|
|
#421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
mogłabym napisać to samo ![]() i też bardzo cieszą mnie wszelkie nowe pomysły. gosiak - super! na pewno znajdą się gwiazdy o wielkich serduchach
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
"Doszły koperty bąbelkowe:
J&J K. E.D. Ag.D. Państwo M.-Siedlce" Wyjaśnię od kogo Naku i Agusiek a pozostałe Osoby chyba z poza forum.Państwo M - Siedlce to ja. właściwie to panna M. ![]() Jak się cieszę że doszła ta koperta
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14) |
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Dla Ciebie J. - czy ja też mogłabym się dorzucić?
|
|
|
|
#424 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
kurcze :/
nadal nie wiem czy doszła kasa za paczke do ULISI i moja koperta bąbelkowa do mainali phiri 245 :/ z tego co pisze powyżej wychodzi, że nie a to juz ponad 2 miesiące
|
|
#426 |
|
Przyczajenie
|
czy siostra Józefa pisze o wszystkich kopertach i paczkach ktore doszły? Też jestem ciekaw czy moja dotarła
![]() pozdowienia dla wszystkich !
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
hej mam takie pytanie... na stronce w faq jest napisane, ze przy wysylaniu koperty babelkowej mozna zaadresowac na s. Jozefe. Czy to pewne, ze taka koperta uniknie oclenia nawet jesli jest spora gabarytowo? Czy moze lepiej umiescic kartke, ze to dla siostry w srodku?
|
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze umieszczam na wszelki wypadek w środku, jak dotąd dotarło bez problemu
|
|
|
|
#429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ooooo super , że koperta już dotarła ![]() Ja też zawsze pisze na kartce w środku , że paczka jest do s. Józefy. Podpowiedźcie mi...co mogę kupić Abrahamowi na urodziny ? Skończy 3 latka , w sierpniu. Nie mam w ogóle pomysłu...A może lepiej wysłac pieniądzę z dopiskiem , że to na urodziny i Siostra bedzie wiedziała z czego Abraham najbardziej by się cieszył ? Jak myślicie ?
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
|
#430 | ||
|
Rozeznanie
|
spokojnie jeszcze troszkę poczekajmy
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
uffffffffffffff
jestem na forum znowu ![]() choc nie z mojego komputera niestety - ciagle jest reanimowany, ale co najwazniejsze udalo sie zgrac zdjecia dzieci - ponad 1000, nie wiem czy odzyskam e-maile i a szkoda bo historia korespondencji jest dla mnie bardzo wazna pisze z takiego starego laptopa meza i mi tutaj polskie znaki nie wchodza wiec wybaczcie skladam zalegle urodzinowe zyczenia kochanej teresce i tm co mieli a sie nie przyznali ![]() nasze miasto jest w zalobie pracuje z Panem, ktoremu zginal kolega - pozostawil 35 letnia zone z 2 dzieci
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
Naku skad masz to przysłowie /mądrośc ludu Tsonga? Masz gdzieś więcej? Bardzo mi sie spodobało. Zwłaszcza dziś do mnie przemawia, bo właśnie wróciłam z pogrzebu babci..
Odejście ciała nie jest tak straszne, gdy mamy świadomośc,że serce zostaje... To takie przemyslenia na dziś. pozdrawiam
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
mukashana , bardzo mi przykro z powodu Twojej babci
![]() To konkretne przysłowie mam z książki z bajkami afrykańskimi dla dzieci. Nie ma tam więcej przysłów , ale są cudne bajki z wielu krajów Afrykii - polecam ![]() Jak wpiszesz w Google hasło 'przysłowia afrykańskie' to na pewno coś znajdziesz
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Email od Siostry
![]() "Droga Pani Ewo, Ciesze sie ze MAMA jest juz na Forum.Bylo tam pytanie czy wszystkie paczki i koperty bombelkowe wypisuje -zwykle tak ale ostatnio podalam od kogo przyszly duuuuze paczki,gdy otwarlam bylo tam sporo podpisanych na konkretne dzieci-pamietam ze nie spisalam tych imion ale pani Gertrude juz dzisiaj przyniosla mi sporo listow z podziekowaniami za przesylki...tak ze jesli tamtym razem nie podalam czyje paczuszki byly w tamtej duuuzeej paczce to otrzymacie Panstwo listy.Teraz zlaczam nastepna liste dzieci,robimy kopie i wszystko poleci sobie poczta. pozdrawiam bardzo serdecznie" Dobranoc. |
|
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
No dobra kochani ja tak na szybko. Komu brakuje coś do paczki ?? Ja mam prawie 400 lizaków !!! 3 reklamówki ubrań i maskotki. Bardzo proszę o kontakt na priva. Dobra lecę do pracki.
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mi przykro
Trzymaj się. Cytat:
![]() To do Joli może ![]() A Kajarabek niech się pochwali jakie Dziecko otrzymala Nie mogłam się oprzeć i musiałam dać Osobie z forum
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Dominika - przyjmij moje wyrazy wspolczucia
![]() suzi - 400 lizakow ???????? sama to wszystko pokupowalas ?????? ile Was tam jeszcze jest zakupoholikow ![]() Kaja - zostalas Mamusia w koncu? - pokaz nam swoje dziecko !!! gratuluje doczekalas sie wreszcie ![]() Dzisiaj sprawdzalam ulotke tridermu i jednak sie nie pomylilam - to masc z antybitykami :P jest tam gentomycyna m.in. przeciez ! co ja to jeszcze chcialam a ! czesc tehawanka - milo ci widziec takze na forum - kolego
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
mukashana-przyjmij wyrazy współczucia.
Może pocieszą Cię słowa z Bibli 1-list do Tesaloniczan 4:13 Nie chcemy, bracia waszego trwania w niewiedzy co do tych, którzy umierają, abyście się nie smucili, jak wszyscy ci, którzy nie mają nadziei. 4:14 Jeśli bowiem wierzymy, że Jezus istotnie umarł i zmartwychwstał, to równiesz tych, którzy umarli w Jezusie Bóg wyprowadzi wraz z Nim. 4:16 Sam bowiem Pan zstąpi z nieba na hasło i na głos archanioła, i na dżwięk trąby Bożej, a zmarli w Chrystusie powstaną pierwsi. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-06-07 o 20:18 Powód: dopisek |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jasne jasne jest gentamycyna która ma działanie bakteriobójcze, jest także jeszcze clotrimazol o działaniu grzybobójczym , ale oprócz tego jest także DWUPROPIONIAN BETAMETAZONU inaczej zwany Diprogenta o działaniu - a to już jest hormon steroidowy na odczyny zapalne, uczuleniowe oraz działający przeciwwysiękowo - kortykosteryd. Ja też się nie pomyliłam Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2008-06-07 o 15:36 |
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
dostałam dziś zdjęcia michaela w nowych - urodzinowych - butach
![]() jak się cieszy
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie chlopak wystroil do zdjecia - specjalnie dla swojej Mamy serca
sliczny, taki szczesliwy.... ze przystojniak to nie musze pisac. A pamietacie pierwsze zdj dzieci jakie wklejalam? kazdy pytal w I czesci forum - dlaczego te dzieci takie smutne? ale to juz minelo,
|
|
#444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to dostałam od koleżanki z pracy Której ojciec pracuje przy produkcji lizaków a jeszcze jutro od niej dostane 3 reklamówki ubrań i torbę podróżną z maskotkami wszystko dla ARKI
Edytowane przez suzi82 Czas edycji: 2008-06-07 o 22:34 |
|
|
|
|
#445 |
|
Przyczajenie
|
Witam poraz kolejny
![]() Tym razem chciałem przedstawić krótki filmik z dzisiejszego kongresu w łagwienikach ![]() pl.youtube.com/watch?v=ujXUqfJwp7Y
„Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...” śp. Marco Pantani ___________________ NFSPlanet.pl Admin || Kolarz turystczny || Tylko człowiek || N24 Admin || Avatar by Sobiech
|
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak - na pierwszym zdjęciu, które dostałam, wyglądał zupełnie inaczej; jakby był przestraszony. a teraz uśmiechnięty od ucha do ucha to największa satysfakcja
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
bardzo wszystkim dziekuję
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Ale się cieszę
Nasza paczka doszła, J&J K. to ja z mężem (no chyba, że jest ktos jeszcze o takich inicjałach i ostatnio wysyłał paczkę?!), a wysłalismy jakoś niedawno, ekonomiczną - hura!Jestem ciekawa czy Belicie będą się podobały prezenty?! Beautyb sliczne zdjęcie - uśmiech porywający ![]() Drora, ja tez z Siedlec Pozdrawiam
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
beautyb - wspaniały widok
Mam nadzieję że mój Jeremiah też sie kiedyś tak uśmiechnie A może ktoś ma rodzeństwo Jeremiaha - nazywa się Ngoma |
|
|
|
#450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() więc pewnie to jakaś rodzina, choć raczej nie rodzeństwo (znam ich imiona: wilbroad, florence i harriet). a twój jeremiah też jest z chimusanya? spokojnej nocy, kochani
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Naku i Agusiek a pozostałe Osoby chyba z poza forum.

Zaadoptuj dziecko z Afryki