![]() |
#1951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??
Hehe, moze Cie zdziwie, ale ja po porodzie mialam najladniejsza cere
![]() ![]() Sorry za OT, juz z nim zmykam. Rezygnuje zatem na razie z Lumiere i Meow, jeszcze mnie Pure Luxe tak strasznie kusi... Chociaz byc moze jak dojda dwie paczki od EDM to ostatecznie z nimi zostane |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Rozeznanie
|
Potwierdzam słowa Gosiali, Lumiere we wszystkich formułach sprawiało wrażenie grubiej zmielonych, kremowych, takich bardziej wilgotnych, moim zdaniem są cięższe od EDM, nawet w formule Intensiv. EDM były znacznie delikatniejsze i lepiej się wtapiały w skórę. Jednak wydaje mi się, że Lumiere są bardziej matowe od EDM no i lepiej kryją.
Również prawie wszystkie formuły (poza Veena Velvet) zawierają boron nitride. No i chyba wszystkie formuły mają jakieś dodatki organiczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Wtajemniczenie
|
Parafrazujac powiedzenie "co biust, to gust"
![]() ![]() Dziewczyny, podforum mineralnego chyba na razie sie nie doczekamy. Co sadzicie o otwarciu watku mineralno-wymiankowego na Wizazystce? ewentualnie pozniej sie przeniesie.. Ja dopiero zaczynam, a juz mam troche do oddania... |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Organizatorka
|
PURE LUXE przecenę opisze za chwie w moim watku
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Wtajemniczenie
|
Udalam sie na maly rekonenans do warszawskich sklepow. Pedzle: MAC ponad stowa, Body Shop 35-70pln, Inglot ok 40. Kurcze, jak mam za jakiegos Inglota zaplacic cztery dychy, to juz naprawde wole poczekac na przesylke z EDM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zadomowienie
|
A ja się pochwalę, że dzisiaj dostałam rzeczy z Rhea
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dodatku Conservatorie mnie doprowadza do szału. Wysłałam trzy maile z prostym pytaniem i nic, żadnej odpowiedzi, olewają mnie. I zamówienia nie mogę złożyć, a czas nagli, a oni wysyłają za granicę tylko w czwartki. ![]() (Ech, musiałam się wyżalić). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się na nich zeźliłam, że zaczęłam przeglądać oferty konkurencji, ale nie znajduję tam tego, co chcę. Ani CS, ani TKB nie ma czystej matowej miki. W TKB wszystko prawie dwa razy droższe niż w Conservatorie. Tylko ryżówkę mają tanią, podejrzanie tanią. Jeśli ma ktoś namiary na dobrze zaopatrzony sklep z surowcami, to proszę o informację. Czeka mnie lektura wątków na zagranicznych forach. Może sama coś znajdę o tej mice z Cons. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-19 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() Tu link do kasetek - z blaszkami, bez blaszek, z magnesami, bez magnesów ![]() https://www.starsmakeuphaven.com/index.php?cPath=54 moja właśnie do mnie leci ![]() a jak komuś kasetka nie potrzebna, może kupić same blaszki : https://www.starsmakeuphaven.com/index.php?cPath=22 też do wyboru, do koloru ![]() ja się chyba w końcu przełamię i na pierwszy ogień w moim spotkaniu z minerałami idzie pure luxe ... własnie sobie siedzę, oglądam, porównuję i wrzucam do koszyka. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, bo z EDM już kilkanaście razy robiłam zamówienie i przed ostatecznym potwierdzeniem się wycofywałam.. Jakoś nie jestem przekonana ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-01-19 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Wtajemniczenie
|
Lorri, mialabym identyczna sytuacje jak Ty (brak pedzla + brak probek = mogila) ale na szczescie wymienilam polprodukty z forumka i dzieki temu stalam sie posiadaczka nowiutkiego kabuki duzo, duzo szybciej. Moze to dla Ciebie tez bylby sposob? tym bardziej widze zapotrzebowanie na watek wymiankowy. Moze ktos ma zbedny pedzel, a chetnie przygarnie odsypki Twoich mineralkow z Buff'd?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie piąty sezon "Zagubionych", to bym chyba doła załapała przez tę minerałową stagnację. Idę kręcić serum... Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2009-01-19 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez czekam na zamowienie EDM i Lumiere. Lumiere niby wyslali 13.01, wiec troche to potrwa.
Od EDM nie dostalam nawet maila ze wyslali, a dziwne, bo zawsze dostawalam. A LOST tez juz sie nie moge doczekac. Juz tylko do srody. ![]()
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
kliknełam ten piękny cień z joopa, exodus który mi wysłali jako sample
![]() ![]() ![]() btw. paypal mówi, że dolar 2,96 |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zakorzenienie
|
LOST za pare dni? :O Jeeee e
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Muszę przyznać ze kuszą te wszystkie promocje aa w joppa jest taka zakładka winter featured items i sa tam jakies zabłąkane promocje czasem Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-01-20 o 07:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Organizatorka
|
Zakładałam już na ten temat wątek ale w innym dziale , widocznie w nie tym co trzeba
![]() ![]() Czy któraś z was dorwała Vichy Aera Teint Mineral i może się na jego temat wypowiedzieć ? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Hymm..
nie wiem czy to dobre miejsce, ale jeśli wrzucę swoje zdj. to może użytkowniczki minerałów byłyby w stanie powiedzieć jakie to kolorki mam wybierać? żółte , różowe, zimne, naturalne? Sama nie wiem ![]() a potem chętnie odkupie próbki wszelakie ![]() Pozdrawiam ps. tydzień mi zabrało przeczytanie całego wątku.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ma któraś z Was puder Dr Jadwigi? Bo jestem ciekawa jak sie sprawdza? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Rozeznanie
|
Wiele z was narzeka na problemy z nakladaniem sypkich cieni mineralnych. Moge polecic ten oto pedzelek:
http://www.silknaturals.com/creb/pro...products_id=88 Kupilam przy okazji, zachecona opiniami na makeupalley i musze przyznac, ze jest swietny. Jest bardzo gesty i skosnie sciety, dzieki czemu ladnie dopasowuje sie do powieki. Gestosc sprawia, ze cien zatrzymuje sie we wlosiu i sie nie osypuje. Ja uzywam go w ten sposob, ze umaczam pedzelek w sypkim cieniu po czym tak jakby wcieram go w pokrywke, przez co pozbywam sie nadmiaru a potem pac, pac, nakladam na oko i na koncu delikatnie rozcieram. Nie da sie nim idealnie zaznaczyc zalamania powieki, ale do nakladania koloru na cala powieke jest swietny. Porownalabym go do mini, mini scietego flat topa.
#1975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Przyszły próbki joppa zamówione 12-ego stycznia
![]() Podkłady: Full Coverage Light #1 Simple Radiance Prairie Wheat Finishing Silk: Original Medium Korektor: Porcelain Multi Tasking I róże: Raspberry Ice oraz Just Blush Gratis dwa cienie: Hope i Goldie W weekend testy i dam znać. Co do słoiczków do pudrów od polskich producentów opakowań to nie chcą mi odpowiedzieć ![]()
#1977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do PayPala to trudno mi uwierzyć, bo wczoraj liczył chyba po 3,30 z groszami a dzisiaj jeszcze drożej. ![]()
![]() |
#1978 |
Zadomowienie
|
Nałożyłam na jedno oko pigment z Buff'd Blueberry, a na drugi cień z EDM Mystic Night. Jedyna różnica to taka, że użyłam tej gliceryny z wodą i... WOW. Nie osypały się, są intensywne, i póki co się trzymają. Mystic Night wymagał 3 cienkich warstw by dobrze się prezentować, ale myślę że nikomu to nie przeszkadza.
I po co mi było się tak męczyć, wydawać kupę kasy na to coś do prasowania, a tu wystarczyło kilka zł na glicerynę. Będę teraz płakać nad swoją głupotą... I wy płaczcie nade mną...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co wybrałaś, frantic? Cytat:
Tak czy inaczej 28zł za cień z wysłką to całkiem przyzwoicie, biorąc pod uwagę co bym miała z tradycyjnej kolorówki w tej kwocie. Cytat:
Mam ochotę uprasować moje cienie bo trochę ich już mam z edm a te ciemne strasznie sypią. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zadomowienie
|
Gabs, zdradzisz jak używasz tej mieszanki gliceryny z wodą? I jakie dajesz proporcje?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.