Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 17:17   #2521
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, u mnie dziś 7 dzień spóźnienia. Test zrobiony zaraz po wstaniu z porannego moczu wyszedł tak samo jak ten z wczoraj czyli negatywny.
Czuje się słabo i od dziś rana kręci mi się w głowie,bolą mnie też sutki nadal baaardzo i mają inny kolor.. tych słabości i zawrotów na 1000% sobie nie wkręcam przez strach o ciąże bo testy wszyły negatywne.. nie wiem więc co jest nie tak,ginekologa mam dopiero na za tydzień.. Możliwa jest ciąża z negatywnym wynikiem testu ?
Oczywiście.
Proponuję isć na betę hcg - będziesz miała pewność, bo tak wczesnej ciąży żaden gin nie wykryje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:17   #2522
blackcat1988
Raczkowanie

Cytat:
możliwość niby jest,ale musiałabym obdzwaniać jakich popadnie a ta pani do której się wybieram jest sprawdzona bo juz tam byłam i to super lekarz do którego już mam powoli jakieś zaufanie
a no chyba ze tak To w takim razie pozostaje stresowanie się przez tydzień Ale może @ przyjdzie do tego czasu
blackcat1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:19   #2523
HotterThanFire
BAN stały

hmm.. ale chyba raczej nie ma takich przypadków że wychodza negatywne a dzidzia jest jednak;p?
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:24   #2524
ojejka89
Zadomowienie

Dot.: ciaza

przeciez te przedzialy na siebie nachodza, kazda kobieta troche inaczej to przechodzi. patrzac TYLKO na TEN wynik, mozesz byc rownie dobrze w 12 tygodniu, bo przeciez pozniej ten hormon maleje. owszem, mozliwe ze lekarz sie pomylil, to normalne na poczatku. mojej kolezance 3 razy przesuwali termin porodu i byla roznica miesiaca miedzy tym pierwszym a ostatecznym ;p
ale jedno jest pewne: nie masz sie czym martwic. za niski poziom bety jest powodem do obaw. nie za wysoki moze sie pomylili w ustalaniu tygodni ciazy, a moze poprostu tak masz glowa do gory

poza tym moze warto sie spytac lekarza w jaki sposob liczy te tygodnie ciazy: podobno to sie liczy od ostatniej miesiaczki, nie od zaplodnienia. ale glowy ucicac nie dam;p

Edytowane przez ojejka89
Czas edycji: 2010-03-04 o 17:25
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:27   #2525
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej _Lena_ doradzałabym zobaczyć na ulotkę od tabsów czy w dni tzw"przerwy"mozesz bezpiecznie współżyć bo to zależy.Jednak nie wydaje mi się żebyś była w ciąży to byłby jakiś cud (należy jednak pamiętać że cuda się zdarzają).
a od czego ma zalezec? nie spotkalam jeszcze tabletek jednofazowych przy ktorych nie mozna byloby wspolzyc w czasie przerwy.
Cytat:
Napisane przez _Lena_ Pokaż wiadomość
Pisze tylko tyle...

"Preparat OC-35 regularnie przyjmowany zapewnia skuteczne działanie terapeutyczne oraz zapobiega ciąży."

Widomo, że kiedy bierze się pierwsze opakowanie to trzeba się dodatkowo zabezpieczać... ale po roku...

Biorę je od roku, nie pominęłam żadnej...
eh a niby dlaczego trzeba sie zabezpieczac przy pierwszym opakowaniu...? znowu klania sie ulotka.

a co do pytania: nie sadze zebys byla w ciazy.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Oczywiście.
Proponuję isć na betę hcg - będziesz miała pewność, bo tak wczesnej ciąży żaden gin nie wykryje
popieram.
Stary 2010-03-04, 17:29   #2526
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
hmm.. ale chyba raczej nie ma takich przypadków że wychodza negatywne a dzidzia jest jednak;p?

Zdarza się tak, jednak bardzo rzadko. Nie panikuj, dla mnie to wygląda na PMS vWszelkie objawy masz z nerwów i strachu beta hcg dąłaby odpoiwedź, jednak myślę, zę nie masz sie czego obawiac i w ciazy nie jesteś.

A luteina jest na receptę i jest hormonem, przepisuje ją gin, jak nie ma potrzeby, to lepiej nie brać hormonów. Luteina na wzrok to zupełnie inna bajka choć nazwa ta sama
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 18:34   #2527
zakochana_w_Nim
Przyczajenie

Dot.: potrzebuję małej pomocy :))ciąża

tu nie chodzi o to ze mi sie łyso zrobilo, bo to wszystko to nie prawda ! gdybym mogla najlepiej usunelabym ten watek i po kłopocie. ale nie moge więc ten tematu ważam za ZAMKNIĘTY!! dziekuje i pozdrawiam.
zakochana_w_Nim jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 18:42   #2528
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
są i ja osobiście znam ich bardzo dużo że test sikany wykrył dopiero 5-6 tydodniową ciąże
Datego polecam betę - koszt iemal taki sam jak testu z apteki, a pewności stuprocentowa

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:55   #2529
blackcat1988
Raczkowanie

Dziewczyny czy zawroty głowy i takie mroczki przed oczami, to też może byc jakiś objaw ciąży?
Bo widziałam dzisiaj jakieś trójkąty przed oczami i wszystko mi dosłownie wirowało
Teścik kupie jutro i zrobię w sobotę rano, bo @ juz sie ponad 2 tygodnie opóźnia
Stary 2010-03-04, 20:29   #2530
renata:)
Zadomowienie

ojejka dlatego mówiłam że to zależy od rodzaju tabsów
_Lena_ przepraszam nie doczytałam ze bierzesz jednofazowe i niechcący cie nakręciłam jeszcze bardziej
renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 20:35   #2531
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackcat1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zawroty głowy i takie mroczki przed oczami, to też może byc jakiś objaw ciąży?
Bo widziałam dzisiaj jakieś trójkąty przed oczami i wszystko mi dosłownie wirowało
Teścik kupie jutro i zrobię w sobotę rano, bo @ juz sie ponad 2 tygodnie opóźnia
2 tygodnie po terminie @ to raczej bym bardziej obstawiała mdłości (niekoniecznie poranne) jako objaw wczesnej ciąży, ale wszystko jest możliwe... Daj znać jaki ci wyjdzie wynik testu.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 20:47   #2532
blackcat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
2 tygodnie po terminie @ to raczej bym bardziej obstawiała mdłości (niekoniecznie poranne) jako objaw wczesnej ciąży, ale wszystko jest możliwe... Daj znać jaki ci wyjdzie wynik testu.

co do mdłości to też mam od czasu do czasu i strasznie mi burczy w brzuchu nawet jak nie jestem głodna , ale myślę, że sobie wmawiam tę ciążę , a @ spóźnia się z jakiegoś innego powodu... tylko nie wiem jakiego
Stary 2010-03-04, 21:02   #2533
Funiak
Rozeznanie

Cytat:
oj, moja mama gdy robila sobie testy 2 to tez jej wyszly negatywnie. a za 9 miesiecy urodzilam sie JA oczywiscie mysle ze przez te 20 lat staly sie bardziej dopracowane, ale i tak nie sadze ze sa nieomylne

a zadam Ci pytanie jeszcze jak moge w jakim wieku jestes i od ilu lat miesiaczkujesz? i od kiedy mniej wiecej masz regularne miesiaczki?

wiesz ja miesiaczkuje juz od 7 lat a caly czas mam nieregularne cykle raz bardziej raz mniej (ten ostatni tez mi sie spoznial o rowno tydzien i tez sie martwilam czy to aby nie ciaza), ale dopiero od ok roku zauwazylam ze przed okresem robie sie bardziej drazliwa, bola mnie piersi i ogolnie czuje sie taka be poprostu od ok. roku mam takie prawdziwe babskie pms! wiec moze jesli jestes jeszcze mloda dziewczyna to te nagle dziwne objawy u Ciebie to takze zmiany hormonalne

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 21:15   #2534
marlenqa22
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Otóż mam problem.

Od roku biorę Duphaston na uregulowanie moich miesiączek bo wcześniej były one fatalne.. No i bardzo mi pomógł, okres miałam jak w zegarku z czego byłam bardzo szczęśliwa.

Od pół roku współżyję z moim chłopakiem. Dzięki cudownym regularnym cyklom miałam ten komfort iż wiedziałam kiedy są moje dni płodne a kiedy niepłodne. Więc zawsze uprawiałam seks tylko w te niepłodne dni. Oczywiście nie było to jedyne zabezpieczenie bo zawsze od początku była również prezerwatywa plus to, że mój chłopak jak już dochodził to wychodził ze mnie.
W lutym kochaliśmy się 3 razy, w te bezpieczne dni oczywiście z prezerwatywą, która nie pękła bo zawsze po wszystkim spawdzamy czy wszystko ok, nalewamy wody do gumki i wszystko widać.
Dzisiaj powinnam dostać okres i go nie mam mimo brania Duphastonu, nie pominęłam żadnej tabletki. Przez rok było idealnie a nagle takie coś. Powiedziałam o moich obawach dla mego chłopaka, który mnie wyśmiał twierdząc że jest wszystko ok. Że nic nie pękło i ciąża wykluczona. Jednak ja jestem panikara i się boję.. Co o tym myślicie??
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 21:42   #2535
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ojejka dlatego mówiłam że to zależy od rodzaju tabsów
_Lena_ przepraszam nie doczytałam ze bierzesz jednofazowe i niechcący cie nakręciłam jeszcze bardziej
a ja ci mowie ze nie zalezy. w trojfazowych (np Qlaira) jako takiej przerwy nie ma, ale podczas placebo tez wspolzyc mozna. wiec nie wiem o czym mowisz.
Stary 2010-03-04, 21:51   #2536
TakaSobiePati
Raczkowanie

Dot.: ciaza

Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze postaram się tu zajrzeć Pozdrawiam

http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf

"Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości"
TakaSobiePati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 22:15   #2537
agusiamyszka
BAN stały

marlenka ja wspolzyje od paru miesiecy z uzyciem prezerwatyw, tz dochodzi jak ma tylko ochote i w ciazy nie jestem
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 03:57   #2538
TakaSobiePati
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: ciaza

ale mam radochę z tego wątku przyda się na moje pytanka
normalne jest to, że w nocy nie śpię - bezsenność, a w dzień śpię do 14-16? ostatnio zasypiam po 5, nawet po 6, po niektórych postach nawet widać... :-P

http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf

"Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości"

Edytowane przez TakaSobiePati
Czas edycji: 2010-03-05 o 04:00 Powód: poprawa błędów ortograficznych, interpunkcyjnych :D
TakaSobiePati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 07:25   #2539
renata:)
Zadomowienie

ojeka89 jesteś troszkę zbyt nerwowa spokojnie... ale dziękuję za zweryfikowanie mojej wiedzy
renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-05, 08:30   #2540
ewcia08
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

no i dostałam okresu...
i jestem szczęśliwa bo musze najpierw skończyć szkołę do końca....
i już teraz bedę uważać i bede bardziej sie zabezpieczac.... dziekuje za rady i pozdrawiam wszystkim

Edytowane przez ewcia08
Czas edycji: 2010-03-05 o 08:32
ewcia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 08:39   #2541
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Otóż mam problem.

Od roku biorę Duphaston na uregulowanie moich miesiączek bo wcześniej były one fatalne.. No i bardzo mi pomógł, okres miałam jak w zegarku z czego byłam bardzo szczęśliwa.

Od pół roku współżyję z moim chłopakiem. Dzięki cudownym regularnym cyklom miałam ten komfort iż wiedziałam kiedy są moje dni płodne a kiedy niepłodne. Więc zawsze uprawiałam seks tylko w te niepłodne dni. Oczywiście nie było to jedyne zabezpieczenie bo zawsze od początku była również prezerwatywa plus to, że mój chłopak jak już dochodził to wychodził ze mnie.
W lutym kochaliśmy się 3 razy, w te bezpieczne dni oczywiście z prezerwatywą, która nie pękła bo zawsze po wszystkim spawdzamy czy wszystko ok, nalewamy wody do gumki i wszystko widać.
Dzisiaj powinnam dostać okres i go nie mam mimo brania Duphastonu, nie pominęłam żadnej tabletki. Przez rok było idealnie a nagle takie coś. Powiedziałam o moich obawach dla mego chłopaka, który mnie wyśmiał twierdząc że jest wszystko ok. Że nic nie pękło i ciąża wykluczona. Jednak ja jestem panikara i się boję.. Co o tym myślicie??
Mało prawdopodobne abyś była w ciąży.Krwawienie po Duphastonie może pojawić sie do 10 dni po dostawieniu, nie stresuj sie po stresem jeszcze go sobie opóźnisz.Po tym czasie dla zasady wyklucz ciążę i skonsultuj sie z lekarzem.tez tak miałam więc sie nie martw

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:41   #2542
konwalijka82
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez ewcia08 Pokaż wiadomość
no i dostałam okresu...
i jestem szczęśliwa bo musze najpierw skończyć szkołę do końca....
i już teraz bedę uważać i bede bardziej sie zabezpieczac.... dziekuje za rady i pozdrawiam wszystkim
Cieszę się bardzoMam nadzieję że nie odebrałaś mojego postu negatywnie - nie chciałam być taka ostra Powodzenia w życiuPozdrawiam
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 11:58   #2543
moniap83
Przyczajenie

opisywałam kilka dni temu moją sytuację, w skrócie stosunek w 28 dzień cyklu z prezerwatywą, nie pękła, @powinnam dostać w niedziele, nie mam, a dziś takie dziwne plamienie, nigdy dotąd czegoś takiego nie miałam, kilka kropel jasnoczerwonych, test najwcześniej mogę zrobić w poniedziałek ale z krwi, a teraz w dodatku jestem jeszcze przeziębiona, co myślicie?
moniap83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:05   #2544
Jeanne90
Zakorzenienie

Monia, nie jesteś w ciąży.
Stary 2010-03-05, 12:06   #2545
agucha24
Raczkowanie

Cześć dziewczyny może tak w skrócie zaczynam się niepokoić czy może nie jestem w ciąży aktualnie jedynie co zażywam to castagunes na wyregulowanie miesiączki 34 tabletkę...

ostatnią miesiączkę miałam 31stycznia trwała tylko 3 dni i same plamki, ale ja mam okres bardzo nie regularny więc tym się nie przejmuje ale kilka dni później od 2 tygodni zaczęły boleć mnie okropnie sutki,potem piersi całe aż do teraz, stały się nabrzmiałe , jajniki pobolewają mnie od czasu do czasu ale okresu nie widać, mam biały śluz czuje się inaczej niż zwykle jak to bywało, pobolewa mnie żołądek , mam wrażenie ze przybieram na wadze , zaparcia albo rozwolnienie. testu nie robię bo nie chcę się kolejny raz zawieść! zawsze przed miesiączką miałam ból piersi 3-6 dni ale nie 2 tygodnie nie wiem co o tym myśleć

Edytowane przez agucha24
Czas edycji: 2010-03-05 o 12:08
agucha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:14   #2546
Jeanne90
Zakorzenienie

Agucha, nie napisałaś najważniejszego - kiedy był stosunek i czy zabezpieczony.
Stary 2010-03-05, 12:30   #2547
agucha24
Raczkowanie

A więc tak nie zabezpieczam się od 4 lat bo liczę na to ze któregoś dnia ujrzę wymarzone dwie kreseczki stosunki są zazwyczaj 2 razy w tygodniu ...
agucha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:46   #2548
czarek2221
Przyczajenie

Czy jest ciązy ;(?!

Witam.
Mam 16 lat i mam niezmiernie wielki problem ;( a mianowicie kochałem sie ze swoją dziewczyną która ma 17lat... Miała ona przez ostatnie 3miesiące regularne cykle co 28dni , wczesniej bywało tak że okres dostawała 32 - 30 różnie.. a nawet w stresie 37 (kiedy zaliczała egzamin).
Jak narazie mija dziś 35dzień a ona nadal nie dostała okresu ;( zaczynamy się powoli martwić co jest nie tak ;(?? Kochaliśmy się z zabezpieczeniem może ze 2 razy w ostatnim miesiący i pare razy jej "włożyłem" bez zabezpieczenia ale nawet nie dochodzilem do wytrysku..
Czy możliwe jest ze jest ona w ciązy??
Boi się zrobić test ciązowy , bo mieszka daleko odemnie i że tak powiem "jest to miłośc na odległość"
Od kilku dni się bardzo stresuje... Czy to może być przyczyną tego ;(?
Prosze o pomoc
czarek2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:50   #2549
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Czy jest ciązy ;(?!

Cytat:
Napisane przez czarek2221 Pokaż wiadomość
Boi się zrobić test ciązowy , bo mieszka daleko odemnie i że tak powiem "jest to miłośc na odległość"
A co ma piernik do wiatraka?

Jakby blisko mieszkała, to by test zrobiła?
Chyba nie tak całkiem na odległość ta miłość, jeśli coś tam dałeś radę włożyć.

Zawsze jest możliwość. Trzeba zrobić test i tyle.

I zdecydować: albo jesteśmy nieodpowiedzialnymi dzieciakami (boi się zrobić test) - wtedy bawimy się misiami, albo jesteśmy dorośli lub też za takich się uważamy i decydując się na seks, wybieramy skuteczną antykoncepcję.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 12:56   #2550
czarek2221
Przyczajenie

Dot.: Czy jest ciązy ;(?!

Chodziło mi głownie oto że boi się zrobić test , nie mając blisko osoby do której mogłaby się wyżalić w razie potrzeby... :| Rozumiem ze sami sobie zgotowaliśmy taki los...
Mam pytanie... Czy zdaża się ... że kobieta nie dostaje cyklu , mija tak jak w naszym przypadku 35 dzien a ona nie jest w ciązy?
czarek2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości