Moda "plus size" - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-26, 13:52   #1681
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Moda "plus size"

Cmoksia - poszukam w domu tej strony na której czytałam. Nie chcę nikogo odstraszać, ale koszt kilku fotek (które dla mnie rewelacyjne nie są) jest olbrzymi! Chyba, że obecnie pozwalają wstawić swoje własne zdjęcia, przecież o wiele taniej wyszłoby zrobienie sobie samemu takiej sesji przez jakiegoś sprawdzonego fotografa. Poza tym może i fajne to jest, ale czy te panie-modelki zarabiają na tym, czy to tylko towarzysko-rozrywkowe zajęcie?
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 15:50   #1682
aneta*k
Przyczajenie

Wg mnie to zwyklli naciągacze, żadna szanująca sie agencja nie pobiera oplat za sesje zdjeciowe. Zwykle w ten sposob rozpoznaje sie oszustow. Jezeli moge polecic jakas agencje reprezentującą modelki plus size to bylaby to moda forte z Warszawy. Reprezentuja zarowno szczuple modelki jak i +size. Wiem ze slyszalam o jakiejs dobrej ag w wawie dla plus size i nie jestem na 100% pewna czy to wlasnie ta, ale tak mi sie wydaje. Po zdjeciach widac ze dziewczyny cos juz robily.
Nie spodziewajcie sie jednak wielkiej kasy po tym, bo dziewczyny pracują chyba tylko w Polsce. Mozna raczej liczyc na satysfakcję. Powodzenia!
P.S. One nie sa jakies bardzo przy tuszy bo moim zdaniem 108 cm w biodrach i 80 w talii to nie jest jednak tak duzo.
aneta*k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 17:13   #1683
synesthesia
Zakorzenienie

Dziewczyny, coś mi net wolno chodzi więc wrzucę linki, bo za długo by trwało wrzucanie pojedynczych fotek
To zagraniczne blogi szafiarskie - 3 francuskie, jeden niemiecki i jeden z niewiadomego mi kraju. Wszystkie panie są plus size, niektóre naprawdę fajnie ubrane!

http://bigbeauty.over-blog.com/
http://blogtobealive.over-blog.com/
http://cheesecakelove.over-blog.fr/
http://marymary-jane.blogspot.com/
http://styleisstyle.blogspot.com/
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 18:29   #1684
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marago Pokaż wiadomość
Co do spodni to ja już od wielu sezonów zaopatruję się na bazarkach - zawsze mi w stosie i rozmiar znajdą i kolor. Mam łatwiej, bo ja w dżinsach na klasyczne proste ewentualnie lekko rozszerzane poluje, a takie chyba nigdy nie są jakieś szczególnie nie-modne więc są i tam.
Cytat:
Napisane przez synesthesia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, coś mi net wolno chodzi więc wrzucę linki, bo za długo by trwało wrzucanie pojedynczych fotek
To zagraniczne blogi szafiarskie - 3 francuskie, jeden niemiecki i jeden z niewiadomego mi kraju. Wszystkie panie są plus size, niektóre naprawdę fajnie ubrane!

http://bigbeauty.over-blog.com/
http://blogtobealive.over-blog.com/
http://cheesecakelove.over-blog.fr/
http://marymary-jane.blogspot.com/
http://styleisstyle.blogspot.com/
bardzo lubię ten pierwszy blog francuski - dziewczyna jest śliczna

a ja dzisiaj przymierzyłam chyba z 20 par spodni bleeee... nienawidzę kupować spodni. albo za małe, albo za duże, albo nie wejdę itp itd... dżinsów w końcu nie kupiłam za to kupiłam jedne bardziej letnie spodnie w H&M, zielone, rozmiar 48, cena 99 zł (drogo, ale eh..) i bluzę w gwiazdki w Vogele za 49 zł
a co do spodni - będę chodziła nago :P no dobra, nie wiem. będę nadal szukała, jednocześnie szukając jakiś butów do spódnic letnich, bo postanowilam, że jak nie mogę znaleźć spodni, to może powinnam zacząć chodzić w spódnicach :P

na zdjęciach są te ciuchy które dziś kupiłam plus różowa i niebiesko-zielona bluzka z KappAhla z wczoraj. jak widać, to ten sam fason tylko inny kolor

Image00001.jpg Image00006.jpg
Image00007.jpg Image00008.jpg
Image00009.jpg

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 18:39   #1685
chilanes
Zakorzenienie

podaję kolejny namiar na "agencję" - nie odpowiadam za niego, radzę się zastanowić, nie ma u nich nawet galerii, choć są trochę bardziej wiarygodni od tych "maxi", podają nip, krs i regon, więc teoretycznie można by ich sprawdzić.

Cmoksia czujna bestio, już podaję
http://www.agencjamodelek.net/

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-05-26 o 20:30
Stary 2008-05-26, 19:09   #1686
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość

a ja dzisiaj przymierzyłam chyba z 20 par spodni bleeee... nienawidzę kupować spodni. albo za małe, albo za duże, albo nie wejdę itp itd... dżinsów w końcu nie kupiłam za to kupiłam jedne bardziej letnie spodnie w H&M, zielone, rozmiar 48, cena 99 zł (drogo, ale eh..) i bluzę w gwiazdki w Vogele za 49 zł
a co do spodni - będę chodziła nago :P no dobra, nie wiem. będę nadal szukała, jednocześnie szukając jakiś butów do spódnic letnich, bo postanowilam, że jak nie mogę znaleźć spodni, to może powinnam zacząć chodzić w spódnicach :P

na zdjęciach są te ciuchy które dziś kupiłam plus różowa i niebiesko-zielona bluzka z KappAhla z wczoraj. jak widać, to ten sam fason tylko inny kolor

Załącznik 1506035 Załącznik 1506036
Załącznik 1506037 Załącznik 1506038
Załącznik 1506039

Świetne są te bluzki, bardzo takie lubię
Muszę jutro przejść się do Kappahla i je obejrzeć.

Bardzo mi się podoba kolor Twoich dżinsów. Gdzie je kupiłaś?
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 19:17   #1687
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 1506039
mam takie same zielone spodnie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-26, 19:28   #1688
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
podaję kolejny namiar na "agencję" - nie odpowiadam za niego, radzę się zastanowić, nie ma u nich nawet galerii, choć są trochę bardziej wiarygodni od tych "maxi", podają nip, krs i regon, więc teoretycznie można by ich sprawdzić.
dawaj
Stary 2008-05-26, 19:32   #1689
skimos
Zakorzenienie

Limonatka super bluzeczki

PS. Cmoksia kiedy jakiś nowy przepis?
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 19:51   #1690
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość
Świetne są te bluzki, bardzo takie lubię
Muszę jutro przejść się do Kappahla i je obejrzeć.

Bardzo mi się podoba kolor Twoich dżinsów. Gdzie je kupiłaś?
no właśnie to moje ukochane dżinsy.. jeszcze żyją, ale niewiele im zostalo a kupiłam je daaaaaaaaaaaawno temu w ... New Yorkerze, seria Remain, rozmiar.. 44 haha po 1sze nie wiem, jak to się stało, że JA kupiłam spodnie w New Yorkerze, a po 2gie - kupiłam je daawno temu, przez kilka lat siedziały w szafie bo uważałam, że są zbyt obcisłe dla mnie itp, a po jakimś czasie się do nich przekonałam i pokochałam i o dziwo, mimo że przytyłam od czasu ich kupienia, nadal się w nie mieszczę :P dziwne, czarodziejskie spodnie :P

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
mam takie same zielone spodnie
i co, wygodne w noszeniu?

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
dziękuję

Stary 2008-05-26, 19:54   #1691
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość

PS. Cmoksia kiedy jakiś nowy przepis?
też ostatnio stwierdziłam, że odstawię spodnie na rzecz spódnic po czym kupiłam idealnie spodnie w C&A z resztą chyba pisałam o tym? są duże rozmiary, każdy rozmiar ma 3 długości.
Teraz mi za zimno na spódnice

PS. nie wiem kiedy nowy przepis ostatnio stronię od kuchni nie mam weny, jeszcze się rozchorowałam żyję na herbacie malinowej i chemii typu gripex, aspiryna itp
Stary 2008-05-26, 20:34   #1692
chilanes
Zakorzenienie

Taaak... też sobie obiecywałam, że przejdę na spódnice (2 nowe kupiłam, jak znajdę chwilę, to cyknę fotki), ale cierpię na chroniczny brak odpowiednio dobranych do mych stóp butów - za małe, za duże, uwierają, cisną, kaleczą... Nawet adidasy mi sie rozlazły i pół podeszwy odleciały po wyprawie na "ryby" z Tż. żyję więc od tygodnia na japonkach, lub cisnę się w niewygodnych, ale długo tak nie można!
Obiecałam sobie, że kupię wygodne ładne buty!
Stary 2008-05-26, 20:43   #1693
madzia_g
Zakorzenienie

Limonatka, sa wygodne i jestem z nich zadowolona tylko strasznie sie rozciagaja po paru chodzeniach, ogolnie o rozmiar za duze niepotrzebnie kupilam ;p

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 20:48   #1694
chilanes
Zakorzenienie

A ja widziałam dziś fajne i tanie ciuszki w ekhmmm Tesco Kurde no fajną mają nową kolekcję, i materiały dobre (mam kilka koszulek- rewelacyjne są). Chyba się po wypłacie wybiorę.
Stary 2008-05-26, 21:09   #1695
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
też ostatnio stwierdziłam, że odstawię spodnie na rzecz spódnic po czym kupiłam idealnie spodnie w C&A z resztą chyba pisałam o tym? są duże rozmiary, każdy rozmiar ma 3 długości.
Teraz mi za zimno na spódnice
wiem, że C&A ma duże rozmiary, ale u mnie brak C&A tzn mam w Katowicach chyba, ale nie chce mi się tam jechać... no ale może jak będę zdesperowana to pojadę.. A jakie fasony mają? Bo ja szukam czegoś bardziej dopasowanego (jak te dżinsy na zdjęciu wyżej)...

Cytat:
Taaak... też sobie obiecywałam, że przejdę na spódnice (2 nowe kupiłam, jak znajdę chwilę, to cyknę fotki), ale cierpię na chroniczny brak odpowiednio dobranych do mych stóp butów - za małe, za duże, uwierają, cisną, kaleczą... Nawet adidasy mi sie rozlazły i pół podeszwy odleciały po wyprawie na "ryby" z Tż. żyję więc od tygodnia na japonkach, lub cisnę się w niewygodnych, ale długo tak nie można!
Obiecałam sobie, że kupię wygodne ładne buty!
znam ten ból z butami.. ja w tej chwili też nie mam żadnych fajnych butów (tzn mam, ale obcierają niemiłosiernie.. )

Cytat:
A ja widziałam dziś fajne i tanie ciuszki w ekhmmm Tesco Kurde no fajną mają nową kolekcję, i materiały dobre (mam kilka koszulek- rewelacyjne są). Chyba się po wypłacie wybiorę.
ja też dziś w tesco byłam i tylko rzuciłam okiem, i faktycznie, fajne rzeczy tam wisiały kiedyś kupowanie ciuchów w tesco było dziwnie widziane, ale od kiedy jest to cale Cheeroke, to ciuchy są fajne bardzo i więcej ludzi kupuje i nie ma już takich komentarzy chyba (chociaz osobiscie nie mam nic stamtąd, ale to dlatego, że baaardzo rzadko bywam w Tesco)

btw, przymierzałam dziś 2-3 sukienki w Vogele (takie na ślub), ale tylko w jedną weszłam (ale była zbyt obcisła, bo wałeczki się odznaczały), bo reszta mimo że rozmiar chyba 46 to nawet nie mogłam ich na siebie założyć! lekka przesada eh.

Stary 2008-05-26, 21:23   #1696
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Cytat:
no właśnie to moje ukochane dżinsy.. jeszcze żyją, ale niewiele im zostalo a kupiłam je daaaaaaaaaaaawno temu w ... New Yorkerze, seria Remain, rozmiar.. 44 haha po 1sze nie wiem, jak to się stało, że JA kupiłam spodnie w New Yorkerze, a po 2gie - kupiłam je daawno temu, przez kilka lat siedziały w szafie bo uważałam, że są zbyt obcisłe dla mnie itp, a po jakimś czasie się do nich przekonałam i pokochałam i o dziwo, mimo że przytyłam od czasu ich kupienia, nadal się w nie mieszczę :P dziwne, czarodziejskie spodnie :P

Do New Yorkera też nie chodzę, wydaje mi się, że tam nic nie ma. A można było kupić takie fajne spodnie

Cytat:

Też się przejdę

W C&A mają fajne rzeczy, można tez kupić dopasowane ubrania. Mają fajne spodnie, ale ostatnio coś nie mogłam na siebie dobrać: wszystkie miały taki niski stan, a mnie takie spodnie strasznie z tyłka spadają
Stary 2008-05-26, 21:25   #1697
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Cytat:
tez dzisiaj bylam w Tesco i ogladalam ale moze cos kupie w lumpku jak kasa wplynie na konto

zlapalam jakiegos rozmiarowego dola..musze przystopowac z jedzeniem bo rosnę a tu lato idzie...
Stary 2008-05-26, 21:29   #1698
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość

W C&A mają fajne rzeczy, można tez kupić dopasowane ubrania. Mają fajne spodnie, ale ostatnio coś nie mogłam na siebie dobrać: wszystkie miały taki niski stan, a mnie takie spodnie strasznie z tyłka spadają
oooo to tym bardziej musze sie przejechac, bo wlasnie chcialabym takei z niskim stanem (nosze do nich pasek i nie spadaja, ale mialam ten sam problem )

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość

zlapalam jakiegos rozmiarowego dola..musze przystopowac z jedzeniem bo rosnę a tu lato idzie...
ja podobnie... musze przystopowac z jedzeniem i jakies brzuszki zaczac robic, bo moj brzuch urosl wyraznie nie chce byc chuda, ani nawet szczupla, ale nie chce miec takiego problemu z rozmiarami jaki mialam dzis plus powinnam cos zrobic dla lepszego zdrowia, eh,

Stary 2008-05-26, 21:46   #1699
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Cytat:

Ja jak sobie obiecuję przystopować z jedzeniem, to zawsze jakoś tak się dzieje, że robię się strasznie głodna
Brak diety działa na mnie lepiej niż niejedna dieta

Cytat:
oooo to tym bardziej musze sie przejechac, bo wlasnie chcialabym takei z niskim stanem (nosze do nich pasek i nie spadaja, ale mialam ten sam problem )

ja podobnie... musze przystopowac z jedzeniem i jakies brzuszki zaczac robic, bo moj brzuch urosl wyraznie nie chce byc chuda, ani nawet szczupla, ale nie chce miec takiego problemu z rozmiarami jaki mialam dzis plus powinnam cos zrobic dla lepszego zdrowia, eh,

To powinnaś tam coś znaleźć

Ja się ostatnio zmobilizowałam i zaczęłam znowu ćwiczyć pilates i jeździć na rowerze. Byłam już tak strasznie nierozćwiczona, że aż mnie kręgosłup zaczał boleć. Ale co się dziwić: w pracy siedzę, w domu siedzę.
Kilka dni ćwiczeń i od razu lepiej się poczułam. Nawet trochę lepiej wyglądam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-26, 22:26   #1700
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

cwiczenia to jest to...biore sie za to porządnie...
Stary 2008-05-27, 08:10   #1701
Madi85
Raczkowanie

oo jezu... ćwiczenia... też sobie obeicuję, że zacznę
Stary 2008-05-27, 08:23   #1702
miskowa
Zakorzenienie

taaaaaa, ćwiczenia, też sobie obiecuję, miałam zacząć biegać od marca, a tu zaraz czerwiec
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 08:39   #1703
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

wiecie co wam powiem? cwiczylam takie cwiczenia na filmikach z youyube..8 min abs brzuch albo posladki ramiona nogi, czasami wiecej czasami mniej i jedzac normalnie schudlam 4 kg, a jem duzo, cos w tym musi byc...robi mi sie wciecie w talii..ostatnio to zaniedbalam ale znowu sie biore do roboty
Stary 2008-05-27, 09:21   #1704
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz

Limonatko to ja do Rybnika zapraszam. C&A mamy w Focucie. Poza tym jest w Plazie Cameieux, w którym spodnie są do rozmiaru 46.

Dorka_Sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 09:25   #1705
Limonatka
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co wam powiem? cwiczylam takie cwiczenia na filmikach z youyube..8 min abs brzuch albo posladki ramiona nogi, czasami wiecej czasami mniej i jedzac normalnie schudlam 4 kg, a jem duzo, cos w tym musi byc...robi mi sie wciecie w talii..ostatnio to zaniedbalam ale znowu sie biore do roboty
odbiegamy od głównego tematu, ale możesz podać linka?

Stary 2008-05-27, 10:05   #1706
chilanes
Zakorzenienie

właśnie linka! linka! też chcę 4 kg mniej!!!
Stary 2008-05-27, 10:50   #1707
Limonatka
Zakorzenienie

co jakiś czas rozmawiamy o sukienkach na wesela.. też muszę kupić jakaś i chciałabym chociaż przymierzyć, bo nie wiem jakbym wyglądała w takim fasonie, sukienkę bez ramiaczek wogóle. ktoś widział w jakiś sklepach w większych rozmiarach? wiem, że czasem można coś upolować w lumpkach, ale w jakiś normalnych sklepach?

Stary 2008-05-27, 11:03   #1708
synesthesia
Zakorzenienie

A jakieś sklepu odizżone w sukienkami w duzych rozmiarach takich bardziej młodziezowe ale zeby sukienka kolorowa była i miała mozliwie rekawki dłuzsze?
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 11:15   #1709
skimos
Zakorzenienie

Hehe no ja też miałam zacząc biegac na wiosnę i tylko raz poszłam biegac, ale na drugi dzien miałam takie zakwasy na całym ciele że się ruszac nie mogłam i jakoś straciłam chęc na bieganie Za to codziennie rowerkiem na uczelnię (ubolewam jedynie nad tym że moje kochane dzinsy mi się od siodełka przetarły :/ ).
No i zaczynam pic wodę, od dziś, taką zupełnie niegazowaną i bezsmakową, której nie lubię, ale wierzę że jakoś zniosę

Synesthesia ale masz wymagania Z tego co widziałam to niestety w tym sezonie królują sukienki bez rękawków albo w ogóle bez ramiączek Ale może będzie coś właśnie w KappAhl (czasem coś fajnego się trafi), C&A albo H&M?

EDIT: Limonatka zajrzyj do H&M, nawet jak nie znajdziesz czegoś fajnego w swoim "normalnym" rozmiarze to śmiało przymierzaj mniejsze, ja ostatnio przymierzałam tunikę i zaczynając od 42 (profilaktycznie tez 44 do przymiarki wzięłam) schodziłam w dół, aż w końcu w sam raz było... 36
(i tak nie kupiłam bo wyglądałam jak w 7 miesiącu ale z rozmiarami często tam tak jest)
skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 12:49   #1710
Mary_Q
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 1506039
ojej a ile zaplacilas za te bluzeczkiw Kapphalu? moze ja tez sie jeszcze na nie zalapie! bluza w gwiazdki mi sie podoba ale u mni e nie ma Vogele
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości