![]() |
#2311 | |
Idiotka
|
Dot.: Rolki:)
Cytat:
![]() ![]() Właśnie wróciłam z rolkowania ![]() ![]()
![]() |
#2312 |
po prostu Em :)
|
W poprzednich rolkach nie wymieniałam hamulca ani razu, a jeździłam na nich wiele lat.
![]()
![]() |
#2313 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam po godzinnej jeździe - jednak rano się nie zdecydowałam. Teraz jest mi potwornie duszno i gorąco, a co dopiero o 12 eh ... Ale było przyjemnie - jeździłabym dłużej gdyby nie to, że ubrałam złe skarpetki i jeszcze kilkanaście minut i jazda w przyszłych dniach poszłaby w zapomnienie na rzecz obtarcia ;/ Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
ja się boję, bo zaczęłam się uczyć sama i nie ogarnęłam hamowania- mam stracha, że nie zatrzymam się i wpadnę pod samochód.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | |||
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() Będę trzymać kciuki za maturę i hamowanie! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A figurę masz świetną ![]() ![]() Przyjmę z otwartymi ramionami a i jeszcze dopłacę! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
Dwie galerie z wrotkarskiej majówki w Poznaniu:
http://wrotkarstwo.pl/zdjecia/27/1,2...Poznaniu_2012/ http://wrotkarstwo.pl/galeria/zdjeci...an_3_maj_2012/ Miłego oglądania!
#2318 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Raczkowanie
|
Błagam doradźcie mi.
Czy te rolki warto kupić? Cena jest bardzo przystępna jak na rolki tej firmy, ale one wydają się jakieś takie twarde. Nie znam się na tym,możecie mi coś doradzić? http://allegro.pl/rollerblade-e5-24-...315971254.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Raczkowanie
|
Mnie mój TŻ wiecznie namawia, że mnie nauczy i razem będziemy jeździć, ale się okropnie boję! Byliśmy kiedyś w sklepie i przymierzałam jedne rolki i mój zapał skończył się wraz z chwilą, kiedy wjechałam w regał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | ||
Idiotka
|
Cytat:
![]() Cytat:
" Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2323 |
Przyczajenie
|
łoooho, ale mnie zachęciłyście! zaraz śmigam do piwnicy po moje rolki i wyruszam w trase!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Fakt - mało osób jeździ w kasku, przykładowo ja nie jeżdżę.
A co do wątpliwości - jako dziecko miałam nieco inne, chociaż pewnie takie typu: czy mnie ktoś nie rozjedzie, tudzież, czy ja komuś się pod koła nie wpakuje, też się przewijały przez główkę. Idealna pogoda na rolkowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Raczkowanie
|
A jak wydam na to wszystko kupę kasę, to już nie będzie odwrotu, jak tylko jeździć, albo upchnąć na allegro
![]() a zobaczę co z tego wyjdzie, może akurat się uda... |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
|
Ja też nie jeżdżę w kasku.
Dziś w końcu wzięłam nowe rolki na przejażdżkę i jeździ mi się na nich fantastycznie! ![]() ![]()
![]() |
#2328 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2329 |
|
Ochraniaczy też nie noszę, przez ostatnie 10 lat wywaliłam się na rolkach jeden jedyny raz (nie z mojej winy), pewnie przez to czuję się po prostu bezpiecznie.
![]()
![]() |
#2330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
O, ochraniaczy też nie noszę, chociaż wypada wspomnieć że często widzi się ludzi w, i to bynajmniej nie początkujących. Ja jeżdżę czysto rekreacyjnie, ostatnie upadki pamiętam z czasów, kiedy byłam o jakieś 8 lat młodsza i dopiero uczyłam się jeździć (jeden pamiętam wyjątkowo - zdarłam sobie wówczas całe kolana, i wróciłam do domu z podartymi, ulubionymi spodniami, a kilkanaście minut wcześniej pamiętam jak mama prosiła mnie, żebym ubrała inne
![]() Wczoraj rolkowałam godzinę i nawet dostałam ulotkę z zaproszeniem na nightskating - na pewno się ze współlokatorami wybierzemy. Odkryłam pierwsze ścieżki dla osób na rolkach w Warszawie - a najlepsze jest to że kilak dni temu rozmawiałam o nich ze współlokatorem jak jeździliśmy - tzn on mi w ogóle uświadomił że coś takiego istnieje, ale nie wiedział czy gdzieś w Polsce już są. A tu proszę, w jednym parku po którym jeżdżę są, i to bardzo, bardzo przyjemne - super sprawa ![]() No to czas zacząć odkrywać kolejne parki i ścieżki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, tu nie chodzi o czucie się bezpiecznie ze względu na własne umiejętności, tylko o to co od Was nie zależy - Wy możecie jeździć jak profesjonalistki, ale nagle wyjedzie Wam zza krzaków rozpędzony rowerzysta, albo wyskoczy przed koła rozbrykany pies czy dziecko, które wyrwało się mamie. Ochraniacze uchronią ew. przed zdartą skórą, ale kask może uratować życie.
Nie chcę prowadzić kampanii społecznej, ani nikogo do niczego namawiać, po prostu przedstawiam dodatkowy punkt widzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Przyczajenie
|
Ja bliskie spotkanie z chodnikiem zaliczyłam już nie jeden raz, dlatego nauczona doświadczeniem bez ochraniaczy i kasku już się na rolki nie ruszam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;33927783]Dziewczyny, tu nie chodzi o czucie się bezpiecznie ze względu na własne umiejętności, tylko o to co od Was nie zależy - Wy możecie jeździć jak profesjonalistki, ale nagle wyjedzie Wam zza krzaków rozpędzony rowerzysta, albo wyskoczy przed koła rozbrykany pies czy dziecko, które wyrwało się mamie. Ochraniacze uchronią ew. przed zdartą skórą, ale kask może uratować życie.
Nie chcę prowadzić kampanii społecznej, ani nikogo do niczego namawiać, po prostu przedstawiam dodatkowy punkt widzenia.[/QUOTE] Ten punkt widzenia jest raczej ogólnie znany. ![]() ![]()
![]() |
#2335 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście - równie dobrze jak idę chodnikiem to może wjechać we mnie rozpędzony rowerzysta. Niby powinno się jeździć zabezpieczonym (tak samo jak powinno się robić wiele innych rzeczy w życiu codziennym, mających nas chronić przed ewentualnym niebezpieczeństwem) zwłaszcza patrząc na to co może się stać, jak ... , ale nie wyobrażam sobie za każdym razem wkładać na siebie kasku, ochraniaczy i jeździć z czymś na głowie przy 30 stopniach na zewnątrz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Każdy decyduje o sobie, więc nikogo nie nakłaniam. Ja bez kasku nie wyruszam ani na rolki (choć tu jestem początkującą i może się to wydawać uzasadnione z tego powodu), ani na narty - a jestem narciarką z 18-letnim doświadczeniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek kurcze jakby nie patrzeć ubezpieczona też nie jestem - nie wykupuje żadnych ubezpieczeń ![]() ![]()
![]() |
#2340 |
Raczkowanie
|
Prawdopodobnie kupię te rolki Tempish Concord
http://allegro.pl/nowe-rolki-tempish...302909167.html Jakieś opinie na ich temat? Ktoś może ma takie i może coś powiedzieć? Bo jeszcze się zastanawiam nad tymi: http://allegro.pl/rolki-worker-g-for...316706866.html Niestety przy tych rolkach (Worker G-Force) nie ma podanych dokładnych długości wkładek. Ale może któraś ma i mogłaby zmierzyć wkładkę w rozmiarze 40? I oczywiście wszelkie opinie też chętnie usłyszę. Od razu mówię,że kupuje takie rolki bo nie chce wydawać ponad 300 na rollerblade. Może jeszcze zapytam? Jakie rolki wy macie i jakie polecacie, a jakich nie? |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.