|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
No to ja tez powiem dwa słowa,bo chyba nie dla wszystkich jest jasne:
1.nie mamy adresów @ tych ludzi ,bo na wyciagach bankowych ich nie podają 2. NIE ZAMIERZAM SKŁADAĆ SIĘ NA ZNACZKI DLA LUDZI KTÓRZY POMYLILI ADOPCJE,bo niby dlaczego ja mam uważać gdzie płacę a oni nie muszą. 3.a jak ja pomylę odbiorcę mojego przelewu,to czy ktos mi odda,czy to ja musze znaleźć błąd? 4.ja bym przeznaczyła na Arkę i czekała na kontakt od "pomyłkowego",wtedy będziemy myśleć jak cofnąć,opcji mam kilka,ale to dla wtajemniczonych 5.Poprosze o rzeczowe argumenty gdzie sie mylę. Ja wiem że znaczek to 1,45 ale dlaczego ja mam tego nie dać na nasze dzieci?tylko na kogos kto jest roztrzepany? Czy organizujemy Party? popieram pytanie choć troche późno już. NR cudowny bałwan
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są miliony kwacha i to ceny sprzed kryzysu![]() A co Party Wielkanocnego to nie wiem nic. Dla Ciebie J. ja się z Tobą zgadzam w całej rozciągłości. Jak zawsze chyba
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-03-25 o 19:04 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
Kochani, dzisiaj króciutko (bez relacji, wybaczcie)
Jutro czeka mnie wyprawa do Livingstone'u - na wodospady Ale się cieszę. Nie wiem jak tam będzie z internetem ... W razie jakbym kilka dni milczała nie martwcie się. Opowiem Wam wszystko po powrocie. Ava i Seona - trzymajcie się Dziewczyny. Tyle miałyście ostatnio na głowie. Ja odrywam się teraz na dwa dni - może i Wy znajdziecie chwilkę wolnego - tego Wam kochane życzę. Buziaki dla wszystkich i do przeczytania ))
|
|
|
|
#4684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaz mam alergie na Warszawe.. (po kilkuletnim tam mieszkaniu), a Łazienki kojarza mi sie inaczej niz wszytskim (bynajmniej nie z blogim spokojem).. to fotki sa FANTASTYCZNE! Ssssuper! |
|
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
Ponieważ sprawa jest bardzo dyskusyjna proponuję mały konkurs na to co zrobić z takimi wpłatami ,może jak ktos ma jakiś pomysł niech napisze jak to rozwiązać,ale bez "zgadzam się z tobą"tylko jakieś propozycje .
|
|
|
|
#4686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do to party. W zeszłym roku też zbieraliście na Wielkanocne? Może zdążyłoby się podziałać? |
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Mam parę opcji, ale też dla wtajemniczonych
Nie chcę żeby ktoś sobie pomysł "przywłaszczył"![]() Również bym czekała na kontakt od tych "odpowiedzialnych" rodziców
|
|
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
To co? Może ruszamy z akcją Party? ostatnio w krótkim czasie zebraliśmy kilka razy tyle, ile było potrzebne, więc pewnie i tym razem się uda... a ewentualne nadwyżki poszłyby na Arkę...
;>
|
#4689 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( właśnie wróciłam z Krakowa - pożyczony od tatusia GPS ratuje mi nieraz skórę ) Muzeum Browarnictwa .... zaleciało amatorszczyzną.... w niedzielę nieczynne ![]() http://www.tyskiemuzeumpiwowarstwa.p...wiedzania.html Cytat:
Nela pisała że to okrutny problem, śmiercionośne komary i inne owady. Proponuję akcję MOSKITIERA ZAMIAST ŻELKÓW!!! Ava, może wysłałabyś w następnym newsletterze takie zapytanie czy każde z dzieci w programie ma swoją moskitierę. A dodatkowo żeby zamiast wysyłać słodycze to ( dobra, dobra jednorazowo ) wysłać pieniądze na moskitierę dla innych maluchów.Co myślicie? Bo rację ma mój kochany mąż mówiąc, że jak umrą nasze maluchy przez ukąszenia to na nic ich edukacja...;( Wiem, że okrutne to ale chyba bardziej działa w taki sposób. Seona... głupota ludzka nie zna granic... trudno, nauczą się kiedyś ![]() A jeżeli chcesz mieć wyjątkowo grzeczne maleństwo polecam przenosić termin do 30 czerwca mam w domu takiego aniołka ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4690 |
|
Raczkowanie
|
Kiedys na Forum wspomnialam o Ambasadzie pewnej w Harare.Nasz projekt ARKI przeszedl!!!!! Zanim przesla nam pieniazki jeszcze pare formalnosci papierkowych. Co do swiatecznego Party to tez przesle ile wplynelo,ile z tego wydano...to samo ile pieniazkow wplynelo na Arke od samego poczatku wplacania na nia ile wydano...,to samo z dozywianiem ..Baaaaardzo wam dziekuje i pozdrawim goraco.Zycze tez milego spotkania w Tychach . |
|
|
|
#4691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Zadomowienie
|
Siostro, bardzo mi głupio, że tak spytałam o koszty tej Arki, żeby Siotra broń Boże nie pomyślała, że chcę rozliczać, czy coś takiego, po prostu myślałam, że wiedząc ile zostało do końca, łatwiej będzie zebrać pieniążki i szybciej
![]() A co do Party, to nie wiemy, czy można zorganizować zbiórkę na tegoroczne Wielkanocne Party, bo chętnie się zbierzemy, tylko czy Siostra będzie mogła je zorganizować? Jeśli zgoda będzie, to ruszamy ze zbiórką
|
#4693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko nie mów, że miałaś jakieś obawy ![]() ![]() A tak w sekrecie powiem Ci, że jak później powiedziałem żonie, że jesteś w ciąży, to jakoś tak dziwnie się na mnie patrzyła ![]() ![]() ![]() New_Rock - jedziesz z nami do Tychów??? ![]() |
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4695 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
Nela - wielkie dzięki, jesteś kochana
Zrobiłaś mi wielką niespodziankę tym mailem, zupełnie się tego nie spodziewałem ![]() Dziękuję też bardzo Siostrze Józefie ![]() Choć wiadomości nie są wesołe, to dobrze że są, bo może uda się coś zaradzić. Nela - napiszę do Ciebie (i za Twoim pośrednictwem do Siostry) maila, ale najpierw muszę zebrać myśli..... Jeszcze kilka słów odnośnie wpłat, które do nas trafiły, a nie powinny. Zastanawiam się jak można być aż tak "zakręconym", no ale widać że można.... Według mnie powinniśmy spróbować poinformować tych ludzi o błędnych wpłatach z dwóch bardzo ważnych powodów: 1. Bo tak nakazuje uczciwość - te pieniądze nie były przeznaczone dla nas 2. Tak jak już napisała Seona - gdzieś tam czeka na wpłatę jakieś biedne dziecko, które tej wpłaty się nie doczeka..... Jeśli taka osoba zażyczy sobie zwrotu wpłaconych pieniędzy, to bym je oddał. Po co mamy być posądzani o jakieś przywłaszczenie, nawet jeśli to zupełnie nie jest nasza wina. Dbajmy o naszą wiarygodność i dobrą wolę, bo to zaprocentuje w przyszłości. Możliwe też, że ktoś z tych osób się do nas nie odezwie lub pozostawi nam te pieniądze - ale wtedy będziemy mieli przynajmniej czyste sumienie, że postąpiliśmy uczciwie i Siostra zadecyduje na co te pieniądze przeznaczyć. Może w takim liście nawet napisać, że jeśli do jakiegoś terminu nie otrzymamy odpowiedzi, to pieniądze zostaną przeznaczone na to i tamto. Dziewczyny, wiem że to kolejny kłopot i kolejna rzecz do zrobienia, a macie i tak dużo pracy, ale wydaje mi się, że właśnie tak należy postąpić. Jeśli się zgodzicie na takie rozwiązanie, to z pokryciem wydatków na ten cel coś wymyślimy (ja wymyślę ). |
|
|
|
#4697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ona i Seona śliczne
|
|
|
#4698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
no to co? odświeżamy tamten wątek i zbieramy!!
|
#4700 |
|
Rozeznanie
|
Ile trzeba wpłacać na Party?
Tylko nie mówcie "co łaska" :D Konkrety proszę :) Markos - dzięki za zaproszenie, ale już zdecydowałem, że nie jadę :) Kiedy spotkanie w Choszczówce? :D kwiecień? maj? PS. czat otwarty :) link w moim podpisie :)
poCZATuj z nami! CENNIK POCZTY =>suwak na Afryka (paczka ekonomiczna 20 kg [max] = 187 zł) Edytowane przez New_Rock Czas edycji: 2009-03-25 o 22:00 |
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
to co z informacjami o wpłatach na to Party? jak trzeba, to mogę się podjąć, tzn. nie wiem, jak Gosia, bo wcześniej chyba ona się tym zajmowała...
|
#4702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Hehe to musi być oszałamiający widok New Rock bałwan fantastyczny. Teraz to już pewnie nic z niego nie zostało ![]() Co do PARTY !! Ja nie widzę innej możliwości jak zrobić znów zbiórkę. Jest nas na tyle, że wystarczy nam kilka dni i uzbiera się pokaźna suma - tak jak to miało miejsce z Party na Boże Narodzenie. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochani
Dawno nic nie pisałam, ale ciągle czytam i jestem na bieżąco. Bardzo chciałam wybrać się na spotkanie, bo jestem z Jaworzna więc mam niedaleko, ale niestety ![]() ![]() Dostałam niedawno zdjecia mojego kwiatuszka od avy Czy moja Alicja nie jest piękna? Pozdrawiam Was i całuję wszystkich bez wyjątku Edytowane przez Karotka87 Czas edycji: 2009-03-26 o 14:57 |
|
|
|
#4705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Karotka super ta Twoja dama w adidasach
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
Karotka, świetna ta Twoja Mała
![]() to może jeszcze raz, gdyby ktoś nie wiedział, albo trafił na ten wątek - informacja ![]() Więc jeszcze raz ![]() Jeśli ktoś chce i może pomóc w zorganizowanie Party Wielkanocnego dla dzieciaków w Zambii, prosimy o wpłacanie pieniążków na konto: Zgromadzenie Sióstr Boromeuszek, ul. Okrzei 27, 43-190 Mikołów Bank PeKaO S.A. I O/Katowice Nr 39 1240 1330 1787 0000 2315 4683 Z dopiskiem : Party wielkanocne Przyda się każda złotówka ![]() Informacje, ile pieniędzy wpłacicie proszę wysyłać do mnie na PW albo na maila marysia1904@wp.pl Chodzi o to, by wiedzieć, ile pieniędzy udało się nam zebrać
|
#4707 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaskakujące, okraszone radością i pełne niespodzianek ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4708 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, czy mozna gdzies obejrzeć zdjęcia z party Bożonarodzeniowego? W wątku o party padło takie pytanie, powiem od razu, że pół godziny szukałam tych zdjęć tu w watku i nic nie znalazłam.
Czy Siostra cos posyłała czy przez te awarię (burza) zapomnieliśmy o zdjęciach? Bo jednak warto byłoby pokazac, że party się odbyło...
|
#4710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do pomylonych przelewów będzie na pewno informacja na stronie, z terminem: że jeśli chcą zwrot to niech się skontaktują. A jeśli nie, to pieniądze zostaną przekazane na cel charytatywny. Ja bym listów do nich nie wysyłała
Cytat:
SAM NA SAM![]() Poważnie to Mąż Seonki, dowiedział się w chwili meldowania się w hotelu w Warszawie na kilka godzin przed spotkaniem A doktor Mikrejsza (która wtedy rozchorowała się i nie była na spotkaniu ) potwierdziła wynik A teraz znikam bo mój Mąż ma urodziny ![]() Cytat:
Nela je przywiezie! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

To są miliony kwacha i to ceny sprzed kryzysu

Nie chcę żeby ktoś sobie pomysł "przywłaszczył"

zaleciało amatorszczyzną.... w niedzielę nieczynne ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dostaniesz
takie ładne artykuły. Wysyłają naszym dzieciom zabawki i ubranka. Prawdziwi paczkoholicy