|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A teraz się przyznam, że Ava zrobiła mi SUUUUUPER niespodziankę Dostałam nowe zdjęcia Crebsona, miodzio Ludzie, zawsze trzeba mieć nadzieję. Warto było czekać |
|||
|
|
|
#4112 |
|
Raczkowanie
|
Ech, wszystkie zdjęcia są cudowne. To prawdziwa radocha dla serca i oka . Wszyscy chorzy, zdrowi i przy nadziei, bardzo Was proszę - bez nerwów oby do wiosny- jeszcze troszkę i będzie lepiej. Proszę Was bardzo trzymajcie się zdrowo i w dobrych humorach. Ja też się staram - chociaż jest jak jest !!!!!
|
|
|
|
#4113 |
|
Rozeznanie
|
Czy na czat to czasami ktoś wchodzi ?
czy to już przeżytek? |
|
|
|
#4114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znalezione fotki '502 - Bibiana Ngulube- Mukopola 518 - Rhoda Kanyongolola - Sheleni-Chimusanya 520 - Mainala Kazinya - Chimusanya 211 - DOREEN NJOBVU - Mpanshya 407 Gift Mwula 421 - Priscilla Mumba - Mwandechabe
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4116 |
|
Raczkowanie
|
wow
czy to oznacza, że w najbliższym czasie możemy się spodziewać maila ze zdjęciem? Jeszcze nie mamy żadnych informacji odnośnie naszej dziewczynki, więc dzięki wielkie za taką miłą wiadomość na koniec dnia
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny alarmujcie!!!! Crebsona trzeba przebadać!!!! Albo ma coś z tarczycą, albo węzły chłonne!!!! BADANIA NA CITO!!!! WIDAĆ NA ZDJĘCIACH, KONSULTOWAŁAM Z MĘŻEM JEST COŚ NIE TAK!!!!!!
Zobaczcie na boki Jego szyi, tuż przy jabłku Adama!!!! Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-02-16 o 22:10 |
|
|
|
#4118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby był to fałszywy alarm.. A możesz napisać coś więcej? O co chodzi? Jakieś objawy? Czym grozi ? co może mu dolegać?
|
|
|
#4119 |
|
Rozeznanie
|
czy wasze inicjały to: AMB?
|
|
#4120 |
|
Raczkowanie
|
AIDS, gruźlica, białaczka, najmniej prawdopodobne guzy tarczycy.Prawdopodobnie to będzie gruźlica, to są najprawdopodobniej powiększone węzły chłonne nadobojczykowe. Trzeba zrobić morfologię z rozmazem i próbę Tbc.
AVA Jak będzie coś wiadomo daj nam znać Najlepiej widać na trzeciej fotce! Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-02-16 o 22:57 |
|
|
|
#4121 |
|
Rozeznanie
|
Dam znać.
A zdjęcia z powyższej listy poszły własnie na maile ![]() miłego oglądania i pochwalcie się pociechami ![]() poza 407 - przyjdzie pocztą bo nie ma maila dla ciebie j - sprawdź pocztę
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam, ale ja tam nic nie widzę
Wydaje mi się, że Crebson jest szczupły i to takie wystające kości![]() Cytat:
Zawita, zawita w najmniej oczekiwanym momencie![]() Dzięki za wsparcie U mnie 5 miesiąc. |
|
|
|
|
#4123 |
|
Rozeznanie
|
hehe..
sporo tego śniegu w waszych postach ![]() My wzięliśmy naszego misia kochanego na śnieg w walentynki ![]() efekty są tutaj: http://nasze-bobo.blog.onet.pl/ Seona - niedługo Ciebie czekają takie sam szaleństwa ;PP
|
|
#4124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Podobnie jak Seona myślałam, że to takie wystające kości. Jeśli będzie coś wiadomo na temat Crebsona to baaaaardzo proszę o info. Mam nadzieję, że to jednak fałszywy alarm. Czy jest w Zambii możliwość zrobienia specjalistycznych badań? |
|
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Daj Boże, żeby to były wystające kości. Oglądaliśmy te zdjęcia wiele razy. Trzeba koniecznie to sprawdzić. Nie martw się, może akurat był po jakiejś poważniejszej infekcji i jeszcze miał odczyn.
|
|
|
|
#4126 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak to dobrze mieć w swojej adopcyjnej rodzince prawdziwych lekarzy Miejmy nadzieję, że to pozostałości po jakiejś infekcji. Tesik, jesteśmy z Tobą
|
|
#4127 |
|
Raczkowanie
|
Tak, dostaliśmy zdjęcie
![]() Dzięki wielkie )) Wreszcie możemy zmienić avatar, już sie nie mogliśmy doczekać. Przy okazji mamy jeszcze jedno pytanie. Skoro dostaliśmy zdjęcie to jest szansa, że formularz też się znajdzie? Czy nadal mamy cierpliwie czekać? Tesik trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło
"Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić." — św. Augustyn Edytowane przez moromek Czas edycji: 2009-03-06 o 08:53 |
|
|
|
#4128 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Małe sprostowanie - w animacji misyjnej nie chodzi tylko o Afrykę. Chodzi o budzenie świadomości misyjnej wszystkich ochrzczonych, bo Oni przez Chrzest stali się członkami Kościoła i są zobligowani do troski o cały Kościół a nie tylko o swoją rodzinę, czy parafię Jakby to wyglądało gdyby nagle np. lewa ręka nie chciała myć prawej czy nóg lub głowy, to po prostu jest choroba, dlatego animacja to budzenie tej właśnie uśpionej świadomości. Jeżeli chodzi o obejście animmacji w parafii to właśnie to robię. Piszę blog misyjny Zapraszam www.tereska-misje.blog.onet.pl Chodzę z animacją na katechezy (oczywiście w porozumieniu z dyrektorem szkoły i z katechetką), chodzę z dziećmi z mojej ulicy na kolędowanie w okresie Bożego Narodzenia, zorganizowałem w diecezji spotkanie kolędników misyjnych, a dzieciaki z mojej ulicy biorą stały udział w akcji dzieci ulicy dzieciom misji; na koniec roku wspólnie to liczymy i wysyłamy na konto PDMD. W garażu puszczam dzieciakom filmy misyjne a w ogrodzie uczymy się śpiewać piosenki po afrykańsku itp. To jest moje obejście. Ostatnio czynię starania o spotkanie w świetlicy środowiskowej z dziećmi. No i tony makulatury i złomu a fundusze przekazane na misje Cytat:
Staram się, ale nie próżnuję. Seona Pyziulka marację, trzymaj się.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2009-02-17 o 22:33 |
|||
|
|
|
#4129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdjęcie jest mojego autorstwa. Przeszukałam foldery wiosek i znalazłam pojedyńcze fotki, które jakoś nie trafiły do folderu zbiorczego z całego pobytu o nazwie zdjęcia dzieci adopcyjnych ![]() Formularz to troszkę inna sprawa. Ja po prostu spotkałam waszą dziewczynkę Dlatego macie zdjęcie
|
|
|
#4130 |
|
Raczkowanie
|
Tak czy tak, dziękujemy bardzo
. Czy nadal mamy pisać maile z informacjami o wpłatach na zakupy?
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Ja również z opóżnieniem potwierdzam, że otrzymaliśmy 2 kalendarze za co bardzo dziękujemy.
|
#4132 |
|
Raczkowanie
|
Szczesc Boze! Witam sie z Wami po takim dlugim milczeniu. Jestesmy juz po wizycie naszej Matki Generalnej.Bylo to wspaniale spotkanie i owocne. a teraz siedzimy w rozliczeniach i przerabiamy dluuuuugi e'mail od Avy gdzie jest sporo pytan.....bedziemy wkrotce gotowi.....az boje sie pisac "wkrotce" bo to "wkrotce"w Afryce to sie dosyc przeciaga.Prosze o cierpliwosc.Swiadectwa szkolne i listy z podziekowaniem za paczuszki poleca z Matka Generalna do Polski.Natomiast moj osobisty,dluuugi list i rozliczenie pofrunie do kazdego Rodzica prosto z Zambii. Gospodarstwo rosnie-mamy 7 nowych,malych swinek.A w przyszlym tygodniu duza swinia bedzie scieta na obiady.To tyle na dzisiejszy wieczor.Dobranoc!Pozdrawi am goraco! |
|
|
|
#4133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Życzę smacznego w kwestii świnki i zdrówka życzę
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
I mi się poszczęściło i dostałam własnie zdjęcia od Avy, choć mojego małego za 2 tygodnie zobaczę
![]() Siostro - proszę pamiętać, że przyjeżdżam już za niecałe 2 tygodnie, jestem zwarta i gotowa do wszelkiej pomocy - więc proszę robić dla mnie listę zadań. Postaram się omówić sprawy do wyjasnienia z Avą, jeszcze przed wylotem, ale niech Siostra też mi szykuje listę rzeczy do zrobienia. Całuję Was na dobranoc |
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
Kochana Siostro
![]() Ja dla przypomnienia maile pisać będę by tematy nie "uciekły" ![]() A Siostra z ekipą niech spokojnie we własnym - "afrykańskim" tempie działa ![]() Czasem ponaglam - ale dobrze wiem jak działa czas tam na miejscu hihi
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
wiecie, ja sie zwykle staram nie zawracać głowy niepotrzebnie i siedzę cicho, ale Wy tu tak o zdjęciach... Ja nie dostałam nic od Avy i nie wiem czy mam szanse Ava pisała, że spotkała się z Maxonem Phiri, ale nie wiem czy mu zdjęcia zrobiła. Dziękuję BARDZO za przesłanie mi listów od Maxona Prezent dla niego i przyprawy poszły w jednej paczce, a kochana Siostra wszytsko mu oddała. Chyba źle opisłam przesyłki.
|
#4137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
((Mam jego z paczką od Ciebie bo odbierał, zdjęcie pierwsze zrobione - w biały thircie i zdjęcie z rowerem nawet (niby z 2004go ale okazało się że chłopacy tam na miejscu nie umieli ustawić daty w aparacie od zakupu - bo aparat z 2007go hehe ![]() zobacz czy w grudniu nie skasowałaś maila od mnie, tak jak zrobiła to np. Siostra KElvinaEm - zanim zdała sobie sprawę od kogo był mail to zdążyła go wywalić do kosza i 'odkopywała" po chwili ![]() ![]() napisz do mnie proszę maila jeśli nie znajdziesz - żaden problem, bo zdjęcia są ![]() ava@adopcjaserca.pl
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Ava, bardzo dziekuję za szybki odzew!
|
#4139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale teraz juz zdjecia mam, ogladam podziwiam.. i usmiecham sie sama do siebie! O taaaak szeroko! ))) zobaczcie jaki mam PIEKNY avart ! ))
Edytowane przez SiostraKelvinaEma Czas edycji: 2009-02-19 o 19:22 |
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze powiedziec, ze chyba bezwiednie gdzieś zaprzepaściłam te zdjęcia, przeszukałam spam, skrzynki mailowe, pogoniłam rodzine do szukania (myslałm, że może coś komus posłałam i zapomniałam o tym
) i nic nie znalazłam. Zdjęcia mi przepadły jak kamień w wodę. ![]() Poprosiłam juz Avę o nastepną przesyłkę, no nie mam nic na usprawiedliwienie swojego gapiostwa
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

Ech, wszystkie zdjęcia są cudowne. To prawdziwa radocha dla serca i oka
!!!!!
Jest tego trochę, a niektórzy Rodzice to od zeszłego roku czekają
'

Wydaje mi się, że Crebson jest szczupły i to takie wystające kości