|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Właśnie usłyszałam, że istnieje możliwość zawieszenia strajku dzisiaj o północy. Wobec powyższego jest nadzieja, że Wasze listy dotrą w miarę normalnie.
Dla ciebie J- ja też mam dla Ciebie , a raczej dla Juli i Wiki maleńką przesyłeczkę....... do niej dołożę parę grosików na przesyłkę lizaków od Suzi. Postaram się jutro wysłać. Pozdrawiam wszystkich..........a czytacie bloga KateMwale na Africa.org ?????? Jeśli nie to nie wiecie ile tracicie!!!!!!!! |
|
|
|
#512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze i się dogadają,ale...Wyobraźcie sobie ze przez te 2 tygodnie poczta listy i paczki przyjmowała normalnie,ale wszystko to leży na sortowni,nie segregowane nie ruszane,więc zanim sie odkopią,odnajdą,posegregu ją,porozsyłają....huhuhhu Ja daję ok miesiąca na normalność,ale czy nie dałam za mało sie okaże.... Pozdrawiam i życzę cierpliwości w oczekiwaniu.... Największy Żarłok Jola (kołocz)
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja czekam i niech no mi spróbują tego strajku nie zawiesić... |
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
a ja dostałam dziś formularz - dzięki wielkie, seona
![]() mój michael chce zostać lekarzem - takiego mądrego mam chłopca ![]() tylko jednego nie rozumiem - najpierw zdrowie jego mamy okreslone jest jako "normalne", a niżej komentarz: "mama jest chora, potrzebuje pomocy" ![]() będę musiała się dopytać, jak sprawa wygląda.
|
#515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasami normal dotyczy Aids itp.powaznych chorób,natomiast poniżej mogą być stany zalamania nerwowego i inne choroby,wymagajace pomocy. |
|
|
|
|
#516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zdrowie michaela też jest "normal" - mam nadzieję, że to po prostu znaczy "ok". no nic, napiszę jutro do siostry marthy i wypytam co i jak.
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szukam i szukam tego bloga i nie widze. Możesz podesłac link?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
Nika- proszę:
http://www.afryka.org/?newsBlogList=2122 |
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Oj nieładnie, nieładnie, żeby nie wstąpić do kogoś. A żeby było Wam żal, to w zeszłym tygodniu była też w Jastrzębiu siostra Franciszka
Najlepszy jest świeżoupieczony. Więc Ci nie przyślemy. Chyba że sama przyjedziesz. A poza tym to wszystko zjemy. A u mnie codziennie przychodzi listonoszka i codziennie ma pełną torbę listów. A niepotrzebnie martwiłem się, że nie damy rady całej blasze kołocza. Na fotosik wrzuciłem skany z książki ojców L. Grzebienia i A. Kozłowieckiego "Wśród ludu Zambii" o początkach misji w Mpanshy. |
|
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety raczej nie dotrę na ognisko
![]() ![]() A z dobrych informacji: wczoraj wpłaciłam pierwszą ratę na moją Różyczkę (Rose Moyo) i mam już napisany list do niej. Dziś jeszcze tylko rajd po sklepach i wizyta na poczcie (całe szczęście, że strajk zawieszony) |
|
|
|
#521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem. Nigdy tak się nie cieszyłam na przyjście do pracy
Tyle co wczoraj rozesłałam formularze, to nadeszła wielka burza i zerwało mi internet Dzisiaj rano też nie było Będę sobie jeździć wcześniejszym autobusem do pracy, żeby androbić adopcje, bo nie wiem kiedy mi w domu naprawią ![]() Cytat:
Ja szczerze polecam firmę Gosi TNT Sprawdzałam, jest w większości większych miast. Schreck wysyłał osttanio Inpostem i list gdzieś utknął Nie mogłam z nim wczoraj pogadać więcej przez ten nieszczęsny internet![]() Cytat:
Zaraz napiszę do Kate Mwale żeby dołożyła link do aktualności na głównej stronie. Niech ludzie czytają![]() MAMA jak mogłaś tak zęby zaniedbać Tak nam to wpoiły, że moja Siostra wychodzi za mąż za dentystę a mój brat ożenił się, że z asystentką stomatologa Cytat:
|
|||
|
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Seonka jeszcze raz za formularz
. szkoda tylko, że to ten sam co wcześniej dostałemMAMA jak tam zęby?? mam nadzieję, że ból minął i dalsze leczenie bedzie przebiegać pomyślnie ![]() Pozdrowionka
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Kochani,
W terminie od 18-25.06.08 nie będę miała dostępu do internetu, dlatego wtedy nie będę mogła wprowadzać aktualności. Buziaki. |
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko Kasia nie wszystkie zdjęcia nie działają Trzeba być zalogowanym na wizażu.Cytat:
Pita777 formularz Christine też dojdzie, ja wiem, że to czekanie jest męczące, ale wiecie jak jest
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-06-12 o 13:01 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Tak, jedziemy trochę odpocząć.
Bardzo bym chciała poprawić wpisy, ale panel administracyjny w afryka.org mam uszkodzony, cały panel(word) jest porozrzucany, zgłosiłam to do administratora, bo nie widzę co piszę. |
|
|
|
#526 |
|
Przyczajenie
|
MAMA - a nie słyszalaś tej pioseneczki: "Szczotka, pasta, kubek, ciepła woda, tak sie zaczyna wielka przygoda"
A kto przygód nie lubi ten.... do dentysty chodzi pozdrówki - nic Ci nie będzie
|
#527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znowu mam przerwe w czytaniu forum tak blog prowadzi KateMwale i wielk9i szacuenk dla Ciebie bo czasem jak zajrze to zastanawiam sie kiedy Ty to piszesz. Miałyśmy prowadzić razem ale wstyd sie przyznać chwilo kompletnie czasu nie mam :/ Znow mam mam meksyk w pracy, bo kolezanka odchodzi połowa obowiązków zwala sie na mnie i mam czasem dośc :/ do tego ojciec na dniach ma operacje, mnie w weekend ćpuny napadły, a pare godzin później tel mi skradziono ... czasami mam takl dosyć ,że masakra :/Buziaki tzrymcie sie wracam do pracy
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
Witam ,właśnie otrzymałam dzisiaj rano list od Sophii,osobiście z rąk MAMY.Biedna Mama z powodu tego zęba
Bardzo ciesze się z listu ,to już trzeci jaki dostałam od Sophii .Chciałam przez forum podziękować pani Gertrudzie Banda ,wolontariuszce ,która pisze listy w imieniu małych dzieci,Siostra Józefa czyta forum ,mam nadzieje,że przekaże podziękowania. Dociebie J.spróbuję go przesłać na pw jak możesz to daj go na fotosik bo mi nie chce wejść
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Czy list wysyłacie jako priorytet czy polecony priorytet ???
Nie chciałabym żeby gdzieś zaginęła . I czy swój adres piszecie na kopercie czy w środku? |
|
|
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Polecenie wiąże się z osobistym odbiorem tu raczej to nie możliwe, bo z adresu wynika, że listy kierowane są do skrzynki na poczcie i tam odbierane przez kogoś ze szpitala. Ja piszę swój adres z tyłu na kopercie , bo inaczej nie chcą wysyłać priorytetów, bynajmniej mojej poczcie
|
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich. Dopiero się zalogowałam na forum i jeszcze jestem "zielona". Mój syn to Obister Phiri z miejscowości Shikabetha.
Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
Na początku II wątku było kilka wskazówek. Tutaj również je znajdziesz http://adopcja-serca.1oo.pl/artykuly
Witaj w rodzinie
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za wsparcie
tych co mnie bili to mowie ze o zeby dbala, ten byl leczony kanalowo i przez to taki kruchy klopot nadal nie rozwiazany bo: lekarz do ktorego dostalam kontakt od zony ahamara od dzisiaj do 30 na urlopie, jeszcze 3 odwiedzilam i nikt nie chce mie przyjac jutro jeszcze pojde do jednego, jak odmowi to chyba tak bede musiala zyc, ale cyz sie da?na rtg widoczne sa korzenie w calosci a co ja Wam bede takie bzdury pisac witam nowa Mame na forum ![]() pozdrawiam Aga
|
#534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Swój adres jak najbardziej napiszcie na nadawcy. Ja zawsze piszę. Pamiętajcie aby pisać grubym markerem lub jakimś niezmywalnym długopisem. Ja drukuje na kartce i naklejam, żeby było wyraźnie napisane. Adresujcie wszystko na adres szpitala i nie piszcie na zewnątrz Siostra Józefa, tylko normalnie na szpital. A kartkę dla kogo (że dla Siostry i swojego Dziecka) włóżcie do środka. Ceny podawała Mamapity w poście 473. Koperta bąbelkowa do 350 gram kosztuje 7 zł ekonomiczna, 14 zł priorytet. To są ceny przed strajkiem poczty, po strajku i podwyżkach aż się boję zaglądać do cennika ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
oj wiem ze to zarty
![]() jak nasi strzelili gola to i bolec przestalo ![]() ja dodam ze kto nie napisze nadawcy to sie nie dowie ze paczka doszla a jak ceny podrozeja to i tak znajdziecie sposob zeby te paczki slac i slac i slac ..... ja jeszcze listo do joli nie nadalam - zapomnialam wziac koperty do pracy - kuriera i tak nie bylo - a moze jednak poczta ? Aga - jak to cpuny cie napadly ?????
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Wam za miłe powitanie
Gdyby nie szczęśliwy zbieg okoliczności, pewnie nie miałabym okazji zostać mamą Obistera. Wszystko zaczęło się od spotkania z Seoną, która organizowała w Rzeszowie wystawę zdjęć z Zambii - a ja o niej napisałam w "Super Nowościach". Dwa miesiące później już byłam mamą.Od tej pory ciągle myślę o Obisterze i całej misji. bardzo się cieszę, że mogę z wami tu być ![]() P.S. Jak się dodaje zdjęcie? |
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
A to Ty jesteś TAAAAA Kasia. Bardzo serdecznie witamy na forum. Dziękujemy Ci też za wszystko co do tej pory zrobiłaś- wspaniała robota. Mam nadzieję, że będziesz tu częstym gościem.
W sprawie zdjęć nie pomogę, ale na pewno zaraz ktoś mądrzejszy się odezwie. Witaj w rodzinie. |
|
|
|
#538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wtedy nie bylam nawet tak pezrazona bo malego doła mialam, ale jak sobie teraz o tym pomysle .. :/ a pare godzin pozniej mi tel skardziono tazke weekend mialam EXTRA lece lulac bo mnie cos tak dzis glowa boli ze wytrzymac sie nie da. Dobranoc
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#539 |
|
Rozeznanie
|
agu_siek
![]() ![]() ja to bym tam zawału dostała, współczuję weekendu...witam cieplutko Kate354 ![]() musiałam tu na chwilę dla uspokojenia zajrzeć bo nie powiem co mnie po meczu trafia...
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez po meczu jestem rozbita
No sorry Bąk był faulowany i sędzia nie policzył faulu w defensywie, tylko podyktował faul Lewandowskiego i jedenastkę Normalnie sędzia kalosz Leo się wkurzył maksymalnie![]() Dodawanie zdjęć ![]() Zdjęcia dodajesz: - klikasz odpowiedz w ikonkę odpowiedz po lewej stronie ostatniej wiadomości, - otwiera Ci się okno odpowiedzi, - na górze masz takie znaczki jak: czcionka, rozmiar, kolory literek, pogrubienie, kursywa itp. i spinacz! - klikasz na spinacz, otwierają Cię się okienka: 5 z napisem przeglądaj, - klikasz w przeglądaj i dodajesz zdjęcie tam gdzie masz je zapisane, na komputerze, płycie CD, usb itp. - jeśli nie chce się załączyć znaczy że za duże i musisz zmniejszyć jego rozmiar. Jeśli nie widzisz opcji takich jak pogrubienie kursywa itp. musisz wejść w edytuj opcje i wybrać na samym dole rozszerzony edytor. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

,ale kiedy to normalnie ruszy

to ja czekam
Zaadoptuj dziecko z Afryki

Nie mogłam z nim wczoraj pogadać więcej przez ten nieszczęsny internet
Zaraz napiszę do Kate Mwale żeby dołożyła link do aktualności na głównej stronie. Niech ludzie czytają

Trzeba być zalogowanym na wizażu.
pozdrówki - nic Ci nie będzie

Leo się wkurzył maksymalnie