Różane zapachy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-20, 20:15   #181
beata11
Rozeznanie

Dot.: Różane zapachy

Ja perfum : róża + drewno szukam lata całe i niestety bez skutku.
Dla mnie to jeszcze musiałby być zapach bez wanilii, a to już faktycznie chyba niemożliwe.
Mało jest zimnych, różanych zapachów ( i bez owocków i konfitur)
wspomniane Mille et Une Rose jest zimne i piękne, ale nigdzie nie mogę dopaść nawet odlewki.
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 08:32   #182
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata11 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jeszcze musiałby być zapach bez wanilii, a to już faktycznie chyba niemożliwe.
wspomniane Mille et Une Rose jest zimne i piękne, ale nigdzie nie mogę dopaść nawet odlewki.
Tak mi jeszcze chodzi po głowie, żeby zrobić różano-drzewny mix. A konkretnie zmiksować Equusa Lalique z różą typu Mille et une Rose Lancome. Może by się nadała i Stella. Mam oba zapachy w łazience (Equusa męża i mój Lancome) i zawsze mi się wydaje, że one by pięknie współgrały. A jak już sie przyznałam, że mam Mille et une Rose, to jeśli Beato bardzo zależy Ci na odlewce, mogę odlać, ale minimalną ilość i za coś fajnego. Jak reflektujesz, pisz na priv.
OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 18:58   #183
OlaVS
Zadomowienie

Przypomniały mi się jeszcze chyba przez nikogo nie wspomniane w wątku róźane zapachy - Juliette has a gun. Najlepiej znam Miss Charming - to różyczka bardzo ładna, słodka, delikatna i właśnie dzika - jakby z dodatkiem owoców dzikiej róży. Pozostałe Julietty też mają w sobie wyczuwalna różę, ale nie pamiętam ich, może inni lepiej niech opiszą.
Stary 2009-04-21, 19:12   #184
danaida
Zadomowienie

A czy Ktoś używał Dark Rose Czech & Speake???

Czytałam na Blogu Sabbath i jestem ciekawa wrażeń?

edit:
Z apetycznej róży, aczkolwiek takiej konfiturowej znam Rose Praline ...i marzę o flakonie - choć ten typ w tym wątku nie jest poszukiwany

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-04-21 o 19:18
danaida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 19:39   #185
Mitsouko
Zadomowienie

bardzo oryginalnie róża została potraktowana w Drole de Rose L'Artisan : uszminkowana splata się z upudrowanym fiołkiem i uwalnia naprzemian, z wdziękiem, lekko jak jak w burlesce, a sceną jest porośnięta ostrą trawą łąka

Mitsouko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 19:40   #186
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mitsouko Pokaż wiadomość
bardzo oryginalnie róża została potraktowana w Drole de Rose L'Artisan : uszminkowana splata się z upudrowanym fiołkiem i uwalnia naprzemian, z wdziękiem, lekko jak jak w burlesce, a sceną jest porośnięta ostrą trawą łąka
Mitsouko, piękny opis
Stary 2009-04-21, 20:19   #187
Mitsouko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Mitsouko, piękny opis
dziękuję Danaido
Masz piękny, wiele o ludzkiej kondycji mówiący nick

Mitsouko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 21:39   #188
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata11 Pokaż wiadomość
Spoznilam sie, bo tez moglabym Ci zrobic odlewke rozy Lancome.

Ja mam troche dziwnie z tym Mille et Une Rose. Malzonkowi bardzo sie podoba, a mnie po pewnym czasie najzwyczajniej w swiecie zaczynaja przygniatac.

Bardziej podobaja mi sie zwiewne roze w YSL roses enchantees czy chociazby bardzo prosta i szczera do bolu rozyczka Evelyn Rose. Jeszcze roza polaczona z porzeczka firmy Speziali Fiorentini ( Rosa e Mora ) jest bardzo ladna, chociaz ona takze jest dosc ostra. Troche dziwne, bo ja lubie zdecydowane zapachy. No coz, jak widac jednak nie zawsze
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 08:02   #189
Hvid
Zakorzenienie

Czy ktos mial okazje powachac Rose de Siwa Parfums MDCI? Tam sa podobno roze marokanskie i tureckie, a sam zapach jest drzewno - kwiatowy.

Zamowilam probke. Flakony to ta firma ma naprawde przepiekne. Ciekawa jestem, czy zapachy im dorownuja.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 08:18   #190
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mitsouko Pokaż wiadomość
dziękuję Danaido
Masz piękny, wiele o ludzkiej kondycji mówiący nick
Mitsouko - dziękuję za miłe słowa. Ucieszyłam się (i to bardzo), że nie był zajęty
Stary 2009-04-22, 08:43   #191
KasiaxQ
Zakorzenienie

Jaki piękny wątek Zaraz biegnę na pierwszą stronę, by przeczytać od deski do deski.

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 08:53   #192
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
Jaki piękny wątek Zaraz biegnę na pierwszą stronę, by przeczytać od deski do deski.
KasiaxQu, to może być bardzo niebezpieczne...dla portfela . Przynajmniej u mnie tak jest
Stary 2009-04-22, 09:10   #193
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
KasiaxQu, to może być bardzo niebezpieczne...dla portfela . Przynajmniej u mnie tak jest
Oj, tak, Danaido... Już spisałam, co mnie interesuje I już szukam Stelli Klasycznej i Rose Absolute. A Tendre Kiss Lalique już od dawna chcę przetestować. Chciałabym też poznać jakąś różę z drewnem. I nie mam pojęcia, jak pachnie drewno różane Muszę się dowiedzieć czym prędzej

Stary 2009-04-22, 09:17   #194
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Oj, tak, Danaido... Już spisałam, co mnie interesuje I już szukam Stelli Klasycznej i Rose Absolute. A Tendre Kiss Lalique już od dawna chcę przetestować. Chciałabym też poznać jakąś różę z drewnem. I nie mam pojęcia, jak pachnie drewno różane Muszę się dowiedzieć czym prędzej
Yhm, mnie też korci ta róża i drewno a chyba jeszcze bardziej połączenie kadzidła i drewna
Stary 2009-04-22, 09:33   #195
selya
Zadomowienie

Cytat:
Yhm, mnie też korci ta róża i drewno a chyba jeszcze bardziej połączenie kadzidła i drewna
właśnie, właśnie
mam w domu czystą różę herbacianą Tea Rose i właśnie dumam z czym ją połączyć
molekuły chyba polegną z powodu swej eteryczności, ale gdyby nie, to mogłyby lekko podbić drewienkiem tę różę
marzy mi się taka róża jak w Tea Rose wymieszana z czystym cedrem
wydaje mi się, ze mógłby wyjść z tego bardzo zmysłowy mix
róża przestrzenna, zaborcza, podbita wirującym, nieco oszałamiającym cedrem

róża z kadzidłem tak, ale znowu, dla mnie musiałoby być to czyste, przestrzenne kadzidło
sama nie wiem co to mogłoby być
może konik trojański?
selya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 10:40   #196
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
marzy mi się taka róża jak w Tea Rose wymieszana z czystym cedrem
wydaje mi się, ze mógłby wyjść z tego bardzo zmysłowy mix
róża przestrzenna, zaborcza, podbita wirującym, nieco oszałamiającym cedrem
Oooo, tak. Z chęcią taką kombinację bym powąchała

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
róża z kadzidłem tak, ale znowu, dla mnie musiałoby być to czyste, przestrzenne kadzidło
sama nie wiem co to mogłoby być
może konik trojański?

staram sobie wyobrazić zapach przestrzennego kadzidła z wyrafinowaną różą i jeszcze bardziej jestem ciekawa opinii o Dark Rose
Stary 2009-04-22, 12:16   #197
ropuszka
Zakorzenienie

Dziewczyny, dzis dokopalam sie do mojej 2000 et une rose, tej pierwszej wersji, psiknelam i... zapach jest cudny, choc juz zwietrzal troche,w iadomo, w koncu to juz prawie 10 lat I mam pytanie do tych ktore maja Mille et une roses:
czy one sa identyczne jak 2000 et une rose? i jescze:
gdzie je mozna kupic? czy sa w Quality bo tak mi sie cos wydaje czy moze w Zlotych Tarasach w Douglasie?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 12:16   #198
beata11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Tak mi jeszcze chodzi po głowie, żeby zrobić różano-drzewny mix. A konkretnie zmiksować Equusa Lalique z różą typu Mille et une Rose Lancome. Może by się nadała i Stella. Mam oba zapachy w łazience (Equusa męża i mój Lancome) i zawsze mi się wydaje, że one by pięknie współgrały. A jak już sie przyznałam, że mam Mille et une Rose, to jeśli Beato bardzo zależy Ci na odlewce, mogę odlać, ale minimalną ilość i za coś fajnego. Jak reflektujesz, pisz na priv.
Myśl o takim miksie siedzi w mojej głowie od dawna ( powstala, kiedy stwierdziłam , że w sklepie czegoś takiego raczej nie kupię)
Equusa też brałam bod uwagę, ale dla mnie jest za cieply.

Rożę do takiego miksu trudno znaleźć, bo ( wg mnie oczywiście) musi być bez owoców, miodów i innej gastronomii.
Myślałam o Lutku ( miod mi trochę wyłazi za bardzo)
Crabtree Evelyn Rose ( tu jestem dobrej myśli)
Róża L'Occitane też jest wytrawna ( 4 Reines , ta druga jest owocowa), ale do niej trzeba byloby znaleźć bardzo delikatne, eteryczne drewienko.

Dziękuję za propozycję, zaraz piszę PW.

Cytat:
Przypomniały mi się jeszcze chyba przez nikogo nie wspomniane w wątku różane zapachy - Juliette has a gun. Najlepiej znam Miss Charming - to różyczka bardzo ładna, słodka, delikatna i właśnie dzika - jakby z dodatkiem owoców dzikiej róży. Pozostałe Julietty też mają w sobie wyczuwalna różę, ale nie pamiętam ich, może inni lepiej niech opiszą.
Miss Charming jest dla mnie wlaśnie zbyt owocowa, mam Lady Vengeance, ma w sobie tylko odrobinę słodyczy i jest cięższa , bardziej "cielesna" ( aczkolwiek nie do tego stopnia jak Agent Prowocateur np.)

Hvid, ja chętna jestem i na dwie odlewki.

Crabtree jestem zachwycona i planuję zakup.
beata11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 18:26   #199
norah82
Raczkowanie

Avon ma bardzo fajny olejek do ciała z marokańską różą. Pachnie przecudnie.
Szukam czegoś bardziej perfumeryjnego o podobnym zapachu. Wąchałam już marokańską różę w The Body Shop, ale to nie to i trwałość chyba też nie ta...
norah82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 18:48   #200
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzis dokopalam sie do mojej 2000 et une rose, tej pierwszej wersji, psiknelam i... zapach jest cudny, choc juz zwietrzal troche,w iadomo, w koncu to juz prawie 10 lat I mam pytanie do tych ktore maja Mille et une roses:
czy one sa identyczne jak 2000 et une rose? i jescze:
gdzie je mozna kupic? czy sa w Quality bo tak mi sie cos wydaje czy moze w Zlotych Tarasach w Douglasie?
powinny być identyczne

ja widziałam Mille&Une roses w galerii mokotów w douglasie ale kosztowały ponad 4 stówy...

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 11:42   #201
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Poszukiwania przyniosły rezultaty - wnet stanę się właścicielką małych porcji Stelli EDP i Rose Absolute
Teraz rozmyślam nad tym, gdzie by tu (i w jakich perfumach) dopaść różę z drewienkiem

Stary 2009-04-23, 22:10   #202
OlaVS
Zadomowienie

A czy znacie Byblosa, tego klasycznego, w niebieskiej butelce z różą na korku? To dziwadło jakich mało, z różą w roli głownej. Moja koleżanka go namiętnie używa i uważa za bardzo ładny kwiatowy zapach, dla mnie on jest dziwaczno-różany, a Wy co myślicie?

I czy ktoś może wąchał Lyrics Amouage? Podobno bardzo ładna róża, ale jakoś nie mogę się wybrać do Quality. Pewnie i tak nigdy nie kupię znając cenę, ale czy warta to poznania różyczka?
Stary 2009-04-26, 16:04   #203
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Kasiu, już się doczytałam, że udało Ci się zdobyć Stelle. A jakby co, to chętnie służę Tendre Kiss, już leci dla mnie zza oceanu kolejna buteleczka, a poprzedniej mam jeszcze pół - sprowadzam go, jak tylko mam przez kogo, bo uwielbiam go. I mimo używania od dłuższego czasu, wciąż mi się wymyka i nie jest dla mnie oczywisty. I chyba to mi sie w nim najbardziej podoba.
Stary 2009-04-26, 16:13   #204
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu, już się doczytałam, że udało Ci się zdobyć Stelle. A jakby co, to chętnie służę Tendre Kiss, już leci dla mnie zza oceanu kolejna buteleczka, a poprzedniej mam jeszcze pół - sprowadzam go, jak tylko mam przez kogo, bo uwielbiam go. I mimo używania od dłuższego czasu, wciąż mi się wymyka i nie jest dla mnie oczywisty. I chyba to mi sie w nim najbardziej podoba.
A ja już jestem po testach Tendre Kiss i muszę powiedzieć, że jest uroczy Śliczna słodka róża ale nie przesłodzona, z nutką świeżości. W ostatniej fazie bardzo mi przypomina Gucci II i Euphorię Blossom. Idealny na wiosnę
Ola pisała że to róża z drewnem ale na mnie tego drewienka jest niestety malutko. Poza tym to bardzo delikatny i ulotny zapach, znika ze mnie po ok. 2 godz.
Jest przyjemny ale nie na tyle aby pożądać (na szczęście dla portfela )
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-26, 16:26   #205
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Olu, piszę PW w takim razie

Stary 2009-05-01, 20:50   #206
OlaVS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
odkopuje watek.

Szukam rozy, ale nie pudrowej, pieprznej, konfiturowej, ani nie w stylu Stelli. Chodzi mi o cos w stylu roza i drewno, ale zeby ta nuta drzewna byla naprawde bardzo wyrazna, a nie lekki obloczek drzewa sandalowego w bazie. Taka roza lesna, drewniana, zywiczna, dzika.

zna ktos cos takiego?
No słuchajcie, chyba mam. Zamówiłam sobie na Allegro w ciemno kilka próbek zapachów, których nazwy brzmiały mi interesujaco i nieznajomo. Między innymi Paestum Rose Eau d'Italie - no i to jest róża mocno drzewna, żywiczna i balsamiczna, piękna, intensywna i jak najbardziej unisex. Bardzo polecam - sprawdzałam, próbki wciąż są wystawione!
A co do Tendre Kiss to faktycznie po częsci wycofuję sie z niego - jest za delikatne i pieprzowo-kwiatowe, ale przysięgam, że są dni, kiedy pachnie drewnem.
No, ale do żywicznosci i "drewnianości" Paestum Rose się nie umywa.

Jeszcze tak przy okazji, wsród zamówionych przeze mnie próbek było Aoud Rose Micallefa - też ma w składzie różę i drewno aoud. Niestety, nie wiedzialam, że aoud - szlachetne drewno - pachnie szpitalnym plynem dezynfekcyjnym. Ten zapach to porażka, chyba, że ktoś ma hipochondryczne sklonności. Na pewno nie czuć w nim drewna i róży, tylko woń szpitalnego pokoiku z bukietem kwiatów.

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2009-05-01 o 21:21
Stary 2009-05-03, 13:21   #207
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
do opisu pasuje madness chopard'a (róża+sosna) i incense rose tauer'a (róża+żywica)
muszę przetestować madness, choć czytałam, że one takie bardziej pieprzne, zobaczymy

Cytat:
No słuchajcie, chyba mam. Zamówiłam sobie na Allegro w ciemno kilka próbek zapachów, których nazwy brzmiały mi interesujaco i nieznajomo. Między innymi Paestum Rose Eau d'Italie - no i to jest róża mocno drzewna, żywiczna i balsamiczna, piękna, intensywna i jak najbardziej unisex. Bardzo polecam - sprawdzałam, próbki wciąż są wystawione!
A co do Tendre Kiss to faktycznie po częsci wycofuję sie z niego - jest za delikatne i pieprzowo-kwiatowe, ale przysięgam, że są dni, kiedy pachnie drewnem.
allegro mnie nie urządza ale Tendre kiss muszę przetestować
Stary 2009-05-04, 09:38   #208
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze tak przy okazji, wsród zamówionych przeze mnie próbek było Aoud Rose Micallefa - też ma w składzie różę i drewno aoud. Niestety, nie wiedzialam, że aoud - szlachetne drewno - pachnie szpitalnym plynem dezynfekcyjnym. Ten zapach to porażka, chyba, że ktoś ma hipochondryczne sklonności. Na pewno nie czuć w nim drewna i róży, tylko woń szpitalnego pokoiku z bukietem kwiatów.
Olu, dziękuję za próbki. Tendre Kiss nie przypadły mi do gustu, niestety To ładny zapach, ale nie powalający. I drewna też tam nie czuję.
Zainteresowałaś mnie natomiast tymi Paestum Rose Eau d'Italie. Wiesz może gdzie to można nabyć w całości?

Stary 2009-05-04, 09:49   #209
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Zainteresowałaś mnie natomiast tymi Paestum Rose Eau d'Italie. Wiesz może gdzie to można nabyć w całości?
Jest w GaliLu 350,00 za 100 ml
Contax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 09:49   #210
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Jest w GaliLu 350,00 za 100 ml
Oooo, to może by rozebrać kiedyś taką flachę

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości