|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: Młoda mama?
Madelaine87- Miałaś już nic nie pisac;]. Już nawet nie chce mi się komentowac Twoim wypowiedzi, może to zabrzmi wyniośle.. Ale nie będe się zniżac do Twojego poziomu(a przynajmniej poziomu który pokazałaś w postach).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zadomowienie
|
może i jestem ostra ale najwyraźniej to do ciebie pewne rzeczy nie docierają. Nie po to człowiek współżyje by potem panikować. Jezeli nia masz zamairu brać do serca rad pewnych osób tylko dlatego że się irytują czytają takie posty to świadczy nie o mnie/nas ale o tobie że nie potrafisz przyjąć krytyki. Współżyłaś, kup sobie test i zabezpieczaj się następnym razem skuteczniej a jak masz zamiar panikować za każdym razem nie zabieraj się za seks. Za kilka lat tez ci będzie gula skakała jak będziesz czytała takie wątki. Ja się nie śmieje bo nigdy nie byłam tak nieodpowiedzialna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Madelaine87 - spokojnie, szkoda paluszków
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Madelaine, spokojnie, chcesz dostać bana za taką głupią dyskusję? Każdy ma swoje życie i robi z nim, co chce, szkoda nerwów Twojej i Barwnej. Dajcie sobie po ignorze i tyle
![]()
#2345 |
Raczkowanie
|
Madelaine87- Ahh tak, ostra z Ciebie sztuka
![]() ![]() ![]() Wybacz ale jednak musiałam skomentowac Twoją odpowiedz. I wiesz..to już nie wygląda jak normalna dyskusja tylko kłótnia gówniar. |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle, to jak na rodzinny wyjazd na ferie, gdzie niby tak duuuuużo się jeździ na nartach jakoś dużo na forum siedzisz.
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2010-02-27 o 20:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Raczkowanie
|
Neciak89- Tak wiem, z kim sie zadajesz takim sie stajesz
![]() Wrociłam dzisiaj rano, to chyba nie jest dziwne-od pon szkoła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wiem kiedy są ferie w szkołach ;p
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Raczkowanie
|
Aa, racja:P nie pomyślałam o tym^^.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Watek lacze ze zbiorczym.
![]() |
#2351 | |
Zakorzenienie
|
Mam jakieś dziwne wrażenie, że Madelaine oberwała drugi raz już.
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2352 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
o rany co nam sie porobilo w watku...
![]() do tematu: Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Raczkowanie
|
Dot.: potrzebuję małej pomocy :))
Stara i znana sytuacja.
Dziewczyna zadaje pytanie czy możliwe, że jest w ciąży? A wszechwiedzące wizażanki zaczynają swoje kazanie o niedojrzałości, złej metodzie antykoncepcji i wszystkim innym byleby poniżyc autorke i nie odp. na nurtujące ją pytanie. Cóż pogratulowac to tu można ale "mądrości" wizażanek. Jeżeli się cieszysz z tej ciąży to gratuluje i życze powodzenia z maleństwem Edytowane przez Iloncia703 Czas edycji: 2010-02-28 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie, mam takie pytaniem ale może najpierw opiszę po kolei wszystko. 28 stycznia pierwszy raz współżyłam. Zabezpieczeniem miała być prezerwatywa jednak po pewnym czasie zorientowaliśmy się, że prezerwatywa pękła. Niestety nie wiem jak długo to było. Do wytrysku nie doszło w pochwie. Jednak pęknięta prezerwatywa to prawie tak jak stosunek przerywany czyli zabezpieczenie żadne. Miesiączki miałam z reguły regularne. Ale ostatnie cykle trwały po 30 dni. W 12 dni od stosunku wykonałam badanie hCG z krwi i wynik był taki 0,100. jednak nie dało mi to spokoju i rano 12 lutego- czyli w 16 dniu po stosunku (w dniu spodziewanej miesiączki) ponowiłam badanie z krwi (ale w innym laboratorium gdzie wynik miałam w ten sam dzień.) i wynik pokazał 0,146. w tym samym dniu czyli 12 luty po południu miesiączka się pojawiła. Trwała tak jak zwykle 5 dni. (jedynie cos się zmieniło to to, że przed miesiączką miałam wrażliwe sutki i trochę brzuch bolał) Moje pytanie jest takie, czy wyniki z krwi, miesiączka dają mi 100% pewność, że nie jestem w ciąży? Bardzo się boję, stresuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję, rozumiem gdybym robiła test z apteki, ze zdarzają się pomyłki, ale to był test z krwi.. aż 2 razy robiony
Edytowane przez basiag0089 Czas edycji: 2010-02-28 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuję małej pomocy :))
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
2 razy test negatywny z krwi wiecej jak na 100% że nie jesteś
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Troche się namieszało na forum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do obiaw to zaczełam wymiotowac a wczesniej mialam tylko mdlosci i strasznie duzo jem wieczorem...
"...Zbiegać za jednym klejnotem pustynie, Iść w toń za perłą o cudu urodzie..." - L. Staff http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf ![]() "Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości" Edytowane przez TakaSobiePati Czas edycji: 2010-02-28 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Przyczajenie
|
hej, przedwczoraj kochałam się z chłopakiem.
był to 14 cyklu, niestety po jakiś 10minutach pękła prezerwatywa. Były to w momencie - wiem, że brzydko zabrzmi - gdy chłopak właśnie we mnie wchodził, usłyszeliśmy trzask, chłopak od razu wyjął penisa.. śluz wczoraj i dziś był normalny, biało-przeźroczysty i trochę uciągliwy. jak duże są szanse, że mogłam zajść w ciąże? |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Raczkowanie
|
z twojej wypowiedzi wynika ze podczas stosunku do wytrysku nie doszło? jezeli nie to czym sie martwic?
![]()
"...Zbiegać za jednym klejnotem pustynie, Iść w toń za perłą o cudu urodzie..." - L. Staff http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf ![]() "Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości" Edytowane przez TakaSobiePati Czas edycji: 2010-02-28 o 23:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2365 |
Raczkowanie
|
o to link do poprzedniej mojej wypowiedzi:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17408789 ale chciałam również zwrócić uwagę, że gdzieś na innym forum pewna kobieta wypowiedziała się tak: " Tak w ciazy moze pojawic sie "okres" a raczej krwawienie przypominajace okres, sama jestem przykladem. Na poczatku bylam swiecei przekonana ze jestem w ciazy, mialam objawy wskazujace na wczesna ciaze, chociaz nie bolaly mnie piersi, zrobily sie wieksze ale mnie nie bolaly. Zrobilam test (a nawet 3) i wyszly negatywnie. Pozniej pojawil sie okres(myslalam ze to miesiaczka) trwala 5 dni (2 dni obfitszego krwawienia 3 takie slabiutkie krwawienie) Jedyne co mnie wtedy zastanowilo to ze nic mnie nie bolal brzuch a normalnie to pierwszego dnia zawsze umieram z bolu, do tego mialam caly czas temperature 36.9-37.3 No ale myslalam ze dostalam okres to ciazy nie ma...i tak minal miesiac i pozniej znow dostalam okres taki sam jak poprzedni. To mysle ze ciazy napewno nie ma. Az tu nagle zdziwilo mnie to ze zmienil mi sie ksztalt brzucha (bardzo dobrze obserwuje swoje cialo wiec jestem w stanie zauwazyc najmniejsza zmiane) i pojawilo sie zaciemnienie od pepka w dol i sam pepek zrobil sie ciemny (to mnie zaciekawilo bo nigdy tak nie mialam) No i co sie okazalo--jestem w 11 tygodniu ciazy i dzidzi ma sie dobrze Ale co bylo dziwwne- caly czas mialam takie przeczucie ze jestem w ciazy mimo pojawienia sie okresu ja mialam wrazenie ze jednak jest ciaza...nie umiem dokladnie wytlumaczyc tego przeczucia ale je mialam... Tak wiec mozna miec krwawienie w ciazy nawet obfite ktore wyglada jak okres...sama jestem przykladem na to No ale ja mam skaze krwotoczna czyli zaburzenie krzepliwosci krwi i to moze miec jakis wplyw na to ze wystapilo u mnie krwawienie (ale tego nie wiem na 100% czy takie cos ma wplyw)" mój test wyszedl negatywny, ale jak zdarzaja sie takie przypadki to wogole nie wiem co robic :| |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
TakaSobiePati, jeśli stosunek był 9 stycznia, a robiłaś test teraz i wyszedł negatywny, to raczej nie jesteś w ciąży
![]()
#2367 |
Raczkowanie
|
a jak wyszedl negatywny ze wzgledu na to ze moze za wczesnie go zrobilam? wkoncu nastepnego dnia cos mi tam jeszcze "pocieklo" - brzydko mowiac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O teście beta HCG było na forum dużo, wpisz sobie w google i wszystko znajdziesz ![]() A Ty chyba chciałabyś, żeby to była ciąża, prawda? ![]() ![]()
![]() |
#2369 |
Raczkowanie
|
ani mloda ani stara - 19 przyznajac sie bez bicia. dla nie ktorych moze to i za malo zeby miec dziecko ale bym bardzo chciala je miec...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A Ty? Jesteś gotowa na to wszystko? Na pewno wiesz, że posiadanie dziecka to ogromny wysiłek, prawdopodobnie największy, jaki nas czeka w życiu? Dlaczego chciałabyś mieć dziecko akurat teraz? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.