![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pudry mineralne a cera trądzikowa
Hej dostalam dzis przesylke z Ocean Mist. I tak - niestety, nie dla mnie. Podklady maja formule, ktora mi nie pasuje, niestety. Pewnie wielbicielkom EDM podejdzie, tak mysle. Gdy nalozylam podklad, to bardzo mi sie nie pdoobal efekt bombki - duzo swiecacych drobinek. Ale one sie jakos wtapiaja i po parunastu minutach nie jest zle. Podklad jest niezle kryjacy, ale niestety wszystkie jasne kolory maja cieply odcien - nie dla mnie. Pojda na wymianke, niektorych nawet nie otwieram.
Korektor zielony - fajny ale tylko minimalnuie punktowo. nalozylam go na niec owieksza powierzchnie policzka i wygladalam jak trup, bo moze nie zielen, ale trupia sina bladosc przebija spod podkladu. Niemniej ie mozna odmowic mu krycia czerwonych plamek. Roz jest bardzo przyjemny, dosc matowy i to mi pasuje. Finishing powder Silken Perfection tez daje rade, calkiem milusi. Ogolnie OK, ale bez szalu. Na razie Erthnicity u mnie na 1 miejscu dalej.
![]() |
#2432 |
Konto usunięte
|
Dot.: pudry mineralne a cera trądzikowa
A komu się nudzi i wymieni mi firmy, które próbki (szczególnie podkłady) mają w słoiczkach?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
Informacja tylko dla naprawde bladolicych:
Znalazlam wlasnie najpiekniejsze jasnorozowy, chlodny roz, jaki tylko widzialam ![]() ![]() ![]() Jedynym minusem jest to, ze po maznieciu nim znajomej o kolorze skory ciut ciemniejszym niz Fawn z EDM, nie byl w ogole widoczny - dlatego jest ewidentnie tylko dla bladolicych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Wtajemniczenie
|
Suprince - EDM, Pure Luxe, Joppa. Wiecej grzechow nie pamietam. Na pewno Lumiere i Cory wysylaja w woreczkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Rozeznanie
|
Rocki, co zamówiłaś z Dream World
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Wtajemniczenie
|
Zamowienie wspolne dla mnie (wszystko, co zolte) i dla mojej mamy (wszystko, co rozowe):
Dana Bellona Astraea Rowan Korrigan Branwen Iao Valli An Skade Kishar Nike Whipped Creme Whipped Strawberries Banana Creme clay/silica Rasperry Creme clay/silica Mummy Dust dry skin Mummy Dust oily skin + probki roz/cien: For All Eternity, Blazing Hearts oraz pelnowymiarowy roz Forever More Tylko tyle ![]() Hanneke, a co Ty zamowilas z EGM? Edytowane przez rocki Czas edycji: 2009-02-10 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Rozeznanie
|
Tylko
![]() Przymierzam się do kolejnego zamówienia, przypasowała mi jedna formuła ![]() EG: Podkłady: PAULA, JILL, CALLIE, CHRISTEEN, SUSAN, MARGO, LEENA Róże: PINK SANDS BEACH, CARNIVALE, BALI Pudry: HIGH DEFINITION PRO.,GOLDEN, MELLOW MY FAIR LADY CONTOUR Usta: BELLAIRE, PAUSE Cienie: TAUPE, MIDNIGHT, SOUL Niektóre próbki mam w połowie objętości ![]() Edytowane przez Hanneke Czas edycji: 2009-02-10 o 22:40 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2438 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj dalsze testy Blusche ....
nałożyłam zmieszane kolory Beige Tone - Irish Creme (ok.60%) i Beige Tone - Colombian (ok.40%) i kolor wydaje mi się zdecydowanie lepszy niż wczoraj. Tak wiec ich beżowa tonacja jest naprawdę ciepła i jak widać nie potrzebuję z tej firmy kolorów WARM ![]() po 5 godz. podkład na nosie i brodzie trochę się z warzył ![]() jutro potestuję formułę Sheer Satin Finish , bo dzisiaj ciągle Full Coverage ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dana to w sumie bez, ale w niektorym swietle wydawal mi sie lekko rozowy. Wiecej Ci moge napisac po testach na mojej mamie, bo ja sie do tych bezy i rozy nawet nie dotykam ![]() A w ktorej rodzinie byla Callie, Susan i Leena? Bo nie moglam ich jakos odnalezc na stronie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Rozeznanie
|
Dzięki Rocki, właśnie złamałam odwyk i zrobiłam kolejne zamówienie w Dream World
![]() Oba są z Youthful Glow najjaśniejsze, CALLIE- Yellow a SUSAN- Beige. Z kolei LEENA to najjasniejszy z żółtych korektorów (pomyliłam się w poprzednim poście). Edytowane przez Hanneke Czas edycji: 2009-02-11 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Konto usunięte
|
A ja ponawiam swoje pytanie. Mam cerę tłustą z niedoskonałościami. Od kilku lat nie potrafię znaleźć odpowiedniego pudru. Jedne są za gęste, inne zapychają lub na krótko matują. Przeczytałam w internecie kilka artykułów na temat pudrów mineralnych. Podobno są odpowiednie do cery problematycznej. Szukam czegoś na lato. Pracując w firmie, mając kontakt z ludźmi nie można sobie pozwolić na wyjście z domu bez makijażu. Co proponujecie w upalne dni?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Organizatorka
|
Mineraln firmy maja probki i od tego trzeba zaczac, proponuje lekture 2 pierwszych postow z watku o edm lącznie linkami. na stronce ocean i signature sa zdjecia befour/after i pokazuja efekt, w watku o edm polskim rowniez. Co do poprawy cery to prawda, trzeba tylko trafic na swoj kolor i firme, ty kupuj bardziej kryjace skoro masz co ukryc
![]() jest watek wymiankowy |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi przy takiej samej skórze odpowiada EDM w formule Matte, Intensive już nie bardzo. Z Buff'd wolę formułę Original, nie lubię Concealing. Z Lumiere nieźle zapowiada się Lumiere Veena Velvet, a Luminesse mnie w ogóle nie kryje. Czekam jeszcze na Joppa, bo chwalone jako bardzo kryjące. Ale wcale nie wiem, czy te same formuły będą mi pasować latem. Acha - moja cera bardzo się uspokoiła odkąd stosuję pokłady mineralne - nic nowego mi nie wyskakuje. Edytowane przez ga7 Czas edycji: 2009-02-13 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie wiem o co chodzi, wczoraj pisalam ze buff'd mi nie pasuje, ogolnie co go nalozylam to sie warzyl itd.. podkreslal troche suche skorki, ogolnie jakis grudkowaty.. a dzis: Nic sie nie zwarzylo a podklad mam juz 4 godziny! PŁASKI MAT! ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-14 o 13:13 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Raczkowanie
|
Napisałam post i mi wcięło
![]() Od wczoraj mam próbki EGM ![]() kolory naprawdę są jasne. W formule Youthful Glow kolor Trish, który rzekomo ma być średnim ciepłym beżem, jest pięknym kolorkiem , który jak miałabym porównać do Lumiere to powiedziałabym, że pomiędzy Light a LM Warm w formule VV. Stopił sie pięknie z cerą , dał natural look, dla mnie mógłby być pół tonu ciemniejszy, ale jak dam bronzer na policzki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z formuły Cover Me po testach na ręku wydaje się, że kolor Roselyn będzie dla mnie odpowiedni ![]() Chwilowo jestem tak oszołomiona swoim wyglądem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Wtajemniczenie
|
Kobietko, a jak z kryciem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Rozeznanie
|
Ja co prawda nie Kobietka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Wtajemniczenie
|
A Light&Natural? gdybym zamawiala, to pewnie te dwie formuly (YG i Y&N). Dziewczyny, zalozycie watek o EG? sporo sie juz chyba uzbieralo ich uzytkowniczek, a Kobietka pisze tak zachecajaco, ze grzech nie dac sie uwiesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Rozeznanie
|
Tej trzeciej nie miałam. Na stronie jest napisane, że najlżej kryje, ale jak jest w rzeczywistości
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Organizatorka
|
Dla mnie nieciekawie, myślę ze to puder ryzowy z miką, dla alergików
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Testuję podkład Dream World z ryżem i jestem na razie bardzo z niego zadowolona. Wygładza, matuje nie wysuszając i zapewnia przy tym delikatne satynowe wykończenie. Dobrze kryje i jest niewidoczny. Ale wiadomo, że każdy ma inne preferencje. Pranie, trzeba samemu sprawdzić co jest najlepsze dla naszej skóry. I nie ma co z góry przesądzać. Wiadomo jak to z minerałami jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Organizatorka
|
Tak, ja chociaz do urycia wiele nie mam to jakos poza okresem wakacyjnym lubie miec podklad i same tonujące mnie nie przekonują. Ale np puder z edm ze skrobią itp to fajniutkie produkty... Juz po tym pure luxe nauczylam sie ze lepiej dolozyc ten 1-2 dol i nie zalowac ze sie nie wyprobowalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Rozeznanie
|
No właśnie ja dlatego teraz biorę wszystkie formuły, ew. poza tymi leciutko kryjącymi. Teraz tym Pure Lux kusicie, ehh. Na szczęście on ma glinkę w składzie to mnie zniechęca. Niestety (albo stety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||
Raczkowanie
|
krycie w formule YG jest średnie, ale mi wystarcza , żeby ukryć popękane naczynka. Myślę, że aplikacja na mokro może dać lepsze krycie, ale będę się tak bawić jak pełnowymiarowe opakowanie dostanę, bo teraz szkoda mi prochu
![]() Wczoraj do północy podkład ładnie prezentował się na twarzy, naturalnie i ... naprawdę jestem zadowolona. Cytat:
![]() ![]() zobaczymy jak będzie podkład się trzymał do wieczora to może więcej napiszę. Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie śmiem jeszcze wątku o EGM zakładać, bo za małe doświadczenie z ich podkładami mam, ale...wstawię Wam tu fotki...jedną straszącą, ale....będziecie miały porównanie krycia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
Kobietko pięknie wyglądają na Tobie te minerały. Oceniasz je wyżej niż Lumiere?
P.S. Może skusisz się wkleić te zdjęcia również w wątku PRZED/PO? ![]()
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: KOSMETYKI MINERALNE - kody, promocje, kupony, przeceny, wyprzedaże, zniżki
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: KOSMETYKI MINERALNE - kody, promocje, kupony, przeceny, wyprzedaże, z
też tak to zrozumiałam- po prostu wprowadzają nowe odcienie cieni sypkich, limitowana edycja prasowańca. a promocja czyli gratisy przy zamówieniu to ciągle "be my valentine"
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() w wątku o Lumiere wrzuciłam fotkę z aplikacji formuły VV w kolorze LM Beige. ps. a do wątku Przed/Po to jakieś sensowne zdjęcia trzeba wklejać, całych makijaży, a nie takie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
Dot.: KOSMETYKI MINERALNE - kody, promocje, kupony, przeceny, wyprzedaże, zniżki
Dziewczyny ale jmw nie napisała, że się je dostaje. Są to nowości, które można zakupić. A dostaje się to co jmw napisała w punkcie c. Wszystko się więc zgadza.
Poza tym wyraźnie jest napisane na początku tego wątku, żeby dyskusje prowadzić na forum ogólnym o minerałach, a tu rzeczowo opisywać tylko promocje. Przenoszę więc wasze posty do wątku ogólnego i proszę więcej nie zamieszczać tutaj dyskusji na temat promocji. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.