Misja w Zambii - część III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-22, 18:33   #3121
BIG
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

blla tylko zazdrościć zdjęć
Widać radość na twarzach,fajnie.
BIG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 19:13   #3122
s.Józefa
Raczkowanie

[quote=gosiakk7;9788990

Przepraszam, jeśli kogoś zdubluję pytaniem...ale czy była mowa ostatnimi czasy o imprezie bożonarodzeniowej w Mpanshyi??? Tak jak na Wielkanoc....
Może znowu jakieś pospolite ruszenie pod tytułem "Święta"? [/quote]

Gosia przesylka jest juz w Johanesburgu.Wielkie dzieki.
Kochani-Bozonarodzeniowe Party bedzie i to juz na nowym placu zabaw dla maluchow-bez Waszej pomocy sie nie obejdzie-prosze pomozcie nam je przygotowac dla dzieci jak to zwykle co roku wspaniale robicie-Z gory dziekuje.
AVA jest juz dzisiaj w Livingstonie a my w Mpanshyi rozmiescilysmy na razie 4 sprzety na placu zabaw: 2 zjezdzalnie,hustawke i taki box z rurek,sa juz pomalowane.Mr Michael zacementowal dobrze zeby w nocy to gdzies nie zginelo.
Pozdrawiam serdecznie
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 19:27   #3123
s.Józefa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mukashana Pokaż wiadomość

Seona ja nie pamietam,żebym coś takiego mówiła ;-)) nie sądzę, żeby w ten sposób się szybko zwrócił koszt traktora, bo to przeogromna kasa, a ludzie tam chyba nie sa na tyle zamozni,żeby płacić dużo za wynajem.... wiem ze to juz pewno dawny temat, ale tak przegladałam kilka stron wstecz no i widze,że coś o mnie ;-))

czy nadal Siostra opłaca kucharke, która gotuje dzieciom? Bo ja ciągle wpłacam kilka groszy co miesiąc , a nie wiem czy to aktualna sprawa..
Mukashana masz racje traktor to ogromny wydatek zeby go tutaj kupic ,o tym nie moge nawet myslec to duuuze kwoty...oczywiscie ze przydalby sie bo to agreeculture bardzo popchnelysmy do przodu...ludzie wynajmuja traktor teraz u ksiedza bo juz naprawil....ale jeden traktor na cala okolice nie rozerwie sie wiec ciagle jeszcze w wiekszosci poslugujemy sie motyka.Kucharke oplacamy ,dzieci codziennie maja obiad - jeszcze tydzien bo beda ferie az do stycznia.Wszystkim co wplacaja na kucharke -dziekuje.
Dzisiaj zakonczono tloczenie oleju slonecznikowego i bylo gotowanie, cedzenie itd.wiec dzisiaj mamy 17,5 l czystego oleju.pozdrawiam serdecznie
Stary 2008-11-22, 19:45   #3124
kajarabek
Raczkowanie

Siostro witam, pozdrawiam i mam jedno pytanko. Ile u was kosztują świece? Pytam, bo pomyślałam, ze przydałyby się rodzinom bez prądu
kajarabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 19:58   #3125
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
Kochani-Bozonarodzeniowe Party bedzie i to juz na nowym placu zabaw dla maluchow-bez Waszej pomocy sie nie obejdzie-prosze pomozcie nam je przygotowac dla dzieci jak to zwykle co roku wspaniale robicie-Z gory dziekuje.
Siostro pozdrawiam bardzo serdecznie

Nie było mnie tutaj kiedy organizowano zbiórkę na Party Wielkanocne. Dlatego chciałam zapytać:
- Czy wystarczy wpłacić pieniążki i napisać, że to na party świąteczne?
- Czy zdąży Siostra dowiedzieć się przed świętami ile zostało wpłacone?
- Chciałabym dowiedzieć się jeszcze, czy dzieci mieszkające w innych wioskach przychodzą na takie spotkania? ( tylko proszę nie pomyśleć, że jeśli nie, to nie pomożemy)

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 21:11   #3126
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Kochanie gdzieś w listach Avy była podana cena 4000kw - 1 mała świeca

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 21:20   #3127
blla
Raczkowanie

Kochana Siostro!!!
Dziękuję za akcję poszukiwawczą piłki dla Jeremiaha (397)
Mam jeszcze prośbę a raczej pytanie - czy może nie zapodział się także list od nas z naszymi zdjęciami. Pytam się, bo skoro ciocia Jeremiaha wypytywała się o nas - to wniosek taki że Jeremiah nie dostał też listu - bo pewnie od razu by go otworzył i byłoby wszystko jasne. Może też się list gdzieś zapodział?
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-22, 21:23   #3128
s.Józefa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość
Siostro pozdrawiam bardzo serdecznie

Nie było mnie tutaj kiedy organizowano zbiórkę na Party Wielkanocne. Dlatego chciałam zapytać:
- Czy wystarczy wpłacić pieniążki i napisać, że to na party świąteczne?
- Czy zdąży Siostra dowiedzieć się przed świętami ile zostało wpłacone?
- Chciałabym dowiedzieć się jeszcze, czy dzieci mieszkające w innych wioskach przychodzą na takie spotkania? ( tylko proszę nie pomyśleć, że jeśli nie, to nie pomożemy)
Wystarczy wpisac 'party swiateczne' i przed wplaceniem napisac komus kto spisuje ile kto wplacil /komus z forum kto bedzie do tego wyznaczony-jak to bywalo w poprzednich latach/-to pomoze mi zorientowac sie jaka kwote mam wylozyc bo wiadomo ,wyciagi bankowe i pieniadze otrzymuje z opoznieniem.
Dzieci z odleglych wiosek nie przyjda-my musimy do nich jechac z swiatecznymi prezentami.

jesli chodzi o swieczki to sa takie cienkie za 2.000 i troche grubsze po 4.000/te ostatnie sa lepsze dluzej daja swiatlo.
Stary 2008-11-22, 21:28   #3129
s.Józefa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blla Pokaż wiadomość
Kochana Siostro!!!
Dziękuję za akcję poszukiwawczą piłki dla Jeremiaha (397)
Mam jeszcze prośbę a raczej pytanie - czy może nie zapodział się także list od nas z naszymi zdjęciami. Pytam się, bo skoro ciocia Jeremiaha wypytywała się o nas - to wniosek taki że Jeremiah nie dostał też listu - bo pewnie od razu by go otworzył i byłoby wszystko jasne. Może też się list gdzieś zapodział?
List dotarl i napewno Jeremiasz odpowie .Pozdrawiam goraco.
Stary 2008-11-22, 23:18   #3130
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Mukashana masz racje traktor to ogromny wydatek zeby go tutaj kupic ,o tym nie moge nawet myslec to duuuze kwoty...oczywiscie ze przydalby sie bo to agreeculture bardzo popchnelysmy do przodu...ludzie wynajmuja traktor teraz u ksiedza bo juz naprawil....ale jeden traktor na cala okolice nie rozerwie sie wiec ciagle jeszcze w wiekszosci poslugujemy sie motyka.
S. Józefo Pozdrowienia z Zabrza. Jeszcze raz ponawiam pytanie: 1) czy MIVA Polska nie mogłaby przyść z pomocą? Przecież Oni zaopatrują misjonarzy nie tylko w środki transportu ale także i w ciągniki. Może zgromadzenie wystąpi z pytaniem o taką możliwość? Wiem także, że Klawerianki także zamieszczają na łamach "Echa Afryki " prośby misjonarzy o dofinansowanie różnych projektów. Może by i do nich napisać? 2) Mam znajomego kapitana w Gdyni to spytam go o możliwości przewozu traktora z Polski statkiem Polskiej Żeglugi Morskiej bez pośrednictwa poczty np jako przewóz własności członka załogi i ile by to wtedy kosztowało. 3)Jak sie nazywa port w Afryce przez który przechodzą przesyłki ekonomiczne? 4) Jeżeli Ahamar nie żartuje to ile by kosztował ten traktor, który stoi na jego podwórku i się marnuje? Ahamar - to pytanie dla Ciebie). 5) Ciągle czynię staranie w kierunku festynu misyjnego w Zabrzu, dlatego proszę o modlitwę by moje starania nie były lekceważone i jak się uda to nagłośnię wtedy sprawę traktora i zwiększy się szansa tę maszynę.

Kajarabek Kiedyś moja córka korespondowała z dziewczynką z Mpanshyi i wysyłaliśmy jej też paczuszki. W odpowiedzi nie potrafiąc się zrewanżować posyłała nam w listach listki kilku roślin. Postaram się je odszukać i Ci wysłać. Podaj proszę na priv swój adres bym to mógł podesłać.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2008-11-22 o 23:21
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 09:48   #3131
gosiakk7
Rozeznanie

Witajcie kochani!
Jestem już w domku, po wyjeździe i zaraz zabieram się za kończenie kalendarza...nadal jeszcze czekam na fotki, jeśli ktoś chce podesłać . MAMA - zależy mi na zdjęciu Twojego Victora - jesteś matką tego forum i tej akcji. Bez Ciebie by nas tu nie było...DlaCiebieJ już mi wysłała...ale Seony fotki nie widziałam...co prawda czekam na foty wszystkich dzieci, ale dziewczyny tyle robią i tyle czasu poświęcają koordynacji...

W pt i sb byłam w KRK na warsztatach organizowanych przez wolontariat salezjański. Sporo było informacji o środowisku i zdrowiu w krajach słabo rozwiniętych. W grudniu jest u nich kolejne, ostatnie z cyklu spotkanie, na którym poruszany będzie temat - skąd brać pieniądze na różne projekty i jak te projekty pisać...ja się wybieram...może ktoś jeszcze??? Nie śmiem pytać Markosa, bo On kupę czasu spędza nad statutem...ale może temat Go zainteresuje...widziałam też na forum, że ktoś jest z Krakowa...może miałby ochotę się przyłączyć?

Co do party Bożonarodzeniowego...jeśl i nie macie nic przeciwko, to ja mogę zbierać informację - tak samo jak przy Wielkanocnym - kto ile wpłacił. Dajcie tylko znać mailem gosia@adopcjaserca.pl, ale na priva.

Pozdrawiam!
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 10:15   #3132
blla
Raczkowanie

Witam Cie Gosiu - przed chwilą przesłałam Ci zdjęcia naszego Jeremiasza
Pozdrawiam
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:19   #3133
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

Gosiu - alicjazopola też wysłała zdjęcie Cathreen Mwanza 483:

Edytowane przez alicjazopola
Czas edycji: 2008-11-23 o 11:29
alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:26   #3134
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Gosiu czy mój mail ze zdjęciem dotarł?? Chcę sie upewnić bo co mi poczta ostatnio szwankuje

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na czym polega świąteczne party? Tzn czy jest jakaś składaka, co w ramach tego otrzymają dzieci, czy dzieci z dalszych wiosek otrzymają jakieś podarki mimo że nie będą na party?? Do kiedy należy wpłacać pieniążki??

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 11:39   #3135
gosiakk7
Rozeznanie

Pyziulka - akcje świąteczne takie jak party wielkanocne i bożonarodzeniowe, to zbiórka pieniążków, które każdy chętny wpłaca na konto Sióstr z tytułem przelewu "party bożonarodzeniowe" (czy też wielkanocne...zależy od okazji )

Ważne jest, żeby dać znać ile się wpłaciło, ponieważ Siostra dostaje wyciąg bankowy z opóźnieniem, a musi wiedzieć przed Świętami ile pieniążków może przeznaczyć na zorganizowanie takiego wydarzenia.

Rozpuście wici wśród znajomych - każda złotówka jest ważna Może ktoś zechce się przyłączyć!

Pozdrawiam!

PS. Co do fotek: Alicja- Twojego maila mam...Pyziulka... patrzyłam teraz...ale nie widziałam nic od Ciebie...z jakiego adresu wysyłałaś???
Wszystkim którzy podesłali fotki - bardzo dziękuję! a ja nadal czekam na fotę od MAMY i Seony....

Edytowane przez gosiakk7
Czas edycji: 2008-11-23 o 11:45
Stary 2008-11-23, 12:41   #3136
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Co do party Bożonarodzeniowego...jeśl i nie macie nic przeciwko, to ja mogę zbierać informację - tak samo jak przy Wielkanocnym - kto ile wpłacił. Dajcie tylko znać mailem gosia@adopcjaserca.pl, ale na priva.

Pozdrawiam!
Gosia!!! Przyszłaś z odsieczą Jakieś wątki były, to możesz odświeżyć. Na gotowaniu możnaby założyć Ja zakładałam o Party Wielkanocnym, ale nie wiem czy czasem Jola nie zakładała o Bożonarodzeniowym? Trzeba odszukać.

Cytat:
Rozpuście wici wśród znajomych - każda złotówka jest ważna Może ktoś zechce się przyłączyć!

Wszystkim którzy podesłali fotki - bardzo dziękuję! a ja nadal czekam na fotę od MAMY i Seony....
Gosia dwie fotki mojej Mercy poszły. MAMA pewnie też ma jakieś, ale zaganiana.

Napisałam do Kate354, może coś się uda w Super Nowościach zamieścić Wysłałam meila do KateMwale żeby dała na stronę też.

Edit. Wątek wyciągnięty Zapraszam do podbijania, aby był na pierwszej stronie
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=178052

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-11-23 o 12:59 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 20:36   #3137
s.Józefa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
S. Józefo Pozdrowienia z Zabrza. Jeszcze raz ponawiam pytanie: 1) czy MIVA Polska nie mogłaby przyść z pomocą? Przecież Oni zaopatrują misjonarzy nie tylko w środki transportu ale także i w ciągniki. Może zgromadzenie wystąpi z pytaniem o taką możliwość? Wiem także, że Klawerianki także zamieszczają na łamach "Echa Afryki " prośby misjonarzy o dofinansowanie różnych projektów. Może by i do nich napisać? 2) Mam znajomego kapitana w Gdyni to spytam go o możliwości przewozu traktora z Polski statkiem Polskiej Żeglugi Morskiej bez pośrednictwa poczty np jako przewóz własności członka załogi i ile by to wtedy kosztowało. 3)Jak sie nazywa port w Afryce przez który przechodzą przesyłki ekonomiczne? 4) Jeżeli Ahamar nie żartuje to ile by kosztował ten traktor, który stoi na jego podwórku i się marnuje?
Tak traktor bylby bardzo potrzebny ale teraz bardzo wazne jest aby wybudowac Arke bo coz bedziemy miec fundamenty,plac zabaw ... a dzieci nie beda miec dachu nad glowa,musimy tez nasze biura przeniesc z pomieszczen szpitalnych.Z tad staramy sie pisac gdzie tylko mozliwe...wszyscy chca pomoc ale chca aby mury byly wykonczone,dach a wtedy oni pomoga z wyposazeniem....Pozdrawia m Wszystkich.U nas pada deszcz dosyc obficie.Szczesc Boze!
Stary 2008-11-23, 21:03   #3138
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Nie myślałam że kiedyś to napisze "mam zaległości w czytaniu forum" sezon "chorowania dzieci"
gosia - zdj wysłałam

siostro - pozdrowienia
Ava - wielkie dzięki za całą Twoja pracę na misji

ide podbić party w Zambii
a art w Super Nowościach to strzał w 10 - oby sie udało
tylko że info o składkach musiałaby przekazać chyba siostra ekonomka z zakonu bo nie napiszemy w gazecie zeby dać znać Gosi - bo może się ludziom wydać podejrzane, a moze nie ...
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 21:13   #3139
Markos
Raczkowanie

Cytat:
(...)
W pt i sb byłam w KRK na warsztatach organizowanych przez wolontariat salezjański. Sporo było informacji o środowisku i zdrowiu w krajach słabo rozwiniętych. W grudniu jest u nich kolejne, ostatnie z cyklu spotkanie, na którym poruszany będzie temat - skąd brać pieniądze na różne projekty i jak te projekty pisać...ja się wybieram...może ktoś jeszcze??? Nie śmiem pytać Markosa, bo On kupę czasu spędza nad statutem...ale może temat Go zainteresuje...widziałam też na forum, że ktoś jest z Krakowa...może miałby ochotę się przyłączyć?(...)
Temat mnie bardzo interesuje Tylko czas nie chce się nade mną zlitować i wcale nie jest zainteresowany tym, że jakoś go mało
Ale napisz dokładnie kiedy to będzie......może coś wymyślę
A nad statutem to "kupy czasu teraz nie spędzam" Jest kilka drobnych spraw do poprawienia - dziękuję za pomoc "zaufanym" prawnikom: siostrze Neli i mężowi Elizabeth - i dopracowanie go nie zajmie już dużo czasu. Tylko że ja praktycznie ostatnio nie mam go (tego wolnego) prawie wcale. Ale coś wygospodaruję. Gosiu - i musimy się zabrać za skompletowanie reszty dokumentów, ale to już poustalamy mailowo

No i róbmy tę imprę w Zambii
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 22:22   #3140
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Tak traktor bylby bardzo potrzebny ale teraz bardzo wazne jest aby wybudowac Arke bo coz bedziemy miec fundamenty,plac zabaw ... a dzieci nie beda miec dachu nad glowa,musimy tez nasze biura przeniesc z pomieszczen szpitalnych.Z tad staramy sie pisac gdzie tylko mozliwe...wszyscy chca pomoc ale chca aby mury byly wykonczone,dach a wtedy oni pomoga z wyposazeniem....Pozdrawia m Wszystkich.U nas pada deszcz dosyc obficie.Szczesc Boze!
Witam siostrę Co racja to racja, wszystkiego na raz nie można robić. Cieszę się, że u Was pada, bo to znaczy, że Pan Bóg wysłuchuje naszych próśb. U nas też pada, ale śnieg. Jeżeli chodzi o te mury i inne techniczne sprawy to jeszcze raz żałuję, że założyłem rodzinę, bo już dawno bym tam był u Was i budował a tak- trudno opuścic żonę, która jest w potrzebie. Mimo wszystko wątek o ciągniku będę ciągnął.Ahamar odezwij się. Czy na serio byłoby można ten wasz traktor odkupić za jakieś znośne pieniądze by go wysłać do Mpanshyi.? bo jak nie, to będę szukał na alegro

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 22:26   #3141
1stLaDy
Wtajemniczenie

jak moge wyslac ubrania dzieciom? mam tez troche zabawek, figurek (o ile to komus sprawi radosc lub sie przyda)...wyprowadzam sie do Lonydnu w czerwcu i chcialam te rzeczy sprzedac, ale wole oddac to co przyda sie dzieciom

171cm

Edytowane przez 1stLaDy
Czas edycji: 2008-11-23 o 22:36
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 23:25   #3142
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blla Pokaż wiadomość
Może - Jeremiasz mieszka w Chipindani koło Ryfunsy. A Michael?
Michael z mamą i rodzeństwem mieszka w Chimusanya (Ava również była u nich w odwiedzinach - post z 9. albo 10. listopada) .

Cytat:
Kochani-Bozonarodzeniowe Party bedzie i to juz na nowym placu zabaw dla maluchow-bez Waszej pomocy sie nie obejdzie-prosze pomozcie nam je przygotowac dla dzieci jak to zwykle co roku wspaniale robicie-
ok - to rozpuszczamy wici.
chcę zamieścić info w miejscu, gdzie zaglądają też moi znajomi z zagranicy - czy ewentualnie przelew w dolarach czy euro może być?
Gosia, gdybyś dostała info o wpłacie po ang, to się nie przeraź
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 23:38   #3143
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1stLaDy Pokaż wiadomość
jak moge wyslac ubrania dzieciom? mam tez troche zabawek, figurek (o ile to komus sprawi radosc lub sie przyda)...wyprowadzam sie do Lonydnu w czerwcu i chcialam te rzeczy sprzedac, ale wole oddac to co przyda sie dzieciom

Można wysyłać paczki i koperty bąbelkowe. Jeśli jest to paczka w środku proszę napisać SM Józefa Słaba (siostra uniknie wtedy niepotrzebnych opłat celnych).

Jeżeli jest wysyłany list - koperta bąbelkowa to SM Józefa Słaba wpisuje się na początku adresu. Paczkę może wysłać każdy, nawet ten, kto nie ma pod opieką przydzielonego dziecka. Siostra obdarowuje zawsze najbardziej potrzebujące dzieci a paczki sprawiają im mnóstwo radości!

Oto adres:
St. Lukes Mission Hospital
Mpanshya
P. O. Box 32 789 Lusaka
ZAMBIA - Centr. Afryka

Tak możesz wysłać wszystko napewno sprawisz wielką radość.

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 23:47   #3144
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beautyb Pokaż wiadomość
ok - to rozpuszczamy wici.
chcę zamieścić info w miejscu, gdzie zaglądają też moi znajomi z zagranicy - czy ewentualnie przelew w dolarach czy euro może być?
Gosia, gdybyś dostała info o wpłacie po ang, to się nie przeraź
Z tego co sie dowiedziałam to to konto na które wpłacamy pieniążki jest walutowe, więc nie powinno być problemu z wpłatą w obcej walucie
do takich wpłat potrzebne są, oprócz nr konta także inne numerki (IBAN), ale to wszystko jest podane choćby w FAQ.
Stary 2008-11-24, 08:12   #3145
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
a art w Super Nowościach to strzał w 10 - oby sie udało
tylko że info o składkach musiałaby przekazać chyba siostra ekonomka z zakonu bo nie napiszemy w gazecie zeby dać znać Gosi - bo może się ludziom wydać podejrzane, a moze nie ...
Nie wiem czy podejrzane Ludzie już się chyba przyzwyczaili, że zajmują się tym osoby świeckie A konto jest prywatne Siostry Józefy i nie ma jak wczęśniej niż za 3 miesiące sprawdzić stanu konta na Party Bożonarodzeniowe. Może Ludzie zrozumieją A tak to tylko napiszą meila - wpłaciłam 10 zł i już wiadomo. Przecież nie żądamy kopii przelewu ani szczególowych danych

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-11-24, 09:19   #3146
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co sie dowiedziałam to to konto na które wpłacamy pieniążki jest walutowe, więc nie powinno być problemu z wpłatą w obcej walucie
do takich wpłat potrzebne są, oprócz nr konta także inne numerki (IBAN), ale to wszystko jest podane choćby w FAQ.
Z zagranicy to chyba tak jest. Bo od nas w walucie nie bardzo. Chciałem wpłacić w $ i siostra która odpowiada za misje u Boromeuszek powiedziała, że lepiej w zł, a $ lepiej dostarczyć do nich.

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
Ahamar odezwij się. Czy na serio byłoby można ten wasz traktor odkupić za jakieś znośne pieniądze by go wysłać do Mpanshyi.? bo jak nie, to będę szukał na alegro
Już pisałem Animatorowi na pw, że traktor ma tyle lat, że jeśli ktoś jest w stanie tanio go przesłać do Mpanshyi to warto, bo inaczej ta przesyłka jest droższa niż wartość traktora.

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Podobnie jak Seona

Edytowane przez ahamar
Czas edycji: 2008-11-24 o 09:23
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 12:29   #3147
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Witam wszystkich udzielających się w tym wątku.

Po pierwsze chciałam Wam serdecznie podziękowac za to, że jest tylu wspaniałych i niosących pomoc ludzi. Aż serce rośnie Jestem na wizażu już dośc długo ale dopiero teraz tutaj trafiłam. Dopiero zaczęłam zagłębiac się w wątek (w pierwszą częśc) więc jeszcze trochę czytania przedemną. Ale wiem na pewno, że również chciałabym się do tej pomocy przyłączyc. Niestety w tym momencie moje konto jest puste, ale dostałam pracę i po pierwszej wypłacie w styczniu na pewno przeznaczę jakąś sumę dla dzieci.

Pozdrawiam serdecznie i pozwolicie, że w razie wątpliwości będę pytac?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 15:39   #3148
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka_1984 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich udzielających się w tym wątku.

Dopiero zaczęłam zagłębiac się w wątek (w pierwszą częśc) więc jeszcze trochę czytania przedemną.

Pozdrawiam serdecznie i pozwolicie, że w razie wątpliwości będę pytac?
Witaj
Współczuję lub gratuluję - nie wiem - przebijania się przez wątek.
W razie czego pytaj.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 16:16   #3149
tereska
Rozeznanie

http://www.wawel.com.pl/mikolaj2008/

Można pomóc dzieciaczkom w domach dziecka !!!!! KLIKAJCIE
Jeśli nie wiecie na jaki dom zagłosować to oddajcie głos na dom dziecka w Białowieży /podlaskie/

tereska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 16:22   #3150
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Wątek wyciągnięty Zapraszam do podbijania, aby był na pierwszej stronie
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=178052
Niech ktoś podbije wątek, bo spadł

Cytat:
Napisane przez tereska Pokaż wiadomość
http://www.wawel.com.pl/mikolaj2008/

Można pomóc dzieciaczkom w domach dziecka !!!!! KLIKAJCIE
Jeśli nie wiecie na jaki dom zagłosować to oddajcie głos na dom dziecka w Białowieży /podlaskie/
Zagłosowane Na Dom Dziecka w Białowieży.

Ślub
Pati
Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości