|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Napisane przez Kate 354.
Piszę też do polonijnego dwutygodnika Wihite Eagle,która ukazuje sie w 5 stanachw USA.Może teraz podam namiary na szpital i misje i poproszę o wysyłkę potrzebnych rzeczy. dlatego poproszę o liste najbardziej potrzebnych rzeczy. Przeczytałam wczoraj wszystkie listy od Siostry Józefy ze str głównej zeby wybrać potrzebne rzeczy. Środki higieniczne-bandaże, plastry,podpaski,leki-wibowit witaminy. Przybory szkolne-zeszyty, kredki,ołówki, długopisy.Ubrania.Fundusz e na budowa ARKI NOEGO.Zabawki-piłki,skakanki,lalki,samo chody,książeczki po angielsku. Cytaty; Listy od Siostry Józefy. 18-10-2007r. Odnośnie środków czystości,te rzeczy są, ale kto sobie na nie pozwoli.Nasze dzieci cieszą się normalnym zwykłym mydłem do mycia ciała lub Chik mydlo do prania.Zasypki, oliwki,dla dzieci to marzenie. 12-10-2007r. Do Polski nie mam żadnego adresu,raczej do USA i Europa Zachodnia.Prosze westchnijcie w modlitwach za tych wszystkich do których będę pisać. Chodzi o fundusze na budowe ARKI NOEGO. 30-11-2007r. Projekt budowy ARKI NOEGO. UNICEF nie sponsoruje budowy budynków ale pomoże mi w szukaniu sponsorów bo to wszystko będzie kosztować bardzo dużo pieniędzy 15-12-2007r W przyszłym roku musimy dać rade badać na ARV 100 dzieci to polecenie odgórne z Ministerstwa zdrowia. Chorych na AIDSnie maleje tylko rośnie drastycznie. 18-01-2008r Elias Mambo 39 letni mężczyzna, ma żone i 6 dzieci. 7 lat pracujez nami zapoznałam go z obsługą maszyny do prześwietleń RTG.Dostał sie do College opłata za semestr K=2.030.000. za kazdą pomoc będzie bardzo wdzięczny. 2-02-2008r Byłoby super gdyby co roku ktoś przyjechał aby dzieci miały kogoś kto bedzie sie z nimi bawił, uczyl, coś w rodzaju dziennego przeczkola. 15-02-2008r. Następna sprawa to kozy,pare świń, zakupionych kur, ale myślimy tutaj razem żeby te z kóz pieniąszki przeznaczyć na ARKE. ARKA posłuży dzieciom zdrowym i chorym.Bedzie to z pokolenia na pokolenie. Prosze nam w tym pomóc. 4-04-2008r Dwójka z tych niedożywionych dzieci jest w krytycznym stanie. 12-04-2008r Nasze niedożywione maleństwo oj słabiutko.Dziśiaj byliśmy z Ks. Leszkiem proboszczem w Lubalashi około 1000 ludzi tam pracuje, warunki mieszkaniowe tragiczne,szałasiki z trawy,AIDS-kwitnie. Miałam dużo ludzi z problemami ocznymi. Ale lepiej będzie jak Siostra sama napisze, co potrzebne. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-06-15 o 13:40 Powód: dopisek |
|
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
Kate354 - ja ostatnio szukałam namiarów w necie na Foremniakową i Żmijewskiego. Oni byli w Afryce i z tego co wiem udzielają się jakoś w UNICEFie. Niestety nic nie mogłam znaleźć...teraz przynajmniej wiem jak szukać
![]() Dzięki
|
|
|
|
#603 |
|
Raczkowanie
|
Mamapity i Seona, dzięki. Skompletuję sobie pełną listę
![]() ![]() ![]() Gosiakk7, do nich pewnie też przez producentów seriali w jakich grają. A w Unicefie tylko to znalazłam. Kontakt dla mediów/ Media contact details:
Zofia Dulska - Koordynator ds. Komunikacji/Communication Coordinator tel. (48 22) 656 66 43, 509 302 275, zdulska@unicef.pl Miłej niedzieli dla wszystkich. U mnie niestety pada ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klikasz w edytuj, obok ikonek: cytuj, znak cudzysłów i odp. i otwiera Ci się okno z Twoją wypowiedzią i sobie zmieniasz lub dopisujesz itp A jak chcesz kilku osobom odpowiedzieć, to ikonką środkową znak cudzysłów zaznaczas osoby, którym chcesz odpowiedzieć (ikonka zaznacza się na pomarańczowo) i klikasz odpowiedz (ikonka po lewej stronie odpowiedzi, po stronie avka ). I tylko odpowiadasz pod wiadomościami w kwadratowych nawiasach [] w nich jest napisane quote.Wymądrzam się, ale sama kiedyś nie umiałam i była to dla mnie czarna magia, ale 3 lata na wizażu zrobiły swoje ![]() Cytat:
), już z nimi rozmawiałaś znają Cię, wiedzą, że jesteś z gazety i że nikogo nie naciagniesz (mam nadzieję, że tak), a znanej dziennikarce bardziej
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-06-15 o 14:09 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
Dla ciebie J.
Najlepsze i najcieplejsze życzenia imieninowe zdrowia,szczęścia,spełnie nia marzeń oraz STO LAT. życzy Danka. Seona -szkoda że nie wiedziałam wcześniej,jak się robi cytat.Piotrka nie ma bo pojechał do Łodzi,a dla mnie to czarna magia. |
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Joluś dzisiaj Twoje święto???
Dla Ciebie![]() To nie Grecja, to nie Chiny, to są Twoje imieniny. Zawsze zdrowa, z lekarstw kpij i beztrosko sobie śpij. Chleb na stole, mleko w dzbanku, dobry humor, konto w banku. Niech głowa Ci się nie kiwa lepiej, wypij kufel piwa Dużo zdrowia i radości, dużo szczęścia, nigdy złości, mało smutku, moc miłości oraz szczerej pomyślności I jeszcze torcik, szampan i bukiet kwiatów ode mnie i męża
|
|
|
|
#607 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam się do wszystkich ciepłych życzeń. Uśmiechu, pogody na każdy dzień i spełnienia marzeń. 100 lat Jolu.
|
|
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam się do życzeń imieninowych dla Joli,
Gosiakk7 w wiadomościach mówili coś o sponsoringu dla wolontariuszy którzy wyjeżdzają np. do Afryki, z Ministerstwa Spraw Zagranicznych,podobno jakaś nowość? |
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
Jola, wszystkiego naj naj naj!!!!!!
|
|
|
|
#610 |
|
Rozeznanie
|
Bzianka - te dotacje są dla wolontariusz, którzy są z jakiejś statutowej organizacji i wyjazd jest min na 3 miesiące. Jakiś czas temu doszła do mnie ta informacja o sponsoringu i nawet chciałam popytać różnych organizacji, czy by nas nie wzięli pod swoje skrzydła z tym projektem, ale za dużo było przeszkód. Może kiedyś wystartujemy w tym konkursie o dotację
![]() A teraz wstawię Wam kilka fotek z wystawy którą dziś rozkładałam w pracy cały dzień. Zmachana jestem jak nie wiem, ale warto było. Sami zobaczcie
|
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Na tej stronie znajdziecie informacje w jaki sposób nasz MSZ pomaga i wspiera wolontariat.
http://www.polskapomoc.gov.pl/Wyniki...008,723.html#8 Tu są podane wyniki konkursu na projekty pomocowe. Może warto pamiętać i coś pomyśleć na przyszły rok Gosia- jestem pod wielkim wrażeniem, normalnie nie wiem co powiedzieć. A gdybyś jeszcze odebrała swoje koraliki to byś się pięknie komponowała........... Edytowane przez tereska Czas edycji: 2008-06-15 o 21:30 Powód: dopisek |
|
|
|
#612 |
|
Rozeznanie
|
Tereska - nawet nie wiesz jak mi głupio że jeszcze ich nie odebrała...skleroza nie boli a zawsze sobie przypominam o nich jak nie mam czasu zadzwonić żeby się umówić
![]() Muszę pomyślec jak w tygodniu bedę miałą czas żeby podjechac w pobliże Twojej córki, żeby je odebrać. Obiecuję, że jutro się z nią skontaktuje. Ustawię sobie przypomnienie w telefonie ![]() A aukcja powiązana z wystawą raczej nie wypali....ale jeszcze będę starała się to przeforsować Jeśli się uda to zacznie się za ok. 2 tyg. ![]() PS. Hmm...zdjęcia wyszły w mega-formacie Potem usiądę i je pozmniejszam i załączę jeszcze raz, żeby było łatwiej oglądać A teraz muszę lecieć do Siostry po maskę afrykańską - ostatni element wystawy
|
|
|
|
#613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gosia, super wystawa! |
|
|
|
|
#614 |
|
Raczkowanie
|
Gosiakk7,przepiękna wystawa widać ,że żyjesz duchem Afryki.
-ale to tak żartem.
|
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
gosiakk7-oj warto było,wystawa super-GRATULACJE
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie maja zeby nie bolec jak mi co chwila wypadaja na podloge jak mi szczeka opada przy czytaniu tego forum
![]() gosia lepiej to zrobilas niz nasza wstawa sprzed roku w bibliotece i to sama !!! gratuluje, podeslij te zmniejszone zdjecia siostrze niech pokaze wszystkim ![]() wspaniala jestes !!! Jola jezeli dzisiaj obchodzisz dzisiaj imieninki to ja ci zycze oby ci sie lozyska kulaly do klientow w hurtowych ilosciach
|
#617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jolu Rzeczywiście dzisiaj Jolanty. Dołączam się do życzeń i całuję
|
|
#618 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Dzisiaj odczytałam jednego z najwspanialszych maili. Zostałam „mamą” Goldfridah Nyangu prześlicznej dziewczynka, która urodziła się 09-08-2002r. Jestem bardzo wzruszona i szczęsliwa |
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
Witaj w rodzinie. Twoja córcia jest prześliczna
|
|
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Ania- witaj na pokładzie i zaglądaj do nas jak najczęściej.
|
|
|
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super wystawa. ooo i moje fotki sie załapały ;-)
|
|
#622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ich adres: www. misje.salezjanie.pl
|
|
#623 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za przywitanie
Bardzo się ciesze, że tu jestem.Od razu mam pytanie. Czy powiecie mi jak długo idzie list? Czytałam, że paczka ok 6 m-cy. Zblizają sie urodziny Goldfridah i pomyslalam o liscie do niej ))
|
|
|
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
Priorytet około 3 tygodni. List max. do 2kg
|
|
|
|
#625 |
|
Przyczajenie
|
To zdążę, aleeee się cieszę. Dziekuje
|
|
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
MAMA - zdjęcia podeślę Ci jutro. Dziś nawet nie mam już siły zmniejszy tych co wrzuciłam na forum. Padam i idę zaraz spać
![]() Mukashana - owszem , Twoje fotki tez są Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko. Dostałam je od Seony. Za ok. dwa tygodnie będą wolne i znowu do wykorzystania, razem z kolejnymi 50 które ja wywoływałam. Jakby ktoś miał ochotę to chętnie je wyślę ![]() Jutro napiszę Wam jaka była reakcja na wystawę ![]() Tymczasem pozdrawiam i życzę kolorowych snów ![]() PS. Jola - wszystkiego NAJ... ![]() PS2.: Witam nowych rodziców i życzę wiele radości i pociechy z dziecka
|
|
|
|
#627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
jolu, najlepszego!
gosiak.. wielkie brawa! ![]() aniu, witamy! ![]() hehe, ale jestem oszczędna w słowach
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
AniaSar miło cię widzieć tutaj ,no to jeszcze czekam na p.Bożenkę,która nas czyta tylko nie ma odwagi nic napisać .Pani Bozenko śmiało,wszyscy się kiedyś uczyli,pomożemy Całuję Was mocno i jeszcze raz dziękuję .Kolorowych snów.
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Jolu - spełnienia wszystkich marzeń
![]() gosiakk7 - wystawa rewelacyjna ![]() AniaSar - witaj, cieszymy się że tu jesteś ![]() To co z tym ewentualnym spotkaniem w Radomiu? Są jeszcze (oprócz mnie, gosiakk-a i chyba beautyb) jacyś chętni? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Klikasz w edytuj, obok ikonek: cytuj, znak cudzysłów i odp. i otwiera Ci się okno z Twoją wypowiedzią i sobie zmieniasz lub dopisujesz itp
(mam nadzieję, że tak), a znanej dziennikarce bardziej

Zaadoptuj dziecko z Afryki

.Kolorowych snów.