|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Jeżeli coś sobie kupię, to na pewno wkleję tutaj zdjęcie. ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2792 |
Raczkowanie
|
Przykładowe z internetu, freshlook brown, nie było zdjęcia z kolorem wyjściowym, ale efekt wg mnie b. naturalny.
Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-02-02 o 23:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2793 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czy na rynku są dostępne jakieś kolorowe soczewki kontaktowe z krzywizną 8.7 i ewentualnie średnicą większą, niż 14 mm? Miałam 8.6 i pływały mi po oku - raz założyłam i wyrzuciłam, bo nie dało się tego nosić. Googluję i niczego takiego nie mogę znaleźć. Mogą być zerówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2794 |
Raczkowanie
|
Expression color cooper vision maja krzywiznę właśnie 8,7 i średnicę większą niż 14.
Ale czy to nie bedzie jescze wieksza soczewka niż 8,6?? Zawsze myslałam że im większe cyferki świadczące o krzywiźnie i średnicy to i cała soczewka większa. Jeśli 8,6 jest za duża to chyba powinnas brac mniejszą, nie wiekszą. Krzywiznę 8,3 mają Acuvue. Ja mierzyłam freshlook u okulisty, one mają krzywiznę 8,6 i wg okulisty na moich oczach leżą bardzo dobrze. Doris1981 Jakie miałas soczewki, które wywaliłaś? Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-02-03 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2795 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaraz sprawdzę historię zamówień, to napiszę jakie to były. Wywaliłam je nie tylko dlatego, że się w nich chodzić nie dało, ale przy ściąganiu (oko mnie już bolało) zahaczyłam paznokciem i uszkodził się brzeg jednej z soczewek. Generalnie była tragedia, w dodatku kolor praktycznie niewidoczny (wzięłam czielone, oczy mam brązowe; to miały być rzekomo takie, które dobrze pokrywają nawet ciemny kolor oczu; z moich oczu zrobiły efekt naćpanej topielicy). EDIT: znalazłam w historii zakupów: to były soczewki Freshlook Colors Green 2szt. 8.6 ------------------- Justino, dzięki za cynk w sprawie tych soczewek. Mam już upatrzony sklep, który ma je w ofercie, nawet niedrogo. Zastanawiam się teraz nad kolorem. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-02-03 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2796 |
Raczkowanie
|
Kilka stron wczesniej Veroniqe22 wklejała zdjęcia koloru brown z Expression, ale pewnie Ciebie ten kolor nie zainteresuje bo masz ciemne oczy. Co do freshlooków to uważam, że ich kolory nie są atrakcyjne, jak już pisałam mierzyłam kolory hazel, gray, i jakis ciemno niebieski chyba saphire.....ten ostatni wyglądał stosunkowo najlepiej ale ja nie chcę niebieskich oczu, hazel wyszedł rozmyty i żółty, gray także dał za jasny efekt rozmazanego oka, po zdjęciu wyglądało to zdecydowanie lepiej.
Doris1981 do ciemnych oczu ładnie wyglądają też Baush&Lomb soflens, jazzlyn wklejała zdjęcia. Wracając do średnic i krzywizn, podobno nie można sugerowac się samymi wymiarami, gdyż te nie zawsze są współmierne a to jak dana soczewka leży na oku zalezy od jej grubości, uwodnienia, materiału z jakiego jest wykonana....na Twoim miejscu poprosty bym spróbowała róznych, zaryzykowała i ewentualnie poszła do okulisty ze swoimi soczewkami, żeby zobaczył jak leżą, niestety u okulistów można kupić jedynie Freshlook i Acuvue. Wazne jest też jak Ty się czujesz z soczewką na oku, jesli Cię uwiera itp to warto popróbowac z innymi, wiem że okuliści często proponują i polecają to co mogą sprzedać(okrutne ale prawdziwe nie tylko w tym przypadku)Dlatego najlepiej isć do okulisty niezależnego takiego, który nie pracuje w salonie optycznym i nie sprzedaje soczewek konkretnej firmy...... Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-02-03 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2797 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy to już było: przewodnik po freshlookach (wiadomo, że trochę przekłamany, ale daje jakiś pogląd) http://www.optometria.info.pl/bielaw...look_guide.pdf Edytowane przez yoenne Czas edycji: 2010-02-03 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2798 |
Raczkowanie
|
Czy ktos może wie, jaką grubosc maja freshlook colorblends?
Które z soczewek kolorowych sa najcieńsze....??? Czy zauważyłyście że freshlooki dają efekt nieco wytrzeszczonego oka? Czy wszystkie kolorowe soczewki dają taki efekt? Veroniqe22 czy masz porównanie freshlook i EX jesli o to chodzi..? Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-02-05 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2799 |
Przyczajenie
|
Zdjęcia soczewek zielonych
![]() Przepraszam za jakość ciemniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2801 |
Wtajemniczenie
|
jadowite... jak oczy węża.
rzucaja sie w oczy z wiekszej odleglosci? tzn metra, dwóch? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2802 |
Przyczajenie
|
Oddycham, to właśnie były zdjęcia 'na żywo'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2803 |
Rozeznanie
|
Zamówiłam dzisiaj soczewki Expressions Colors brązowe na Lensa.pl. Jak długo czekałyście na przesyłkę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2804 |
Raczkowanie
|
Gladys wkleisz zdjęcia ?
![]() AoiTsuki jak dla mnie soczewki wyglądaja mało naturalnie, maja ciemno zieloną obwódkę, ale wiadomo, że każdemu podoba się co innego i tez kwestia jak one wyglądaja na żywo, nie na zdjęciu. Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-02-07 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2805 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko przyjdą bo moje jednodniówki się już kończą ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
polecam bo mam podobny kolor oczu jesli chcesz braz to wez sobie freshlook colourblend brazawe one ładnie sie wtapiaja obwódke maja bardzo ciemna dalej braz i nawet jak przeswituja nasze w tej dziurce na żrenice to ładnie wchodzi ton w ton
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2807 |
Rozeznanie
|
miała któraś Freshlooki Sapphire Blue? właśnie czekam na zamówienie i jestem mega ciekawa jak się prezentują na jasno zielonych oczyskach
![]()
![]() |
#2808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wersję demo, czyli próbkę, wkleję zdjęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2809 |
Przyczajenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=09Hl5...eature=related macie przegląd jasnych soczewek na brązowych oczach
![]() AoiTsuki ładnie Ci. Ale myślałam, że ten najjaśniejszy zielony będzie szerszy-tak by wskazywał rysunek na stronie. Czy ktoś ma jakieś informacje gdzie kupić Bausch&Lomb Platinum? Tzn. w polskich sklepach internetowych albo jakoś tanio w normalnym sklepie, bo nigdzie nie mogę na polskich stronach znaleźć? Wszędzie tylko Jonhsony albo Freshlooki, a to Platinum wygląda cudownie...ach... Edytowane przez yoenne Czas edycji: 2010-02-08 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2810 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ewentualnie: http://www.noszesoczewki.pl ale oni wysyłają chyba z Niemiec http://www.soczewki-kontaktowe-tanie.pl/ wysyła z Czech, ale widzę że w opakowaniu jest tylko 1 sztuka ![]() ![]() Ja czekam na brązowe Images z lensa ;p Znalazłam takie video: http://www.youtube.com/watch?v=pgePHwox5v8 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2812 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2813 |
Przyczajenie
|
Elosznik
Nosze kolorowe soczewki od 1/2 roku, do tej pory mialem Colour Vue Green(kwartalne ofc) i nie jestem zadowolony. Oczy szybko się męczyły i soczewki wysychały. Teraz chce kupić jakieś niebieskie, znalazłem 4 aukcje na allegro, które mnie interesują. Potrzebuje tylko opinii kogoś kto takie nosił, jak się nosiły i czy dobrze zmieniają kolor bo mam piwne oczęta. http://www.allegro.pl/item904522271_..._minusowe.html http://www.allegro.pl/item901809515_...we_okazja.html http://www.allegro.pl/item903196557_...alentynki.html http://www.allegro.pl/item901771267_...ek_gratis.html Dzięki z góry za pomoc ![]() Edytowane przez Maarek88 Czas edycji: 2010-02-09 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2815 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2816 |
Przyczajenie
|
Hej! Jestem tu nowa
![]() Ale ja mam do Was kochani takie pytanko. Chcę sobie kupić soczewki ciemno brązowe proszę polećcie mi coś fajnego ja się na tym kompletnie nie znam ![]() Aha i jeszcze jedno pytanie mam oczy niebieskie czy bd widać je bo gdzieś czytałam tutaj ,że jak się źrenice zmiejszają to widać natralny kolor oczów ![]() Jeżeli ktoś ma niebieskie oczka a jest posiadaczem ciemno brązowych lub brązowych soczewek proszę pokażcie zdjęcia! Była bym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam ![]() PS.Liczę na szybką odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Rozeznanie
|
Ja też właśnie czekam na moje szkiełka. Mam niebieskie oczy i zamówiłam brązowe Expressions Colors, ze zdjęć zauważyłam, że w ogóle nie widać pod nimi naturalnego koloru oczu, poza tym mają mniejsze dziurki na źrenice. Jak już do mnie dojdą to wkleję zdjęcia i napiszę opinie
![]() Jestem ciekawa jak te się spisują http://topsoczewki.pl/Hazel_ColorNov...sztuka-41.html miał ktoś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2819 |
Przyczajenie
|
O dziękuję bardzo za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i całuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2820 |
Raczkowanie
|
Oto te moje nowe soczewki CB sterling gray (naturalne jasnozielone), są to zdjęcia makro, normalnie tych pikseli tak nie widać. Ostatnie zdjęcie jest w świetle sztucznym, reszta w dziennym. Mogę dodać z lampą i z oddali jeśli ktoś chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.