|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??
A ja nabyłam revlona , sypańca i jak zwykle znowu mi buźola zapchało
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszę się, że sobie dobrałaś minerałki. Czy dobrez zrozumiałam, ze polecasz EDM? EDM - to też jest mój faworyt. A czy mogłabyś wkleić zdjęcia brązerów i cieni do brwi lub podać linka do nich? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1083 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny odpowiadacie w ogóle na pytanie inne niż te zadawane do siebie nawzajem?
Bo nie wiem czy iść już sobie z tego wątku doczekam się choć kilku słów |
|
|
|
#1084 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zimą dodaję trochę Medium Beige FF do Light Medium Warm FF, Dokupuiłam jeszcze na lato VV Medium Beige 2.3 który nie jest tak "cegalsty" jak "zwykły" MB. Jak chcesz napisz na prive to może znajdę słoiczki żeby Ci trochę odsypać.Cytat:
Cytat:
którą od początku używa moja przyjaciółka i jest oki niestety z EDM nie mogę dobrać sobie koloru kupiłam wprawdzie jeszcze zimą całe opakowanie Golden - Light , ale jest za zółty ... ile próbek miałam to już nie wspomnę. A jaki kolorek Ty teraz używasz ?z góry dziękuję za odpowiedź Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-01 o 13:01 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie stwierdzilam ze EDM mnie wysuszylo troche-wracam wiec do Lumiere-moze zamowie formule VV-tak jak radzisz.Maja teraz Sale na stronie Lumiere Z EDM zuzywalam jakies probki chyba fair neutral ale jest za jasny i zbyt neutralny-zero bezu w nim.A probowalas formuly cashmiere?-wlasnie przeczytalam ze VV ma oat powder na ktory chyba moja skora nie reaguje najlepiej.... Wlasnie zamowilam z Lumiere: LMB Cashmiere foundation Ambrosia bronzer(probke) LMW FlawlesFace-probke LMW Cashmiere(probke) Blush Delicate Pink(mialam wczesniej probke i mi sie b spodobal ten kolor) Silk blush Au Naturale Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-01 o 13:02 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam pytanie co do "mineralnego" podkładu Revlon - czy któraś z Was miała może odcień 040? Bo ja patrzyłam po sklepach na testery, ale znalazłam tylko 030 i 050 z czego obawiam się, że ten pierwszy bedzie zbyt jasny a drugi zbyt ciemny :/ I tak chce zamawiać na Allegro więc zakup tego 040 nie bedzie problemem, ale najpierw chciałabym wiedzieć z jakiej on jest tonacji - ciepłej czy zimnej, raczej z domieszką żółci czy różu? Bo ja potrzebuję takiego w ciepłej tonacji
Bardzo liczę na Waszą pomoc Pozdrawiam
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wobrazam sobie wysmarowania twarzy zwykłym podkładem ![]() Do mnie leci od tygodnia zamowienie Meow..tydzien chyba jeszcze poczekam ![]() * Simaese Frisky PP 30g * Siamese Frisky FF 30g |
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy dostanę od EDM dodatkowego maila z informacją o wysyłce zamówionych produktów? Bo dostałam od nich maila jedynie zaraz po złożeniu zamówienia, gdzie jest "order status: pending" i nie wiem czy będzie kolejny, czy już tylko pozostaje mi czekać na paczkę. Z Meow poinformowali mnie mailowo o złożeniu zamówienia a potem o wysyłce paczki.
Swoją drogą zamówienie w EDM składałam równo tydzień temu i póki co zero odzewu. Czy to normalne?
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie-ja jestem uzalezniona od mineralow-cala kolorowke chyba na mineraly wymienie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
Jak myslicie , Light Cool powinienien być chyba jaśniejszy od Light Medium Cool Z Lumiere? Bo na zdjęciach to wygląda jak zupełnie inna bajka.....I jeszcze pytanie - czy wersja Cashmere jest dużo ciemniejsza od Flawless? Ktoś zna odpowiedz na moje trudne pytania
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze Light Beige jest jasniejszy od Light Medium Beige a na stronie Lumiere sa prawie identyczne kolorystycznie-niewiem powinien byc jasniejszy chyba-nazwa na to wskazuje. |
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dawno mnie tu nie było ale to dlatego, ze pudry Monave dobrze służą mojej cerze
Co prawda teraz używam sporadycznie, w małych ilościach, jednak cały czas jestem z nich zadowlona. Zastanawiam się co zrobić z mnóstwem innych próbek jakoś zal sprzedawać
|
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Powtarzam moje pytania, może w końcu czegoś się dowiem
![]() Czy na korektor mający zatuszować cienie lepszy byłby bisque color corrector czy może intensive concealer light? (chodzi o EDM) Pewnie macie je już przetestowane. A może jeszcze jakiś inny kolor polecacie pod oczy. Jeśli chodzi o róż wybrałam walkee talkee. Mam nadzieję, że będzie to chłodny kolor. Najciężej wybrać mi podkład. Mogłybyście napisać, który z założenia unikać bo nie nadaje się np. dla Europejek? Z foundations też już wybrałam Beige sunkissed fair Olive light olive Olive olive medium Macie doświadczenie z tymi kolorami? Czy w Lumiere też są jakieś bezpłatne próbki? Bo coś nie mogę znaleźć. Chyba, że te za $1.25 |
|
|
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
A czy puder firmy Essence, "Pure Mineral Powder Make-Up" o takim skladzie jest w 100% mineralny?
Sklad: mica [+/- Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499, Cl 77891] (25.04.2008) Prosze o odpowiedz |
|
|
|
#1098 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mnie też to interesuje ze względu na to, że moze na pierwszy raz warto wypróbowac czegoś tańszego ;-) |
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło zamowienie z meow
Tym razem chociaz jednym cieniem trafili - złocisty beżyk z kolekcji Modern Eyes - dr ZhiCATo ...drugi to perłowa zieleń z kolekcji Vandal Eyes - Embezzling.. Ciekawa jestem dlaczego nie wysyłaja tego w kartonikach. Znowu dostałam w kopercie, papierowe opakowania sie dosc mocno wygniotły
|
|
|
|
#1100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam po raz pierwszy ![]() Nie wiem czy jest w 100 %naturalny, ale jest REWELACYJNY przynajmniej jak dla mnie. Ładne, naturalne, trwałe pokrycie i przede wszystkim nie zatyka mi porów jak do tej pory wszystkie podłady których używałam (w tym Vichy).
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do korektora pod oczy to nie pomogę, moje cienie są bardzo niewielkie, prawie rzadne, więc zamówiłam korektor rozświetlający. Postawiłam na pearl beige - baaardzo perłowy, wystraczy ociupinka by fajnie rozświetlić oko. Zresztą ja moje pierwsze próbki z EDM dostałam dzisiaj rano
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Jezebel-korektory EDM kryja dobrze-zalezy jakie masz cienie-z nazwy wynika ze ten bisque ma zolc w sobie-pewnie bedzie dobrze kryl cienie
Nie pomoge duzo bo ja sobie nie dobralam odpowiedniego odcienia z EDM-wszystkie byly albo za jasne albo zbyt neutralne-z tych kolorow ktore wymienilas to zadnego nie mialam. Tak jak mowi Frantic odcienie olive sa podobno dla Azjatek. Wklejam zdjecie porownawcze niektorych podkladow EDm-moze Ci pomoze. Z Lumiere mozna zamowic starter kit-ale kosztuje $9 ale mozesz wyprobowac rozne podklady-polecam bo kolory na ich stronie tez nie odpowiadaja rzeczywistosci. http://www.lumierecosmetics.com/inde...=360&parent=43 |
|
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
O kurczę, to bym się wtopiła z tymi olive.
Cerę mam ani jasną, ani ciemną. Nie opalam się latem, więc raczej też nie jest przybrązowiona. Jeszcze się zastanowię, ale dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam porównanie tylko z Revlonem i Revlon wypada o niebo lepiej. Ale pomęczę go jeszcze bo szkoda wyrzucić bez konkretnych testów.
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
testowałam jeszcze wcześniej z próbek formułę Luminesse....ale kolor fatalnie dobrałam i miałam wrażenie,że efekt jest jak z pudrem sypkim, a nie podkładem. Z VV teraz latem jestem naprawdę zadowolona ....wczoraj omyłkowo użyłam FF i przy upale to porażka a zimą było tak pieknie ![]() Jak widać ciągle coś odkrywam ![]() |
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam znac-dzisiaj zamierzam testowac ten podklad Cashmiere w 40 stopniowym upale Wczoraj przyszlo moje zamowienie-wklejam zdjecia-moze komus sie przydadza
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
A ja chciałam zakupić nowe kolorki z Lumiere , ale wcześniej wyciągnełam moje zapasy z Bare i stwierdziłam , że muszę je wykorzystać.Dzisiaj się pięknie wypudrowałam i mój mąż jak tak mi się zaczął uważnie przyglądać i mówi - "jak ty dzisiaj ładnie wyglądasz...Nie wiem co nałożyłaś na twarz ,jak to się w twoim wizażowym języku
nazywa , ale wyglądasz naprawdę super...." Na poczatku myślałam , że się podlizuje , ale on nie widział , jak się tapetuję , więc może coś w tym jest Dlatego narazie zostanę przy Bare, z Lumiere najwyżej kupię pędzle.
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam kilka podkładów Everyday Minerals.
![]() Polecam też lekturę forum na ich stronie, można tam znaleźć wiele zdjęć produktów na skórze. |
|
|
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

Jeżeli ma któraś z was na zbyciu niepotrzebne próbki, to chętnie bym niektóre odkupiła.
Nie mniej jednak kolor nie ma aż takiego znaczenia w przypadku próbek - chcę po prostu przetestować formułę i zobaczyć jak podkład będzie leżał na buzi.
Zimą dodaję trochę Medium Beige FF do Light Medium Warm FF, Dokupuiłam jeszcze na lato VV Medium Beige 2.3 który nie jest tak "cegalsty" jak "zwykły" MB. Jak chcesz napisz na prive to może znajdę słoiczki żeby Ci trochę odsypać.
... ile próbek miałam to już nie wspomnę. A jaki kolorek Ty teraz używasz ?

jakoś zal sprzedawać