Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 00:09   #2851
milka894
Rozeznanie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Acuvue enhancers akurat nie mają ani wzoru ani dziur, wyglądają jak softcolors pod tym względem.

To Acuvue 2 Opaque posiadają dziurę na źrenicę
milka894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 15:00   #2852
justina1985
Raczkowanie

Byłam przekonana, że z Acuvue nie ma takich bez dziur. Dzieki Jazzlyn za "poprawkę"
TYlko chyba Acuvue mają krzywiżnę 8.3 ja potrzebuje 8.6 albo 8.7, to chyba dlatego zbytnio się nimi nie interesowałam.
justina1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 16:23   #2853
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justina1985 Pokaż wiadomość
Byłam przekonana, że z Acuvue nie ma takich bez dziur. Dzieki Jazzlyn za "poprawkę"
TYlko chyba Acuvue mają krzywiżnę 8.3 ja potrzebuje 8.6 albo 8.7, to chyba dlatego zbytnio się nimi nie interesowałam.
Acuvue Enhancers występują w dwóch średnicach 8.3 i 8.7, natomiast Opaque tylko 8.3
Na zdjęciu soczewka Opaque - widać dziurę (fotka z twojesoczewki.com)

Edytowane przez Nais
Czas edycji: 2010-02-20 o 16:25
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 18:18   #2854
justina1985
Raczkowanie

Nais dziękuję!
Własnie doczytałam, że Acuvue Enhancers są dwutygodniowe lub tygodniowe jesli zostawia się je na noc. I mają 58% wody, co dla suchego oka może być gorzej tolerowane (info od okulisty) ale mają dzięki temu lepszą przepuszczalność tlenu niż Focus Softcolor.
justina1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-20, 18:39   #2855
Nais
Wtajemniczenie

To prawda, niektóre osoby mogą odczuwać suchość oka, poniewać im większa zawartość wody, tym większe ryzyko wysychania oczu. Dla porównania soczewki hydrożelowo - silikonowe (ale nie kolorowe, tylko zwykłe) mają zawartość wody na poziomie ok. 30%.
Stary 2010-02-21, 08:06   #2856
wstretnamalpa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gladys Pokaż wiadomość
Zamówiłam dzisiaj soczewki Expressions Colors brązowe na Lensa.pl. Jak długo czekałyście na przesyłkę?
Gladys i co doszły już do Ciebie te soczewki???
Ja zamówiłam 6 lutego i jeszcze ich nie ma:ba ba:jak nie przyjdą w poniedziałek to interweniuje!!!!!!!Jestem zła okropnie!!!!
wstretnamalpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-21, 09:13   #2857
Jazzlyn
Zadomowienie

Wyraźnie jest tam napisane że termin realizacji do 14 dni roboczych, zapewne muszą je najpierw ściągnąć. U mnie minęło 13 dni r., mam nadzieję że niedługo dostanę swoje.
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 10:52   #2858
Gladys
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Wyraźnie jest tam napisane że termin realizacji do 14 dni roboczych, zapewne muszą je najpierw ściągnąć. U mnie minęło 13 dni r., mam nadzieję że niedługo dostanę swoje.
Ja też zamówiłam 6 lutego i też jeszcze ich nie mam. Pisało, że do 20 dni roboczych więc spokojnie czekam, no i zaznaczyłam opłatę przy odbiorze. Jak dojdą to na pewno dam znać
Stary 2010-02-21, 11:09   #2859
Jazzlyn
Zadomowienie

Wydawało mi się właśnie że Expressions do 20 dni, teraz chyba zmienili na 14, ja zamówiłam Images, też 14 dni.
Stary 2010-02-21, 14:13   #2860
wstretnamalpa
Raczkowanie

tak tak.. wiem, że termin realizacji do 14 dni ale jeszcze się nie spotkałam z takim długim oczekiwaniem i już lekko zaczęłam panikować!! Ja już zapłaciłam przelewem!!
wstretnamalpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 15:15   #2861
xsalviax
Przyczajenie

Witam mam niebieskie oczy i kupilem soczewki big eyes colour Vue i niestety maja za duzy otwór i widac na srodku moj naturalny kolor co srednio wyglada. Moje pytanie bo jestem laikiem jesli chodzi o soczewki. Czy sa soczewki o rożnych wielkościach tych otworów by nie przebijał kolor moich naturalnych oczu? Z gory dzieki za odpowiedz.
xsalviax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 20:43   #2862
Jazzlyn
Zadomowienie

xsalviax, przejrzyj parę ostatnich stron, znajdziesz przykładowe zdjęcia soczewek Expressions, moim zdaniem maja najmniejsze dziury na źrenice. Soflens natural colors też mają nienajgorsze, jeszcze w Images wydaja się małe, ale na razie widziałam je tylko na youtube, jak je dostanę to zdam relacje :P

---
W końcu wysłali moje soczewki z lensa.pl, mam nadzieje że niedługo będą
Stary 2010-02-25, 09:27   #2863
xsalviax
Przyczajenie

Mam jeszcze jedno pytanie, po założeniu obydwu soczewek na jedno oko widzę za mgłą i wszystko jest rozmazane tak jak by ta soczewka nie była zerowa z drugim okiem wszystko jest ok , pudełko z para soczewek było oryginalnie zapakowane i są to wg opisu zerówki, czy to mozliwe ze soczewka jest wadliwa lub producent pomylil sie i zle jedna oznaczył? Czy mozna reklamowac soczewke z tego tytułu ? kupiłem na allegro:/

Edytowane przez xsalviax
Czas edycji: 2010-02-25 o 09:28
Stary 2010-02-25, 13:56   #2864
Burbery
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xsalviax Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie, po założeniu obydwu soczewek na jedno oko widzę za mgłą i wszystko jest rozmazane tak jak by ta soczewka nie była zerowa z drugim okiem wszystko jest ok , pudełko z para soczewek było oryginalnie zapakowane i są to wg opisu zerówki, czy to mozliwe ze soczewka jest wadliwa lub producent pomylil sie i zle jedna oznaczył? Czy mozna reklamowac soczewke z tego tytułu ? kupiłem na allegro:/

bardzo dziwna sprawa! Jesteś pewna, że to efekt złej mocy soczewki? Ja czasem też źle widziałam w moich zerówkach ale miałam wrażenie, że po prostu kiepsko je oczyszczałam
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-26, 06:46   #2865
xsalviax
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Burbery Pokaż wiadomość
bardzo dziwna sprawa! Jesteś pewna, że to efekt złej mocy soczewki? Ja czasem też źle widziałam w moich zerówkach ale miałam wrażenie, że po prostu kiepsko je oczyszczałam

Soczewki są nowe dopiero otwarte , wiec nie moga być brudne, na jedno oko widac rozmazany obraz mimo iz są to zerowki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-26, 17:57   #2866
milka894
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xsalviax Pokaż wiadomość
Jasne, że można W piśmie reklamacyjnym opisz dokładnie, dlaczego Twoim zdaniem soczewka nie nadaje się do użytku i dołącz ją w pojemniczku z płynem
milka894 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 08:20   #2867
olgiercik24
Raczkowanie

Od dziś stałam się użytkowniczką soczewek Acuvue Oasys Hydraclear i mam pewien problem: podczas zakładania okazało się, że jest różnica między prawą, a lewą soczewką- oglądałam opakowania i nie zauważyłam L i P ani L i R, w zasadzie niczym się nie różniły... Założyłam więc "jak leci", ale potem sprawdzając strony www okazało się, że to ma znaczenie. Oglądnęłam jeszcze raz pojemniczki i na jednym (od strony przeźroczystej) jest mała literka E a na drugim D- czy to jest rozróżnienie stron?!
Jeśli tak, to która jest która, no i co robić-wyrzucić? Czy jeśli nic mi się nie dzieje mogą zostać?
Jeśli chodzi o użytkowanie, to po ciężkim zakładaniu teraz jest ok, tylko chyba są troszkę za słabe... Czuję się trochę jak podczas zmiany okularów.
Troszkę się rozpisałam, ale liczę na Waszą pomoc
P.s. Zauważyłam, że temat nie jest dokładnie związany z moim problemem, jednak, jeśli któraś zna odpowiedź, to będę wdzięczna

Edytowane przez olgiercik24
Czas edycji: 2010-02-27 o 10:00 Powód: zauważyłam słowo "kolorowe" w temacie
olgiercik24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-27, 10:54   #2868
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olgiercik24 Pokaż wiadomość
Od dziś stałam się użytkowniczką soczewek Acuvue Oasys Hydraclear i mam pewien problem: podczas zakładania okazało się, że jest różnica między prawą, a lewą soczewką- oglądałam opakowania i nie zauważyłam L i P ani L i R, w zasadzie niczym się nie różniły... Założyłam więc "jak leci", ale potem sprawdzając strony www okazało się, że to ma znaczenie. Oglądnęłam jeszcze raz pojemniczki i na jednym (od strony przeźroczystej) jest mała literka E a na drugim D- czy to jest rozróżnienie stron?!
Jeśli tak, to która jest która, no i co robić-wyrzucić? Czy jeśli nic mi się nie dzieje mogą zostać?
Jeśli chodzi o użytkowanie, to po ciężkim zakładaniu teraz jest ok, tylko chyba są troszkę za słabe... Czuję się trochę jak podczas zmiany okularów.
Troszkę się rozpisałam, ale liczę na Waszą pomoc
P.s. Zauważyłam, że temat nie jest dokładnie związany z moim problemem, jednak, jeśli któraś zna odpowiedź, to będę wdzięczna
Nie bardzo rozumiem. Masz wadę na obu oczach taką samą czy różną? Bo jeśli taką samą, to soczewki dzielą się na prawą i lewą w momencie założenia ich na oko i od tej pory musisz pilnować, żeby zawsze zakładać tą samą soczewkę na to samo oko. Jeśli na każde oko masz soczewkę o innej mocy, to sprawa jest oczywista.
Natomiast literki nadrukowane na soczewkach służą do tego, aby pomóc w zakładaniu prawidłową stroną (tak jak ubrania nie nosisz na lewą stronę). Na zdjęciu narysowałam ci, jak powinnaś widzieć znacznik - zaglądając we wklęsłą stronę soczewki, znacznik powinien być jak w lustrzanym odbiciu, natomiast patrząc na bok soczewki zobaczysz normalny widok znacznika. To pomoże, jeśli nie jesteś pewna, czy ci się soczewka przewinęła.
Stary 2010-02-27, 11:31   #2869
olgiercik24
Raczkowanie

Nais, dziękuję za pomoc.
Na na prawym i lewym mam taką samą wadę. co do cyferek, to widzę je i z tym nie miałam problemu. chodziło mi o to, czy, jak miałam opakowania soczewek bez rozróżnienia na prawą na prawe oko i odwrotnie, to czy mogłam je założyć "po kolei" czy po prostu czegoś nie zauważyłam i teraz mam błędnie założone soczewki. Uff... wiem, że to ciężkie do zrozumienia, ale wszędzie słyszę-uważaj, czy założyłaś soczewkę prawą na prawe oko/zaczynaj od prawego oka, żeby nie pomylić, że boję się, że jak czegoś nie zauważyłam i źle założyłam, to może mi się coś stać.
Z tego, co zrozumiałam z Twojej wypowiedzi, to jeśli wada jest taka sama na obu, to nie ważne, którą pierwsze założyłam, tak?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-27, 11:49   #2870
Nais
Wtajemniczenie

Jeśli masz taką samą wadę na dwoje oczu, to możesz kupować dla nich jedno, wspólne opakowanie soczewek. Ważne jest tylko, że jeśli raz założysz daną soczewkę do oka, np. prawego, to zawsze musisz pilnować, aby już na to prawe oko ją zakładać (chodzi o niemieszanie flory bakteryjnej pomiędzy oczami).
Stary 2010-02-27, 12:29   #2871
olgiercik24
Raczkowanie

Dziękuję, wszędzie szukałam odpowiedzi na to pytanie
Stary 2010-02-27, 22:01   #2872
deluxe1111
Przyczajenie

Witam, wszystkich...Mam piwne, jasno brązowe oczy (zdjęcia 1 i 2), a chciałbym mieć szare bądź niebieskie cos podobnego do tych na zdjęciach. Czy jest wogóle szansa uzyskać taki bądź podobny efekt? Prosze o rade!!!!!!!!
deluxe1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 14:07   #2873
domenka1
Przyczajenie

Ja zaczęłam nosić bezbarwne soczewki 4 dni temu. Zakupiłam też soczewki Focusa podkreślające, kolor Royal blue. Chciałabym zobaczyć jaki będzie efekt kolorystyczny, ale nie wiem czy po otwarciu i przymierzeniu mogą one leżeć przez miesiąc nie używane dopóki nie przestanę nosić tych bezbarwnych? Potem będą tyle samo ważne, czyli miesiąc? Gdzieś czytałam, że czas używania soczewek powinno się liczyć od otwarcia soczewek, nawet jeśli się ich nie używa. Może ktoś mi poradzić?
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy to na początku normalne, że gdy noszę soczewki to mam dużo czerwonych żyłek? Jestem alergiczką i nie wiem czy to jest uzależnione od płynu do soczewek, czy od samych soczewek, czy ogólnie od tego, że oko jeszcze się nie przyzwyczaiło?

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez deluxe1111 Pokaż wiadomość
Witam, wszystkich...Mam piwne, jasno brązowe oczy (zdjęcia 1 i 2), a chciałbym mieć szare bądź niebieskie cos podobnego do tych na zdjęciach. Czy jest wogóle szansa uzyskać taki bądź podobny efekt? Prosze o rade!!!!!!!!

Widziałam tu zdjęcia na stronie 89 osoby z brązowymi oczami, która zmieniła kolor na szare i efekt był super. Był to kolor misty gray soczewek Freshlook colors.

Edytowane przez domenka1
Czas edycji: 2010-03-01 o 14:09
domenka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 14:25   #2874
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domenka1 Pokaż wiadomość
ale nie wiem czy po otwarciu i przymierzeniu mogą one leżeć przez miesiąc nie używane dopóki nie przestanę nosić tych bezbarwnych? Potem będą tyle samo ważne, czyli miesiąc? Gdzieś czytałam, że czas używania soczewek powinno się liczyć od otwarcia soczewek, nawet jeśli się ich nie używa. Może ktoś mi poradzić?
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy to na początku normalne, że gdy noszę soczewki to mam dużo czerwonych żyłek? Jestem alergiczką i nie wiem czy to jest uzależnione od płynu do soczewek, czy od samych soczewek, czy ogólnie od tego, że oko jeszcze się nie przyzwyczaiło?
to dobrze czytalas. czas waznosci soczewek liczy sie od otwarcia blistra. bakterie namnazają sie bez wzgledu na czas noszenia.

mozliwe ze masz zylki od noszenia, mozliwe, ze wczesniej po prostu nie przygladalas sie tak dokladnie swoim oczom i zawsze je mialas sporo osob noszacych soczewki dochodzi do takiego wniosku.
mozliwe tez ze to od plynu - sprobuj plynow katalitycznych - aosept, monosept. nie maja konserwantow i nie powinny uczulać, a dodatkowo podobno lepiej sobie radza z osadami bialkowymi (ale sa drozsze).
poczytaj tez watek ogolny o soczewkach.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 16:14   #2875
domenka1
Przyczajenie

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Jak będę miała zdjęcia w kolorowych soczewkach to je tu wkleję.
domenka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 16:39   #2876
rasta panna
Przyczajenie

Cool Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy

Hejo A mi się marzą czarne oczyska
Tylko martwię się że będzie sztuczny efekt, między innymi przez te dziurki na źrenice... Mam oczy zielono-niebieskie... czy ktoś wypróbował czarne soczewki ??
wyglądają jak dla mnie bosko :
podaję przykład
http://www.allegro.pl/item939240908_...nik_black.html
rasta panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 20:39   #2877
rasta panna
Przyczajenie

http://www.allegro.pl/item942737078_..._plyn_poj.html

ooo a tu
Stary 2010-03-04, 11:42   #2878
yennefer2
Raczkowanie

Ja na codzień noszę soczewki MaxVue z serii ColourVue Big Eyes w kolorze Pretty Hazel. Naturalnie mam szaro-niebieskie oczy.
Wczoraj na próbę zamówiłam na allegro soczewki tej samej firmy, tym razem z serii Glamour w kolorze Aqua.
Czy miała któraś z Was soczewki z tej serii?
yennefer2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 12:25   #2879
xsalviax
Przyczajenie

mam pytanie czy mając niebieskie oczy uzyskam zadowalający efekt jesli kupie soczewki ACUVUE 2 johnson&Johnson te typowe z allegro podgreslające kolor. i czy lepiej aqua czy ocean blue ktore dadza lepszy efekt? a moze ktos ma zdjecie z niebieskimi oczami i w/w soczewkami, z gory dziekuje za odp.

ps. wyczytałem na forum że duzo ludzi sie skarży na to że lataja po oku i słabo się trzymaja czy to prawda?

Edytowane przez xsalviax
Czas edycji: 2010-03-04 o 12:43
Stary 2010-03-04, 18:24   #2880
rasta panna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yennefer2 Pokaż wiadomość
Ja na codzień noszę soczewki MaxVue z serii ColourVue Big Eyes w kolorze Pretty Hazel. Naturalnie mam szaro-niebieskie oczy.
Wczoraj na próbę zamówiłam na allegro soczewki tej samej firmy, tym razem z serii Glamour w kolorze Aqua.
Czy miała któraś z Was soczewki z tej serii?

i co jesteś zadowolona z tych soczewek w kolorze pretty hazel ? wyglądają naturalnie na Twoich szaro-niebieskich oczkach?? ? Jeśli mozesz to poproszę abyś dodala zdjęcia

Edytowane przez rasta panna
Czas edycji: 2010-03-04 o 18:26
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości