|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Henna brwi i rzęs, samodzielnie i u kosmetyczki- pytania, wrażenia, problemy.ZB
Cytat:
jak zabezpieczac skore(wiem ze wazelinaxD) itp itd.. chcoiaz nie wiem czy jest sens .. mozna samej sprobowac pozniej
|
|
|
#482 |
|
Przyczajenie
|
fioletowe brwi po hennie
Dziewczyny nie wiem czemu henna farbuje mi skórę na fioletowo! Niezależnie od firm, kolorów itp... staram się nie nakładać henny na skórę, ale zawsze coś się zabarwi... co mam robić... pomóżcie!
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: fioletowe brwi po hennie
a nie używasz czasami normalnej wody zamiast utlenionej? Moja koleżanka miała podobnie, właśnie z normalna wodą.
|
|
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
a może używasz czarnej, proszkowej?
|
|
#485 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Henna brwi i rzęs, samodzielnie i u kosmetyczki- pytania, wrażenia, problemy.ZB
tak używałam wody utlenionej i czarnej w proszku... mi zabarwia skórę na fioletowo, ale mojej siostrze barwi normalnie na ładny czarny.
Jaką hennę polecacie, żeby nie było efektu fioletu i długo się trzymała?? |
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
rozjasnilam wlosy ze srednio ciemnego brazu do jasnego i chcialabym tez rozjasnic brwi, ale nie wiem czy powinnam kupic henne blond i potem nakladac jasny braz czy moge kupic tylko jasny braz i uzyc oksydantu 6% ?
|
|
|
#487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja również używałem czarnej proszkowej henny i super była mam czarniutkie brwi i lsniace są jestem zadowolony
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Czy możecie polecić dobrą hennę do brwi? Jest spory wybór i nie wiem na którą się zdecydować.
Znalazłam z delia, venity i coś takiego: http://allegro.pl/refectocil-henna-do-brwi-i-rzes-wszystkie-kolory-i1425594276.html Chciałabym też dowiedzieć się o jakieś żele do brwi? Byłam ostatnio u kosmetyczki nałożyła mi coś takiego po czym miałam sztywne i lekko błyszczące brwi. Oczywiście zapomniałam zapytać się co to za specyfik |
|
|
|
|
#489 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli szukacie kosmetyczki która naprawdę świetnie reguluje brwi i robi hennę to chętnie polecę panią Jolę z Łodzi (salonik w centrum Łodzi przy pl.Wolności). Chodzę do niej od kilku lat nigdy nie wyszłam nie zadowolona.Gdyby ktoś chciał chętnie podam numer.
|
|
|
|
|
#490 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Henny nigdy nie miałam,ale mam okazję na co dzień oglądać efekty domowych "prób i błędów"
Moim zdaniem jak już to tylko w odpowiednim salonie kosmetycznym. w końcu efekt musi być naturalny. Nie zrozumcie mnie źle, nie jestem "miss naturalności"( mam przedłużone i zagęszczone rzęsy),ale wydaje mi się,ze efekt końcowi musi być efektowny i naturalny zarazem
|
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
ja tez używałem wody utlenionej i henny w proszku i nie narzekam jest super
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie można kupić ten korektor?
|
|
#494 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Musisz szukać w małych drogeriach, bo w Rossmanach go nie widziałam. Podobno są w Hali Mirowskiej, ale tego nie sprawdzałam, słyszałam od którejś z wizażanek. Ja dostałam swój w prezencie, więc nie wiem.
Edit: Jestem teraz u rodziców poza Warszawą i za ten korektor dałam w hurtowni kosmetycznej przed chwilą 9,80 zł, czyli podrożał. Edytowane przez agniesiaa Czas edycji: 2011-02-17 o 12:43 |
|
|
|
|
#495 |
|
Przyczajenie
|
A co zrobić, żeby przy robieniu henny na rzęsy nie zabarwiła się skóra pod oczami? Próbowałam już z grubą warstwą kremu nivea, ale nie pomogło i pod oczami miałam "pandę".
Wprawdzie udało mi się ją zedrzeć, ale przecież musi być jakiś sposób, żeby się skóra nie barwiła... Macie jakieś metody?
|
|
|
|
|
#496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakiś szczególnych walorów pielęgnujących nie zauważyłam, ale jako żel do usztywnienia brwi spisuje się rewelacyjnie. Dziewczyny w wątku polecały kilka razy reflectocil, wystarczy przejżeć wcześniejsze posty. |
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy da radę zrobić sobie kreskę na górnej powiece henną? Ile by taki "makijaż" wytrzymał?
|
|
|
|
|
#499 |
|
Konto usunięte
|
byłam niedawno na hennie rzęs u kosmetyczki (opis w moim blogu w podpisie) i pytałam ją dokładnie o to. powiedziała, że czasem klientki o to proszą i ona wtedy po prostu malując rzęsy, maluje też nad rzęsami i nie smaruje wcześniej niczym. natomiast według niej to się utrzymuje dwa, góra trzy dni.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Avariel za odpowiedź
Tak myślałam, że za długo to nie wytrzymuje. Ale pewnie nie rozmazuje się jak zwykła kredka czy eyeliner (a próbowałam już naprawdę wiele kredek i każda złazi...)
|
|
|
|
|
#501 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Od lat robiłam hennę u kosmetyczki, jednak zawsze po powrocie do domu widziałam "braki" zazwyczaj jedna krótsza, innym razem jedna wyższa. Nie było mowy o oszczędności bowiem chodziłam do różnych znanych i mniej znanych kosmetyczek. Jednak w tych speawach jestem z natury "zbyt" dokładna i niestety rzucają mi się w oczy najmniejsze niedociągnięcia; Zaczęłam więc od 5 m-cy robić sobie hennę sama. Kupiłam czarną na brwi firmy Delia( taką akurat dostałam i taką poleciła mi znajoma). Do tej pory było KO ale niestety ostatnio zauważyłam ( 2 -krotie) iż po zmyciu na skórze (zawsze troszkę Farbuję, potem kanty wycieram aby były nie widoczne ) widzę odcień nie czarny tylko jakby bordo - brąz. Henne mam ciągle tą samą ( czarną ( raz zrobiła mi "na siłę" kosmetyczka czarno-brązową co na świeżo wyglądało OK ale po 1 tygodniu jak zaczęła blaknąć to zmieniała barwę na rudy); Czy może być to kwestia wody że zrobiła się słabsza, schodzi jej b.mało więc mam ciągle tę samą. Proszę o radę i wnioski Dziękuję Magda |
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Pierwszy raz chciałabym wyregulować brwi i zrobić hennę - u kosmetyczki. Zależy mi, żeby dobrze wyglądać 6 sierpnia na ślubie. Mam pewne obawy, więc zastanawiam się, czy zrobić to 15 lipca - jak będę u kosmetyczki - żebym już wiedziała, że wszystko wygląda ok - i może jeśli nie byłoby ok, to mieć czas na szukanie ratunku. Potem poprawiłabym to 1 sierpnia przy drugiej wizycie u kosmetyczki? Myślicie, że to ma sens? |
|
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was mieszała czarną i brązową henne dwóch różnych firm (Refectocil i Delia) ?
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sorry za mały offtop. |
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
[1=30766aa7dce2531e8b37b15 ae86c8847ef0755ae_5f137ef 245055;28060497]polecam Ci eyelinery we flamastrze - ja mam Bourojois akurat i dość dobrze się trzyma
sorry za mały offtop.[/QUOTE] Ja tam mam zwykłe eyelinery, sporo przetestowałam. Ale mam takie oczy, że po prostu wszystko mi z nich spłynie, nie ma rady Dlatego pomyślałam o hennie
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze mnie tez spływa wszystko ale eyeliner z miss sporty jest super ![]() ps. roiłm dzis 1 raz henne i to sama w domu, jestem bradzo zadowolona z efektu ![]() jestem blondynką i uzyłam brazowej henny na 5 minut
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
po raz pierwszy zrobialm sobie brwi u kosmetyczki (henna i regulacja) jakies trzy tygodnie temu Nigdy nie podobal mi sie ksztalt moich brwi, wiec chetnie sie tam udalam. Zaraz po wykonaniu zabiegu bylam w lekkim szoku, brwi byly intensywnie czarne i nie pasowaly do mojej twarzy. Przyszlam do domu i zastanawialam sie gdzie ja wyjde z taka twarza, myslalam o zakupie jakiegos produktu do zmywania henny. dopiero dwa dni pozniej zaczelo to wszystko ladnie wygladac. dlatego jestem troche zawiedzona, ze mnie nikt w salonie nie poinformowal, o tym ze zamierzony efekt widac dopiero po kilku dniach. Przestroga dla mnie i dla innych, ze nie powinno sie robic brwi w dniu waznej imprezy Teraz po tych trzech tygodniach juz sie to troche zmylo, wiec pewnie znowu sie wybiore, do tej samej pani. Za zabieg zaplacilam 30 zł |
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo wlasnie zrobić brazową ![]() a ja za moją henne dałam 2 zł, i jeszcze na pare zabiegów mi tej henny pewnie zostało, więc opłaca sie robić w domu
|
|
|
#509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Ratunku
Wczoraj spaliłam sobie górne rzęsy - banalnie i debilnie... I tak mam marne ale teraz zostały mi kikutki ![]() Macie pomysł co zrobić - oprócz zgolenia brwi, które już samo przyszło mi do głowy....
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

jak zabezpieczac skore(wiem ze wazelinaxD) itp itd.. chcoiaz nie wiem czy jest sens .. mozna samej sprobowac
pozniej

Wprawdzie udało mi się ją zedrzeć, ale przecież musi być jakiś sposób, żeby się skóra nie barwiła...