2362
daga369
Przyczajenie

hej, przedwczoraj kochałam się z chłopakiem.
był to 14 cyklu, niestety po jakiś 10minutach pękła prezerwatywa.
Były to w momencie - wiem, że brzydko zabrzmi - gdy chłopak właśnie we mnie wchodził, usłyszeliśmy trzask, chłopak od razu wyjął penisa..
śluz wczoraj i dziś był normalny, biało-przeźroczysty i trochę uciągliwy.
jak duże są szanse, że mogłam zajść w ciąże?
daga369 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-28, 23:22   #2363
TakaSobiePati
Raczkowanie

z twojej wypowiedzi wynika ze podczas stosunku do wytrysku nie doszło? jezeli nie to czym sie martwic?

Edytowane przez TakaSobiePati
Czas edycji: 2010-02-28 o 23:50
Stary 2010-02-28, 23:24   #2364
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TakaSobiePati Pokaż wiadomość
Witajcie. Troche się namieszało na forum ale powracając do mnie (jeżeli to nie jest problem dla Was) pisałam wcześniej o @ i ciąży, było troche tych objawów, poradziłyście zrobić test na siku, nie wiem czy go dobrze zrobiłam bo jak pisałam kiedyś, że @ jest dziwna tak jak by nic nie "lecialo" i trwa o wiele krócej TO teraz tak jakby po jej skończeniu zrobiłam test wyszedł negatywny ale nastepnego dnia na wkładce było dosłownie brązowo powinnam powtorzyc test? W sumie uspokoiłam się z tą ciążą ale myślami, marzeniami przyzwyczaiłam się troszke że miałabym dzidziusia .
a co do obiaw to zaczełam wymiotowac a wczesniej mialam tylko mdlosci i strasznie duzo jem wieczorem...
Myślę, że nie jesteś w ciąży, a objawy sobie wkręcasz Jeśli możesz, to znajdź proszę swojego wcześniejszego posta i wrzuć tu linka, bo oceniam na podstawie tego, co tu napisałaś.

Cytat:
Napisane przez daga369 Pokaż wiadomość
hej, przedwczoraj kochałam się z chłopakiem.
był to 14 cyklu, niestety po jakiś 10minutach pękła prezerwatywa.
Były to w momencie - wiem, że brzydko zabrzmi - gdy chłopak właśnie we mnie wchodził, usłyszeliśmy trzask, chłopak od razu wyjął penisa..
śluz wczoraj i dziś był normalny, biało-przeźroczysty i trochę uciągliwy.
jak duże są szanse, że mogłam zajść w ciąże?
Żadne. Spokojnie, nie jesteś w ciąży.
Stary 2010-02-28, 23:49   #2365
TakaSobiePati
Raczkowanie

o to link do poprzedniej mojej wypowiedzi:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17408789
ale chciałam również zwrócić uwagę, że gdzieś na innym forum pewna kobieta wypowiedziała się tak:
" Tak w ciazy moze pojawic sie "okres" a raczej krwawienie przypominajace okres, sama jestem przykladem. Na poczatku bylam swiecei przekonana ze jestem w ciazy, mialam objawy wskazujace na wczesna ciaze, chociaz nie bolaly mnie piersi, zrobily sie wieksze ale mnie nie bolaly. Zrobilam test (a nawet 3) i wyszly negatywnie. Pozniej pojawil sie okres(myslalam ze to miesiaczka) trwala 5 dni (2 dni obfitszego krwawienia 3 takie slabiutkie krwawienie) Jedyne co mnie wtedy zastanowilo to ze nic mnie nie bolal brzuch a normalnie to pierwszego dnia zawsze umieram z bolu, do tego mialam caly czas temperature 36.9-37.3 No ale myslalam ze dostalam okres to ciazy nie ma...i tak minal miesiac i pozniej znow dostalam okres taki sam jak poprzedni. To mysle ze ciazy napewno nie ma. Az tu nagle zdziwilo mnie to ze zmienil mi sie ksztalt brzucha (bardzo dobrze obserwuje swoje cialo wiec jestem w stanie zauwazyc najmniejsza zmiane) i pojawilo sie zaciemnienie od pepka w dol i sam pepek zrobil sie ciemny (to mnie zaciekawilo bo nigdy tak nie mialam) No i co sie okazalo--jestem w 11 tygodniu ciazy i dzidzi ma sie dobrze Ale co bylo dziwwne- caly czas mialam takie przeczucie ze jestem w ciazy mimo pojawienia sie okresu ja mialam wrazenie ze jednak jest ciaza...nie umiem dokladnie wytlumaczyc tego przeczucia ale je mialam...

Tak wiec mozna miec krwawienie w ciazy nawet obfite ktore wyglada jak okres...sama jestem
przykladem na to

No ale ja mam skaze krwotoczna czyli zaburzenie krzepliwosci krwi i to moze miec jakis wplyw na to ze wystapilo u mnie krwawienie (ale tego nie wiem na 100% czy takie cos ma wplyw)"

mój test wyszedl negatywny, ale jak zdarzaja sie takie przypadki to wogole nie wiem co robic :|

Stary 2010-02-28, 23:55   #2366
Jeanne90
Zakorzenienie

TakaSobiePati, jeśli stosunek był 9 stycznia, a robiłaś test teraz i wyszedł negatywny, to raczej nie jesteś w ciąży Zrób jeszcze test z krwi.
Stary 2010-03-01, 00:00   #2367
TakaSobiePati
Raczkowanie

a jak wyszedl negatywny ze wzgledu na to ze moze za wczesnie go zrobilam? wkoncu nastepnego dnia cos mi tam jeszcze "pocieklo" - brzydko mowiac - i moze za malo tych hormonow tam bylo w moczu czy czegos tam a co do testu na krew to normalnie pojsc do ginekologa on robi czy gdzies w jakims labolatorium?

Stary 2010-03-01, 00:05   #2368
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
a jak wyszedl negatywny ze wzgledu na to ze moze za wczesnie go zrobilam? wkoncu nastepnego dnia cos mi tam jeszcze "pocieklo" - brzydko mowiac - i moze za malo tych hormonow tam bylo w moczu czy czegos tam a co do testu na krew to normalnie pojsc do ginekologa on robi czy gdzies w jakims labolatorium?
Na pewno nie było za wcześnie. To, że coś Ci pociekło, nic nie znaczy Test robi się w dniu spodziewanej miesiączki i wtedy już może wykryć ciążę. A Ty swój test zrobiłaś po około dwóch miesiącach od domniemanego zapłodnienia, więc test na pewno by coś wykrył
O teście beta HCG było na forum dużo, wpisz sobie w google i wszystko znajdziesz
A Ty chyba chciałabyś, żeby to była ciąża, prawda? Ile masz lat, jeśli można wiedzieć?
Stary 2010-03-01, 00:17   #2369
TakaSobiePati
Raczkowanie

ani mloda ani stara - 19 przyznajac sie bez bicia. dla nie ktorych moze to i za malo zeby miec dziecko ale bym bardzo chciala je miec...

Stary 2010-03-01, 00:30   #2370
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
ani mloda ani stara - 19 przyznajac sie bez bicia. dla nie ktorych moze to i za malo zeby miec dziecko ale bym bardzo chciala je miec...
No to ja jestem rok starsza - 20 kończę w kwietniu (czuję się staaaaroooo! ) - i gdybym zaszła w ciążę to wiem, że tragedii by nie było, ale moje życie zmieniłoby się nie do poznania. Przestałoby się kręcić wokół mnie, a jedyne, co by się liczyło, to dziecko, na pewien czas musiałabym zrezygnować z siebie. Musiałabym zrezygnować ze studiów, z lenistwa, z wysypiania się. Musiałabym wskoczyć momentalnie w dorosłe życie. Prawdopodobnie jakoś bym to przeżyła ale byłoby na pewno bardzo ciężko. Wiem, że mam jeszcze całe życie przed sobą, więc dlaczego tak szybko decydować się na tak ogromną zmianę? Najpierw chciałabym zrealizować własne marzenia, spełnić się, a dopiero potem urodzić dziecko, żeby móc poświęcić mu się w 100 procentach. Poza tym byłoby ciężko z utrzymaniem, TŻ coś tam zarabia, ale musielibyśmy żyć "z ołówkiem w ręku". Czy nie lepiej najpierw się czegoś dorobić? Zapewnić jakiś przyzwoity start dziecku?
A Ty? Jesteś gotowa na to wszystko? Na pewno wiesz, że posiadanie dziecka to ogromny wysiłek, prawdopodobnie największy, jaki nas czeka w życiu? Dlaczego chciałabyś mieć dziecko akurat teraz?

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości