|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Wiem jakie mam parametry: 8.4/14.0.
Chciałam zamówić w internecie, ale chyba wszystkie te soczewki mają parametry 8.6/14.5 :/ U mojego optyka chcą mi wcisnąć J&J, a ja chciałabym Freshlook Colorblends (Green). Gdzie Wy zamawiacie soczewki ? (chodzi mi o stronę internetową, gdzie można zamówić dowolne parametry) Poza tym troche zaczęłam mieć wątpliwości, bo przegrzebałam całe forum i na zdjęciach Colorblends z bliska widać wyraźnie te punkciki koloru... No, ale nic... jak już się zdecydowałam, to znowu kupić nie mogę ![]()
![]() |
#2012 |
just here 4 the nails
|
Ja kupilam soczewki ze strony http://www.circlelens2u.com/index.html
Dzis doszly: wielki zoom http://www.bankfotek.pl/image/236815.jpeg z daleka http://www.bankfotek.pl/image/236819.jpeg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2013 |
Przyczajenie
|
hej, ja mam chyba identyczny kolor jak ty na 1 zdjeciu, w sumie mam bardziej piwny niz brazowy, juz 2 raz zakupilam sobie zielone soczewki, mialam All Vue Colors green i wg mnie wyglada to w dozyc naturalnie chociaz przy zrenicy widac troszke mojego koloru jak zrenica sie zwezy, ostatnio uslyszalam ze mam fajne zielono brazowe oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam ciemne wlosy, ciemne brwi, ciemna oprawe oczu, opalona skore i.. niebieskie oczy;( zawsze marzylam o bardzo ciemnych az w koncu okazalo sie, ze mam problemy ze wzrokiem wiec skorzystalam z okazji i kupilam sobie BIG EYES pretty hazel.. Kiedy jest jasno mam mala zrenice i widac moj niebieski kolor, jednak jak sie sciemni oczy wygladaja na naturalnie cimne. Moje pytanie jest takie, czy ktos zna jakies soczewki z malym otworem na zrenice? pozdrawiam i czekam na odp, ponizej przesylam zdjecia moich oczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
laura0908 - boże ślicznie ci w niebieskich oczach
![]() ![]() Ja też mam problem z tymi durnymi otworami. Już miałam colourvue, freshlooki, geooptica - wszędzie otwory giganty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
Malla dziękuję
![]() laura0908 ja też poszukuję ciemnych soczewek które wyglądałyby naturalnie jak jest jasno jednak chyba takie nie istnieją;/ Otwór na źrenicę musiałby być naprawdę maleńki a nie wiem czy w ten sposób nie ograniczyłby pola widzenia. Może dlatego takich nie produkują...
![]() |
![]() |
#2018 |
Przyczajenie
|
Bardzo Wam dziekuje, ale jak same wiecie kazdy chce to czego nie ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2019 |
Przyczajenie
|
Moja BC = 8.4.
Zaryzykować i kupić soczewki z krzywizną 8.6 ? Freshlooków chyba nie sprzedają z inną krzywizną...
![]() |
#2020 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy ktoras z was miala soczewki VisionScience? http://allegro.pl/item630329217_kolo...magazynie.html Cena bardzo zachęcająca no i nie ma problemu z wyborem mocy, ale nie chcialabym kupic jakiegos bubla i sobie zaszkodzic.
Jak myslicie mam naturalne zielone oczy czy ten kolor aqua bedzie ladnie wygladal czy lepeij kupic green? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2022 |
Przyczajenie
|
Malla, dziękuję za odpowiedź
![]() Masz rację, ale boje się, że jak już kupię soczewki w internecie (bo nie ma takich w salonie) i pójdę sprawdzić do optyka, czy są dobre, to powie mi, że trzeba inne i wtedy zmarnuje pieniądze... Albo powie, że trzeba zapłacić za wizyte (tymbardziej, że nie były u nich kupowane) ... Wiecie, czy soczewki Johnson&Johson zielone widać na ciemnych oczach ? Słyszałam od paru osób, że mają mało pigmentu i nie warto kupować z tej firmy kolorowych, bo efekt jest praktycznie niewidoczny...
![]() |
#2023 |
Raczkowanie
|
Ponawiam moje pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Przyczajenie
|
Jakiś czas temu kupiłam sobie soczewki VisionScience kolor Sky blue, bo mam brązowe oczy i myślałam, że brązowy kolor dookoła otworu na źrenicę, sprawi, że efekt będzie naturalny. Jednak, soczewki są wg mnie beznadziejnej jakości, bardzo przeszkadzają na oku i źle się centrują, efekt był taki jakbym miała zeza rozbieżnego .... nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2025 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Zielonych generalnie nie polecam do ciemnych oczu, bo dadzą bagnisty kolor. Co do pogrubionego tekstu... przecież właśnie o to w tej wizycie chodzi! Żeby mieć pewność, że soczewki będą przy dobrym użytkowaniu bezpieczne dla Ciebie. Jednorazowy wydatek na wizytę to nic w porównaniu z tym, ile wydałabyś na leczenie ewentualnych komplikacji. Co jak co, ale oczy są tego warte ![]() Chyba że chcesz zafundować sobie taki efekt jak Wizażanka poniżej, która sama jest sobie winna, bo kupiła w ciemno: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Przyczajenie
|
Dzięki za poradę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
Nie depcze krokusów
|
Cathrin - każde soczewki dobiera się osobno. Parametry innych soczewek to nie są "Twoje parametry", których masz się trzymać. Miałam 2 modele o identycznych parametrach, jednej firmy, różniły się tylko materiałem i zupełnie inaczej się je nosiło, inaczej leżały na oku. Soczewkowicz powinien chodzić na kontrolę co pół roku, to dobry moment na kupienie sobie czegoś kolorowego i przywleczenie ze sobą do gabinetu
![]()
![]() |
![]() |
#2028 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie ktoś coś słyszał o soczewkach Inno Colors - 20 zł za sztuke... hmmm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 |
Przyczajenie
|
Malla, czyli kupić kolorowe soczewki z parametrami takimi samymi, lub bardzo podobnymi jakie miałam na poprzednich soczewkach i wtedy zabrać je do okulisty, żeby zobaczył, czy są dobre ?
Wybacz, że Cię tak męczę, ale dużo trudniej jest dobrać kolorowe soczewki (zwłaszcza, że będą to moje pierwsze kolorowe). Bezbarwne kupuje się od razu po wizycie u opytka i nie ma problemu ![]() _________________________ Wkleję trzy porównawcze, znalezione w internecie zdjęcia soczewek Freshlook w odcieniach zieleni. Może się przydać ciemnookim wizażankom, bo naturalny kolor oka na zdjęciu to jasny brąz / piwny. Które Waszym zdaniem najlepiej wyglądają ? Moim zdaniem Colors mogą być zbyt intensywne, Dimensions zbyt ciemne (bo sa przeznaczone do jasnych oczu), a w Colorblends widać pixele... 1. Freshlook Colors (green) 2. Freshlook Dimensions (sea green) 3. Freshlook Colorblends (green)
Ja latam, ale wielu ludzi zamiera w środku. Zostali zamordowani przez życie. Edytowane przez littleblack91 Czas edycji: 2009-05-19 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2030 |
Przyczajenie
|
P.S.: Przed chwilą zamówiłam Freshlook Colors (green) na stronie www.kontaktowe.pl . Za parę miesięcznych, kolorowych soczewek razem z przesyłką zapłacę ponad 70 zł (za te pieniądze mogłabym mieć trzy pary soczewek bezbarwnych).
Teraz jedynie pozostaje się martwić, czy parametry dla mnie będą dobre (pójdę z nimi na kontrole do optyka) i czy efekt na oczach będzie wyglądał naturalnie (bo to dla mnie najważniejsze). Mam nadzieję, że pixele i dziury będą mało widoczne, a zmiana nie będzie drastyczna... Zdam relację i wkeję zdjęcia jak już dojdzie przesyłka ![]()
![]() |
#2031 |
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj zamówiłam ColorVUE 3-Miesięczne kolor brown
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
Nie depcze krokusów
|
littleblack91 - właśnie tak
![]()
![]() |
![]() |
#2033 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a czy ktoras z was miala soczewki VisionScience? http://allegro.pl/item630329217_kolo...maga zynie.html Cena bardzo zachęcająca no i nie ma problemu z wyborem mocy, ale nie chcialabym kupic jakiegos bubla i sobie zaszkodzic.
Jak myslicie mam naturalne zielone oczy czy ten kolor aqua bedzie ladnie wygladal czy lepeij kupic green? Ja nie mam nic do zarzucenia soczewka Vision Science, byłam pozniej z nimi u okulisty i potwierdziła ze wszystko jest ok , więc soczewki to sprawa dośc indywidualna, nie kazdemu musi kolor pasować i rozmiar, każda z nas jest inna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
Raczkowanie
|
poradzcie
![]() Edytowane przez sofiadanseuse Czas edycji: 2009-05-22 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 |
Raczkowanie
|
![]()
Chciałabym sobie sprawić oto takie soczewki : http://www.twojesoczewki.com/soczewk...2-soczewki.htm
Nie mam żadnej wady wzroku, ale boje sie ze po kupnie i założeniu ich mogą mi zaszkodzić. Co o tym myślicie ? Ktoś z was ma może podobne soczewki? Czekam na ewentualne odpowiedzi ![]() Nie wiedziałam w jakim temacie założyć ten wątek więc jeśli coś nie tak, to z góry przepraszam. Edytowane przez treeth Czas edycji: 2009-05-23 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki
Powinnaś iść do okulisty.
![]()
![]() |
#2037 |
Zadomowienie
|
Po co wydawać tyle kasy na coś takiego
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
z oczami nie ma żartów więc konieczna jest wizyta u okulisty
![]()
![]() |
#2039 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336920
Przesuwam na Plotkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.