Misja w Zambii - część III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-09, 19:54   #4381
mamabethy
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Nela wspaniale piszesz. Masz dziewczyno talent. Może w przyszłości jakaś książka??? Twoje maile czyta się z ogromnym zainteresowaniem. Bardzo się cieszę, że chociaż namiastkę radości możemy tym ludziom przynieść. Serdecznie pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Gosiu z tymi kalendarzami to chyba na przyszły rok faktycznie będzie się trzeba poprawić). Cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Oceniam to po tym co moi znajomi sądzą o moim kalendarzu. Co tu dużo mówić. Zrobiłyście dziewczyny dobrą robotę. Gratuluję!!
mamabethy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 20:04   #4382
s.Józefa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Hej,
Nela - serdeczne dzieki za dane finansowe i kilka wyjaśnionych kwestii. Jest ich jeszcze trochę ale fajnie, że w zasadzie jak te drobiazgi wyjaśnisz to mamy spokój

Co do rozliczeń kwartalnych - właśnie tak miałam uzgodnione w Abrahamem i p.Moyo, ale chyba zapomnieli po moim wyjeździe
Ważne te różowe kwadraciki
Co do list zakupów to ja zamierzam napisac kolejnego newslettera i rozesłać - ale wydrukowac go także do tych którzy nie maja maila.
Temeatm będzie
PROSIMY PRZESTAĆ PISAĆ MAILE BEZPOŚREDNIO DO SIOSTRY!!!!

Mamy spora ilośc takich rodziców, którzy z róznych względów dostali maila siosty albo zdobyli , albo kombinowali przez Zgromadzenie, albo przer prv na wizażu.
SIOSTRA NIE MA CZASU ODPISYWAĆ!
Ja wiem, że każdy chce byc ważniejszy, i że każdemu sie wydaje, że bezpośrednio więcej się dowie.

Bzdura.
Siostra ma net bardzo ograniczony, jak wchodzi to na chwilę, prąd też róznie - naładowanie laptopa to nie takie "hopsiup" jak u nas.
Więc od tego ma nas - wolontariuszy.
To od nas rpodzic dostanie pełną wyczerpująca odpowiedź więc w newletterze będziegorąca prośba - NIE ZAWRACAC SIOSTRZE GŁOWY, bo tylko ma wyrzuty sumienia że nie jest w stanie napisac tego co powinna, albo że mail wisi bez odpowiedzi
Najgorsze jest to, że ludzie nawet listów od dlaciebiej nie chcą odbierać z tekstem - MY chcemy pisac z siostra a nie z tobą..
masakra jakaś :/
To kobieta po 50tce, która nie ma całego dnia na pisanie. My wolontariuszki - w kilka ledwo nadażamy nad codziennymi mailami od rodziców. Ten chce zdjęcie, ten wiedziec ile dziecko mierzy, ten czy jest zdrowe, inny pyta o finanse, następny o zakupy, kolejny informuje o zmianie maila, nastyępny pyta o potrzeby rodziny..
To nie jest tak, że rodzice maja nie pytać. Ale niech pytają NAS.
Od tego jesteśmy i do tego się zobowiązałyśmy - Ja, MAMA, Seona, dlaciebiej.
Każda ma swój "dział" i robi ile może.
Eh..forum czyta tylko grupa osób. chyba czas na newsletter nr 2. Z informacja o rozliczeniach (pewnie będa pod koniec marca bo obrabiam listopad już , o tym, że jest Nela i ze będa kolejne zdjęcia, no i własnie o kwartalnych zakupach, ponownie o tytułowaniu przelewów (bo z tego co pisze Nela nadal pisza co chcą) o tytułowaniu zakupów i o pisaniu do wolontariuszy, a nie byciu 'ważnym"..

Dziewczyny? Pisac drugi newsletter? 1szy był w styczniu więc mineła chwila
Przy okazji odeślę do nowego forum i informacji o paczkach
AVA ,prosze ,wstrzymaj sie-na ostatniej stronie mojego 3-stronicowego listu,ktory kazdy z Was otrzyma jest moj "gmail.." adres,chodzi mi o to zeby Jednak Rodzice Adopcyjni skontaktowali sie ze mna jesli chodzi o" koszty administracyjne"po co ktos ma podejrzewac?po co poniewierac Wasze czy tez moje imie?Jesli jednak pytania beda dotyczyly innych tematow bede robic "forward..." albo do Mamy albo do seony albo dlaciebiej albo do Ciebie Ava....listy sa juz wydrukowane do wszystkich,osobiscie je podpisuje i zalaczam rozliczenie z "income..." & "expenditure.."2008- wzrost w cm i rozmiar buta.Podpisane przez dziecko jesli potrafi i przez opiekuna i przez jednego z moich social workers...Nela to wszystko przywiezie....
Pozdrawiam bardzo serdecznie...Dobranooooc!
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 20:27   #4383
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Oj Siostro.. jeśli teraz Siostra nie dawała rady odpisywać na maile to po tym to się dopiero zacznie..
Ale Siostry dzielna decyzja - nie wiem tylko jak zareagują Rodzice piszący do Siostry gdy odpowiedź dostana od jednej z nas.
Oby nie było nieprzyjemnie :/
A bywają i tacy, którzy niestety potrafia pisać np. rano i wieczorem i nastepnego dnia dopołudnia Tylko dlatego że na te maile z rana i wieczora NIKT IM NIE ODPOWIEDZIAŁ. No i w skrzynce jak sie jednego dnia nie spojrzy to nagle sa aż trzy. I każdy .."ciekawszy"..

eh..oby Siostrze oszczędzono i rzeczywiście pisano tylko o tym o czym jest w liście do Rodziców (treśc znam więc wiem na jaki temat maja pisać)
Tylko skoro oni nie umieją nawet znaleźć numeru konta na stronie adopcjiserca albo pisza do mnie, żeby im przypomnieć jakie maja dzieci, ile płacić, konto, komu, do kiedy.. Nie szukają sami i niestety nie wszyscy Rodzie stosują się do próśb, by np. zajrzeć na strone www.
(wtdy kopiuję treść ze strony..) to zastanawiam sie czy zastosują się do tego, by pisać do siostry tylko w wymienionych tam sprawach..
Wiem, że na forum nie powinnam tak paskudnie się użalać i narzekać na Rodziców bo to dzięki Wam nasze dzieci są uśmiechnięte
I po tym co naocznie widziałam jestem WAM Rodzice dozgonnie wdzięczna!
Po prostu wyjątki potwierdzające regułę są czasem ciężkie
Stary 2009-03-09, 20:45   #4384
dodus_90
Raczkowanie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie, a zwlaszcza siostre Jozefe jest siostra naprawde bardzo dzielna, ze zamiescila siostra swoj mail w listach do wszystkich rodzicow, mowiac szczerze nie moge sie juz doczekac tego listu, bede mogla wyslac mojej Josephine nowe butki
Nela Twoje raporty sa swietne, poprostu jak zaczne je czytac to nie moge sie oderwac, naprawde masz talent do pisania
Ava swietny pomysl z nowym newsletterem, a tak w ogole to dziekuje za doslanie mi poprzedniego
Ja niestety jeszcze nie widzialam mojego kalendarza dopiero go pewnie zobacze w lipcu bo wtedy bede w Polsce i bede mogla go odebrac od babci, nie moge sie juz doczekac
dlaciebieJ zrobilam niedawno p;rzelew na Twoje konto, napewno doszedl do Ciebie
Przesylam wszystkim usciski
dodus_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 21:06   #4385
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Witaj Nela Znalazłem na fotosiku domek mamy Milanza z dziećmi (Jackson, Samson i Kennedy), o którym czytałem, że tam zamieszkasz. Czy mieszkasz u nich czy w domku sióstr? Mam prośbę: jak będziesz w Lusace a nie będzie Ci trudno to zobacz po ile są składane turystyczne krzesełka do ich domu, bo czytałem jaka ich mama jest zaradna i z czego to nie przygotowywała gościom coś do siedzenia. Może znajdę jakieś fundusze to je wpłacę na te krzesełka, nie wiem jednak ile kosztują a wysyłać je stąd to szkoda forsy na pocztę. Zaraz wkleje zdjęcia z tego domku.
Siostro Józefo pozdrowienia z Zabrza od żony i dzieci. Proszę o" wieczny odpoczynek" bo niedawno odeszła do Pana moja teściowa
Niestety nie udało mi się tych zdjęć wkleić, muszę poczekać aż syn przyjdzie z pracy. Na razie dobranoc.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2009-03-09 o 21:31
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 21:51   #4386
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

A tak z innej beczki
Nela - opisy masz boskie
Zazdroszczę paskudnie!
I wspominam, i swoje pamiątki oglądam i ryczę jak bóbr..
Stary 2009-03-09, 21:53   #4387
ahamar
Raczkowanie

Ale fatalne, piżdżące kolory. Wam - młodym dziewczynom - może się podobać, ale mnie - starszemu panu - wolę coś spokojniejszego. Może idzie go zmienić, poszukam.

Dostałem dziś kalendarz. Późno zamówiłem, dlatego dopiero dziś dostałem. Muszę przyznać, że się nie spodziewałem. Wspaniały, profesionalnie zrobiony. Cała rodzina go wciąż ogląda. Dziękuję wszystkim Wam któreście go robiły.

Nela dziękuję za opisy. Nie będę powtarzał co już inne napisały. Zdjęcia też super. Opowiadam żonie co piszesz. Już zaczęła mnie pytać o możliwość wyjazdu do Mpanshyi (jako lekarz by się tam przydała), ale dzisiaj jej powiedziałem o lwach, wężach, skorpionach i na razie jej się odechciało. Ale pewno na niedługo.
MAMA pewno się bardzo ucieszy ze zdjęć i filmu z domu Viktora.
Ava pociesz się, przynajmiej masz co oglądać i wspominać.

Dziewczyny nie martwcie się denerwującymi mailami. Niektórzy ludzie są rzeczywiście leniwi lub niekumaci. Są też tacy jak moja żona, którzy "boją się" komputera. Żona np. ma konto internetowe, ale ja je muszę obsługiwać, chcieli jej coś wysłać na maila to mi kazała założyć konto i ja lub córka musimy sprawdzać czy jej coś przyszło. Też może Ci którzy Was zamęczają mailami tylko wiedzą którym guzikiem włączyć pocztę.

Tak poza tym wiosna, Bzianka czeka na bociany - te prawdziwe. Obiecuję, że w tym roku przyjedziemy je zobaczyć. U nas kwitną przebiśniegi, wychodzą krokusy, wczoraj widziałem pierwszy klucz dzikich gęsi, nad nami chyba mają szlak, bo będzie ich więcej. Śniegu już nie ma (a szkoda), czekamy na słońce.

Edytowane przez ahamar
Czas edycji: 2009-03-09 o 21:56
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 22:15   #4388
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość
Nie denerwuje Was to różowe?!
Denerwuje
Ahamar, jeśli odkryjesz, jak można to zmienić - podziel się wiedzą, proszę

Cytat:
Napisane przez Nela85 Pokaż wiadomość
Potem szedł chłopiec- z zabawką. No to po prostu trudno opisać – spójrzcie na zdjęcie. Widzieliście kiedyś taki fantastyczny pojazd ??? Te dzieci tu są takie sprytne …
A nasze europejskie dzieci kupują wciąż nowe i nowe, psują, dostają nowe – nawet nie umią się nimi tak naprawdę cieszyć. Ten chłopiec był taki dumny Zresztą jest z czego. Mijając szkołę zobaczyliśmy grupkę dzieci grających w piłkę. Ale co to była za piłka – po raz kolejny zajrzyjcie na zdjęcie – nie do opisania ! A jakie te dzieci były szczęśliwe, jakie roześmiane. Grałyśmy trochę z nimi, tak bardzo się cieszyły. Mi aż brak słów na to wszystko.
Ale wiecie co było w tym wszystkim najpiękniejsze, że im wcale nie przeszkadzało, że mają piłkę zrobioną z worków foliowych, sznurka i (zapewne) piasku w środku, one po prostu cieszyły się, że grają razem. To był piękny widok.
To naprawdę piękne
A z tego chłopca wyrośnie nam jeszcze jakiś konstruktor czy inżynier - zobaczycie

Buziaki dla Wszyskich - z Siostrą Józefą i Nelą na czele
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 22:20   #4389
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beautyb Pokaż wiadomość
Denerwuje
Ahamar, jeśli odkryjesz, jak można to zmienić - podziel się wiedzą, proszę
To jak coś znajdziesz to ja też poproszę!

Cytat:
Napisane przez ahamar Pokaż wiadomość
Ale fatalne, piżdżące kolory. Wam - młodym dziewczynom - może się podobać, ale mnie - starszemu panu - wolę coś spokojniejszego. Może idzie go zmienić, poszukam.

Uff a już myślałam, że coś mi padło na oczy i tylko ja widzę te żarówy.
Starzeję się czy co

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 22:42   #4390
MamaBernarda
Raczkowanie

Siostro Józefo ależ wykonała Siostra olbrzymią i żmudną pracę... brak słów, mam nadzieję, że tych "mniej kumatych" będzie jak na lekarstwo, a ci co stronią od komputera znajdą bratnie dusze pod ręką co podpowiedzą

Kolory są masakryczne Pyziulko ja też mam fiolet i bez problemu się otwarło ( może to kwestia przeglądarki - ja używam fire foxa )

Nela ... głównie dlatego co widziałaś w jaskini - nie jem mięsa już od 16 lat... Jednak to prawda, nie można ingerować w łańcuch pokarmowy, czy może ekosystem.
Piękne zdjęcia, ten chłopiec - cudny Powiem Ci że my również ( niektórzy ) sami robiliśmy sobie zabawki i dbaliśmy o nie, pamiętam i tego uczę mojego Jasia.
Mówisz, że za tydzień na pocztę, oj to pięknie

Nortonie bardzo chętnie piszę się na spotkanie
MamaBernarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 22:47   #4391
Norton
Raczkowanie

GG do Norton
Exclamation Dot.: Misja w Zambii - część III

Dzięki Ażurek, Animator, EwikW, MamaBernarda za odpowiedź na mój apel. Mam nadzieję, że zgłoszą się kolejne osoby ze Śląska. Mieszkamy niedaleko siebie, nie wszyscy się znamy, a możemy wspólnie wiele dobrego zrobić.
Animator myślę, że Mikołów jest całkiem dobrym miejscem.

Kto wymyślił tę nową szatę graficzną na wizażu? Wolałem tę wcześniejszą.
WIZAŻ - pierwsza strona kobiecości (ale ktoś dobrał kolory do tej pierwszej strony kobiecości)
Stary 2009-03-09, 23:09   #4392
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
A bywają i tacy, którzy niestety potrafia pisać np. rano i wieczorem i nastepnego dnia dopołudnia Tylko dlatego że na te maile z rana i wieczora NIKT IM NIE ODPOWIEDZIAŁ. No i w skrzynce jak sie jednego dnia nie spojrzy to nagle sa aż trzy. I każdy .."ciekawszy"..

Tylko skoro oni nie umieją nawet znaleźć numeru konta na stronie adopcjiserca albo pisza do mnie, żeby im przypomnieć jakie maja dzieci, ile płacić, konto, komu, do kiedy.. Nie szukają sami i niestety nie wszyscy Rodzie stosują się do próśb, by np. zajrzeć na strone www.
Ava kocham Cię Wyjęłaś mi to z ust.

A ja uważam, że powinno się od czasu do czasu na forum poruszyć problem właśnie takich Rodziców, żeby sobie co poniektórzy wzięli to do serca Bo może się zdarzyć oczywiście jak napisał Ahamar, że nie potrafią obsługiwać komputera, ale są też tacy, którzy jak powiedziała Pyziulka, podłożysz im pod nos i tak zapytają GDZIE

Również dostaję meila np. "wczoraj pisałem do Pani Agnieszki, ale nikt mi nie odpowiedział może Pani raczy mi odpisać". No przecież my nie siedzimy cały czas przy komputerze

Gosiu pomysł z regulaminem suuuper, ale to już jakby nie było zawarte jest także na stronie w różnych zakładkach (OSOBNYCH!!!!) np. kontakt (czyli adres i numer konta), napisz do nas (czyli do kogo pisać w razie chęci adopcji), adopcja serca (o adopcji serca) i FAQ (wszystko razem w jednym miejscu). Do tego forum i tam dalej to samo. W regulaminie po raz 3 będzie to samo Ale może i warto i może w końcu ktoś w którymś miejscu doczyta.

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
AVA ,prosze ,wstrzymaj sie-na ostatniej stronie mojego 3-stronicowego listu,ktory kazdy z Was otrzyma jest moj "gmail.." adres,chodzi mi o to zeby Jednak Rodzice Adopcyjni skontaktowali sie ze mna jesli chodzi o" koszty administracyjne"po co ktos ma podejrzewac?
Oj Siostro, nie wiem czy to jednak dobry pomysł z tym meilem I tak na każdy meil trzeba będzie spojrzeć, przeczytać i wtedy albo odpisać (jeśli będzie dotyczył kosztów administracyjnych) lub przesłać do nas (jeśli będzie na inny temat).

Nela opisy suuuper!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 23:39   #4393
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Norton Pokaż wiadomość
Dzięki Ażurek, Animator, EwikW, MamaBernarda za odpowiedź na mój apel. Mam nadzieję, że zgłoszą się kolejne osoby ze Śląska. Mieszkamy niedaleko siebie, nie wszyscy się znamy, a możemy wspólnie wiele dobrego zrobić.
hm...ja tez ze śląska
no moze takiego centralnego

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 08:04   #4394
Tesik
Raczkowanie

Cytat:
Ja też chcę, ja też, zapisz mnie, zapisz mnie

Nela, opisy suuuuper. Podobnie jak poprzednie Avy i Gosi.
Dziewczyny jesteście nieocenione

Acha, zapomniałam dodać, że piłka ze zdjęcia Avy jest bardzo profesjonalnie wykonana, że o pojeździe nie wspomnę. Pomysłowe te nasze dzieciaczki - normalnie miodzio

Siostro, całusy wielkie i uściski za tyle serca. Kochamy Cię

Jeśli chodzi o regulamin, to niech sobie będzie - nie zaszkodzi a może komuś pomoże

Ludzie, gdzie można zmienić ten okropny kolor? Wstyd mi normalnie otwierać to forum i od tego dostanę normalnie oczopląsu.
Zmienić kolor, zmienić kolor, zmienić kolor

Edytowane przez Tesik
Czas edycji: 2009-03-10 o 08:06
Tesik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 09:01   #4395
Seona
Zakorzenienie

To jeszcze ja tylko ostatnie dwa słowa do tematu "nieczytający rodzice" Nie strzelajcie Ale wczoraj aż zasnąć przez to nie mogłam, a już wstawać nie miałam siły.

Nie chcę, żeby Rodzice, którzy mają jakieś pytania o swoje Dziecko nie obrazili się czy cuś Bo takie pytania typu: czy ma Pani jakieś informacje o moim Dziecku, czy nie jest chore, kiedy będzie nowe zdjęcie, formularz, jakie Dziecko ma rozmiary, czego potrzebuje itp. SĄ JAK NAJBARDZIEJ NA MIEJSCU i ja je rozumiem Tego nie ma na stronie i takie informacje tylko u nas się otrzyma.

Mi i Avie chodzi o coś innego: np. po paru miesiącach od przyznania Dziecka (Rodzic otrzymał wszystko: list z numerami konta i adresem do paczki, zdjęcie form.)dostaję meila: Na jaki numer mam wpłacać pieniądze i gdzie wysłać paczkę, albo w jakim wieku jest moje Dziecko, ile wpłacać, czy można w ratach, jak tytułować przelewy itp. itd. a to wszystko jest na stronie i na forum i w FAQ.

KONIEC

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-03-10, 09:09   #4396
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Napisane przez MamaBernarda Pokaż wiadomość
Kolory są masakryczne Pyziulko ja też mam fiolet i bez problemu się otwarło ( może to kwestia przeglądarki - ja używam fire foxa )
Nortonie bardzo chętnie piszę się na spotkanie
Mama B Ja używam opery i też mam fiolet, nie wiem skąd sie bierze niektórym kolor różowy, już myślałem, że choruję na oczy. A może róż i fiolet to jakieś pokrewne kolory, że je niejednakowo postrzegamy?

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
hm...ja tez ze śląska
no moze takiego centralnego
Jolu - no, Łódź rzeczywiście leży w centrum Śląska (od niedawna) i dlatego też Cię z zapraszamy. Zgłaszać się Bytom, Chorzów, Tarnowskie Góry, Zabrze (można przyjechać z maluchami - siostry w Mikołowie mam nadzieję, że się nimi zaopiekują?)

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2009-03-10 o 09:12
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 09:18   #4397
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
Mama B Ja używam opery i też mam fiolet, nie wiem skąd sie bierze niektórym kolor różowy, już myślałem, że choruję na oczy. A może róż i fiolet to jakieś pokrewne kolory, że je niejednakowo postrzegamy?

Jolu - no, Łódź rzeczywiście leży w centrum Śląska (od niedawna) i dlatego też Cię z zapraszamy. Zgłaszać się Bytom, Chorzów, Tarnowskie Góry, Zabrze (można przyjechać z maluchami - siostry w Mikołowie mam nadzieję, że się nimi zaopiekują?)
Ja mam firefoxa i widze fiolet, no niech bedzie ze różowy fiolet :P

Kurcze aż zaczynam żałować że juz w Katowicach nie mieszkam... Nie ma nikogo z Torunia i okolic... buuu
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 09:44   #4398
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
To jak coś znajdziesz to ja też poproszę!

Starzeję się czy co
Szukałem, próbowałem, ale ja nie umię zmienić. Może sami administratorzy się zreflektują.

Mamy (jak zawsze) dwa wyjścia:
Pierwsze: Przenieść się do naszego idywidualnego forum. Tam kolory jeszcze normalne. Zresztą po 5000 wpisów coś trzeba będzie zrobić.
Drugie: Pogodzić się z nimi i uznać, że te ((Ci) z Was które te kolory akceptują są jeszcze bardzo młodymi osobami, pozostali są już mniej młodzi.

Jeśli wybierzecie pierwsze to znów macie dwa wyjścia:
Pierwsze ... ale o tym innym razem

A propos naszego forum.
Po pierwsze starannie i dobrze zrobione.
Po drugie zniknęły z tego forum powtarzające się pytania. Może to przez uporządkowanie tam tematów i odpowiedzi.
Po trzecie zakładka na naszej stronie nie kieruje do tego forum. Wszyscy którzy trafią na naszą stronę są od razu kierowani do forum stworzonego przez Pyziulkę. Może to dobrze, a może źle. Na tym forum zostali tylko Ci co byli, znajomi i rodziny bywalców, bo o nim usłyszeli, osoby z wizażu ....

Norton nie zdążyłem napisać.
Co do spotkania - jestem też chętny. Ustalcie termin, jak on spasuje to może jeszcze ktoś z Jastrzębia się zabierze. Może MAMA jak dzieci będą zdrowe, może Bzianka jak bociany jeszcze nie dolecą, Aneta raczej nie, bo bocian już był.

Pyziulka z Torunia to blisko do Mikołowa, w porównaniu z odległością do Zambii.

Aha, wyszło słońce, piękny poranek i takiego dnia Wam życzę.

Edytowane przez ahamar
Czas edycji: 2009-03-10 o 09:53
Stary 2009-03-10, 09:58   #4399
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
A propos naszego forum.
Po pierwsze starannie i dobrze zrobione.
Po drugie zniknęły z tego forum powtarzające się pytania. Może to przez uporządkowanie tam tematów i odpowiedzi.
Po trzecie zakładka na naszej stronie nie kieruje do tego forum. Wszyscy którzy trafią na naszą stronę są od razu kierowani do forum stworzonego przez Pyziulkę. Może to dobrze, a może źle. Na tym forum zostali tylko Ci co byli, znajomi i rodziny bywalców, bo o nim usłyszeli, osoby z wizażu ....
Po pierwsze dziękuje w imieniu swoim i Daniela, który baaardzo sie naprawcował i nadal pracuje nad ulepszeniem forum

Po drugie forum będzie systematycznie czyszczone i porządkowane

Po trzecie zakładka zniknęła bo powstało forum oficjalne. Jeszcze raz chciałam podkreślić że nie tylko ja je stworzyłam i gdyby nie Daniel to pewnie jeszcze by nie powstało...

Cytat:

Pyziulka z Torunia to blisko do Mikołowa, w porównaniu z odległością do Zambii.

Aha, wyszło słońce, piękny poranek i takiego dnia Wam życzę.
No przy takim porównaniu to rzut beretm, ale niestety dla mnie za daleko. W Mikołowie byłam ostatni raz jak się moja siostra urodziła w tamtejszym szpitalu...
Stary 2009-03-10, 09:59   #4400
Seona
Zakorzenienie

Co do kolorów to już się przyzwyczaiłam i nie razi mnie już. Ja używam Mozilla Firefoxa. U mnie dominujące kolory to od różu do biskupiego Wszystkie możliwe odcienie

A co do przenoszenia na inne forum to już temat był Można oczywiście tam się przenieść, ale dobrze żeby i tutaj wątek był bo to świetna reklama. Dużo osób trafia na portal nie szukających informacji o adopcji serca(pomocy dla Afryki) i dowiaduje się właśnie stąd.
A na forum o adopcji serca i na stronę trafiają głównie osoby, które szukają tego tematu.

Np. akcje party bożonarodzeniowe, wielkanocne itp. sporo ludzi stąd pomogło i stąd dowiedziało się.

Poza tym mi się dobrze tutaj siedzi

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-03-10, 10:23   #4401
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pyziulka Pokaż wiadomość
W Mikołowie byłam ostatni raz jak się moja siostra urodziła w tamtejszym szpitalu...
No to już znasz Mikołów, a ja tam jeszcze nie byłem.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Co do kolorów to już się przyzwyczaiłam i nie razi mnie już. Ja używam Mozilla Firefoxa. U mnie dominujące kolory to od różu do biskupiego Wszystkie możliwe odcienie.
Biskupi może być. Ja mam jeszcze pomarańczowy. Ja ciągle z początku myślę, że połączyło nie z tym forum.
Z resztą twojego postu całkowicie się zgadzam.
Stary 2009-03-10, 11:22   #4402
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

A co do przenoszenia na inne forum to już temat był Można oczywiście tam się przenieść, ale dobrze żeby i tutaj wątek był bo to świetna reklama. Dużo osób trafia na portal nie szukających informacji o adopcji serca(pomocy dla Afryki) i dowiaduje się właśnie stąd.
A na forum o adopcji serca i na stronę trafiają głównie osoby, które szukają tego tematu.

Np. akcje party bożonarodzeniowe, wielkanocne itp. sporo ludzi stąd pomogło i stąd dowiedziało się.

Poza tym mi się dobrze tutaj siedzi
Tak własnie.

Pare osób jeszzce pamięta poczatki I prawde mówiąc, gdyby nie wizaz, nigdy bysmy sie wszyscy nie "spotkali" i mówie tez o naszych dzieciach w Zambii. Przecież MAMA na wielu forach zamiesciła swój apel, pierwszy post dotyczący dzieci, na innych forach nikt się nie odezwał. Tutaj tak. I to jak jeszcze! Praktycznie od razu akcja sie rozkręciła, pamietacie kupowanie maszyny do waty cukrowej?

Ja rozumiem, że życie toczy się dalej, moze trzeba sie rozwijac, może trzeba zmienic miejsce. Ale... Strasznie szkoda byłoby opuszczac wizaz, bo bez niego nie byłoby tego co teraz dzieje się w Zambii i naszym życiu.

Oczywiście, ciesze się, ze jest nowe forum. I dziekuję osobom które go stworzyły, wszytsko jest zebrane i przejrzyście opisane.
A tu lubie zagladać "na pogaduchy"

U mnie jest fioletowo/pomarańczowo. Wolę to, niz poprzedni mdły zielony

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2009-03-10 o 11:23
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 12:23   #4403
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Szukałem, próbowałem, ale ja nie umię zmienić. Może sami administratorzy się zreflektują.
Tego sie zmienić nie da i chyba nie dadzą nam takiej opcji.
Zmiany zmiany zmiany.
Na razie z tego co widze walczą o cos pomiędzy fioletem a odcieniem rózu.
Ale tak już zostanie w tych odcieniach:
"1. Nie da się wrócić do starego wyglądu; Technicznie niemożliwe; Oznacza to skazanie na filutowy kulorek oraz fikuśną czcionkę bez możliwości zawieszenia kary.
2. Fikuśna czcionka jest większa od poprzedniej, a samo forum szersze (ekrany krótsze o ok. 30%). Forum ma też mniej reklamy.
3. Jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim. Dobrze. Zrobił. "

To post złośliwca nie mój

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 12:40   #4404
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Na forum adopcji jest zakładka Spotkania. Może tam napiszecie o tym planowanym w Mikolowie.. Ja z tych Mazur mam chyba najdalej...niestety...

Cytat:
To jeszcze ja tylko ostatnie dwa słowa do tematu "nieczytający rodzice" Nie strzelajcie Ale wczoraj aż zasnąć przez to nie mogłam, a już wstawać nie miałam siły.
To nie tak ma być. Ty masz spać i odpoczywać, pomartwisz się innym razem!

Cytat:

Mamy (jak zawsze) dwa wyjścia:

Drugie: Pogodzić się z nimi i uznać, że te ((Ci) z Was które te kolory akceptują są jeszcze bardzo młodymi osobami, pozostali są już mniej młodzi. .
To ja wybieram to drugie. Powmawiam sobie, że śliczne jest to fioletowe i będę wiecznie młoda

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 13:04   #4405
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Ja myslę, że kolejna część watku zostanie utworzona. Jednak bedzie to tylko reklama - wszelkie ważne informacje oraz dane bedą podawane na oficjalnym forum. Tam do części działów osoby niezalogowane nie mają dostępu. Mamy lepsza kontrolę nad tym kto czyta jakie informacje i do jakich ma dostęp.
Stary 2009-03-10, 14:27   #4406
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Tego sie zmienić nie da i chyba nie dadzą nam takiej opcji.
To klops.

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Tak własnie.
szkoda byłoby opuszczac wizaz, bo bez niego nie byłoby tego co teraz dzieje się w Zambii i naszym życiu.
Ja też nie mam zamiaru Was opuszczać. (A szkoda, pewnie niektórzy westchną). To była tylko propozycja dla tych którzy się czują starymi.

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
U mnie jest fioletowo/pomarańczowo. Wolę to, niz poprzedni mdły zielony
Cytat:
To ja wybieram to drugie. Powmawiam sobie, że śliczne jest to fioletowe i będę wiecznie młoda
I tak będzie chyba najlepiej
Stary 2009-03-10, 14:36   #4407
Krzysztof70
Raczkowanie

Cześć Norton,

chętnie Was poznam. Uważam, że pewne kwesteie łatwiej załatwiać spotykając się niz pisać, pisać i pisać.....
Jestem z Tychów i z Katowic, wszędzie mi blisko.
POzdrawiam
Krzysztof70

Cytat:

Kto wymyślił tę nową szatę graficzną na wizażu? Wolałem tę wcześniejszą.
WIZAŻ - pierwsza strona kobiecości (ale ktoś dobrał kolory do tej pierwszej strony kobiecości)
Krzysztof70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 14:58   #4408
moromek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
Zgłaszać się Bytom, Chorzów, Tarnowskie Góry, Zabrze (można przyjechać z maluchami - siostry w Mikołowie mam nadzieję, że się nimi zaopiekują?)
A w małopolskim była już może kiedyś taka inicjatywa? Ewentualnie przyjmiecie na spotkanie Kraków? W końcu to tylko przejazd autostradą do Katowic i jesteśmy prawie na miejscu.. Wszystko zależy od terminu i godziny spotkania.
Stary 2009-03-10, 15:10   #4409
mamabethy
Raczkowanie

Mikołów??? W sumie to od Wrocławia jeden rzut kamieniem. Może i ja się wybiorę. A czy jest może zaplanowany jaki termin?
Pozdrawiam
mamabethy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 15:20   #4410
Mikrejsza
Rozeznanie

Nela, suuuper relacje, już nie mogę doczekać się następnych

słuchajcie, tak sobie pomyślałam, bo od 11.09 do 10.10 mam zamiar przejść szlak Camino de Compostela (szlak pielgrzymkowy Św Jakuba)- 780 km, w Hiszpanii (głównie). Może ktoś z Was byłby chętny??
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości