![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Książeczka sanepidowska
Ja w książeczce mam tylko lekarza
![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
aniabaniaproszekdoprania - czy 90 zł to suma wszystkich rzeczy związanych z zakładaniem książeczki? Też chcę wyrobic w Bytomiu - dlatego pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
90zł to same badania w sanepidze. Trzeba doliczyć ok. 30zł na lekarza medycyny pracy, który musi zobaczyć wyniki i podbić książeczke
![]()
![]() |
![]() |
#274 |
Mów mi Rosia :)
|
ok, dzięki. Czyli rozumiem, że w książeczce masz tylko pieczątkę lek. med. pracy plus ew. dodatkowe badania. Natomiast wyniki badań z sanepidu zwyczanie masz tylko na kartce, którą Ci dali?
Nawiasem, przeraża mnie ten rozstrzał cenowy w sanepidzie. Ja za swoje badania płaciłam 111zł (Warszawa na Żelaznej)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dokładnie tak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Ile czeka się na wyniki w sanepidzie? Wiecie może?
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie...
Dwa lata temu zrobiłam te badania na wykrycie pałeczek, ale nie wyrobiłam samej książeczki, bo poszłam do innej pracy niż planowo miałam. Te badania mam nadal zachowane, i teraz będę potrzebować książeczki. Myślicie, że lekarz uzna te badania czy muszę robić je odnowa? I generalnie to kogo mam się zapytać w przychodni o to? Pielęgniarki będą wiedzieć, czy mnie odeślą do lekarza medycyny pracy i od niego się dowiem czy tak może być czy nie? (bo za wizytę wtedy dwukrotnie musiałabym płacić... eh, kurna no)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Ja wyrobiłam książeczkę półtorej roku po zrobieniu badań bez żadnych problemów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
A to spoko, też się przejdę do takiego ośrodka
![]() Dzięki za odp.
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Witam, przeczytałam ten temat cały od deski do deski i mam pytanie, otuż na jakiej podstawie lekarz med.pracy może mnie skierowac na te dodatkowe badania? czy jak pójdę do niego z książeczką i wynikami badań kału czeka mnie jakies dodatkowe ogólnie badanie (jeśli tak to jakie)? Czy tylko krótki wywiad?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Przyczajenie
|
Przesada...
Czy ktokolwiek robił książeczke w Szczecinie? ile kosztują te badania w sanepidzie? I troche mnie to dziwi. Niektórzy mówi, że rentgen,mocz, krew są potrzebne, a niektórzy, że nie. Tak się składa, że rentgen akurat mam już zrobiony. Czy mocz i krew też mam 'załatwić'?! ;| A, i jeszcze jedno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Za te badania płaciłam 69 zł. Ale jak czytam cały ten wątek i wypowiedzi innych dziewczyn to widac że ceny są bardzo zróżnicowane ;/ Sama nie orientuję się jakie badania będą jeszcze mi potrzebne. Od lipca idę na 3 miesiące do pracy w piekarni i kazali mi zrobic na razie tylko te, na pozostałe dostanę w czerwcu skierowanie z pracy i będą opłacone przez zakład pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Jilitekk ; )
Przeszłam się dziś po mieście aby się dowiedzieć co i jak. Krążyłam z miejsca na miejsce, bo 'tutaj książeczki się nie wyrabia, proszę udać się do ...' porażka -.- Samo badanie 'biotowaru' wyniesie mnie 100 zł. Spodziewałam się mniejszej ceny... no ale cóż. Wynik niby do 10 dni. Co do samych próbek, kupiłam je sama w aptece bodajże po 60 gr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Przyczajenie
|
Co do robienia książeczki w Szczecinie ehhhh.... piękne miasto Ja osobiście pochodzę z Warszawy ale wakacyjnie pracuje nad morzem w Zach-pom. W zeszłym roku zupełnie zapominałem o ksiazecze sanepidowskeij jak byłem juz w Szczecinie i miałem godzinę do PKSu niedaleko Dworca Głównego znalazłem lekarza medycyny pracy mówię do niego "panie spieszy mi się" i podpisał mi książeczkę od reki za skromne bodajże 50 zl bez żadnych badan i zbędnych pytań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
Książeczka sanepidu
Mam taki problem, chciałabym pracować w gastronomii, jedynym wymaganiem jest książeczka sanepidu, więc zrobiłam wszystkie badania, ale nie mogę zapisać się do lekarza medycyny pracy, bo potrzebne jest skierowanie od pracodawcy. Może ktoś z was wie gdzie w Warszawie mogę to załatwić bez skierowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Dot.: Książeczka sanepidu
Z tego co się orientuję to po prostu działa tak, że jeśli masz skierowanie od pracodawcy to badania masz za darmo, jeśli nie musisz zapłacić. I zrobi je każdy lekarz medycyny pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Przyczajenie
|
Jakbym miała pracodawcę to bym nie pytała. Rzecz w tym, że nie pracuję jeszcze i nikt mnie nie zatrudni bez książeczki. Ale dziś to już załatwiłam, po prostu lekarz pierwszego kontaktu wpisał mi wyniki do książeczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Zgłoś się do jakiejś agencji pracy, która wysyła pracowników np. do marketów, tam jest wymagana księżniczka sanepidowska z pewnością wystawią Ci skierowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Przyczajenie
|
witam
![]() jako że jestem osobą niepełnoletnią, a do wyrobienia tej książeczki skłoniło mnie ogłoszenie pracy, gdzie wymagany jest ten świstek - chciałabym się dowiedzieć, co z tymi przepisami? czy bez skierowania pracodawcy lekarz mi książeczki nie podbije? jakby nie patrzeć, pracodawcy jeszcze nie mam. mam już nawet pojemniczki i wszystkie papierki do wypełnienia, ale nie wiem czy jest sens, skoro potem ma się okazać, że lekarz mi nic nie podpisze, to kasy mi szkoda. i ile ten lekarz może sobie zażyczyć? jak to jest? jeju, już mam dość tej biurokracji, a wszystko przede mną jeszcze. głupia kartka, a tyle chodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Potrzebuje szybko książeczkę sanepidu. Jest ktoś w stanie mi pomóc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam problem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
a ja troszke z innej beczki... możecie mi polecić jakiegoś taniego lekarza med.pracy w Trójmieście?
![]() |
#293 |
Mów mi Rosia :)
|
badań z sanepidu powtarzać nie musisz - są na cale życie
![]() Co do badań u lekarza medycyny - nie wiem. Jeśli pracujesz nadal tam, gdzie pracowałaś i jeśli masz kontakt z lekarzem, który badał/wypisał Ci badania poprzednio - nie powinno być problemu. Z kolei czasem zwyczajnie nowy pracodawca zleca ponowne badanie u lek. med. Nie łam się, próbuj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie skończyłam wyrabiać książeczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszytko wporządku, na podstawie starych badań dostałam nowiutką książeczkę od ręki ![]() A dziewczyny dziwie się dlaczego chodzicie do lekarza medycyny pracy? Taki zwykły, rodzinny też podpisze, bynajmniej u mnie w mieście ![]()
![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za badania + książeczkę zapłaciłam 73zł, w poniedziałek wybieram się do lekarza, chcę jak najszybciej to wyrobić, bo szukam pracy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie :
Niecały rok temu robiłam badania do szkoły - WR, OB, morfologia, rtg klatki, kał, mocz + zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu. Czy teraz na podstawie tych badań mogę sobie wyrobić książeczkę sanepidowską? Czy muszę powtórzyć któreś z tych badań? Nie wiem czy to coś zmienia ale chodzi o zawód medyczny. I trochę z innej beczki: Czy jeśli ktoś zgubi wyniki badań kału to może gdzieś dostać kopię, odpis czy coś w tym stylu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie mozna tanio wyrobić ksiażeczkę S. w BYTOMIU???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Przyczajenie
|
hej
naprawdę nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
pozytywny_wlos
|
hej dziewczyny, mam takie pytanie czy do książeczki wystarczą badania kału i płuc, czy muszę też mieć morfologię itp.? dwa lata temu wyrobiłam książeczkę i potrzebowałam tylko badania płuc, więc teraz chyba też wystarczą nie? tak w ogóle to teraz wystarczy że pójdę ją podbić do lekarza z przychodni?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.