![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rose Absolue Yves Rocher
Podbijam, bo może od stycznia któraś z Was już miała okazję porównać zapach EDP z perfumami???
Kuszą mnie te perfumy i chciałam na nie wykorzystać czerwcowy mailing ze zniżką 50%, ale oczywiście w salonie YR do perfum nie mają testera. A zapach na pewno się różni, podobnie jak było z wersjami innych zapachów o nazwie "eliksirów" (kupiłam kiedyś eliksir Yria i był to zupełnie odmienny zapach niż wersja podstawowa, choć równie piękny). A w ogóle trochę się ostatnio zniesmaczyłam w ich salonie, bo tester jakiegoś zapachu był już pusty, a pani na moje zapytanie o próbki odpowiedziała, że nie ma, ale mogę sobie powąchać korek z pustego testera. Tego typu propozycja w było nie było firmowej drogerii wydała mi się dość obciachowa. Tak jakby pani nie słyszała nigdy, jak należy testować perfumy ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
kupiłam 15ml tych perfum.Są bardzo ładne i rzeczywiscie pachną jak konfitura z róży.Dodam też, że są niespodziewnie trwałe.Na następny dzień po użyciu mój narzeczony wyczuł je w moich włosach i powiedział, że pachnę wnilią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orientujesz się może, jak wypada cenowo 50 ml?
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Flakon perfum spray 30ml kosztuje 220zl
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2007-08-29 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Hex...chyba się zgubiłam, albo ty źle patrzysz. EDP 50 ml kosztuje 190, perfumy 30 ml - 220 PLN, a co do pytania to 15tki chyba nie ma w stałej ofercie, ale jak były to coś pamiętam, że za 37 pln w promocji.
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() masz moze juz swoja paczke?ciekawa jestem opinii na temat perfum bo sama zamierzam je zamowic ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
no nie mam właśnie...dopiero zamówiłam. Sama jestem ciekawa jak diabli
![]() ![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za dane nt. ceny
![]() Wąchałam te perfumy jakiś czas temu w Yves Rocher i od tego czasu za mną 'chodzą' ![]() W moim odczuciu, Róża w Rose Absolue jest ciepła, inna niż w chłodnej i przejrzystej Stelli. O ile ta w Stelli stoi we flakonie z chłodną wodą, tak ta z Rose skąpana jest w słodkim syropie ![]() ![]()
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za super porownanie bo jednak Stella nie do konca mnie ujela wlasnie przez ten chlod,ktory dosc szybko znika z mojej skory ![]() Musze sie jednak przespacerowac do salonu YR ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miniaturki robią we flakonikach wg wzoru takiego jak duże pojemności, więc nie wiem dlaczego 15 ml jest w innym.
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Też zachorowałam na Rose Absolue
![]() Jeśli chodzi o zapach to faktycznie- nadzienie od pączków<MMMMniam> ale dość mocno wyczuwalne dla mnie jest jeszcze jakieś takie... przyprawowe kadzidło <chociaz mało kto wspomina o tej nucie>... Testowałam je dzięki chusteczce dołączonej kiedys do zamówienia. No i własnie mam wątpliwości co do trwałości... Po 2godzinach od solidnego potarcia szyi chusteczką zapachł całkiem znikł choć na początku był bardzo intensywny.... ![]() Czy to może być wina tej chusteczki<próbki>? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Dziś byłam w sklepie, testowałam i zwracam honor! Zapach utrzymuje się dłuzej niz 3 godziny na pewno<chociaz tez bez rewelki, byłam 6 godzin temu a zapach jest ledwie wyczuwalny-ale jest>.
No i nie pachnie jak kadzidełko... To chyba była wina chusteczek, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
a w porównaniu do L'or to te róże są podobne ?
![]()
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Testowalam dzisiaj na spokojnie Rose Absolue w wersji edp i perfum;moja skora i nos przyjely je identycznie
![]() ![]() A pomyslec,ze kiedy pojawila sie premiera RA to wychodzila na mojej skorze jakas kwasna nuta ![]() Wiem,ze zdecyduje sie na edp poniewaz roznicy nie czuje zadnej a w pojemnosci owszem ![]() Idealny zapach dla mnie na polska zlota jesien ![]()
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
To ja znów podbijam
![]() Enn i Hexx - a czy w trwałości też nie widzicie różnicy? Znaczy się pomiędzy EDP i perfumami?
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Cały czas miałam wątpliwości, czy z uwagi na potencjalną większą trwałość jednak lepiej nie zainwestować w perfumy (których wciąż jeszcze nie miałam okazji powąchać). Ale tym ogonkiem mnie ostatecznie przekonałaś ![]()
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście pamiętaj, że to moje zdanie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Takze popieram Enn i Gosik wybierz edp ![]()
![]() |
![]() |
#82 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda tylko, że nie zadałam mojego pytania 2 tygodnie wcześniej, bo akurat wtedy kończyła mi się karta klienta YR, mogłam wybrać sobie prezent za 55 zł, i - głupia baba - wybrałam mimozę... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Cudowny, miękki, ciepły, otulajacy zapach róży z odrobiną cukru pudru. Wspaniale rozgrzewa w chłodne listopadowe dni jak lampka grzanego wina. Jest dosyć trwały. Zdecydowanie poprawia mi humor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
![]()
bardzo fajnie pachnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiedziec czemu nie bardzo moge zniesc Rose absolue. To jeden z tych zapachow, ktore mi sie podobaja, ale powoduja potworny bol glowy! Nie wiem dlaczego tak sie dzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny...czy nie zaobserwowałyście zmiany koloru w rose absolue? Mam dwie wersje. Zwykłą i torebkową, pierwtonie miały identyczny kolor, teraz ta torebkowa stała się dużo jaśniejsza i mniej różowa, wpada w łososiowy coś. Pełnowymiarowy flakon wydaje się być niezmienony. Zapach chyba się nie zmienił w obu. Podobno są składniki, które zmieniają kolor ale czy te zawierają takie? Może się spsuły albo co??
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam 15 przez blisko rok i kolor nic się nie zmienił - miał takie samo natężenie...
A moze to kwestia ilości (im więcej, tym intensywniejszy kolor)?
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
No też tak myślałam, ale nie...przeprowadziłam testy we fiolkach.Poza tym on nie tylko zmienił natężenie koloru czy odcień , ale w ogóle kolor się zmienił...jakby ktoś dolał do niego np...jadore
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.