|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
jej tyle ostatnio piszecie że nie nadążam z czytaniem
![]() witam cieplutko nowe osoby jak najbardziej-rejestracja przez Siostrę, dobrze że zatrudni się nowe osoby-to zawsze kolejne rodziny będą mieć źródło utrzymania |
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Wiitam wieczorową porą,
Wypadki autobusowe w Afryce, Ameryce Południowej i Azji to niestety smutna codziennośc - za czasów studenckich przeczytałem parę opowiadań ludzi, którzy wyprawili się w porywie chęci przeżycia młodzieńczej przygody w te rejony i właśnie tego typu doświadczenia nauczyły ich wyobraźni oraz szacunku do życia - do dziś pamiętam makabryczny opis, jak chłopak wyszedł z wnętrza przepełnionego autobusu po kolizji z ciężarówką i w szoku zaczął strzepywac coś, co przyczepiło mu się do koszuli - taki różowy budyń - dopiero później skojarzył co to było - nie będę ciągnął dalej. W dodatku częstą praktyką band rabusiów jest zasadzanie się przy wrakach po świeżych wypadkach - najczęściej mniejszych pojazdów - osobówek, pick-upów/terenówek i napadanie na ludzi, którzy zatrzymywali się by udzielic pomocy. Zresztą nie trzeba szukac daleko - rok 1994 - niedaleko Gdańska - autobus kontra drzewo - 31 ofiar - opona wystrzeliła, codziennie jeżdżąc po województwie mijam krzyże przy drodze, miejsca po świeżych wypadkach tudzież oprawiane przez strażaków wraki - to daje do myślenia. Co do zatrudnienia personelu administracyjnego - to jest mus - mukashana ma rację - paru moich już byłych znajomych tylko szukało okazji by szpilę wbic w instytucję Kościoła - zresztą takich "filozofów" nie brakuje... Acha - poniedziałek - PLANETE - 20.55 - premiera - "Diabeł przybył na koniu" - dokument o zbrodniach w Darfurze. Pozdrawiam...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-06-17 o 23:40 Powód: dopisek |
|
|
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Pomysł z rejestracją dobry, myślę, że na zasadzie kto ile może zrzutka będzie przebiegała spokojniej. Wszystkim nie dogodzimy, a uporządkowanie finansów powinno uspokoić "niewiernych"
Właśnie przygotowałam paczkę i mam pytanie jak powinna być zabezpieczona? planuję karton owinąć papierem i to wszystko zabezpieczyć folią przeźroczystą czy to wystarczy, czy są może jakiejś specjalne wymogi. Wiem, że droga daleka a chciałabym żeby doszła w całości |
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Też uważam, że rejestracja nie podlega dyskusji, a pieniążków nikt z nas przecież nie będzie żałował. Ci rodzice spoza forum mogą zareagować różnie, więc jeśli podwyższymy kwotę, trzeba im wyjaśnić dlaczego.
Schreck, ja w sumie tylko raz usłyszałam, że pieniądze które wpłacam na Obistera, pewnie trafiają do zambijskiej mafii!!!! Oburzyłam się niesamowicie, a dziś w sumie to współczuję tej osobie, która to powiedziała...I opowiadam o misji w Mpanshya wszędzie, gdzie tylko moge i zachęcam do pomocy. Ażurek, moja paczuszka też prawie gotowa. Jeszcze parę drobiazgów i idzie w świat. Tylko ja wysyłam w kopercie bąbelkowej do 2 kg . Własnie, czy kopertę bąbelkową też należy zabezpieczać jakąś taśmą? KateMwale, ty wysyłaś kopertę, poradź![]()
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
rejestrować!
chciałabym wysłać michaelowi kolejną paczkę, ale ostatnio kiepsko z pieniążkami ![]() w piątek rano mam rozmowę o pracę - trzymajcie kciuki, proszę
|
#666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dostałam pozytywną odpowiedź od Siostry i przez miesiąc będę pomagała w aptece i przy maluchach. Jadę w połowie listopada na miesiąc - prawdopodobnie w tym samym okresie co Schreck - tak pisała Siostra teraz tylko musze zmolestowac tych co przetarli szlaki, żeby powiedzili jak to najłatwiej technicznie załatwić - jakie linie, jak szybko bilet, jakie ceny, szczepienia..uf.. będzie tego trochę ![]()
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
ava80
![]() ![]() super
|
|
|
|
#668 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() : bounce: ale superCzy aby wejśc do sklepu na www.adopcjaserca.pl nie uzywam tego samego loginu i hasła co tu? muszę sie gdzies oddzielnie rejestrowac?
|
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
właśnie przygotowałam paczkę dla S. Józefy. Proszę o podpowiedź co wpisać jako " szczegółowe określenie zawartości" mam w paczce budynie, zabawki, kaszki, witaminy itp, czy to wpisywać kolejno?
|
|
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
ja pisałam ogólnie: środki odżywcze i higieniczne, zabawki, ubrania
a i jeszcze taką formułkę "not for sale, for poor" |
|
|
|
#671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W adopcji jest już nauczyciel z arki to czemu nie pracownicy socjalni?A jeśli nie to do wszystkich wyśle się meila z załącznikiem meila od Siostry , żeby wiedzieli że to nie nasze widzimisie. Markos wcale nie jest tak że większość płaci więcej na dziecko Zdarza się, że dla rodziców to jest bardzo duży wydatek, trudno im związać koniec z końcem a mimo to chcą pomagać biedniejszym od siebie i większa opłata nie wchodzi w grę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sklepik nie działa bo jest w przebudowie a Daniel nie ma dostępu do internetu na razie a Kate Mwale nie dał dostępu do serwera i nie może zmienić W drugiej części w wątku w pierwszym poście MAMY jest taki skrócony sklepik. Aha Moria44, dzieci jest 500 nie 300
|
||||
|
|
|
#672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i się pakuję. Więc życzę Ci powodzenia
|
|
#673 |
|
Rozeznanie
|
Najważniejszy dla mnie jest fakt, że naprawde się przydam. Siostra napisała bardzo pozytywnie, a ja sie wolałam nie cieszyc zawczasu, bo nie chcialam byc kłopotem.
Pojechac tam dla własnego widzimisie i byc kulą u nogi to nie do końca too co mi chodzilo. ale skoro mogę sie przydać to jadę ![]() Ktos zna niedrogie linie lotnicze, albo wie jakie transfery mnie czekaja? Jakie lotniska? Bo ostateczne lądowisko to Luska prawda? ![]()
|
|
#674 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oj czytam, czytam. Dziękuję bardzo za wsparcie i dodanie mi odwagi. Moja radość nie ma granic. Codziennie spoglądam na zdjęcie mojej Queen (cudowne imię), nic o niej nie wiem, a już ją bardzo kocham. Przesyłam spóźnione serdeczne życzenia imieninowe. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO. SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ. Bożena ( żadna pani) |
|
|
|
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
Witamy nową mamę . Imię córeczki rzeczywiście śliczne. Rozgość się u nas i zaglądaj jak najczęściej.
|
|
|
|
#676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj ja to taka wzruszająca się jestem i aż sie popłakałam z radości... Więc witam i Bożenkę i bardzo się cieszę,że do nas wpadłaś Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję wszystkim za życzenia |
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jednak a wiesz ze niedawno myslalam , bo pamietam twoj e-mail z zaptaniem ![]() wczoraj nie moglam wejsc na forum i tle zaleglosci ja ne musze mowic ze jestem za rejestracja ![]() co do oplat to jak pisze seona nie jest tak ze duzo osob placi wiecej. Przy wysylce roczneg rozliczenie wszystkie bylysmy zaskoczone ile osob wogule nie placi ![]() moje zdanie takie - aby ustanowic nowe oplaty chciazby ze wzgledu na duzy sadek dolara d momentu kiedy siostra ustalala oplaty. W Maitri - na oplaty administracyjne pobierana jest kwota stala co miesiac - nie pamietam teraz dokladnie ile. a oplaty miesieczne zamieniono z 15$/mies na 15EURO. taki komunikat byl dla mnie czytelny i jasny. Zbyt wiele nie ma sie co tlumaczyc ale wyjasnic oczywiscie trzeba. Jak zwylke na pewno zdolne tu osoby przyjda z pomoca ciagle nie mam swojego kompa i mam sporo e-mail w skrzynce - obiecuje na wszystko odpowiedziec. Oczywiscie witam Mame Krolowej ![]() listy juz listonosz niesie do Joli od wczoraj priorytetowo
|
|
#678 |
|
Rozeznanie
|
siostra na czacie !!!!
Siostra prosi o kasze gryczana i jeczmienna jakby ktos nie wiedzial co wyslac... Dobranoc... Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2008-06-18 o 23:54 |
|
|
|
#679 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich
nie piszę zbyt często, ale staram się podczytywać was regularnie ![]() Chcicałam tylko dorzucić swoje trzy grosze do ogólnej dyskusji nad zatrudnieniem etatowych pracowników. Podobnie jak Wy - uważam, że jest to konieczne, ze względu na dużą ilość dzieci adopcyjnych i związanych z tym wpłat. Poza tym Siostra i tak ma mnóstwo pracy więc należy Ją odciążyć.. Bardzo podoba mi się koncepcja KateMwale. Tzn. w tym roku koszty pracowników pokryć z nadwyżek wpłat, a od 2009 r podnieść kwotę o kilka $. Obawiam się, ze niewielu rodziców śledzi na bieżąco to forum i gdy dostaną w środku roku wiadomość o konieczności zrobienia dopłaty, może im to nie przypaść do gustu.. Pieniądze są i zawsze były zawsze kwestią drażliwą A podwyżek nikt nie lubi
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#681 |
|
Przyczajenie
|
hej hej!!
witam wszystkich! jestem tu nową osobą, jeszcze nie mam "swojego" dzieciaczka, ale myślę, ze się to niebawem zmieni ![]() pozdrawiam Was goraco! |
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() widzę rzeszów czy to jakaś "seonowa" sprawka? |
|
|
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
Witamy nową koleżankę na forum.
Dla CiebieJ, to trochę sprawka Seony. Bo Seona mnie tu przyciągnęła, a ja Bageerę Więc witamy w gronie
|
#684 |
|
Przyczajenie
|
u mnie to raczej Kasi sprawka
![]() temat obserwowałam już wczesniej, ale jakoś nie mogłam zczaić jak się z Wami porozumiewać. Teraz z Kasią obczajamy sprawę wyjazdu, gwarantujemy przydatnosć ))
|
|
|
|
#685 |
|
Przyczajenie
|
o Kate354 wyprzedziłaś mnie w odpowiedzi, niedobra
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Witam nową Mame Oueen,oraz Bageere. KateMwale - Siostra wczoraj była na czecie i pisała że przyszło dużo paczek,mam nadzieje że doszła Twoja i nasza.Siostra poda nazwiska,no to czekamy. :rolley es:ava80-gratuluje i życze powodzenia. Ażurek-my owijamy karton szarym papierem,potem zabespieczamy folią wszystkie brzegi.Wejdz w podpis Pita777 na str. 22 i w fotosiku jest zdjęcie paczki. ![]() ![]()
|
|
|
|
#687 | |
|
Raczkowanie
|
Mama Oueen i bageera - Witajcie w naszym gronie
![]() Coś mi się wydaje, że to spotkanie się "rozmyje". Dla mnie te terminy, też okazują się niesprzyjające: 28.06 muszę być na uczelni, następny weekend - 05/06.07 egzaminy i kolejny - 12/13.07 znowu egzaminy. Cytat:
ava80 - powodzenia i molestuj gosiakk7-a - Ona ma już chyba wszystko dopięte na ostatni guzik ![]() Pieniążki na rejestrację i pracowników już dzisiaj "pojechały" do Siostry ![]() |
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Markos co tak skromnie to opisales?
No to ja wypaplam Markos wspanialomyslnie zaofiarowal sie pokryc koszty rejestracji i wynagrodzen pracownikow ![]() Miesieczny koszt ich wynagrodzenia to kwota ok. 150$ jest to niemala kwota i ja apeluje do wszystkich ludzi dobrego serca aby wspomoc ten sluszny cel do konca roku a od stycznia bedzie podwyzka dla wszystkich po rowno. Nie mozemy pozwolic aby biedny chlopak o rycerskim sercu zacharowal sie na smierc ![]() tak wiec proponuje w tytule przelewu np. ksiegowosc i moze jakos wspolnymi silami pokryjemy wyplaty dla ksiegowego i pomocnika do konca roku. Ja tak na moment wiec prosze wczorajszych uczestnikow czata o przyblizenie tematu swinek, kaszy reszty
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem blond.
Prosze jeszcze raz od początku i pełnymi zdaniami: kto, kogo rejstryje i po co. Czym sie osoba będzie zajmowała, jakie sie z tym wiąża opłaty i podwyzki? Ktos to może zebrac w jedny miejscu dla "potomnych"? I druga kwestia - niech ktos napisze co było wczoraj na czacie bo mi dziecko nie pozwoliło wejść na kompa. MAMA - wrócil mi net więc jestem juz "normalnie" i "daily" online. Moge w koncu zabrac sie za aukcje, ktore kuleją od 2 miesięcy przeze mnie ![]() Czy łyżki zostały sprzedane na allegro czy puszczać je na ebayu? ![]()
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
Markos- jesteś wielki. Wiem, wiem- już Ci to mówiłam /pisałam/ dawno temu przy innej okazji.....
Myślę, że jakoś uda sie nam pomóc Ci chociaż troszeczkę. Co do czatu, to nie będziemy "przybliżać tematu" wbrew zaleceniom naszej MAMY- trzeba przyjść i z nami pobyć. Powiem Wam tylko, że wczoraj o mało nie umarłam ze śmiechu i radości. A tak na serio, to nasza Siostra uruchomiła hodowlę świń. Ma 3 maciorki, które wkrótce się oproszą /nikt nie wie kiedy ten dzień nastąpi- ale my mamy na ten temat teorię/. Prosiaczki będą na sprzedaż, ale jak się da to Siostra ma zamiar również produkować wędlinki. W tym celu potrzebna Jej kasza /do kaszanek- oczywiście/. Ponieważ póki co przepisu na kaszankę brak, to na wszelki wypadek wysyłamy kaszę gryczaną i jęczmienną. A tak w ogóle, to więcej nie będę streszczać Wam czata...hehehe. Tam wstęp wolny i często dzieje się, oj dzieje. Pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

. Własnie, czy kopertę bąbelkową też należy zabezpieczać jakąś taśmą? KateMwale, ty wysyłaś kopertę, poradź

Zdarza się, że dla rodziców to jest bardzo duży wydatek, trudno im związać koniec z końcem a mimo to chcą pomagać biedniejszym od siebie i większa opłata nie wchodzi w grę.
W drugiej części w wątku w pierwszym poście MAMY jest taki skrócony sklepik. 

.Kolorowych snów.