Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-25, 08:56   #2461
decorum
Przyczajenie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

Będę wdzięczna za te fotki, bo mam zamiar też kupić B&L póki jeszcze można je dostać. Ale jeżeli jest to jasny brąz (miodowy) to sobie podaruję i spróbuję inny kolor. Od sklepu "noszesoczewki" dostałam odp. że india to jedyny brąz z tej firmy. Dostałam też kilka zdjęć, bo prosiłam o real fotki tego India, ale to co dostałam to jak zwykle różne odcienie ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg naturalcolors2xf.jpg (47,4 KB, 175 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Soflens NC India 2.php.jpg (11,7 KB, 250 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg soflenscolors.jpg (21,2 KB, 216 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SoftLens_NaturalColor_Color9.jpg (28,4 KB, 180 załadowań)
decorum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 12:40   #2462
decorum
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez erolek Pokaż wiadomość
decorum, ja zamówiłam B&L India i czekam na nie. Jak tylko przyjdą, to wstawię fotki. Też nie moglam znaleźć nigdzie informacji ani zdjęć jak ten kolor wygląda.
zawzięłam się i znalazłam ten B&L India, ciekawe czy w rzeczywistości są takie jasne, koniecznie szybko wstaw fotki pls......
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg B&L_india.jpg (109,8 KB, 192 załadowań)
decorum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 19:30   #2463
aniolek891
Przyczajenie

Witam! Wypowiem sie na temat soczewek pretty hazel BIG EYE

dzisiaj wlasnie otrzymalam je poczta , i jestem niesamowicie zadowolona z zielonych oczu mam cudne prawie czarne oczy))))))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P260809_18.28.jpg (10,1 KB, 440 załadowań)
aniolek891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-27, 14:30   #2464
Jazzlyn
Zadomowienie

Dostałam dzisiaj Acuvue enahncers aqua, beznadziejne są Dawno żadne soczewki mnie tak nie rozczarowały, różnica praktycznie zerowa, wyglądają jak bezbarwne soczewki, wieczorem wrzucę fotki.
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 10:10   #2465
Jazzlyn
Zadomowienie

Wrzucam fotkę Acuvue Aqua Nie wiem, może mam za ciemną tęczówkę, jakaś tam zmiana jest, ale na żywo wygląda to jak mętne zielone błoto, już wolę swoje :P W dodatku są niewygodne, czułam wczoraj jakbym miała na sobie stare miesięczne soczewki. Dla porównania wrzucam stare foto Softcolors Aqua (2).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aqua.jpg (68,5 KB, 302 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aquasoftcolors.jpg (18,7 KB, 217 załadowań)
Stary 2009-08-29, 16:40   #2466
Kasia93b
Raczkowanie

Cześć
Mam pytanko
Mam wadę -o,25 i mimo że okulistka powiedziała mi, że soczewek nie produkują z taką mocą(u niej mozna bylo kupić J&J) znalazłam w internecie dwie firmy Freshlook i GEOopticaCzytał am wasze opinie i bardziej jestem przekonana do kontaktów Freshlook,
Zaraz bym zamawiała te soczewki na lensa.pl ale nie wiem co z krzywizną i rozmiarem ;/
Czy muszę wybrać się znowu do okulisty czy w zakładzie optycznym mogą dobrać mi soczewki czy to tylko sklep, wchodzisz i kupujesz :P?

Edytowane przez Kasia93b
Czas edycji: 2009-08-29 o 17:54
Kasia93b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-29, 20:09   #2467
anka.d
Wtajemniczenie

kasia ja tez na jednym oku mam 0,25 - na poczatku okulistka polecila mi zebym sprobowala nosic soczewke tylko na prawym, ale mozg mi sie nie mogl dopasowac do tego ze nagle dla odmiany prawe oko lepiej widzi i dziwnie sie czulam. z reszta gdzies na wizazu juz o tym pisalam dokladniej (w watku zbiorczym o soczewkach)

o geooptica nic nigdy nie slyszalam, a freshlooki wyprobowalam - radiance autumn - i to zupelnie nie dla mnie (podejrzewam ze winna jest krzywizna i srednica - zupelnie inne niz w przepisanych mi jj acuvue oasys (tak to jest jak sie kupuje na wlasna reke :/)

niestety powinna znow wybrac sie do okulisty.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-30, 01:27   #2468
Fiona87
Przyczajenie

Witam wszystkie Forumowiczki!
Chcialabym abyscie wyrazily swoje zdanie na temat doczewek zamieszczonych w linku ponizszym. Przejzalam forum i nie widzialam aby ktos komentowal lub wspominal o tych soczewkach,wiec teraz prosze o zdanie
Jezeli chodzi o mnie,to mam wade -0,75 na obu oczach ,wyprobowalam juz kilka rodzajow soczewek zazwyczaj niebieskich ,gdyz sama mam oczy brazowe Kiedys mialam tez takie niebieskie gwiazdki na soczewkach i bylam niezmiernie zadowolona z nich. Ostatnio zakupilam soczewki na allegro,nie pamietam firmy.Zostawilam je w pojemniku na jakies 2 tyg. i jak dzis je otworzylam to okazalo sie,ze wyschly calkowicie moj blad w takim razie nie powinno sie zostawiac soczewek tak dlugo samych ;P
http://www.allegro.pl/item722839160_..._2_sztuki.html

Edytowane przez Fiona87
Czas edycji: 2009-08-30 o 01:29
Fiona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 10:22   #2469
Kasia93b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
kasia ja tez na jednym oku mam 0,25 - na poczatku okulistka polecila mi zebym sprobowala nosic soczewke tylko na prawym, ale mozg mi sie nie mogl dopasowac do tego ze nagle dla odmiany prawe oko lepiej widzi i dziwnie sie czulam. z reszta gdzies na wizazu juz o tym pisalam dokladniej (w watku zbiorczym o soczewkach)

o geooptica nic nigdy nie slyszalam, a freshlooki wyprobowalam - radiance autumn - i to zupelnie nie dla mnie (podejrzewam ze winna jest krzywizna i srednica - zupelnie inne niz w przepisanych mi jj acuvue oasys (tak to jest jak sie kupuje na wlasna reke :/)

niestety powinna znow wybrac sie do okulisty.
Czyli J&J tez produkuje moc -0,25?
Jakie nosiłas dotychczas soczewki ?

Chciałabym też zmienić barwę oka. Myslicie że ładnie wyjdzie na moich oczach kolorek FreshLook ColorBlends Brwon? A może lepszy bedzie green?
W załączniku moje oko;d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0094.jpg (25,4 KB, 116 załadowań)
Kasia93b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 12:42   #2470
anka.d
Wtajemniczenie

kasia - nie, niestety j&j nie ma w ofercie 0,25. nosze na tym oku 0,5 i jest dobrze (wade mam 0,75 albo -1 nie pamietam dokladnie, a szklo w okularach 0,25)

wczesniej nie nosilam nic, bo wade wykryli mi dopiero na przelomie marca/kwietnia i od poczatku nosze j&j (i na jakis czas wyleczylam sie z kolorowych - po miesiacu meczenia sie z wysychajacym okiem po freshlookach zalozylaam dzisiaj to co powinnam nosic caly czas- acuvue i prawie fruwam z wygody
Stary 2009-08-30, 12:52   #2471
Thrin
Przyczajenie

Hej laski Tak jak obiecalam, wrzucam fotke w soczewkach Freshlook Colorblends o kolorze Gray (1 fotka w soczewkach; 2 fotka: pierwsze oko moje, drugie soczewka ) see ya
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1551.jpg (8,5 KB, 196 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1552.jpg (8,0 KB, 237 załadowań)
Thrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-31, 14:58   #2472
anka.d
Wtajemniczenie

a ja - tak jak tez obiecywalam wrzucam zdjecia Freshlook Radiance - kolor Autumn z wiekszej odleglosci niz poprzednio

te w makijażu i pomaranczowym odcieniu skory robione byly po powrocie z pubu, przy sztucznym oswietleniu (soczewka na moim lewym oku), te bez makijazu (dwa ostatnie)- nastepnego dnia rano (obie soczewki zalozone). wiecej zdjec niestety nie bedzie, bo juz je wyrzucilam (mam jeszcze druga pare, ale niepredko o ile w ogole je zaloze - zle dobrana krzywizna i srednica)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04074.jpg (34,5 KB, 205 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04075.jpg (31,6 KB, 167 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04076.jpg (23,1 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04077.jpg (22,0 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04079.jpg (51,1 KB, 172 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04085.jpg (50,7 KB, 158 załadowań)
Stary 2009-08-31, 15:15   #2473
aleksandraj
Raczkowanie

Dot.: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!

Hej, najpierw trzeba iść do okulisty w celu dobrania soczewek kontaktowych, robi się "topografię rogówki" i lekarz dobiera Ci soczewki - nawet jeśli nie masz wady wzroku.
Następnie wybierasz spośród kilku firm na rynku odpowiednią soczewkę
Jest ich mnóstwo - Johnson, Ciba Vision, Aqua Lens, Baush&Lomb, Inteojo itp...

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Wrzucam fotkę Acuvue Aqua Nie wiem, może mam za ciemną tęczówkę, jakaś tam zmiana jest, ale na żywo wygląda to jak mętne zielone błoto, już wolę swoje :P W dodatku są niewygodne, czułam wczoraj jakbym miała na sobie stare miesięczne soczewki. Dla porównania wrzucam stare foto Softcolors Aqua (2).

... mała różnica, bo pewnie podkreślające kupiłaś
aleksandraj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 15:27   #2474
inc0rrect
Zakorzenienie

Dot.: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!

chcialabym sobie zafundowac soczewki, bo mam wade oka.
nie jakas wielka, ale chce zeby najblizsze pare miesiecy byly dla mnie wygodne

1) czy gdybym kupila kolorowe korygujace to na to samo wyjdzie jak bym kupilakorygujace, czy lepiej dzialaja korygujace
2) czy kolorowe sa mniej bezpiecznejesze dla oka niz korygujaco
3) jak zaczne nosic soczewki to bede mogla za kilka miesiecy z nich zrezygnowac (okularow tez nie nosic) czy oko juz sie przyzyczai do soczewki i do konca zycia bede skazana na cos co poprawia wzrok?

pozdrawiam
a co do kolorowych - bardzo mi sie podobaja, nawet myslalam nad tym zeby zerowki kolorowe kupowac

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 15:31   #2475
Jazzlyn
Zadomowienie

Wiem że są podkreślające Aleksandraj, ale Focus softcolors i nawet Acuvue podkreślające zielone dały mi dużo intensywniejszy efekt, dlatego tak mnie rozczarowały.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 10:15   #2476
aleksandraj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Wiem że są podkreślające Aleksandraj, ale Focus softcolors i nawet Acuvue podkreślające zielone dały mi dużo intensywniejszy efekt, dlatego tak mnie rozczarowały.
No tak masz rację... Ja mam podkreślające z Johnson'a Green, Aqua i Blue i jestem bardzo zadowolona, ale swoje mam jasne zielone

Do dużych zmian wkładam Ciba Vision Brown a jak chce kogoś wystraszyć biorę Interojo - Black :P
aleksandraj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 15:15   #2477
Japanese
Przyczajenie

Hej
A ja mam do Was pewne pytanie dotyczące soczewek Freshlook Colors w kolorze misty grey (szare). Czytałam gdzieś na forumo, że te soczewki wychodzą dość jasno, nawet na ciemnych oczach, czy to prawda? Sama mam oczy w kolorze brązu, takiego nijakiego, ani jasnego ani ciemnego z domieszką zieleni i ciężko mi dobrać jakiś fajny kolorek żeby nie kontrastował zbytnio z moją tęczówką i zastanawialam się własnie nad szarymi. Problem w tym, że jestem blondynką i to bladą blondynką więc nie wiem czy w takich soczewkach nie wyglądałabym zbyt anemicznie...
Japanese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 18:55   #2478
rapunzel8
Zadomowienie

anka.d- wydaje mi się,że tylko ostatnie zdjęcie oddaje w miarę rzeczywisty wygląd tych soczewek. miałam je i strasznie mi się ten metaliczny nadruk nie podobał

incorrect- robi róznicę. kolorowe sa zwykle wykonane z mniej nowoczesnych materiałów, maja mniejszy wybór dostępnych parametrów, co sprawia,że są mniej komfortowe w noszeniu. poza tym namalowany na nich wzorek ogranicza pole widzenia. jak masz jasne oczy to wybierz soczewki podkreslajace kolor, czyli podbarwione na niebiesko czy zielono, ale przeźroczyste(np focus softcolors). świetny efekt, naturalny wygląd i wygoda. jak masz ciemne, to niestety musisz wybrać zmieniające kolor. ja przetestowałam juz wiele firm, wydałam sporo kasy i nigdy nie byłam zadowolona- brzydkie kolory, fatalnie narysowane piksele, efekt burych, mętnych oczu. nigdy nie kupiłam czegoś co by mnie nie oszpeciło
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 09:36   #2479
yennefer2
Raczkowanie

Witam
Osobiście nosiłam soczewki Fresh Look firmy Ciba zmieniające całkowicie kolor oczu. Niestety miałam przez nie zamazany obraz, uczucie suchego oka, nie mówiąc już o tym,że wyglądały bardzo nienaturalnie.
Właśnie czekam na soczewki ColourVue Big Eyes w kolorze Pretty Hazel, bo zamarzyły mi się ciemne oczy (naturalnie mam szaro-niebieskie) i już się nie mogę doczekać kiedy je dostanę
yennefer2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 08:14   #2480
erolek
Raczkowanie

W końcu po 2 tygodniach przyszły do mnie B&L India. Dzisiaj chyba będzie przymiarka, więc zamieszczę fotki.
erolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 08:36   #2481
sofiadanseuse
Raczkowanie

Polecam freshlook true sapphire.Genialne, calkowicie kryjace.Dlugo szukalam odpowiednio niebieskiego koloru i wkoncu trafilam na wymarzoneSa intensywne niebieskie, moga wygladac czasem nienaturalnie ale o taki efekt mi chodzilowstawilabym fotki ale nie moge ze wzgledu na zepsuty aparat
sofiadanseuse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 10:05   #2482
6ab835231803f4b1cac896d6aed120cccc2755ce_65765102cc8be
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sofiadanseuse Pokaż wiadomość
Polecam freshlook true sapphire.Genialne, calkowicie kryjace.Dlugo szukalam odpowiednio niebieskiego koloru i wkoncu trafilam na wymarzoneSa intensywne niebieskie, moga wygladac czasem nienaturalnie ale o taki efekt mi chodzilowstawilabym fotki ale nie moge ze wzgledu na zepsuty aparat
Miałam właśnie dokładnie te same soczewki
Wstawiałam właśnie zdjęcie.
Też byłam z nich zadowolona, choć prześwitywał kolor.
6ab835231803f4b1cac896d6aed120cccc2755ce_65765102cc8be jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 11:03   #2483
erolek
Raczkowanie

wstawiam fotki soczewek B&L India. Fotki niezbyt udane ale...zawsze coś. Trzecie zdjęcie to mój naturalny kolor oczu. Soczewki dość wygodne chociaż jeszcze muszę się przyzwyczaić bo mam uczucie lekkiej mgiełki ale napewno są bardziej komfortowe niż Freshlook. Efekt bardzo naturalny. Spodziewałam się mega brązu. Podoba mi się ciemna obwódka.
DSC01333.jpg

DSC01332.jpg

DSC00870.jpg
Stary 2009-09-06, 11:35   #2484
Jazzlyn
Zadomowienie

Fajny efekt, takie orzechowe oczy
Stary 2009-09-06, 12:11   #2485
martunia-w
Organizatorka :)

Kochane, czy wiecie może, czy w salonie optycznym Paris Optique dostępne są kolorowe soczewki? Orientujecie się może w cenach?
Szukałam infromacji na stronie internetowej jednak znalazłam tam tylko zwykłe soczewki

martunia-w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 12:23   #2486
erolek
Raczkowanie

Jazzyl dzięki . W tym kolorze czuję się zdecydowanie lepiej niż w niebieskim-miałam na próbę Geoptica kolor niebieski dwutonowy i jakoś tak dziwnie wyglądałam, nie był to taki jasny niebieski.
A tak w ogóle to szukam takiego brązu jak miał Edward w filmie "Zmierzch" tylko żeby jakoś tak bardziej naturalnie wyglądały, bo w filmie było widać sztuczność soczewek. Taki brąz wpadający w mahoń....
Stary 2009-09-06, 16:11   #2487
anka.d
Wtajemniczenie

martunia - z tego co sie orientuje paris optique maja tylko bezbarwne. zachwalają je (a co innego maja robic? ), ale wyciagnelam kiedys ten temat na zbiorczym watku o soczewkach (sprawdz pare stron wstecz) i nie sa to rewelacyjne soczewki - maja niska przepuszczalnosc tlenu, a kosztuja niewiele mniej od j&j na przyklad.

przymierzalam sie do ich zakupu, ale po wysluchaniu opinii zrezynowalam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-06, 16:29   #2488
martunia-w
Organizatorka :)

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
martunia - z tego co sie orientuje paris optique maja tylko bezbarwne. zachwalają je (a co innego maja robic? ), ale wyciagnelam kiedys ten temat na zbiorczym watku o soczewkach (sprawdz pare stron wstecz) i nie sa to rewelacyjne soczewki - maja niska przepuszczalnosc tlenu, a kosztuja niewiele mniej od j&j na przyklad.

przymierzalam sie do ich zakupu, ale po wysluchaniu opinii zrezynowalam.

Dziękuję za odpowiedź

martunia-w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 10:37   #2489
erolek
Raczkowanie

No i co dziewczyny, macie jakieś propozycje na soczewki o kolorze kasztanowym/mahoń?
Proszę o pomoc.
Po całym dniu noszenia B&L muszę stwierdzić, że niestety nie są komfortowe. Na oku leżą ok, nie drapią ale za to oko zachodzi lekką mgłą coś w stylu Freshlook-niestety. Może jakoś się przyzwyczaję do nich
Stary 2009-09-17, 12:52   #2490
kikilu
Raczkowanie

witam, postanowiłam podkoloryzować trochę moje oczy, mój naturalny kolor to zielony z domieszką szarego, chciałabym by był intensywnie zielony. Słyszałam, że soczewki Focus Softcolors Evergreen są soczyście zielone, czy to prawda? Nie wiem jednak czy będą dla mnie odpowiednie, bo jeszcze nie robiłam badań. Może polecicie jakieś szkła o intensywnej zielonej barwie?
kikilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości