|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Jejku jejku!
A to nie koniec, bo przecież jeszcze mają być zdjęcia nowych dzieci w adopcji, no i dziś dzieciaki otrzymały koperty, które przyszły wczoraj...!![]() Mam nadzieję, że wśród tych wszystkich forumlarzy jest też jeden dla mnie... ![]() Ps. ponawiam pytanie, o tegoroczną akcję - Śniadanie Wielkanocne...
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
MAMA oczywiście, już do Ciebie piszę i już się cieszymy na kolejne dziecko
A tak poza tym to ja również się wzruszyłam na Twoje słowa A zresztą co będę opisywać, ten kto bierze udział w tej misji wie o co chodzi ![]() A te listy i rysunki od naszych dzieci...po prostu przepiękne Już się nie mogę doczekać, bo widzę że od naszego synka liścik też jest Kasia Krzysztoszek gratulacje, to wspaniale Jeszcze raz pozdrawiam cały wąteczek
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to teraz bede niecierpliwie czekac bo widze, ze i Jeni napisala i Brian(170?) w takim razie jutro musze dobrze napisac egzamin bo to juz ostatni zeby zasluzyc na taka nagrode![]() dzieki Aga za dobre wiesci
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszko! ale wszyscy się ożywili. Aż mi sie buzia uśmiecha
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie uśmiecha jak patrze na te zdjęcia
akcja budynie i podpaski ![]() kto by pomyślał ze takie rzeczy będziemy wysyłać do Zambii ![]() Jola listy od dzieci w drodze ahamar ma juz formularze - nie chciałam tracić czasu na spisywanie ich nrków bo juz siostra je podała w swoim poście po ilości widzę ze chyba juz każdy cos dostanie ![]() trzymajcie kciuki za skaner ahamara i długopis Joli oraz koma Seony to dzięki nim możliwa jest korespondencja między rodzicami a dziećmi.Siostra choćby nie wiem co nie dałaby z tym wszystkim rady ![]() A do mnie ciagle napływają nowe zgłoszenia
|
#3576 | ||
|
Raczkowanie
|
od razu zrobiło się wesoło i głośno, tylko się nie przekrzykiwać.
Cytat:
Cytat:
2. Nasze też, nieprawdaż? 3. Nie możecie zobaczyć wszystkiego, bo MAMA ma za małą kuchnię (kurczę trochę z mojej winy, ale kto to mógł przewidzieć) To teraz będziemy adoptować do oporu. |
||
|
|
|
#3577 |
|
Przyczajenie
|
Oj nie mogę się doczekać kiedy z M. zostaniemy rodzicami serca. Co my wczoraj mieliśmy w domu. Jak zobaczyliśmy, że adopcje będą wznawiane strasznie się ucieszyliśmy. M. w miedzy czasie dzwonił do do rodziców i powiedział mamie, żeby zrobiła zbiórkę produktów w pracy, bo skoro ma być babcią to powinna sie wykazać. I w tym momencie słyszymy jak spadła słuchawka, a moja teściowa biega po pokoju i się cieszy, że jestem w ciąży. Słuchawkę podniósł teść i zaczął gratulować, M. próbuje wytłumaczyć i mówi, że to adopcja, na co teść: A tobie synu nie teges, nic nie mówiliście...na co M. TATO ADOPCJA SERCA
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia biedna tesciowa ...
![]() przeciez mogła zawału dostać ahamar kuchnia spora przecież ale aparat ma za mały obiektyw albo sufit za nisko, moze Jola wejdzie na stół zeby zrobic zdjęcia ja byłam na krześle ![]() a poza tym to przecież rodzice po otrzymaniu listu i obrazka chyba zeskanują ładnie i pochwalą się prawda? ty masz takie listy na fotosiku
|
#3579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3580 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Bardzo się cieszę, że udało mi się trafić na stronę adopcji serca bo dzięki temu od 23.01 jesteśmy rodzicami ślicznego chłopca o imieniu Francis. Jestem początkująca w związku z czym jest jeszcze wiele rzeczy których, chciałabym się dowiedzieć. Ostatnio coraz częściej odwiedzam stronkę a dziś wreszcia udało mi się napisać. Pozdrawiam wszytkich serdecznie
|
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
No to natchnęłyście mnie bym się podzieliła poprzednio otrzymanym listem.
![]() Przepraszam że wczesniej tego nie zrobiła, ale jak wspomniałam mam problemy z brakiem czasu. ![]() Moge sie pochawalić że Nasza Grace, podobnie jak mój TZ jest z sierpnia. Jej mama zmarła w 2005 roku, a ojciec gdy miała 2 latka. ma jedna siostrę oraz dwóch barci. I wychodzi na to że Ona jest najmłodsza z rodzeństwa. Chodzi od 8 klasy w szkole w Mpansyha gdzie jest 59 uczniów oraz 4 klasy. Z przedmiotów lubi geografię i Angielski. Z tego co zrozumiałam chciała by zostać księgową ? (accountant) Lubi ściewac w hórze Gospel. Poniżej zamieszczam zdjęcie pięknych kwatków które ozdabiały otrzymany list. ![]() Strasznie dużo radosci dał nam ten list
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
teraz kochani burza mózgów - liczę na Was
![]() kilka dni temu poprosiłam właścicelkę tego portalu Agnieszkę Zembrzycką AgaZ o pomoc w rozpowszechnieniu akcji "budujemy Arkę Noego" (nazwa robocza) Agnieszka zgodziła się pomóc ![]() ale musimy wymyśleć jak to zrobić tzn: trzeba by jakoś dotrzeć do wizazanek 9 wizażystów bezpośrednio poprzez konkurs, jakieś aukcje itp...tak wiec musimy cos wymyśleć aby zainteresować budą Arki buszującej po tym portalu osoby a AgaZ zajmie sie umieszczeniu tych informacji w odpowiednich miejscach ![]() czekam na pomysły ![]() edit: o mało nie przeoczyłam postu Patrycji ![]() witaj jesteś adopcyjną mamą braciszka AguliP o ile mi sie nie pomieszało
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Ja mogę zrobic takie banery reklamowe które pojawiaja sie na górze lub bokach strony.
Jesli zostały by One wyświetlone wówczas link mógłby kierować na strone adopcji lub ten wątek. Jedyne co jest mi tpotrzebne , to wiadomośc jaki rozmiar zostanie wyślwietlany (ilośc px na px oraz" wagę") --------------- Dodatkowo aby zwiekszyć wydajność tej akcji ktoś musi napisać krótko, zwięzle i zachęcająco o tej akcji. Internauci z reguły sa leniwi, więc jeśli jz klikną na baner to niech dostana wszytko na tacy, a po dalsze info można skierowac tutaj . |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
bezsenność ale tu chyba nie o baner chodzi bo takowe juz są AgaZ napisała konkurs, aukcja, czy jakis inny pomysł, ja chyba za mało latam po forum to nie wime o co chodzi
jak to zrobic żeby zainteresowac tematem czyli w efekcie powstała ta Arka. Jak zrobimy konkurs z nagrodami to w którym miejscu będzie pomoc dla Arki? chyba za duzo popiołu na głowie i nie jarze ![]() aha chyba ze zrobimy konkurs na największy przelew?
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
hehe- to było by najlepsze!
Konkurs- może na słowa do piosenki spiewanej przez dzieciaki z Arki? Ale jak z tego wyczarować kasę- wkupne do wzięcia udziału? ![]() To raczej juz akcję jakąs można by było, ogólna zbiórke kasy na konto. Tylko jak by to rozreklamować? A baner- to tylko gdyby był potrzebny. |
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
MAMO - chodź na gg - mam pomysł...
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
No to zgłaszam się i ja, właśnie adoptowałam
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aga my dziekujemy Tobie. gdyby nie Twój upór i wytrwałość, nigdy nie poznalibysmy Teddyego. Dałaś szczęście całej naszej trójce jak zobaczyłam te listy i rysunki poryczałam sie z radosci. juz nie mogę sie doczekać kiedy dostaniemy list. a propo tego czy potrzebna jest kaska na przesyłki?? Naku oczywiscie kiedy tylko paka przyjdzie dam znak-sygnał ![]() PatrycjaMal , Ażurek witam serdecznie. szalenie sie cieszę, ze powiększa sie nasza paczka Kasia Twoja historia cos mi przypomina w ten sam sposób przekazaliśmy info mojej mamie![]() cieszę sie, że tak dobrze idzie Ci zbiórka, tyle radości bedzie znowu okres oczekiwania na paczke od Naku, na list od Teddyego, na piątkowy powrót tż i weekendowe zakupy łłaaa, ale zaszaleje na maksa. a wogóle to my musimy zacząć myśleć o prezencie urodzinowym dla maluszka, bo to już 13.04 ![]()
|
|
|
#3589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz Cię dopisuje do naszej listy!Cytat:
A jakby taki pomysł Np. na wątku kulinarnym, aby ludzie podawali przepisy na różne rzeczy z masła orzechowego Ktoś kto wymyśli jakiś przepis, lub wejdzie w taki wątek w celu uzyskania przepisu przy okazji dowie się o akcji Arka Noego I coś dorzuci Pierwsze co mi przyszło do głowyJaka schadzka ![]() Cytat:
![]() Pomysł Siostry o opiekunach, którzy będą czuwać nad informacjami genialny fajnie by było, jakby np. raz w roku od Tych Grupowych (jak na obozie ) spływały takie kwestionariusze i zdjęcia a wtedy Siostra tylko do koperty i do MAMY, a my z Dla Ciebie J. i Ahamarem do Was Nie musiałaby sama wszystkiego spisywać, wypełniać, robić zdjęć itp.![]() Edit. MAMA!!!! Napisał do mnie Pan, który chce pomóc obojętnie jakiej osobie, nieważne czy to dziecko czy student!!! Może tego chłopca 19 letniego mu przydziel Wpisałam na gmail!Taki miły meil od tego Pana dostałam
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-02-06 o 20:36 Powód: dopisek |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
ja nadal nic nie wymyśliłam mądrego :.
ale nagrody na ewentualny konkrus juz mam od dobrego człowieka ![]() edit: nagrody to kosmetyki do własów
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-02-06 o 21:04 |
|
|
|
#3591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahahahahaha dobreeeeeBezsenność Twoja córcia pięknie rysuje. Zresztą wszystkie dzieciaczki pięknie malują. Prosto od serca PatrycjaMal , Ażurek super że jesteście. Bardzo sie z tego cieszę No a Patrycja to widzę że z miasta obok
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-02-07 o 20:38 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja tak myślałem, że Siostra coś wymyśli i adopcje nadal będą. Nie spodziewałem się tylko, że tak szybko. Powinni Siostrę zatrudnić jako doradcę w rządzie - szybko postawiłaby "na nogi" całą Zambię .PatrycjaMal, Ażurek - witajcie wśród nas ![]() ulisia - propozycja śniadania wielkanocnego jest OK, ale pamiętajmy, że Siostra ma tam i tak zbyt dużo "na głowie" i przede wszystkim trzeba Ją zapytać jak się na to zapatruje. jaroszania - wiem, że jesteś teraz mocno pochłonięta innymi sprawami, ale napisz nam chociaż raz na jakiś czas, że wszystko jest w porządku (bo inaczej być nie może), żebyśmy się tu nie zamartwiali. |
|
|
|
|
#3594 |
|
Rozeznanie
|
masz rację Markos, o tym w sumie nie pomyślałam
![]() tylko ja nie mam kontaktu do siostry... ![]() myślałam, że to fajny pomysł, ale jak ma z tym być więcej kłopotu, niż pożytku...
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7607cd314.html (wrzucilam tez zdj dziecka jak wyglada w tym okresie zeby nie trzeba bylo tlumaczyc co jest czym )
|
|
#3596 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zbiórka i uczennice - super. I tu by się sprawdziła bacówka której ściany to ściany lasu, a dach to błękit nieba rozpostarty na szczytach smreków. Cytat:
Witam Patrycję i Ażurek. Szczególnie Patrycję - czemu? Powyżej. Jeśli chodzi o konkurs to chyba powinien być łatwy. I np. przetłumaczenie piosenki z Zambii może być za trudne. Ale odpowiedź na jakieś łatwe pytanie np. stolica Zambii - czy rozwiązanie krzyżówki, wpisanie nazwy kosmetyku - ale to chyba będzie reklama. |
|||
|
|
|
#3597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomysł jak najbardziej fajny, tylko poczekajmy co na to powie Siostra. Czyta wątek (jak ma chwilę czasu), więc powinna się dowiedzieć o tym pomyśle. A jak nie to niech może MAMA zapyta o to w mailu ![]() Aniu, to dobrze, że się ustabilizowało ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
PatrycjaMal - MAMA ma rację, wasz synek jest bratem naszego JOHNA!!!!!
A ile Francis ma lat? Wiesz odkąd wiem że John ma brata to wkładam np 2 szczotecz\ki do zębów, itp drobiazgi parami, to musimy chyba ustalać listę zakupów ze sobą np. teraz mój mężuś się upaja przyjemnością wysłania piłki nożnej !Tak wogóle to bardzo bym chciała więcej o nich wiedzieć, bo prawie nic narazie nie wiadomo poza wiekiem i że są z Lusaki, no i niestety że ich tata choruje.... A jak to jest, dzieci z Lusaki też są pod opieką siostry? Jejku, to ma niezły region!!!! Jak dostanę jakiś list albo formularz od Johna to chyba zemdleję z radości!!! A co do paczki, to moja koleżanka, która ma super ciuszki po synku i zawsze je sprzedaje za niezłą kasę, dała mi wszystkie jakie akurat miała żeby wysłać siostrze dla maluchów! Chyba się przydadzą, nie? Oczywiście oprócz makaronu i ciuszków mam do wysłania budynie, podpaski (tak dla odmiany )i dziecięce kolorowe plasterki A co do propagowania akcji, to znam osobiście właściciela firmy - największego portalu w i o moim mieście, więc lokalnie mogę coś się postarać umieścić, tylko nie bardzo wiem co.... Taka plucha a tu tak miło
|
#3599 |
|
Przyczajenie
|
Ale fajnie tu
Na razie czytam sobie wąteczek i strasznie mnie wciąga
|
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w brzydki "zimowy" poranek.
Na forum czuję wiosenne ozywienie,wszystkim dopisuje dobry humor Bardzo sie cieszę z afrykańskiej przesyłki Fajnie ze jest tylu "nowych",chętnych do pomocy. W rodzinie moich adoptowanych dzieci chora jest ich babcia,która się nimi opiekuje,ale myślę ze wszystko będzie dobrze. Teraz czekamy na list i może rysunek. ![]() Ahamar zdziwiles mnie swoim pochodzeniem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

A to nie koniec, bo przecież jeszcze mają być zdjęcia nowych dzieci w adopcji, no i dziś dzieciaki otrzymały koperty, które przyszły wczoraj...!

A zresztą co będę opisywać, ten kto bierze udział w tej misji wie o co chodzi 
w takim razie jutro musze dobrze napisac egzamin bo to juz ostatni zeby zasluzyc na taka nagrode

bezpośrednio poprzez konkurs, jakieś aukcje itp...

w ten sam sposób przekazaliśmy info mojej mamie
Zaraz Cię dopisuje do naszej listy!