|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy, cz. II
Starazolin można na soczewki
![]()
#4862 |
Wtajemniczenie
|
#4863 |
Nie depcze krokusów
|
o, nie wiedziałam, że można
![]()
![]() |
#4864 |
Wtajemniczenie
|
Nie jestem o tym do końca przekonana. Okulistka powiedziała mi, że tego typu krople należy stosowac tylko i wyłącznie na gołe oko. Do zakrapiana oczu z soczewkami słuzą specjalne krople, ale ani Visine ani Starazolin do nich nie należą, nawet jeśli co innego napisane jest w ulotce.
#4865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Nie depcze krokusów
|
Nieodmiennie polecam Hylo-comod, Hylo-care.
![]() |
#4867 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi.
Cytat:
Cytat:
Co do żyłek, to na pewno jest ich więcej po noszeniu soczewek - jak noszę np. do południa, to przy zdejmowaniu widzę, że są, a już wieczorem (po noszeniu okularów przez resztę dnia) jest ich mniej. W okresie sprzed noszenia soczewek wychodziły mi te żyłki bardzo rzadko, tylko gdy bardzo przemęczyłam oko (książki, komputer cały dzień). Cytat:
Ale dobra - postaram się nie denerwować, poobserwuję oczy w tym tygodniu i może czegoś dowiem się na wizycie u specjalisty.
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Wtajemniczenie
|
Podejrzewam, że masz po prostu delikatne oczy z tendencją do wysuszania. Porozmawiaj o tym na wizycie, ale nie zamartwiaj się na zapas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4872 |
Zakorzenienie
|
Tak, jak najbardziej była to wizyta prywatna. Mój mąz był zestresowany całą sytuacją, próbował parę razy a potem dał za wygraną niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że tak szybko się poddał. Zapłacił za wizytę, ja bym stamtąd nie wyszła, choć z drugiej strony to rozumiem. Swoją drogą, widać owej pani w ogóle nie zależy na pacjentach skoro tak potraktowała całą sytuację, tym bardziej prywatnie. Jaka jest nasza służba zdrowia każdy wie, ale mimo wszystko muszę przyznać, że pierwszy raz spotkałam się z takim podejściem do klienta.
#4874 |
Nie depcze krokusów
|
Niestety, tak często jest, trzeba walczyć o swoje.
![]() |
#4875 |
Zakorzenienie
|
ja też byłam niesamowicie zdziwiona, gdy sie dowiedziałam, że tak to się potoczyło. Soczewki zostały dobrane dobrze, poza tym zakładaniem i zdejmowaniem, a raczej nieudanymi próbami ze strony męża, wizyta wg niego byla ok. (trwała ponad godzinę). Zawsze myślałam ,że opometrysta ma jakieś magiczne sposoby, zeby nauczyć pacjenta obchodzenia się z soczewkami, zna triki ulatawiające zakladanie i zdejmowanie. Ale widać myliłam się....
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż nosi soczewki air optix night&day, więc jak ma dość okularów i zakłada soczewki to nie trzeba ich zdejmowac i zakładać codziennie. Z zakładaniem i zdejmowaniem to jest tak, że najchętniej powierza to mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Wtajemniczenie
|
oj różnie to bywa z tą pierwszą próbą założenia soczewek. Zdarzają się osoby którym zajmuje to jedną minutę. Wystarczy tylko wytłumaczyć jak to zrobić i udaje się za pierwszym razem
![]() Większość osób jednak trochę się męczy zanim się uda, ale widać że każda kolejna próba wychodzi lepiej i sukces jest tylko kwestią czasu. Niestety pewna liczba osób nie jest w stanie sobie w ogóle dotknąć soczewką do oka. Przy każdej próbie zbliżenia palca do oka, następuję tak silne zaciśnięcie powiek, że nie ma szans. Duże znaczenie ma budowa twarzy. Większe problemy mają osoby z głęboko osadzonymi oczami, małą szparą powiek, dużym napięciem powiek, silnym łzawieniem i odruchem mrugania. Ja nie wypuszczam pacjentów z soczewkami, jeżeli nie uda się ich założyć i zdjąć samodzielnie. Soczewki zostają w gabinecie i zapraszam na kolejną próbę za kilka dni a przez ten czas zalecam ćwiczenie w domu przed lustrem przytrzymywania powiek, zbliżanie palca do oka z dotknięciem spojówki i opanowanie swoich odruchów ![]() Ja pamiętam, że moja pierwsza próba założenia soczewek poszła zadziwiająco łatwo. Usłyszałam na wykładzie jak to zrobić, dostałam soczewkę do ręki i udało mi się ją założyć od razu. Ogólnie byłam zdziwiona o co tyle zamieszania, przecież jest to banalnie proste. Kilka minut później gdy miałam zrobić to samo na koleżance, która miała małe, głęboko osadzone oczy i silny odruch mrugania przekonałam się, że założenie soczewki kontaktowej może być cholernie trudnym wyzwaniem
#4879 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
naturalna pielęgnacja. Edytowane przez sensualitat Czas edycji: 2011-05-02 o 19:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
mój mąz ma duże oczy z długaśnymi rzęsami i dzięki tym rzęsom udaje się jakoś opanować odruch ciągłego zamykania oka, jak tylko zobaczy soczewkę za blisko oka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeszcze tydzień przemęczę się z moimi Air Optixami i wracam do Acuvue Oasys, bo o niebo lepiej mi się je nosiło. I za jakieś dwa miesiące pewnie przejdę się do okulisty jak tam moje oczka. Bo niestety rok temu miałam uszkodzenie rogówki i coś mnie kłuło pod powieką. Potem przeszło, przy noszeniu okularów w ogóle ustało, ale jak wróciłam do soczewek to niestety dalej kłuje czasami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cały czas noszę Acuvue Oasys i jestem z nich bardzo zadowolona. Co prawda nie mam porównania z innymi, ale nie mam też potrzeby zmiany soczewek, ponieważ te mi w pełni odpowiadają ![]()
![]() |
#4883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4884 |
Raczkowanie
|
A ja od niedawna uzywam Biofinity (tycn do ciaglego noszenia) i nareszcie moge sie cieszyc noszeniem soczewek
![]() ![]() ![]() Ale tak sie zastanawiam, czy to do konca zdrowe nosic soczewki "non stop"? CO prawda zdejmuje je dosc czesto (na noc, w ciagu dnia co kilka dni) i niby to bezpieczne, ale jakies obawy mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
Też mam Biofinity. Optometrystka mi je dobrała stwierdzając, ze przy moim trybie zycia powinny być najlepsze. Przyjęły się u mnie i faktycznie się sprawdzają. Nawet już mniej potrzebuję krople do oczu
![]() Z tym, że ja ich nie noszę cały czas, ale za to jak wkładam to potrafię od wczesnego rana do późnego wieczora. Na szczęście nie co dzień ![]() Edytowane przez Aimee_J Czas edycji: 2011-05-10 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4888 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Konto usunięte
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;26792079]No są osoby, które lepiej wyglądają w okularach, niż bez nich, ale są osoby które w każdych wyglądają paskudnie (czyt. ja)
![]() ![]() A ja dobrze wyglądam tak i tak ;-) W okularach poważniej i czasami jest to potrzebne (jeszcze niedawno wyglądałam 10 lat młodziej, po ścięciu włosów już starzej ![]() ![]() Nareszcie wczoraj wyrzuciłam moje znienawidzone Air Optixy i od jutra wracam do Oasys. I zaczynam ReNu i mam nadzieję, że mi będzie służył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Konto usunięte
|
ja w sumie też w okularach starzej albo jakoś nie wiem.. nie mogę się przekonać do ich założenie, ewentualnie tam gdzie mnie nikt nie zna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.