Misja w Zambii - część III - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-05, 20:30   #4891
Animator
Rozeznanie

GG do Animator
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez bzianka Pokaż wiadomość
witajcie,cieszę się że kołocz wszystkim smakował,tradycja naszej rodziny po śp.Babci
Animator co do daszka dla boćków,nie da rady,nie miały by jak lądować
Bzianka No to obok gniazda dobudować lądowisko

Cytat:
Napisane przez Alejka Pokaż wiadomość
Może nie uda mi się odrazu przeczytać wszystkich części wątku jednak sukcesywnie będę go przyswajać Mam nadzieję ,że uda mi się kiedyś wyjechać na misję do Afryki...
Witaj Alejka No to musisz zaklepać sobie kolejkę, bo na razie to jadą Schrek i Krzysztof, no chyba, że zgłosisz się do Salezjanów, oni wysyłają wolontariuszy nie tylko do Afryki, albo jak jesteś pielęgniarką czy lekarzem to do Redemptoris Missio w Poznaniu - oni wysyłają ochotników medycznych do szpitali w krajach Trzeciego Świata, albo do Centrum Formacji Misyjnej w Warszawie- oni też szkolą wolontariuszy i ich posyłają. Powodzenia.

Cytat:
Napisane przez Nela85 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochani

Chciałam tylko poinformować, że dotarłam szczęśliwie.
Brak słów, by podsumować ten miesiąc. Najpiękniejszy w moim życiu - nigdy nie czułam się tak szczęśliwa i spełniona jak tam.
Ale czas na podsumowanie jeszcze przyjdzie - teraz tysiące myśli biegnie mi przez głowę.
Jak znajdę chwilę czasu to siądę i spokojnie wszystko napiszę...

Ściskam wszystkich mocno
Witaj Nela w Europie Piękne uczucie - bycie spełnionym.

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość
Oj dziewczynki dziekuję ale ja nie dla tych życzeń - zresztą po 30 to już się udaje, że urodzin nie ma
Przyznajcie, które jeszcze są kwietniowe?
Basiaczku Moja ślubna też jest z kwietnia. Pojutrze ma urodzinki.

Cytat:
Napisane przez Nela85 Pokaż wiadomość
Teraz tylko 2 słowa, bo do pracy biegnę. Wczoraj też byłam - ech, życie ...
6 czerwca. No, no, Wy to macie nosa Wiecie kiedy akurat w Polsce jestem
Tylko, mhm... cóż raczej nie bardzo będę miała jak wpaść. Ale mam nawet niezłe usprawiedliwienie, więc nie bijcie

Ale za to Wy będziecie mieli małą okazję do świętowania. Mam nadzieję, że wypijecie za nasze zdrowie. Bo tego właśnie dnia wychodzę za mąż
Nelu Jak Twoje wesele będzie w Poznaniu to może tam zrobimy to spotkanie po weselu?

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Suuuuper Podbijamy wątek
Nela witaj
Dziewczyny 100 lat!!
Dla Ciebie J. ma chyba jeszcze jakieś wolne miejsce?

A od nas z Rzeszowa, to wiem, że Janka75 organizowała, nie wiem czy już wysłała czy jeszcze zbiera?
Ale nowina Suuuuper gratulacje!!! Leżenie takie to nic przyjemnego, ale jak mus to mus

Neluś ile jest tych zdjęć z Party Bożonarodzeniowego? Jak jakaś sensowna ilość to możesz mi przesłać na meila, a jak więcej to może płytkę przyślesz?
Popieram pomysł

Cytat:
Słuchajcie dzwonił przed chwilą do mnie Mąż Avy - Marek. Straszny wypadek miały Ava i ich córeczkę Natalka
http://www.112.pl/wielkopolskie/jaro...inem-2527.html
Cała się trzęsę jeszcze i nie mogę dojść do siebie
Ava, Natalka i Marku Jesteśmy z Wami nie tylko myślami, ale i modlitwą. Wracajcie do zdrowia.
Kwietniowe solenizantki Wszystkiego najlepszego!
Oczekujące Mamusie Oby się poczęte pod waszym sercem życie dobrze rozwijało i zdrowo urodziło. Będę pamiętał w modlitwie o Was.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2009-04-05 o 20:35
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 21:03   #4892
bzianka
Raczkowanie

Szok,biedna Ava i Natalka,a dziś była taka piękna pogoda i taki straszny wypadek,nasza cała adopcyjna rodzina musi się zmobilizować w modlitwie ,to naprawdę pomaga,wiem z doświadczenia,kiedy prosiłam o modlitwę gdy ciężko chorował mój Tata.Marek czuwaj przy swoich dziewczynach
bzianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 21:35   #4893
Laylissa
Raczkowanie

Ja również dołączam się do modlitwy za dziewczyny ! Trzymajcie się dzielnie .
Stary 2009-04-05, 22:03   #4894
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaiMaciej Pokaż wiadomość
Seonka w którym Szpitalu leżą, niedaleko mam rodzinę, może uda się coś pomóc, może moja kuzynka kogoś tam zna, jest pielęgniarką.
Ava leży w szpitalu w Pleszewie. Natalka w Kaliszu.

Z Natalką ok, noska jej nie będą ruszać, bo to tylko chrząstka uszkodzona i sama się zrośnie (nie trzeba nic nastawiać), ma nogę w gipsie i pewnie jutro ją wypuszczą ze szpitala. Podobno zaraz po wypadku w samochodzie Natalka odzyskała od razu przytomność, a Ava była nieprzytomna. Tak się bidulka musiała przestraszyć i strasznie płakała

Ava będzie mieć jutro rano operacje ud, o 8:00 rano Także kciuki i zdrowaśki na pewno pomogą. Rozmawiałam z Nią jeszcze raz dzisiaj, głos ma taki słabiutki, a Ci co poznali Avę, to wiedzą jaka jest żywotna. Cały czas jest na morfinie, dużo śpi.
Aha, obie nogi ma złamane, w wielu miejscach, więc czeka ją kilka miesięcy leżenia (chyba nawet nie siedzenia , może później poruszania się na wózku) a później dłuuuga rehabilitacja.

Ale Ava silna kobieta jest, będzie dobrze

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-04-05 o 22:08 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 22:20   #4895
Mikrejsza
Rozeznanie

pomodlę się za Avę i Natalkę, a rano będę mocno trzymać kciuki za operację, niech dziewczyny szybciutko wracają do zdrowia Seonka przekaż Avie, że u cały czas o Niej cieplutko myślimy
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 22:24   #4896
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ava silna kobieta jest, będzie dobrze
Musi być

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 23:01   #4897
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Dziewczyny trzymam za Was kciuki. Dużo siły i wytrwałości.

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 23:22   #4898
gosiakk7
Rozeznanie

Pisałam dziś maila do Marka, że jakby czegoś potrzebował to od razu ma dać znać. Ale może jest coś, co już można dla Nich zrobić?

Rehabilitacja pewnie dopiero za kilka miesięcy...może koszty będzie można pokryć z ubezpieczenia...a co jeśli nie?
Może ktoś zna jakiegoś dobrego specjalistę z tamtych okolic?

Kurcze...chciałoby się nieba uchylić...powiedzieć "czary mary" i żeby wszystko było już OK......
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 12:08   #4899
EwikW
Raczkowanie

Cytat:
Słuchajcie dzwonił przed chwilą do mnie Mąż Avy - Marek. Straszny wypadek miały Ava i ich córeczkę Natalka
http://www.112.pl/wielkopolskie/jaro...inem-2527.html
Przeczytałam dopiero dzisiaj, to straszne.
Ava, Natalka wracajcie szybko do zdrowia. Marku trzymaj się. Łączę się z Wami w modlitwie
EwikW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 12:28   #4900
Iwona g
Przyczajenie

Witam wszystkich.
Ale się smutno robi, jak się czyta takie wiadomości.
Dołączam się do modlitwy o Avę i jej rodzinę. Przykro, przykro....
Eehhh..........
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i Ava szybciutko do siebie dojdzie.
Iwona g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 12:36   #4901
blla
Raczkowanie

Dopiero przeczytałam
Ava, Natalka trzymajcie się!!!!!!!
Przyłączam się do modlitwy za Was
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 12:37   #4902
Mama Oueen
Przyczajenie

Przeczytałam wiadomość o wypadku AVY i jej córeczki. Zrobiło mi się bardzo smutno. Czytałam jej relacje z Zambii z zapartym tchem i przez to stała mi się bardzo bliska.
AVA - czeka Ciebie, Twoją córeczkę i męża trudny okres. Z pomocą Bożą dacie radę. Myślę, że będzie Ci jeszcze lżej, kiedy poczytasz ile osób modli się w Twojej intencji, ciepło o Tobie myśli.
Ja również polecam Cie Bożej Opiece.
Wracajcie szybko do zdrowa.
Bożena.
Mama Oueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 12:57   #4903
MartaiMaciej
Raczkowanie

Seonka Właśnie dzwoniłam do kuzynki, niestety nikt od nich nie jeżdzi do Pleszewa do pracy. Rozezna czy ktoś od nich nie zna tam kogoś, ale mówi, że obecnie jest ich bardzo mało zatrudnionych i wątpi czy coś z tego wyjdzie. Powiedziała, że tam bardzo poważnie podchodzą do ludzi po wypadkach i napewno opiekę będą miały bardzo dobrą, żeby się o ten aspekt nie martwić. Mam do niej zadzwonić jeszcze dzisiaj wieczorem.

Dowiedziałam się, że w Pleszewie operują ortopedzi z Kalisza. Wiem z doświadczenia naszej rodziny, że w Kaliszu są solidni, myślący ortopedzi. O jakość usługi możemy być raczej spokojni. Dwa lata temu córka kuzynki z mężem mieli bardzo poważny wypadek na motorze koło Kalisza, a niecały rok później tańczyliśmy na weselu, ale rehabilitacja Avy może potrwać nieco dłużej. Teraz najważniejsze żeby szybko wróciła do zdrowia i siły, a na formę przyjdzie trochę poczekać. Ava jest silna i napewno będzie walczyć, Ona nie z tych co się poddają..

Edytowane przez MartaiMaciej
Czas edycji: 2009-04-06 o 14:11
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 14:36   #4904
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Są jakies nowe wieści? Już po operacji? Mam nadzieję że sprawdza sie tylko te najbardziej optymistyczne scenariusze...
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 14:48   #4905
moria44
Wtajemniczenie

Jejku, Ava trzymam kciuki z Ciebie i Natalinkę

Wiecie co, też pomyślałam od razu, dlaczego one?! Jak to możliwe, że najbardziej poszkodowane są niewinne osoby ale gdy zobaczyłam te zdjęcia... to pomyślałam, że ktoś musiał nad Avą mocno czuwać skoro to przeżyły, bo auto wygląda strasznie i ludzie często po mniejszych kolizjach mają więcej obrażeń albo jeszcze gorzej.

Myślę o Was ciepło...

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 15:04   #4906
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
gdy zobaczyłam te zdjęcia... to pomyślałam, że ktoś musiał nad Avą mocno czuwać skoro to przeżyły, bo auto wygląda strasznie i ludzie często po mniejszych kolizjach mają więcej obrażeń albo jeszcze gorzej.
To własnie dobrze że auto trak wygląda, bo to oznacza ze przejęło sporą część energii. Jak auto wygląda dobrze to wtedy większa część energii przechodzina pasażerów i sa większe obrazenia. Może i to nielogiczne, ale takie są prawa fizyki...
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 15:24   #4907
Mikrejsza
Rozeznanie

Seonka, jak będziesz wiedziała jak Ava i Natalka się dzisiaj czują to pisz od razu.
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 17:06   #4908
Loraine1
Przyczajenie

Też dopiero teraz przeczytałam... Jestem w szoku Brak słów....

Łączę się w modlitwie.....
Loraine1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 17:30   #4909
Karotka87
Raczkowanie

Ava!
Wszyscy modlimy się za Twój szybki powrót do zdrowia i trzymamy kciuki za to, żeby operacja przebiegła pomyślnie.
Baaaardzo silna z Ciebie babka wszyscy o tym wiemy!!!
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 18:39   #4910
Seona
Zakorzenienie

Wysłałam wcześniej do Avy smsa, teraz dzwoniłam, ale nikt nie odbiera Także nic nie wiem też. Jak tylko się dowiem to dam znać. Jakbyście się też czegoś dowiedzieli to dajcie znać.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 20:05   #4911
MartaiMaciej
Raczkowanie

Rozmawiałam przed chwilą z Avą (zadzwoniłam do Szpitala i się przedstawiłam, zapytałam o Avę, a pani podała słuchawkę Avie). Stan w zasadzie bez zmian, czyli bardzo boli. mówiła, że opieka bardzo dobra, ale boi się, że się dzisiaj przeziębiła, bo stale wietrzyli i teraz kaszle. Operację uda będzie miała w czwartek. Bardzo dziękuje za wsparcie, modlitwy i słowa otuchy pisane na wizażu. Nie odebrała telefonu od Seonki, bo była właśnie po podaniu morfiny. po operacji nogi przewiozą Ją w następnej kolejności na chirurgię szczękową do Kalisza i ma nadzieję zobaczyć Natalkę. Pozdrawia wszystkich i myśli, że za tydzień napisze na forum co u Niej. Pozdrawia wszystkich.

Ps. A, powiedziałam Avie, żeby spokojnie dochodziła do zdrowia, a my postaramy się dzielnie sobie radzić i Jej nie zawieść. Powiedziała, że zwariuje bez pracy w Adopcji, ale tymczasowo nie może dłużej utrzymać otwartych oczu niż kilka minut, a ja Jej na to, że musi najpierw odpocząc i dojść do zdrowia, a my będziemy na Nią czekać.
.

Edytowane przez MartaiMaciej
Czas edycji: 2009-04-06 o 20:55
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 20:27   #4912
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

To straszne !! dopiero dzisiaj przeczytałam o Avie.

Jesteśmy wszyscy z Tobą i całą Twoją rodziną. Modlimy się za Ciebie Wracaj szybko do zdrowia

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:04   #4913
ula69
Przyczajenie

Witam
Ja nie udzielam się na tym forum ale wiem że dla Avy to forum jest ważne bo nawet w takiej sytuacji prosiła i pamiętała o Was.

Ava pozdrawia Wszystkich - rozmawiałam z nią przez tel - 3ma się bo to twarda babka jest!
ale wsparcie i pewnie modlitwa wskazane.
Podobno pozytywne myśli też pomagają.

Jeszcze raz przekazuje pozdrowienia i podziękowania od Avy.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Dzięki w imieniu Avy - na pewno modlitwa wskazana!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

http://www.gj.com.pl/index.php?optio...136&Itemid=121
kiedy to czytam cała się trzęsę po pierwsze na myśl o tym jakie piekło przeżyły dziewczyny po drugie ze wściekłości - zatłukła bym kretyna!!! jak można... brak słów!!!!!!!!!
ula69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 21:59   #4914
Alejka
Rozeznanie

Ula,dziękujemy za nowe wieści
Ava,tutaj wszyscy jesteśmy z Tobą i oczywiście trzymamy kciuki za pomyślny powrót do zdrówka
Alejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 23:13   #4915
mazAvy
Przyczajenie

jak pół roku temu próbowałem się na forum zarejestrować (jak Ava była w Zambii) to ciąglę błąd bazy danych był.. a dzisiaj proszę, za pierwszym razem

zacznę od - DZIĘKUJĘ za wszystkie ciepłe słowa na tym forum
w imieniu Avy i Natalii jak i swoim

w skrócie na temat stanu obecnego...
Natalia śpi tu obok mnie w szpitalu Matki i Dziecka w Kaliszu,
na szczęście mogę spać z nią (mamy 2 łóżka zestawione razem) i dopóki będzie w szpitalu to będę z nią nocował
tak jak się pojawiło - ma złamaną nogę, ale radzi sobie z nią coraz lepiej,
cały czas się upiera, że nie będzie robić w pieluszkę siusiu tylko chce żeby ją sadzać na nocnik (uparta - to ma po mamie i po tacie )
nosek - widać opuchliznę w miejscu pęknięcia, jutro albo pojutrze mamy jechać do (jak to określił lekarz tutejszy) "większego szpitala" żeby zobaczył to laryngolog. Tak jak było napisane - raczej z nim nic nie będą robić. Widać po Młodej, że szybko wraca do siebie. Bardzo szybko.
Bawi się, rysuje, integruje się z dziećmi które tu są, chowa się. Jedyna różnica, że płacze bez powodu czego nigdy nie robiła. Może powód jest, ale jakoś nie potrafi go zwerbalizować.

Agnieszka... o nią martwię się najbardziej.
Stan jest ciężki chociaż wyjątkowe plusy to fakt, że z kręgosłupem, klatką, brzuchem i głową jest wszystko OK.
Tak jak chyba Seona pisała - im gorzej samochód wygląda tym w lepszym stanie są pasażerowie - mały hyundai pochłoną całą energię, która była do pochłonięcia, koło od strony kierowcy przesunęło się o całą średnicę w stronę kabiny.
Widziałem samochód z bliska - to jest CUD, że Agnieszka z niego wyszła.
Ja wierzę, że pomogło również umiejscowienie fotela kierowcy- w taki sposób, aby nogi przy wciśnięciu sprzęgła i hamulca były lekko zgięte - w innym wypadku - na wyprostowanych nogach- otrzymujesz uderzenie w podstawę kręgosłupa - chyba o efektach nie muszę pisać?

(poruszam wiele wątków - wierzę się się odnajdziecie )

Dlatego też nogi są w strasznym stanie. Reszta względnie OK.
No jeszcze ta żuchwa.
W środę ma być jakaś specjalna śruba (jak to lekarz określił - Mercedes w sprzęcie ortopedycznym) - którą będą jej skręcać udo.
W czwartek i piątek mają być zrobione 2 rzeczy
- operacja uda (pleszew)
- operacja żuchwy (kalisz lub pleszew jeśli ściągną specjalistę do pleszewa)
W jakiej kolejności to nie do końca wiadomo.
Czwartek to podobno nie jest dzień operacyjny w Pleszewie.
Ava oczywiście nie zapomniała powiedzieć lekarzowi, że mają robić wszystko najszybciej jak to możliwe Cała Ava

W ciągu dwóch tygodni - w mniej więcej tydzień po operacji Ava ma wychodzić do domu. Aczkolwiek w domu jeszcze długie leżenie.
Święta w szpitalu

--
Na stronie gazety jarocińskiej najechałem na Panią Prokurator.
Jak się dowiedziałem od kolegi który z nią rozmawiał - kwestia jest w trakcie wyjaśniania z jednego powodu - prawdopodobnie kierowca z jadącej z naprzeciwka fiesty miał za dużą prędkość.
Czyli wina jest również z jego strony i rozkłada się na 2 kierowców.
Kierowca z tej fiesty był przez 2 dni nieprzytomny- brak pasów i wyleciał z samochodu. Nie wiem w jakim stanie jest teraz.

W każdym razie ja od sprawców/sprawcy będę się domagał:
a) pokrycia kosztów akcji ratowniczej
b) pokrycia kosztów leczenia
c) pokrycia kosztów rehabilitacji
d) zadośćuczynienia w postaci wsparcia finansowego szpitali w Kaliszu i Pleszewie

(mam nadzieję, że Pani Prokutator uwzględniła to ustalająć wysokość poręczenia za którym został wypuszczony Ukrainiec jadący samochodem zarejestrowanym na Litwie)

to na dzisiaj tyle, pewnie za kilka dni napisze,
ja do końca tygodnia nie stawiam się w pracy,
co mogę mam załatwiać tel+email (dobrze mieć taką pracę i takiego szefa )

pozdrowienia
Marek
mazAvy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 23:38   #4916
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Wiesz Marku cały dzień dziś myślałam ze dobrzeby było gdybyś sie zarejestrował i napisał parę słów prawdy.
dziękuję...
ściskam serdecznie całą waszą trójkę i jakby coś to pisz (mam całkiem niedaleko do Kalisza)
Ucałuj dziewczyny i siły, siły i jeszcze raz siły .
Jesteśmy z Wami i napisz czasami parę słów .
Miłej nocki.

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 00:23   #4917
beautyb
Raczkowanie

Marku drogi,
dzięki za te wiadomości. Cieszę się bardzo, że Natalka tak szybko dochodzi do siebie.
Za Avę wszyscy trzymamy kciuki najmocniej jak można Niech dba o siebie, wypoczywa i niczym innym się nie zajmuje!
Cała Wasza trójka jest niesłychanie dzielna - serio

Jeśli chodzi o rehabilitację - przyjaciółką mojej rodziny jest naprawdę znakomita fizjoterapeutka. Z tego, co wiem - obecnie mieszka i pracuje w Białymstoku, więc dość daleko od Was; ale chcę, żebyście wiedzieli, że ktoś taki jest.
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 06:52   #4918
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mazAvy Pokaż wiadomość

w skrócie na temat stanu obecnego...
Natalia śpi tu obok mnie w szpitalu Matki i Dziecka w Kaliszu,
na szczęście mogę spać z nią (mamy 2 łóżka zestawione razem) i dopóki będzie w szpitalu to będę z nią nocował
tak jak się pojawiło - ma złamaną nogę, ale radzi sobie z nią coraz lepiej,
cały czas się upiera, że nie będzie robić w pieluszkę siusiu tylko chce żeby ją sadzać na nocnik (uparta - to ma po mamie i po tacie )
nosek - widać opuchliznę w miejscu pęknięcia, jutro albo pojutrze mamy jechać do (jak to określił lekarz tutejszy) "większego szpitala" żeby zobaczył to laryngolog. Tak jak było napisane - raczej z nim nic nie będą robić. Widać po Młodej, że szybko wraca do siebie. Bardzo szybko.
Bawi się, rysuje, integruje się z dziećmi które tu są, chowa się. Jedyna różnica, że płacze bez powodu czego nigdy nie robiła. Może powód jest, ale jakoś nie potrafi go zwerbalizować.

Agnieszka... o nią martwię się najbardziej.
Stan jest ciężki chociaż wyjątkowe plusy to fakt, że z kręgosłupem, klatką, brzuchem i głową jest wszystko OK.
Dlatego też nogi są w strasznym stanie. Reszta względnie OK.
No jeszcze ta żuchwa.
W środę ma być jakaś specjalna śruba (jak to lekarz określił - Mercedes w sprzęcie ortopedycznym) - którą będą jej skręcać udo.
W czwartek i piątek mają być zrobione 2 rzeczy
- operacja uda (pleszew)
- operacja żuchwy (kalisz lub pleszew jeśli ściągną specjalistę do pleszewa)
Marek dzięki, że przesyłasz wiadomości tak z pierwszej ręki
O kurcze, mam nadzieje, że traficie na fajnych lekarzy, którzy będą wiedzieli co i jak zrobić. Dwie operacja jednego dnia...?
Na medycynie się nie znam ale na dzieciach trochę tak. Płacz Natalki jest całkowicie na miejscu w takiej sytuacji i tak po tym wszystkim dzielnie sobie radzi. Dzieci mają w sobie cudowny mechanizm obronny, który pozwala przeżyć takie sytuacje tak maleńkiej psychice. Jest tam jakiś psycholog dziecięcy? Pewnie przydałby się na początek. Tobie i Avie zresztą też. Nikt nie jest ze stali.
Trzymam kciuki za operację i w ogóle za to, żeby wszystko szybko i dobrze się skończyło

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 09:22   #4919
ula69
Przyczajenie

o i Marek uzupełnił wątek o konkrety...
Ava będzie się na maksa cieszyła jak się dowie ile ma tu wsparcia

pozdrawiam wszystkich!
ula69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 10:19   #4920
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Ava, Natalka, Marku, jesteście obecni w naszych myślach i modlitwie. Trzymajcie się dzielnie.
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości