|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2432 |
Wtajemniczenie
|
jak sama nazwa wskazuje. oczywiscie nie ulegną samodestrukcji, ale z założenia powinnas je wyrzucic (plus taki, ze nie zużywasz płynu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pytam, bo nigdy nie miałam z tym żadnego do czynienia... A mogłam też zinterpretować to w ten sposób, że można je nosić przez dzień na noc zdejmować i t d ![]() Dziękuję za odp. :P
![]() |
![]() |
#2434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, a teraz sie zastanów po jaką cholere komuś soczewki korygujące wzrok na noc? (a konkretniej do spania). Chyba oczywiste, chociażby po różnicy cenowej jeśli nie po nazwie ;]
http://kolorowesoczewki.flog.pl/ Edytowane przez Mexara Czas edycji: 2009-08-16 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym są soczewki day&night, których zdejmować na noc nie trzeba ![]()
![]() |
![]() |
#2436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Koloryzujące, korygujące wzrok, żadna różnica(no chyba, że ktoś marzy żeby mieć we śnie piękne zielone oczy:P). Po prostu chciałabym żeby ludzie się nauczyli myślenia czasem ![]() Z resztą wystarczy wejść na stronę pierwszego lepszego sklepu i wyraźnie jest napisane co to są za soczewki http://www.lensa.pl/Focus_Dailies_Al..._30szt_41.html. To tak jak wejść na forum dot. żarówek i zapytać czy te co dają niebieskie światło to świecą. EDIT: Swoją drogą to musi oszczędzić dużo problemu, takie soczewki jednodniowe. Gdyby nie to, że już tak przywykłam do tych kolorowych to pewnie bym spróbowała.
http://kolorowesoczewki.flog.pl/ Edytowane przez Mexara Czas edycji: 2009-08-17 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2437 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie orientuję się dokladnie w tych wszystkich soczewkowych sprawach, wiec licze na wasza rade. Jak do tej pory uzywalam tylko soczewek Acuvue Oasis J&J. Teraz jednak chcialabym zakupic sobie kolorowe. Oczywiscie w gre wchodzi zakup prez internet. I tu moje pytanie.. W jaki sposob zabrac sie do szukania odpowiednich soczewek? Dodam oczywiscie ze interesuja mnie jakies wzmacniajace kolor zielony. A moja wada wzroku to -0,50
![]() Mam nadzeje ze krzyczec nie bedziecie ![]()
![]() |
#2438 |
Rozeznanie
|
mam pytanie czy ktos z was nosił soczewki focus evergreen na niebieskich oczach? wiem ze to soczewki podkreslajace kolor a nie zmieniajace ale to jedyne jakie mi sie podobaja i zastanawiam sie czy chociaz na delikatny rezultat moge liczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z podkreślających mogą być Focus Softcolors w tym wypadku kolor evergreen- mój całkowity faworyt jeśli chodzi o zielony kolor (zdjęcia mam na blogu w podpisie, nie wiem czy mogę je sobie tak samowolnie zamieszczać ponownie na wizażu) Acuvue 2 Colours Enhancers kolor chyba tradycyjnie green, ale nie jestem pewna czy się tak po prostu nazywa czy ma jakąś swoją nazwę. W każdym razie jest to jedyna zieleń z tych podkreślających. No i Freshlook Dimensions w kolorze sea green. (one są częściowo kryjące z tego co piszą i mają obwódkę wokół tęczówki, ale mimo to w niektórych sklepach piszą o nich jako o podkreślających :?) ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Zdjęcia możesz wyszukać w wyszukiwarce w wątku. Jest ich całkiem sporo z tego co pamiętam.
http://kolorowesoczewki.flog.pl/ Edytowane przez Mexara Czas edycji: 2009-08-17 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2440 |
Zadomowienie
|
n_omi > Dużo zależy od tego jak jasne masz tęczówki, ale efekt na pewno będzie widoczny
![]() wadercia> Soczewki podkreślające dostępne na polskim rynku: Focus softcolors, kolory evergreen i aqua Freshlook dimensions, caribbean aqua i sea green Acuvue podkreślające, emerald green i ewentualnie aqua (?) Expressions accents, zielone i ewentualnie aqua Przeszukaj wątek, zdjęcia i opinie o softcolors, acuvue i freshlookach były już postowane. Dimensions są piekne, ale dla mnie niezbyt wygodne. Z Acuvue miałam zielone, ładne, kolor szmaragdowy. Moje ulubione to softcolors, szczególnie kolor aqua, kolor evergreen też jest piekny, ale na mnie są trochę za żółte. Dodam jeszcze że aqua są jasno niebieskie na niektórych fotkach producenta, ale ja uzyskałam piękny turkus. Nie wiem może to zależy od koloru wyjściowego :P Expressions nigdy nie testowałam. Właściwie to kwestia gustu i dopasowania, trzeba testować i ewentualne typy zabrać do okulisty. Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2009-08-17 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2441 |
Raczkowanie
|
Dla zainteresowanych wklejam foty Freshlook'ów Colorblends - true sapphire!! Moim zdaniem Colorsy dają lepszy efekt ale to kwestia gustu
![]() ![]() Edytowane przez wstretnamalpa Czas edycji: 2009-08-17 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To, że są soczewki day&night drogi, trudno dostępne itd nie znaczy, że ich nie ma! ![]() Korygujące, koloryzujące wzrok - żadna różnica ![]() Tobie proponuję nauczyć się czytać i milej zwracać do ludzi... A z tymi żarówkami to bardzo idiotyczne stwierdzenie. Niestety nie możesz go porównać do mnie, ponieważ taką wypowiedź można akurat zinterpretować tylko jednoznacznie... DNO.
![]() |
![]() |
#2443 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie night&day tylko soczewki uciskające rogówkę, specjalne przeznaczone do noszenia w nocy. "i milej zwracać do ludzi.." "przykra dziewczynko" "Korygujące, koloryzujące wzrok" jeśli uważasz, że wzrok można koloryzować to gratuluje. Zapytam jeszcze skąd masz to LSD, bo widzę, że dobrze działa. Nie mam zamiaru offtopować ale rozbawiło mnie to, wklejam bo może ktoś też widzi tu ironię no i żeby sprostować z soczewkami, tak dla powszechnej informacji. Cytat:
http://kolorowesoczewki.flog.pl/ Edytowane przez Mexara Czas edycji: 2009-08-17 o 15:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2445 |
Rozeznanie
|
hej
![]() taka ciekawostka soczewkowa- kolorowe kontakty stają się coraz bardziej popularne najwyraźniej- obejrzałam dzis nieco przypadkiem nowy teledys Shakiry(hmm...dziwactwo,a le mniejsza ztym) 'She wolf'- i zauważyłam, że nosi w nim niebieskie soczewki. ![]() PS moje B&L spisują się dobrze, noszę rzadko ale jestem zadowolona. Myślę teraz nad Soloticami ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Organizatorka :)
|
Jak nie urok to ... ^^
Wymyśliłam sobie niebieskie oczy ^^ jak byłam młodsza to miałam takie niebieściutkie, a teraz zostały jakieś takie szaro-bure, poracha ![]() Przymierzam się do zakupu niebieskich soczewek już od dawna, a widzę, że tu takie soczewkowe znawczynie ![]() ![]() Chciałabym żeby kolor był dość intensywny ![]() Proszę o porady ![]() A poniżej moje oko ^^ Jaki to kolor? HA ![]() Edytowane przez martunia-w Czas edycji: 2009-08-20 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2447 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem szare
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() znalazlam takie soczewki, chcialabym je kupic (ale nie znam sie kompletnie ta tym ) http://www.allegro.pl/item708724528_...orow_plyn.html czy znacie tą firme? Jest ona godna zaufania itd? ![]() kolor Gray Blue mi sie podoba, zastanawiam sie tez nad cool blue ze wzgledu na to, że powieksza oczy. kwartalne tzn, że zakładam i dopiero sciągam po 3 miesiacach, śpie w nich itd? Czy to nie niszczy wzroku, bo i tak mam juz slaby ![]() i jeszcze cos zacytuje: Moc -0,50 dla wladz allegro jak mam to rozumiec? ![]() dodam że moj naturalny kolor to: obwodka szara, pozniej niebieski (ale taki brudny niebieski ![]() ![]() marzy mi sie jasny niebieski (taki jak Gray blue), albo ciemny tylko intensywny, żeby oczy zwracaly u mnie wieksza uwage I rozumiem że jest jeden rozmiar uniwersalny, nie musze isc do okulisty zeby zbadal mi rozmiar w przypadku soczewek kolorowych? pozdrawiam i przepraszam jeśli plete głupoty, mam wiele watpliwosci ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- I teraz mnie naszly watpliwosci, jesli mam blisko zrenicy zielone oczy (dokladnie to kolor khaki, bardzo malo intensywny, taki szaro-khaki) to te moje wymarzone niebeskie soczewki nie beda na mnie glupio wygladac...?? jestem blondynka wiec jesli chodzi o kolor wlosow powinno byc okej hehe, sorry za marudzenie i prosze o cierpliwosc ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-08-20 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Organizatorka :)
|
Wydaje mi się, że kwartalne to soczewki których możesz używać przez 3 miesiące, tzn. zakładać, zdejmować i zakładać, itd
![]() ![]() ![]() ![]() A fragment który zacytowałaś to być może tylko przykład, taki dla informacji Allegro, ponieważ później jest napisane, żeby po zakupie podać paramtery soczewek ![]() ![]() Edytowane przez martunia-w Czas edycji: 2009-08-20 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2451 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Niestety nie. "Rozmiar" tj. średnica i krzywizna nie jest uniwersalna. Parametry musi ustalić okulista. Niedotlenienie rogówki to tylko jedna z rzeczy, które mogą się przytrafić kiedy się ma źle dobrane soczewki.
![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
Mam takie pytanie :
gdy mam pojemnik i płyn 355ml to jaki czas moge w tym pojemniczku trzymac soczewki? moze da sie przedłuzyc bytowanie wyparzajac go czy cos? Bo nie mozna kupic oddzielnie pojemniczka a plyn mam duzy ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2453 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
soczewki w płynie -24 h .Następnie zalecane kolejne płukanie . Polecam kupowanie płynu 120ml .Z mojego doświadczenia 335 to ogromna pojemność i z czasem pojemnik zachodzi osadem Pamiętam że można kupić osobno pojemniczek. Podsumowywując kupując 120ml mam na dwa miesiące a pojemniczek częściej zmieniany zmniejsza prawdopodobieństwo czegoś tam w oczach Pojemnik znajduje się zawsze w komplecie z płynem co jest obecnie standartem. Edytowane przez 1robi Czas edycji: 2009-08-22 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2454 | |
Wtajemniczenie
|
ja z kolei nie polecam plynow 120ml - wychodza drożej. nie wiem jakim cudem taka pojemnosc wystarcza ci na 2 m-ce. mi na niewiele powyżej 2 miesiecy wystarcza wlasnie pojemnosc 350/360 ml.
pojemniczki mozna oczywiscie kupic oddzielnie - kosztuja ok 5 zł. (kiedys bylam do tego zmuszona, bo po wylaniu plynu po porannym zalozeniu soczewek, pojemniczek wyplukalam, a zeby szybciej wysechl i nie stal taki otwarty pol dnia to zawsze lapie go za boczki i 'strzepuje'. no i przy strzepnieciu wpadł mi do kibelka ![]() a wyparzanie - moim zdaniem odpada. wszedzie na ulotkach pisza ze nie wolno plukac pojemniczka zwykla woda, w ogole pojemnik nie powinien miec kontaktu z zadna inna ciecza niz plyn do soczewek. poza tym to plastik nie wiadomo jak sie zachowa pod wplywem takiej temperatury (plastikowe poidełko dla zwierzaka nie wytrzymuje próby wyparzania ![]() co do maksymalnego jednorazowego przechowywania soczewek w pojemniczku - wygrzebalam ulotke od mojego plynu (renu multiplus): Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Ponieważ sama wielokrotnie korzystałam z tego wątku wybierając kolorowe soczewki, chciałabym się podzielić swoimi doświadczeniami. Moje oczy są z natury ... zmienne ![]() Dotąd z soczewek kolorowych miałam: 1) Freshlook Dimensions w kolorze Caribbean Aqua - na moich oczach dają efekt bardziej zielony niż morski; uzyskuje się efekt powiększenia tęczówki dzięki ciemniejszej obwódce; niestety nie są zbyt wygodne - dają wrażenie suchości oka i nieładne zaczerwienienie spojówki za każdym razem kiedy je nosiłam (nie jest to więc wina nietrafionej pary), 2) Freshlook Radiance Eden - efekt dość ciekawy - pogłębienie naturalnej zieleni tęczówki; efekt "błysku w oku", zwłaszcza w słońcu (taki jakby holograficzny nadruk w ciemnej zieleni); powiększenie dzięki ciemniejszej obwódce, ale niestety również zaczerwienienie i suchość jak przy Dimensions - raczej już do nich nie wrócę, 3) Acuvue 2 podkreślające (enhancers) kolor EMERALD GREEN - REWELACJA!, polecam wszystkim szukającym naturalnego efektu i komfortu noszenia; piękny efekt zielono-szmaragdowych oczu (nie jest to zieleń trawiasta) - nigdy nie zebrałam tylu komplementów za "piękne oczy", poza tym zero zaczerwienienia i dyskomfortu; miałam też te soczewki w kolorze AQUA - też ładne, ale na szaro-zielonych oczach efekt nie jest tak zdecydowany jak przy GREEN, 4) Freshlook Colors Blue - ładny i nienachalny efekt niebieskich oczu; soczewki dają raczej blady, błękitno-szary odcień niebieskiego, niestety jednak nieco rozmyty; co do komfortu - trzeba się przyzwyczaić, czasem oczy są zaczerwienione, ale nie tak jak w soczewkach poz. 1 i 2, 5) ColourVUE 3-tonowe w kolorze Violet - dość wygodne w noszeniu (co było dla mnie zaskoczeniem), jednak mimo tego, że nie miałam wrażenia suchego oka, zaczerwienienie się pojawiało; natomiast efekt "wizualny" dla mnie nieciekawy zupelnie - fiolet wychodził jedynie na zdjęciach, naturalnie oczy wyglądały na ... piwno-miodowe, zwłaszcza z daleka - może to ze względu na nadruk w trzech odcieniach, 6) Focus Softcolors w kolorze Royal Blue - używałam ich dość dawno, pamiętam, że były wygodne, efekt zmiany był widoczny i zwracał uwagę, jednak oczy w tych soczewkach były dość ciemne, prawie wpadały w granat, 7) Freshlook One Day w niebieskim kolorze - porażka - prawie żadna zmiana koloru (na pewno oczy nie są w nich niebieskie, ewentualnie szarawe), strasznie niewygodne (efekt suchego oka, nieostre widzenie). To tyle moich dotychczasowych doświadczeń. Może komuś się przyda. W planach mam testowanie innych "kolorówek" (wkrótce Focus Aqua, potem może Sterling Grey), bo ze względu na sporą wadę wzroku na soczewki i tak jestem skazana, więc przy okazji mogę zmieniać swój "look". Postaram się kiedyś załączyć zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2456 |
Przyczajenie
|
Zgodnie z obietnicą - załączam soczewki CooperVision kolor blue (ex. color), są kryjące i czytałam, że dobrze wyglądają na brązowych oczach.
Jedno oko z soczewką, drugie bez (mój kolor oczu szaro-niebieski) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2457 |
Przyczajenie
|
czy ktoś może ma zdjęcia soczewek B&L kolor India ??? Czy jest to ciemny czy jasny brąz ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
No więc obiecałam kiedyś pokazać miodowe soczewki z J&J na zielonych oczach i pokazuję ;d Niestety nie sa one dla mnie dobre. Strzeliłam z krzywizną 8,3 i strzał był zły , dlatego praktycznie ich nie nosiłam. Źle pokrywały moje oko porównując do Sea green Dimensions. Teraz kupuję sobie rpzezroczyste Ciba Vision bo slzoła idzie ale w jakimś miesiącu jjszcze zaszaleję z kolorowymi ;D Pozdrawiam .
http://img27.imageshack.us/i/beztytuuclk.png/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2459 |
Wtajemniczenie
|
odnosnie postu 1robi --> dlaczego plyn 120 ml na pewno nie wystarczy ci na 2 miesiące (a nawet na 1 miesiąc) - opisałam w wątku zbiorczym o soczewkach (post z fotkami, pomiarami pojemniczkow itd) - zapraszam---> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=458
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2460 |
Raczkowanie
|
decorum, ja zamówiłam B&L India i czekam na nie. Jak tylko przyjdą, to wstawię fotki. Też nie moglam znaleźć nigdzie informacji ani zdjęć jak ten kolor wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.