![]() |
#2161 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Solarium :/
Cytat:
![]() po 2 - w tym watku propaguje sie nieprawdziwe informacje (chocby to o nieszkodliwosci solarium w malej ilosci), zatem wrecz mam obowiazek to zdementowac ![]() po 3 zas - wiem, co znaczy slowo "umiar", acz prosze, nie piszcie, ze umiarkowane korzystanie z solarium nie jest szkodliwe... ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Propaguje się?!
Swoim myśleniem świata tym nie zmienisz. Jeśli ktoś ma rozum to wie kiedy przystopować. Powiem tak, na pewno chodzenie od czasu do czasu jest mniej szkodliwe od chodzenia non stop. Ale jak już się pójdzie te kilka razy to przecież nie jest złe. Tłuste jedzenie, fast foody nie są szkodliwe gdy zna się umiar. Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2010-03-01 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Rozeznanie
|
na Waszym miejscu bym w ogóle nie zwracała uwagi na takie zaczepki. kontynuujcie dalej temat i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 |
Przyczajenie
|
Kochane mam pytanie które z pewnościa sie juz nie raz tu pojawiło ale, uwieżcie przeczytać 2 tys. ileś postów dla mnie to cud musiałby być..
![]() dobra to do rzeczy niedługo wybieram sie na stojace solarium ,byłam juz na leżacych lampach po których źle sie czułam mysle by iśc najpierw na 7 min. a,póżniej na 10 jestem ciekawa ile wytrzymuje opalenizna z solarium uzywacie jakis przyspieszaczy ,mam tabletki "belissa Sun" ale, nie wiem czy one tez sie nadaja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Może najpier idź na 5 minut, skoro źle się czułaś?
Ja nie używałąm żadnych tabletek, a opalenizna utrzymała mi się jakieś 4 mies. Jasne, że na początku było cudownie, a później robiłam się coraj bardzoiej blada...i tak do wczoraj. Znowu poszłam na 8 min i okolice bikini mi się spiekły ![]() Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2010-03-02 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() zobacze jak mnie mocno weżmie po 7 min. to na wiecej już nie pójde moja babka w solarium mówiła ,że te lampy sa nowe i nie mozna sie na nich spiec jassnee! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Rozeznanie
|
na nowych lampach tym bardziej łatwiej o spieczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
|
a w tej kwestii się nie wypowiem, zawsze byłam na leżących i własnie nowe lampy "przypalały" i to ostro :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja od dłuuugiego już czasu jak już wybieram się na solarkę (bo nie jestem antyanty ![]() ![]() ![]() zmarszczki wokół i pod oczami pojawiają się najszybciej, niestety ja bym i filtra użyła (ważny faktor UVA), i czegoś zasłaniającego (z niezbyt cienkiej, delikatnej tkaniny) na buzię dodatkowo nie wierz w opcję wyłączania lamp na twarz, promieniowanie w kabinie jest rozproszone a co do opalania na łóżku czy w tubie, to nie jest tak, że w łóżku lampy są blizej skóry niż w tubie..? niby w pleksie oddzielającej lampy od skóry są jakieś filtry, ale może ta odległość ma znaczenie ![]()
![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Powiem ci, że wg. mnie żadna różnica. I po stojących i po lezących boli tak samo[piecze]
![]() A co do tych okularków. Bo zauważyłam że one są połączone takim...czymś na nos. I to przecie chyba też widać? NAstępnym razem jak pójdę to założe. Ale napewno nie wezmę sobie 10 minut ;pp Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2010-03-03 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() kojarzę, że są takie z plastikowym czy jakimś tym łącznikiem, ale to też cienkie przecież jest w każdym razie, to nie chodzi tylko o zmarszczki wokół oczu, które jak już powstaną, to nie znikną niestety, tylko o bezpieczeństwo i zdrowie naszych oczu ![]() nie wiem jak Wy, ja na codzień używam jakiegoś podkładu czy pudru mineralnego i jak pociągnę powiekę nieopaloną (całkowita bladość w stosunku do reszty twarzy generalnie, choć teraz po długiej abstynencji od opalania cała jestem blada heh) delikatnie, to śladu nie ma, że panda wokół oka jest w ogóle, ja się nie opalam na skwarę, tylko ciuteńkę bardziej, niż byłabym bez opalania, więc i tego efektu bieli wokół oczu dużego nie ma. no ale, opalanie się na silny brązik w solarce przeczy z opalaniem z umiarem ![]() ![]() a co do tych tub czy łóżek, kiedyś mi tak powiedziano na jakimś solarium, nie wiem ile w tym prawdy, bo nie opalam się tak długo, żeby się poparzyć ![]() znam swoją skórę na tyle, żeby wiedzieć od ilu min zaczynać i nie mieć pieczonego kurczaka tu i tam hihi ![]() i jak już zaglądam na solarium, to tylko na jedno, ulubione
![]() Edytowane przez Lavanda Czas edycji: 2010-03-03 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Ja przez cztery lata systematycznie odwiedzałam solarium dwa razy w tygodniu i opalałam się po 15-20 min. Teraz jak o tym pomyślę to ogarnia mnie przerażenie
![]() Gdyby nie wyjazd do Holandii, gdzie mieszkam i pracuję, pewnie do dzisiejszego dnia byłabym tanorektyczką. Tutaj mają strasznie słabe lampy i można iść na rozgrzane łóżko na 30 min i jedynie przez jeden dzień jest się czerwonym a następnego dnia znów bladym, więc szkoda czasu i pieniędzy. Tylko zauważyłam, że na moim ciele (głównie na dekoldzie, ramionach, brzuchu) pojawiają się coraz większe rzesze licznych pieprzyków. Co to może oznaczać? Czy to pamiątka po zbyt intensywnym, dawnym opalaniu?
![]() |
#2174 |
Raczkowanie
|
Wiedzie co kochane zapraszam na strone www.solarium.pl
tam poznacie odpowiedzi na pytania udzielone przez fachowców.Przekonacie się czym tak naprawde jest spowodowana nagonka mediów. Owszem solarium jest szkodliwe ale zostalo zaliczone to tej samej grupy co słonce wiec jesli latem wylegujecie na sloncu po 5 6 godzin a nie takie jakie sa wzkazania ![]() ![]() ![]() ![]() Jesli na słonce smarujecie sie flirtami smarujcie się też w solarium (kosmetykami solaryjnymi).Polecam lekture z tej strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadzam się na całej linii. we wszystkim trzeba znac granice i umiar ![]() ja zima czasami krece nosem, ze jestem blada w porownaniu do innych dziewczyn, ale nadrabiam balsamami, chyba, ze juz mnie okrutnie przypili, to ide na 10min. z tym,ze nic nie zastapi lezenia na cieplutkiej plazy pod sloncem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
![]()
Przepraszam jeżeli jest juz taki wątek albo w nieodpowiednim miejscu to pytanie
![]() Mam pytanie do wszystkich pan które regularnie opalaja sie na solarium,jezeli takie tu sa. ![]() ![]() Tak,wiem... wiem... ze to nie zdrowe i w ógóle...pytam tak z ciekawosci ![]() ![]() Z góry dziekuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
Dot.: Solarium
Jeśli chcesz się opalić, na początek powinnaś zdecydować się na SERIĘ zabiegów - np. 5 razy co dwa dni. Potem wystarczy chodzić raz w tygodniu, żeby utrzymać opaleniznę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Najpierw polecam wizytę w WYSZUKIWARCE
![]()
![]() |
#2179 |
Rozeznanie
|
ja nie chodzę na solarkę ale wydaje mi się, że tak jak ze słońcem naturalnym jeśli chcesz utrzymać opaleniznę i opalać się stopniowo to zaczynasz od największej ochrony (zależy jaką masz jeszcze skłonność do poparzeń i kolor skóry..) jeśli chcesz iść na solarium to musisz zacząć od np. 5minutowej sesji przez kilka razy a potem stopniowo zwiększać ilość minut..a po solarium używać kremów nawilżających i takich które utrzymują opaleniznę..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;18169829]Slusznie. Ja ze swojej strony polece wizyte u dermatologa, ktory opowie Ci o szkodliwosci smazenia swojej skory pod sztucznymi lampami.[/QUOTE]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
oj Dziewczyny dajcie spokój z tym dogadywaniem- po co te docinki?!
Chce kobita chodzic na solarium to niech chodzi- ja tam lubie masło więc je jem, w d*** mam to, ze inni wola margarynę i argumenty o jej wyzszości nad masłem mnie guzik obchodzą- chociaż zdaję sobie z nich sprawę ![]() Klaudyneczka pewnie też doskonale zdaje sobie sprawę na co się decyduje, więc przestańcie wszystkich w kółko umoralniać i "wychowywać"- żenada na prawdę ![]() A do Ciebie moja Droga- następnym razem użyj wyszukiwarki- o solarium, wpływie opalania na skórę i jej pielęgnacji jest na prawdę mnóstwo watków- niepotrzebnie zaśmiecasz forum ![]() i peace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-03-27 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Rozeznanie
|
Właśnie - to nie kwestia gustu czy smaku, ale zdrowia.
Mi się podoba opalenizna, ale świadomie z niej rezygnuję. Na solarium w życiu nie pójdę, a od wczesnej wiosny do później jesieni chronię twarz i ciało filtrami - w zimie wystarczy mi tylko filtr w kremie do twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
Ale przeciez nikt nikomu nie każe chodzic i to chyba sprawa kazdego co robi ze swoim ciałem
![]() Ja tylko grzecznie zapytalam czy ktos chodzi i moze cos wiecej nz ten temat powiedziec jezeli nie to nie ma problemu i po co jakies głupie komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
a co was to obchodzi to że autorce tematu zaczną pękać włókna kolagenowe?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A okreslenie "zalosne" zostaw dla siebie. Troche kultury. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Napewno w solarium, doradza Ci jakis krem uzywac przed i po i jak czesto chodzic, bo lampy solaryjne maja rozna moc...
Zastanow sie czy warto na to chodzic? Sa inne sposoby posiadania opalenizny, chocby opalanie natryskowe, samoopalacze, zmywalne brazery. Ciekawostka: Niemiecy przyjeli ustawe, ktora wprowadza zakaz korzystania z solarum przez osoby ponizej 18 roku zycia ze wzgledu na wysokie ryzyzko zachorowania na raka skory. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
Po opalaniu w solarium pojawiają mi się na skórze jasne plamki. Co może być tego przyczyną, i czy mogę dalej się opalać? Może znacie jakąś maść aby to usunąć
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.