|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Różane zapachy
Ja perfum : róża + drewno szukam lata całe i niestety bez skutku.
Dla mnie to jeszcze musiałby być zapach bez wanilii, a to już faktycznie chyba niemożliwe. Mało jest zimnych, różanych zapachów ( i bez owocków i konfitur wspomniane Mille et Une Rose jest zimne i piękne, ale nigdzie nie mogę dopaść nawet odlewki. |
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniały mi się jeszcze chyba przez nikogo nie wspomniane w wątku róźane zapachy - Juliette has a gun. Najlepiej znam Miss Charming - to różyczka bardzo ładna, słodka, delikatna i właśnie dzika - jakby z dodatkiem owoców dzikiej róży. Pozostałe Julietty też mają w sobie wyczuwalna różę, ale nie pamiętam ich, może inni lepiej niech opiszą.
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
A czy Ktoś używał Dark Rose Czech & Speake???
Czytałam na Blogu Sabbath i jestem ciekawa wrażeń? edit: Z apetycznej róży, aczkolwiek takiej konfiturowej znam Rose Praline ...i marzę o flakonie - choć ten typ w tym wątku nie jest poszukiwany Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-04-21 o 19:18 |
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
bardzo oryginalnie róża została potraktowana w Drole de Rose L'Artisan : uszminkowana splata się z upudrowanym fiołkiem i uwalnia naprzemian, z wdziękiem, lekko jak jak w burlesce, a sceną jest porośnięta ostrą trawą łąka
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Danaido
Masz piękny, wiele o ludzkiej kondycji mówiący nick
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam troche dziwnie z tym Mille et Une Rose. Malzonkowi bardzo sie podoba, a mnie po pewnym czasie najzwyczajniej w swiecie zaczynaja przygniatac. Bardziej podobaja mi sie zwiewne roze w YSL roses enchantees czy chociazby bardzo prosta i szczera do bolu rozyczka Evelyn Rose. Jeszcze roza polaczona z porzeczka firmy Speziali Fiorentini ( Rosa e Mora ) jest bardzo ladna, chociaz ona takze jest dosc ostra. Troche dziwne, bo ja lubie zdecydowane zapachy. No coz, jak widac jednak nie zawsze
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktos mial okazje powachac Rose de Siwa Parfums MDCI? Tam sa podobno roze marokanskie i tureckie, a sam zapach jest drzewno - kwiatowy.
Zamowilam probke. Flakony to ta firma ma naprawde przepiekne. Ciekawa jestem, czy zapachy im dorownuja. |
|
|
|
|
#190 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki piękny wątek
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I już szukam Stelli Muszę się dowiedzieć czym prędzej
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a chyba jeszcze bardziej połączenie kadzidła i drewna
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam w domu czystą różę herbacianą Tea Rose i właśnie dumam z czym ją połączyć molekuły chyba polegną z powodu swej eteryczności, ale gdyby nie, to mogłyby lekko podbić drewienkiem tę różę marzy mi się taka róża jak w Tea Rose wymieszana z czystym cedrem wydaje mi się, ze mógłby wyjść z tego bardzo zmysłowy mix róża przestrzenna, zaborcza, podbita wirującym, nieco oszałamiającym cedrem róża z kadzidłem tak, ale znowu, dla mnie musiałoby być to czyste, przestrzenne kadzidło sama nie wiem co to mogłoby być może konik trojański? |
|
|
|
|
|
#196 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() staram sobie wyobrazić zapach przestrzennego kadzidła z wyrafinowaną różą i jeszcze bardziej jestem ciekawa opinii o Dark Rose |
||
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzis dokopalam sie do mojej 2000 et une rose, tej pierwszej wersji, psiknelam i... zapach jest cudny, choc juz zwietrzal troche,w iadomo, w koncu to juz prawie 10 lat
I mam pytanie do tych ktore maja Mille et une roses:czy one sa identyczne jak 2000 et une rose? i jescze: gdzie je mozna kupic? czy sa w Quality bo tak mi sie cos wydaje czy moze w Zlotych Tarasach w Douglasie? |
|
|
|
|
#198 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśl o takim miksie siedzi w mojej głowie od dawna ( powstala, kiedy stwierdziłam , że w sklepie czegoś takiego raczej nie kupię)Equusa też brałam bod uwagę, ale dla mnie jest za cieply. Rożę do takiego miksu trudno znaleźć, bo ( wg mnie oczywiście) musi być bez owoców, miodów i innej gastronomii. Myślałam o Lutku ( miod mi trochę wyłazi za bardzo) Crabtree Evelyn Rose ( tu jestem dobrej myśli) Róża L'Occitane też jest wytrawna ( 4 Reines , ta druga jest owocowa), ale do niej trzeba byloby znaleźć bardzo delikatne, eteryczne drewienko. Dziękuję za propozycję Cytat:
)Hvid .Crabtree jestem zachwycona i planuję zakup. |
||
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Avon ma bardzo fajny olejek do ciała z marokańską różą. Pachnie przecudnie.
![]() Szukam czegoś bardziej perfumeryjnego o podobnym zapachu. Wąchałam już marokańską różę w The Body Shop, ale to nie to
|
|
|
|
|
#200 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
ja widziałam Mille&Une roses w galerii mokotów w douglasie ale kosztowały ponad 4 stówy...
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz rozmyślam nad tym, gdzie by tu (i w jakich perfumach) dopaść różę z drewienkiem
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
A czy znacie Byblosa, tego klasycznego, w niebieskiej butelce z różą na korku? To dziwadło jakich mało, z różą w roli głownej. Moja koleżanka go namiętnie używa i uważa za bardzo ładny kwiatowy zapach, dla mnie on jest dziwaczno-różany, a Wy co myślicie?
I czy ktoś może wąchał Lyrics Amouage? Podobno bardzo ładna róża, ale jakoś nie mogę się wybrać do Quality. Pewnie i tak nigdy nie kupię znając cenę, ale czy warta to poznania różyczka? |
|
|
|
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna słodka róża ale nie przesłodzona, z nutką świeżości. W ostatniej fazie bardzo mi przypomina Gucci II i Euphorię Blossom. Idealny na wiosnę ![]() Ola pisała że to róża z drewnem ale na mnie tego drewienka jest niestety malutko. Poza tym to bardzo delikatny i ulotny zapach, znika ze mnie po ok. 2 godz. Jest przyjemny ale nie na tyle aby pożądać (na szczęście dla portfela )
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do Tendre Kiss to faktycznie po częsci wycofuję sie z niego - jest za delikatne i pieprzowo-kwiatowe, ale przysięgam, że są dni, kiedy pachnie drewnem.No, ale do żywicznosci i "drewnianości" Paestum Rose się nie umywa. Jeszcze tak przy okazji, wsród zamówionych przeze mnie próbek było Aoud Rose Micallefa - też ma w składzie różę i drewno aoud. Niestety, nie wiedzialam, że aoud - szlachetne drewno - pachnie szpitalnym plynem dezynfekcyjnym. Ten zapach to porażka, chyba, że ktoś ma hipochondryczne sklonności. Na pewno nie czuć w nim drewna i róży, tylko woń szpitalnego pokoiku z bukietem kwiatów .
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2009-05-01 o 21:21 |
|
|
|
|
|
#207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale Tendre kiss muszę przetestować
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zainteresowałaś mnie natomiast tymi Paestum Rose Eau d'Italie. Wiesz może gdzie to można nabyć w całości?
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, to może by rozebrać kiedyś taką flachę
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

. Przynajmniej u mnie tak jest

.
ale Tendre kiss muszę przetestować