|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Najskuteczniejsze tabletki, kapsułki, witaminki:)
Cytat:
![]() O ile dobrze pamiętam, to nadmiary wit z grupy b dość łatwo wydalane są z moczem... pamiętaj tylko, żeby nie brać więcej niż 1 tabletkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź. Rozwiałyście moje wątpliwości
![]() ![]() Edytowane przez olivvka Czas edycji: 2007-09-21 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Skrzpovita czy Humavit Z ?!
hej
![]() ![]() Skrzypovita czy Humavit Z ?! w KWC nie ma bo szukalam ![]() ze wzgledow finansowych i ilosciowych to lepiej wypada Humavit, no ale jak z dzialaniem?! jesli uzywalyscie to uprzejmie prosze o odpowiedzi ![]()
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
Dot.: Skrzpovita czy Humavit Z ?!
Według mnie lepsza jest Skrzypovita,bralam Humavit i duzo nie zdzialal...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
dzieki za odpowiedz
![]() ![]() jednak sie pomylilam..lepiej wychodzi chyba Skrzypovita.. 80 tabletek - 2 dziennie to wystarczy na 40dni (15zl) humavit - 250 tabletek dziennie..ale bierze sie ok 10 dziennie.. (kilka razy po kilka) ![]() czekam na dalsze odpowiedzi ![]()
![]() |
#788 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja słyszałam, że skrzypovita jest b. dobra bo dużo moich kolezanek jej używa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Rozeznanie
|
prawda jest taka, że wszystkie te preparaty są niemal identyczne. wystarczy popatrzeć na skład
![]()
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
zalezy Ci głownie na tym, aby wlosy rosły szybciej i były mocniejsze, tak? z tego co wyczytałam na tym forum, to po Skrzypowicie sa takie efekty, ale u wielu osob, jednoczesnie zaczela sie psuc cera-krostki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W moim przypadku Skrzypovita działa głównie na paznokcie ![]() ![]() Jeżeli chodzi o włosy nie zauważyłam znaczącej poprawy ![]() ![]() Jednak radziłabym się nie zrażać, bo wiele dziewczyn ją chwali no i jest chyba oczywiste, że na każdego zadziała inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
Ja zażywam Skrzypowitę i widzę poprawę stanu włosów i paznokci (tylko wiadomo, że niestety efekty nie są natychmiastowe).
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
czyli jak narazie Skrzypovita...
a ten Humavit ktos stosowal ? ![]()
![]() |
#795 |
Wtajemniczenie
|
ja biore tabletki ze skrzypem firmy laboratorium natury, poniewaz tam jest wiecej ekstraktu ze skrzypu i krzemionki. wiekszej dawki jeszcze nie znalazlam. koszt:20PLN, starcza na 30 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Brałam humavit przez ok. 3 miesiące - właściwie mam go jeszcze do dzisiaj. Co do efektów - nie zauważyłam zmian, ale niestety nie było go też po innych specyfikach i tych za 40 zł i więcej.
![]() Paznokcie mam twarde jak stal od zawsze, a włoski jak wypadały tak wypadją - może troszkę mniej bo i stresu mniej.
![]() |
#797 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
"składniki zawarte w preparacie wpływają na poprawę wyglądu skóry i utrzymanie jej elastyczności, wzmocnienie paznokci i regenerację włosów. Preparat uzupełnia dietę w witaminy A, B1, B2, B5, B6, C, biotynę i cynk. " to informacja z opakowania Skrzypovity. Ja osobiście ją łykam kiedy z moją cerą jest już baaardzo źle- pomaga. Kiedyś łykałam jakieś drożdżowe, zawierały też wyciąg ze skrzypu, może nie były złe, też działały, ale po miesiącu sam zapach wywoływał u mnie niemalże odruchy wymiotne ![]() Wracając do Skrzypowity...paznokcie też w opłakanym stanie( niezbyt racjonalne odżywianie i dietka od czasu do czasu robią swoje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() POZDRAWIAM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja już myślałam,że sobie coś wymyśliłam.....zażywam Skrzypovitę od 3 miesięcy i co chwilę mi coś na twarzy wyskakuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja sie boje tego pogorszenia stanu cery...
![]() ![]() ![]() ktos uzywal Humavitu?! Dzieki dziewczyny za odpowiedzi ![]()
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,.... a moze Belissa?! 50 tabletek... 1 dziennie...cena taka jak skrzypovity
![]() ![]()
![]() |
#801 |
Wtajemniczenie
|
A ile ma skrzypu?
Moja dzienna dawka to 440mg skrzypu i 61,6mg zwiazkow krzemowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
belissa ma w jednej tabletce 220... no to o polowe mniej
![]() ![]() ale obawiam sie ze tego co Ty masz nie znajde ![]() Belissa i tak lepsza od skrzypowity...bo skrzypovita ma 60... razy 2 to 120 ![]() ![]() tylko nie wiem jak ze stanem cery po tej belissie bo chyba jakos mala znana ![]()
![]() |
#803 |
Konto usunięte
|
Silica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Wtajemniczenie
|
Ja biore 2 tabletki (niestety niepowlekane, ale no trudno, nie mozna miec wszystkiego), ale jest napisane, ze bierze sie 1-2 tabletek. Wiec jakbys brala tylko 1 to nawet starczylyby ci na 2 miesiace.
To sa te: http://www.laboratorianatury.pl/produkt_frt.php?id=34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Doris niestety o silice slyszalam same niepochlebne opinie
![]() fruity no tak tylko kupowac przez internet sie nie oplaca (koszty przesylki ![]()
![]() |
#806 |
Konto usunięte
|
A ja właśnie na odwrót: bardzo pochlebne o Silice (sama właśnie zaczęłam kurację) od moich dwóch sióstr i ich koleżanek: chwaliły wzmocnienie włosów, paznokci, nieco lepszą cerę. Natomiast niepochlebne o Skrzypovicie - 2 moje koleżanki bardzo narzekały na krótkotrwałe, niewielkie efekty i dużo wydanej kasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
haha
![]() ![]() ze Skrzypovity juz zrezygnowalam..za duzo dziewczyn pisze ze pogarsza sie cera.. fakt moze organizm sie oczyszcza z toksyn..ale podobno leczenie im dlugo zajelo' ![]() ![]() teraz napalilam sie na ta Belisse..no i moze na Silice ktora polecasz ![]() ![]()
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
Od pewnego czasu mam problem z nadmiernym wypadaniem włosów. Stosowałam różne szampony, ale efektów porażających nie było. W obawie utraty jakiejś większej ilości, poszłam dziś do lekarza-dermatologa. Pierwsze co to kazał mi zmienić uczesanie. Bo zwykle wiąże włosy nad karkiem w 'koński ogon', przez co sa włosy niedokrwione czy coś. Doktor powiedział, że jeżeli chcę zachować swoje włosy muszę je ściąć i najlepiej nosic rozpuszczone. I tu zaczeły się schody. Włosy za tyłek... 2 lata i były by do kolan, jak marzyłam. A tu mam ściąć do ramion?! <NIE!> Dał mi do zrozumienia, że lepiej mieć krótkie włosy niż 5 na krzyż długich... Poszłam do fryzjerki i ściała mi 15 cm. mam je teraz tylko do pasa. rozpuściłam, choć czuje sie beznadziejnie. ![]() Przepisał mi takie leki: Falvit -preparat wielowitaminowy oraz Zincas - cynk I tutaj mam pytanie do kogoś z forum, kto zna się na rzeczy.. Czy mogę dodatkowo kupić tabletki INNEOV na wypadające włosy??? Czy brać tylko tamte od doktora polecone??? Do tego stosuję szampon Dertmena i odrzywkę fructis do włosów trudnych w utrzymaniu. Acha i jeszcze jedno. Czy te ścięcie ok 15 cm włosów coś da? no oczywiście postaram sie nosic włosy luźno... czy moze powinnam wiecej sciac? Domyslam sie, ze te wypadanie nasiliło się ostatnio przez stres, którego miałam w sierpniu bardzo dużo... Może ktoś poradzi mi jeszcze jakaś odżywke na wypadające włosy? Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam!!
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki na wypadające włosy
Ja nie widzę związku między skracaniem włosów,a ich mniejszym wypadaniem...Przy długich włosach bardziej chyba widać,że nie są gęste
![]() Może to pomoże http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=267 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki na wypadające włosy
Przede wszystkim nie powinnaś dodatkowo stosować innych preparatów witaminowych, bo możesz przewitaminizować organizm i skutek będzie odwrotny od zamierzonego. Jak najbardziej powinnaś stosować kosmetyki (szampony, odżywki, toniki i co tam jeszcze wynajdziesz, oczywiście bez przesady, również z głową) jako kurację wspomagającą. Nigdy nie słyszałam również, aby obcięcie włosó miało zatrzymać wypadanie, natomiast wiem, że jeżeli włosy są zbyt długie, może dojść do niedokrwienia cebulek i stąd zwiększone wypadanie włosów. Dlatego bez odpowiedniej pielęgnacji nie uda Ci się utrzymać bardzo długich, zdrowych włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.