|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Nie ma co krakać, będzie dobrze
Pochodziłam trochę po forach, powrzucałam linki do strony głównej adopcjiserca.pl i serwisu. Wstawiłam info w różnych miejscach o Arce i zbiórce leków, czy też środków higienicznych, dla każdego coś miłego.Odnośnie bloga, to super pomysł. Tylko, żeby żył info musiałoby być wstawiane systematycznie. Ja mogę założyć bloga, ale potrzebowałabym kogoś kto zamiennie coś by tam pisał. Zbliżają się wakacje, w moim zawodzie żniwa, będę miała coraz mniej czasu na net. |
|
|
|
#332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co prawda od jutra mój wolny czas zmaleje do minimum ( ale dam radę... w końcu w pracy siedzę ciągle przed kompem
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
No i super
![]() Blog założony. Agu_siek porozmawiamy na gg (7095038), dam Ci hasła i takie tam. Za chwilę będę się zbierać spać, więc jak coś to do jutra
|
|
|
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
Odezwę się jutro ok? Bo teraz lecę już spać bo paaaadammm. Kolorowych wszytskim
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Markos - dzięki
Dobranoc wszystkim I do zobaczenia za tydzień (wyjeżdżam) |
|
|
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
Drodzy forumowicze a szczególnie nauczyciele i katecheci Jeszcze raz przybliżam na forum pewne wydarzenie: 6 i 7 VI w Krakowie Łagiewnikach odbędzie się VII ogólnopolski Kongres Misyjny Dzieci, na którym będą też obecne dzieciaki z Zambii by sie podzielić z swoimi rówieśnikami z Polski swoją wiarą. W imieniu więc Papieskich Dzieł Misyjnych Dzieci zapraszam wszystkie dzieci z Kraju na ten Kongres. Można przyjechac indywidualnie (oczywiśćie z opiekunem) z katechetą, wychowawcą, swoim księdzem z parafii lub z animatorem. Ja próbuję skrzyknąć dzieciaki z Zabrza by tam przyjechać 7.VI. Rozdałem już wiele informacji i zaproszeń, teraz tylko potrzebna jest modlitwa na zgłoszenia. Jak by się ktoś zdecydował z Was tam być to dajcie znać na forum lub na priv to się możemy spotkać w Łagiewnikach. Dobranooooc!
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim Mamom dużo radości i spełnienia marzeń. Bądzcie zawsze uśmiechnięte, szczęśliwe i radosne. Wszystkiego najlepszego w Dniu Matki
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() Również dolączam się do życzeń WSZYSTKIEGO NAJ dla wszystkich mamuś Dostałam od Dominika perfumy hiehiehe i masę cudnych uśmiechów ![]() ![]() ![]() Co do tego studiowania Afrykańczyków w Polsce to to nie jest wcale taka prosta sprawa z tym ich potencjalnym zostaniem po studiach w PL. Niełatwo jest dostać wizę , a bez wizy ani rusz , niestety
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim Mamom biologicznym i Mamom serca oraz tym które swoje dzieciatko noszą pod sercem (jaroszania, bezsenność, elinka, ....)
![]() najserdeczniejsza życzenia, kwiatuszki, całuski, ciasteczka i wódeczka nawet nie czuje jak rymuje ![]() A teraz nasza Mama w habicie, która ma najwięcej dzieci pod opieką ![]() Szczesc Boze! Pani Agnieszko,to dobra wiadomosc,ogromnie sie ciesze.To zapas ,ktory wystarczy nam na dluzszy czas.W zamian moga nam podeslac jakies najprostsze masci antybiotykowe na oczy ,vitamine B complex,multivitaminowe tabletki. Teraz tez oczekuje na baaaardzo duza paczke z Ampicyllina caps. z Action Medeor-Germany-Ktos nam tam wplacil pieniazki i nawet nie wiem kto,pytalam ale jest teraz nowe zarzadzenie ze nie ujawniaja wplacajacych. Dzisiaj mialysmy przyjecie blizniakow ,dwumiesiecznych,mamusia umyslowo slabiutka,nie ma juz swojej mamy zeby jej pomogla,to pierwsze dzieci w oplakanym stanie.Dziekuje Bogu za Was :mam ciuszki,mydlo, wazeline,zasypki ,mleczko.....Ciuszki dla Mamusi tez... jedno z nich bylo tak slabiutkie ze myslalam ze nie dpoczeka wieczora.ochrzcilysmy od razu...ale jak popilo mleczka to i oczy szeroko otwarlo i bedzie dobrze,mamusie pilnujemy zeby dokarmiala piersia .Dziekuje Wam ogromnie. Jutro mamy swieto panstwowe :African Freedom Day-dzien wolny od pracy.pozdrawiam ,s.Jozefa Takze za nasze pieniażki niech mukashana kupi wymienione maści i tabletki - tak moja propozycja a Wy co myślicie ???? Dziewczyny - informatyczki a jaki link do tego bloga??? ale szybko działacie? ![]() Powtórze za siostrą: Dzięki Bogu że Was wszystkich mamy z przeróżnymi zdolnościami od szydełka po myszke ![]() Jola a Ty gdzie ?
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Jako, że Wasze adopcyjne dzieci tego zrobić nie mogą, więc w ich imieniu:
Wszystkim Adopcyjnym Mamom najserdeczniejsze życzenia, kwiatuszki, całuski, ciasteczka jak najbardziej, ![]() ale wódeczka - nie (przynajmiej nie wszystkim). A my ojcowie mamy święto za ok. miesiąc. To musimy wspierać bardziej studentki z Afryki, może piękni Polacy nie będą tak im zawracać w głowie. |
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
Markos i jak się podobało na Dniu Jedności Afrykańskiej? Ja tez byłam, niestety pogoda nie dopisała, ale koncerty jak zwykle wyśmienite. W Kulturalnej dużo ludzi i ... smrodu papierosowego
![]() Właśnie tak sobie pomyślałam, czy w przyszłym roku nie można by sie z nimi dogadać, zeby kilka słów o nas powiedzieli. I moze jakieś puszki byśmy wzięli, albo chociaż wystawę promującą naszą pomoc, no i jakaś pogadanka i zwrócenie uwagi. Mamadou na pewno sie zgodzi i nam pomoże. Tylko niech ktoś ze mna sie zgłosi, bo ja taka troche nieśmiała jestem Ale Mamadou znam (nie wiem, czy on mnie jeszcze skojarzy, ale w razie czego skutecznie się przypomnę ), więc znajomością mogę sie przysłużyć I generalnie służę pomocą, tylko z publicznym wystąpieniem może byc problem Poza tym ten Dzień Jedności Afrykańskiej blisko Dnia Dziecka... Można wtedy np. zrobic akcję typu "niech każde dziecko w swoim dniu zje choć jeden posiłek"??? Co Wy na to?Pobiję wszystkich wopóźnieniu: MAMO wszystkiego najlepszego z całego serduszka z okazji urodzin, no i przy okazji dzisiejszego święta
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kochani.
Padam ... co za dzień ... najpierw przez pół dnia zwyczajnie się opierdzielałam a potem jak na złość młyn :/ Wszystkim Mamuśkom najlepsze życzenia )Co do blogu podamy jutro z KateMwale wszystko co i jak bo narazie jesteśmy na etapie rozkminiania co i jak :P hehe Dostałam takiego e-maila od Pawła, kory zajmuje się tą stronką. Swietnie. Taki blog bedzie chyba najlepsza promocja tego co robicie. Ja sam zajmowalem sie Ghanijka. Skonczyla szkole, znalazla prace. Znalem ja osobiscie. I bardzo sie ciesze, ze mogla zaczac normalne zycie. Dlatego bardzo dobrze rozumiem Wasze zaangazowanie w opieke nad dziecmi, nawet tymi, ktorych nigdy nie poznaliscie. serdecznie, PAwel Markos pozdrów swoją żonę odwiedziła mnie dziś tylko jakaś mało rozmowna dziś chyba byłam <padam>Buziaki wszystkim mamuśkom ![]()
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
http://www.afryka.org/?newsBlogList=2122
Nie wiem czy uda Wam sie wejsc poprzez tego linka. Jesli nie to wystarczy wejść na www.afryka.org i wejść w SPOŁECZNOSC i znajdziecie ![]() Lece spac. Dobranoc wszystkim
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bomba: Reklama pierwsza klasa!!
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może żeby nie ta pogoda...![]() Dzięki, oczywiście pozdrowię ![]() |
|
|
|
|
#348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Blog poprostu bombowy. Dobra robota Wszystkim Mamusiom wszystkiego naj naj naj (spoznione ale szczere )Wiecie co tak sobie mysle ... a raczej najlepiej jakby udzielil tutaj odpowiedzi lekarza ... czy warto kupic i poslac do Siostry takie tabletki musujace. Takie co mozna rozpuscic w wodzie typu Plussz. Wiem, ze naturalne witaminy są najlepsze ... ale w Afryce to całkiem inna sytuacja. |
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj wiadomość na łamach Super Nowości! Kasia dzięki
Ale teraz mam w pracy sajgon to może wieczorem.Edit: przerwa śniadaniowa ![]() Dodaję skany
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-05-27 o 08:52 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Pani Kasia powinna chyba od nas jakiś podarunek dostać, może złożymy się na coś typowo afrykańskiego z naszych aukcji i jej przekażemy
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zęby z podłogi też proszę pozbierać :O po obejrzeniu skanów
Nie musimy się składać - ja cos podeślę z moich zbiorów. Poprosze Cię Seono o adres do Pani Kasi na priwa ![]() suzi przeciez od zawsze wysyłamy takie witaminy
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pani kasiu - bardzo, bardzo dziękujemy
|
|
#353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja osobiscie ejstem za. przepisze recepty na rózne maści i krople, bo to się na pewno przyda. Tyle tylko,że takie przesyłki to już chyba będą musiały byc paczki, a nie koperty. Ale to muszę zrobić burzę mózgu,żeby wsadzic do tej paczki pozyteczne rzeczy...mamy troszke tych pieniazkow ;-)
|
|
#354 |
|
Przyczajenie
|
Witam po długiej nieobecności
![]() Niektórzy mnie pamiętają, byćmoże niektórzy nie, a zapewne są tacy, którzy w ogóle mnie nie znają, wiec się przedstawię. Jestem Kamil, syn Animatora. Wpadłem na moment tylko, pokazać jak prężnie działa zbiórka makulatury prowadzona przez tatę, oraz jak to odrobinę wygląda Pożyczyliśmy samochód dostawczy, aby wywieźć nagromadzone surowce, których nazbierało się bojdaże 1365 kg, z tego 240 kg kartonu, reszta to gazety. Poniżej zdjęcia ![]() 1) "Nasz" pożyczony Transit... 2) ...z pustą ładownią.... 3,4) ...i załadowany
„Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...” śp. Marco Pantani ___________________ NFSPlanet.pl Admin || Kolarz turystczny || Tylko człowiek || N24 Admin || Avatar by Sobiech
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwie pozbierałam zęby z podłogi i znowu mi opadły
Animator & syn ogromne słowa uznania i szacunek dla Was
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Patrzę na to wszystko - blog, artykuł, zbiórka makulatury i aż chce się działać ![]() Od mówienia do czynu - być może pamiętacie, że planowałam zrobić u siebie w pracy akcję o "naszej" misji. Pierwsze sprawozdanie ![]() dziś rozmawiałam u siebie w pracy z dziewczyną ds. komunikacji wewnętrznej. Prościej- zajmuje się różnymi akcjami organizowanymi u mnie w pracy, oraz takimi, które "moja" firma wspiera. Ustaliłyśmy strategię - 16 czerwca (Dzień Dziecka w Afryce) rusza wystawa zdjęć z misji (MAMA pozwoliła mi korzystać ze zdjęć z fotosika...mam nadzieję, że pozwolenia nie cofnie ).Pod koniec czerwca wychodzi kolejne wydanie naszej firmowej gazetki, w której ma być napisany przeze mnie (jeszcze jest w trakcie tworzenia ) artykuł. Mniej więcej w tym samym czasie ruszy akcja zbiórkowa różnych rzeczy dla misji + akcja zbiórkowa pieniążków do puszek. Będzie również udostępniony nr konta na który można wpłacać pieniążki. Jak dobrze pójdzie TNT sfinansuje przesyłkę zebranych rzeczy. Być może uda się do tego dorzucić kiermasz różnych ciekawostek związanych z misją i Zambią (Tereska - to info dla Ciebie - nie mam jeszcze ostatecznej decyzji). Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło dobrze ![]() I jeszcze jedno - w najbliższą niedzielę firma mojej Siostry organizuje w Parku Sowińskiego na warszawskiej Woli imprezę z okazji Dnia Dziecka na zlecenie Wydziału Kultury tej dzielnicy. Jedną z atrakcji będzie wioska afrykańska (w której nota bene wystąpię jako masajka ). Czekam na zgodę władz dzielnicy, żeby w tej wiosce zrobić mały kącik informacyjny o misji i postawić puszkę na pieniążki.O tym czy dostaliśmy zgodę poinformuję Was jak tylko będę coś wiedzieć ![]() To tyle z moich działań ![]() Pozdrawiam wtorkowo
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
gosia przed chwila napisała mi że Elias napisał do mnie list, jestem taka wzruszona choć nie wiem co w nim jest i nie mogę siego doczekać
tyle wspaniałych informacji od wczoraj ![]() ma ktoś cos jeszcze ? to pójdę meliskę zaparzyc bo nie zasnę inaczej ![]() Kocham Was !!!
|
#358 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
„Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...” śp. Marco Pantani ___________________ NFSPlanet.pl Admin || Kolarz turystczny || Tylko człowiek || N24 Admin || Avatar by Sobiech
|
|
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Kamil jak milo że wpadłes
Jak tylko zobaczyłam tą makulature to znów mi szczęka opadła Może po znajomości jakis rabat dostaniemy ![]() Gosia trzymam mocnoooooooooooo kciuki żeby odpowiedz była pozytywna. No to jak już takie wyznania tutaj padają, to ja też powiem: KOCHAM WAS
|
|
|
|
#360 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Co za wspanialy dzień,same dobre wiadomości. Wszystkim GRATULUJE i składam ogromne słowa uznania,dla Animatora i Kamila, Kasi,Kate Mwale,Agu-siek oraz dla wszystkich za to że jesteśmy RAZEM i mozemy pomagać. gosiakk7-trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Pochodziłam trochę po forach, powrzucałam linki do strony głównej adopcjiserca.pl i serwisu. Wstawiłam info w różnych miejscach o Arce i zbiórce leków, czy też środków higienicznych, dla każdego coś miłego.

co prawda od jutra mój wolny czas zmaleje do minimum
( ale dam radę... w końcu w pracy siedzę ciągle przed kompem

Dostałam od Dominika perfumy hiehiehe i masę cudnych uśmiechów

bomba:
Reklama pierwsza klasa!!

to może wieczorem.