|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Siłownia to jest to :-)
Święta racja: aeroby i trening siłowy to najlepsza droga do TRWAŁEJ utraty tkanki tłuszczowej
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Midi może, może
![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2006-12-31 o 08:38 Powód: zacytowałam samą siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Witam a ja narazie podnosze sobie na ręce hantle 4 kg bo dopiero od niedawna zaczełam i mam słabe ręce , a jak zaczne chodzic po nowym roku na siłownie to może zwiększe bo mam już dosyc moich chudych rąk
![]() ![]() ![]()
![]() |
#304 |
Rozeznanie
|
Fitness czy siłownia???
co lepsze zeby schudnac i przybrac porzadana budowe ciala, bez zbednych wyzeczen.......:P to jest nie mozliwe:P
chodzi mi o to aby czesto byc w ruchu, schudnac by osiagnac pozadana wage i zbytnio sie nie przemeczas postanowienie noworoczne zrzucic 5kg:P koniec z fast foodami i alkoholem:/ strasznie sie "stylam" od konca wakacji pomocy:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fitness czy siłownia???
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
To zależy, co rozumiesz pod słowem 'fitness'. Generalnie najlepsze, najtrwalsze i najszybsze efekty daje połączenie treningu aerobowego z siłowym. A co do wyrzeczeń, to tak zupełnie bez wyrzeczeń się nie da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z przedmówczyniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
ja sie raczej nie znam ale moj trener zawsze odradzala nam robienie np.przysiadow z obciazeniami bo moga nam wysiasc kolana wiadomo ze nie odrazu ale dopiero po jakims czasie
a no i wiadomo ze nie tylko przez cwiczenia z obciazeniami wysiadaja nam kolana inne rzeczy tez w tym pomagaja...
"... miała tysiąc myśli w jednej chwili i niewiele czasu by zrobić cokolwiek nie umiałaby uśmiechnąć się byś zauważył ją wśród tylu innych jest inna też..." SOME THINGS ARE WORT GETTING YOUR HEART BROKEN FOR... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
Swego czasu pracowałam na siłowni ponad 3 lata i ćwiczyłam regularnie no i ciałko miałam suuuper wyćwiczone. Potem przez różne dziwne akcje z hormonami zaniedbałam się totalnie. Owszem ćwiczyłam w domu areobik, miałam taką możliwośc że całe lato jeździłam codzinnie do pracy rowerkiem (około 5 km w jedną stronę) i chodziłam na basen. Ale przez ostatnie pół roku nie robiłam nic ... więc obrosłam sadełkiem i trochę sflaczałam.
A dzisiaj byłam pierwszy raz na siłowni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Rozeznanie
|
dzieki Wam dziewczyny
![]() przez fitness rozumiem cos na miare aerobiku tylko nie trzeba miec takiej koordynacji ruchowej jak w aerobiku a wysilek jest nacelowany na miesnie co o placzenia silowni i fitnessu tez trzeba miec pieniadze, a ja jestem tylko biedna studentka ktora wlasnie zdaje prawo jazdy no i wiem ze bez wyzeczen sie nie da dlatego juz sobie odmawiam niektorych rzeczy nie jadam kolacji wogole nie pije alkoholu i nie jesm slodyczy w ferie mam zamiara zrobic 2 tygodniowa diete warzywno owocowa ktora oczysci moj organizm pozniej juz tylko zdrowo sie odzywiac i nie przybrac z powrotem na wadze taki jest moj plan:P co z tego wyjdzie zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
niestety brak kolacji, diety warzywno-owocowe to najlepsza droga do jojo
tylko racjonalne odżywianie i trening powodują, że chudneimy trwale
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam na myśli to, że siłownia to też w pewnym sensie fitness, no wiesz, body building jeszcze to mozna nazwać itp. Za połączenie aerobów z treningiem siłowym niekoniecznie trzeba więcej płacić - ja np. biegam w parku miejskim i nie muszę za to płacić w ogóle
![]() Z zajęć płatnych to ja bym sobie na Twoim miejscu odpuściła wszelkie aerobiki, bo są mniej skuteczne, za to droższe. Kup karnet na siłownię i ćwicz na zmianę siłowe i aeroby (jednego dnia to, drugie tamto). Tak czy inaczej, podstawą odchudzania jest właściwy sposób odżywiania i jeśli nie będziesz jeść normalnie, to i tak Ci w dłuższej perspektywie ćwiczenia niewiele dadzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy to prawda że siłownia jest skuteczniejsza od ćwiczeń areobowych i szybciej można zgubić balast?
Ale czy istnieje możliwość wysmuklenia ciała na siłowni bez budowania dużej masy mięśniowej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Siłownia skuteczniejsza ćwiczeni areobowych???
podstawą chudnięcia jest dieta
żeby rozbudować mięsnie to trzeba naprawdę włożyć w to bardzo dużo pracy i mieć wiedzę na temat diety i treningu jesli będziesz mieć dietę z ujemnym bilansem to napewno wyszczuplisz ciało najlepsze efekty przynosi dieta+siłownia+aeroby
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Przyczajenie
|
Silownia - krotkie spodenki?
Drogie Fitnesski
![]() Chcialam podzielic sie pewna refleksja - od dluzszego czasu chodzimy z kolezanka na silke (zarowno na sale aerobowa, jak i poprzerzucac troche sztangi i pocwiczyc na maszynach) i NIGDY (powtarzam - przenigdy) nie spotkalysmy dziewczyny ubranej w krotkie spodenki (takie powiedzmy do pol uda). Najczesciej trafiaja sie kobitki ubrane w dlugie spodnie (obcisle na gorze, z lekko rozszerzanymi nogawkami) lub ewentualnie legginsy 3/4 (zdecydowanie rzadziej). Obydwie cwiczymy w krotkich gatkach (kolezanka w legginsach do pol uda a ja w luzniejszych spodenkach, ale rowniez sporo przed kolana) i zaczynamy sie zastanawiac, czy aby nie popelniamy faux pas ![]() W zwiazku z tym mam do Was pytanie - czy ktoras z Was chodzi na silownie w krotkich spodenkach a jesli wybieracie dlugie spodnie, czym sie przy tym kierujecie?? Pozdrawiam serdecznie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Silownia - krotkie spodenki?
ja tego kompletnie nie rozumiem
nie wyobrażam sobie żeby pocić się w długich spodniach na fitnessie jest podobnie NIGDY nie widziałam dziewczyny w krótkich spodekach - łącznie z instruktorkami
![]() |
![]() |
#317 |
♥
|
hehe na siłce jak byłam to też poszłam w długich spodniach bo wszedzie gdzie ogladałam siłownie to wszedzie dziewczyny cwiczyły w dlugich i tez takie wybrałam bo zbytnio nie chciałam sie wyrózniac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
hmm ja zawsze zasówam w krótkich spodenkach :P ale racja...wszystkie kobiety są w długich leginsach lub 3/4..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Wtajemniczenie
|
Tez sie zastanawiam nad problemem ubioru na siłownie.
Suzanko, po raz drugi nie poznałam Cie, tzn nie poznalam ze kilka postów wyżej to TY. Świetny avatarek. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Ja mam siłownie w domu, ale jak idę do klubo to ubieram krotkie spodenki ( takie do kolan) i tank top ( czy jak to się nazywa)
Moim zdaniem to nie ma znaczenia w czym się ćwiczy, strój ma być wygodny. Ja nie rozumiem traktowania siłowni jako miejsca gdzie idziemy się pokazać. Podczas ćwiczeń robię takie dziwne miny, jestem czerwona i spocona, ze i tak nawet w cudnym stroju nie wyglądam zbyt pociagająco. ![]() Na siłownie idzie się po to żeby ćwiczyć a nie robić rewię mody.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
A co za różnica, niech każdy ćwiczy, w czym mu wygodnie. Ja czasem chodzę w krótkich, czasem w długich, zależy, które akurat są w praniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
kiedy chodziłam na siłkę/aerobic doszłam do takich wniosków:
-mnie w 3/4 lub długich jest po prostu wygodniej ![]() -i... higieniczniej może ![]() kiedy ćwiczę jestem cała mokra i nie mam ochoty ani robić bałaganu ![]() ani sama się do czegoś przyklejać ![]() to takie moje przemyślenia-kazdy oczywiście może mieć swoje,jeśli byłoby mi wygodniej w krótkich to na pewno nie zmuszałabym się do długich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
AnnLee, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości!
![]() Ja ćwiczę w domu w długich spodniach, bo tak mi wygodnie ![]() Każdy ma swoje "widzimisię" i chyba nie ma o czym dyskutować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zadomowienie
|
Ja jak byłam w klubie fitness to też NIKT nie ćwiczył w krótkich spodenkach ( oprócz mnie bo nie miałam żadnych długich dresowych )
![]()
![]() |
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
A mi sie osobiscie wydaje, ze dziewczyny chodza na silownie w dlugich spodniach, bo moze po prostu wstydza sie swoich nog? I moze wlasnie dlatego zapisaly sie na ta silownie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój chłopak upierał się, że to ja ![]() Cytat:
![]() Kiedyś w klubie zadałam pytanie paniom ćwiczącycm i pocącym się w długich spodniach i uwaga - w BLUZACH! - dlaczego ćwiczą tak "opatulone" ?(czułam się przy nich lekko niekonfortowo w krótkich szortach i topie o którym pisze Pingwinek). Odpowiedz mnie powaliła, większość pań uważała, że stroje są bardzo gustowne i ładnie się prezentują (!?), reszta dodała, że tak jest wygodniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
♥
|
o kurde nie wyobrazam sobie ćwiczyc z bluzie .. to te panie musiały sie tam gotować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
Ja jednak postawie na długość 3/4.
Jest na siłowni prysznic? Róznie bywa z takimi średniej jakości siłowniami ![]() Suz, jesli Twoj chlopak myślał ze to Ty... czyżbyś zmieniła kolorek włosków ![]()
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kolorek zmieniłam juz pare miesięcy temu - teraz mam pasemka lekko obraziłam się na niego za spekulacje, że to ja - bo ta pani mam bardzo chude łapki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Przyczajenie
|
Rownież jestem zdania, że siłownia to nie wybieg dla modelek i nie ubieram krótkich spodenek ze względu na to, jak w nich wyglądam, tylko dlatego, że według mnie są po prostu wygodniejsze. Bardzo sie pocę i nie wyobrażam sobie, żeby jakiś materiał oblepiał mi nogi. Raczej do niczego się nie przyklejam - na maszynach używam ręcznika i jest ok. To naprawdę ciekawe, że powstała taka swoista niepisana zasada (moda?), że babki ćwiczą w długich spodniach... Nie jestem pewna, czy to na pewno jest kwestia wygody - być może nie chcą się wyłamać skoro zdecydowana większość tak się własnie ubiera....? No i mamy wtedy błędne koło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.