Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 16:02   #3661
gosiafab99
Przyczajenie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy

Nie polecam kolorowych soczewek, gdyż nie przepuszczają powietrza, moja koleżanka dostała pęcherzyków gałce ocznej i musiała zmienić je na bezbarwne

http://apetycznewnetrza.blogspot.com/
gosiafab99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 16:13   #3662
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiafab99 Pokaż wiadomość
Nie polecam kolorowych soczewek, gdyż nie przepuszczają powietrza, moja koleżanka dostała pęcherzyków gałce ocznej i musiała zmienić je na bezbarwne
Ależ oczywiście że przepuszczają. Tylko że mniej niż tradycyjne, więc trzeba je nosić z rozwagą i pod opieką specjalisty, jak zresztą każde inne.
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 21:06   #3663
gosiafab99
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nais Pokaż wiadomość
Ależ oczywiście że przepuszczają. Tylko że mniej niż tradycyjne, więc trzeba je nosić z rozwagą i pod opieką specjalisty, jak zresztą każde inne.
Zgadzam się. We wszystkim trzeba mieć kontrolę.

http://apetycznewnetrza.blogspot.com/
gosiafab99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 09:42   #3664
Majka007
Zakorzenienie

Ja jak nosiłam bez przerwy kolorowe soczewki co miesiąc to po jakims czasie dostałam mgły na oczach i musialam kupić zwykłe teraz juz nosze z 3 mies pod rząd i na razie sie nic nie dzieje i mam nadzieje ze nic nie będzie , bo uwielbiam kolorowe soczewki

21.03.2016 dr. D.F. Mentor 450cc okrągłe
Majka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 11:43   #3665
_Baletnica_
Zadomowienie

Chodzę już w soczewkach 3dzień, jestem bardzo zadowolona, ale widzę, że płyn szybko Mi ubywa..wczoraj byłam w Rossmanie i ku mojemu zdziweniu są tam płyny do soczewek. Czy one są bezpieczne, jak uważacie?
Stary 2011-05-03, 12:26   #3666
Nais
Wtajemniczenie

Są bezpieczne, ale niekoniecznie skuteczne, osoby o wrażliwych oczach mogą też podrażnić. Markowe płyny można kupować w internecie i nie jest to jakiś kosmiczny wydatek, a przynajmniej masz pewność że dobrze oczyszczą soczewki. Na wątku o soczewkach https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post26678813 możesz napisać skład (lub poszukać po nazwie płynu, ten temat był poruszany) i zapytać o jego skuteczność
Stary 2011-05-03, 14:47   #3667
Chaigata
Zakorzenienie

a miał ktoś te? http://allegro.pl/soczewki-kolorowe-...592666275.html
http://allegro.pl/miodowe-soczewki-k...577170468.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 00:42   #3668
_Baletnica_
Zadomowienie

Dziewczyny..noszę soczewki już 2tydzień.. tzn. miałam je 4razy na sobie, okazjonalnie- cały dzień. Wszystko było dobrze, nie czułam ich na oczach. a dzisiaj...to była jakaś tragedia. Oczy miałam jak za mgłą, czułam je. Co jest nie tak?

I jeszcze jedno pytanie: czym się różnią soczewki miesięczne, od kwartalnych? Wiem, że eksploatacją, ale chodzi Mi o to, czy bezpieczniejsze są miesięczne, czy przy noszeniu okazjonalnym nie ma za wielkiej różnicy?

Z góry dziękuję.
Stary 2011-05-08, 15:03   #3669
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Baletnica_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny..noszę soczewki już 2tydzień.. tzn. miałam je 4razy na sobie, okazjonalnie- cały dzień. Wszystko było dobrze, nie czułam ich na oczach. a dzisiaj...to była jakaś tragedia. Oczy miałam jak za mgłą, czułam je. Co jest nie tak?

I jeszcze jedno pytanie: czym się różnią soczewki miesięczne, od kwartalnych? Wiem, że eksploatacją, ale chodzi Mi o to, czy bezpieczniejsze są miesięczne, czy przy noszeniu okazjonalnym nie ma za wielkiej różnicy?

Z góry dziękuję.
A może dokładniej je wymyć?
Nie wiem, jeszcze nie mam swoich, czekam na nie.

Zamówiłam Acuvue 2 Warm Honey.
Stary 2011-05-08, 19:07   #3670
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Baletnica_ Pokaż wiadomość

Z góry dziękuję.
Czyscisz soczewki mechanicznie? Jeśli nie, to zacznij Jeśli nie pomoże, to może są źle dobrane.
Im krótszy czas noszenia, tym bezpieczniejsze soczewki (czyli pod tym względem najlepsze są jednodniówki, kwartalne w porównaniu do miesięcznych są mniej bezpiecznie). Musisz pamiętac, że nawet podczas okazjonalnego noszenia soczewki ulegają naturalnej biodegradacji oraz są wystawione na działanie bakterii i innych drobnoustrojów - dlatego częstośc noszenia nie ma aż tak dużego wpływu (chyba że masz tendencję do dużego opłaszczania osadami, wtedy szybciej się "brudzą"), natomiast dlatego tak ważne jest aby nie nosić dłużej niż przewidział to producent.
Obecnie jest tendencja do odchodzenia od 3-miesięcznego trybu wymiany, zaleca się miesięczny.
Stary 2011-05-13, 17:56   #3671
Anja1221
Rozeznanie

Proszę was bardzo o radę, mam nadzieję, że pomożecie.
Zastanawiam się pomiędzy soczewkami: freshlook dimensions (wszystkie kolory są śliczne), allvue colors (blue, ew.green), a focus softcolos (aqua). Chodzi mi o komfort noszenia i o to, który kolor jest najładniejszy i będzie najlepiej wyglądał na moim oku.
Przepraszam za taki kiepski stan mojego oka na fotce, ale miałam ciężki dzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04312.jpg (91,0 KB, 116 załadowań)
Stary 2011-05-16, 07:03   #3672
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Nosiłam soczewki Vision Science (- ta druga aukcja), piwne Soczewki są bardzo wygodne, nie widać spod nich naturalnego koloru oka (dziurka na źrenicę jest w sam raz-nawet przy świetle mój kolor nie wystawał, a jednocześnie soczewka nie ograniczała pola widzenia) i wyglądają naprawdę naturalnie, a muszę podkreślić, że naturalnie mam oczy jasno-niebieskie
Soczewek z pierwszej aukcji nie znam niestety.

Anja1221- podesłałabyś linki do soczewek nad którymi się zastanawiasz, bo nie znam wszystkich na pamięć, a z szukaniem może trochę zejść.. Mam podobny kolor oka do Twojego, więc może będę mogła pomóc bo już trochę soczewek nosiłam :P

Edytowane przez 201804271242
Czas edycji: 2011-05-16 o 07:05
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 11:30   #3673
Sour
Zadomowienie

dziewczyny, prezentuję freshlook dimensions carribean aqua.
jeśli mam być szczera, spodziewałam się po nich czegoś więcej... nie mogę się do nich przyzwyczaić, są strasznie miękkie i ciężko mi je zakładać, bez przerwy zwijają się na palcu (pierwszy raz mam taki problem, a soczewki noszę już naprawdę dłuuugo). do tego pływanie w oku...

a teraz najważniejsze- kolor! w pudełku wyglądały prześlicznie, na oczach ten efekt nie jest już tak bardzo wyraźny (nie spodziewałam się jakiejś kolosalnej zmiany ze względu na mój naturalny kolor). w słońcu wyglądają bardzo fajnie

dodaję zdjęcia, 1-naturalnie, 2,3- z moimi nowymi cudeńkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5167007.jpg (46,0 KB, 154 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5167009.jpg (81,8 KB, 179 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5167011.jpg (51,4 KB, 270 załadowań)
Stary 2011-05-16, 15:15   #3674
yennefer2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Na te różowe pewnie sobie trochę poczekam, ale dzisiaj dostałam niebieskie EOS super nudy. Są bardzo wygodne i dosyć cienkie, ale miałam je na sobie tylko chwilę, nie wiem jak to będzie wyglądać po paru godzinach. Co do koloru to myślałam że na moich szaro zielonych oczach będą trochę jaśniejsze. Nie spodziewałam się naturalnego efektu, w końcu to circle lenses, ale moim zdaniem wyglądałyby trochę lepiej gdyby nie ta duża czarna otoczka :P Obawiałam się ogromnej dziury na źrenice, ale o dziwo nie jest taka duża jak np w colorvue big eyes i nawet w ostrym świetle nie widać jakoś specjalnie mojej tęczówki. Mnie się nawet podobają, moja mama stwierdziła że są bardzo nienaturalne :P
Mnie się bardzo podobają
Czy mogłabyś proszę napisać w jakim sklepie je kupiłaś, lub jaką numerację ma dokładnie ten model? Bo przeglądałam soczewki tej firmy, ale nie miały one nazw tylko jakieś numerki i nie wiem, który to dokładnie jest model. Z góry ogromnie dziękuję!
yennefer2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-16, 15:21   #3675
Anja1221
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indescriptible Pokaż wiadomość
Nosiłam soczewki Vision Science (- ta druga aukcja), piwne Soczewki są bardzo wygodne, nie widać spod nich naturalnego koloru oka (dziurka na źrenicę jest w sam raz-nawet przy świetle mój kolor nie wystawał, a jednocześnie soczewka nie ograniczała pola widzenia) i wyglądają naprawdę naturalnie, a muszę podkreślić, że naturalnie mam oczy jasno-niebieskie
Soczewek z pierwszej aukcji nie znam niestety.

Anja1221- podesłałabyś linki do soczewek nad którymi się zastanawiasz, bo nie znam wszystkich na pamięć, a z szukaniem może trochę zejść.. Mam podobny kolor oka do Twojego, więc może będę mogła pomóc bo już trochę soczewek nosiłam :P
Najpoważniej rozważam te, ale myślę też nad tymi i ewentualnie tymi. Dodam, że chcę by soczewki wyglądały w miarę naturalnie, mam różne wady na obu oczkach i musiałabym kupić 2 pudełka, więc nie chcę wyrzucić kasy w błoto. A focusy (pierwszy link) na sztuki są w krzywiźnie 8.9, a ja noszę 8.6 :/.
A może znasz jakieś dobre soczewki w ładnym morskim/turkusowym/niebieskim kolorze?
Stary 2011-05-16, 16:04   #3676
Jazzlyn
Zadomowienie

Sour, moim zdaniem są śliczne

Cytat:
Napisane przez yennefer2 Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podobają
Czy mogłabyś proszę napisać w jakim sklepie je kupiłaś, lub jaką numerację ma dokładnie ten model? Bo przeglądałam soczewki tej firmy, ale nie miały one nazw tylko jakieś numerki i nie wiem, który to dokładnie jest model. Z góry ogromnie dziękuję!
Dziękuję, są oznaczone EOS G-207, kupiłam je tutaj:
http://optisoft.istore.pl/pl/soczewk...l?partner=1984
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 20:29   #3677
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Cytat:
Napisane przez Anja1221 Pokaż wiadomość
Najpoważniej rozważam te, ale myślę też nad tymi i ewentualnie tymi. Dodam, że chcę by soczewki wyglądały w miarę naturalnie, mam różne wady na obu oczkach i musiałabym kupić 2 pudełka, więc nie chcę wyrzucić kasy w błoto. A focusy (pierwszy link) na sztuki są w krzywiźnie 8.9, a ja noszę 8.6 :/.
A może znasz jakieś dobre soczewki w ładnym morskim/turkusowym/niebieskim kolorze?
Też mam różne wady A co do krzywizny - moja pierwsza okulistka od której wyszłam z soczewkami w ogóle mi nie zmierzyła krzywizny (wtedy nawet nie wiedziałam o czymś takim), a następna (jak już się dowiedziałam i spytałam ) powiedziała, że teraz robią uniwersalne soczewki i to nie ma znaczenia... Tak czy inaczej za każdym razem zamawiam nie patrząc na krzywiznę soczewek, więc domyślam się, że zdążyłam już chyba wszystkich spróbować i nie miałam nigdy problemów z noszeniem, a z moimi oczkami wszystko cały czas jest w porządku bo regularnie chodzę na badania
Więc naprawdę nie wiem czy jest sens tak się przejmować krzywizną... A soczewki o których wspomniałam wyżej wyglądają naprawdę naturalnie

Obecnie noszę soczewki podkreślające kolor oczu. Kupiłam je na tej aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1596076674
Cristal blue- jednotonowe. Naprawdę porządnie rozjaśniły mi oczy- wyglądają niesamowicie. Bardzo długo szukałam jasno-niebieskich soczewek więc szczęśliwa jestem, że wreszcie znalazłam Mają tylko jedną wadę.. Rozjaśniają nie tylko tęczówkę, ale także obramówkę (czy jak to się tam nazywa), a biorąc pod uwagę to, że zawsze wybierałam soczewki z czarną, dobrze widoczną obramówką, teraz czuję się dziwnie...
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 08:48   #3678
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Hej mam pytanie widziala może któraś z was soczewki Aqua ale z dostępnymi mocami?
takie jak tu,ale kolor aqua dostępny tylko bez mocy

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:

Obecnie noszę soczewki podkreślające kolor oczu. Kupiłam je na tej aukcji:
Cristal blue- jednotonowe. Naprawdę porządnie rozjaśniły mi oczy- wyglądają niesamowicie. Bardzo długo szukałam jasno-niebieskich soczewek więc szczęśliwa jestem, że wreszcie znalazłam Mają tylko jedną wadę.. Rozjaśniają nie tylko tęczówkę, ale także obramówkę (czy jak to się tam nazywa), a biorąc pod uwagę to, że zawsze wybierałam soczewki z czarną, dobrze widoczną obramówką, teraz czuję się dziwnie...
mogłabyś wstawić zdjęcie?
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 09:57   #3679
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam różne wady A co do krzywizny - moja pierwsza okulistka od której wyszłam z soczewkami w ogóle mi nie zmierzyła krzywizny (wtedy nawet nie wiedziałam o czymś takim), a następna (jak już się dowiedziałam i spytałam ) powiedziała, że teraz robią uniwersalne soczewki i to nie ma znaczenia... Tak czy inaczej za każdym razem zamawiam nie patrząc na krzywiznę soczewek, więc domyślam się, że zdążyłam już chyba wszystkich spróbować i nie miałam nigdy problemów z noszeniem, a z moimi oczkami wszystko cały czas jest w porządku bo regularnie chodzę na badania
Więc naprawdę nie wiem czy jest sens tak się przejmować krzywizną... A soczewki o których wspomniałam wyżej wyglądają naprawdę naturalnie
Odniosę się tylko do pogrubionego, bo możesz niechcący wprowadzić kogoś w błąd. Obydwie okulistki na które trafiłaś są totalnie niekompetentne Nie ma czegoś takiego, jak uniwersalne soczewki i krzywizna, tak jak nie ma uniwersalnego numeru buta czy stanika. W związku z tym sens przejmowania się krzywizną jest, jak najbardziej - wydaje mi się, że masz szczęście; większość soczewek kolorowych ma BC 8.6 i zapewne po prostu ci pasują, jednak wiele razy pojawiało się na tym wątku odczucie opisywane jako "pływanie soczewki po oku" świadczące o źle dobranej soczewce.
Zresztą piszę na podstawie własnego doświadczenia, miałam na oczach soczewki niedopasowane pod względem krzywizny i nosić się je da, ale nie na dłuższą metę, chyba że ktoś jest masochistą.
Czy podczas wizyt kontrolnych masz oczy barwione fluorosceiną? W ten sposób ocenia się, czy rogówka nie doznała żadnych uszkodzeń, a czytając "mądrości" twojej okulistki (nawiasem mówiąc soczewki powinien dobierać optyk, a jeszcze lepiej optometrysta) wątpię czy masz robiony komplet badań...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 10:47   #3680
Chaigata
Zakorzenienie

mam freshlook colorblends- gemstone green śliczne.
Mają napis :/ bo ktoś sprzedaje sample, wersja demo... ale obrocilam napis pod gorna powieke i nie widac tak mocno.

czaję się na dolly black
Stary 2011-05-24, 21:29   #3681
paula7191
Raczkowanie

Witam Które soczewki zmieniają kolor oczu,ale nie tak nienaturalnie? Mam oczy zielono-turkusowe z granatowa obróbka. Chciałabym jasniejsze np. niebieskie, turkusowe
paula7191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 21:42   #3682
theoneandonly
Wtajemniczenie

a nosiła któraś z was czarne soczewki?
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 08:16   #3683
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
a nosiła któraś z was czarne soczewki?
Ja moje oczy są zielone. W ciągu dnia, kolor zielony trochę odstaje przy źrenicy, i to daje efekt nieco nienaturalny, ale nocą jest boski rezultat. Słyszę komentarze: intrygująca i demoniczna z tymi oczami
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 08:42   #3684
theoneandonly
Wtajemniczenie

Wow, to świetnie.
Mi się też zawsze marzył taki kolor tęczówki, ale nawet nie wiedziałam czy jest dostępny na rynku
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 10:41   #3685
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Czy któraś z was nosiła Focus Softcolors Aqua na ciemno zielone oczy
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 15:46   #3686
dianapa
Raczkowanie

Ja sie własnie zastanawiam nad tymi soczewkami:
kolor Aqua albo Crystal Blue.... Mam oczy zielone i wolałabym miec niebieski xD który z tych kolorów wygląda naturalniej? ma je ktos i mógłby wstawic zdjecie?

Chyba, że ktos zna jakies lepsze firmy soczewek, które sprawią, że moje zielone oczy stana się jasno niebieskie? ^^
dianapa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 15:04   #3687
Pyna20
Przyczajenie

Witam. dołączam do Was, soczewkowce

Noszę kolorowe soczewki Big Eye Pretty Hazel już od ponad roku, pozatym nosiłam też FreshLook'i z serii Colors saphire blue i hazel, a z normalnych to zwykłe Air Optix'y Najlepsze jakie miałam to te pierwsze - Big Eye, na które wpadłam metodą prób i błędów szukając tych jedynych
Pyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 17:29   #3688
_chocolate
Zakorzenienie

Witam Noszę soczewki od kilku lat, teraz chciałam spróbować kolorowe. Mam brązowe oczy, zaczęłam czytać wątek i zmartwiłam się, że na ciemnych oczach nie widać

Moja koleżanka nosi kolorowe soczewki, ciemnoniebieskie, kolor jest nienaturalny, dlatego każdy od razu się domyśla, że to soczewki, ale mimo to ładnie wygląda, pasują jej bardzo.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 15:55   #3689
kasiulka12312
Raczkowanie

Ja jestem ciekawa jak by wyglądały soczewki 2 bądź jednotonowe na ciemnobrązowych oczach ? Na pewno by było lekko widać np.kolor szary czy nawet niebieski ,ciekawa jestem może kupię i sprawdzę
Stary 2011-05-30, 07:02   #3690
withi_as
Zakorzenienie

Cóż, warto kupić i spróbować. Moja znajoma ma baaaardzo brązowe oczy, takie dwie czekoladki, i kupiła sobie niebieskie no i niby było widać jak się ktoś mocno przyjrzał, ale efekt był bardzo dziwny. Taka mieszanka brązu z niebieskim ... Ale każde oczka inaczej zareagują, w końcu każde bądz co bądz się różnią. Ja trochę kolorowych przetestowałam, zanim trafiłam na takie, które noszę regularnie od 3 lat i nie chcę zmieniać ; - )
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości