![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rolki:)
Cytat:
![]()
![]() |
#1772 |
Zadomowienie
|
no trochę piachu jest..ale ta ścieżka rowerowa już mniej więcej w miarę jest
![]() ![]()
![]() |
#1773 |
Konto usunięte
|
Witajcie,
znajdę jakies dobre rolki do 200 zł(ew. do 250)? jazda typowo rekreacyjna, wlasciwie to sie bede uczyc na nowo. Chce je zalozyc, sluchawki w uszy i jechac przed siebie. ![]() Mógłby ktos coś polecic? Z góry dziekuje. ![]() Teraz mam badziewia z marketu i strasznie sie na nich jezdzi. Mecze sie po 100 metrach, a tak beznadziejnej kondycji to nie mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, a pogoda ma się zepsuć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Raczkowanie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;25736559]Witajcie,
znajdę jakies dobre rolki do 200 zł(ew. do 250)? jazda typowo rekreacyjna, wlasciwie to sie bede uczyc na nowo. Chce je zalozyc, sluchawki w uszy i jechac przed siebie. ![]() Mógłby ktos coś polecic? Z góry dziekuje. ![]() Teraz mam badziewia z marketu i strasznie sie na nich jezdzi. Mecze sie po 100 metrach, a tak beznadziejnej kondycji to nie mam. ![]() Dobre rolki w tej kwocie to ze świecą szukać. Nie oszuka się dobrych rolek w dobrej cenie. Być może używane - to jak najbardziej. Nowe i dobre zapomnij. Absolutne minimum 350pln, a i tak może być słabo. Różnica w jeździe na dobrym sprzęcie jest OGROMNA. Ktoś może powiedzieć, że na jakiś rolkach marki xxx (słabej) jeździ mu się świetnie. Polecam spróbowanie "prawdziwych" marek. To jest dopiero jazda, komfort i radość z jazdy. Zupełnie inna bajka. Wiem, że to wszystko kosztuje, ale różnice dla rekreacji są nieznaczne. Cena idzie w górę na wyższym poziomie, gdzie rolki zaczynają się od 700pln do 6500pln za parę. Świetna rekreacja to wydatek 400pln - 600pln. Takie są realia. Dziękuję za uwagę ![]()
#1776 |
Zadomowienie
|
Dokładnie jest tak, jak zico mówi. Kiedyś jeździłam na rolkach za 150zł i niby były wygodne - w zeszłym roku kupiłam sobie Rollerblady za 450zł (były w promocji, normalnie kosztowały ponad 500zł, ale że był ostatni rozmiar...) i jestem naprawdę zadowolona, nie ma co tych dwóch par za 150 i 450 porównywać.
#1777 |
Konto usunięte
|
Mam do Was prośbę, szczególnie do zico
![]() Moglibyście spojrzeć na zdjęcia tych rolek i powiedzieć czy one wyglądają... normalnie? Właściwie i poprawnie. Czy ta 'płoza' jest dobrze zainstalowana? Wydaje mi się, że jest pod kątem, czy tak powinno być? |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
Zasada jest taka (ogólna) tył szyny na środku pięty, przód szyny pomiędzy dużym, a drugim palcem. Jeśli krzywią się nogi w rolkach, to może nie jest to wina szyny, ale po prostu słabej jakości buta czy złego jego wyprofilowania - nie trzyma wystarczająco nóg.
#1779 |
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Niestety okazuje się, że mój facet ma po prostu wadę postawy i nawet w butach źle stawia stopy. A wyszło to właśnie dzięki rolkom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
ile wam zajeła nauka jazdy na rolkach??
aż głupio sie przyznac ale nie umiem na nich jeździć ![]() w dzieciństwie dawno dawno temu rzadko jeździłam a teraz chce zacząć jeździć! jak sie nauczyc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Konto usunięte
|
Hej,
a ja mam prośbę. Waham się pomiędzy kupieniem rolek Hy Skate Pro Aluminium Element XF (ufff), a K2 Aspire. Jedne i drugie używane, pierwsze kosztują 100 zł a drugie 120 zł. O K2 wiem, że ten model został specjalnie wyprodukowany dla supermarketów Real, a o Hy Skate nie wiem absolutnie nic. Pomogłaby któraś w dokonaniu wyboru? Edytowane przez 91584e3a0ddee98d7bf35013566e27d0b839b1c7 Czas edycji: 2011-03-20 o 09:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Zadomowienie
|
[1=91584e3a0ddee98d7bf3501 3566e27d0b839b1c7;2583904 5]Hej,
a ja mam prośbę. Waham się pomiędzy kupieniem rolek Hy Skate Pro Aluminium Element XF (ufff), a K2 Aspire. Jedne i drugie używane, pierwsze kosztują 100 zł a drugie 120 zł. O K2 wiem, że ten model został specjalnie wyprodukowany dla supermarketów Real, a o Hy Skate nie wiem absolutnie nic. Pomogłaby któraś w dokonaniu wyboru?[/QUOTE] o Hy Skate nie słyszałam nigdy, a K2 jest raczej dobrą firmą więc brałabym K2 jak już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Raczkowanie
|
zico widze ze sie znasz na rzeczy co sadzisz oi tych rolkach : http://www.powerslide.pl/fitness/rol...on-4-pure#opis
ja chce takie rolki w ktorych moge swobodnie jezdzic po bloniach, do tynca itp z tym ze z miekszania musze dojechac na sciezke po tych wszystkich wertepach krakowskich i dziurach w chodnikach... jesli chodzi o moje umiejetnosci to sa one bardzo przecietnie ale nie narzekam
#1784 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() moj nr gg 28810418 Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1786 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, przyłączam się do tematu
![]() a jak z Waszą kondycją po zimie? ![]()
#1787 |
Zakorzenienie
|
u mnie z kondycją tragicznie, ale już mam ochotę założyć rolki i śmigać - szybko się forma poprawi... ale póki co się kuruję, więc dopiero będzie to możliwe w przyszłym tygodniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
A może jest jakaś chętna duszyczka z Łodzi ( śródmieście) do pośmigania na rolkach?
![]()
#1789 |
Rozeznanie
|
Mam pytanko. Czy Rollerblade Spark 80 to dobre rolki do nauki? Nigdy nie jeździłam na rolkach. I czy cena 450zł to cena taka w miarę ok? Widziałam je dziś w sklepie, były wszystkie rozmiary i tak myślę...
![]() ![]()
Edytowane przez enviee Czas edycji: 2011-03-23 o 20:27 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jak masz zamiar jeździć i sie nie zneichęcisz, to będziesz miała porządne rolki na lata.
![]() |
#1791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rollerblade rządzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
są to jedne z NAJLEPSZYCH rolek do nauki jazdy i rekreacji, bo: - mają najniżej osadzony środek ciężkości ZE WSZYSTKICH ROLEK PRODUKOWANYCH NA ŚWIECIE z kółkami 80mm. A co to daje? Daje to, że nie czujemy się jak na drabinie, a mamy stopy blisko ziemi i przez to nam łatwiej panować nad rolkami czy nauką jazdy - dostępność części do modeli Spark bezproblemowa, są ośki, śruby, klamerki, hamulce - dobre trzymanie nogi i wygoda - jako podstawowy sprzęt mają wyciągany but wewnętrzny, inne "dobre" marki jak Powerslide, Fila nie mają tego w swoich podstawowych rolkach. Łatwo taki but wysuszyć po ostrej jeździe ![]() To samo, co powyższe dotyczy również modeli Spark TC 80 alu oraz Spark 84 2011. Nic więcej dodawać nie potrzeba. ![]()
Serdecznie pozdrawiam, Jakub "Zico" Ciesielski profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach): http://www.wrotkarstwo.pl Edytowane przez zico Czas edycji: 2011-03-30 o 06:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Wtajemniczenie
|
szukam na allegro fajnych, czarnych, dobrych rolek fitnessowych. UMIEM JEŹDZIĆ.
Czy ktoś jest w stanie zaproponować mi jakieś fajne modele, kompletnie nie wiem czego szukać. ![]()
#1795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Activa 90 XR - niestety nie czarne, bardzo dobre do fitnesu Tempest 90 - niestety nie czarne, ale za to najlepsze osiągi w klasie fitness speed
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Szukam chętnej na jazdę codzienną wieczorem w Bydgoszczy, najlepiej z okolic Błonia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
witam.
Można się dołączyć ?? Pare lat temu jeździłam na rolkach, potem niestety miałam przerwę z przyczyn "technicznych" ale wreszcie kupiłam sobię rolki i czekam na przesyłkę... http://www.mr-sport.pl/foto.php?m=sh...12&f=0&t=2&s=s I może jest ktoś z Częstochowy ??
#1798 |
Raczkowanie
|
Ja się przymierzam do kupna rolek, zarówno dla mnie jak i TŻ, trochę juz jeżdziliśmy ale właściwie tylko na takim badziewnym sprzęcie. Znalazłam dla Niego takie rolki http://sprzedajemy.pl/rolki-fitness-...ffers&offset=2, ale nie wiem o co chodzi z tym fitnesem, a i czy rozmiar rolki powinien być wiekszy niz rozmiar normalnego buta?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zakorzenienie
|
z tego co się orientuję to rolki fitnes to takie do jazdy rekreacyjnej ale nie chce cie wprowadzic w błąd.
A rolki zawsze powinny być większę.
#1800 |
Rozeznanie
|
O, właśnie. Jak to jest z tymi rozmiarami? Długość jednej z moich stóp wynosi 25cm ( druga krótsza
![]() ![]()
Edytowane przez enviee Czas edycji: 2011-04-01 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.