|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Przyczajenie
|
Dot.: potrzebuję małej pomocy :))ciąża
Witam was.
Dziewczyny chciałam was bardzo ale to bardzo przeprosic ![]() Przepraszam was jeszcze raz. Oczywiście w ciąży nie jestem. i się zabezpieczam ![]() Pozdrawiam i prosze o wyrozumiałość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Joslyn doskonale Cie rozumiem, ja kiedyś zawsze miałam schizy co miesiąc ze jestem w ciąży mimo tego, że dostawałam @ regularnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Ale to zaczyna być w moim przypadku denerwujące, przez całe trzy tygodnie się o to martwię, a teraz na dodatek ta podwyższona temperatura wyprowadziła mnie z równowagi. Modlę się, żeby to była sprawka przyjmowania hormonów, albo zwykłego przeziębienia (chociaż oprócz osłabienia i obolałych mięśni nie mam żadnych objawów choroby) i strasznie się boję, że jednak jestem w ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Możesz się tak czuć z powodu przyjmowania hormonów,poczytaj na ulotce jakie mogą być skutki uboczne, ja też chciałam kiedyś brać piguły ale przeraziłam sie tymi skutkami ubocznymi, tym bardziej że mam problemy z nadcisnieniem i nie wskazane było abym je brała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Joslyn naprawdę dla świętego spokoju zrób sobie test lepiej się nie denerwować tak i mysleć bo może wcale nie jesteś.
mi wlaśnie skoczyła temperatura 36.8 o 0.4 stopnia pewnie mam teraz jajeczkowanie dopiero ;/(spoznione o jakies 10dni)a myślałam już że jednak jestem w ciąży nie mam nawet jak działać bo mój TŻ jest poza moim zasięgiem teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaaa, akurat po prostu zrobiło ci się łyso i nie wiesz jak to odkręcić dziewczynko
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Raczkowanie
|
HotterThanFire zrobiłaś już ten teścik? kurcze ja jestem zestresowana jakbym czekała na wynik mojego testu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
BAN stały
|
zrobiłam przed chwila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Raczkowanie
|
no jak juz sie tak naczytałam na tym forum to zdarzało się że teścik wyszedł negatywnie, a ciąża jednak była. Może sie stresujesz ta sytuacją i dlatego Ci się opóznia @
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
To ciążowe czucie się to w większości autosugestia organizmu.Pierwsze objawy można odczuć dopiero 2 tygodnie od zapłodnienia. Testy mogą być fałszywie ujemne jeśli robi się je zbyt wcześnie - tzn przed terminem miesiączki - lub wcześniej niż 14 dni od stosunku. Żeby wkręcać sobie ciąże trzeba mieć mocne podstawy do tego a poza tym wbrew pozorom nie tak łatwo zajść w ciąże.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2472 |
Rozeznanie
|
eh jak tak czytam i czytam to poprostu wydaje mi sie ze to zwyczajne PMS..
![]() |
#2473 |
BAN stały
|
też mam nadzieję ze pms..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
BAN stały
|
myslicie ze mam sie czego obawiac? wywolana miesiaczke mialam 25 stycznia, wspolzylam - przerywany : 15 lutego. test zrobilam 12 dni pozniej (27 lutego) : negatywny. domyslam sie ze za wczesnie, probowalam wczoraj zrobic ale nie wyszedl w ogole,
jesli chodzi o dlugosc cyklu to nie ma zadnej dominanty - wiem ze zaraz po odstawieniu anty mialam rowno miesiaczke, i 2 ost cykle byly dlugie, jeden jakos 45 a drugi wywolany to chyba bedzie 54 - u lekarza bylam to bylo jakos 47 dni. pamietam ze te srodkowe wynosily chyba do 35 czuje sie normalnie, przechodze przeziebienie, mialam tkliwosc sutkow jak zawsze i nerwowosc. a jak mysle o opcjonalnej ciazy to czuje dyskomfort w podbrzuszu - jakies klocia, pobolewanie itp - wiem moze to byc przypadek ![]() planuje isc do lekarza w piatek z racji tego ze lecze torbiel i mam brac tabletki anty w chwili wystapienia miesiaczki, tylko nie wiem czy pani dr moze cos poradzic. ("zalamie sie" jak dostane miesiaczke po napisaniu posta a przed wizyta u lek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Raczkowanie
|
hej... a co o tym myslicie...
bralam tabletki przez 9 miesiecy, przerwalam branie 3 miesiace temu... okres juz mialam 2 razy, raz po 17 dniach od przerwania, a pozniej jak zawsze mialam czyli po 28. teraz juz minelo 2-3 dni od czasu kiedy powinien wystapic. juz myslalam ze mam okres, gdy podczas stosunku leciała mi krew... ale to bylo tylko przez 5 min... nie wiem co o tym myslec, az sie boje, bo 2 razy przed tym kochalam sie z prezerwatywa, jednak wszystko bylo ok... teraz miewam czasami bole podbrzusza i wciaz czekam na okres... moze to opoznienie byc tez spowodowane braniem antybiotykow w tym miesiacu? prosze o odpowiedz... ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- co to znaczy wywolany cykl? wywolac miesiaczke? |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
BAN stały
|
nie mialam miesiaczki bardzo dlugo, tj 47 wiec lekarz przepisal mi luteine aby wywolac miesiaczke. ten lek bierze sie [podobniez - nie testowalam ] na podtrzymanie ciazy
![]() bralam ja 6 dni ,2 x dziennie i 2-3 dnia po odstawieniu mialam miesiaczke. tak samo sie dzieje jak bierzesz tabletki anty o ktorych piszesz. gdy przestaniesz brac blister za x dni pojawia sie plamienie - krwawienie z odstawienia ![]() ![]() jesli chodzi o twoja sytuacje to choroba, zmiana klimatu, leki , stres moga zmieniac dlugosc cyklu, poza tym przerwalas branie hormonow wiec organizm szaleje co moze przyczynic sie na hustawki dlugosci cyklow. krwawienie po stosunku moze byc skutkiem intensywnego seksu? albo jakis stan zapalny? trudno powiedziec. nie bede oryginalna - test ciazowy zawsze pomoze , jesli sie miesiaczka nie pojawi to udaj sie do lekarza, ktory rowniez wyjasni inne spostrzezenia jak to krwawienie, moze to plamienie/krwaiwnie sie rozwinie dalej? jesli chodzi o prezerwatywy - to je uzywam od mniej wiecej czerwca - lipca/odkad przerwalam anty i mnie nie zawiodly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
BAN stały
|
hej a te luteine można kupić bez recepty? i taką obojętnie jaką? mi się tydzień spóźnia okres a wizyte u gina mam umówiona dopiero za 2 tyg xD nie biore i nigdy nie brałam tabletek anty jak co.. też mam tkliwość piersi już bardzo długo i sutki zmieniły kolor,nerwowa też jestem xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
BAN stały
|
a ta luteina w suplementach na wzrok?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
Dot.: ciaza
jak to dobre ze wstawiłyście te normy. Mam problem ogromny, wypada mi teraz 7 tydzień ciąży a moje hcg wynosi 262000 to raczej jak na 10 tydzień. Martwić się tym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się że chyba to nie jest źle gorzej jak byś miała mniejsze jak na 7 tydzień
![]()
#2482 |
BAN stały
|
Sama sobie odpowiedziałaś że ta luteina to na wzrok. Może spróbuj się do innego lekarza dostać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Wtajemniczenie
|
A wiecie co oznacza "H" przy wyniku? Bo ja mam coś około "460 H" (nie pamiętam dokładnie). Norm nie mam na wyniku, jest tylko napisane, że wynik od 0-1 to brak ciąży.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2486 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
hej... mam takie pytanie i mam nadzieje ze ktos bedzie co kolwiek wiedzial... okres spoznia mi sie juz 4 dzien... i nie wiem co mam robic. powinnam dostac okresu najpozniej 28 lutego a 27 lutego kochala sie z chlopakiem i doszlo do wytrysku... okres zazwyczaj mialam regularnie... teraz jestem troche przeziebiona i martwie... ale brzuch mnie bolal i nawet wczoraj troche mnie bolal tak jakbym mila dostac okresu ale przestal.... czy moge byc wciazy???? a moze to przez przeziebienie mi sie okres opoznia???? moze wiecie os na ten temat....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Przyczajenie
|
tak we mnie a na drugi dzien powinnam dostac okresu... i nawet mialam takie bole brzucha i wczoraj tes je mialam.... i teraz sie boje...
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- korzystamy z niej tylko akurat wtedy tak wyszlo... i satlo sie niestety.... ale na to wychodzi ze to nie byly dni polodne.... i nie wiem zreszta sama.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.