|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
Proponuję isć na betę hcg - będziesz miała pewność, bo tak wczesnej ciąży żaden gin nie wykryje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
BAN stały
|
hmm.. ale chyba raczej nie ma takich przypadków że wychodza negatywne a dzidzia jest jednak;p?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zadomowienie
|
Dot.: ciaza
przeciez te przedzialy na siebie nachodza, kazda kobieta troche inaczej to przechodzi. patrzac TYLKO na TEN wynik, mozesz byc rownie dobrze w 12 tygodniu, bo przeciez pozniej ten hormon maleje. owszem, mozliwe ze lekarz sie pomylil, to normalne na poczatku. mojej kolezance 3 razy przesuwali termin porodu i byla roznica miesiaca miedzy tym pierwszym a ostatecznym ;p
ale jedno jest pewne: nie masz sie czym martwic. za niski poziom bety jest powodem do obaw. nie za wysoki ![]() ![]() ![]() poza tym moze warto sie spytac lekarza w jaki sposob liczy te tygodnie ciazy: podobno to sie liczy od ostatniej miesiaczki, nie od zaplodnienia. ale glowy ucicac nie dam;p Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2010-03-04 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do pytania: nie sadze zebys byla w ciazy. ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- popieram. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdarza się tak, jednak bardzo rzadko. Nie panikuj, dla mnie to wygląda na PMS ![]() ![]() A luteina jest na receptę i jest hormonem, przepisuje ją gin, jak nie ma potrzeby, to lepiej nie brać hormonów. Luteina na wzrok to zupełnie inna bajka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Przyczajenie
|
Dot.: potrzebuję małej pomocy :))ciąża
tu nie chodzi o to ze mi sie łyso zrobilo, bo to wszystko to nie prawda ! gdybym mogla najlepiej usunelabym ten watek i po kłopocie. ale nie moge więc ten tematu ważam za ZAMKNIĘTY!! dziekuje i pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Datego polecam betę - koszt iemal taki sam jak testu z apteki, a pewności stuprocentowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy zawroty głowy i takie mroczki przed oczami, to też może byc jakiś objaw ciąży?
Bo widziałam dzisiaj jakieś trójkąty przed oczami i wszystko mi dosłownie wirowało ![]() Teścik kupie jutro i zrobię w sobotę rano, bo @ juz sie ponad 2 tygodnie opóźnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zadomowienie
|
ojejka dlatego mówiłam że to zależy od rodzaju tabsów
![]() _Lena_ przepraszam nie doczytałam ze bierzesz jednofazowe i niechcący cie nakręciłam jeszcze bardziej |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zadomowienie
|
2 tygodnie po terminie @ to raczej bym bardziej obstawiała mdłości (niekoniecznie poranne) jako objaw wczesnej ciąży, ale wszystko jest możliwe... Daj znać jaki ci wyjdzie wynik testu.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do mdłości to też mam od czasu do czasu i strasznie mi burczy w brzuchu nawet jak nie jestem głodna , ale myślę, że sobie wmawiam tę ciążę , a @ spóźnia się z jakiegoś innego powodu... tylko nie wiem jakiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a zadam Ci pytanie jeszcze jak moge w jakim wieku jestes i od ilu lat miesiaczkujesz? i od kiedy mniej wiecej masz regularne miesiaczki? wiesz ja miesiaczkuje juz od 7 lat a caly czas mam nieregularne cykle raz bardziej raz mniej (ten ostatni tez mi sie spoznial o rowno tydzien ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Otóż mam problem.
Od roku biorę Duphaston na uregulowanie moich miesiączek bo wcześniej były one fatalne.. No i bardzo mi pomógł, okres miałam jak w zegarku z czego byłam bardzo szczęśliwa. Od pół roku współżyję z moim chłopakiem. Dzięki cudownym regularnym cyklom miałam ten komfort iż wiedziałam kiedy są moje dni płodne a kiedy niepłodne. Więc zawsze uprawiałam seks tylko w te niepłodne dni. Oczywiście nie było to jedyne zabezpieczenie bo zawsze od początku była również prezerwatywa plus to, że mój chłopak jak już dochodził to wychodził ze mnie. W lutym kochaliśmy się 3 razy, w te bezpieczne dni oczywiście z prezerwatywą, która nie pękła bo zawsze po wszystkim spawdzamy czy wszystko ok, nalewamy wody do gumki i wszystko widać. Dzisiaj powinnam dostać okres i go nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zadomowienie
|
a ja ci mowie ze nie zalezy. w trojfazowych (np Qlaira) jako takiej przerwy nie ma, ale podczas placebo tez wspolzyc mozna. wiec nie wiem o czym mowisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Raczkowanie
|
Dot.: ciaza
Dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
BAN stały
|
marlenka ja wspolzyje od paru miesiecy z uzyciem prezerwatyw, tz dochodzi jak ma tylko ochote i w ciazy nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
![]()
ale mam radochę z tego wątku
![]() ![]() normalne jest to, że w nocy nie śpię - bezsenność, a w dzień śpię do 14-16? ostatnio zasypiam po 5, nawet po 6, po niektórych postach nawet widać... :-P
"...Zbiegać za jednym klejnotem pustynie, Iść w toń za perłą o cudu urodzie..." - L. Staff http://www.raincitystory.com/flash/screenclean.swf ![]() "Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości" Edytowane przez TakaSobiePati Czas edycji: 2010-03-05 o 04:00 Powód: poprawa błędów ortograficznych, interpunkcyjnych :D |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
ojeka89 jesteś troszkę zbyt nerwowa spokojnie... ale dziękuję za zweryfikowanie mojej wiedzy
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2540 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
no i dostałam okresu...
![]() i jestem szczęśliwa bo musze najpierw skończyć szkołę do końca.... i już teraz bedę uważać i bede bardziej sie zabezpieczac.... dziekuje za rady i pozdrawiam wszystkim ![]() Edytowane przez ewcia08 Czas edycji: 2010-03-05 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Przyczajenie
|
opisywałam kilka dni temu moją sytuację, w skrócie stosunek w 28 dzień cyklu z prezerwatywą, nie pękła, @powinnam dostać w niedziele, nie mam, a dziś takie dziwne plamienie, nigdy dotąd czegoś takiego nie miałam, kilka kropel jasnoczerwonych, test najwcześniej mogę zrobić w poniedziałek ale z krwi, a teraz w dodatku jestem jeszcze przeziębiona, co myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
Monia, nie jesteś w ciąży.
#2545 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny może tak w skrócie zaczynam się niepokoić czy może nie jestem w ciąży
![]() ostatnią miesiączkę miałam 31stycznia trwała tylko 3 dni i same plamki, ale ja mam okres bardzo nie regularny więc tym się nie przejmuje ale kilka dni później od 2 tygodni zaczęły boleć mnie okropnie sutki,potem piersi całe aż do teraz, stały się nabrzmiałe , jajniki pobolewają mnie od czasu do czasu ale okresu nie widać, mam biały śluz czuje się inaczej niż zwykle jak to bywało, pobolewa mnie żołądek , mam wrażenie ze przybieram na wadze , zaparcia albo rozwolnienie. testu nie robię bo nie chcę się kolejny raz zawieść! zawsze przed miesiączką miałam ból piersi 3-6 dni ale nie 2 tygodnie nie wiem co o tym myśleć ![]() Edytowane przez agucha24 Czas edycji: 2010-03-05 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Agucha, nie napisałaś najważniejszego - kiedy był stosunek i czy zabezpieczony.
#2547 |
Raczkowanie
|
A więc tak nie zabezpieczam się od 4 lat bo liczę na to ze któregoś dnia ujrzę wymarzone dwie kreseczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Przyczajenie
|
Czy jest ciązy ;(?!
Witam.
Mam 16 lat i mam niezmiernie wielki problem ;( a mianowicie kochałem sie ze swoją dziewczyną która ma 17lat... Miała ona przez ostatnie 3miesiące regularne cykle co 28dni , wczesniej bywało tak że okres dostawała 32 - 30 różnie.. a nawet w stresie 37 (kiedy zaliczała egzamin). Jak narazie mija dziś 35dzień a ona nadal nie dostała okresu ;( zaczynamy się powoli martwić co jest nie tak ;(?? Kochaliśmy się z zabezpieczeniem może ze 2 razy w ostatnim miesiący i pare razy jej "włożyłem" bez zabezpieczenia ale nawet nie dochodzilem do wytrysku.. Czy możliwe jest ze jest ona w ciązy?? Boi się zrobić test ciązowy , bo mieszka daleko odemnie i że tak powiem "jest to miłośc na odległość" Od kilku dni się bardzo stresuje... Czy to może być przyczyną tego ;(? Prosze o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy jest ciązy ;(?!
Cytat:
![]() Jakby blisko mieszkała, to by test zrobiła? Chyba nie tak całkiem na odległość ta miłość, jeśli coś tam dałeś radę włożyć. Zawsze jest możliwość. Trzeba zrobić test i tyle. I zdecydować: albo jesteśmy nieodpowiedzialnymi dzieciakami (boi się zrobić test) - wtedy bawimy się misiami, albo jesteśmy dorośli lub też za takich się uważamy i decydując się na seks, wybieramy skuteczną antykoncepcję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy jest ciązy ;(?!
Chodziło mi głownie oto że boi się zrobić test , nie mając blisko osoby do której mogłaby się wyżalić w razie potrzeby... :| Rozumiem ze sami sobie zgotowaliśmy taki los...
Mam pytanie... Czy zdaża się ... że kobieta nie dostaje cyklu , mija tak jak w naszym przypadku 35 dzien a ona nie jest w ciązy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.