Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-24, 13:33   #2551
renoiz
Raczkowanie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

mam brązowe oczy i chciałabym zamówić na allegro soczewki pretty hazel big eye firmy ColorVUE. Co myślicie o tych soczewkach?Miałyście takie?
renoiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 20:20   #2552
Serpensortia
Przyczajenie

Witam wszystkich!
Właśnie zamówiłam soczewki INTEROJO ADRIA UV 55 w kolorze "True Sapphire".
Naturalnie mam oczy w kolorze niebiesko-szarym. Chciałam zapytać czy ktoś już je może miał i jak się prezentują na takim kolorze oka?
Jeśli zaś chodzi o soczewki, to noszę je już od około 5 lat, ale to pierwszy raz kiedy będę eksperymentować z kolorami
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam forumowiczów!
Serpensortia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 20:48   #2553
rapunzel8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renoiz Pokaż wiadomość
mam brązowe oczy i chciałabym zamówić na allegro soczewki pretty hazel big eye firmy ColorVUE. Co myślicie o tych soczewkach?Miałyście takie?
miałam z tej firmy sam pierścień(natural ring) i nie wygladało to dobrze- jak oczy wypłoszonej sowy. a jak widziałam na znajomych rózne kolory to- nienaturalny rysunek tęczówki, nienajładniejsze kolory i wielki otwór na źrenicę
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 11:48   #2554
Oddycham
Raczkowanie

zonakota ja mam zamiar przetestować Colours Blue Freshlook ,ale dopiero w styczniu (bo mam jeszcze nieotwarte dwa opakowania Sapphir)
Także gdybyś przetestowała je przede mną to napisz proszę czy wyglądają naturalnie : )

Co do tych szafirowych ....to pokrywają tęczówkę w 99% : ) tylko kolor zbyt nienaturalny ehhh

Chciałabym być Tobą ...wiesz ?
Oddycham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 10:07   #2555
yennefer2
Raczkowanie

Ja noszę Big Eyes w kolorze Pretty Hazel. Mam naturalnie niebieskie oczy. Jedyny mankament tych soczewek, to duży otwór na źrenicę (niestety prześwituje wąski fragment mojej naturalnej tęczówki). Przyzwyczaiłam się do tego i nie narzekam. Kolor mają śliczny, kryją oko. I są to najwygodniejsze soczewki jakie kiedykolwiek miałam
yennefer2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 21:54   #2556
Veroniqe22
Raczkowanie

yennefer2 a mozesz dodac fotki w pelnym swietle i normalnym?? bo ja juz tydzien szukam tych ciemnych brązowych boi będa pasowac na moje jasne zielone oczy i lipa;/;/ ((( nad tymi co ty masz tez sie zastanawialam ale boje sie tej dziury;/
Veroniqe22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 22:25   #2557
Veroniqe22
Raczkowanie

Dodaje fotke moich oczu w różnym świetle, moze to jakos ułatwi znalezienie dla mnie ciemno brązowych soczewek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 09:10   #2558
Veroniqe22
Raczkowanie

A teraz pokaze soczewki jakie do tej pory mialam

1,2,3 - czarne - Black Out - colorVue - tego sie wlasnie boje tej dziury KOSZMAR;/
4- moje oczy
5,6,7 - Inno Color Beauty Look- kolor BLUE- takich brązowycz szukam zeby sie tak wtapialy- niestety z tej firmy sa tylko jasne ogolnie jestem zadowolona z nich, w rzeczywostosci wygladaja naturalnie i nie widac tak pixeli
Stary 2009-11-27, 10:47   #2559
Serpensortia
Przyczajenie

Uff... Właśnie dostałam soczewki Interojo Adria UV 55 w kolorze "True Sapphire". I niestety nie jestem z nich zadowolona... Jakość soczewki jest fatalna, zrobiona jakby z papieru, non stop przykleja się do palca i mam wrażenie, że zaraz się rozerwie
Po założeniu jakość widzenia też nie jest zadowalająca, bo widać lekką mgiełkę.
Natomiast sama zmiana koloru (szaro-niebieskie oczy z niebieską soczewką) również nie powala... Kolor jest bardziej intensywny, ale spodziewałam się czegoś lepszego po 3-tonówkach... Ogólnie nie polecam.

No i czy w takim wypadku może ktoś polecić kolorowe soczewki, które są gwarantem jakości?

Pozdrawiam!
Serpensortia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 10:55   #2560
fille aux yeux verts
Przyczajenie

Wczoraj dostałam soczewki Freshlook Sea Green. Mój naturalny kolor oczu to mieszanka zielonego i brązowego. Musze powiedzieć, że jestem trochę rozczarowana. Spodziewałam się bardziej intensywnego koloru, tak jak jest pokazane w necie. Niby zieleń jest bardziej wyraźniejsza od mojego naturalnego koloru, jednak zmianę zauważyli tylko ci znajomi, którzy wiedzieli, że zamierzałam kupić soczewki.
Koleżanka pokazała mi kiedyś zdjęcie z filmu Księżyc w Nowiu. Kolor ich soczewek jest obłędny!! To jest taki złoto- miodowy odcień. (dodaje zdjęcie). Wiem, że to trochę nienaturalnie wygląda, ale chciałabym zrobić eksperyment. Czy ktoś zna jakąś firmę, która dałaby mi taki efekt- wszędzie gdzie szukałam, to kolor miodowy był zbyt brązowy, jak dla mnie. Czy na moich zielono- brązowych oczach takie soczewki dałyby efekt jak na zdjęciu??
fille aux yeux verts jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 12:33   #2561
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fille aux yeux verts Pokaż wiadomość
Czy na moich zielono- brązowych oczach takie soczewki dałyby efekt jak na zdjęciu??
taki efekt jak na zdjeciu da ci tylko jeden rodzaj 'soczewek'
photoshop
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-28, 14:31   #2562
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Chciałabym uzyskać taki kolor jak w załączniku (może być ciemniejszy). Czy któraś z Was mogłaby mi coś doradzić? Przejrzałam allegro i zdjęcia, które wklejałyście i nie mogę się na nic zdecydować. Mam oczy zielono-szaro- żółte, bardziej jasne niż ciemne Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc
Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 15:08   #2563
path87
Zakorzenienie

Witajcie!
Siedziałam kiedyś na wątku, ale jakoś nie potrafiłam sobie dobrać soczewek i przez to pomysł ucichł na jakiś czas. Tak się składa że znów zaczełam myśleć o soczewkach, wchodze na wątek a tu w ogóle jakieś inne nazwy firm i producentów!

Moje soczewki beda zwykłą zachcianką, bede je nosić tylko wychodzac, po domu nie chce w nich chodzic. naturalne oczy mam szaro-niebieskie, a chciałabym żeby były ciemno brązowe. Zależy mi na pełnym pokryciu, owszem z jakimiś refleksami, ponieważ nie chce efektu oczu lalki.

Zastanawiam się jakie firmy obecnie przodują na forum? Które polecacie? Nie chciałabym także jakoś szaleć z kosztami, bo jak pisałam nie beda to soczewki do noszenia non stop.

Pozdrawiam i licze na pomoc

Edytowane przez path87
Czas edycji: 2009-11-29 o 15:10
path87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 17:59   #2564
progresywna
BAN stały

Podobnie jak ty kiedyś intensywniej śledziłam wątek, ale ostatnio zabrakło na to czasu.
Nie wiem więc jakie firmy przodują w tym wątku, wiem jednak jakich soczewek ja używam FreshLooków. Z tej marki możesz dostać kolory honey albo kasztan. Honey jest prześliczny. Zobacz, może ci się spodoba
progresywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 14:20   #2565
Veroniqe22
Raczkowanie

nikt mi nie mogł doradzic jak zakryć te moje jasne slepia ciemnym brazem- wiec zdecydowalam sama zakupilam na allegro Freshlooki colorblends - Brown już jestem ciekawa jak to bedzie wyglądac )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 14:38   #2566
anka.d
Wtajemniczenie

jak dostaniesz to proszę - koniecznie wrzuc zdjecia!
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 17:20   #2567
13chrabaszcz
Przyczajenie

Witam was i proszę o rade w sprawie doboru koloru soczewek. Mój naturalny kolor oczu to dość ciemna szarość. Zachciało mi się zmiany na granatowy lub głęboki fiolet, najlepiej z ciemniejszą obwódką. Chciałabym jednak uniknąć sztucznego, jaskrawego efektu i fajnie by było jakby kolor soczewki subtelnie łączył się z moim naturalnym kolorem bliżej źrenicy ( nie chce aby przy zmniejszonej źrenicy było widać wyraźną granicę między kolorem soczewki a kolorem mojej tęczówki). Przejrzałam juz chyba wszystkie możliwe oferty producentów ale nadal nie mogę zdecydować się na model. Jeśli chodzi o granat to biorę pod uwagę soczewki Fokus (Royal blue), Freshlook dimensions (Pacific blue), Acuvue (Deep blue), ColourVUE z serii glamure (Blue), a jeśli chodzi o fiolet to waham się między ColourVUE Big Eye (Ultra Violet) a jakimś fioletem firmy GEOoptica. Który z produktów i modeli byście mi poleciły aby uzyskać taki a nie inny efekt (jednak komfort ich noszenia ponad wszystko)?? W załączniku przesyłam zdjęcie moich oków, a na zdjęciu drugim taki efekt jak chciała bym osiągnąć jeśli chodzi o kolor granatowy( lub coś w tym stylu).

Pozdrawiam
13chrabaszcz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 15:02   #2568
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Hej, potrzebuję porady - przeglądałam wątek, ale trochę zgłupiałam, zamiast usystematyzować swoją wiedzę
Marzą mi się soczewki czarne albo bardzo ciemne brązowe - mam oczy naturalnie niebieskie, więc z pokryciem koloru raczej nie będzie problemu.
Colour VUE maja genialny kolor dolly black - ale boję się dziury na źrenice, bo przy takiej różnicy kolorów (niebieski-czarny) to będzie wyglądać komicznie
Z jakiej jeszcze innej firmy ktoś mógłby mi polecić coś godnego uwagi?
Efekt nie musi być naturalny - przy mojej urodzie i tak nie będzie to naturalnie wyglądać, ale nie o to chodzi

Poza tym dziewczyny, które miałyście czarne soczewy - czy nie włażą wam w pole widzenia te piksele? Ja mam zielone soczewki, które są i tak dość jasne (takie wręcz żółtawe, ale z niebieskim to daje jasno zielony efekt) - a i tak przy małej ilości światła mam trochę "mgławice" w oczach...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 15:36   #2569
Veroniqe22
Raczkowanie

masz wyzej na tej stronie moje zdjecia jak wygladam w dolly black TRAGEDIA!!!! nie kupuj nic ciemnego z okrągła dziurą na źrenice lepeij takie jak nk Freshlook bo to ci sie bardziej stopi.... nie moge narazie nic powiedziec o tych soczewkach bo dopiero na nie czekam ale jak dojda to zamieszcze fotke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 17:04   #2570
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Veroniqe22 Pokaż wiadomość
masz wyzej na tej stronie moje zdjecia jak wygladam w dolly black TRAGEDIA!!!! nie kupuj nic ciemnego z okrągła dziurą na źrenice lepeij takie jak nk Freshlook bo to ci sie bardziej stopi.... nie moge narazie nic powiedziec o tych soczewkach bo dopiero na nie czekam ale jak dojda to zamieszcze fotke
he he no właśnie takiego efektu wolałabym uniknąć...
fajne byłby takie cieniowane - od środka mniej kryjące a na brzegach bardziej, tylko nic takiego podchodzącego pod czarny nie widziałam (no bo siła rzeczy w środku byłby bardziej szare a na brzegach czarne...)

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 19:13   #2571
Alicja1985
Raczkowanie

Ostatnio zdecydowałam się na wydatek zakupu nowych okularów,ponieważ pogorszył mi się wzrok i przy tym dałam sie namówić na dodatkowy zakup miesięcznych soczewek,zwykłych acuvue johnsona. Spodobał mi sie fakt że nie musze mieć okularów na nosie żeby dobrze widzieć. Na następny miesiąc postanowiłam poszukać soczewek subtelnie zmieniających kolor, bo mój naturalny jest taki nijaki, szaro-niebiesko-zielony? Zamówiłam przez internet pierw soczewki FreshLook Colors - zielone. Nie byłam zbytnio zachwycona,kolor nie różnił się zbytnio od mojego własnego i był taki jednolity,przytłumiony. Poza tym przy mrużeniu oczu pojawia się jakaś taka szara mgiełka i trochę drażni to oczy,ale to chyba normalka przy kolorowych soczewkach. Miesiąc później zdecydowałam się więc na soczewki FreshLook ColorBlends - turkusowe, był to już lepszy efekt ale kolor wydawał się taki ciemny. Jestem blondynką, mam jasną karnację i uważam, że ciemny kolor oczu mi trochę nie pasuje. Teraz postanowiłam spróbować z niebieskim,zamówiłam właśnie - (pacific blue) FreshLook Dimensions. Znalazłam tylko jedną stronę gdzie oferta sprzedaży na 2szt. jest możliwa przy wadach wzroku np. -1,5. Na wszystkich innych można je kupić tylko dla zmiany koloru,0. Nie kupie 6szt.,bo potem kolor mi się znowu nie spodoba i będę musiała go nosić 3 miesiące :/ Nie wiem czy efekt będzie porządany,widzę że co niektórzy tutaj nie są z nich zadowoleni. Na obrazkach wyglądają pięknie (podoba mi się ta ciemniejsza obwolutka wokół źrenicy,moje oczy też taką mają) a w rzeczywistości pewnie inaczej...Zobaczymy
BrzydUla ma ładne, ciekawe jakie nosi http://www.otofotki.pl/img12/obrazki...pg_229936l.jpg

Edytowane przez Alicja1985
Czas edycji: 2009-12-03 o 12:03
Alicja1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 08:29   #2572
progresywna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Veroniqe22 Pokaż wiadomość
nikt mi nie mogł doradzic jak zakryć te moje jasne slepia ciemnym brazem- wiec zdecydowalam sama zakupilam na allegro Freshlooki colorblends - Brown już jestem ciekawa jak to bedzie wyglądac )
Ja ci doradziłam takie ładne miodowe soczewki ze szkla.com i ci się nie spodobały buuuu....
Ale mam nadzieję, że w ciemnych freshlookach będzie albo nawet już jest ci do twarzy. Zamieść fotkę
progresywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 08:50   #2573
Veroniqe22
Raczkowanie

Wink Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

Cytat:
Napisane przez progresywna Pokaż wiadomość
Ja ci doradziłam takie ładne miodowe soczewki ze szkla.com i ci się nie spodobały buuuu....
Ale mam nadzieję, że w ciemnych freshlookach będzie albo nawet już jest ci do twarzy. Zamieść fotkę

ahhh Progresywna ;p nie że mi się nie spodobały ale ja marze o ciemnych oczach jak te freshlooki będą ok to moze poeksperymentuje z kolorami bo te miodowe chyba też by mi pasowały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 14:16   #2574
czarnaona89
Przyczajenie

Hej Zamówiłam sobie własnie soczewki sky blue z firmy innova. Miał ktoś z Was je może? Co o nich myslicie ?

http:// img510.imageshack.us/img510/4549/disconnoweok.jpgn (bez odstępów)

Mój naturalny kolor to raczej szary wpadający w niebieski złamany troche zielenią i z bardzo delikatną obwódką żółto modową bardziej od środka.

http://photos.nasza-klasa.pl/3209332...d7aaa5ec2.jpeg

Co myslicie o tych soczewkach ? Może w nich byc efekt taki ze bezie widac moją teczówke przy źrenicy?
Prosze o waszą rade bo to moje pierwsze kolorki.

Edytowane przez czarnaona89
Czas edycji: 2009-12-03 o 14:20
czarnaona89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 16:53   #2575
13chrabaszcz
Przyczajenie

Słuchajcie, czy na moich szarych dość ciemnych oczach (foto kilka postów wyżej) będą widoczne soczewki podkreślajace kolor?? Korci mnie zakupienie evergreenów albo royal blue z Focusa, ale nie wiem czy będzie widać jakies efekty. Nie chodzi mi o całkowitą zmianę koloru tęczówki, ale o delikatnie inny odcień (ale chciałabym widzieć różnicę). Jak uważacie??
13chrabaszcz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 19:08   #2576
naomi23
Przyczajenie

czesc pomozcie nie moge sie zdecydowac ktore soczewki kupic sa to FreshLooki Colors tylko nie wiem czy Misty Gray czy Blue. Jesli ktoras z was ma foty w FreshLookach Blue to niech wrzuci bo nie mam zielonego pojecia jak wygladaja one na oczach czy sa bardzo nienaturalne bo boje sie zeby te szare nie byly zbyt szare a zalezy mi na niebieskim kolorze oczek Pozdrawiam
naomi23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 19:41   #2577
Alicja1985
Raczkowanie

http://i5.photobucket.com/albums/y19...en/UlaOczy.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y19...n/UlaOczy2.jpg
śliczne *.* Nie wiecie może co ona nosi za soczewki? Czy może jest to efekt photoshopa? xD

Waga: 50kg
Wzrost: 1,73cm
88-68-90 ;P

Zaręczyny: 21.02.2010r
Ślub: 18 wrzesień 2010r
Blog mojego RUS kotka :3
http://korel-bluecat.bloog.pl
Stary 2009-12-04, 20:17   #2578
Jazzlyn
Zadomowienie

Ręki sobie nie dam uciąć, ale podobny efekt na jasnych oczach (a Julia ma chyba szare) dają podkreślające softcolors royal blue (ponoć nosiła je Aguilera gdy rozpoczynała karierę :P)

naomi23>użyj wyszukiwarki, zdjęcia colors blue i gray były postowane
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 11:32   #2579
Alicja1985
Raczkowanie

Ładne Można by spróbować, tylko trzeba kupić prawie wszystkie jasne kolory żeby sie przekonać w którym sie wygląda najlepiej, szkoda mi kasy szczerze mówiąc xD A co powiecie o tych soczewkach? Interesuje mnie ten kolor gray-blue, nie wiem czy to nie wygląda sztucznie na oku? Sa w miare tanie, 3 miesięczne,z korekcją wady i podobno wygodnie sie je nosi. Ale jak oko ma wyglądać jak postaci animowanej,to ja dziękuje xD
http://soczewkikontaktowe.istore.pl/...lyn,360ml.html

Efekt podobno jest taki, ale nie wierze xD
http://2.bp.blogspot.com/_yI_eYb35hL...UE+%282%29.jpg

Waga: 50kg
Wzrost: 1,73cm
88-68-90 ;P

Zaręczyny: 21.02.2010r
Ślub: 18 wrzesień 2010r
Blog mojego RUS kotka :3
http://korel-bluecat.bloog.pl

Edytowane przez Alicja1985
Czas edycji: 2009-12-07 o 12:18
Stary 2009-12-07, 17:20   #2580
Oddycham
Raczkowanie

http://2.bp.blogspot.com/_yI_eYb35hL...UE+%282%29. jpg

Te soczewki ja miałam.
Niebiesko-szare.

Widać tą czarną obwódkę ... efekt wychodzi ładny tylko na zdjęciach : )

Teraz szukam takiego koloru jak ten niebieski tylko bez tej obwódki czarnej ; )

Chciałabym być Tobą ...wiesz ?
Oddycham jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości