![]() |
#2161 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Kurczę - ten watek ma już 5 lat. Uświadomiłam to sobie, bo pisałam w nim kiedyś "na początku" mojej spiralki. A to już właśnie piąty rok się kończy od kiedy ją mam i czas na zmianę. I właśnie tu moje pytanie - czy wymiana spiralki odbywa się przy jednej wizycie, czy najpierw wyjmujemy, trzeba odczekać jakiś czas i dopiero można założyć nową? Mój gin twierdzi, że w zasadzie powinno się zrobić jakąś przerwę, ale ostatecznie można to zrobić od razu po wyjęciu poprzedniej. Może lepiej poczekać - tylko jak długa musiałaby byc taka przerwa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Opinie sa rozne ,nie wiem czy potrzebna jest przerwa bo niby co mialaby dać ?
oprocz ew ciazy ![]() ja bede chciała od razu założyć kolejną ,jak cierpiec to raz ![]() no chyba ,że TZ mnie przekona do bobasa a przekonac mnie moze tylko zakupem psa :-D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Rozeznanie
|
Mamcia81 tak mnie ta Twoja spirala zaintrygowała, że może ja pojadę do Twojego gina...do Jawora mam niedaleko
![]() ![]() ![]()
#2165 |
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie dostałam pierwszą spiralową @
Szybko - po 26 dniach, zero bólu i krwawienie bardzo słabe - pewnie to jeszcze wpływ tabsów. Za to włosy strasznie mi sie przetłuszczją - to akurat brak tabsów ![]()
![]() |
#2166 |
Rozeznanie
|
dziewczyny dostalam odpowiedz od jedynego dystrybutora tego cuda (ze stronki co podala Mamcia
![]() ![]() 69,53 plus koszta transportu 15 zł ![]() jak tylko pogadam ze swoim ginem i bedzie on na tak to zamawiam ![]() bo jak dla mnie ta najdelikatniejsza spirala jaka widzialam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
no rzeczywiście cena rewelacyjna
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 | |||
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mirenę założyłam zaraz po odstawieniu tabletek, więc możliwe, że gorsza cera, to skutek ich odstawienia... I daj Boże, że się za jakiś czas ureguluje, bo ostatni raz problemy z cerą miałam na studiach, czyli baaaardzo dawno temu ;-) (jestem już w wieku, kiedy Mirena jest chyba najbardziej odpowiednim rozwiązaniem ![]() Najbardziej martwi mnie to libido, bo przy tabletkach było masakrycznie niskie, a do tego jeszcze suchość... Mam nadzieję, że i to się ureguluje. Wiem, że mózg ludzki jest zaskakujący, ale nie umiem sie "zaprogramować" tak, że wszystko jest ok i wtedy będzie ok... W zasadzie powinnam go raczej zaprogramować, żeby się za bardzo nie wtrącał i pozwolił działać naturze, ale chyba się cholernik zaciął czy coś, bo nie chce się wyłączyć ![]() Wciąż mam nadzieję, że Mirena to droga do pełni szczęścia ;-) no więc czekam wytrwale, aż przyjdzie! Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
Mam problem, chyba wyląduję z tym jutro u lekarza...od czasu założenia wkładki mam upławy, najpierw były lekko krwiste a teraz mam wrażenie, że stały się ropne...nic mnie nie boli...czy to efekt wkładki? Boję się...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
Zauważyłam że w przynajmniej kiku wątkach pojawiło się pytanie o spiralę dla nieródek.Ja także do nich należę i już od jakiegoś czasu myslałam o wkładce ponieważ próbowałam 2 różnych tabletek i albo miałam doła i krwawienie 2 razy w m-cu ![]() ![]() ![]() Odwiedziłam także klinikę w Dublinie,gdzie mieszkam, ale tam albo mirena albo zwykła miedzianka,Gynefix niedostępny. Znalazłam więc namiary na ginekologa z doświadczeniem w Wielkiej Brytanii i wybrałam się z wizytą.Pani doktor okazała się bardzo miłai kompetentna,przeprowadził a szczególowy wywiad,póżniej założyła spiralkę.Sam zabieg nie był zbyt przyjemny,odczuwałam ból 2 razy,na szczęście parę minut i po wszystkim.Jak się też okazało nie kośztowało mnie to ani grosza,dzięki angielskiemu NHS.Było to miesiąc temu. Najgorsza była pierwsza miesiączka,niedługo po założeniu,normalnie jest raczej obfita,tym razem był po prostu zalew ![]() Przez większośc kwietnia miałam jakieś plamienie,co przyznaję trochę mnie niepokoi ale może mój organizm oswaja sie z kawałkiem miedzi. Sprawdzałam też czy jest na miejscu i nitki są wyczuwalne. Od wczoraj mam znowu miesiączkę,tym razem normalną,nie mocniejszą niż zwykle,żadnych bóli.Akurat kiedy się skończy wybieram się do Polski więc odwiedzę mojego lekarza. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2172 |
Rozeznanie
|
Czy te nitki nie przeszkadzają w trakcie stosunku??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
![]()
Mój partner wyczuł je i sobie ze mnie żartował na początku ale teraz już pewnie bardziej przylegają do szyjki i że tak powiem się ułożyly.
Ewentualnie zawsze można je przyciąć.Poza tym podobną po jakimś czasie miękną,nie są tek sztywne jak na początku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę to niekomfortowe,ale cóż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
dzisiaj dostalam wiadomosc od kolezanki (juz drugiej) ze musi miec usuwana wkladke bo organizm ja odrzucil
![]() qrcze od czego to zalezy??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy takowych nie mialam ,przed okresem mam 2 dni brazowej wydzieliny ale nie sadze aby to byla wydzielina miedziana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Rozeznanie
|
dziewczyny rano mialam zakladana Mirene i czuje sie fatalnie!!! Bol jajnikow niedowytrzymania - caly czas karmie piersia wiec juz zapomnialam jak to jest!!! Krwawie i jestem mega zmeczona!!! Bol jest okropny!! Jak dlugo tak potrwa??
#2179 |
Rozeznanie
|
a bralas no-spe? albo inne leki przeciw bolowe jakie mozesz przy karmieniu?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leki rozkurczowe powinny pomoc ale karmisz wiec pewnie nie wszytskie sie nadaja. trudno powiedziec ile moze to potrwac ale oby jak najkrócej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Raczkowanie
|
Chwaliłam, chwaliłam i przechwaliłam
![]() Dziewczyny ile dni u was się spóźniała bez żadnego powodu???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam u lekarza z tymi upławami. To efekt zmiany proszku i płynu do płukania bielizny, a nie wkładki
![]() ![]() ![]() A tak z ciekawosci jak wygląda to, że organizm odrzucił wkładkę? Faktycznie jest tak, że przy wkładce miedzianej śluz jest "miedziany"? Jeśli tak to czy tak jest przez cały czas czy tylko na początku? |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |||
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
Przeciez organizm musi przywyknąć a spiralka dopasować ![]() ![]() a ten twoj TZ to niezly chisteryk ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jedna caly czas krwawila jak przy okresie a druga po prostu bolal brzuch odkad zalozyla - jakies 3 m-ce mam nadzieje ze ja nei bede miala takich przeboi... ciekawe co tam u Gosi??? (gosiaborkowska) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Rozeznanie
|
Tak, bralam No-spe, ale nic mi nie dalo!!! Noc minela spokojnie, ale w dzien znowu bol powrocil!!!!
#2186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Nutka.... ![]() Dziwi mnie tylko fakt że przez 5 cykli wszystko było o.k a tu proszę.... tak mój TZ jest raczej z tych niecierpliwych i pesymistów....wizja kolejnego dziecka po prostu go przeraża... no cóż....czekam dalej ![]() Agee pytasz o Gosię....czytałam na wątku o krążku, że jej mąż najpierw się zamroził a teraz odmroził i już są po inicjacji krążkowej i bardzo sobie go chwalą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co to znaczy, zamrozil a pozniej odmrozil??? ![]() pojde sobie podczytac (jak znajde hihihi) Oliwia to moze skontaktuj sie z ginem... moze rzeczywscie cos sie dzieje nie tak... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówię o plotkach,że ktos tak miał-mówię o sobie. miałam miedzianą i przez 5 lat między miesiaczkami miałam rdzawe upławy.gin mówił,że tak ma być.to nie jest rdza,ale śluz ma kolor rdzawy właśnie przez miedź. nie wiem,czy w każdej spirali z dodatkiem miedzi jest tak samo,to nie znaczy,że nie może być ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
u mnie mirena "układała" się przez miesiąć.trzy miesiące ją czułam,a potem było już ok. jednak każda z nas jest inna,więc najlepiej spytać się lekarza. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-04-23 o 18:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
@ nadal nie ma!!!
![]() nawet nie chcę myśleć co by było gdyby wyszedł pozytywny! Cholercia chyba ja już też zaczynam panikować ( a to wszystko przez niego ![]() Oliwia ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza bo takie bóle jakie Ty opisujesz chyba nie powinny być. Lepiej sprawdzić niż później pluć sobie w brodę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Stokrotko to w takim razie trzymam kciuki za negatywny test ciazowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.