Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-16, 17:43   #2431
Thrin
Przyczajenie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Colorblends dają trochę ciemniejszy efekt.
Gray 1,2
Sterling gray 3,4

Zdjęcia colors sa jeszcze tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1253
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1254
dzieki serdeczne ;* bardzo mi pomoglyscie chyba zdecyduje sie na colorblends'y gray )
Thrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 19:15   #2432
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pani Smith Pokaż wiadomość
Czy kupując soczewki jednodniowe oznacz to, że można założyć je tylko raz w jeden dzień i potem lecą do kosza?? Pozdrawiam, proszę o odpowiedź
jak sama nazwa wskazuje. oczywiscie nie ulegną samodestrukcji, ale z założenia powinnas je wyrzucic (plus taki, ze nie zużywasz płynu)
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 20:21   #2433
Pani Smith
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
jak sama nazwa wskazuje. oczywiscie nie ulegną samodestrukcji, ale z założenia powinnas je wyrzucic (plus taki, ze nie zużywasz płynu)
samodestrukcji hehe,
Pytam, bo nigdy nie miałam z tym żadnego do czynienia... A mogłam też zinterpretować to w ten sposób, że można je nosić przez dzień na noc zdejmować i t d

Dziękuję za odp. :P

Pani Smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 21:31   #2434
Mexara
Raczkowanie

Cytat:
samodestrukcji hehe,
Pytam, bo nigdy nie miałam z tym żadnego do czynienia... A mogłam też zinterpretować to w ten sposób, że można je nosić przez dzień na noc zdejmować i t d

Dziękuję za odp. :P

Tak, a teraz sie zastanów po jaką cholere komuś soczewki korygujące wzrok na noc? (a konkretniej do spania). Chyba oczywiste, chociażby po różnicy cenowej jeśli nie po nazwie ;]

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-08-16 o 21:32
Mexara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-16, 21:34   #2435
Pani Smith
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mexara Pokaż wiadomość
Tak, a teraz sie zastanów po jaką cholere komuś soczewki korygujące wzrok na noc? (a konkretniej do spania). Chyba oczywiste, chociażby po różnicy cenowej jeśli nie po nazwie ;]
Nie wszystkie są korygujące wzrok.
Poza tym są soczewki day&night, których zdejmować na noc nie trzeba

Stary 2009-08-17, 07:52   #2436
Mexara
Raczkowanie

Cytat:
Nie wszystkie są korygujące wzrok.
Poza tym są soczewki day&night, których zdejmować na noc nie trzeba
Dobra, są też jedne które uciskają rogówkę i nosi sie je w nocy aczkolwiek nie można ich dostać od tak i mało kto o nich słyszał + są drogie;p
Koloryzujące, korygujące wzrok, żadna różnica(no chyba, że ktoś marzy żeby mieć we śnie piękne zielone oczy:P). Po prostu chciałabym żeby ludzie się nauczyli myślenia czasem

Z resztą wystarczy wejść na stronę pierwszego lepszego sklepu i wyraźnie jest napisane co to są za soczewki http://www.lensa.pl/Focus_Dailies_Al..._30szt_41.html.

To tak jak wejść na forum dot. żarówek i zapytać czy te co dają niebieskie światło to świecą.

EDIT:

Swoją drogą to musi oszczędzić dużo problemu, takie soczewki jednodniowe. Gdyby nie to, że już tak przywykłam do tych kolorowych to pewnie bym spróbowała.

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-08-17 o 08:04
Stary 2009-08-17, 12:13   #2437
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Niestety nie orientuję się dokladnie w tych wszystkich soczewkowych sprawach, wiec licze na wasza rade. Jak do tej pory uzywalam tylko soczewek Acuvue Oasis J&J. Teraz jednak chcialabym zakupic sobie kolorowe. Oczywiscie w gre wchodzi zakup prez internet. I tu moje pytanie.. W jaki sposob zabrac sie do szukania odpowiednich soczewek? Dodam oczywiscie ze interesuja mnie jakies wzmacniajace kolor zielony. A moja wada wzroku to -0,50

Mam nadzeje ze krzyczec nie bedziecie

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 12:17   #2438
n_omi
Rozeznanie

mam pytanie czy ktos z was nosił soczewki focus evergreen na niebieskich oczach? wiem ze to soczewki podkreslajace kolor a nie zmieniajace ale to jedyne jakie mi sie podobaja i zastanawiam sie czy chociaz na delikatny rezultat moge liczyc
n_omi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 13:42   #2439
Mexara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wadercia Pokaż wiadomość
Niestety nie orientuję się dokladnie w tych wszystkich soczewkowych sprawach, wiec licze na wasza rade. Jak do tej pory uzywalam tylko soczewek Acuvue Oasis J&J. Teraz jednak chcialabym zakupic sobie kolorowe. Oczywiscie w gre wchodzi zakup prez internet. I tu moje pytanie.. W jaki sposob zabrac sie do szukania odpowiednich soczewek? Dodam oczywiscie ze interesuja mnie jakies wzmacniajace kolor zielony. A moja wada wzroku to -0,50

Mam nadzeje ze krzyczec nie bedziecie
Nie, nie, właśnie po to jest ten wątek :P Po prostu łapki mi opadły przy tamtej wypowiedzi.

Z podkreślających mogą być Focus Softcolors w tym wypadku kolor evergreen- mój całkowity faworyt jeśli chodzi o zielony kolor (zdjęcia mam na blogu w podpisie, nie wiem czy mogę je sobie tak samowolnie zamieszczać ponownie na wizażu)

Acuvue 2 Colours Enhancers kolor chyba tradycyjnie green, ale nie jestem pewna czy się tak po prostu nazywa czy ma jakąś swoją nazwę. W każdym razie jest to jedyna zieleń z tych podkreślających.

No i Freshlook Dimensions w kolorze sea green.
(one są częściowo kryjące z tego co piszą i mają obwódkę wokół tęczówki, ale mimo to w niektórych sklepach piszą o nich jako o podkreślających :?)

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Zdjęcia możesz wyszukać w wyszukiwarce w wątku. Jest ich całkiem sporo z tego co pamiętam.

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-08-17 o 13:46
Stary 2009-08-17, 13:57   #2440
Jazzlyn
Zadomowienie

n_omi > Dużo zależy od tego jak jasne masz tęczówki, ale efekt na pewno będzie widoczny U mnie był bardzo widoczny a nie mam idealnie zielonych oczu, raczej taki polski zielono szaro niebieski mix :P Niektórzy nawet noszą evergreen na piwnych i orzechowych oczach (fotka)

wadercia> Soczewki podkreślające dostępne na polskim rynku:
Focus softcolors, kolory evergreen i aqua
Freshlook dimensions, caribbean aqua i sea green
Acuvue podkreślające, emerald green i ewentualnie aqua (?)
Expressions accents, zielone i ewentualnie aqua

Przeszukaj wątek, zdjęcia i opinie o softcolors, acuvue i freshlookach były już postowane. Dimensions są piekne, ale dla mnie niezbyt wygodne. Z Acuvue miałam zielone, ładne, kolor szmaragdowy. Moje ulubione to softcolors, szczególnie kolor aqua, kolor evergreen też jest piekny, ale na mnie są trochę za żółte. Dodam jeszcze że aqua są jasno niebieskie na niektórych fotkach producenta, ale ja uzyskałam piękny turkus. Nie wiem może to zależy od koloru wyjściowego :P
Expressions nigdy nie testowałam. Właściwie to kwestia gustu i dopasowania, trzeba testować i ewentualne typy zabrać do okulisty.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bubbleevergreen.jpg (19,2 KB, 272 załadowań)

Edytowane przez Jazzlyn
Czas edycji: 2009-08-17 o 14:05
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 15:15   #2441
wstretnamalpa
Raczkowanie

Dla zainteresowanych wklejam foty Freshlook'ów Colorblends - true sapphire!! Moim zdaniem Colorsy dają lepszy efekt ale to kwestia gustu mnie sie wydaję, że przy Colorblendsach bardziej widac różnice w kolorze pomiędzy tęczówką a soczewką(mam piwne oczy)ale to moje subiektywne odczucie(na początku do Colorsów też trudno było mi sie przyzwyczaić:P na str 76 są zdjątka i można porównać)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8170032.jpg (97,8 KB, 487 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8170038.jpg (112,9 KB, 617 załadowań)

Edytowane przez wstretnamalpa
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:24
wstretnamalpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 15:29   #2442
Pani Smith
Raczkowanie

Cytat:
Dobra, są też jedne które uciskają rogówkę i nosi sie je w nocy aczkolwiek nie można ich dostać od tak i mało kto o nich słyszał + są drogie;p
Koloryzujące, korygujące wzrok, żadna różnica(no chyba, że ktoś marzy żeby mieć we śnie piękne zielone oczy:P). Po prostu chciałabym żeby ludzie się nauczyli myślenia czasem

Z resztą wystarczy wejść na stronę pierwszego lepszego sklepu i wyraźnie jest napisane co to są za soczewki http://www.lensa.pl/Focus_Dailies_Al..._30szt_41.html.

To tak jak wejść na forum dot. żarówek i zapytać czy te co dają niebieskie światło to świecą.

EDIT:

Swoją drogą to musi oszczędzić dużo problemu, takie soczewki jednodniowe. Gdyby nie to, że już tak przywykłam do tych kolorowych to pewnie bym spróbowała.
Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić przykra dziewczynko.
To, że są soczewki day&night drogi, trudno dostępne itd nie znaczy, że ich nie ma!
Korygujące, koloryzujące wzrok - żadna różnica
Tobie proponuję nauczyć się czytać i milej zwracać do ludzi...

A z tymi żarówkami to bardzo idiotyczne stwierdzenie. Niestety nie możesz go porównać do mnie, ponieważ taką wypowiedź można akurat zinterpretować tylko jednoznacznie...
DNO.

Stary 2009-08-17, 15:51   #2443
Mexara
Raczkowanie

Cytat:
Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić przykra dziewczynko.
To, że są soczewki day&night drogi, trudno dostępne itd nie znaczy, że ich nie ma!
Korygujące, koloryzujące wzrok - żadna różnica
Tobie proponuję nauczyć się czytać i milej zwracać do ludzi...

A z tymi żarówkami to bardzo idiotyczne stwierdzenie. Niestety nie możesz go porównać do mnie, ponieważ taką wypowiedź można akurat zinterpretować tylko jednoznacznie...
DNO.
"nauczyć się czytać"
Nie night&day tylko soczewki uciskające rogówkę, specjalne przeznaczone do noszenia w nocy.

"i milej zwracać do ludzi.."
"przykra dziewczynko"

"Korygujące, koloryzujące wzrok" jeśli uważasz, że wzrok można koloryzować to gratuluje. Zapytam jeszcze skąd masz to LSD, bo widzę, że dobrze działa.

Nie mam zamiaru offtopować ale rozbawiło mnie to, wklejam bo może ktoś też widzi tu ironię no i żeby sprostować z soczewkami, tak dla powszechnej informacji.

Cytat:
Napisane przez wstretnamalpa Pokaż wiadomość
Dla zainteresowanych wklejam foty Freshlook'ów Colorblends - true sapphire!! Moim zdaniem Colorsy dają lepszy efekt ale to kwestia gustu mnie sie wydaję, że przy Colorblendsach bardziej widac różnice w kolorze pomiędzy tęczówką a soczewką(mam piwne oczy)ale to moje subiektywne odczucie(na początku do Colorsów też trudno było mi sie przyzwyczaić:P na str 76 są zdjątka i można porównać)
A ja wole colorblendsy. Bo przy colorsach mój błękit wyglądał nienaturalnie, zlewał się z "białkiem" jeśli mogę to tak nazwać ;]

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-08-17 o 15:54
Stary 2009-08-18, 10:14   #2444
wstretnamalpa
Raczkowanie

Cytat:
"A ja wole colorblendsy. Bo przy colorsach mój błękit wyglądał nienaturalnie, zlewał się z "białkiem" jeśli mogę to tak nazwać ;]
taaaak zależy jakiego efektu się oczekuje
wstretnamalpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 00:03   #2445
Leila:)
Rozeznanie

hej

taka ciekawostka soczewkowa- kolorowe kontakty stają się coraz bardziej popularne najwyraźniej- obejrzałam dzis nieco przypadkiem nowy teledys Shakiry(hmm...dziwactwo,a le mniejsza ztym) 'She wolf'- i zauważyłam, że nosi w nim niebieskie soczewki. (calkiem zreszta dobrze wygladają, naturalnie jakoś)

PS moje B&L spisują się dobrze, noszę rzadko ale jestem zadowolona. Myślę teraz nad Soloticami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 16:10   #2446
martunia-w
Organizatorka :)

Jak nie urok to ... ^^
Wymyśliłam sobie niebieskie oczy ^^ jak byłam młodsza to miałam takie niebieściutkie, a teraz zostały jakieś takie szaro-bure, poracha
Przymierzam się do zakupu niebieskich soczewek już od dawna, a widzę, że tu takie soczewkowe znawczynie to pomyślałam, że może mi coś doradzicie
Chciałabym żeby kolor był dość intensywny

Proszę o porady

A poniżej moje oko ^^
Jaki to kolor? HA kto mi powie? ^^
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moje oko ^^.jpg (12,2 KB, 184 załadowań)

Edytowane przez martunia-w
Czas edycji: 2009-08-20 o 16:17
martunia-w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 16:23   #2447
Jazzlyn
Zadomowienie

Moim zdaniem szare Polecam soczewki podkreślające, w poście #2440 podałam ich nazwy (oczywiście szukaj niebieskich, ja tam jedynie dopisałam kolory zielone i morskie). Soczewki podkreślające są wygodniejsze i dają naturalny, ładny efekt (szczególnie w słońcu). Moja koleżanka nosi np acuvue niebieskie, efekt jest zabójczy
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 16:39   #2448
martunia-w

Dziękuję za odpowiedź

Chciałam jeszcze zapytać czy lepszy efekt dają soczewki 1-tonowe czy 2-tonowe ?

Stary 2009-08-20, 17:38   #2449
inc0rrect
Zakorzenienie

Hej
znalazlam takie soczewki, chcialabym je kupic (ale nie znam sie kompletnie ta tym ) http://www.allegro.pl/item708724528_...orow_plyn.html czy znacie tą firme? Jest ona godna zaufania itd?

kolor Gray Blue mi sie podoba, zastanawiam sie tez nad cool blue ze wzgledu na to, że powieksza oczy.

kwartalne tzn, że zakładam i dopiero sciągam po 3 miesiacach, śpie w nich itd? Czy to nie niszczy wzroku, bo i tak mam juz slaby moze są inne soczewki ktore by byly bezpieczniejsze dla oczu niz te?

i jeszcze cos zacytuje:
Moc
-0,50 dla wladz allegro

jak mam to rozumiec?

dodam że moj naturalny kolor to:
obwodka szara, pozniej niebieski (ale taki brudny niebieski), przy samej zrenicy zielony
marzy mi sie jasny niebieski (taki jak Gray blue), albo ciemny tylko intensywny, żeby oczy zwracaly u mnie wieksza uwage

I rozumiem że jest jeden rozmiar uniwersalny, nie musze isc do okulisty zeby zbadal mi rozmiar w przypadku soczewek kolorowych?
pozdrawiam i przepraszam jeśli plete głupoty, mam wiele watpliwosci

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

I teraz mnie naszly watpliwosci, jesli mam blisko zrenicy zielone oczy (dokladnie to kolor khaki, bardzo malo intensywny, taki szaro-khaki) to te moje wymarzone niebeskie soczewki nie beda na mnie glupio wygladac...??
jestem blondynka wiec jesli chodzi o kolor wlosow powinno byc okej hehe, sorry za marudzenie i prosze o cierpliwosc

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2009-08-20 o 17:33
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 17:53   #2450
martunia-w

Wydaje mi się, że kwartalne to soczewki których możesz używać przez 3 miesiące, tzn. zakładać, zdejmować i zakładać, itd a nie że zakładasz i ściagasz po 3 miesiącach po prostu po tym czasie musisz kupić nowe ale specem od soczewek też nie jestem

A fragment który zacytowałaś to być może tylko przykład, taki dla informacji Allegro, ponieważ później jest napisane, żeby po zakupie podać paramtery soczewek więc myślę że równie dobrze ktoś może poprosić o soczewki o mocy -2

Edytowane przez martunia-w
Czas edycji: 2009-08-20 o 17:59
Stary 2009-08-20, 21:21   #2451
Mexara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martunia-w Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że kwartalne to soczewki których możesz używać przez 3 miesiące, tzn. zakładać, zdejmować i zakładać, itd a nie że zakładasz i ściagasz po 3 miesiącach po prostu po tym czasie musisz kupić nowe ale specem od soczewek też nie jestem

A fragment który zacytowałaś to być może tylko przykład, taki dla informacji Allegro, ponieważ później jest napisane, żeby po zakupie podać paramtery soczewek więc myślę że równie dobrze ktoś może poprosić o soczewki o mocy -2
Wszystko prawda;]

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość

I rozumiem że jest jeden rozmiar uniwersalny, nie musze isc do okulisty zeby zbadal mi rozmiar w przypadku soczewek kolorowych?
pozdrawiam i przepraszam jeśli plete głupoty, mam wiele watpliwosci
Niestety nie. "Rozmiar" tj. średnica i krzywizna nie jest uniwersalna. Parametry musi ustalić okulista. Niedotlenienie rogówki to tylko jedna z rzeczy, które mogą się przytrafić kiedy się ma źle dobrane soczewki.
Stary 2009-08-22, 15:11   #2452
mila1122
Zakorzenienie

Mam takie pytanie :
gdy mam pojemnik i płyn 355ml to jaki czas moge w tym pojemniczku trzymac soczewki? moze da sie przedłuzyc bytowanie wyparzajac go czy cos? Bo nie mozna kupic oddzielnie pojemniczka a plyn mam duzy ...
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 15:24   #2453
1robi
Przyczajenie

GG do 1robi

Cytat:
Napisane przez mila1122 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie :
gdy mam pojemnik i płyn 355ml to jaki czas moge w tym pojemniczku trzymac soczewki? moze da sie przedłuzyc bytowanie wyparzajac go czy cos? Bo nie mozna kupic oddzielnie pojemniczka a plyn mam duzy ...

soczewki w płynie -24 h .Następnie zalecane kolejne płukanie .
Polecam kupowanie płynu 120ml .Z mojego doświadczenia 335 to ogromna pojemność i z czasem pojemnik zachodzi osadem
Pamiętam że można kupić osobno pojemniczek.
Podsumowywując kupując 120ml mam na dwa miesiące a pojemniczek częściej zmieniany zmniejsza prawdopodobieństwo czegoś tam w oczach Pojemnik znajduje się zawsze w komplecie z płynem co jest obecnie standartem.

Edytowane przez 1robi
Czas edycji: 2009-08-22 o 15:27
1robi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 16:16   #2454
anka.d
Wtajemniczenie

ja z kolei nie polecam plynow 120ml - wychodza drożej. nie wiem jakim cudem taka pojemnosc wystarcza ci na 2 m-ce. mi na niewiele powyżej 2 miesiecy wystarcza wlasnie pojemnosc 350/360 ml.

pojemniczki mozna oczywiscie kupic oddzielnie - kosztuja ok 5 zł. (kiedys bylam do tego zmuszona, bo po wylaniu plynu po porannym zalozeniu soczewek, pojemniczek wyplukalam, a zeby szybciej wysechl i nie stal taki otwarty pol dnia to zawsze lapie go za boczki i 'strzepuje'. no i przy strzepnieciu wpadł mi do kibelka na szczescie to bylo rano wiec zdazylam podejsc i kupić nowy - gorzej byloby wieczorem, bo akurat to byl jedyny jaki mialam w domu.

a wyparzanie - moim zdaniem odpada. wszedzie na ulotkach pisza ze nie wolno plukac pojemniczka zwykla woda, w ogole pojemnik nie powinien miec kontaktu z zadna inna ciecza niz plyn do soczewek. poza tym to plastik nie wiadomo jak sie zachowa pod wplywem takiej temperatury (plastikowe poidełko dla zwierzaka nie wytrzymuje próby wyparzania )

co do maksymalnego jednorazowego przechowywania soczewek w pojemniczku - wygrzebalam ulotke od mojego plynu (renu multiplus):

Cytat:
Możesz przechowywać soczewki w zamknietym pojemniczku przez okres 30 dni. Jeśli przechowujesz swoje soczewki przez dłuższy okres czasu, muszą być czyszczone i dezynfekowane świżym płynem ReNu MultiPlus co 30 dni oraz przed ich założeniem.
Stary 2009-08-23, 19:33   #2455
OlaM
Zakorzenienie

Witajcie!
Ponieważ sama wielokrotnie korzystałam z tego wątku wybierając kolorowe soczewki, chciałabym się podzielić swoimi doświadczeniami.
Moje oczy są z natury ... zmienne , tzn. jako dziecko miałam niebieskie, potem przeszły w niebiesko-szaro-zielone, a z wiekiem coraz bardziej zielenieją.
Dotąd z soczewek kolorowych miałam:
1) Freshlook Dimensions w kolorze Caribbean Aqua - na moich oczach dają efekt bardziej zielony niż morski; uzyskuje się efekt powiększenia tęczówki dzięki ciemniejszej obwódce; niestety nie są zbyt wygodne - dają wrażenie suchości oka i nieładne zaczerwienienie spojówki za każdym razem kiedy je nosiłam (nie jest to więc wina nietrafionej pary),
2) Freshlook Radiance Eden - efekt dość ciekawy - pogłębienie naturalnej zieleni tęczówki; efekt "błysku w oku", zwłaszcza w słońcu (taki jakby holograficzny nadruk w ciemnej zieleni); powiększenie dzięki ciemniejszej obwódce, ale niestety również zaczerwienienie i suchość jak przy Dimensions - raczej już do nich nie wrócę,
3) Acuvue 2 podkreślające (enhancers) kolor EMERALD GREEN - REWELACJA!, polecam wszystkim szukającym naturalnego efektu i komfortu noszenia; piękny efekt zielono-szmaragdowych oczu (nie jest to zieleń trawiasta) - nigdy nie zebrałam tylu komplementów za "piękne oczy", poza tym zero zaczerwienienia i dyskomfortu; miałam też te soczewki w kolorze AQUA - też ładne, ale na szaro-zielonych oczach efekt nie jest tak zdecydowany jak przy GREEN,
4) Freshlook Colors Blue - ładny i nienachalny efekt niebieskich oczu; soczewki dają raczej blady, błękitno-szary odcień niebieskiego, niestety jednak nieco rozmyty; co do komfortu - trzeba się przyzwyczaić, czasem oczy są zaczerwienione, ale nie tak jak w soczewkach poz. 1 i 2,
5) ColourVUE 3-tonowe w kolorze Violet - dość wygodne w noszeniu (co było dla mnie zaskoczeniem), jednak mimo tego, że nie miałam wrażenia suchego oka, zaczerwienienie się pojawiało; natomiast efekt "wizualny" dla mnie nieciekawy zupelnie - fiolet wychodził jedynie na zdjęciach, naturalnie oczy wyglądały na ... piwno-miodowe, zwłaszcza z daleka - może to ze względu na nadruk w trzech odcieniach,
6) Focus Softcolors w kolorze Royal Blue - używałam ich dość dawno, pamiętam, że były wygodne, efekt zmiany był widoczny i zwracał uwagę, jednak oczy w tych soczewkach były dość ciemne, prawie wpadały w granat,
7) Freshlook One Day w niebieskim kolorze - porażka - prawie żadna zmiana koloru (na pewno oczy nie są w nich niebieskie, ewentualnie szarawe), strasznie niewygodne (efekt suchego oka, nieostre widzenie).
To tyle moich dotychczasowych doświadczeń. Może komuś się przyda. W planach mam testowanie innych "kolorówek" (wkrótce Focus Aqua, potem może Sterling Grey), bo ze względu na sporą wadę wzroku na soczewki i tak jestem skazana, więc przy okazji mogę zmieniać swój "look". Postaram się kiedyś załączyć zdjęcia.
OlaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 09:40   #2456
decorum
Przyczajenie

Zgodnie z obietnicą - załączam soczewki CooperVision kolor blue (ex. color), są kryjące i czytałam, że dobrze wyglądają na brązowych oczach.
Jedno oko z soczewką, drugie bez (mój kolor oczu szaro-niebieski)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010423.jpg (46,5 KB, 281 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010425.jpg (36,4 KB, 297 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010426.jpg (38,5 KB, 272 załadowań)
decorum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 09:42   #2457
decorum
Przyczajenie

czy ktoś może ma zdjęcia soczewek B&L kolor India ??? Czy jest to ciemny czy jasny brąz ?
decorum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 13:31   #2458
mila1122
Zakorzenienie

No więc obiecałam kiedyś pokazać miodowe soczewki z J&J na zielonych oczach i pokazuję ;d Niestety nie sa one dla mnie dobre. Strzeliłam z krzywizną 8,3 i strzał był zły , dlatego praktycznie ich nie nosiłam. Źle pokrywały moje oko porównując do Sea green Dimensions. Teraz kupuję sobie rpzezroczyste Ciba Vision bo slzoła idzie ale w jakimś miesiącu jjszcze zaszaleję z kolorowymi ;D Pozdrawiam .

http://img27.imageshack.us/i/beztytuuclk.png/
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 20:23   #2459
anka.d
Wtajemniczenie

odnosnie postu 1robi --> dlaczego plyn 120 ml na pewno nie wystarczy ci na 2 miesiące (a nawet na 1 miesiąc) - opisałam w wątku zbiorczym o soczewkach (post z fotkami, pomiarami pojemniczkow itd) - zapraszam---> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=458
Stary 2009-08-25, 08:01   #2460
erolek
Raczkowanie

decorum, ja zamówiłam B&L India i czekam na nie. Jak tylko przyjdą, to wstawię fotki. Też nie moglam znaleźć nigdzie informacji ani zdjęć jak ten kolor wygląda.
erolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości