Książeczka sanepidowska - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 23:41   #271
aniabaniaproszekdoprania
Raczkowanie

Dot.: Książeczka sanepidowska

Ja w książeczce mam tylko lekarza

Dym z papierosów,
dźwięki tłuczonego szkła,
duszący zapach perfum...

jeszcze jedna taka noc.
aniabaniaproszekdoprania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 16:23   #272
r_oksana
Przyczajenie

aniabaniaproszekdoprania - czy 90 zł to suma wszystkich rzeczy związanych z zakładaniem książeczki? Też chcę wyrobic w Bytomiu - dlatego pytam
r_oksana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-13, 22:04   #273
aniabaniaproszekdoprania
Raczkowanie

90zł to same badania w sanepidze. Trzeba doliczyć ok. 30zł na lekarza medycyny pracy, który musi zobaczyć wyniki i podbić książeczke

Dym z papierosów,
duszący zapach perfum...

jeszcze jedna taka noc.
Stary 2010-03-14, 11:17   #274
rochelle_
Mów mi Rosia :)

ok, dzięki. Czyli rozumiem, że w książeczce masz tylko pieczątkę lek. med. pracy plus ew. dodatkowe badania. Natomiast wyniki badań z sanepidu zwyczanie masz tylko na kartce, którą Ci dali?

Nawiasem, przeraża mnie ten rozstrzał cenowy w sanepidzie. Ja za swoje badania płaciłam 111zł (Warszawa na Żelaznej)...
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 02:18   #275
aniabaniaproszekdoprania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rochelle_ Pokaż wiadomość
ok, dzięki. Czyli rozumiem, że w książeczce masz tylko pieczątkę lek. med. pracy plus ew. dodatkowe badania. Natomiast wyniki badań z sanepidu zwyczanie masz tylko na kartce, którą Ci dali?

Nawiasem, przeraża mnie ten rozstrzał cenowy w sanepidzie. Ja za swoje badania płaciłam 111zł (Warszawa na Żelaznej)...

dokładnie tak

Dym z papierosów,
duszący zapach perfum...

jeszcze jedna taka noc.
Stary 2010-03-27, 17:25   #276
Tetrix
Rozeznanie

Ile czeka się na wyniki w sanepidzie? Wiecie może?

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 13:51   #277
saming
Zakorzenienie

A ja mam takie pytanie...

Dwa lata temu zrobiłam te badania na wykrycie pałeczek, ale nie wyrobiłam samej książeczki, bo poszłam do innej pracy niż planowo miałam.

Te badania mam nadal zachowane, i teraz będę potrzebować książeczki. Myślicie, że lekarz uzna te badania czy muszę robić je odnowa?

I generalnie to kogo mam się zapytać w przychodni o to? Pielęgniarki będą wiedzieć, czy mnie odeślą do lekarza medycyny pracy i od niego się dowiem czy tak może być czy nie? (bo za wizytę wtedy dwukrotnie musiałabym płacić... eh, kurna no)

saming jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 20:30   #278
kasik6
Raczkowanie

Ja wyrobiłam książeczkę półtorej roku po zrobieniu badań bez żadnych problemów Hmm w przychodni to nie wiem.. Ja poszłam do Ośrodka Medycyny pracy, czy jakoś tak i tam do lekarza.
kasik6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 22:27   #279
saming
Zakorzenienie

A to spoko, też się przejdę do takiego ośrodka

Dzięki za odp.

saming jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 13:11   #280
Julitekk
Przyczajenie

Witam, przeczytałam ten temat cały od deski do deski i mam pytanie, otuż na jakiej podstawie lekarz med.pracy może mnie skierowac na te dodatkowe badania? czy jak pójdę do niego z książeczką i wynikami badań kału czeka mnie jakies dodatkowe ogólnie badanie (jeśli tak to jakie)? Czy tylko krótki wywiad?
Julitekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-05, 20:59   #281
Alleexzz
Przyczajenie

Przesada...
Czy ktokolwiek robił książeczke w Szczecinie? ile kosztują te badania w sanepidzie?

I troche mnie to dziwi. Niektórzy mówi, że rentgen,mocz, krew są potrzebne, a niektórzy, że nie. Tak się składa, że rentgen akurat mam już zrobiony. Czy mocz i krew też mam 'załatwić'?! ;|

A, i jeszcze jedno Jeśli np jutro wybiorę się do sanepidu mogę odrazu zanieść pierwszą próbkę 'towaru' ?
Alleexzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 09:20   #282
Julitekk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Alleexzz Pokaż wiadomość
Przesada...
Czy ktokolwiek robił książeczke w Szczecinie? ile kosztują te badania w sanepidzie?

I troche mnie to dziwi. Niektórzy mówi, że rentgen,mocz, krew są potrzebne, a niektórzy, że nie. Tak się składa, że rentgen akurat mam już zrobiony. Czy mocz i krew też mam 'załatwić'?! ;|

A, i jeszcze jedno Jeśli np jutro wybiorę się do sanepidu mogę odrazu zanieść pierwszą próbkę 'towaru' ?
Możesz. Ja co prawda wszystkie pojemniczki odbierałam w sanepidzie, ale typiara przede mną przyniosła pierwszą próbkę już przy pierwszej wizycie w sanepidzie, i widziałam że formularz wypełniała na miejscu. Nadmienię, że akurat u mnie (Gdynia) nie dostaję się wszystkich trzech pojemniczków naraz, po prostu przynosi się próbkę i dostaje kolejny. A czas oczekiwania, o dziwo, zaskoczył mnie. Moi znajomi opowiadali że czekali po 3 tygodnie na wyniki, ja zaniosłam ostatnią próbkę w piątek a we wtorek miałam już wyniki. No ale można się spodziewac że większy boom będzie wraz z rozpoczęciem wakacji

Za te badania płaciłam 69 zł. Ale jak czytam cały ten wątek i wypowiedzi innych dziewczyn to widac że ceny są bardzo zróżnicowane ;/

Sama nie orientuję się jakie badania będą jeszcze mi potrzebne. Od lipca idę na 3 miesiące do pracy w piekarni i kazali mi zrobic na razie tylko te, na pozostałe dostanę w czerwcu skierowanie z pracy i będą opłacone przez zakład pracy.
Julitekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-07, 15:43   #283
Alleexzz
Przyczajenie

Dziękuje Jilitekk ; )

Przeszłam się dziś po mieście aby się dowiedzieć co i jak. Krążyłam z miejsca na miejsce, bo 'tutaj książeczki się nie wyrabia, proszę udać się do ...' porażka -.-

Samo badanie 'biotowaru' wyniesie mnie 100 zł. Spodziewałam się mniejszej ceny... no ale cóż. Wynik niby do 10 dni. Co do samych próbek, kupiłam je sama w aptece bodajże po 60 gr.
Alleexzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-10, 05:58   #284
Michal Warszawa
Przyczajenie

Co do robienia książeczki w Szczecinie ehhhh.... piękne miasto Ja osobiście pochodzę z Warszawy ale wakacyjnie pracuje nad morzem w Zach-pom. W zeszłym roku zupełnie zapominałem o ksiazecze sanepidowskeij jak byłem juz w Szczecinie i miałem godzinę do PKSu niedaleko Dworca Głównego znalazłem lekarza medycyny pracy mówię do niego "panie spieszy mi się" i podpisał mi książeczkę od reki za skromne bodajże 50 zl bez żadnych badan i zbędnych pytań
Michal Warszawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-14, 22:50   #285
purple haze
Przyczajenie

Książeczka sanepidu

Mam taki problem, chciałabym pracować w gastronomii, jedynym wymaganiem jest książeczka sanepidu, więc zrobiłam wszystkie badania, ale nie mogę zapisać się do lekarza medycyny pracy, bo potrzebne jest skierowanie od pracodawcy. Może ktoś z was wie gdzie w Warszawie mogę to załatwić bez skierowania?
purple haze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-16, 21:34   #286
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87
Dot.: Książeczka sanepidu

Z tego co się orientuję to po prostu działa tak, że jeśli masz skierowanie od pracodawcy to badania masz za darmo, jeśli nie musisz zapłacić. I zrobi je każdy lekarz medycyny pracy
Stary 2010-05-17, 11:56   #287
purple haze
Przyczajenie

Jakbym miała pracodawcę to bym nie pytała. Rzecz w tym, że nie pracuję jeszcze i nikt mnie nie zatrudni bez książeczki. Ale dziś to już załatwiłam, po prostu lekarz pierwszego kontaktu wpisał mi wyniki do książeczki.
purple haze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 13:00   #288
Marta Chobot
Przyczajenie

Zgłoś się do jakiejś agencji pracy, która wysyła pracowników np. do marketów, tam jest wymagana księżniczka sanepidowska z pewnością wystawią Ci skierowanie.
Marta Chobot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-17, 15:04   #289
soulmate_
Przyczajenie

witam

jako że jestem osobą niepełnoletnią, a do wyrobienia tej książeczki skłoniło mnie ogłoszenie pracy, gdzie wymagany jest ten świstek - chciałabym się dowiedzieć, co z tymi przepisami? czy bez skierowania pracodawcy lekarz mi książeczki nie podbije? jakby nie patrzeć, pracodawcy jeszcze nie mam.
mam już nawet pojemniczki i wszystkie papierki do wypełnienia, ale nie wiem czy jest sens, skoro potem ma się okazać, że lekarz mi nic nie podpisze, to kasy mi szkoda. i ile ten lekarz może sobie zażyczyć?

jak to jest?

jeju, już mam dość tej biurokracji, a wszystko przede mną jeszcze. głupia kartka, a tyle chodzenia.
soulmate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 15:26   #290
Raven1212
Przyczajenie

Potrzebuje szybko książeczkę sanepidu. Jest ktoś w stanie mi pomóc?
Raven1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 19:32   #291
kaskaj24
Rozeznanie

Dziewczyny mam problem Zgineła mi ksiazeczka w autobusie miejskim Mam teraz pytanie- czy jak pójdę do lekarza ze starymi badaniami bodajże z 2007roku to normalnie mi wypiszą? Rok temu mi normalnie wypisali na podstawie tych badań (badania robiłam w 2007 ponieważ miałam zamiar wtedy zrobić książeczkę ale nie skonczyłam ). Czy będę musiała robić jeszcze raz wszytkie badania? Jest ktoś zorientowany? Podłamałam się z tego powodu
  • UCZĘ SIĘ GOTOWAĆ
  • PRZYSZŁA PANI KOSMETOLOG
kaskaj24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-30, 17:03   #292
Ashira
Wtajemniczenie

a ja troszke z innej beczki... możecie mi polecić jakiegoś taniego lekarza med.pracy w Trójmieście?

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-31, 08:27   #293
rochelle_
Mów mi Rosia :)

badań z sanepidu powtarzać nie musisz - są na cale życie Więc miłe Panie wydadzą Ci nową kopię, tak myślę.
Co do badań u lekarza medycyny - nie wiem. Jeśli pracujesz nadal tam, gdzie pracowałaś i jeśli masz kontakt z lekarzem, który badał/wypisał Ci badania poprzednio - nie powinno być problemu. Z kolei czasem zwyczajnie nowy pracodawca zleca ponowne badanie u lek. med.

Nie łam się, próbuj.
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 13:52   #294
daria92__
Przyczajenie

Ja właśnie skończyłam wyrabiać książeczkę Badania kału przeprowadziłam w Katowicach w Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej i kosztowały one 100zł. (Pojemniki i kartki się dostaje; można przywieźć 3 próbki z różnych dni za jednym razem). Następnie musiałam kupić sobie tą książeczkę (Sklep SKALA, ul. Mikołowska 20 Katowice -3zł). Później musiałam wykonać badanie Wassermanna w dowolnym laboratorium (polega ono na pobraniu krwi; ja robiłam je w Sosnowcu w Medyku na Wawelu- koszt 10zł). Z wynikami z obu badań trzeba było się udać do lekarza medycyny pracy- ja płaciłam 50zł. W sumie ta książeczka wyniosła mnie 163zł ;]
daria92__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 14:30   #295
kaskaj24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rochelle_ Pokaż wiadomość
badań z sanepidu powtarzać nie musisz - są na cale życie Więc miłe Panie wydadzą Ci nową kopię, tak myślę.

Wszytko wporządku, na podstawie starych badań dostałam nowiutką książeczkę od ręki

A dziewczyny dziwie się dlaczego chodzicie do lekarza medycyny pracy? Taki zwykły, rodzinny też podpisze, bynajmniej u mnie w mieście
  • UCZĘ SIĘ GOTOWAĆ
  • PRZYSZŁA PANI KOSMETOLOG
kaskaj24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 19:33   #296
Kloe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskaj24 Pokaż wiadomość
A dziewczyny dziwie się dlaczego chodzicie do lekarza medycyny pracy? Taki zwykły, rodzinny też podpisze, bynajmniej u mnie w mieście
Parę dni temu pani w sanepidzie powiedziała mi coś podobnego więc też się zastanawiam...
Za badania + książeczkę zapłaciłam 73zł, w poniedziałek wybieram się do lekarza, chcę jak najszybciej to wyrobić, bo szukam pracy...
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 16:26   #297
Pati1989
Przyczajenie

GG do Pati1989

Mam pytanie :
Niecały rok temu robiłam badania do szkoły - WR, OB, morfologia, rtg klatki, kał, mocz + zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu. Czy teraz na podstawie tych badań mogę sobie wyrobić książeczkę sanepidowską? Czy muszę powtórzyć któreś z tych badań?
Nie wiem czy to coś zmienia ale chodzi o zawód medyczny.

I trochę z innej beczki: Czy jeśli ktoś zgubi wyniki badań kału to może gdzieś dostać kopię, odpis czy coś w tym stylu?
Pati1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 07:15   #298
blueey
Raczkowanie

Dziewczyny gdzie mozna tanio wyrobić ksiażeczkę S. w BYTOMIU???
blueey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 19:08   #299
Pati1989
Przyczajenie

GG do Pati1989

hej
naprawdę nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie?
Pati1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 21:34   #300
lolka19
pozytywny_wlos

GG do lolka19

hej dziewczyny, mam takie pytanie czy do książeczki wystarczą badania kału i płuc, czy muszę też mieć morfologię itp.? dwa lata temu wyrobiłam książeczkę i potrzebowałam tylko badania płuc, więc teraz chyba też wystarczą nie? tak w ogóle to teraz wystarczy że pójdę ją podbić do lekarza z przychodni?
"Niech strach przed niepowodzeniem nie powstrzyma Cię od wejścia do gry"

Gratulacje dla wszystkich, którzy się nie poddają
lolka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości