|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
blla tylko zazdrościć zdjęć
Widać radość na twarzach,fajnie. |
|
|
|
#3122 |
|
Raczkowanie
|
[quote=gosiakk7;9788990
Przepraszam, jeśli kogoś zdubluję pytaniem...ale czy była mowa ostatnimi czasy o imprezie bożonarodzeniowej w Mpanshyi??? Tak jak na Wielkanoc.... Może znowu jakieś pospolite ruszenie pod tytułem "Święta"? [/quote]Gosia przesylka jest juz w Johanesburgu.Wielkie dzieki. Kochani-Bozonarodzeniowe Party bedzie i to juz na nowym placu zabaw dla maluchow-bez Waszej pomocy sie nie obejdzie-prosze pomozcie nam je przygotowac dla dzieci jak to zwykle co roku wspaniale robicie-Z gory dziekuje. AVA jest juz dzisiaj w Livingstonie a my w Mpanshyi rozmiescilysmy na razie 4 sprzety na placu zabaw: 2 zjezdzalnie,hustawke i taki box z rurek,sa juz pomalowane.Mr Michael zacementowal dobrze zeby w nocy to gdzies nie zginelo. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#3123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj zakonczono tloczenie oleju slonecznikowego i bylo gotowanie, cedzenie itd.wiec dzisiaj mamy 17,5 l czystego oleju.pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
Siostro witam, pozdrawiam i mam jedno pytanko. Ile u was kosztują świece? Pytam, bo pomyślałam, ze przydałyby się rodzinom bez prądu
|
|
|
|
#3125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie było mnie tutaj kiedy organizowano zbiórkę na Party Wielkanocne. Dlatego chciałam zapytać: - Czy wystarczy wpłacić pieniążki i napisać, że to na party świąteczne? - Czy zdąży Siostra dowiedzieć się przed świętami ile zostało wpłacone? - Chciałabym dowiedzieć się jeszcze, czy dzieci mieszkające w innych wioskach przychodzą na takie spotkania? ( tylko proszę nie pomyśleć, że jeśli nie, to nie pomożemy )
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
Kochanie gdzieś w listach Avy była podana cena 4000kw - 1 mała świeca
|
|
|
|
#3127 |
|
Raczkowanie
|
Kochana Siostro!!!
Dziękuję za akcję poszukiwawczą piłki dla Jeremiaha (397) Mam jeszcze prośbę a raczej pytanie - czy może nie zapodział się także list od nas z naszymi zdjęciami. Pytam się, bo skoro ciocia Jeremiaha wypytywała się o nas - to wniosek taki że Jeremiah nie dostał też listu - bo pewnie od razu by go otworzył i byłoby wszystko jasne. Może też się list gdzieś zapodział? |
|
|
|
#3128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieci z odleglych wiosek nie przyjda-my musimy do nich jechac z swiatecznymi prezentami. jesli chodzi o swieczki to sa takie cienkie za 2.000 i troche grubsze po 4.000/te ostatnie sa lepsze dluzej daja swiatlo. |
|
|
|
|
#3129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kajarabek Kiedyś moja córka korespondowała z dziewczynką z Mpanshyi i wysyłaliśmy jej też paczuszki. W odpowiedzi nie potrafiąc się zrewanżować posyłała nam w listach listki kilku roślin. Postaram się je odszukać i Ci wysłać. Podaj proszę na priv swój adres bym to mógł podesłać.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-11-22 o 23:21 |
|
|
|
|
#3131 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochani!
Jestem już w domku, po wyjeździe i zaraz zabieram się za kończenie kalendarza...nadal jeszcze czekam na fotki, jeśli ktoś chce podesłać . MAMA - zależy mi na zdjęciu Twojego Victora - jesteś matką tego forum i tej akcji. Bez Ciebie by nas tu nie było...DlaCiebieJ już mi wysłała...ale Seony fotki nie widziałam...co prawda czekam na foty wszystkich dzieci, ale dziewczyny tyle robią i tyle czasu poświęcają koordynacji... W pt i sb byłam w KRK na warsztatach organizowanych przez wolontariat salezjański. Sporo było informacji o środowisku i zdrowiu w krajach słabo rozwiniętych. W grudniu jest u nich kolejne, ostatnie z cyklu spotkanie, na którym poruszany będzie temat - skąd brać pieniądze na różne projekty i jak te projekty pisać...ja się wybieram...może ktoś jeszcze??? Nie śmiem pytać Markosa, bo On kupę czasu spędza nad statutem...ale może temat Go zainteresuje...widziałam też na forum, że ktoś jest z Krakowa...może miałby ochotę się przyłączyć? Co do party Bożonarodzeniowego...jeśl i nie macie nic przeciwko, to ja mogę zbierać informację - tak samo jak przy Wielkanocnym - kto ile wpłacił. Dajcie tylko znać mailem gosia@adopcjaserca.pl, ale na priva. Pozdrawiam! |
|
|
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
Witam Cie Gosiu - przed chwilą przesłałam Ci zdjęcia naszego Jeremiasza
Pozdrawiam |
|
|
|
#3133 |
|
Raczkowanie
|
Gosiu - alicjazopola też wysłała zdjęcie Cathreen Mwanza 483:
Edytowane przez alicjazopola Czas edycji: 2008-11-23 o 11:29 |
|
|
|
#3134 |
|
Rozeznanie
|
Gosiu czy mój mail ze zdjęciem dotarł?? Chcę sie upewnić bo co mi poczta ostatnio szwankuje
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym polega świąteczne party? Tzn czy jest jakaś składaka, co w ramach tego otrzymają dzieci, czy dzieci z dalszych wiosek otrzymają jakieś podarki mimo że nie będą na party?? Do kiedy należy wpłacać pieniążki?? Pozdrawiam wszystkich serdecznie
|
|
|
|
#3135 |
|
Rozeznanie
|
Pyziulka - akcje świąteczne takie jak party wielkanocne i bożonarodzeniowe, to zbiórka pieniążków, które każdy chętny wpłaca na konto Sióstr z tytułem przelewu "party bożonarodzeniowe" (czy też wielkanocne...zależy od okazji
)Ważne jest, żeby dać znać ile się wpłaciło, ponieważ Siostra dostaje wyciąg bankowy z opóźnieniem, a musi wiedzieć przed Świętami ile pieniążków może przeznaczyć na zorganizowanie takiego wydarzenia. Rozpuście wici wśród znajomych - każda złotówka jest ważna Może ktoś zechce się przyłączyć!Pozdrawiam! PS. Co do fotek: Alicja- Twojego maila mam...Pyziulka... patrzyłam teraz...ale nie widziałam nic od Ciebie...z jakiego adresu wysyłałaś??? Wszystkim którzy podesłali fotki - bardzo dziękuję! a ja nadal czekam na fotę od MAMY i Seony....
Edytowane przez gosiakk7 Czas edycji: 2008-11-23 o 11:45 |
|
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakieś wątki były, to możesz odświeżyć. Na gotowaniu możnaby założyć Ja zakładałam o Party Wielkanocnym, ale nie wiem czy czasem Jola nie zakładała o Bożonarodzeniowym? Trzeba odszukać. Cytat:
Napisałam do Kate354, może coś się uda w Super Nowościach zamieścić Wysłałam meila do KateMwale żeby dała na stronę też.Edit. Wątek wyciągnięty Zapraszam do podbijania, aby był na pierwszej stronie![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=178052 Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-11-23 o 12:59 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#3137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Nie myślałam że kiedyś to napisze "mam zaległości w czytaniu forum" sezon "chorowania dzieci"
gosia - zdj wysłałam ![]() siostro - pozdrowienia Ava - wielkie dzięki za całą Twoja pracę na misji ide podbić party w Zambii a art w Super Nowościach to strzał w 10 - oby sie udało ![]() tylko że info o składkach musiałaby przekazać chyba siostra ekonomka z zakonu bo nie napiszemy w gazecie zeby dać znać Gosi - bo może się ludziom wydać podejrzane, a moze nie ...
|
#3139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko czas nie chce się nade mną zlitować i wcale nie jest zainteresowany tym, że jakoś go mało Ale napisz dokładnie kiedy to będzie......może coś wymyślę ![]() A nad statutem to "kupy czasu teraz nie spędzam" Jest kilka drobnych spraw do poprawienia - dziękuję za pomoc "zaufanym" prawnikom: siostrze Neli i mężowi Elizabeth - i dopracowanie go nie zajmie już dużo czasu. Tylko że ja praktycznie ostatnio nie mam go (tego wolnego) prawie wcale. Ale coś wygospodaruję. Gosiu - i musimy się zabrać za skompletowanie reszty dokumentów, ale to już poustalamy mailowo ![]() No i róbmy tę imprę w Zambii
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
jak moge wyslac ubrania dzieciom? mam tez troche zabawek, figurek (o ile to komus sprawi radosc lub sie przyda)...wyprowadzam sie do Lonydnu w czerwcu i chcialam te rzeczy sprzedac, ale wole oddac to co przyda sie dzieciom
65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55 171cm Edytowane przez 1stLaDy Czas edycji: 2008-11-23 o 22:36 |
|
|
|
#3142 | |
|
Raczkowanie
|
Michael z mamą i rodzeństwem mieszka w Chimusanya (Ava również była u nich w odwiedzinach
- post z 9. albo 10. listopada) .Cytat:
chcę zamieścić info w miejscu, gdzie zaglądają też moi znajomi z zagranicy - czy ewentualnie przelew w dolarach czy euro może być? Gosia, gdybyś dostała info o wpłacie po ang, to się nie przeraź
|
|
#3143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można wysyłać paczki i koperty bąbelkowe. Jeśli jest to paczka w środku proszę napisać SM Józefa Słaba (siostra uniknie wtedy niepotrzebnych opłat celnych). Jeżeli jest wysyłany list - koperta bąbelkowa to SM Józefa Słaba wpisuje się na początku adresu. Paczkę może wysłać każdy, nawet ten, kto nie ma pod opieką przydzielonego dziecka. Siostra obdarowuje zawsze najbardziej potrzebujące dzieci a paczki sprawiają im mnóstwo radości! Oto adres: St. Lukes Mission Hospital Mpanshya P. O. Box 32 789 Lusaka ZAMBIA - Centr. Afryka Tak możesz wysłać wszystko napewno sprawisz wielką radość. |
|
|
|
|
#3144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() do takich wpłat potrzebne są, oprócz nr konta także inne numerki (IBAN), ale to wszystko jest podane choćby w FAQ. |
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie już się chyba przyzwyczaili, że zajmują się tym osoby świeckie A konto jest prywatne Siostry Józefy i nie ma jak wczęśniej niż za 3 miesiące sprawdzić stanu konta na Party Bożonarodzeniowe. Może Ludzie zrozumieją A tak to tylko napiszą meila - wpłaciłam 10 zł i już wiadomo. Przecież nie żądamy kopii przelewu ani szczególowych danych
|
|
|
|
|
#3146 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Podobnie jak Seona
filmy ze spotkania z siostrą Józefą, Tychy, Chorzów, ogniska i inne Zambie ; artykuł w DZ Kelvin Mwanza, początki misji Edytowane przez ahamar Czas edycji: 2008-11-24 o 09:23 |
||
|
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich udzielających się w tym wątku.
Po pierwsze chciałam Wam serdecznie podziękowac za to, że jest tylu wspaniałych i niosących pomoc ludzi. Aż serce rośnie Jestem na wizażu już dośc długo ale dopiero teraz tutaj trafiłam. Dopiero zaczęłam zagłębiac się w wątek (w pierwszą częśc) więc jeszcze trochę czytania przedemną. Ale wiem na pewno, że również chciałabym się do tej pomocy przyłączyc. Niestety w tym momencie moje konto jest puste, ale dostałam pracę i po pierwszej wypłacie w styczniu na pewno przeznaczę jakąś sumę dla dzieci. Pozdrawiam serdecznie i pozwolicie, że w razie wątpliwości będę pytac?
|
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuję lub gratuluję - nie wiem - przebijania się przez wątek. W razie czego pytaj. |
|
|
|
|
#3149 |
|
Rozeznanie
|
http://www.wawel.com.pl/mikolaj2008/
Można pomóc dzieciaczkom w domach dziecka !!!!! KLIKAJCIE Jeśli nie wiecie na jaki dom zagłosować to oddajcie głos na dom dziecka w Białowieży /podlaskie/ |
|
|
|
#3150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

[/quote]

Ja zakładałam o Party Wielkanocnym, ale nie wiem czy czasem Jola nie zakładała o Bożonarodzeniowym?

Jest kilka drobnych spraw do poprawienia - dziękuję za pomoc "zaufanym" prawnikom: siostrze Neli i mężowi Elizabeth
65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55