Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 00:44   #2011
littleblack91
Przyczajenie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

Wiem jakie mam parametry: 8.4/14.0.
Chciałam zamówić w internecie, ale chyba wszystkie te soczewki mają parametry 8.6/14.5 :/ U mojego optyka chcą mi wcisnąć J&J, a ja chciałabym Freshlook Colorblends (Green).

Gdzie Wy zamawiacie soczewki ?
(chodzi mi o stronę internetową, gdzie można zamówić dowolne parametry)

Poza tym troche zaczęłam mieć wątpliwości, bo przegrzebałam całe forum i na zdjęciach Colorblends z bliska widać wyraźnie te punkciki koloru...
No, ale nic... jak już się zdecydowałam, to znowu kupić nie mogę
Stary 2009-05-15, 08:04   #2012
Eien_no_otome
just here 4 the nails

Ja kupilam soczewki ze strony http://www.circlelens2u.com/index.html

Dzis doszly:
wielki zoom http://www.bankfotek.pl/image/236815.jpeg
z daleka http://www.bankfotek.pl/image/236819.jpeg
Eien_no_otome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 09:15   #2013
silkaa
Przyczajenie

hej, ja mam chyba identyczny kolor jak ty na 1 zdjeciu, w sumie mam bardziej piwny niz brazowy, juz 2 raz zakupilam sobie zielone soczewki, mialam All Vue Colors green i wg mnie wyglada to w dozyc naturalnie chociaz przy zrenicy widac troszke mojego koloru jak zrenica sie zwezy, ostatnio uslyszalam ze mam fajne zielono brazowe oczy i nie byl to wlasnie kolor jasnozielony jakiego nie chcesz uzyskac
silkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 10:54   #2014
laura0908
Przyczajenie

Witam. Mam ciemne wlosy, ciemne brwi, ciemna oprawe oczu, opalona skore i.. niebieskie oczy;( zawsze marzylam o bardzo ciemnych az w koncu okazalo sie, ze mam problemy ze wzrokiem wiec skorzystalam z okazji i kupilam sobie BIG EYES pretty hazel.. Kiedy jest jasno mam mala zrenice i widac moj niebieski kolor, jednak jak sie sciemni oczy wygladaja na naturalnie cimne. Moje pytanie jest takie, czy ktos zna jakies soczewki z malym otworem na zrenice? pozdrawiam i czekam na odp, ponizej przesylam zdjecia moich oczu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2848.jpg (12,6 KB, 516 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (19,1 KB, 422 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00074.jpg (8,3 KB, 437 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 696.jpg (11,4 KB, 414 załadowań)
laura0908 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 15:46   #2015
Jazzlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laura0908 Pokaż wiadomość
Mam ciemne wlosy, ciemne brwi, ciemna oprawe oczu, opalona skore i.. niebieskie oczy;(
Przecież to super połączenie, fajny kontrast i bardzo oryginalna uroda. Brunetek z ciemnymi oczami są miliony, a ty masz naprawdę śliczny kolor. W każdym razie wiem że niektórzy i tak potrzebują zmiany, więc powodzenia w znalezieniu idealnych ciemnych soczewek
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 18:11   #2016
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

laura0908 - boże ślicznie ci w niebieskich oczach aż się na patrzyć nie mogę

Ja też mam problem z tymi durnymi otworami. Już miałam colourvue, freshlooki, geooptica - wszędzie otwory giganty Wiec już dałam sobie spokój już nosze takie jakie są
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 18:49   #2017
eevvaa
Zakorzenienie

Malla dziękuję
laura0908 ja też poszukuję ciemnych soczewek które wyglądałyby naturalnie jak jest jasno jednak chyba takie nie istnieją;/
Otwór na źrenicę musiałby być naprawdę maleńki a nie wiem czy w ten sposób nie ograniczyłby pola widzenia. Może dlatego takich nie produkują...

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-15, 21:32   #2018
laura0908
Przyczajenie

Bardzo Wam dziekuje, ale jak same wiecie kazdy chce to czego nie ma Chce jeszcze ogolnie powiedziec, ze mam tez soczewki B&L krzywica 8,7 a te pretty hazel to 8,6 ale nie wiem czy to ma znaczenie, ale te kolorowe soczewki sa sto razy wygodniejsze.. nie 'mgli' mi sie wzrok, nie czuje wogole ze mam soczewke.. no chyba ze cos mi do oka wleci.. I latwiej sie do oka wklada, sa jakby sztywniejsze.. A te bezbrawne to jak kisiel hehe nie wiem do czego porownac ciezko wchodzi do oka, jest strasznie miekka, wygina sie na wszystkie strony.. mgli mnie jak sie czasem zapatrze, maze mi sie jak patrze z blizka.. Oby dwie pary kupilam na trzy miesiace.. Nie wiecie od czego zalezy tak wielka roznica w noszeniu?? Pozdrawiam serdecznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułuwer.jpg (7,0 KB, 357 załadowań)
laura0908 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 23:34   #2019
littleblack91
Przyczajenie

Moja BC = 8.4.
Zaryzykować i kupić soczewki z krzywizną 8.6 ?
Freshlooków chyba nie sprzedają z inną krzywizną...
Stary 2009-05-16, 18:32   #2020
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez littleblack91 Pokaż wiadomość
Wiem jakie mam parametry: 8.4/14.0.
Chciałam zamówić w internecie, ale chyba wszystkie te soczewki mają parametry 8.6/14.5 :/ U mojego optyka chcą mi wcisnąć J&J, a ja chciałabym Freshlook Colorblends (Green).
Nie masz racji. Przy każdym modelu soczewek możesz mieć inne parametry, dlatego muszą być dobrane przez specjalistę. Jeśli w salonie nie ma takich, jakie chcesz, kup i zabierz je ze sobą na wizytę. Może się okazać, że będą Ci ściskać rogówkę, co będzie prowadzić do niedotlenienia i ubytków, które w głębszych warstwach się nie zregenerują. Z kolei za duża soczewka kolorowa daje brzydki efekt, bo nadmiernie pływa po oku (przy moim małym zakresie bc jestem wręcz skazana na Johnsony). Soczewki to nie zabawka, tylko materiał medyczny i kupując je na własną rękę bez żadnego kontaktu ze specjalistą tylko sobie szkodzisz, ale to już Twoja decyzja. My Ci nie powiemy "bierz", bo nie będziemy odpowiadać za Twój uszczerbek na zdrowiu. W USA niejedna już taka rozprawa sądowa miała miejsce. Znalazłam okulistę, do którego z nowo kupionymi w necie soczewkami mogę iść bezpłatnie na NFZ sprawdzić, czy dobrze się zachowują na oku, więc wcale Cię taka impreza nie musi drogo kosztować

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Przecież to super połączenie, fajny kontrast i bardzo oryginalna uroda. Brunetek z ciemnymi oczami są miliony, a ty masz naprawdę śliczny kolor. W każdym razie wiem że niektórzy i tak potrzebują zmiany, więc powodzenia w znalezieniu idealnych ciemnych soczewek
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez eevvaa Pokaż wiadomość
ja też poszukuję ciemnych soczewek które wyglądałyby naturalnie jak jest jasno jednak chyba takie nie istnieją;/
Otwór na źrenicę musiałby być naprawdę maleńki a nie wiem czy w ten sposób nie ograniczyłby pola widzenia. Może dlatego takich nie produkują...
Otóż to!

Cytat:
Napisane przez laura0908 Pokaż wiadomość
Chce jeszcze ogolnie powiedziec, ze mam tez soczewki B&L krzywica 8,7 a te pretty hazel to 8,6 ale nie wiem czy to ma znaczenie, ale te kolorowe soczewki sa sto razy wygodniejsze.. nie 'mgli' mi sie wzrok, nie czuje wogole ze mam soczewke.. no chyba ze cos mi do oka wleci.. I latwiej sie do oka wklada, sa jakby sztywniejsze.. A te bezbrawne to jak kisiel hehe nie wiem do czego porownac ciezko wchodzi do oka, jest strasznie miekka, wygina sie na wszystkie strony.. mgli mnie jak sie czasem zapatrze, maze mi sie jak patrze z blizka.. Oby dwie pary kupilam na trzy miesiace.. Nie wiecie od czego zalezy tak wielka roznica w noszeniu?
Różnica wynika z innego materiału i parametrów. Kupowałaś je sama czy dobierałaś u okulisty? Masz źle dobrane soczewki białe i to niekoniecznie pod kątem rozmiaru, po prostu materiał może być dla Ciebie nieodpowiedni. Gdy soczewka mgli, nie ma sensu jej nosić. Może być za duża i się przesuwać, dlatego widzisz źle, może być za mała i za bardzo odstawać od oka, co zmienia ostrość widzenia, może szybko wysychać, może się szybciej brudzić... opcji jest wiele. Jeśli to się zmieni do miesiąca, zmień soczewki. Ich miękkość z kolei wynika z delikatnego, bardzo cienkiego materiału, dzięki temu wygodniej się je nosi, tylko zdejmowanie może przerodzić się w mały dramacik ;] Wprawdzie inne kwartalne bardzo ciężko dostać w Polsce, bo uważa się je za znacznie mniej bezpieczne niż miesięczne, wręcz przestarzałe, ale z tańszych i nowszych modeli o zupełnie innych właściwościach bez problemu dostaniesz Purevision tej samej firmy.
Stary 2009-05-16, 18:34   #2021
yyork
Raczkowanie

Dziewczyny a czy ktoras z was miala soczewki VisionScience? http://allegro.pl/item630329217_kolo...magazynie.html Cena bardzo zachęcająca no i nie ma problemu z wyborem mocy, ale nie chcialabym kupic jakiegos bubla i sobie zaszkodzic.
Jak myslicie mam naturalne zielone oczy czy ten kolor aqua bedzie ladnie wygladal czy lepeij kupic green?
yyork jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-17, 15:20   #2022
littleblack91
Przyczajenie

Malla, dziękuję za odpowiedź
Masz rację, ale boje się, że jak już kupię soczewki w internecie (bo nie ma takich w salonie) i pójdę sprawdzić do optyka, czy są dobre, to powie mi, że trzeba inne i wtedy zmarnuje pieniądze... Albo powie, że trzeba zapłacić za wizyte (tymbardziej, że nie były u nich kupowane) ...

Wiecie, czy soczewki Johnson&Johson zielone widać na ciemnych oczach ? Słyszałam od paru osób, że mają mało pigmentu i nie warto kupować z tej firmy kolorowych, bo efekt jest praktycznie niewidoczny...
Stary 2009-05-18, 18:25   #2023
yyork
Raczkowanie

Ponawiam moje pytanie
yyork jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 19:45   #2024
Cathrin
Przyczajenie

Jakiś czas temu kupiłam sobie soczewki VisionScience kolor Sky blue, bo mam brązowe oczy i myślałam, że brązowy kolor dookoła otworu na źrenicę, sprawi, że efekt będzie naturalny. Jednak, soczewki są wg mnie beznadziejnej jakości, bardzo przeszkadzają na oku i źle się centrują, efekt był taki jakbym miała zeza rozbieżnego .... nie polecam.
Cathrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 20:45   #2025
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez littleblack91 Pokaż wiadomość
Masz rację, ale boje się, że jak już kupię soczewki w internecie (bo nie ma takich w salonie) i pójdę sprawdzić do optyka, czy są dobre, to powie mi, że trzeba inne i wtedy zmarnuje pieniądze... Albo powie, że trzeba zapłacić za wizyte (tymbardziej, że nie były u nich kupowane) ...
Wiecie, czy soczewki Johnson&Johson zielone widać na ciemnych oczach ? Słyszałam od paru osób, że mają mało pigmentu i nie warto kupować z tej firmy kolorowych, bo efekt jest praktycznie niewidoczny...
Cena wizyty nie ma nic wspólnego z tym, czy kupujesz soczewki tam, czy nie. Po prostu idziesz do lekarza i tyle.
Zielonych generalnie nie polecam do ciemnych oczu, bo dadzą bagnisty kolor.
Co do pogrubionego tekstu... przecież właśnie o to w tej wizycie chodzi! Żeby mieć pewność, że soczewki będą przy dobrym użytkowaniu bezpieczne dla Ciebie. Jednorazowy wydatek na wizytę to nic w porównaniu z tym, ile wydałabyś na leczenie ewentualnych komplikacji. Co jak co, ale oczy są tego warte
Chyba że chcesz zafundować sobie taki efekt jak Wizażanka poniżej, która sama jest sobie winna, bo kupiła w ciemno:

Cytat:
Napisane przez Cathrin Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu kupiłam sobie soczewki VisionScience kolor Sky blue, bo mam brązowe oczy i myślałam, że brązowy kolor dookoła otworu na źrenicę, sprawi, że efekt będzie naturalny. Jednak, soczewki są wg mnie beznadziejnej jakości, bardzo przeszkadzają na oku i źle się centrują, efekt był taki jakbym miała zeza rozbieżnego .... nie polecam.
Droga Cathrin, jeśli soczewki się źle centrują, to nie jest ich wina, lecz tego, że nie był przeprowadzony proces doboru, tylko kupiłaś na własną rękę i trafiłaś na zbyt luźne. Pozostaje Ci eksperymentować lub udać się do salonu, w którym dobiera się kolorówki.
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 18:33   #2026
Cathrin
Przyczajenie

Dzięki za poradę być może to i prawda, choć ja zamówiłam wtedy soczewki o takich parametrach, jakie miałam uzgodnione przez specjalistę w salonie optycznym. Zwykłe soczewki o tych samych parametrach są dla mnie idealne, ale być może kolorowe dobiera się inaczej.... jak narazie nie eksperymentuję, może kiedyś jeszcze spróbuję
Cathrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 19:50   #2027
Malla
Nie depcze krokusów

Cathrin - każde soczewki dobiera się osobno. Parametry innych soczewek to nie są "Twoje parametry", których masz się trzymać. Miałam 2 modele o identycznych parametrach, jednej firmy, różniły się tylko materiałem i zupełnie inaczej się je nosiło, inaczej leżały na oku. Soczewkowicz powinien chodzić na kontrolę co pół roku, to dobry moment na kupienie sobie czegoś kolorowego i przywleczenie ze sobą do gabinetu
Stary 2009-05-19, 20:14   #2028
SugarFinn
Raczkowanie

A ja mam pytanie ktoś coś słyszał o soczewkach Inno Colors - 20 zł za sztuke... hmmm?
SugarFinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-19, 22:04   #2029
littleblack91
Przyczajenie

Malla, czyli kupić kolorowe soczewki z parametrami takimi samymi, lub bardzo podobnymi jakie miałam na poprzednich soczewkach i wtedy zabrać je do okulisty, żeby zobaczył, czy są dobre ?

Wybacz, że Cię tak męczę, ale dużo trudniej jest dobrać kolorowe soczewki (zwłaszcza, że będą to moje pierwsze kolorowe). Bezbarwne kupuje się od razu po wizycie u opytka i nie ma problemu

Wkleję trzy porównawcze, znalezione w internecie zdjęcia soczewek Freshlook w odcieniach zieleni. Może się przydać ciemnookim wizażankom, bo naturalny kolor oka na zdjęciu to jasny brąz / piwny.

Które Waszym zdaniem najlepiej wyglądają ?
Moim zdaniem Colors mogą być zbyt intensywne, Dimensions zbyt ciemne (bo sa przeznaczone do jasnych oczu), a w Colorblends widać pixele...

1. Freshlook Colors (green)
2. Freshlook Dimensions (sea green)
3. Freshlook Colorblends (green)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg colors green.jpg (17,7 KB, 234 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dimensions sea green.jpg (17,7 KB, 234 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg colorblends green.jpg (18,7 KB, 208 załadowań)

Edytowane przez littleblack91
Czas edycji: 2009-05-19 o 22:29
littleblack91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-20, 12:42   #2030
littleblack91
Przyczajenie

P.S.: Przed chwilą zamówiłam Freshlook Colors (green) na stronie www.kontaktowe.pl . Za parę miesięcznych, kolorowych soczewek razem z przesyłką zapłacę ponad 70 zł (za te pieniądze mogłabym mieć trzy pary soczewek bezbarwnych).

Teraz jedynie pozostaje się martwić, czy parametry dla mnie będą dobre (pójdę z nimi na kontrole do optyka) i czy efekt na oczach będzie wyglądał naturalnie (bo to dla mnie najważniejsze). Mam nadzieję, że pixele i dziury będą mało widoczne, a zmiana nie będzie drastyczna...

Zdam relację i wkeję zdjęcia jak już dojdzie przesyłka
Stary 2009-05-21, 14:46   #2031
shameeka1991
Przyczajenie

Ja dzisiaj zamówiłam ColorVUE 3-Miesięczne kolor brown Są trzytonowe, więc mają wyglądać naturalnie itp...Zoabczymy.
shameeka1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 21:11   #2032
Malla
Nie depcze krokusów

littleblack91 - właśnie tak Załóż w domu, sprawdź efekt kolorystyczny i jeśli Ci pasuje, zapisz się do okulisty. A jeśli okulista narzeka, że przychodzi się z własnymi soczewkami, to należy go zmienić ;]
Stary 2009-05-22, 11:01   #2033
Sliczna24
Przyczajenie

Dziewczyny a czy ktoras z was miala soczewki VisionScience? http://allegro.pl/item630329217_kolo...maga zynie.html Cena bardzo zachęcająca no i nie ma problemu z wyborem mocy, ale nie chcialabym kupic jakiegos bubla i sobie zaszkodzic.
Jak myslicie mam naturalne zielone oczy czy ten kolor aqua bedzie ladnie wygladal czy lepeij kupic green?

Ja nie mam nic do zarzucenia soczewka Vision Science, byłam pozniej z nimi u okulisty i potwierdziła ze wszystko jest ok , więc soczewki to sprawa dośc indywidualna, nie kazdemu musi kolor pasować i rozmiar, każda z nas jest inna
Sliczna24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 17:22   #2034
sofiadanseuse
Raczkowanie

poradzcie mam zielone oczy i zastanawiam sie miedzy standartowym blue a cool blue. Ktory bedzie lepiej wygladal na zielonych oczach? Mam na mysli soczewk "colorvoue " blue sa 3 tonowe a cool blue daja efekt big eyes. Czy ktos moze mial te soczewki? prosze o opinie

Edytowane przez sofiadanseuse
Czas edycji: 2009-05-22 o 18:06
sofiadanseuse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 11:15   #2035
treeth
Raczkowanie

Red face Kolorowe soczewki

Chciałabym sobie sprawić oto takie soczewki : http://www.twojesoczewki.com/soczewk...2-soczewki.htm
Nie mam żadnej wady wzroku, ale boje sie ze po kupnie i założeniu ich mogą mi zaszkodzić. Co o tym myślicie ? Ktoś z was ma może podobne soczewki? Czekam na ewentualne odpowiedzi

Nie wiedziałam w jakim temacie założyć ten wątek więc jeśli coś nie tak, to z góry przepraszam.

Edytowane przez treeth
Czas edycji: 2009-05-23 o 13:34
treeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 11:31   #2036
Caramella
Wtajemniczenie

Dot.: Kolorowe soczewki

Powinnaś iść do okulisty.
who we wish we could be
who we want to be with

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
Caramella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 11:53   #2037
przekora
Zadomowienie

Po co wydawać tyle kasy na coś takiego ?

każdy ma swoje zdanie - licz się z tym
każdy ma swój gust - pamiętaj

dziękuję

Patrycja - miło mi
przekora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-23, 11:53   #2038
pixelka
Zakorzenienie

GG do pixelka

z oczami nie ma żartów więc konieczna jest wizyta u okulisty Pamiętaj, że nie każdy może nosić soczewki, dlatego nie kupuj ich bez konsultacji z lekarzem.

mgr matematyki

pixelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 12:38   #2039
treeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przekora Pokaż wiadomość
Po co wydawać tyle kasy na coś takiego ?
Żeby fajnie, oryginalnie wyglądać. A po co ludzie robią sobie kolczyki ew. tatuaże?

Dziękuje za odpowiedzi, choć miałam cichą nadzieję ze obejdzie się bez okulisty
treeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 13:27   #2040
201704240951
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336920
Przesuwam na Plotkowe
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości