|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
mam brązowe oczy i chciałabym zamówić na allegro soczewki pretty hazel big eye firmy ColorVUE. Co myślicie o tych soczewkach?Miałyście takie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2552 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Właśnie zamówiłam soczewki INTEROJO ADRIA UV 55 w kolorze "True Sapphire". Naturalnie mam oczy w kolorze niebiesko-szarym. Chciałam zapytać czy ktoś już je może miał i jak się prezentują na takim kolorze oka? ![]() Jeśli zaś chodzi o soczewki, to noszę je już od około 5 lat, ale to pierwszy raz kiedy będę eksperymentować z kolorami ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam forumowiczów! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
miałam z tej firmy sam pierścień(natural ring) i nie wygladało to dobrze- jak oczy wypłoszonej sowy. a jak widziałam na znajomych rózne kolory to- nienaturalny rysunek tęczówki, nienajładniejsze kolory i wielki otwór na źrenicę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2554 |
Raczkowanie
|
zonakota ja mam zamiar przetestować Colours Blue Freshlook ,ale dopiero w styczniu
![]() ![]() Także gdybyś przetestowała je przede mną to napisz proszę czy wyglądają naturalnie : ) Co do tych szafirowych ....to pokrywają tęczówkę w 99% : ) tylko kolor zbyt nienaturalny ehhh
![]() |
#2555 |
Raczkowanie
|
Ja noszę Big Eyes w kolorze Pretty Hazel. Mam naturalnie niebieskie oczy. Jedyny mankament tych soczewek, to duży otwór na źrenicę (niestety prześwituje wąski fragment mojej naturalnej tęczówki). Przyzwyczaiłam się do tego i nie narzekam. Kolor mają śliczny, kryją oko. I są to najwygodniejsze soczewki jakie kiedykolwiek miałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
yennefer2 a mozesz dodac fotki w pelnym swietle i normalnym?? bo ja juz tydzien szukam tych ciemnych brązowych boi będa pasowac na moje jasne zielone oczy i lipa;/;/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
Dodaje fotke moich oczu w różnym świetle, moze to jakos ułatwi znalezienie dla mnie ciemno brązowych soczewek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2558 |
Raczkowanie
|
A teraz pokaze soczewki jakie do tej pory mialam
1,2,3 - czarne - Black Out - colorVue - tego sie wlasnie boje tej dziury KOSZMAR;/ 4- moje oczy 5,6,7 - Inno Color Beauty Look- kolor BLUE- takich brązowycz szukam zeby sie tak wtapialy- niestety z tej firmy sa tylko jasne ogolnie jestem zadowolona z nich, w rzeczywostosci wygladaja naturalnie i nie widac tak pixeli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2559 |
Przyczajenie
|
Uff... Właśnie dostałam soczewki Interojo Adria UV 55 w kolorze "True Sapphire". I niestety nie jestem z nich zadowolona... Jakość soczewki jest fatalna, zrobiona jakby z papieru, non stop przykleja się do palca i mam wrażenie, że zaraz się rozerwie
![]() Po założeniu jakość widzenia też nie jest zadowalająca, bo widać lekką mgiełkę. Natomiast sama zmiana koloru (szaro-niebieskie oczy z niebieską soczewką) również nie powala... Kolor jest bardziej intensywny, ale spodziewałam się czegoś lepszego po 3-tonówkach... Ogólnie nie polecam. No i czy w takim wypadku może ktoś polecić kolorowe soczewki, które są gwarantem jakości? ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2560 |
Przyczajenie
|
Wczoraj dostałam soczewki Freshlook Sea Green. Mój naturalny kolor oczu to mieszanka zielonego i brązowego. Musze powiedzieć, że jestem trochę rozczarowana. Spodziewałam się bardziej intensywnego koloru, tak jak jest pokazane w necie. Niby zieleń jest bardziej wyraźniejsza od mojego naturalnego koloru, jednak zmianę zauważyli tylko ci znajomi, którzy wiedzieli, że zamierzałam kupić soczewki.
Koleżanka pokazała mi kiedyś zdjęcie z filmu Księżyc w Nowiu. Kolor ich soczewek jest obłędny!! To jest taki złoto- miodowy odcień. (dodaje zdjęcie). Wiem, że to trochę nienaturalnie wygląda, ale chciałabym zrobić eksperyment. Czy ktoś zna jakąś firmę, która dałaby mi taki efekt- wszędzie gdzie szukałam, to kolor miodowy był zbyt brązowy, jak dla mnie. Czy na moich zielono- brązowych oczach takie soczewki dałyby efekt jak na zdjęciu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
photoshop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym uzyskać taki kolor jak w załączniku (może być ciemniejszy). Czy któraś z Was mogłaby mi coś doradzić? Przejrzałam allegro i zdjęcia, które wklejałyście i nie mogę się na nic zdecydować. Mam oczy zielono-szaro- żółte, bardziej jasne niż ciemne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Siedziałam kiedyś na wątku, ale jakoś nie potrafiłam sobie dobrać soczewek i przez to pomysł ucichł na jakiś czas. Tak się składa że znów zaczełam myśleć o soczewkach, wchodze na wątek a tu w ogóle jakieś inne nazwy firm i producentów! Moje soczewki beda zwykłą zachcianką, bede je nosić tylko wychodzac, po domu nie chce w nich chodzic. naturalne oczy mam szaro-niebieskie, a chciałabym żeby były ciemno brązowe. Zależy mi na pełnym pokryciu, owszem z jakimiś refleksami, ponieważ nie chce efektu oczu lalki. Zastanawiam się jakie firmy obecnie przodują na forum? Które polecacie? Nie chciałabym także jakoś szaleć z kosztami, bo jak pisałam nie beda to soczewki do noszenia non stop. Pozdrawiam i licze na pomoc ![]()
Konsultantka Avon ![]() Edytowane przez path87 Czas edycji: 2009-11-29 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 |
BAN stały
|
Podobnie jak ty kiedyś intensywniej śledziłam wątek, ale ostatnio zabrakło na to czasu.
Nie wiem więc jakie firmy przodują w tym wątku, wiem jednak jakich soczewek ja używam FreshLooków. Z tej marki możesz dostać kolory honey albo kasztan. Honey jest prześliczny. Zobacz, może ci się spodoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2565 |
Raczkowanie
|
nikt mi nie mogł doradzic jak zakryć te moje jasne slepia ciemnym brazem- wiec zdecydowalam sama zakupilam na allegro Freshlooki colorblends - Brown już jestem ciekawa jak to bedzie wyglądac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Wtajemniczenie
|
jak dostaniesz to proszę - koniecznie wrzuc zdjecia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2567 |
Przyczajenie
|
Witam was i proszę o rade w sprawie doboru koloru soczewek. Mój naturalny kolor oczu to dość ciemna szarość. Zachciało mi się zmiany na granatowy lub głęboki fiolet, najlepiej z ciemniejszą obwódką. Chciałabym jednak uniknąć sztucznego, jaskrawego efektu i fajnie by było jakby kolor soczewki subtelnie łączył się z moim naturalnym kolorem bliżej źrenicy ( nie chce aby przy zmniejszonej źrenicy było widać wyraźną granicę między kolorem soczewki a kolorem mojej tęczówki). Przejrzałam juz chyba wszystkie możliwe oferty producentów ale nadal nie mogę zdecydować się na model. Jeśli chodzi o granat to biorę pod uwagę soczewki Fokus (Royal blue), Freshlook dimensions (Pacific blue), Acuvue (Deep blue), ColourVUE z serii glamure (Blue), a jeśli chodzi o fiolet to waham się między ColourVUE Big Eye (Ultra Violet) a jakimś fioletem firmy GEOoptica. Który z produktów i modeli byście mi poleciły aby uzyskać taki a nie inny efekt (jednak komfort ich noszenia ponad wszystko)?? W załączniku przesyłam zdjęcie moich oków, a na zdjęciu drugim taki efekt jak chciała bym osiągnąć jeśli chodzi o kolor granatowy( lub coś w tym stylu).
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Hej, potrzebuję porady - przeglądałam wątek, ale trochę zgłupiałam, zamiast usystematyzować swoją wiedzę
![]() Marzą mi się soczewki czarne albo bardzo ciemne brązowe ![]() Colour VUE maja genialny kolor dolly black - ale boję się dziury na źrenice, bo przy takiej różnicy kolorów (niebieski-czarny) to będzie wyglądać komicznie ![]() Z jakiej jeszcze innej firmy ktoś mógłby mi polecić coś godnego uwagi? Efekt nie musi być naturalny - przy mojej urodzie i tak nie będzie to naturalnie wyglądać, ale nie o to chodzi ![]() Poza tym dziewczyny, które miałyście czarne soczewy - czy nie włażą wam w pole widzenia te piksele? Ja mam zielone soczewki, które są i tak dość jasne (takie wręcz żółtawe, ale z niebieskim to daje jasno zielony efekt) - a i tak przy małej ilości światła mam trochę "mgławice" w oczach...
![]() |
#2569 |
Raczkowanie
|
masz wyzej na tej stronie moje zdjecia jak wygladam w dolly black
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne byłby takie cieniowane - od środka mniej kryjące a na brzegach bardziej, tylko nic takiego podchodzącego pod czarny nie widziałam (no bo siła rzeczy w środku byłby bardziej szare a na brzegach czarne...)
![]() |
![]() |
#2571 |
Raczkowanie
|
Ostatnio zdecydowałam się na wydatek zakupu nowych okularów,ponieważ pogorszył mi się wzrok i przy tym dałam sie namówić na dodatkowy zakup miesięcznych soczewek,zwykłych acuvue johnsona. Spodobał mi sie fakt że nie musze mieć okularów na nosie żeby dobrze widzieć. Na następny miesiąc postanowiłam poszukać soczewek subtelnie zmieniających kolor, bo mój naturalny jest taki nijaki, szaro-niebiesko-zielony? Zamówiłam przez internet pierw soczewki FreshLook Colors - zielone. Nie byłam zbytnio zachwycona,kolor nie różnił się zbytnio od mojego własnego i był taki jednolity,przytłumiony. Poza tym przy mrużeniu oczu pojawia się jakaś taka szara mgiełka i trochę drażni to oczy,ale to chyba normalka przy kolorowych soczewkach. Miesiąc później zdecydowałam się więc na soczewki FreshLook ColorBlends - turkusowe, był to już lepszy efekt ale kolor wydawał się taki ciemny. Jestem blondynką, mam jasną karnację i uważam, że ciemny kolor oczu mi trochę nie pasuje. Teraz postanowiłam spróbować z niebieskim,zamówiłam właśnie - (pacific blue) FreshLook Dimensions. Znalazłam tylko jedną stronę gdzie oferta sprzedaży na 2szt. jest możliwa przy wadach wzroku np. -1,5. Na wszystkich innych można je kupić tylko dla zmiany koloru,0. Nie kupie 6szt.,bo potem kolor mi się znowu nie spodoba i będę musiała go nosić 3 miesiące :/ Nie wiem czy efekt będzie porządany,widzę że co niektórzy tutaj nie są z nich zadowoleni. Na obrazkach wyglądają pięknie (podoba mi się ta ciemniejsza obwolutka wokół źrenicy,moje oczy też taką mają) a w rzeczywistości pewnie inaczej...Zobaczymy
![]() BrzydUla ma ładne, ciekawe jakie nosi ![]() Edytowane przez Alicja1985 Czas edycji: 2009-12-03 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2572 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale mam nadzieję, że w ciemnych freshlookach będzie albo nawet już jest ci do twarzy. Zamieść fotkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2573 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
ahhh Progresywna ;p nie że mi się nie spodobały ale ja marze o ciemnych oczach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() http:// img510.imageshack.us/img510/4549/disconnoweok.jpgn (bez odstępów) Mój naturalny kolor to raczej szary wpadający w niebieski złamany troche zielenią i z bardzo delikatną obwódką żółto modową bardziej od środka. http://photos.nasza-klasa.pl/3209332...d7aaa5ec2.jpeg Co myslicie o tych soczewkach ? Może w nich byc efekt taki ze bezie widac moją teczówke przy źrenicy? Prosze o waszą rade bo to moje pierwsze kolorki. Edytowane przez czarnaona89 Czas edycji: 2009-12-03 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2575 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, czy na moich szarych dość ciemnych oczach (foto kilka postów wyżej) będą widoczne soczewki podkreślajace kolor?? Korci mnie zakupienie evergreenów albo royal blue z Focusa, ale nie wiem czy będzie widać jakies efekty. Nie chodzi mi o całkowitą zmianę koloru tęczówki, ale o delikatnie inny odcień (ale chciałabym widzieć różnicę). Jak uważacie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
Przyczajenie
|
czesc pomozcie nie moge sie zdecydowac ktore soczewki kupic sa to FreshLooki Colors tylko nie wiem czy Misty Gray czy Blue. Jesli ktoras z was ma foty w FreshLookach Blue to niech wrzuci bo nie mam zielonego pojecia jak wygladaja one na oczach czy sa bardzo nienaturalne bo boje sie zeby te szare nie byly zbyt szare a zalezy mi na niebieskim kolorze oczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2577 |
Raczkowanie
|
http://i5.photobucket.com/albums/y19...en/UlaOczy.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y19...n/UlaOczy2.jpg śliczne *.* Nie wiecie może co ona nosi za soczewki? Czy może jest to efekt photoshopa? xD
Skończyłam roczną szkołę policealną na kierunku STYLIZACJA i WIZAŻ, a teraz studiuję filologię angielską. SZUKAM PRACY! ![]() Waga: 50kg Wzrost: 1,73cm 88-68-90 ;P Zaręczyny: 21.02.2010r ![]() Ślub: 18 wrzesień 2010r ![]() Blog mojego RUS kotka :3 http://korel-bluecat.bloog.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
Zadomowienie
|
Ręki sobie nie dam uciąć, ale podobny efekt na jasnych oczach (a Julia ma chyba szare) dają podkreślające softcolors royal blue (ponoć nosiła je Aguilera gdy rozpoczynała karierę :P)
naomi23>użyj wyszukiwarki, zdjęcia colors blue i gray były postowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2579 |
Raczkowanie
|
Ładne
![]() http://soczewkikontaktowe.istore.pl/...lyn,360ml.html Efekt podobno jest taki, ale nie wierze xD http://2.bp.blogspot.com/_yI_eYb35hL...UE+%282%29.jpg
Skończyłam roczną szkołę policealną na kierunku STYLIZACJA i WIZAŻ, a teraz studiuję filologię angielską. SZUKAM PRACY! ![]() Waga: 50kg Wzrost: 1,73cm 88-68-90 ;P Zaręczyny: 21.02.2010r ![]() Ślub: 18 wrzesień 2010r ![]() Blog mojego RUS kotka :3 http://korel-bluecat.bloog.pl Edytowane przez Alicja1985 Czas edycji: 2009-12-07 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
http://2.bp.blogspot.com/_yI_eYb35hL...UE+%282%29. jpg
Te soczewki ja miałam. Niebiesko-szare. Widać tą czarną obwódkę ... efekt wychodzi ładny tylko na zdjęciach : ) Teraz szukam takiego koloru jak ten niebieski tylko bez tej obwódki czarnej ; )
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.