Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-03, 16:01   #2461
zakochana_w_Nim
Przyczajenie

Dot.: potrzebuję małej pomocy :))ciąża

Witam was.
Dziewczyny chciałam was bardzo ale to bardzo przeprosic ten wątek to nie ja założyłam, i to nie ja pisałam. Możecie mi nie wierzyć ale to moja durna 15 siostra ;/ ja byłam w tym czasie na praktyce, a ona najwidoczniej miała dostęp do mojego komputera.
Przepraszam was jeszcze raz.

Oczywiście w ciąży nie jestem. i się zabezpieczam

Pozdrawiam i prosze o wyrozumiałość
zakochana_w_Nim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:03   #2462
blackcat1988
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Joslyn doskonale Cie rozumiem, ja kiedyś zawsze miałam schizy co miesiąc ze jestem w ciąży mimo tego, że dostawałam @ regularnie
blackcat1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:10   #2463
Neciak89
Zakorzenienie

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:12   #2464
Joslyn
Raczkowanie

Ale to zaczyna być w moim przypadku denerwujące, przez całe trzy tygodnie się o to martwię, a teraz na dodatek ta podwyższona temperatura wyprowadziła mnie z równowagi. Modlę się, żeby to była sprawka przyjmowania hormonów, albo zwykłego przeziębienia (chociaż oprócz osłabienia i obolałych mięśni nie mam żadnych objawów choroby) i strasznie się boję, że jednak jestem w ciąży...
Joslyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 16:24   #2465
blackcat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joslyn Pokaż wiadomość
Ale to zaczyna być w moim przypadku denerwujące, przez całe trzy tygodnie się o to martwię, a teraz na dodatek ta podwyższona temperatura wyprowadziła mnie z równowagi. Modlę się, żeby to była sprawka przyjmowania hormonów, albo zwykłego przeziębienia (chociaż oprócz osłabienia i obolałych mięśni nie mam żadnych objawów choroby) i strasznie się boję, że jednak jestem w ciąży...
Ja też sie czuję strasznie zmęczona,obolała,senna,ma m podwyższona temeraturę,brzuch mnie pobolewa w dole i troche z boku jakby jajniki,ale mi się okres opóznia już 15 dni.... też dla mnie to jest denerwujące ale jeszcze testu nie robię, czekam sama nie wiem na co

Możesz się tak czuć z powodu przyjmowania hormonów,poczytaj na ulotce jakie mogą być skutki uboczne, ja też chciałam kiedyś brać piguły ale przeraziłam sie tymi skutkami ubocznymi, tym bardziej że mam problemy z nadcisnieniem i nie wskazane było abym je brała
Stary 2010-03-03, 16:32   #2466
renata:)
Zadomowienie

Joslyn naprawdę dla świętego spokoju zrób sobie test lepiej się nie denerwować tak i mysleć bo może wcale nie jesteś.

mi wlaśnie skoczyła temperatura 36.8 o 0.4 stopnia pewnie mam teraz jajeczkowanie dopiero ;/(spoznione o jakies 10dni)a myślałam już że jednak jestem w ciąży nie mam nawet jak działać bo mój TŻ jest poza moim zasięgiem teraz
renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 18:31   #2467
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakochana_w_Nim Pokaż wiadomość
Witam was.
Dziewczyny chciałam was bardzo ale to bardzo przeprosic ten wątek to nie ja założyłam, i to nie ja pisałam. Możecie mi nie wierzyć ale to moja durna 15 siostra ;/ ja byłam w tym czasie na praktyce, a ona najwidoczniej miała dostęp do mojego komputera.
Przepraszam was jeszcze raz.

Oczywiście w ciąży nie jestem. i się zabezpieczam

Pozdrawiam i prosze o wyrozumiałość

Taaaaaa, akurat po prostu zrobiło ci się łyso i nie wiesz jak to odkręcić dziewczynko

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 18:35   #2468
blackcat1988
Raczkowanie

HotterThanFire zrobiłaś już ten teścik? kurcze ja jestem zestresowana jakbym czekała na wynik mojego testu ale ja juz tak mam ze sie zawsze stresuje za kogoś
Stary 2010-03-03, 19:28   #2469
HotterThanFire
BAN stały

zrobiłam przed chwila negatywny;p miala ktoraś tak z Was że nie było okresu,czułyscie się dziwnie (tak właśnie ciążowo) i teścik wyszedł negatywnie a ciąża jednak była?
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 19:35   #2470
blackcat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
zrobiłam przed chwila negatywny;p miala ktoraś tak z Was że nie było okresu,czułyscie się dziwnie (tak właśnie ciążowo) i teścik wyszedł negatywnie a ciąża jednak była?
no jak juz sie tak naczytałam na tym forum to zdarzało się że teścik wyszedł negatywnie, a ciąża jednak była. Może sie stresujesz ta sytuacją i dlatego Ci się opóznia @
Stary 2010-03-03, 20:13   #2471
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
To ciążowe czucie się to w większości autosugestia organizmu.Pierwsze objawy można odczuć dopiero 2 tygodnie od zapłodnienia. Testy mogą być fałszywie ujemne jeśli robi się je zbyt wcześnie - tzn przed terminem miesiączki - lub wcześniej niż 14 dni od stosunku. Żeby wkręcać sobie ciąże trzeba mieć mocne podstawy do tego a poza tym wbrew pozorom nie tak łatwo zajść w ciąże.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-03, 20:15   #2472
Funiak
Rozeznanie

Cytat:
eh jak tak czytam i czytam to poprostu wydaje mi sie ze to zwyczajne PMS..

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 21:34   #2473
HotterThanFire
BAN stały

też mam nadzieję ze pms.. gdyby nie to że zawsze miałam okres jak w zegarku nie martwiłabym się tym że jutro już bedzie spóźniony o tydzień xD
Stary 2010-03-03, 21:46   #2474
agusiamyszka
BAN stały

myslicie ze mam sie czego obawiac? wywolana miesiaczke mialam 25 stycznia, wspolzylam - przerywany : 15 lutego. test zrobilam 12 dni pozniej (27 lutego) : negatywny. domyslam sie ze za wczesnie, probowalam wczoraj zrobic ale nie wyszedl w ogole,
jesli chodzi o dlugosc cyklu to nie ma zadnej dominanty - wiem ze zaraz po odstawieniu anty mialam rowno miesiaczke, i 2 ost cykle byly dlugie, jeden jakos 45 a drugi wywolany to chyba bedzie 54 - u lekarza bylam to bylo jakos 47 dni. pamietam ze te srodkowe wynosily chyba do 35

czuje sie normalnie, przechodze przeziebienie, mialam tkliwosc sutkow jak zawsze i nerwowosc. a jak mysle o opcjonalnej ciazy to czuje dyskomfort w podbrzuszu - jakies klocia, pobolewanie itp - wiem moze to byc przypadek

planuje isc do lekarza w piatek z racji tego ze lecze torbiel i mam brac tabletki anty w chwili wystapienia miesiaczki, tylko nie wiem czy pani dr moze cos poradzic.

("zalamie sie" jak dostane miesiaczke po napisaniu posta a przed wizyta u lek )
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 22:05   #2475
1thing
Raczkowanie

hej... a co o tym myslicie...
bralam tabletki przez 9 miesiecy, przerwalam branie 3 miesiace temu...
okres juz mialam 2 razy, raz po 17 dniach od przerwania, a pozniej jak zawsze mialam czyli po 28.
teraz juz minelo 2-3 dni od czasu kiedy powinien wystapic.
juz myslalam ze mam okres, gdy podczas stosunku leciała mi krew...
ale to bylo tylko przez 5 min... nie wiem co o tym myslec, az sie boje, bo 2 razy przed tym kochalam sie z prezerwatywa, jednak wszystko bylo ok...
teraz miewam czasami bole podbrzusza i wciaz czekam na okres...
moze to opoznienie byc tez spowodowane braniem antybiotykow w tym miesiacu?
prosze o odpowiedz...

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

co to znaczy wywolany cykl? wywolac miesiaczke?
1thing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 22:27   #2476
agusiamyszka
BAN stały

nie mialam miesiaczki bardzo dlugo, tj 47 wiec lekarz przepisal mi luteine aby wywolac miesiaczke. ten lek bierze sie [podobniez - nie testowalam ] na podtrzymanie ciazy

bralam ja 6 dni ,2 x dziennie i 2-3 dnia po odstawieniu mialam miesiaczke.

tak samo sie dzieje jak bierzesz tabletki anty o ktorych piszesz. gdy przestaniesz brac blister za x dni pojawia sie plamienie - krwawienie z odstawienia wiem z doswiadczenia ze jak sie wezmie od tak sobie tabletki anty - np 2 dni to tez powinno sie pojawic krwawienie

jesli chodzi o twoja sytuacje to choroba, zmiana klimatu, leki , stres moga zmieniac dlugosc cyklu, poza tym przerwalas branie hormonow wiec organizm szaleje co moze przyczynic sie na hustawki dlugosci cyklow. krwawienie po stosunku moze byc skutkiem intensywnego seksu? albo jakis stan zapalny? trudno powiedziec. nie bede oryginalna - test ciazowy zawsze pomoze , jesli sie miesiaczka nie pojawi to udaj sie do lekarza, ktory rowniez wyjasni inne spostrzezenia jak to krwawienie, moze to plamienie/krwaiwnie sie rozwinie dalej?

jesli chodzi o prezerwatywy - to je uzywam od mniej wiecej czerwca - lipca/odkad przerwalam anty i mnie nie zawiodly
Stary 2010-03-03, 22:40   #2477
HotterThanFire
BAN stały

hej a te luteine można kupić bez recepty? i taką obojętnie jaką? mi się tydzień spóźnia okres a wizyte u gina mam umówiona dopiero za 2 tyg xD nie biore i nigdy nie brałam tabletek anty jak co.. też mam tkliwość piersi już bardzo długo i sutki zmieniły kolor,nerwowa też jestem xD
Stary 2010-03-04, 00:37   #2478
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
hej a te luteine można kupić bez recepty? i taką obojętnie jaką? mi się tydzień spóźnia okres a wizyte u gina mam umówiona dopiero za 2 tyg xD nie biore i nigdy nie brałam tabletek anty jak co.. też mam tkliwość piersi już bardzo długo i sutki zmieniły kolor,nerwowa też jestem xD
luteina jest na recepte.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 01:01   #2479
HotterThanFire
BAN stały

a ta luteina w suplementach na wzrok?
Stary 2010-03-04, 03:03   #2480
TakaSobiePati
Raczkowanie

Dot.: ciaza

jak to dobre ze wstawiłyście te normy. Mam problem ogromny, wypada mi teraz 7 tydzień ciąży a moje hcg wynosi 262000 to raczej jak na 10 tydzień. Martwić się tym?

http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf

"Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości"
TakaSobiePati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 07:07   #2481
rafantynka1
Raczkowanie

GG do rafantynka1

wydaje mi się że chyba to nie jest źle gorzej jak byś miała mniejsze jak na 7 tydzień
Stary 2010-03-04, 07:16   #2482
agusiamyszka
BAN stały

Sama sobie odpowiedziałaś że ta luteina to na wzrok. Może spróbuj się do innego lekarza dostać przepraszam ew za grafikę pisze z telefonu
Stary 2010-03-04, 07:26   #2483
lutien
Wtajemniczenie

A wiecie co oznacza "H" przy wyniku? Bo ja mam coś około "460 H" (nie pamiętam dokładnie). Norm nie mam na wyniku, jest tylko napisane, że wynik od 0-1 to brak ciąży.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 07:47   #2484
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusiamyszka Pokaż wiadomość
tak samo sie dzieje jak bierzesz tabletki anty o ktorych piszesz. gdy przestaniesz brac blister za x dni pojawia sie plamienie - krwawienie z odstawienia wiem z doswiadczenia ze jak sie wezmie od tak sobie tabletki anty - np 2 dni to tez powinno sie pojawic krwawienie
Ale jaki jest sens brac tabletki anty na wywolanie okresu? One moga niezle namieszac w organizmie. Tabletki to nie cukierki...
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 08:45   #2485
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamyszka Pokaż wiadomość
tak samo sie dzieje jak bierzesz tabletki anty o ktorych piszesz. gdy przestaniesz brac blister za x dni pojawia sie plamienie - krwawienie z odstawienia
Krwawienie z odstawienia z normalną miesiączką nie ma za wiele wspólnego. Nie wiem, po co wywoływać sztuczną miesiączkę w miejsce normalnej - żeby trochę pociekło dla zasady?

Cytat:
wiem z doswiadczenia ze jak sie wezmie od tak sobie tabletki anty - np 2 dni to tez powinno sie pojawic krwawienie
Nie mów, że Ty robisz takie cyrki z tabletkami?
Stary 2010-03-04, 09:12   #2486
ewcia08
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

hej... mam takie pytanie i mam nadzieje ze ktos bedzie co kolwiek wiedzial... okres spoznia mi sie juz 4 dzien... i nie wiem co mam robic. powinnam dostac okresu najpozniej 28 lutego a 27 lutego kochala sie z chlopakiem i doszlo do wytrysku... okres zazwyczaj mialam regularnie... teraz jestem troche przeziebiona i martwie... ale brzuch mnie bolal i nawet wczoraj troche mnie bolal tak jakbym mila dostac okresu ale przestal.... czy moge byc wciazy???? a moze to przez przeziebienie mi sie okres opoznia???? moze wiecie os na ten temat....
ewcia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:19   #2487
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia08 Pokaż wiadomość
hej... mam takie pytanie i mam nadzieje ze ktos bedzie co kolwiek wiedzial... okres spoznia mi sie juz 4 dzien... i nie wiem co mam robic. powinnam dostac okresu najpozniej 28 lutego a 27 lutego kochala sie z chlopakiem i doszlo do wytrysku... okres zazwyczaj mialam regularnie... teraz jestem troche przeziebiona i martwie... ale brzuch mnie bolal i nawet wczoraj troche mnie bolal tak jakbym mila dostac okresu ale przestal.... czy moge byc wciazy???? a moze to przez przeziebienie mi sie okres opoznia???? moze wiecie os na ten temat....
doszlo do wytrysku w tobie??

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:20   #2488
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli uprawiałaś seks bez zabezpieczenia to zawsze jest możliwość ciąży. Ja naprawdę nie rozumiem czy tak trudno kupić paczkę gumek albo iść do lekarza i wydać te 20 zł miesięczne na tabletki ale mieć spokojną głowę odnośnie sprawy ciąży?? Żyjemy w XXI wieku a nie erze kamienia łupanego , i antykoncepcja dostępna jest obecnie dla każdego!!! Dlaczego z niej nie korzystacie??
Stary 2010-03-04, 09:22   #2489
ewcia08
Przyczajenie

tak we mnie a na drugi dzien powinnam dostac okresu... i nawet mialam takie bole brzucha i wczoraj tes je mialam.... i teraz sie boje...

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

korzystamy z niej tylko akurat wtedy tak wyszlo... i satlo sie niestety.... ale na to wychodzi ze to nie byly dni polodne.... i nie wiem zreszta sama....
ewcia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 09:26   #2490
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
tak we mnie a na drugi dzien powinnam dostac okresu... i nawet mialam takie bole brzucha i wczoraj tes je mialam.... i teraz sie boje...

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

korzystamy z niej tylko akurat wtedy tak wyszlo... i satlo sie niestety.... ale na to wychodzi ze to nie byly dni polodne.... i nie wiem zreszta sama....
Właśnie z takich sytuacji -"akurat tak wyszło" - rodzi się najwięcej dzieci. Poza tym temat dni płodnych był wielokrotnie wałkowany - jeśli nie masz regularnych cykli i nie prowadzisz obserwacji swojego organizmu ciężko jest " stwierdzić" kiedy tak naprawdę je masz. Prawdopodobieństwo ciąży oczywiście istnieje. Poza tym test daje prawidłowy wynik dopiero 14 dni od stosunku - nie wcześniej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości